Roundtable: Ανασκόπηση στις αρχικές προβλέψεις του Ball Hog

Posted on Jul 8 2015 - 11:00am by The Ball Hog

Ξεκινώντας η σεζόν, αποπειραθήκαμε σαν Ομάδα να κάνουμε τις προβλέψεις μας για τη χρονιά που θα ακολουθούσε. Και, σαν να μην έφτανε αυτό, τις δημοσιεύσαμε κιόλας! Οι προβλέψεις μας, κοιτώντας πίσω στο χρόνο, όζουν από τη γλυκιά μπόχα της αποτυχίας. Υπήρξαν κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά μια παταγώδης αποτυχία έχει, όπως και να το κάνουμε, περισσότερη πλάκα από μια σχετική επιτυχία. Άλλοι πάτησαν σε safe επιλογές και άλλοι άγγιξαν τα όρια του παραλογισμού. Πατώντας στα δύο αρχικά roundtables των προβλέψεων (εδώ κι εδώ) ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουμε γι’ αυτά που γράψαμε πάνω στο μεθύσι της χαράς μας για το ξεκίνημα της χρονιάς (και του site!).

1. Ξεκινήσαμε με την ομάδα έκπληξη, όπου πολλοί πιστέψαμε τον Stan Van Gundy στο έργο αναστήλωσης του Detroit, κάποιες χλιαρές φωνές στήριξαν τους Pelicans, και ακροβατήσαμε στο σχοινί του παραλόγου δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Phil Jackson. Το αστέρι βέβαια τις κατηγορίας ήταν ο Μαντζούκας. Για πάμε:

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: Detroit Pistons): Η εμπιστοσύνη στο λάγνο μουστάκι του Ron Jerem… έεε, του Stan Van Gundy και η πίστη πως ο μελιστάλακτος βρυχηθμός του θα ενέπνεε ένα σύνολο που θα έπνιγε κόσμο με την άμυνά του και θα έβρεχε τρίποντα, αποδείχτηκε παπαριά φαραωνικών διαστάσεων. Νιώθω ωστόσο δικαιωμένος για το απίστευτο διάστημα που μας χάρισαν με τη φυγή του Josh Smith.

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Detroit Pistons): Υπόσχομαι να σταματήσω να κάνω επιλογές με οπαδικά κριτήρια…

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: New York Knicks)Πίστεψα στην αύρα του Zen δίπλα στην αύρα της Νέας Υόρκης. Στην προσωπικότητά του και στις ικανότητές του. Ωστόσο, η εμμονή του Phil Jackson για την τριγωνική επίθεση, έγινε εμμονή και στον coach Derek Fisher. Δεν βγήκε και γι’αυτό και οι Knicks επιλέγουν στο #4 φέτος. Και εγώ έμεινα με την πίστη στο χέρι.

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: ας πούμε… Pelicans)Προσωπικά περίμενα την χρονιά χωρίς εκπλήξεις, αλλά ευτυχώς στο NBA δεν υπάρχουν αυτά. Αυτούς τους Pelicans τους πίστεψα όμως, αν και το μόνο που κατάφερα ήταν να τους σπρώξω μέχρι την 8η θέση.

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Toronto Raptors): Αν κάναμε το roundtable στο τέλος της κανονικής περιόδου πριν την κατάρρευση των Toronto Raptors στον πρώτο γύρο των playoffs, η πρόβλεψη θα έγραφε καλύτερα. Αλλά τελικά ήταν στραβός ο γιαλός (βλέπε Ανατολική περιφέρεια).

Kοσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει: New York Knicks): Πίστεψα στους Knicks κι απολογούμαι για αυτό. Και του χρόνου βέβαια, αν καταλήξουν με το ρόστερ που ακούγεται1)Κοσμά πάλι αστόχησαν..! Οι υπόλοιποι πάλι αυτούς θα πιστεύω. Αν και ξεπετάγονται πολύ ενδιαφέρουσες ομάδες.

Νίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει: Detroit Pistons): Την πάτησα κι εγώ, όπως ο Χάτσιος. Πίστεψα πως η συνταγή Van Gundy είχε όλα τα υλικά να αποδειχθεί πετυχημένη στο Detroit από την πρώτη, κιόλας, χρονιά. Θα επιμείνω παρόλα αυτά, μιας και τα υλικά άλλαξαν, πως δεν θα αργήσει η μέρα που θα τους δούμε ξανά στα playoffs.

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει: New Orleans Pelicans): Ήταν ένα safe bet που “βγήκε”. Μιλάμε για την ομάδα με τον μοναδικό ίσως παίχτη της γενιάς του, που ξεκάθαρα είναι Hall of Fame potential, από τόσο νωρίς (“Φρύδιας”).

