NBA Playoffs Report 2016 – Conference Finals – Game 2

Posted on May 21 2016 - 5:42pm by The Ball Hog

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Στην Ανατολή οι Cavaliers προελαύνουν προς τον δεύτερο σερί Τελικό ΝΒΑ και στη Δύση όποιος τολμήσει την οποιαδήποτε πρόβλεψη θα το μετανιώσει πολύ γρήγορα. Από σήμερα μετά από μια μέρα ρεπό το σκηνικό αλλάζει, με το ανατολικό παιχνίδι να είναι αυτό που ξεκινάει πρώτο την κάθε ”αγωνιστική”. Ας δούμε, όμως, ένα ακόμη shootaround του BallHog με όσα έγιναν στα δεύτερα παιχνίδια των δύο σειρών.

NBA Shootaround

Oklahoma City Thunder @ Golden State Warriors: 91- 118 (Series tied 1-1)
Που’ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια που είχες λουλούδια μες την καρδιά

Πάντοτε υποστήριζα τους Warriors, κυρίως επειδή μου άρεσαν τα χρώματα των εμφανίσεων τους, αν και είναι γεγονός πως αυτός ο χάρτης που έμοιαζε με κάλτσα δεν ήταν ιδιαίτερα κολακευτικός. Η ομάδα που έχτισε ο Don Nelson και ο ιστορικός αποκλεισμός του Dallas στα Playoffs το 2007 με οδήγησε στο φανατισμό. Η ομάδα έκτοτε πήγαινε από απογοήτευση σε απογοήτευση, παρά τις πολλά υποσχόμενες μονάδες που είχε1)Anthony Randolph ακόμη πιστεύω πως θα γίνεις All-Star., αλλά παρόλα αυτά το κοινό γέμιζε πάντα την Oracle Arena, κάνοντάς την μία από τις πιο πωρωτικές έδρες του ΝΒΑ.

Τα τελευταία χρόνια η ομάδα στάθηκε αρκετά τυχερή και γνωρίζει μια πρωτόγνωρη επιτυχία, όμως φέτος είχαν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια που μας προδιαθέτουν αρνητικά όσον αφορά την αλλοίωση του χαρακτήρα της ομάδας. Στις αρχές Απριλίου ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Joe Lacob, έδωσε μια συνέντευξη στους New York Times με τον τίτλο που προϊδέαζε αρνητικά, “What Happened When Ventures Capitalist Took Over Golden State”. Στην συνέντευξη ο Lacob προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει τον κόσμο πως η τωρινή ομάδα είναι δημιούργημα της ιδιοκτησίας. Και δίχως να υποτιμάμε τις πάρα πολλές υποδειγματικές ενέργειες που έχουν κάνει οι διοικούντες των πρωταθλητών, θα πρέπει ο ίδιος ο Lacob να θυμάμαι τα γιουχαρίσματα που είχε ακούσει όταν είχε εμφανιστεί στο γήπεδο τέσσερα χρόνια πριν, και επιπλέον να εκτιμά πως κληρονόμησε τον καλύτερο σουτέρ όλων των εποχών, επειδή ο David Khan, που ήταν τότε o GM των Timberwolves είχε δύο επιλογές στο draft και επέλεξε δύο point guards με τον ένα εκ των δύο, αντί για τον Curry, να είναι ο Johny Flynn. Και επιπλέον, όλες οι ομάδες του ΝΒΑ, και οι ίδιοι οι Warriors, προσπέρασαν τον Draymond στον πρώτο γύρο του draft.

Με την επερχόμενη μετακόμιση στο καινούργιο γήπεδο, που αντί για την εργατική πόλη του Oakland, θα βρεθεί στο San Francisco, τον παράδεισο των start-ups και μια από τις ακριβότερες πόλεις στις Η.Π.Α., και με τα εισιτήρια του καλύτερου θεάματος στον κόσμος να ακριβαίνουν, τότε θα πρέπει να ξεκινήσουμε να αποχαιρετάμε την παθιασμένη έδρα των Warriors.

