Fantasy Steals: Βόλτα στη Δύση

Posted on Oct 10 2018 - 12:00pm by The Ball Hog

Με τα drafts στις Fantasy Λίγκες να έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες, οι φαντασιακοί μύστες Λουκάς Μοσχούλας (γελάνε και οι καρέκλες στα γραφεία μας…) και Gus Χρυσοχού (εδώ κάπως καλύτερα τα πράγματα) θεώρησαν χρήσιμο να μοιραστούν μέρος της χρόνιας γνώσης και εμπειρίας τους γύρω από το παιχνίδι με τους αναγνώστες μας, υποδεικνύοντας τον παίχτη της κάθε ομάδας NBA που φέτος περιμένουν να βοηθήσει πολύ, όχι μόνο αγωνιστικά την ομάδα τους, αλλά και φαντασιακά τη δική σας. 

Με τους παίχτες που υποδεικνύονται προφανώς να μην είναι τα αστέρια που βρίσκονται στους πρώτους γύρους των drafts, σήμερα σειρά έχουν “τα διαμαντάκια” των ομάδων της Δύσης.

Dallas Mavericks

Οι Mavericks μπαίνουν για τα καλά στην εποχή “Luka Doncic” και όπως είναι φυσικό τα πάντα θα περιστραφούν γύρω από τον νεαρό Σλοβένο. Ωστόσο, πιο βαθιά στο ρόστερ του Dallas, βρίσκεται ο 22χρονος πρώην point guard του Villanova (και δις πρωταθλητής με αυτό μάλιστα), Jalen Brunson. Εκρηκτικός, γρήγορος και όπως αποδείχθηκε σε κολεγιακό επίπεδο, πραγματικός φονιάς, ο Brunson έρχεται να πλαισιώσει εξαιρετικά την δυάδα των Dennis Smith Jr. και J.J. Barea. Και ενώ ο δεύτερος αποτελεί τον ορισμό του “άνω του τίμιου fantasy-ακού παίχτη”, ας μην ξεχνάμε πως είναι 34 ετών και όπως φάνηκε τις τελευταίες δύο σεζόν, με ένα κορμί που έχει αρχίσει να τον προδίδει. Ο Rick Carlisle δίνει γενικώς ευκαιρία στους νέους παίχτες και μην εκπλαγείτε αν τον δείτε να παίρνει τις δικές του, ειδικά αν απουσιάσει ο Barea. Η εκτίμησή μας είναι πως θα τον δούμε να προσφέρει αριθμό τριπόντων, καλό ποσοστό ευστοχίας και assists. Αν είστε σε dynasty λίγκες, σκεφτείτε τον.

Denver Nuggets

Εδώ θα πάμε με την επιλογή του Trey Lyles. Θα έρχεται από τον πάγκο, ενώ δεν αποκλείεται να τον δούμε να παίρνει αρκετά λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια που οι Nuggets θα θελήσουν να ξεκουράσουν τον Paul Millsap. Ο νεαρός Lyles θα σας βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στο κομμάτι των rebounds, ενώ αποτελεί και εξαιρετικό σουτέρ από μέση απόσταση, κάτι που σημαίνει πως η γκάμα της απειλής του θα μεγαλώνει. Παράλληλα. έχει καλό court vision για τη θέση του, κάτι που σημαίνει πως μάλλον θα τον δούμε να δίνει και καμιά assist παραπάνω. Εκεί που θέλουμε να καταλήξουμε πάντως, είναι πως φέτος είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Lyles να πραγματοποιήσει all-around νούμερα και να αυξήσει τα λεπτά συμμετοχής του. Δείτε τον.

Golden State Warriors

Η λιγότερο καλή ομάδα σε επίπεδο fantasy, όσον αφορά το βαθύ ρόστερ, η οποία όμως διαθέτει δύο σχεδόν πανομοιότυπες περιπτώσεις παιχτών: Αυτές των Jordan Bell και Kevon Looney. Αμφότεροι είναι διθεσίτες σε PF και C, θα βοηθούν σημαντικά στα rebounds, θα έχουν καλά ποσοστά ευστοχίας (ειδικά ο Bell που θα είναι πάνω από το 50%) και θα σημειώνουν εύκολα κατά μέσο όρο -έστω οριακά- πάνω από ένα block ανά παιχνίδι. Η περίπτωση του Bell φυσικά είναι πιο ελκυστική, καθώς φαίνεται να είναι καλύτερος στα σημεία από τον συμπαίκτη του, αλλά αν χρειάζεστε κάποιο συμπλήρωμα στα rebounds ή στα blocks, μην φοβηθείτε να τους δοκιμάσετε.