Δημήτρης Μαντζούκας (Είχε απαντήσει: Atlanta Hawks): Γιόλο!! Το είχα τεκμηριώσει διεξοδικά πάντως στο preview των Hawks για το πρωτάθλημα, εξηγώντας γιατί φέτος θα παίζουν το πιο ωραίο μπάσκετ.

2. Επειδή βλέπουμε πάρα πολύ μπάσκετ, γενικά έχετε να κάνετε με ειδήμονες, κανείς μας δεν πέτυχε το ζευγάρι των τελικών. Κανείς δεν πίστεψε τους Warriors. Αφήνουμε στην απέξω τον γραφικό Μαρίνο που δεν του αρέσουν και οι ερωτήσεις και επέλεξε τη λιποταξία και είπε Sacramento – Washington, ας δικαιολογηθούμε οι υπόλοιποι.

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: Cavaliers – Clippers): Απέναντι σε αυτή την Ανατολή, δυστυχώς, ο King James, με στοιχειώδη βοήθεια, δύσκολα δεν θα έφτανε στους τελικούς, ανασύροντας παράλληλα και την αφήγηση που αποδίδει τον μεγαλειώδη αριθμό παρουσιών σε τελικούς, σε κάποιο βαθμό και στο ότι δεν έχει παίξει ποτέ στο σφαγείο της Δύσης. Οι Bulls προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν. Για τους Clippers η εύκολη εξήγηση θα ήταν πως αποτέλεσαν την καλύτερη ομάδα και η πρόβλεψη μου ήταν σωστή, αλλά τι να κάνουμε, οι Warriors έπαιξαν σαν μια από τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών, μέχρι η ομάδα του  Rivers να καταρρεύσει από τα χτυπήματα του …Pablo Prigioni.

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Bulls – Clippers)Η αρχική επιλογή μου θα εξηγηθεί όταν εξηγηθεί το κλατάρισμα των Clippers στη σειρά με το Houston.

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: Bulls – Mavericks)Δηλώνω οπαδός του Dirk Nowitzki και των νεκραναστάσεων (Derrick Rose). Oι μεν Mavericks έφτασαν μέχρι τον πρώτο γύρο, οι δε Bulls το προσπάθησαν κόντρα στους Cavaliers. Στην τελική, οπαδική ήταν η ερώτηση περί των τελικών (είπε και φόρεσε την φανέλα με το 41).

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Bulls – Mavericks)Έχω την εντύπωση ότι οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση αποδεικνύουν ότι πετάξαμε τον καθιερωμένο χαρταετό μερικούς μήνες νωρίτερα. Ρε παίδες μήπως να το κλείσουμε το site;!

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Bulls – Grizzlies)Είχα προβλέψει ζευγάρι τελικών Chicago Bulls εναντίον Memphis Grizzlies. Και υπήρξε ένα διήμερο του Μαγιού, που προηγούνταν και οι δύο ομάδες με 2-1 απέναντι στο ζευγάρι των τελικών, που ένοιωθα πως είμαι ο Νοστράδαμος. Και μετά ήρθαμε σε επαφή με την πραγματικότητα, αν και ακόμη πιστεύω πως μια σειρά ατυχών τραυματισμών καθόρισε το αποτέλεσμα.

Koσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει Cavaliers – Rockets): Εντάξει, Cavaliers – Rockets είχα πει. Μακρυά δεν έπεσα.

Νίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει Cavaliers – Spurs): Κοίτα να δεις… Ο LeBron James είναι ένα cheat του παιχνιδιού και θα τον δούμε σε τουλάχιστον 3 τελικούς ακόμα την επόμενη 5ετία, μετά τις φετινές ανανεώσεις συμβολαίων στους Cavs. Οι Spurs πήραν LaMarcus, κρατώντας το σύνολο του κορμού τους, οπότε δεν αποκλείεται να είχα προβλέψει τον τελικό του 2016, έναν χρόνο νωρίτερα!

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει Wizards – Kings): E ναι.. τί; Στην καρδιά μας είναι πάντα πρωταθλητές 😛

Δημήτρης Μαντζούκας: (Είχε απαντήσει Thunder – Cavaliers): Εντάξει, οι Cavaliers δεν ήταν δύσκολη πρόβλεψη. To γεγονός πως η ομάδα που έστειλα στο τελικό δεν πέρασε καν στα playoffs θα μπορούσε να θεωρηθεί epic fail, αλλά όλοι ξέρουμε πως εκτυλίχτηκε η χρονιά. Πάλι αυτό θα επέλεγα.

