“KD a Knickerbocker?” – Eξετάζοντας Δεδομένα και Σενάρια

Posted on Nov 2 2018 - 11:15am by Kosmas Kapsalis

Το τι παίκτης είναι ο Kevin Durant αφενός δεν χρειάζεται καν να αναλυθεί, αφετέρου δεν είναι θέμα του συγκεκριμένου post. Εδώ θα κάνουμε μια μικρή προσπάθεια να συγκεντρώσουμε κάποια δεδομένα, κάποιες σκέψεις και μερικά νούμερα, έχοντας σαν σημείο αναφοράς το πιο διάσημο κουτσομπολιό της εποχής, που θέλει τον KD να πολιορκείται έντονα από τους New York Knicks το καλοκαίρι του 2019 που (μπορεί να επιλέξει να βγει από το συμβόλαιό του και να) μένει ελεύθερος.

Το narrative είναι λίγο ως πολύ γνωστό σε όσους ασχολούμαστε με τα του NBA. Ο KD, ένας από τους καλύτερους παίκτες του NBA, αλλά και της Ιστορίας, έγινε draft από τους SuperSonics, κaι έπαιξε εκεί μια χρονιά, στη συνέχεια μάτωσε τα αντίπαλα διχτάκια για οχτώ σεζόν σαν παίκτης των Thunder, κατακτώντας αρκετές ατομικές διακρίσεις και παίζοντας και μία φορά στους Τελικούς κόντρα στους Heat, ώσπου το 2016 πήρε την πιο αμφιλεγόμενη απόφαση της καριέρας του, αποφασίζοντας να φύγει από τους Thunder και να γίνει παίκτης των Golden State Warriors, της ομάδας που λίγες βδομάδες πριν είχε τελειώσει τη regular season με το καλύτερο ρεκόρ της Ιστορίας, 73-9, και αποκλείοντας τον ίδιο και τους Thunder στους Δυτικούς Τελικούς με 4-3, παρότι προηγουμένως οι OKC είχαν προηγηθεί με 3-1. Ο Durant κατηγορήθηκε ότι πήρε την εύκολη απόφαση προς τον Τίτλο, εγκαταλείποντας τους συμπαίκτες του για να πάει στον “εχθρό”, αντί να πεισμώσει για τους νικήσει την επόμενη χρονιά, μια κίνηση που συγκρίθηκε και επικρίθηκε το ίδιο -ή και περισσότερο- με το διαβόητο πια “Desicion” του LeBron το 2010.

Σχετική εικόνα

Fast forward στο σήμερα, και η σεζόν 2018-19 βρίσκει τον Durant με δυο Πρωταθλήματα και με εξαιρετικές πιθανότητες να κάνει καλοκαιρινές διακοπές έχοντας τρία, αλλά το πιο καυτό storyline της χρονιάς είναι ότι οι New York Knicks, θέλοντας να βγουν από τη μιζέρια που τους δέρνει, θα κυνηγήσουν το καλοκαίρι όποιους παίκτες μπορούν, έχοντας στην κορυφή της λίστας τους τον Durant. Σήμερα εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια να παραθέσουμε κάποια γεγονότα και κάποιες υποκειμενικές θέσεις και σκέψεις ως προς τις πιθανότητες ο KD να αλλάξει φανέλα και εφόσον το κάνει, αυτή που θα φορέσει να είναι αυτή των Knickerbockers.

