Ball Hog’s Roundtable: Ανασκόπηση στις Αρχικές Προβλέψεις των Συντακτών του Ball Hog για τη σεζόν 2015-16

Posted on Jul 15 2016 - 4:25pm by The Ball Hog

Τελειώνοντας την καταγραφή της συζήτησης που έγινε πρόσφατα στην στρογγυλή τράπεζα των γραφείων του Ball Hog, και αφού σχολιάσαμε τα πεπραγμένα της σεζόν 2015-16, αλλά και τα της off season, με τις επιλογές των ομάδων στo draft, αλλά και τις υπογραφές και μετακινήσεις της free agency ως τώρα, ήρθε η ώρα του δικού μας απολογισμού. Ήταν η ιδανική στιγμή για να μπει στην κουβέντα και ο Σταύρος, ο οποίος έχασε τα δύο αρχικά μέρη της συζήτησης, λόγω των παραστάσεών του με τους Time Collapse (ξεδιάντροπη αυτοπροβολή).  

Ξεκινώντας, λοιπόν, η σεζόν αποπειραθήκαμε κι εμείς σαν ομάδα να κάνουμε τις προβλέψεις μας για τη χρονιά που τότε θα ξεκινούσε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, τις δημοσιεύσαμε κιόλας! Υπήρξαν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά μια παταγώδης αποτυχία έχει, όπως και να το κάνουμε, περισσότερη πλάκα από μια σχετική επιτυχία. Πατώντας στα δύο αρχικά roundtables των προβλέψεων μας (μπορείτε να τις βρείτε εδώ κι εδώ) ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουμε γι’ αυτά που γράψαμε πάνω στο μεθύσι της χαράς μας για το ξεκίνημα της χρονιάς.

Βέβαια, τον Άρη δεν τον παίζαμε στην αρχή της χρονιάς, οπότε δεν εκτέθηκε σε αυτήν τη συζήτηση, με αποτέλεσμα απλά να είναι ο τυχερός που άκουγε τις αρχικές προβλέψεις ημών των υπολοίπων και τις σχολίαζε. Συνήθως γελώντας δυνατά. Στο τέλος αποφάσισε ποιος είχε την καλύτερη εκτίμηση για τη σεζόν 2015-16, πίσω στο φθινόπωρο του ’15, και ποιος ήταν ο μεγαλύτερος “μυρωδιάς”.

Υ.Γ.: Anthony Davis και Chicago Bulls έριξαν πολύ κόσμο εντυπωσιακά στον “κουβά”..

Roundtable

1. Προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε την ομάδα-έκπληξη της χρονιάς. Για πάμε:

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: Orlando Magic)Can you blame me?! Elfrid, Victor, Aaron, Tobias, Nikola, Evan όλα τα καλά παιδιά ήταν εδώ, έτοιμα να κατακτήσουν τον κόσμο με το ταλέντο, τις φιλοδοξίες και τα όνειρά τους. Και για μερικούς μήνες έδειχναν ότι θα κάνουν ακριβώς αυτό. Ωστόσο επικρέματο από πάνω τους η γκρίζα σκιά που λέγεται Scott Skiles. Καψόνια σε Εlfird και Οladipo, τραμπολίνο με τα λεπτά του Gordon, ο Tobias στο Detroit, και η σεζόν του Orlando τυλίχτηκε στις φλόγες, σαν το Challenger, αφήνοντας πίσω χαμένες ελπίδες.

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Utah Jazz): Από playoffs team σε lottery team οι Μορμόνοι. Τρομερή επιλογή… αλλά πάντα καλύτερη από του Λουκά.