Houston Rockets

Ένας παίκτης που η αλήθεια είναι δεν ακούστηκε καθόλου στην καλοκαιρινή offseason είναι ο James Ennis, o οποίος πήγε ουσιαστικά στο Houston για να βάλει τα παπούτσια των Ariza και Mbah a Moute και να καλύψει το κενό τους. Στην άμυνα θεωρείται πολύ ικανός. Όμως επειδή εμείς μιλάμε για fantasy και πλην των blocks και steals -που θα δώσει νούμερα- μας ενδιαφέρει και το επιθετικό κομμάτι, ο παρακάτω πίνακας μας δείχνει τι έκανε ο 28χρονος forward στα τέσσερα χρόνια του στο NBA, στα catch n’ shot τρίποντα. Παράγοντας που θα είναι ίσως ο πιο χρήσιμος για έναν παίκτη που θα έχει δίπλα του Paul, Harden και Carmelo.

Πηγή: www.sportingnews.com

Los Angeles Clippers

Η ανανέωση του συμβολαίου του από την ομάδα των Clippers έδειξε το καλοκαίρι ότι ο Montrezl Harrell θα είναι ένας παίκτης που θα στηριχθεί η ομάδα τα επόμενα χρόνια. Την περσινή σεζόν ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες που ερχόταν από τον πάγκο, έχοντας 11 πόντους σε μόλις 17 λεπτά συμμετοχής, με το ποσοστό του να είναι στο 63,5%. Μιλάμε για έναν τρομερά αθλητικό ψηλό που το καλοκαίρι που μας πέρασε δούλεψε σε τρεις σημαντικούς τομείς το ball-handling, το σουτ μετά από ντρίπλα αλλά και το τρίποντο από τις γωνίες. Μπορεί το ύψος του να μην δείχνει ότι είναι καθαρόαιμος center όμως με Harris και Galinari δύσκολα θα πάρει λεπτά στη θέση του power forward. Αυτό που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι ότι οι Clippers παίρνοντας το expiring συμβόλαιο του 34χρονο Marcin Gortat για βασικό center από τη μία, και δίνοντας εγγυήμενο συμβόλαιο μεγαλύτερης διάρκειας στον Harrell, έδειξαν ότι τον υπολογίζουν για βασίκο ακόμα και από τα μέσα της τρέχουσας σεζόν (ειδικά στο σενάριο, που εμείς καθόλου δεν αποκλείουμε, να αποδεσμευθεί ο Gortat κοντά στο trade deadline για να πάει σε κάποιον διεκδικητή με ένα minimum για το υπόλοιπο της σεζόν).

Los Angeles Lakers

Οk, όλοι θα βλέπουμε LeBron, αλλά στο fantasy δώστε μια βάση στον Josh Hart. Η λογική λέει πως θα έρχεται πίσω από τον Kentavious Caldwell-Pope στο rotation της ομάδας, αλλά δεν θα εκπλαγούμε αν τελικά “φάει” τον KCP στην ιεραρχία. Ακόμα και αν δεν τον “φάει”, οι πιθανότητες να είναι αυτός ο κυρίαρχος της second unit των Lakers είναι μεγάλες. Από τον Hart περιμένουμε τον διψήφιο αριθμό πόντων, αριθμό τριπόντων και καλά ποσοστά ευστοχίας. Λίγο μας χαλάει το projected ποσοστό στις βολές και ελπίζουμε να παρουσιάσει κάτι παραπάνω από το 74,2% που του πιστώνεται. Εδώ τα κατάφερε ο Andre Drummond, γιατί όχι και ο Hart. Αν είστε πάντως στο παιχνίδι για τον μακροπρόθεσμο σκοπό, στασάρετε κάπου και τον Mo Wagner. Έτσι να υπάρχει. (Υστερόγραφο: Μας αρέσει και ο Ivica Zubac λόγω των ταχύρυθμων ιδιαιτέρων μαθημάτων που θα πάρει από τον James, αλλά ας μην το απλώσουμε ακόμα τόσο.)

Memphis Grizzlies

Από τις κακές ομάδες της Λίγκας το Memphis, κάτι που σημαίνει πως σε επίπεδο fantasy συμφέρει τον καθένα, καθώς ο οποιοσδήποτε παίχτης μπορεί να βγάλει νούμερα. Από τους Grizzlies θα πάμε βαθιά στο ρόστερ και θα ξεχωρίσουμε τον Garrett Temple. Μεγάλο πλεονέκτημά του το γεγονός ότι είναι διθεσίτης (SG/SF) και δείχνει πως θα κάνει chip in σε εκείνες τις κατηγορίες που πολύ συχνά περνούν απαρατήρητες από πολύ κόσμο, όπως για παράδειγμα τα κλεψίματα. Από σκορ δεν θα σας προσφέρει σε μέσο όρο πάνω από οχτώ-εννιά πόντους, αλλά το σχεδόν 1,5 τρίποντο μαζί με τα κλεψίματα που προαναφέρουμε, τον κάνουν αρκετά ελκυστική επιλογή. Αν παίζετε σε dynasty/salary λίγκες, τα $8 εκατ. συμβόλαιο ίσως σας κάνουν να είστε μαγκωμένοι απέναντί του, αλλά για εμάς αξίζουν.