Και γιατί μας απασχολεί αυτό τώρα και μάλιστα τόσο εκτενώς και από τα εισαγωγικά;

Γιατί ο Steph Curry έκανε μια βουτιά προς τις κερκίδες και στο κοινό, και αυτοί αντί να βάλουν τα κορμιά τους μπροστά να απορροφήσουν την πρόσκρουση και να αποσοβήσουν κάποιο τραυματισμό του εύθραυστου σούπερ σταρ τους, οι εύποροι φίλαθλοι των πρώτων θέσεων κάθισαν και τον κοιτούσαν, ενώ ένας εμετικός τύπος τον τραβούσε φωτογραφίες!

Ούτε το κοινό του Miami δεν θα το έκανε αυτό.

Το μαρτύριο του Steven Adams 

Ο Νεοζηλανδός center της Oklahoma έχει, προς το παρόν, αποδειχθεί το ιδανικό αντίδοτο απέναντι στους περιφερειακούς των Warriors και η παρουσία του μέσα στο γήπεδο έχει αποτρέψει τον Kerr από το να παίξει πολύ small ball.

Οι ψηλοί των Warriors ανέλαβαν, λοιπόν, να αχρηστεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον τίμιο αυτόν center, και αυτή τη φορά δεν ήταν ο συνήθης ύποπτος Bogut. Την αρχή έκανε ο Ezeli, που στην μάχη για το rebound ξάπλωσε τον Adams με μια κίνηση που θύμιζε πατητή στη θάλασσα και βουτιά θανάτου από το μεξικάνικό lucha libre. Ακολούθησε ο Green, ο οποίος πήρε το rebound και έκανε το coast to coast για να σκοράρει τραβώντας και μια γονατιά στις καρύδες ωκεάνιας που έχει ανάμεσα στα πόδια του ο Νεοζηλανδός, που δείχνοντας για άλλη ακόμα μια φορά αξιοθαύμαστο θάρρος, στάθηκε στα πόδια του και συνέχισε να παίζει.

Η ώρα του Iguodala

Παρά τη σχετικά καλή εμφάνιση των Big-3 του Golden State (Curry, Thompson, Green), η αναιμική προσφορά των λοιπών Warriors (που είχαν, για παράδειγμα, σημειώσει μόλις δύο πόντους στο πρώτο δωδεκάλεπτο) και ένας ασταμάτητος Durant, με 16 πόντους στην αρχή της δεύτερης περιόδου και 23 συνολικά μέχρι λίγο μετά τα μισά του ημιχρόνου, διατηρούσαν το παιχνίδι πολύ κοντά. Αυτό μέχρι ο Kerr να ξεπεράσει τους δισταγμούς, πως αν χαμηλώσει το σχήμα οι Thunder θα κυριαρχήσουν κάτω από τα καλάθια, και να αποφασίσει να κατεβάσει τα πυρηνικά.

Η ειδοποιός διαφορά των Warriors απέναντι στους λοιπούς διεκδικητές του τίτλου σε αυτά τα κλειστά παιχνίδια, όπως φάνηκε και στους περσινούς τελικούς, είναι η δυνατότητα που έχουν οι Πρωταθλητές να φέρουν από τον πάγκο τον Andre Iguodala. Η αμυντική προσήλωση του Iggy απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο2)Εδώ τα έβαλε με τον LeBron σε full beast mode και έζησε να πει την ιστορία, τί να μας πει ο Hugh Glass και το αδιανόητο μπασκετικό του IQ που τον βοηθάει στο να παίζει σαν point forward;, προσθέτει έναν ακόμη δημιουργό στην ομάδα του Golden State, που όταν αγωνίζεται με τη διαβόητη “Death Line-up” έχει πέντε τύπους που μπορούν να σκοράρουν από οπουδήποτε και μάλιστα οι τρεις εκ των οποίων είναι εξαιρετικοί δημιουργοί.

Ο Iguodala πρέπει να μπει σίγουρα στη συζήτηση για έναν από τους καλύτερους έκτους παίκτες στην ιστορία του αθλήματος για την πολύπλευρη συνεισφορά του στο παιχνίδι των Warriors, ξεπερνώντας τα προκατασκευασμένα κλισέ πως ο καλός έκτος παίκτης είναι απλά ένα κοπρίτης που μπαίνει μέσα και βάζει καλάθια με το τσουβάλι.

