Fantasy Steals: Βόλτα στην Ανατολή

Posted on Oct 9 2018 - 1:22pm by Loukas Moschoulas

Με τα drafts στις Fantasy Λίγκες να έχουν πάρει φωτιά αυτές τις μέρες, ο φαντασιακός μύστης Λουκάς Μοσχούλας (γελάνε και οι καρέκλες στα γραφεία μας…) θεώρησε χρήσιμο να μοιραστεί μέρος της χρόνιας γνώσης και εμπειρίας του γύρω από το παιχνίδι με τους αναγνώστες μας, υποδεικνύοντας τον παίχτη της κάθε ομάδας NBA που φέτος περιμένει να βοηθήσει πολύ, όχι μόνο αγωνιστικά την ομάδα του, αλλά και φαντασιακά τη δική σας. 

Με τους παίχτες που υποδεικνύονται προφανώς να μην είναι τα αστέρια που βρίσκονται στους πρώτους γύρους των drafts, σήμερα ξεκινάει με “τα διαμαντάκια” των ομάδων της Ανατολής.

Atlanta Hawks

Το ξεπέταγμα του την περσινή σεζόν μας δίνει την πεποίθηση ότι και φέτος θα είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας των Hawks στον δρόμο για την -κάποια στιγμή- αναγέννησή τους. Ο λόγος για τον Taurean Prince, που την προηγούμενη σεζόν κατάφερε να παίξει και στα 82 παιχνίδια με 30 λεπτά μέσο όρο έχοντας  14,1 pts, 4,7 rebs, 2,6 ass και με σημαντικότερο το 38,5% από την γραμμή των τριών πόντων. Ο νεαρός small forward αναμένεται να είναι ο ηγέτης της ομάδας, καθώς το κορμί του τον βοηθά όχι να είναι απειλή στην επίθεση αλλά να μπορεί να είναι και ένας αμυντικός ογκόλιθος. Προφανώς και η πιο hispster επιλογή εδώ είναι ο Collins.

Boston Celtics

Χωρίς αμφιβολία οι Celtics έχουν ένα γεμάτο ρόστερ την φετινή σεζόν, ο παίκτης που αναμένεται να μείνει για αρκετούς γύρους ελεύθερος στα draft του fantasy και θα είναι μια καλή επιλογή “στα χαμηλά” είναι ο Marcus Smart. Αρκετοί θεωρούν ότι λόγω της επιστροφής του Hayward ο χρόνος του Smart θα μειωθεί δραματικά, κάτι που μάλλον είναι μέσες-άκρες δεδομένο, όμως θεωρούμε ότι λόγω των χαμηλών σχημάτων που χρησιμοποιεί ο Stevens, καθώς και του ότι ο Smart είναι ο αμυντικός ογκόλιθος της ομάδας, τα νούμερα του δεν θα πέσουν πολύ ακόμα και αν μένει λιγότερη ώρα στο παρκέ.

Brooklyn Nets

Την περσινή χρονιά στους Nets υπήρχε ένας συνωστισμός στις θέσεις των ψηλών και αυτό δεν επέτρεψε στον Atkinson να δώσει πολύ χρόνο στον Jarrett Allen. Ο rookie center βέβαια στο Per 36 είχε 14,7 pts, 9,7 rebs, 2,2 blks και 1,2 ass, νούμερα που δεν τα λες και άσχημα για πρώτη σεζόν. Με τις αναχωρήσεις των Quincy Acy, Jahlil Okafor, Dante Cunningham και Timofey Mozgov, αναμένουμε τον Allen με φανέλα βασικού, και κατακόρυφη αύξηση των λεπτών και της συνεισφοράς του.