Minnesota Timberwolves

Σε μια ομάδα όπου ο προπονητής ξεζουμίζει όλους τους starters του είναι δύσκολο να βρεις κάποιον παίκτη που θα έρχεται από τον πάγκο και θα μπορέσει να δώσει fantasιακά νούμερα. Χαρακτηριστικά να πούμε Butler 36,7, Wiggins 36,3, Towns 35,6, Gibson 33,2, Teague 33 λεπτά ανά αγώνα πέρσι. Εμείς βέβαια δεν μπορούμε να μην σας δώσουμε μία επιλογή απλά θα πάμε με τον αντικαταστάτη του Gibson και γυρολόγο του NBA1)Έχει παίξει σε εννιά ομάδες: Pistons, Timberwolves, Kings, Hornets, Hawks, Warriors, Suns, Spurs και Blazers. Anthony Toliver. Ο οποίος προέρχεται από μία αρκετά καλή σεζόν στους Pistons, με 8,9 pts, 3,1 rebs και 1,1 ass, ενώ σούταρε με 43,6% από τη γραμμή των τριών πόντων. Ας αναφέρουμε ότι είναι και 33 χρόνων για σας δείξουμε ότι εμπίπτει πλήρως στις εμμονές του Thibs.

New Orleans Pelicans

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί στα projections του 2019 ο Darius Miller βρίσκεται τόσο χαμηλά. Σε μια θέση που έχει να συναγωνιστεί μόνο τον Solomon Hill, το να κάνει νούμερα και να κρατήσει αρκετά λεπτά συμμετοχής βρίσκεται στα χέρια του. Θα βοηθήσει αρκετά σε σκορ και τρίποντο, ενώ είναι με διαφορά ο καλύτερος εκτελεστής ελευθέρων βολών των Pelicans. Είτε παίζετε σε salary/dynasty λίγκες ($2,2 εκατ. είναι το συμβόλαιό του) είτε όχι, θεωρούμε τον Miller αρκετά καλή επιλογή σε 20άρες λίγκες.

Oklahoma City Thunder

Στoυς Thunder o Jerami Grant θα είναι εκείνος που θα πάρει τη θέση του βασικού, από την στιγμή που έφυγε ο Carmelo. Κι ενώ σαφώς η μεγαλύτερη βαρύτητα των επιθέσεων θα πέσει πάνω στους Westbrook και George, ο Grant μπορεί να γίνει τρόπον τινά ο “Draymond Green” αυτής της ομάδας. Οι πόντοι του, λογικά, θα ξεπεράσουν το διψήφιο, έχει καλύτερο court vision από αυτό που έχει φανεί μέχρι στιγμής, ενώ είναι σκυλί στην άμυνα και λογικά θα ανεβάσει και τον αριθμό των κλεψιμάτων του. Παράλληλα, θα βοηθήσει σημαντικά τους Thunder στο κομμάτι των επιθετικών rebounds. Αδύνατο σημείο του είναι το ποσοστό τους στις βολές, με το περσινό 67,5% να είναι το καλύτερο που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής. Στις salary λίγκες είναι λογικό να “ζορίζεστε” με την περίπτωσή του, μιας και τα $8,6 εκατ. που παίρνει φέτος δεν είναι μικρό ποσό, αλλά για εμάς αξίζει να ζήσετε με αυτό.

Phoenix Suns

Σε μια ομάδα που τα πάντα είναι καινούρια και ρευστά (πλην του Devin Booker), θα παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόοδο του Shaquille Harrison. Παίζει τόσο σαν PG, όσο και σαν SG, και η μέχρι τώρα εικόνα του δείχνει έναν παίχτη που μπορεί να εκτελέσει και να δημιουργήσει με ευκολία. Παράλληλα, η αθλητικότητά και το κορμί του, θα του επιτρέψουν να μαζεύει έναν μικρό αριθμό rebounds (μην σας κάνει εντύπωση αν έχει διψήφιο αριθμό σε κάποιο/α παιχνίδι/α). Θεωρητικά θα κάνει τα λάθη του, αφού θα κουβαλάει αρκετή ώρα την μπάλα, αλλά δώστε του πίστωση χρόνου και κάντε υπομονή. Ειδικά αν κάνετε tanking σε βαθιές dynasty λίγκες.