Αλλά ο Iggy αν χρειαστεί το κάνει και αυτό. Συγκεκριμένα, εδώ πρέπει να αναφέρουμε πως ο Iggy σουτάρει στους GSW καλύτερα από σχεδόν κάθε άλλη χρονιά της καριέρας του.

Με το σχήμα, λοιπόν, επιτέλους να χαμηλώνει, το Golden State κατάφερε να ανεβάσει τον ρυθμό του παιχνιδιού, βρήκε καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, και με οχτώ πόντους του περσινού MVP των τελικών, έτρεξε ένα σερί 11-2 για να κλείσει το ημίχρονο και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, αλλάζοντας το momentum. Ανάμεσα σε αυτούς του πόντους μπήκε και ένα trick shot μπιλιάρδου με έξτρα τεμπεσίρι.

No more Μr. Nice Guy

Η Nike έχει βγάλει ένα σωρό διαφημίσεις προκειμένου να μας πείσει πως Kevin Durant δεν είναι καλούλης. Στο δεύτερο παιχνίδι, και παρά την επιβλητική εμφάνισή του στο πρώτο μισό, και τα κλινικά τελειώματα, αγνοώντας την ύπαρξη της άμυνας, ο KD φαινόταν λίγο πιο τσιτωμένος από ό,τι συνήθως. Η αφορμή για να το προσέξουμε δόθηκε όταν σε έναν αιφνιδιασμό ο Waiters καθυστέρησε να του δώσει την assist για να σκοράρει και αυτός τον ευχαρίστησε ανάλογα, αφού δέχθηκε την πάσα και σκόραρε.

Δίχως να είμαστε υποστηρικτές του bullying, σε κάθε “χαριτωμένο” σχόλιο για την πρωσική σχολή εκπαίδευσης όταν ο Vujošević καρύδωνε τον Bogdanovic, εμείς διαβάζαμε μια αηδία τύπου “τα ήθελε ο κώλος της”, αλλά το μπινελίκι του Durant στον Waiters εκείνη την στιγμή ερμηνεύτηκε σαν μία προσπάθεια στα πλαίσια της εξημέρωσης του νεαρού shooting guard, που παρά την βελτίωση που έχει δείξει στα playoffs -ιδιαίτερα στην άμυνα- είναι ακόμη εξίσου αχαλίνωτος στην επίθεση. Απλά του μπαίνουν τα σουτ σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στην κανονική περίοδο.

Ο KD είχε νεύρα και αυτό μπορούσε να φανεί και στα οχτώ συνολικά λάθη που έκανε στον αγώνα, αλλά επίσης φάνηκε σε δύο φάσεις που ήταν ασυνήθιστες για αυτόν. Η μία ήταν όταν μετά από ένα lay up πάτησε κατά λάθος τον Curry, αλλά άφησε το πόδι του πάνω στον αντίπαλο ένα δευτερόλεπτο παραπάνω από ό,τι θα έκανε ένα άνθρωπος που συνειδητοποιεί πως κατά λάθος πατάει κάποιον άλλο. Και μετά χρεώθηκε με φάουλ στο τρίποντο και δέχτηκε τεχνική ποινή καθώς διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή. Και αυτό ήταν λάθος, όχι τόσο για τους δύο πόντους των ελευθέρων βολών της τεχνικής, αλλά γιατί ξύπνησε το θηρίο.

15/118”

15 πόντους σε 118 δευτερόλεπτα.

Μάλλον ας το γράψουμε ολογράφως μπας και αποτυπωθεί καλύτερα.

Δεκαπέντε πόντους σε εκατόν δεκαοχτώ δευτερόλεπτα.

Ίσως με κεφαλαία, σαν να να είμαστε οργισμένοι σχολιαστές του Πρώτου Φλέματος ή της Lifo που γράφουμε σε νεο-ουγκανική:

“15(!!) ΠΟΝΤΟΙ ΣΕ 118(!!) ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ”

Συνολικά:

Με προσωπικά αγαπημένο το staredown στον “μαύρο Garbajosa” Ibaka:

Πραγματικά γρήγορος.

