Μια Σπίθα Είναι Αρκετή για να Ανάψει η Φωτιά

Posted on Oct 11 2016 - 8:03pm by Petros Kaounis

Αντί προλόγου:

Το 2015, 258 Αφροαμερικάνοι έπεσαν νεκροί από σφαίρες αστυνομικών. Το 2016, μέχρι σήμερα, οι νεκροί είναι 173.

Όλα ξεκίνησαν από τον Kaepernick

Στις 14 Αυγούστου ο quarterback των San Francisco 49ers, Colin Kaepernick, δεν σηκώνεται όρθιος κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου των Η.Π.Α. πριν την έναρξη του πρώτου preseason παιχνιδιού. Στις 20 Αυγούστου ο Kaepernick επαναλαμβάνει την ίδια κίνηση κατά τη διάρκεια του δεύτερου preseason. Όλο το στάδιο όρθιο και ο ίδιος καθιστός κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του αμερικάνικου εθνικού ύμνου.

Και τις δύο φορές κανείς δεν παρατήρησε την κίνηση του quarterback, καθώς ο παίκτης ήταν γνωστό πως δεν θα αγωνιζόταν στα συγκεκριμένα παιχνίδια και δεν φορούσε τη στολή του. Ούτε το τσακμάκι ήταν χαλασμένο, ούτε τα ξύλα βρεγμένα.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016. Τρίτο preseason game για το San Francisco και ο Kaepernick κάθεται τελευταίος, πίσω από όλα τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου. Εκείνη την στιγμή, για ακόμη μια φορά, κανείς δεν παρατηρεί την κίνησή του. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, η Jennifer Lee Chan, που καλύπτει το ρεπορτάζ των 49ers στα social media, ποστάρει μια φωτογραφία των παικτών κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου. Εκείνη την στιγμή δεν πρόσεξε τον καθιστό Kaepernick. Η ιστορία όμως είχε ήδη μπει σε κίνηση. Η σπίθα έχει εμφανιστεί και η φωτιά άναψε σε κλάσματα δευτερολέπτου και ξεκινούσε το ταξίδι της από το Oakland για να ξεσηκώσει και την υπόλοιπη χώρα.

Η ομάδα έσπευσε να βγάλει επίσημη ανακοίνωση και να επιβεβαιώσει την κίνηση του παίκτη. Δεν μπορούσε να κάνει και αλλιώς, καθώς όλα τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει πάνω τους. Η ανακοίνωση της ομάδας έλεγε:

“Ο εθνικός ύμνος είναι και θα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της τελετής που προηγείται κάθε παιχνιδιού. Είναι μια ευκαιρία να τιμήσεις τη χώρα σου και να δείξεις την ευγνωμοσύνη σου για τις ελευθερίες που παρέχει στους πολίτες της. Με βάση αυτές τις ελευθερίες, όπως η ελευθερία της έκφρασης, αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του καθενός να επιλέγει ή όχι, να συμμετάσχει σε αυτόν τον εορτασμό.”

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, όταν ο παίκτης ρωτήθηκε για τη σημασία της κίνησής του, δήλωσε πως το έκανε εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπίεση της αφροαμερικανικής κοινότητας από τις αρχές και, ειδικότερα, την αστυνομία.

“Δεν θα σηκωθώ όρθιος για να αποδώσω τιμή στη σημαία μιας χώρας που καταπιέζει τους ανθρώπους με διαφορετικό χρώμα. Για μένα αυτό είναι μεγαλύτερο από το ποδόσφαιρο και θα ήταν εγωιστικό εκ μέρους μου το να μην το έβλεπα έτσι. Από τη μία υπάρχουν άψυχα κορμιά στους δρόμους και από την άλλη αστυνομικοί που τη γλυτώνουν από τις κατηγορίες για φόνο, παίρνοντας άδεια μετ’ αποδοχών.”

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής των 49ers, Chip Kelly, δήλωσε πως η κίνηση του Kaepernick αποτελεί “δικαίωμά του ως πολίτη” και πως ο ίδιος δεν είναι υπεύθυνος για να του πει τι να κάνει και τι όχι.