3. Είχαμε όμως στον έλεγχο μας και μια επιτυχία, την πρόβλεψη του Νίκου για τον MVP. Κατά τα αλλά, άλλοι χάσαμε τον στόχο και άλλοι όλο το πεδίο βολής.

Χάτσιος Γιάννης (Είχε απαντήσει: Blake Griffin): Το ορκίζομαι, τον Νοέμβρη μου φαινόταν απόλυτα λογική επιλογή!

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Russell Westbrook)Δικαιώθηκα πανηγυρικά με την επιλογή μου. Τί εννοείτε πως ο Westbrook δεν ήταν τελικά ο MVP; Για εσάς που ασχολείστε με νούμερα και χάνετε την μαγεία πίσω από τους αριθμούς δεν ήταν, για εμάς τους λάτρεις του άναρχου παιχνιδιού, στα όρια παράστασης τσίρκου, ο Russel ήταν ο MVP της καρδιάς μας!

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: LeBron James)Κλαπ κλαπ κλαπ… Μπράβο στον Νίκο, που μόνο και μόνο από αυτό θα μας σπάει τα πα… θα μας το υπενθυμίζει μέχρι το 2063, όταν θα είμαστε όλοι με τα “Π” μας. Η επιλογή μου ως προς τον LeBron James πάντως είχε να κάνει ξεκάθαρα λόγω του entourage που μαζεύτηκε στο Cleveland. Αυτό που έδειξε η φετινή σεζόν είναι πως ο James μπαίνει σιγά-σιγά σε Spurs mode (σχετική συντήρηση στην regular season και το 100% στα playoffs).

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Chris Paul)Υπόσχομαι να μην επιλέξω ξανά MVP από ομάδα που είναι πιο loser και από τον Γιάννη Ιωαννίδη σε Final Four Πρωταθλητριών (να ξέρατε πόσο με πονάει αυτό που γράφω…). Chris Paul άλλαξε ομάδα να πάρεις κανένα τρόπαιο.

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Russell Westbrook): Ο Westbrook ήταν ο παίκτης που προσπάθησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον να γίνει ο πολυτιμότερος παίκτης της λίγκας. Ο MVP της καρδιάς μας, όπως είπε κι ο Πέτρος.

Κοσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει: LeBron James): Ο Νίκος πέτυχε τον MVP, κανείς δεν είπε τον Μούσια. Όσοι είπαμε LeBron, μάλλον συμβιβαζόμαστε ότι πλέον θα κρατάει τις δυνάμεις του για να πάρει δαχτυλίδια.

Νίκος Ραδικόπουλος (και όμως είχε απαντήσει Curry!): (Χαμογελάει αυτάρεσκα και σαρκαστικά κοιτώντας -κυρίως- προς τον Gus, αλλά δεν τον βλέπετε)

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει: Anthony Davis): Ορίζοντας τον MVP σαν τον πολυτιμότερη μονάδα μιας ομάδας, εξακολουθώ να πιστεύω πως ήταν ο Anthony Davis, με τον James Harden πολύ κοντά στην δεύτερη θέση.

Δημήτρης Μαντζούκας (Είχε απαντήσει Blake Griffin): Γιάννη και εμένα τον Νοέμβρη μου φαινόταν απόλυτα λογική επιλογή. Μήπως απλά το συζητούσαμε μεταξύ μας, το πέταξε κάποιος, συμφωνήσαμε και μετά μας φαινόταν ως κάτι απόλυτα λογικό;

 4. Most Improved Player. Εδώ έχουμε και έναν τύπο ο οποίος επέλεξε τον Darren Collison. Ήδη σκέφτομαι του χρόνου να μην κάνουμε προβλέψεις.

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: Derrick Favors): Από μια άποψη, γιατί όχι;

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Darren Collison)Θα ξεκινήσω να γράφω για το NFL…

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: Jared Sullinger)Ο Sullinger είχε όλα τα κιλά… εεε τα φόντα για να γίνει ο πιο βελτιωμένος. Έχασε το βραβείο, (μας) κέρδισε σε κοιλιά.

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Giannis): Η επιλογή ήταν πέρα για πέρα βάσιμη και δεν νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ για τίποτα, μιας και είναι θέμα χρόνο πλέον ο Γιάννης να γίνει ένας Αll-Star.

Κοσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει: Giannis): Ο Γιάννης ήταν όντως βελτιωμένος, αλλά ο Jimmys δεν παιζόταν.

Nίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει: Jared Sullinger): Sullinger είχα πει;!; Εεε…. Γρήγορα καταφύγιο στις φτηνές δικαιολογίες: Ναι, αλλά πέτυχα τον Curry!!

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Rudy Gobert): Και θα το είχα πετύχει αν μέχρι τα μισά της σεζόν δεν προσπαθούσαν οι Jazz να παραμυθιάσουν τον εαυτό τους και την υπόλοιπη λίγκα  για την μηδαμινή αξία του Kanter. Η μισή χρονιά στην οποία έπαιξε βασικός ο Gobert ήταν αρκετή να τον φέρει στην τρίτη θέση της ψηφοφορίας σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία.

Δημήτρης Μαντζούκας: (Είχε  απαντήσει: Kelly Olynyk): Το εντυπωσιακό είναι ότι ήμουν πραγματικά σίγουρος ότι θα ξεπεταγόταν φέτος. “Ναι, αλλά πέτυχα τους Hawks!”.

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει: Markieff Morris – Roy Hibbert): Για τον Hibbert ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο, να μην βρει τα @@ το ψυχικό σθένος να ανταπεξέλθει σε μεγαλύτερο usage. O Morris μπορεί να μην πήρε ούτε μια ψήφο για το MIP, αλλά τουλάχιστον βελτιώθηκε σημαντικά.

2015-07-06_104200

5. O Isaiah Thomas έκλεψε μαζί με την καρδιά μας και τις περισσότερες ψήφους στην πρόβλεψη για τον καλύτερο έκτο παίκτη της χρονιάς. Ο Lou Williams, εν μέσω τραυματισμών, διέλαθε απολύτως της προσοχής μας.

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: Isaiah Thomas): Καμία ντροπή, η προσπάθεια υπήρξε, απλά δεν χωρούσε στα στενά όρια που έχουμε στο μυαλό μας για τον sixth man of the year.

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Taj Gibson)Μα πως γινόταν να χάσει το βραβείο του καλύτερου έκτου παίκτη αυτός ο τύπος;

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: Jodie Meeks)Tι είχα πει εδώ στην αρχή της χρονιάς; Α ναι, Jodie Meeks. Το πίστεψα ακόμα και όταν επέστρεψε από τον τραυματισμό του, όταν και είχε φορτώσει με 34 πόντους (9/11 τρίποντα) το καλάθι των Magic. Αλλά μπα(μιες). Πάντως, όπως φαίνεται στην φωτό του Πέτρου από πάνω, ο Lou έκανε cheat.

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Jamal Crawford)Απλά θα αναθεματίσω την ώρα και την στιγμή που άφησα ελεύθερο τον Lou στην fantasy leauge, ενώ ο Νικόλας μου τον είχε δώσει κοψοχρονιά  σε ένα trade που πραγματοποιήθηκε στις παραλίες του Πηλίου.

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Isaiah Thomas)Η προπονητική ιδιοφυΐα του Dwayne Casey, γνωστού και ως του ανθρώπου που έπιασε κορόιδο ο Randy Wittman, και τα εκπληκτικά επιθετικά plays του Toronto (κάνουμε screen με μισή καρδιά ώστε να μείνει η μπάλα στα χέρια του περιφερειακού στο τέλος της επίθεσης, δίχως καμία άλλη επιλογή, και να κάνει κάτι ηρωικό) ταίριαξαν γάντι στο Lou Williams. Βοήθησε κι αυτή η παράλογη υπαρξιακή κρίση που έπιασε στα μέσα της σεζόν το Phoenix και τους οδήγησε στο να ξεφορτωθούν τον Isaiah Thomas.

Κοσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει: Isaiah Thomas): Έχετε χάρη που ο Isaiah έγινε βασικός.

Nίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει: Andre Iguodala): Όχι, βάλτε το χέρι στην καρδιά και πείτε: μετά τους τελικούς που έκανε, δεν φαίνεται σαν μία γαμάτη πρόβλεψη;; Κι ας έπεσε έξω …κοντά 97 παιχνίδια, πριν φανεί δικαιωμένη στα τελευταία έξι!

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει: Isaiah Thomas): Ο ΙΤ ήταν ο runner-up για το βραβείο του 6ου παίχτη. Αν δεν είχε ανταλλαχθεί mid-season στους Celtics, πιθανότατα θα το κέρδιζε.