Την ίδια στιγμή, η επίθεση της Oklahoma κατέρρεε πίσω από τα γνωστά εξοργιστικά, και ενίοτε λειτουργικά, isolation plays. Αλλά ήταν εμφανές πως πλέον δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να παίξουν μπάσκετ και να διεκδικήσουν το παιχνίδι.

Ίσως όχι η σοφότερη των επιλογών

Πάντως, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, ο Billy Donovan έχει επιλέξει να αλλάζουν οι ψηλοί του στους guards του Golden State μετά από το screen. Αυτή η στρατηγική έχει αποδώσει καρπούς όσο αυτός ο ψηλός είναι ο Adams, αλλά με τον Ibaka να παίζει φανερά ξενερωμένος (το οποίο μπορεί να είναι  αποτέλεσμα του ότι στην επίθεση του ζητούν απλά να κάθεται αμέτοχος σε μια γωνία) και -κυρίως- με τον Kanter, δεν έχει κολακευτικά αποτελέσματα για τους ψηλούς της Oklahoma.

O δύσμοιρος ο Kanter παραμένει ένας από τους χειρότερους αμυντικούς του ΝΒΑ και η αποστολή που του έχει ανατεθεί να μαρκάρει τον Curry στην περιφέρεια μετά τις αλλαγές δεν μπορεί απλά να έχει αποκαρδιωτικά αποτελέσματα για τον Τούρκο, που γίνεται αυτές τις στιγμές περίγελος.

Hail Hydra! Hail Sonics!

Το επόμενο πρωί μετά το φινάλε του αγώνα, έλαβε χώρα η αγαπημένη συνήθεια μετά από κάθε παιχνίδι που λήγει με μεγάλη διαφορά, αυτή της ανάγνωσης του οπαδικού blog της ομάδας που έχει μόλις συντριβεί. Όμως δεν χρειάστηκε παρά να διαβάσουμε λίγες αράδες από το κείμενο της bloger των Thunder για να επιβεβαιωθεί μια υποψία που τριβέλιζε το μυαλό μου εδώ και χρόνια. Η Marina, λοιπόν, εντόπιζε το πρόβλημα της ομάδας που υποστηρίζει στα αργά πόδια στις αλλαγές και πρότεινε να κατεβάσουν οι OKC ένα χαμηλό σχήμα με τον KD στο τέσσερα και ένα εκ των Morrow, Huestis, Singler στο τρία.

Εκείνη την στιγμή, η αναφορά του ονόματος του πρώην παίκτη της Alicante, που τη βελτίωσή του στο τέλος της χρονιάς, όταν βγήκε τελείως από το rotation του Donovan και έφτιαξε τα νούμερά του παίζοντας στο τέλος αδιάφορων αγώνων, στερώντας μας από μια μυθική επίδοση στο PER, που θα πλησίαζε τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία του αθλήματος, έκανε τα μάτια μου να γουρλώσουν από έκπληξη. Γιατί να θέλει ένας οπαδός της Oklahoma να πατήσει παρκέ ο ξανθομάλλης forward στα πιο σημαντικά παιχνίδια της χρονιάς; Ακόμη πιο μυστήριο, όμως, παραμένει το γεγονός πως βρέθηκε ένας παράγοντας και προσέφερε € 25 εκατ. στον Singler για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Όλα αυτά τα γεγονότα δεν μπορούν να είναι συμπτώσεις, και αν συνδυαστούν με μερικές άλλες παράλογες κινήσεις του front office των Thunder, δεν μπορούν παρά να μας οδηγήσουν σε ένα συμπέρασμα:

Πικραμένοι οπαδοί του Seattle, ορκισμένοι να εκδικηθούν την αρπάγη της ομάδας που αγάπησαν από την πόλη τους, έχουν παρεισφρήσει στον οργανισμό των OKC και σαμποτάρουν διακριτικά τις προσπάθειες της ομάδας να πάρει πρωτάθλημα. Σαν τερμίτες που υπομονετικά, δίχως να είναι ορατοί στο γυμνό μάτι, τρώνε τα θεμέλια του σπιτιού μέχρι να καταρρεύσει όλο το οικοδόμημα. Ή σαν ταινία της Marvel.