Η λίγκα του NFL έσπευσε να πάρει και αυτή θέση μέσω του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων, Ian Rapoport, ο οποίος δήλωσε πως “Οι παίκτες ενθαρρύνονται στο να στέκονται όρθιοι κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, αλλά δεν είναι απαραίτητο από τους κανονισμούς.”

 Η συνέντευξη τύπου και οι πρώτες εκδηλώσεις συμπαράστασης

Δύο μέρες μετά την κίνησή του και τις πρώτες δηλώσεις, ο Kaepernick παραχώρησε συνέντευξη τύπου ώστε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της κίνησής του και να θέσει τα ερωτήματα που ήθελε, αφού κατάφερε να τραβήξει την προσοχή. Χαρακτηριστικότερα αποσπάσματα από τα όσα είπε, είναι τα παρακάτω:

“Θα συνεχίσω να στέκομαι πλάι στους ανθρώπους που πέφτουν θύματα καταπίεσης κάθε μορφής εξουσίας. Για μένα αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Όταν πετύχουμε μια σημαντική αλλαγή και νιώσω πως η σημαία της χώρας αντιπροσωπεύει όλα αυτά που πρέπει να αντιπροσωπεύει, τότε θα σταθώ όρθιος.”

“Αυτή η κίνηση δεν ήταν για μένα. Ήταν επειδή βλέπω όλα αυτά που συμβαίνουν σε ανθρώπους που δεν έχουν φωνή, που δεν έχουν βήμα για να μιλήσουν ώστε να ακουστούν τα προβλήματά τους. Είμαι σε μια θέση που μου δίνει την ευκαιρία να διεκδικώ, και να συνεχίσω να διεκδικώ, πράγματα για όλους αυτούς που δεν μπορούν.”

“Έχω μεγάλο σεβασμό για τις γυναίκες και τους άντρες που πολέμησαν για αυτή τη χώρα. Έχω φίλους, έχω συγγενείς που πολέμησαν για αυτή τη χώρα. Και πολέμησαν για την ελευθερία, για ελευθερία και δικαιοσύνη, για όλους τους πολίτες της Αμερικής. Αυτό όμως δεν συμβαίνει. Άνθρωποι πεθαίνουν μάταια για μια χώρα που δεν δίνει ελευθερία, δικαιοσύνη σε όλους τους πολίτες της. Υπάρχουν περιπτώσεις που άντρες και γυναίκες που πολέμησαν για αυτή τη χώρα, γύρισαν πίσω και δολοφονήθηκαν από την ίδια τους τη χώρα ή τους φέρθηκε άδικα. Αυτό δεν είναι σωστό.”

Στο επόμενο preseason game των 49ers, την 1η Σεπτεμβρίου, ο Kaepernick βρίσκει συμπαράσταση στο πρόσωπο του συμπαίκτη του Eric Reid. Ο safety του San Francisco στέκεται δίπλα στον συμπαίκτη του και κάθεται μαζί του όταν ακούγεται ο εθνικός ύμνος. Οι αντιδράσεις έχουν αρχίσει να εντείνονται και τα επιχειρήματα κατά της κίνησης του παίκτη αρχίζουν να γίνονται επιθετικά. Ξεπερνώντας το ηλίθιο επιχείρημα πως “ο παίκτης είναι μιγάς και δεν είναι αφροαμερικάνος”, οπότε δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτύρεται για τα προβλήματα ανθρώπων με διαφορετικό χρώμα από το δικό του”, κατάλαβε πως έπρεπε να μετατρέψει την κίνησή του ώστε να γίνει πιο κατανοητή στον κόσμο.

Η αλλαγή που φούντωσε τη φωτιά

Για αυτό το λόγο αποφασίζει να μην κάθεται κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου αλλά να στηρίζεται στο ένα του γόνατο (“take a knee” στη διάλεκτο του NFL). Αυτή η κίνηση δείχνει το σεβασμό των παικτών απέναντι στους προπονητές τους, καθώς όποτε ακούνε τις οδηγίες του, γονατίζουν στο ένα πόδι. Αυτή η διπλωματική αλλαγή βοήθησε στο να βρει ακόμα περισσότερους υποστηρικτές, καθώς δεν θεωρούνταν ακραία όπως η προηγούμενη. Μία ώρα μετά το γονάτισμα των Kaepernick και Reid στο San Diego, τους ακολουθεί ο Jeremy Lane των Seattle Seahawks στο παιχνίδι της ομάδας του στο Oakland. Όταν τον ρώτησαν, μετά το παιχνίδι, για την κίνηση του, δήλωσε πως συντάσσεται με τον Kaepernick.