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: Detroit Pistons)Ok, τελικά μάλλον δεν ήταν έκπληξη μιας και “in Stan we trust”. Αλλά για κάποιον λόγο τους περίμενα πιο πάνω. Ίσως στην μοίρα των Hornets. Και πάλι όμως, η εικόνα τους ήταν βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Phoenix Suns)Ε, ναι! Aν έχεις στην ομάδα τον Markieff να πλακώνεται με τους πάντες, μην περιμένεις να δεις χαΐρι. Συγγνώμη, αλλά δεν φταίω για την κατάντια της ομάδας

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Indiana Pacers): Αν δεν είχε ξεχάσει ο Frank Vogel να επαναφέρει τους βασικούς στο παρκέ στην αρχή της τέταρτης περιόδου του πέμπτου τελικού του δεύτερου γύρου των playoffs, παραδίδοντας μια διαφορά δέκα πόντων στους Raptors, θα είχε κρατήσει τη δουλειά του, καθώς οι Pacers θα είχαν φθάσει τον τελικό της ανατολικής περιφέρειας. Τίμια αποτυχία, αλλά ήταν ομάδα φτιαγμένη για κηδείες στα playoffs, όπως και παρολίγον να κάνει.

Κοσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει: Sacramento Kings): Nτάααξει, δεν είναι να πεις κι ότι έπεσα πολύ έξω… 10η θέση στη Δύση δεν είναι και πλήρης αποτυχία για τους Kings. Οκτώ παιχνίδια πίσω από τους Rockets, βέβαια, και καμία τύχη για playoffs, αλλά δεν πειράζει. Δεν τους περίμενα και για οχτάδα…

Νίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει: Milwaukee Bucks)Τελικά το process στο Wisconsin δεν ήταν τόσο εξελιγμένο όσο η προηγούμενη σεζόν μας είχε κάνει να πιστέψουμε, με αποτέλεσμα να θεωρώ πως ήταν η ώρα της εκτόξευσης. Μέχρι τετράδα Ανατολής τους έβλεπα. Κι εξακολουθώ να τους βλέπω για το άμεσο μέλλον. Αλλά, ναι, προφανώς βιάστηκα.

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει: Utah Jazz):  Μία μόλις νίκη απείχαν από τα playoffs, σε μια χρονιά που έφτασαν στην βρύση αλλά νερό δεν ήπιαν. Δεν παραπονιούνται όμως αφού η σεζόν που ενδεχομένως θα τους καθιερώσει στα playoffs θα είναι η ερχόμενη.

Δημήτρης Μαντζούκας (Είχε απαντήσει: Boston Celtics): Είχα πει ότι από εκεί που την προηγούμενη χρονιά μπήκαν κατά λάθος στα playoffs, φέτος θα τερματίσουν τρίτοι στην Ανατολή, παίζοντας μπασκετάρα και με τον Brad Stevens αιχμή του δόρατος. Μία χαζή ήττα από τους Hornets μέσα στη Βοστόνη δεν τους άφησε να τερματίσουν μόνοι τρίτοι και πήγαν στην ισοβαθμία, αλλά το τέταρτο καλύτερο pace, το τέταρτο καλύτερο Defensive Rating και το δέκατο καλύτερο offensive rating στο ΝΒΑ με δικαιώνει απόλυτα νομίζω.

Άρης Τόλιος: Στη “Θεωρία του Χάους” η πιο γνωστή ποιητική μεταφορά για να την συμπυκνώσει είναι πως αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα. Μια λιγότερο γνωστή, ωστόσο, λέει πως αν ο Μαντζούκας μειδιάσει από δικαίωση (κυριολεκτικά, πιο πιθανό είναι ο μέσος άνθρωπος να αντιληφθεί την περιστροφή της Γης παρά το ανεπαίσθητο μειδίαμα του Μήτσου) θα έχουμε τρεις μήνες περισσότερο καλοκαίρι1)Κλεμμένο αστείο, προκαλώ όποιον βρει την πηγή να την παραθέσει στα σχόλια και θα επιβραβευτεί.. Όπερ και εγένετο. Το καλοκαίρι φέτος είναι ανυπόφορο και μοιάζει να έχει ήδη κρατήσει τρεις μήνες. Χρυσό μετάλλιο, λοιπόν, στον Μαντζούκα, που άφησε μακριά δεύτερο τον Gus και έτη φωτός τους υπόλοιπους. “Κουβανοί” της υπόθεσης οι Λουκάς Μοσχούλας και Νίκος Ραδικόπουλος.