Toronto Raptors @ Cleveland Cavaliers: 89- 108 (CLE leads 2-0)

Από το 84-115 στο 89-108, η βελτίωση του Toronto είναι εμφανέστατη.

Δεν είναι αρχαίο κινέζικο ρητό

Το ‘‘Μία εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις” στην πραγματικότητα ξεκίνησε να λέγεται στις αρχές του εικοστού αιώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες παράλληλα με τη εισαγωγή των φωτογραφιών στον έντυπο τύπο. Απλά για να αποκτήσει η φράση περισσότερο κύρος και μια κάποια μυστικιστική αύρα, άρχισαν να αποδίδουν την έλευσή της στον Κουμφούκιο.

Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις.

Ο Καναδός προδότης

Το παιχνίδι είχε ξεκινήσει αναπάντεχα ανταγωνιστικά, με την επίθεση των Raptors να σκοράρει αρκετά, ώστε το Toronto να πετύχει 28 πόντους στην πρώτη περίοδο και να βρίσκεται μόλις σε απόσταση ενός καλαθιού από το Cleveland.

Μέχρι που οι Cavs αποφάσισαν να ανεβάσουν την ένταση της άμυνάς τους. Και ο πιο σημαντικός παίκτης που μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την άμυνα των Cavaliers είναι ο Tristan Thompson. Το καλοκαίρι είχε δημιουργήσει σούσουρο η επιμονή του Καναδού forward να ζητάει max συμβόλαιο από τη διοίκηση της ομάδας του και να αρνείται διαρκώς οποιαδήποτε χαμηλότερη προσφορά στις επίπονες διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν από τον Ιούλη ως τα τέλη Οκτώβρη. Πολλοί ξίνισαν τα μούτρα τους όταν τελικά το Cleveland ενέδωσε στον “εκβιασμό” και του προσέφερε το συμβόλαιο που ζητούσε, αλλά είναι γεγονός πως ήταν η σωστή επιλογή. Γιατί ο Tristan Thompson μπορεί να μην έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο, αλλά για τους Cavaliers είναι ακριβώς ο παίκτης που έχει ανάγκη το roster τους. Οι μυθικές του επιδόσεις στα επιθετικά rebounds καθιστούν απαγορευτικό οποιοδήποτε double team στον LeBron ή την αλλαγή κάποιου κοντού παίκτη στα screens. Δηλαδή με τον τρόπο του ο Thompson φέρνει το ίδιο αποτέλεσμα στην επίθεση των Cavs, όπως ένας εξαιρετικός σουτέρ ή κάποιος παίκτης με εκπληκτικό σκοράρισμα από το post.

Και το κυριότερο, έχοντας συμπαίκτες τους αρνητικούς αμυντικούς Love και Irving, τα γρήγορα πόδια του Thompson απέναντι στους αντίπαλους περιφερειακούς παίκτες είναι πολύτιμα. Πόσο μάλλον απέναντι σε μία ομάδα όπως το Toronto, που το επιθετικό του ρεπερτόριο εξαντλείται στο “κάνουμε ένα screen στον περιφερειακό στην κορυφή μπας και πλησιάσει τη ρακέτα ή σουτάρει από μακρυά αν είναι ο Lowry”.

Τα γρήγορα πόδια του Καναδού δεν επέτρεπαν στον DeRozan να πλησιάσει τη ρακέτα, περιορίζοντάς τον σε αυτά τα σουτ από μέση απόσταση που συνηθίζει. Και με τον Lowry να σουτάρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι 4/14 εντός παιδιάς (1/15 στα τρίποντα προς το παρόν), τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε τους Raptors να φθάσουν τους ενενήντα πόντους ή να δούμε ανταγωνιστικούς Τελικούς Περιφέρειας. Τελική διαφορά στο +19 κι αν οι Raptors δεν παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί ούτε στον Καναδά, οι Cavaliers τη Δευτέρα θα είναι στον Τελικό και θα περιμένουν αντίπαλο.