Τρεις μέρες αργότερα είχαμε την πρώτη εκδήλωση συμπαράστασης από διαφορετικό άθλημα, και μάλιστα από αθλήτρια του ποδοσφαίρου. Η Megan Rapinoe, μέλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου των Η.Π.Α., γονατίζει πριν την έναρξη παιχνιδιού στο Chicago.

Οι δηλώσεις της μετά το παιχνίδι ήταν αποστομωτικές. Αφού πρώτα εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον Kaepernick, δήλωσε πως ως ομοφυλόφιλη γνωρίζει τι σημαίνει να κοιτάς τη σημαία αλλά να νιώθεις πως δεν προστατεύονται τα δικαιώματά σου.

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου των Η.Π.Α δεν έδειξε την ίδια διαλλακτικότητα με αυτές του NFL και του NBA, και κανόνισε να ακουστεί ο εθνικός ύμνος στο επόμενο παιχνίδι της Rapinoe, όταν οι ομάδες θα βρίσκονταν ακόμα στα αποδυτήρια… Μάλιστα εξέδωσε και ανακοίνωση που έλεγε πως αυτές οι κινήσεις διαμαρτυρίας δεν δείχνουν την ευγνωμοσύνη που θα έπρεπε απέναντι στη χώρα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που χαρίζει στους πολίτες της. Μάλλον το να σε δολοφονούν λόγω διαφορετικού χρώμα δέρματος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο στο Σύνταγμα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των Η.ΠΑ.

Στις 9 Σεπτεμβρίου ο πρώην συμπαίκτης του Kaepernick στο κολέγιο, Brandon Marshall, γονατίζει πριν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Οι κάμερες της μετάδοσης μόλις συνειδητοποιούν την κίνηση του παίκτη, σπεύδουν να αλλάξουν πλάνο. Μετά το παιχνίδι ο Marshall δηλώνει την αλληλεγγύη του στον πρώην συμπαίκτη του καθώς και ότι η κίνησή του είναι ένας τρόπος για να ακουστούν όσοι δεν έχουν φωνή. Δύο εταιρίες που είχαν συμβόλαιο συνεργασίας με τον παίκτη, ανακοινώνουν τη λήξη της συνεργασίας τους μετά το τέλος του παιχνιδιού. Μάλλον το δικαίωμα του να δανείζεσαι λεφτά από μια τράπεζα, είναι σημαντικότερο από τη δικαίωμα στη ζωή.

Οι παίκτες του NBA είχαν πάρει από νωρίς θέση

Πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία την έναρξη της preseason του NBA για να δουν αν οι παίκτες του θα συμμετάσχουν και αυτοί στη διαμαρτυρία που ξεκίνησε ο Kaepernick. Αυτό που δεν είχαν πάρει χαμπάρι όμως, είναι πως οι παίκτες του NBA ήταν οι πρώτοι που στάθηκαν στο πλάι των Αφροαμερικανών πολιτών που ένιωθαν απροστάτευτοι απέναντι στην ίδια τους τη χώρα.

Με αυτή του την κίνηση ο Kaepernick έπαιρνε τη σκυτάλη από παίκτες όπως ο Dwyane Wade, LeBron James, Carmelo Anthony, Derrick Rose και αρκετές παίκτριες του WNBA, που ξεκίνησαν τις διαμαρτυρίες για την αστυνομική βία κατά των αφροαμερικανών, μετά από πολλά καταγεγραμμένα περιστατικά δολοφονιών άοπλων πολιτών κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, με αφορμή τη δολοφονία του Eric Garner και τις τελευταίες του λέξεις. Είχε προηγηθεί η δολοφονία του Trayvon Martin στις 26 Φεβρουαρίου του 2012 και η μαζική θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε. Η αμερικανική κοινωνία, με το κομμάτι των Αφροαμερικάνων πάντα ως πρώτο στόχο, δεχόταν όλο και περισσότερα χτυπήματα κρατικής αναλγησίας.