Charlotte Hornets

Με νέο προπονητή τον James Borrego1)Πρώην βοηθός του Popovich στους Spurs., που αναμένεται να δώσει αρκετό χρόνο στους νέους παίκτες, ο Malik Monk είναι μια καλή επιλογή. Ένας SG με πολύ καλό σουτ, μην ξεχνάμε ότι σούταρε με 39,7% στο τρίποντο τη μοναδική του σεζόν στο κολέγιο με την φανέλα του Kentucky, που αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τα 13,6 περσινά λεπτά του, καθώς όλα δείχνουν ότι ο Nicolas Batum θα πάρει πολλά λεπτά στην θέση του SF, πράγμα που απελευθερώνει λεπτά δίπλα στον Kemba Walker στα guards. Λογικά ο Lamb θα είναι ο βασικός, αλλά πιστεύουμε πως μες στη χρονιά ο Monk θα ξεπεταχτεί.

Chicago Bulls

Αξίζει να ρίξετε ένα βλέφαρο στον Denzel Valentine. Ο 24χρονος παίχτης των Bulls κάνει όλα εκείνα τα μικρά all-around πράγματα που ίσως λείπουν από την ομάδα σας για να πάρει το κάτι παραπάνω στις κατηγορίες αυτές. Παράλληλα, έχει καλό ποσοστό ευστοχίας, ενώ θα έχει ένα μ.ο. 1,5 τριπόντο. Αφήστε που είναι και διθεσίτης (SG/SF). Επιπλέον, αν παίζετε και σε salary λίγκες, το συμβόλαιό τους είναι πραγματικά “value for money” για αυτά που προσφέρει.

Cleveland Cavaliers

Στην μετά LeBron εποχή και με μοναδικό All Star παίκτη τον Kevin Love, κάποιος θα πρέπει να πάρει και την σκυτάλη στην περιφέρεια για τους Cavs. Με τον rookie Collin Sexton να βρίσκεται για αρχή στον πάγκο, αναμένουμε τον ρόλο του Rodney Hood αναβαθμισμένο και τον 26χρονο SG να θυμίσει κάτι από τις εποχές Utah. Ο Hood, ακόμα και στα 21 παιχνίδια που έπαιξε στους Cavaliers, δεν έπεσε κάτω από τους 10 πόντους σε μέσο όρο, αν και έπαιζε λιγότερα λεπτά. Και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με την ομάδα του Clevelend, πράγμα που σημαίνει ότι σε κάθε παιχνίδι θα θέλει να αποδεικνύει ότι αξίζει ένα καλύτερο συμβόλαιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Detroit Pistons

Ο Luke Kennard έχει εξαιρετικές πιθανότητες να βρει σημαντικό ρόλο στο φετινό rotation του Dwane Casey και να προσφέρει στην ομάδα σας σκορ και τρίποντο. Ειδικά όσον αφορά το δεύτερο, ο νεαρός guard έχει όλα τα φόντα να γίνει ένα από τα πιο φονικά περιφερειακά όπλα, τόσο της ομάδας του, όσο και της Λίγκας. Μην απορήσετε αν τον δείτε φέτος να σημειώνει διψήφιο αριθμό πόντων, με κοντά δύο τρίποντα ανά παιχνίδι. Παράλληλα, μην ξεχνάτε πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό σουτέρ ελευθέρων βολών, με το ποσοστό του να φτάνει το 85%. Ειδικά σε dynasty/salary leagues, πάρτε τον και ας καταλήξετε να τον στασάρετε.

Indiana Pacers

Ένας παίκτης που με το παρουσιαστικό του δεν σου κάνει ότι οι αριθμοί του στο per36 είναι οι  17,1pts, 11,4rebs και 3asts είναι ο Domantas Sabonis. Ο γιος τους μεγάλου Arvydas έχει καταφέρει με το σπαθί του να είναι ένα βασικό κομμάτι των Paceers που έρχεται από τον πάγκο και βοηθάει αρκετά στην αχίλλειο πτέρνα της ομάδας που δεν είναι άλλη από τον τομέα των rebounds που αν και ομάδα Playoffs ήταν 22η σε όλη την λίγκα. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Sabonis σε ότι έχει να κάνει και στο fantasy, είναι και το συμβόλαιο του αξίας μόλις $3,53 εκατ. για την επόμενη σεζόν, που το κάνει να είναι ένα από τα πιο value for money συμβόλαια που μπορεί να βρει κανείς.