Portland TrailBlazers

Στον πάγκο των Blazers συναντάμε τον Seth Curry, ο οποίος εμφανίζεται ως μια καλή λύση. H second unit του Portland αποτελείται από τον προαναφερθέντα και τους Stauskas, Turner, Leonard και Collins. Θεωρητικά ο Curry θα είναι εκείνος που θα κουβαλάει την μπάλα και θα έχει ένα περιθώριο παραπάνω για να δρα. Θα κάνουμε και μια τολμηρή εκτίμηση, λέγοντας πως ίσως του δούμε να ξεπερνά τις τέσσερις assists. Γιατί όχι λοιπόν, να μην είναι αυτός το value στο φετινό Portland;

Sacramento Kings

Ένας παίκτης που μπήκε στο draft του 2017 αλλά λόγω της ρήξης του προσθίου συνδέσμου του δεν έπαιξε καθόλου την περσινή σεζόν έρχεται φέτος για την rookie -ουσιαστικά- χρονιά και η αλήθεια είναι ότι οι Kings περιμένουν πράγματα. Ο λόγο για τον Harry Giles που αν συνεχίσει αυτά που κάνει στα Summer Leagues, τότε όντως θα είναι ένας ψηλός που ήρθε για να μείνει. Στο Las Vegas λοιπόν είχε 10,8 pts, 7 rebs, 1,5 ass και 1,5 st με 42% σε μόλις 22,8 λεπτά συμμετοχής. Στα μόνα αρνητικά ότι στη θέση του center υπάρχει ο Cauley-Stein και είναι δύσκολο να δώσουν άμεσα αρκετά λεπτά συμμετοχής. Οπότε θα λέγαμε ότι είναι καλύτερη επιλογή για μέσα στην σεζόν ή για Dynasty League.

San Antonio Spurs

Με τον Jakob Poeltl να ανήκει πλέον στους Spurs, οι πιθανότητές του για να τον δούμε να παίρνει αρκετά λεπτά συμμετοχής είναι με το μέρος του. Είναι το back-up του Pau Gasol, ο οποίος έκλεισε τα 38 και σίγουρα όπου βρεθεί η ευκαιρία θα ξεκουραστεί. Ο κατά 16 χρόνια μικρότερός του Αυστριακός, είναι μια φοβερά “ηχηρή” παρουσία μέσα στη ρακέτα, κάτι που μπορεί να αποδείξει φέτος, τηρουμένων των συνθηκών. Τα rebounds του θα είναι σαφώς από τα σημεία αναφοράς του, όπως και το ποσοστό ευστοχίας του. Ενδεχομένως να πλησιάσει τους 10 πόντους σε μέσο όρο, ενώ αναμφίβολα θα βοηθήσει και στο rim protection με τα blocks του. Η περίπτωσή του μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετική, ειδικά σε βαθιές λίγκες, με τη μορφή salary/dynasty. Για την αρχή της σεζόν πάντως, μέχρι να επιστρέψουν οι Dejounte Murray και Lonnie Walker, έχετε στο μυαλό σας και τον Derrick White.

Utah Jazz

Ξεκινάμε με το εξής: Οι Jazz είναι από τις λιγότερο fantasy friendly ομάδες της Λίγκας, όσον αφορά το βαθύ ρόστερ. Ωστόσο, αν υπάρχει ένας παίχτης που αξίζει να έχετε από τη Utah φέτος, αυτός είναι ο rookie Grayson Allen. Μάλλον όχι για τα άμεσα αποτελέσματα, αλλά για το μέλλον, εφόσον παίζετε σε dynasty/salary λίγκες. Προφανώς δεν έχουμε συγκριτικά νούμερα από πέρυσι, αλλά βλέποντάς τον στα παιχνίδια της preseason, βλέπουμε έναν παίχτη που μπορεί να τελειώνει καλά τις φάσεις κοντά στο καλάθι, έχει ένα άνω του αξιοπρεπούς σουτ και η θέλησή του στην άμυνα είναι κάτι που λογικά το είχε παραγγείλει ο Quinn Snyder. Αν έχετε υπομονή να πάτε εδώ. Αν πάλι είστε λίγο πιο μερακλήδες και παίζετε σε ετήσιες λίγκες και θέλετε να ρισκάρετε πάνω στον Dante Exum με την λογική “ε, πρέπει να κάνει μια χρονιά κάποια στιγμή”, δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα σας αποτρέψουμε, μιας και συμμεριζόμαστε την συγκεκριμένη άποψη επίσης.

References
1 Έχει παίξει σε εννιά ομάδες: Pistons, Timberwolves, Kings, Hornets, Hawks, Warriors, Suns, Spurs και Blazers.