Kevin Love

Του πήρε δύο χρόνια αλλά προσαρμόστηκε; Έτσι μαρτυρούν τα σημάδια για τον Kevin Love. Από τους πρώτους μήνες της περσινής σεζόν ήταν προφανές πως ούτε στο παρκέ, αλλά ούτε διαπροσωπικά μπορούσε να εναρμονιστεί με τους συμπαίχτες της νέας του ομάδας. Τον Φεβρουάριο του 2015, o LeBron τουίταρε απηυδυσμένος έμμεσα προς τον Love:

Κατά την διάρκεια της φετινής σεζόν το ίδιο θέμα συνέχιζε να απασχολεί τους Cavaliers. Οι συγκρίσεις με τον Bosh “έδιναν κι έπαιρναν” και η απόδοση του Love μόνο καλύτερη δεν γινόταν. Εκτός παρκέ, η αμηχανία με την υπόλοιπη ομάδα έφτανε σε σημείο γραφικότητας. Οι υπόλοιποι παίχτες έβγαζαν φωτογραφίες παρέα χωρίς αυτόν, κι αυτός προσπαθώντας να διασκεδάσει την κατάσταση, πρόσθετε τον εαυτό του εκ των υστέρων με photoshop.

Με τον ερχομό των playoffs, όμως, η κατάσταση άλλαξε. Ίσως η σοβαρότητα των αγώνων, η μεγαλύτερη συγκέντρωση, οι συνεχείς νίκες, μεταμόρφωσαν το κλίμα σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά, για πρώτη φορά στην καριέρα του άρχισε πραγματικά να προσπαθεί. Όχι μόνο για να βγάλει νούμερα, αλλά να λειτουργεί σαν ολοκληρωμένος μπασκετικά παίχτης. Ξεκίνησε να τρέχει στην άμυνα, να καλύπτει επαρκώς, να κάνει σωστά close outs κι όλα αυτά τα intangibles που σε κάνουν πολύτιμο. Το SBNation ανέλυσε λεπτομερέστατα πως τις τελευταίες μέρες, παίζει την άμυνα της ζωής του.

Με τους συμπαίχτες του φαίνεται να είναι πιο κοντά από ποτέ. Στο αεροπλάνο ο Richard Jefferson παρατήρησε σε ένα περιοδικό πως ένα μοντέλο μοιάζει απελπιστικά στον Love. Από εκείνη την στιγμή, έγινε “inside joke” κι όλη η ομάδα φοράει t-shirts ή… μάσκες, με το πρόσωπό του.

 

 

 

Επόμενα παιχνίδια

Κυριακή 22 Μαίου 03:30, Cavaliers @Raptors, Air Canada Centre, Toronto, Ontario

Δευτέρα 23 Μαίου 03:00, Warriors @ Thunder, Chesapeake Energy Arena, Oklahoma City, Oklahoma

References
1 Anthony Randolph ακόμη πιστεύω πως θα γίνεις All-Star.
2 Εδώ τα έβαλε με τον LeBron σε full beast mode και έζησε να πει την ιστορία, τί να μας πει ο Hugh Glass και το αδιανόητο μπασκετικό του IQ που τον βοηθάει στο να παίζει σαν point forward;

3 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. toi toi May 21, 2016 at 20:06 -

    ένα προγνωστικό πάντως (έστω και ριψοκίνδυνο) θα το γουστάραμε…έτσι για τα στοιχήματα!

    • Nicolas Radicopoulos May 23, 2016 at 11:41 -

      Πλάκα μας κάνεις?!? Δεν βλέπεις τί γίνεται κάθε φορά που βάζουμε τον Gus να κάνει πρόβλεψη?!? 😛

    • Billy Hoyle May 23, 2016 at 14:10 -

      Μας έχουν βάλει χέρι οι στοιχηματικές, παίζουν όλοι τα αντίθετα και τους μαζεύουν τα λεφτά.