Οι διαμαρτυρίες από πλευράς επαγγελματιών παικτών του NBA και παικτριών του WNBA, αλλά και αρκετών παικτών και παικτριών του NCAA, πέτυχαν το στόχο τους, καθώς τράβηξαν τα βλέμματα του ουδέτερου κοινού πάνω σε ένα θέμα που υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία είχε επιλέξει να το αγνοεί. Το moto “black lives matter” άρχισε να διαδίδεται και να βρίσκει υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, είτε μέσω μαζικών διαδηλώσεων στους δρόμους, είτε μέσω των social media.

Ακόμα και ο commissioner του NBA, Adam Silver, δήλωσε την στήριξή του προς αυτό, αλλά έσπευσε να ταχθεί με την πλευρά των χορηγών, που υποχρέωναν τους παίκτες του NBA να φοράνε τα επίσημα μπλουζάκια της ομάδας κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης. Οι παίκτες ακολούθησαν τους κανόνες, αλλά η φωτιά είχε ήδη ανάψει.

Η πρώτη νίκη

Η αφύπνιση και ενεργοποίηση πολλών παικτών του NBA και τα βλέμματα που τράβηξαν πάνω τους τούς επέτρεψε να μπουν μπροστά και να απαιτήσουν αλλαγή έδρας του All Star Weekend 2017, που αρχικά ήταν να γίνει στη Charlotte. Ο λόγος αυτή τη φορά δεν ήταν η αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά ο νόμος κατά των δικαιωμάτων των διεμφυλικών ατόμων (HB2 law) που ψηφίστηκε στη North Carolina και με τον οποίο τους απαγορευόταν να χρησιμοποιούν τις δημόσιες τουαλέτες ανάλογα με το φύλο με το οποίο ταυτίζονται. Η φωνή τους πλέον ήταν τόσο δυνατή που το αίτημά τους έγινε δεκτό αφού ενώθηκε με τις αντιδράσεις του κόσμου στους δρόμους. Ακόμα και NBA stars που στην αρχή έδειξαν μια ουδετερότητα με την στάση τους, όπως ο Stephen Curry, προέβησαν σε δήλωση άρνησης συμμετοχής τους στο παιχνίδι, αν δεν άλλαζε ο τόπος διεξαγωγής του. Και η νίκη δεν άργησε να έρθει. Μια νίκη αποτέλεσμα της μαζικότητας και της αλληλεγγύης.

Ο Adam Silver ανακοίνωσε τη μεταφορά του All Star Game 2017, στην πολυπολιτισμική Νέα Ορλεάνη χαρακτηρίζοντας μάλιστα τις φωνές διαμαρτυρίας των παικτών και των κατοίκων της North Carolina δίκαιες και σεβαστές.

Τι είδαμε κατά τη διάρκεια της offseason

Στις 14 Ιουλίου, οι LeBron, Melo, Wade και Chris Paul, εμφανίστηκαν στην τελετή των ESPY Awards με μαύρα κοστούμια, σε μια βραδιά γεμάτη συμβολισμούς, καθώς κεντρικό κομμάτι της εκδήλωσης ήταν το να τιμηθεί η μνήμη του Muhammad Ali. Οι τέσσερις stars του NBA, ζήτησαν από την παραγωγή της διοργάνωσης να αξιοποιήσουν το χρόνο τους ώστε να περάσουν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας απέναντι σε Αφροαμερικανούς πολίτες.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο LBJ που κάλεσε από το βήμα όλους τους επαγγελματίες αθλητές να κινητοποιηθούν, να ενημερωθούν για το θέμα και να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να αλλάξουν τα πράγματα. Στη συνέχεια μίλησε ο Melo, ο οποίος δήλωσε με τη σειρά του: “Δεν μπορούμε να αγνοούμε τα γεγονότα των τελευταίων βδομάδων (δύο εν ψυχρώ δολοφονίες άοπλων πολιτών από αστυνομικούς) και η οργή, ο θυμός και η αίσθηση περί έλλειψης δικαιοσύνης, πλέον ξεχειλίζει. Το σύστημα είναι χαλασμένο και ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι για αυτό”.