Δημήτρης Μαντζούκας (είχε απαντήσει: Isaiah Thomas): Και καλά έκανε και απάντησε Thomas. Προφανώς και ήταν σταθερότερος και ποιοτικότερος. Με την απόδοση του κερδίζει τον ρόλο του ηγέτη των νέων Celtics, ενώ ο Williams κερδίζει το δικαίωμα να καθαρίζει τα παπούτσια του Kobe. Ποιος ήταν καλύτερος λοιπόν;

6. Μα συγγνώμη, ούτε ένας δεν ασχολήθηκε με την περίπτωση του Kawhi στο βραβείο του Defensive Player of the year?

Γιάννης Χάτσιος (Είχε απαντήσει: Dwight Howard): Ρε Νίκο; Ούτε εσύ; Δεν δικαιώνεις καθόλου την φαντασιακή σου ομάδα.

Τώρα για μένα τί να πω; Μάλλον ήμουν σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής μου, ή με κάποιον τρόπο είχαν διαγραφεί 3 χρόνια από τη μνήμη μου και πίστεψα τον Dwight. Σε πρώτη φάση, θα ήθελα να έχει παίξει.

Πέτρος Καούνης (Είχε απαντήσει: Serge Ibaka)Πάλι καλά που δεν γράφουμε όλοι με βάση τις φαντασιακές μας ομάδες γιατί θα ξεπερνούσα σε γραφικότητα τους πάντες υπερασπιζόμενος τον Zaza για καλύτερο αμυντικό της χρονιάς… Οι φετινοί τραυματισμοί του Serge ”βούλιαξαν” την επιλογή μου για τον αμυντικό της χρονιάς. Τουλάχιστον μας έμεινε το εξαιρετικό documentary, παραγωγής Grantland, για την επιστροφή του Ibaka στη χώρα του και το πως τον αντιμετωπίζουν ως σταρ στο Κονγκό.

Gus Χρυσοχού (Είχε απαντήσει: Serge Ibaka)Το είχα σιγουράκι του Serge Ibaka. Που να φανταστώ ότι η Oklahoma δεν θα έπαιζε άμυνα γενικώς φέτος; Μείναμε με το documentary που λέει και ο Πέτρος.

Λουκάς Μοσχούλας (Είχε απαντήσει: Joakim Noah)Περίεργοι οι φετινοί Bulls και, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς του, o Joakim Noah δεν κατάφερε να διεκδικήσει το τρόπαιο. Πάντως προσωπικά διαφώνησα με την επιλογή του Kawhi.

Δημήτρης Μαυράκης (Είχε απαντήσει: Anthony Davis): Δηλαδή, και μετά την επιλογή του Kawhi, αμφιβάλλει κανείς πως ο Anthony Davis είναι ο καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ; Πάντως έπεσε έξω στην πρόβλεψη πως η παρουσία του Asik θα τον απελευθέρωνε, μιας που ο Τούρκος ήταν περισσότερο βαρίδι στα πόδια του “Φρύδια”.

Κοσμάς Καψάλης (Είχε απαντήσει: LeBron James): Κανένας Kawhi. ”Δημήτρης Μαυράκης: Δηλαδή και μετά την επιλογή του Kawhi αμφιβάλλει κανείς πως ο Anthony Davis είναι ο καλύτερος αμυντικός του ΝΒΑ;” Όχι Μήτσε. Εγώ τουλάχιστον δεν αμφιβάλω.

Νίκος Ραδικόπουλος (Είχε απαντήσει: Serge Ibaka): Νομίζω πως θα μπορούσα να απαντάω κάθε ερώτηση αυτού του roundtable απλά λέγοντας “Ναι, αλλά πέτυχα τον Curry!”, κοιτώντας προς τον Gus! Στα υπόλοιπα, πάτε καλά που ο Kawhi δεν ήταν επάξια νικητής του βραβείου;!; Την επίδρασή του στην άμυνα των Spurs κανένας δεν την διάβασε2)εδώ κι εδώ;

Σταύρος Μαρίνος (Είχε απαντήσει: Anthony Davis – DeAndre Jordan): Με τους δύο παίχτες να ψηφίζονται στην 4η και 3η θέση αντίστοιχα, μπορώ να κοιμάμαι το βράδυ ήσυχος.

Δημήτρης Μαντζούκας (Είχε απαντήσει: Serge Ibaka): Εντάξει, υπήρχαν αρκετοί καλύτεροι. Σίγουρα ο Leonard δεν ήταν ένας από αυτούς. Ούτε ο Anthony Davis φυσικά. Από την αρχή κατήγγειλα πως πρόκειται για το κατ’ εξοχήν πιο άδικο βραβείο. Τουλάχιστον ξέρω από τώρα ποιον θα ψηφίσω του χρόνου.

References
1 Κοσμά πάλι αστόχησαν..! Οι υπόλοιποι
2 εδώ κι εδώ