Ballhog logo 2015-16 test

2. Επειδή βλέπουμε πάρα πολύ μπάσκετ, γενικά έχετε να κάνετε με ειδήμονες, κανείς μας δεν πέτυχε το ζευγάρι των Τελικών. Κανείς δεν πίστεψε τους Warriors. Αφήνουμε στην απέξω τον γραφικό Μαρίνο που δεν του αρέσουν και οι ερωτήσεις και επέλεξε τη λιποταξία και είπε Sacramento – Washington, ας δικαιολογηθούμε οι υπόλοιποι.

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: Bulls – OKC): Την επιλογή της Oklahoma την υπερασπίζομαι απόλυτα. Έφτασαν όσο κοντά μπορεί να φτάσει κανείς, δίχως τελικά να πάει στους Τελικούς. Από την άλλη, για την -εκ των υστέρων- παράλογη επιλογή των Chicago Bulls, ο ψυχαναλυτής μου με βοήθησε να βρω την εσωτερική μου ηρεμία.

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Cavaliers – Spurs)Το να πετύχω τον πρωταθλητή Ανατολής, ήταν εύκολο. Το να μη δω την καλύτερη χρονιά σε regular season από τους Warriors να έρχεται, ήταν απαράδεκτο.

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: Spurs – Cavaliers)Oι Cavs μάλλον δεν θα έπρεπε να μετράνε καν ως πρόβλεψη για παρουσία στους Τελικούς. Σε κάθε περίπτωση, περίμενα την προσθήκη του Aldridge να λειτουργήσει ως το missing piece του Popovich για τους Spurs, προκειμένου να φτάσουν στο έκτο τους δαχτυλίδι. Ωστόσο, υπολόγισαν χωρίς τον Donovan.

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Bulls – Spurs)Jack pot πανηγυρικό! Και άντε πες στην Δύση είναι λογικό, αλλά ο παπάς που φάγαμε αρκετοί από τον Hoiberg ήταν μεγάλος. Δεν θα επαναληφθεί.

Koσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει Cavaliers – Thunder): Και πέρσι είχα πει Cavaliers-Rockets. Γενικά πιάνω τον φιναλίστ με τον δεύτερο της Δύσης..

Νίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει Cavaliers – Spurs): Συγγνώμη, κανένας μας δεν είχε πει Warriors καν για τελικό;!; Ή είμαστε εντελώς αμπάσκετοι ή το έχουμε ξεφτιλίζει με το ποζεριλίκι εδώ μέσα… Δεν έχω λόγια… Απολογούμαι για όλους μας.

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Bulls – Rockets)Το να διαβάζει κάποιος την πρόβλεψη Cavs – Warriors είναι σαν να πηγαίνει στην καφετζού για να ακούσει πως θα ζήσει μια χλιαρή ζωή δίχως να εκπληρώσει τα όνειρά του και μετά θα πεθαίνει. Προτιμώ να εθελοτυφλώ μπροστά στο αναπόφευκτο τέλος. Παρεμπιπτόντως, ο Tελικός του χρόνου είναι Celtics – Jazz. Σας το λέω από τώρα! Στα περσινά, όμως. Οι Bulls μου φάνταζαν σαν ομάδα με αρκετό βάθος, μια υπάρχουσα κυρίαρχη κουλτούρα στα αποδυτήρια και τη φρεσκάδα των νέων ιδεών του καινούργιου προπονητή. Και πίστευα πως θα έπαιρναν τον Melo στο trade deadline. Οι Rockets ακόμη και σήμερα είχαν το roster με το περισσότερο ταλέντο στο ΝΒΑ και η περσινή εποποιία εναντίον των Clippers, μαζί με την παρουσία του μέτριου προπονητή, αλλά μεγάλου καθοδηγητή Kavin McHale, θα αποτελούσαν πηγή έμπνευσης για τους παίκτες της ομάδας. Και πίστευα πως και αυτοί θα έπαιρναν τον Melo στο trade deadline!