Θέση επί των ίδιων θεμάτων είχε πάρει ο Carmelo Anthony και λίγες μέρες νωρίτερα από τα ESPY Awards, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram, όπου και με αναφορές στους Martin Luther King, Malcolm X και Muhammad Ali ζητάει από τους αθλητές των επαγγελματικών sports στις ΗΠΑ να βγουν μπροστά παίρνοντας θέση.

Έντονη ήταν η αντίδραση παικτών του ΝΒΑ μετά και την τελευταία δολοφονία άοπλου αφροαμερικάνου από αστυνομικούς, στις 16 Σεπτεμβρίου 2016. Συγκεκριμένα, τόσο ο Russell Westbrook, όσο κι ο -πρώην (;)- παίκτης του ΝΒΑ, Larry Sanders, κινήθηκαν στην ίδια κατεύθυνση, λέγοντας πως δεδομένου του ότι τα παιδιά του θα είναι αφροαμερικανάκια και δη μεγαλόσωμα, φοβούνται για αυτά, με την ευκολία που σκοτώνονται πλέον οι αφροαμερικάνοι.

Κι ακόμα κι αν το ξεκίνημα της φετινής preseason δεν μας έφερε εικόνες με παίκτες γονατισμένους κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου, μας έδωσε εικόνες όπως αυτές των παικτών των Celtics που κρατούσαν το χέρι ο ένας του άλλου, και των παικτών των Rockets και Knicks με τα χέρια περασμένα στους ώμους. Την αρχή βέβαια την έκαναν οι παίκτες των Raptors στο πρώτο preseason game. Οι κινήσεις αυτές ήταν αποτέλεσμα συζητήσεων για το πώς θα ενταχθούν οι παίκτες του NBA στη διαμαρτυρία. Μια συζήτηση που εντάθηκε στη Media Day, παραμονή της έναρξης της preseason.

Συνήθως η Media Day αποτελεί ένα λούνα παρκ για τους δημοσιογράφους και την ώρα του παιδιού για τους παίκτες. Μόνο τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων επιλέγουν να κρατήσουν σοβαρή στάση. Ο μεγάλος Pop, όταν δέχτηκε ερώτηση για το τι πιστεύει για τις διαμαρτυρίες, δήλωσε πως δεν μπορεί να λυθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα. Ο Pop θα μπορούσε να ήταν και ο επόμενος Γ.Γ. του ΟΗΕ. Για τον Kaepernick δήλωσε πως οι επιλογές του καθενός είναι εικόνα και απόρροια των βιωμάτων του.

Ο Steve Kerr, δεχόμενος παρόμοια ερώτηση, δήλωσε πως είναι λογικό να νιώθεις αηδιασμένος για όλες αυτές τις δολοφονίες και πως η κίνηση του Kaepernick είναι καλοδεχούμενη. Ο LeBron δήλωσε, πως αν και ο ίδιος θα σταθεί όρθιος κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, η ευρηματικότητα του Kaepernick, το να βρει μια τόσο μαζική και ηχηρή, μη βίαιη, εκδήλωση διαμαρτυρίας, ήταν εξαιρετική. Ακόμα συμπλήρωσε πως ο ίδιος ανησυχεί ιδιαίτερα για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας, ειδικότερα τώρα που τα παιδιά του είναι σε ηλικία που κυκλοφορούν μόνα τους τα βράδια. Η Ένωση των παικτών του NBA, με ανακοίνωσή της, υποσχέθηκε πως θα αναλάβει ουσιαστικές, δημόσιες δράσεις, με τη συμμετοχή μεγάλων ονομάτων, ώστε να συμβάλλει στο να ακουστούν τα προβλήματα των Αφροαμερικανών και στο να σταματήσουν τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Ξεχωριστή αναφορά1)Και εκτενέστερη όποτε μας δοθεί η ευκαιρία. θα πρέπει να γίνει σε δύο παίκτες που το μήνυμα τους ίσως ήταν πιο ηχηρό από όλα τα υπόλοιπα.