Miami Heat

Με τον Hassan Whiteside πλέον να θεωρείται αβέβαιο έως απίθανο να επανέλθει σε επίπεδα που θα μπορούν να κάνουν μια ομάδα να τον εμπιστευθεί, ο Bam Adebayo είναι πλέον ο νέος βασικός center της ομάδας των Heat. Την περσινή σεζόν ως rookie ο Adebayo μέτρησε 69 συμμετοχές εκ των οποίων οι 19 ως βασικός με 19,8 λεπτά ανά αγώνα, όμως λογικά φέτος θα ξεκινήσει στα περισσότερα παιχνίδια. Ο ύψους 2,08 center που φοίτησε στο Kentucky2)Συμπαίκτης με Malik Monk και De’Andre Fox. είναι τρομερά ικανός στην άμυνα -λόγω του τεράστιου wingspan του-, όμως θα πρέπει να βελτιώσει λίγο στην επίθεση, καθώς τα ποσοστά του εκτός του ζωγραφιστού πέρσι είχε μόλις 27,5%. Θα τον βρείτε στους μεσαίους γύρους του draft, αλλά θα πάρετε ένα σημαντικό boost σε rebs και blocks.

Milwaukee Bucks

Μία καλή επιλογή, κυρίως όμως για βαθιές λίγκες με 18+ ομάδες, είναι ο Sterling Brown. Ένας SG που οι Bucks επέλεξαν στο #43 του περσινού draft. Ο Brown έπαιξε 54 παιχνίδια με τους Bucks την προηγούμενη σεζόν χωρίς να δείξει πολλά πράγματα, όμως στα χέρια του νέου προπονητή Mike Budenholzer, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μπορέσει να αναδειχθεί, καθώς μιλάμε για έναν παίκτη που έχει αυτό που ψάχνουν οι Bucks: το μακρινό σουτ. Την περασμένη αγωνιστική περίοδο σούταρε με 35,2% από το τρίποντο σε μόλις 1,7 προσπάθειες, όχι και τόσο άσχημο δηλαδή για rookie, αλλά καθώς αποτελεί τον καλύτερο σουτέρ της ομάδας μετά τον Middleton, εγώ τον βλέπω να παίρνει τόσο λεπτά, όσο και προσπάθειες. Καλό για όσους τον έχουν δηλαδή.

New York Knicks

Με τον Kristaps Porzingis εκτός αγώνων για τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2018, ο Mario Hezonja  αναμένεται να έχει αναβαθμισμένο ρόλο στο φετινό rotation της ομάδας των Knicks. Ο Κροάτης θα είναι ο παίκτης που θα πάρει την θέση του Λετονού forward όσο αυτός λείπει, καθώς η ομάδα του “Μεγάλου Μήλου”, μετά την αλλαγή προπονητή, αλλάζει και φιλοσοφία στον τρόπο παιχνιδιού της. Το τρίποντο μπαίνει περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας και ο Hezonja είναι ένας σουτέρ ο οποίος θα βοηθήσει, ακόμα και αν το 33,2% από το τρίποντο στην καριέρα του στο NBA χρήζει περαιτέρω βελτίωσης.

Orlando Magic

Χωρίς δεύτερη σκέψη εδώ επιλέγουμε τον Jonathan Isaac, ένας παίκτης που λόγω του τραυματισμού του δεν μπόρεσε να δείξει πολλά πράγματα την περσινή σεζόν. Όμως αναμένεται να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει αρκετές λύσεις στο αμυντικό κομμάτι, καθώς μιλάμε για έναν power forward με ύψος 2,08 που στο Summer League είχε 2,7 blocks ανά αγώνα. Στο επιθετικό κομμάτι, αν και χρειάζεται βελτίωση, έχει δυνατότητα να βάλει την μπάλα στο παρκέ, αλλά και να απειλήσει από μακρινή απόσταση. Tα ποσοστά του στο τρίποντο, στη μοναδική του χρονιά στο κολέγιο, αλλά και στην περσινή rookie του σεζόν, ήταν στο 34,8%.