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει Wizards – Kings): “Κοίταξα ερευνητικά, βαθιά μέσα στο σκοτάδι εκείνο, μένοντας εμβρόντητος εκεί, για πολύ, νοιώθοντας το δέος, την αμφιβολία, και βλέποντας όνειρα, που κανείς ποτέ θνητός δεν τόλμησε πιο πριν να ονειρευτεί.”  Edgar Allan Poe

Δημήτρης Μαντζούκας: (Είχε απαντήσει Thunder – Cavaliers): Πίστεψα ότι με υγιείς Durant και Westbrook οι Thunder θα έκαναν την μεγάλη έκπληξη και θα έκλειναν στόματα. Παραλίγο.

Άρης Τόλιος: Κατά την διαδικασία “στρατολόγησής” μου στο Ball Hog είχαμε εμπλακεί σε μια κουβέντα για το αν οι Warriors είναι ή δεν είναι η καλύτερη ομάδα στην Ιστορία. Τότε ήμουν υποστηρικτής ότι πιο καλοί κι από τους Bulls του ’96 ήταν οι Celtics του ’86. Έκτοτε, λίγο ότι οι Warriors πήγαιναν τρένο στην κανονική περίοδο σπάζοντας κάθε ρεκόρ και προσδοκία, λίγο ότι αποδέχτηκα την λογική ότι μια απλή πρωταθλήτρια του σήμερα είναι πιθανόν καλύτερη από μια υπερομάδα της δεκαετίας του ’80, ως μέρη της εξέλιξης και της προόδου του αθλήματος, μπήκα κι εγώ στο “Dubs-wagon”. Εύλογη ερώτηση λοιπόν: κανένας Warriors; Σοβαρά τώρα; Τέλος πάντων, προφανώς ότι πιο κοντινό σε νικητές είναι οι Δημήτρης Μαντζούκας και Κοσμάς Καψάλης, ενώ και η πρόβλεψη των Gus και Νίκου είναι αρκετά τίμια, αφού, ας μην το ξεχνάμε, οι Spurs έκαναν franchise record χρονιά. Τελευταίος και καταϊδρωμένος ο Μαυράκης για την ύβρη που επιτέλεσε, ενώ το βραβείο troll πάει δικαιωματικά στον Σταύρο.

3. 0/10 ο unanimous στα BallHog-ικα κιτάπια. Ποιον περιμέναμε για MVP;

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: Kevin Durant): Όντως τελικά πάσχουμε από μπασκετικό hipsterισμό.

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Anthony Davis)Ήταν η τελευταία ευκαιρία που του έδωσα. Από του χρόνου αλλάζω επιλογή.

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: Anthony Davis)Αυτό που γράφει το υστερόγραφο: “κουβάς”. Οι Pelicans έμοιαζαν να μπαίνουν σε καλό δρόμο, μετά την περσινή τους εμφάνιση στην post season και έδειχναν να είναι και το κατάλληλο άρμα για τον Davis ώστε να πάρει το βραβείο. Απ’ όλα όσα σκεφτόμουν, μόνο το ενιαίο φρύδι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Kevin Durant)Περίμενα μετά τον τραυματισμό να έρθει πιο ορεξάτος αλλά από ότι φαίνεται μάλλον είχε το μυαλό του στο καλοκαίρι και την free agency. Καλά όχι ότι ήταν τραγικός, απλά για Durant μπορούσε και περισσότερα.

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Kevin Durant): Ο KD έκανε μια φανταστική χρονιά, αλλά αφενός ο χρόνος που πήρε ο Donovan για να μάθει την ομάδα του, και αφετέρου η δεσποτική παρουσία του Westbrook, δεν του έδωσαν το ζωτικό χώρο να κάνει θαύματα.

Κοσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει: Durant/Westbrook)Έλα κακίες..

Νίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει σχεδόν όλη τη λίγκα, αλλά ας πούμε Davis): Και είναι και μία επιλογή που ακόμα υπερασπίζομαι. Όταν προέρχεται στα 22 του από την 11η καλύτερη PER καταγραφή στην Ιστορία της λίγκας (πλέον 12η μιας και ο Curry έκανε τη σεζόν που μας τέλειωσε την 8η κορυφαία της Ιστορίας), περιμένεις, και υπό τις οδηγίες του Gentry, να πάει ακόμα εντυπωσιακότερα τη σεζόν που θα ακολουθεί. Απογοήτευση. Για τη χρονιά του, όχι για την πρόβλεψη.