Στις 28 Αυγούστου, η Nykea Aldridge, μητέρα τεσσάρων παιδιών, πέφτει νεκρή από τις σφαίρες δύο μελών συμμορίας, καθώς είχε την ατυχία να περνάει με το παιδικό καρότσι, την στιγμή περιστατικού ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ συμμοριών σε περιοχή του Chicago. Τι το ιδιαίτερο είχε αυτή η περίπτωση και ξεχώρισε από τις υπόλοιπες δολοφονίες που γίνονται καθημερινά στις ΗΠΑ; Η άτυχη μητέρα ήταν ξαδέρφη του παίκτη των Bulls, Dwyane Wade. Ο σιχαμένος Donald Trump έσπευσε να εκμεταλλευτεί το περιστατικό για να ζητήσει τους ψήφους των Αφροαμερικανών εν όψει των εκλογών. Μετά την γενική κατακραυγή που δέχτηκε, άλλαξε το tweet που είχε κάνει για να διορθώσει απλά το spelling στο όνομα του παίκτη…

Ο ίδιος ο παίκτης, μιλώντας για το περιστατικό σε συνέντευξη που παραχώρησε στον George Stefanopoulos, μερικές μέρες αργότερα, δήλωσε πως δεν θέλει να εκμεταλλεύονται τη δολοφονία της ξαδέρφης του για πολιτικούς λόγους, εγείροντας, παράλληλα, και το θέμα της οπλοκατοχής και των συνεπειών αυτής.

Δεύτερη ξεχωριστή αναφορά οφείλουμε να κάνουμε στον David West. Ο PF των Warriors έδωσε συνέντευξη στο “The Undefeated” και ο λόγος του ήταν πύρινος. Δεν μεταφέρουμε τίποτα εδώ, και τούτο γιατί αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο.

Μην φοβάσαι τη φωτιά

Παίκτες που κερδίζουν εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τις ομάδες τους και από διαφημιστικά συμβόλαια με εταιρίες επιλέγουν να σταθούν στο πλευρό όσων δεν έχουν φωνή. Παίκτες που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, ειδικότερα τους νέους για τους οποίους λειτουργούν ως πρότυπα, αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμή τους για να αναδείξουν ένα σημαντικό πρόβλημα των σύγχρονων ΗΠΑ.

Σε μια εποχή που ο ρατσισμός, σε όλες του τις εκφάνσεις, δείχνει να κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, ένα έδαφος που γίνεται ακόμα πιο πρόσφορο σε εποχές κρίσης, οποιοδήποτε ανάχωμα είναι χρηστικό και καλοδεχούμενο.

Για κάθε Trump, εμείς θα έχουμε έναν Wade. Για κάθε Στηβ, εμείς θα έχουμε έναν Γιάννη.

cover

The following two tabs change content below.

Petros Kaounis

Πρωταθλητής LOL Fantasy League 2014-15 ενάντια σε κάθε λογική. H απαγόρευση του hand-checking σκότωσε μια πολλά υποσχόμενη μπασκετική καριέρα. Βλέποντας τα όνειρά του να γίνονται συντρίμμια, το έριξε στα βιβλία. Όταν τα άλλα παιδάκια προσπαθούσαν να αντιγράψουν στα τσιμέντα τις φιγούρες του MJ, αυτός αντέγραφε τις αγκωνιές του Bill Laimbeer. Από οικονομολόγος κατέληξε συντάκτης στη μεγαλύτερη μπασκετική ιστοσελίδα του κόσμου (www.theballhog.net), με μοναδικό του στόχο να φάει την έδρα του Zach Lowe. Αγαπημένη του Pick Up Line: «Ώστε δεν πρόλαβες τον Γκάλη με σορτσάκι,ε;; Ενδιαφέρον…».

References
1 Και εκτενέστερη όποτε μας δοθεί η ευκαιρία.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Kostis October 11, 2016 at 23:45 -

    Συγχαρητηρια για το αρθρο. Πολλα συγχαρητηρια για την τελευταια προταση. Δεν υπαρχει πλεον “δεν γνωριζα”.

  2. 1982george October 12, 2016 at 02:21 -

    Πολλά μπράβο για το άρθρο.
    Έχει γράψει και μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση ο Kareem Abdul Jabbar έπειτα από το φόνο του M.Brown και την εξέγερση στο Φέργκιουσον,στην οποία αναδεικνύει και την ταξική διάσταση του ζητήματος,παραθέτω το link http://time.com/3132635/ferguson-coming-race-war-class-warfare/ για όποιον ενδιαφέρεται να το διαβάσει