Philadelphia 76ers

Η αλήθεια είναι ότι στους Sixers τα κουκιά είναι μετρημένα, Οι βασικοί παίκτες είναι προφανείς επιλογές, και οι αναπληρωματικοί δεν θα έχουν μεγάλο ρόλο. Έτσι επιλέγουμε τον Furkam Korkmaz για dynasty λίγκα σε περίπτωση που βελτιώσει ακόμα περισσότερο το σουτ του και εξελιχθεί σε έναν J.J. Reddick lite. Και για τα υπόλοιπα ίσως ο Mike Muscala μπορεί να βοηθήσει πιο άμεσα την ομάδα. O 27χρονος γεννημένος στο St. Luis Park είναι ένα ψηλό κορμί που θα βοηθήσει στην άμυνα, όμως το σημαντικότερο είναι ότι μπορεί να σουτάρει με μεγάλη ευκολία από το τρίποντο, καθώς έχει 37,8% ποσοστό καριέρας έξω από των γραμμή των 7,25. Έτσι είναι μία λύση που θα έρχεται από τον πάγκο με αρκετά λεπτά σε κάθε παιχνίδι.

Toronto Raptors

Με τον Serge Ibaka να μπαίνει στο 30ο έτος της ηλικίας του και η περσινή χρονιά να είναι η πρώτη μετά από έξι χρόνια όπου ο χρόνος συμμετοχής του πέφτει κάτω από τα 30 λεπτά, είναι η πιο καλή στιγμή για να επιλέξει κανείς τον Pascal Siakam. O back up power forward των Raptors έχει δείξει αρκετά καλά χαρακτηριστικά στα πρώτα του δύο χρόνια στη Λίγκα και αν καταφέρει να βελτιώσει το μακρινό του σουτ -καθώς μετά τα πέντε μέτρα το ποσοστό του πέφτει κοντά στο 30%, ενώ από το τρίποντο ήταν μόλις στο 22%- τότε αναμένεται να παίρνει και περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Έχει το πλεονέκτημα πως μαρκάρει κάθε θέση και δεν αποκλείεται να τον δούμε και στο C σε αρκετά σχήματα.

Washinghton Wizards

Ο Jeff Green θα μοιραστεί τη θέση του power forward με τον Markieff Morris και είναι πιθανό να τον δούμε να σημειώνει καταπληκτικά νούμερα, κατά καιρούς. Οι μ.ο. του θα είναι κοντά στους 10-12 πόντους, με κοντά τέσσερα rebounds, εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας και ελευθέρων βολών. Αυτό που πραγματικά θα είναι το συν στην ομάδα σας, είναι οι βραδιές που θα πιάνει ρυθμό και θα βάζει 15άρες. Στις salary λίγκες αξίζει και με το παραπάνω να είναι ο δέκατος ή μία από τις επιλογές του πάγκου σας. Στις dynasty λίγκες αξίζει φυσικά και ο rookie Troy Brown.

The following two tabs change content below.

Loukas Moschoulas

Μπορεί να μην πρόλαβε τον “Nick the Greek” να φοράει την αγαπημένη του κίτρινη φανέλα, όμως από μικρή ηλικία ξεκίνησε το μπάσκετ και την προσπάθειά του να τον αντιγράψει. Η προσπάθεια του έμεινε ημιτελής για το καλό του παγκόσμιου μπάσκετ και των πωλήσεων. Αγαπάει το step back shot του Γερμανού επιβήτορα, τους Dallas Mavericks και ακόμα απορεί πως έχασαν το πρωτάθλημα του 2009. Είναι λάτρης του Ανατολικού μπάσκετ, καθώς τον στιγμάτισαν οι μονομαχίες των Wallace με τον Shaq στους τελικούς του 2004. Στο Ball Hog θα ασχολείται κυρίως με τις στήλες retro, και με αφιερώματα.

Latest posts by Loukas Moschoulas (see all)

References
1 Πρώην βοηθός του Popovich στους Spurs.
2 Συμπαίκτης με Malik Monk και De’Andre Fox.