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει: Anthony Davis): Παρότι είχα επιλέξει με την λογική του ποιος ήταν πραγματικά MVP για την ομάδα του, κι όχι απλά τον καλύτερο παίχτη της ομάδας με τον καλύτερο ρεκόρ, η παρουσία των φετινών Πελεκάνων δεν άξιζε ούτε για τη Μύκονο. Παρότι κράτησε τα ίδια νούμερα με την περσινή χρονιά και πρόσθεσε και το τρίποντο, η ομάδα του ήταν τόσο κακή που ο Davis χάθηκε στην αφάνεια.

Δημήτρης Μαντζούκας (Είχε απαντήσει James Harden): Όλοι δικαιούμαστε να κάνουμε ένα λάθος. Σαφώς επηρεασμένος από την περσινή συγκλονιστική χρονιά, όπου πήρε μία μέτρια ομάδα και την οδήγησε στους τελικούς της περιφέρειας, με συγκλονιστικές ατομικές παραστάσεις, και γνωρίζοντας ότι τα νούμερα μετράνε πάνω απ’ όλα σε τέτοιες περιπτώσεις, πίστεψα μία αντίστοιχη performance. Σε συνδυασμό με το πως όλοι οι καλύτεροι από αυτόν παίκτες παίζουν έχοντας άλλους superstars δίπλα τους για να μοιράζονται την δόξα, θα του έδινε το βραβείο που παραλίγο να ακουμπήσει πέρσι.

Άρης Τόλιος: Δεν θα επαναλάβω την έκπληξή μου για τον Curry, γιατί θα αρχίσουν να καταρρέουν όλα δίπλα μου. Τούτου δοθέντος, όποιος ψήφισε Durant καλά έκανε, γιατί ο KD, εκτός από ένα πολύ δυναμικό comeback, νίκησε κατά κράτος Kawhi Leonard και Draymond Green στις προσωπικές τιτανομαχίες της postseason. “No cigar, but close enough” για όλους σας, λοιπόν. Και αν πρέπει οπωσδήποτε να επιλέξω έναν, αυτός θα είναι ο Κοσμάς που επέλεξε και Westbrook. Όσο για αυτόν που πρέπει να σκύψει το κεφάλι, τον και-cheater-και-χαμένο Νικόλα κερδίζει ο Μαντζούκας, γιατί ο Harden πράγματι ανέβηκε επίπεδο φέτος: από τα 321 λάθη της σεζόν 2014-15, φέτος έκανε all-time record με 374…

4. Most Improved Player. Εδώ υπήρξαν αρκετές επιτυχίες, μπόλικα γέλια κι ένα δοκάρι που χτύπησε ο Gus.

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: Nikola Mirotic): Δεν φταίω εγώ που στο NBA πήρανε χαμπάρι τις γελοίες προσποιήσεις του και δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς το καλάθι. Έπαιξε κοντά στο 40% στα τρίποντα, αλλά κατάφερε να μην έχει βελτίωση στο συνολικό FG%. Gasol και Noah πλέον δεν υπάρχουν, και ο Threekola θα λάμψει με μια χρονιά καθυστέρηση.

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Andreian Payne)Τί; Δεν το πέτυχα; Του χρόνου θα δείτε, που θα βγάζει μάτια στην Ευρώπη, στη διοργάνωση του Ιντερτότο.

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: Meyers Leonard)Δοκάρι ήταν εκείνο του Mendieta στον ημιτελικό του Champions League με την Lazio. Η επιλογή του Meyers ήταν μελετημένη βάσει του rebuild των Blazers και της παγίδας του ότι ίσως έπαιρνε την μπάλα φέτος που δεν υπήρχε ο Aldridge. Να’χαμε να λέγαμε, κοινώς!

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Nikola Mirotic)Ο παπάς του Hoiberg που ανέφερα παραπάνω, χτύπησε και στο MIP. O Mirotic δεν έπεισε τον νέο προπονητή που μείωσε τα λεπτά συμμετοχής του (20,2 από 24,9 την σεζόν 2014/2015) και λογικό να μείνει στάσιμος.

Κοσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει: Doug McDermott): Quote-άρω τον εαυτό μου στην απάντηση του roundtable.

“Εδώ -κλασσικά- θα πάω με συμπάθειες και θα κάνω airball, αλλά δεν πειράζει. Κάτι πρέπει να δείξουμε το καλοκαίρι για να γελάμε.”

Και δείξαμε. Και γελάμε.

Nίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει: C.J. McCollum ή Nikola Mirotic): Οκ, βάλαμε το προφανές και είπαμε να πάμε για κάτι ποιο δύσκολο. Στοίχημα με κάλυψη ήταν. Αλλά οι εντυπώσεις που είχε αφήσει ο Nikola μετά το All Star του 2015 ήταν πως θα μπορούσε να κάνει μεγάλα πράγματα και στην εκεί πλευρά του Ατλαντικού. Δυστυχώς τη σεζόν που τελείωσε εμφανίστηκε μόνο η φανέλα του στα παρκέ, κενή περιεχομένου…

Μήτσος Μαυράκης (Είχε απαντήσει: C.J. McCollum)Και για δεύτερη και τρίτη επιλογή Will Barton και Clint Capela, ακολουθώντας τον κανόνα Harden, σύμφωνα με τον οποίο: “αν κάποιος παίκτης αρχίζει να παίζει αναπάντεχα καλά στα playoffs ενώ δεν είχε πάρει λεπτά συμμετοχής στην κανονική περίοδο, είναι έτοιμος για breakout”.

Δημήτρης Μαντζούκας: (Είχε  απαντήσει: C.J. McCollum): Δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Όλοι το ξέραν από πριν.

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει: T.J. Warren): Δυστυχώς έχασε τη μισή χρονιά λόγω τραυματισμού αλλά σχεδόν διπλασίασε τα στατιστικά του (11 ppg από 6, 40% τρίποντα από 23%). Σίγουρα θα δικαιούταν κάποιες ψήφους για το βραβείο. Φέτος όμως, look out for him.

Άρης Τόλιος: Το βάθρο χωράει τρεις: χρυσό μετάλλιο στον Μήτσο Μαυράκη, ασημένιο μετάλλιο στον Μαντζούκα που δεν είχε τον ζήλο του Μαυράκη να προβλέψει χωρίς να του ζητηθεί η δεύτερη και τρίτη θέση και χάλκινο στον Ραδικόπουλο, που για άλλη μια φορά προσπάθησε να μοιράσει το μωρό σε δύο ως νέος Σολομώντας. Όσο για τον κουβά, αυτός πέφτει στο κεφάλι του Gus, ο οποίος έχει αναπτύξει τέτοια εμμονή με το franchise των Blazers που θα μάλλον θα καταλήξουν να παντρευτούν και να κάνει το παιδί του.

5. To βραβείο που μαζεύονται υπογραφές να ονομαστεί σε Jamal Crawford Award. Πάντα είναι υποψήφιος, κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τον ψηφίσει πλέον. Too mainstream. Κατά τα άλλα;

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: Isaiah Thomas): Αμφισβητώ το ότι δεν είχα απαντήσει “Will the Thrill”.

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Isaiah Thomas)Τρομερή πετυχεσιά να επιλέξω για καλύτερο έκτο παίκτη έναν βασικότατο PG.

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: Isaiah Thomas)Ό,τι είπε ο Πέτρος. Από εκτιμήσεις, άλλο τίποτα.

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Dennis Schroeder)Η αλήθεια είναι ότι περίμενα οι Hawks να χρησιμοποιήσουν σχήματα με δύο PGs, αλλά ο coach Budenholzer δεν είδε το ίδιο όνειρο με εμένα. Μετά την φυγή του Teague είναι υποψήφιος για MIP.

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Will Barton): “Will the Thrill” Barton. O “the people’s Champ” είναι ιδανικός παρτενέρ του Mudiay, από τον οποίο περίμενα συγκλονιστική χρονιά και το ξέφρενο στυλ παιχνιδιού ταιριάζει στις διαχρονικά συναρπαστικές ομάδες που κατεβάζουν οι Nuggets κατά καιρούς που τρέχουν με φρενήρης ρυθμούς για να εκμεταλλευτούν το υψόμετρο.

Κοσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει: Dion Waiters): “Ναι, Κοσμά, έγινε ρε..!”

Nίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει: Gerald Green με ολίγη από Isaiah): Αλήθεια είχα πει Gerald Green, ε;! Απορώ τί είχα φάει και τί είχα πιει εκείνη τη μέρα…

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει: Lou Williams): Jamal Crawford: 14 ppg, 2 rpg, 2 apg. Lou Williams: 15 ppg, 3 rpg, 3 apg. I rest my case.

Δημήτρης Μαντζούκας (είχε απαντήσει: Isaiah Thomas): Απαντάω σταθερά Isaiah Thomas τα τελευταία χρόνια, οπότε βγήκε αντανακλαστικά. Έπρεπε να του το δώσουν μόνο και μόνο για αποκαταστήσουν την περσινή αδικία.

Άρης Τόλιος: Τι να πει τώρα εδώ κάποιος…. Ας πούμε πως νικητής είναι ο Μαυράκης, που έχει ένα valid case για τον “Will the Thrill”, τον παίκτη, δηλαδή, που ανεξήγητα αδικήθηκε στην ψηφοφορία. Στον αντίποδα πραγματικά δεν υπάρχει σωτηρία… Οι μισοί επέλεξαν τον Isaiah Thomas που ήταν όχι μόνο βασικός, αλλά και ο μόνος Celtic All-Star. Οι άλλοι μισοί επέλεξαν τον Schroeder (και όχι “Σρούντερ” Καούνη!) που ήταν πιο βασικός από τον Teague, τον “Waiters Island” που έγινε έκτος παίκτης στην postseason και τον Williams που έγραψε λίγο καλύτερα νούμερα από τον Crawford – αν κάνουμε ότι ξεχνάμε βεβαίως ότι ο Lou ήταν έκτος παίκτης στη δεύτερη χειρότερη ομάδα ολόκληρης της λίγκας, ενώ ο Jamal ήταν έκτος παίκτης στην έκτη καλύτερη ομάδα. Μάλλον θα επιλέξω Ραδικόπουλο για το combo Isaiah Thomas και Gerald Green. Μα Gerald Green;!;!;

6. Το ότι το πέτυχε ο Νίκος δεν πιάνεται. Θα απαντήσει Kawhi Leonard και στο ερώτημα “βουνό ή θάλασσα;”. Πως πήγαν οι προβλέψεις για τον Καλύτερο Αμυντικό του 2016;

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: DeAndre Jordan)Ένας συνδυασμός αγάπης προς το απρόβλεπτο και υποψίας αντικειμενικότητας, με οδήγησε σε ηλίθια επιλογή, δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Rudy Gobert)Είχαμε το βραβείο Jamal Crawford, αποκτήσαμε και το βραβείο Kawhi Leonard.

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: Serge Ibaka)Ναι, ο Donovan έδειξε πολλά όσο περνούσε η σεζόν. Ναι, οι Westbrook – Durant έμοιαζαν ασταμάτητοι ώρες – ώρες, αλλά αυτός ο παραγκωνισμός του Serge ήταν το κάτι άλλο. Ακόμα και στην άμυνα ήταν σχεδόν σαν να μην υπάρχει. Ίσως στο Orlando να χαμογελάσει ο Μαντζούκας με την εκεί παρουσία του.

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Anthony Davis)Ομάδα “από τα Lidl” και 21 παιχνίδια απών, ε εντάξει τί να συζητήσουμε για τον Antony…

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Draymond Green)Το άξιζε τουλάχιστον πέρυσι, αλλά η συγκλονιστική αμυντική του παρουσία είναι περισσότερο διακριτική από την τρομακτική παρουσία του Kawhi.

Κοσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει: Anthony Davis): Έπαιξε γενικότερα σε πιο χαμηλές ταχύτητες από ότι τον περιμέναμε όλοι, αλλά με 61 παιχνίδια μόλις, δύσκολα να το έπαιρνε έτσι κι αλλιώς. Δεν πειράζει Μονόφρυδε, μικρός είσαι ακόμα..

Νίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει: Kawhi Leonard): H αλήθεια είναι πως θα απαντούσα όντως “Kawhi Leonard” στην ερώτηση “βουνό ή θάλασσα”. Επίσης αλήθεια είναι πως μιλάμε για, μακράν του όποιου, καλύτερου αμυντικού στη λίγκα. Επίσης αλήθεια είναι, πως κάτι θα έπρεπε να πετύχω διάολε!

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει: Rudy Gobert): Τρίτος σε ψήφους ο Γάλλος από τους centers, πίσω από DeAndre Jordan και Whiteside. Close enough.

Δημήτρης Μαντζούκας (Είχε απαντήσει: Draymond Green): Και δεν μετανιώνω ιδιαίτερα. Όπως με συνέπεια υποστηρίζω, ο Kawhi είναι πιθανότατα ο καλύτερος lockdown defender, αλλά μία από τις καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος έχει στηθεί ολοκληρωτικά πάνω στην ικανότητα του Green να μαρκάρει ό,τι κινείται, ανεξαρτήτως ύψους, κιλών, ευλυγισίας, και τα συγκλονιστικά του ένστικτα πάνω στις βοήθειες. Άμυνες δεν είναι μόνο οι τάπες ή τα κλεψίματα, αν και ο Green φιγουράρει στην πρώτη εικοσάδα και των δύο κατηγοριών2)μαζί με τον Drummond, ή η ικανότητα να κολλάς πάνω στον αντίπαλο σου, άμυνα είναι και ο τρόπος που κινείσαι στο γήπεδο, κλείνεις του διαδρόμους, αλλοιώνεις ή δυσκολεύεις προσπάθειες και σταματάς επιθέσεις πριν καν ξεκινήσουν. Κανένας δεν έχει τέτοια επιρροή στο αμυντικό πλάνο της ομάδας του σαν τον Green.

Άρης Τόλιος: Πολύ πιο ισορροπημένη κατάσταση εδώ. Ο Ραδικόπουλος κερδίζει αναμφίβολα, παρότι οι υπόλοιποι κατέθεσαν ένσταση για μη συνειδητή απάντηση, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που ο Νίκος λέει ξυπνώντας κάθε μέρα. Αντιδιαμετρικά συναισθήματα για τους Καούνη και Μαρίνο που μάτιασαν τον Rudy “The French Rejection” Gobert και προσπαθεί ακόμα να καταλάβει πως τραυματίστηκε.

Το sum up

Άρης Τόλιος: Παρότι, λοιπόν, δεν μου αρέσει να κρίνω (#not), ο Δημήτρης Μαντζούκας βγαίνει νικητής – ω θεοί! – στην κατηγορία “προβλέψτε το νικητή στο περίπου, αλλά κι αν χάσετε, η προσπάθεια μετράει” με μια “καθαρή” πρωτιά, μια που μοιράζεται με έναν, και άλλη μια που μοιράζεται με δύο. Από την άλλη, όταν σε τέτοιο πάνελ πρέπει να επιλέξει κανείς τον χειρότερο, αναγκαστικά βασιλεύει ο τυφλός στους μονόφθαλμους3)Ναι, αυτό ήθελα να πω!. Έτσι, ο Νίκος Ραδικόπουλος επικρατεί οριακά των Μοσχούλα, Μαυράκη, Gus, Καούνη, Μαντζούκα και Μαρίνο – οι δύο τελευταίοι βέβαια απαλλάσσονται, λόγω συνύπαρξης πολύ εύστοχων και πολύ άστοχων προβλέψεων ο πρώτος και τρολλαρίσματος ο δεύτερος.

Μετά από τέτοια rookie χρονιά για μένα, τί να πω; Άντε του χρόνου και στα δικά μου!

cover

References
1 Κλεμμένο αστείο, προκαλώ όποιον βρει την πηγή να την παραθέσει στα σχόλια και θα επιβραβευτεί.
2 μαζί με τον Drummond
3 Ναι, αυτό ήθελα να πω!