Ο Durant, λοιπόν, δεν έκρυψε ποτέ ότι πίσω από την κίνησή του να πάει στους Warriors ήταν η επιθυμία του να διασκεδάζει το μπάσκετ και να κερδίσει Πρωταθλήματα. Και από ό,τι έχουμε δει τα δυο και πλέον χρόνια, τα έχει πετύχει και τα δύο. Πήγε σε μια ήδη εξαιρετική ομάδα και την έβαλε στο βάθρο με τις καλύτερες ομάδες όλων των εποχών. Με αυτόν στη σύνθεση οι Warriors έχουν κατακτήσει δυο Πρωταθλήματα, έχουν ρεκόρ 125-39 και το απίθανο 32-6 στα Playoffs, ενώ ο ίδιος έχει πάρει και τις δυο φορές το βραβείο του MVP των Τελικών. Έχει ρίξει1)Στο βαθμό που οι 25,1ppg και 26,4ppg είναι πεσμένοι αριθμοί ελαφρώς τα νούμερά του στο σκοράρισμα, αλλά έχει κάνει carrer high σε rebounds και ποσοστά ευστοχίας, έχει ολοκληρωθεί σαν παίκτης βγάζοντας στο γήπεδο και την αμυντική του πλευρά, κάνοντας τα δύο περασμένα χρόνια τις καλύτερες επιδόσεις της καριέρας του σε blocks, ενώ με αστερίσκο τα λίγα ακόμα φετινά παιχνίδια, στις τρεις σεζόν στο Golden State έχει τα τρία κορυφαία νούμερά του σε eFG% και τα πρώτα δύο σε TS%. Κοινώς αυτή την στιγμή παίζει σε μια ιστορικά καλή ομάδα κι εφόσον αποφασίσει να αλλάξει ομάδα, θα το κάνει απλά για να βρει μια νέα πρόκληση.

Τα Υπέρ και τα Κατά Αυτής της Μετακίνησης

Για ποιον λόγο, λοιπόν, να θελήσει να αφήσει, αυτήν την ονειρική κατάσταση στην οποία βρίσκεται; Ποια τα ενδεχόμενα κίνητρα ή πλεονεκτήματα για να το κάνει, και ποια, αντίστοιχα, τα επιχειρήματα για να μην. Τον διάλογο που έλαβε χώρα στα HogQuarters μεταξύ εμού και του Ραδικόπουλου παρουσιάζουμε κατωτέρω ακριβώς όπως αυτός καταγράφηκε, αναφορικά ακριβώς με τα pros and cons μιας τέτοιας απόφασης από τον KD.

Κοσμάς Καψάλης: Να ξεκινήσουμε από το προφανές. Στους Knicks ο Durant θα ξαναγίνει “O Hγέτης”, το ξεκάθαρο πρόσωπο του franchise. Εδώ μπορεί με τα νούμερά του να ξεχωρίζει, μπορεί τα MVPs να τα έχει πάρει αυτός, αλλά αρχηγός της ομάδας είναι ο Curry, κάτι που έχει παραδεχτεί κι ο ίδιος ο Durant. Θα ξαναγίνει ο KD των Thunder, χωρίς καν τον Westbrook.

Nίκος Ραδικόπουλος: Ισχύει, αλλά δεν νομίζω ότι το πολυ-θέλει. O Durant είναι ο πρώτος megastar που θυμάμαι να μην επιζητά τα φώτα και να αφοσιώνεται στο μπάσκετ. Και μόνο η δήλωση που είπες πιο πάνω το δείχνει ξεκάθαρα. Ή ξεχνάς πέρσι στο νέο format του All Star Game που είχε πει ότι δεν θέλει να βγει πρώτος σε ψήφους στη Δύση για να μην χρειαστεί να διαλέξει ομάδες; Δεν πιστεύω, λοιπόν, ότι θα το κάνει επειδή θέλει να γίνει ο “πρώτος σκόρερ της λίγκας Durant” για να το θέσω έτσι. Αν το ήθελε θα είχε διαλέξει άλλη ομάδα πριν τρία χρόνια, ή θα το έκανε στους Warriors. Αν πάρει αυτή την απόφαση, άλλοι θα είναι οι λόγοι. Ενδεχομένως το “γυάλισμα” της υστεροφημίας του για την απόφαση να πάει στο Golden State;

ΚK: Κοίτα, σίγουρα το μέτρησε μέσα του πριν πάρει την απόφαση. Ήξερε τι θα ακούσει, αλλά η επιθυμία του να απεμπλακεί από το περιβάλλον των Thunder και -κυρίως- να κατακτήσει επιτέλους Πρωταθλήματα ήταν μεγαλύτερη. Πλέον έχοντας δύο -ή πιθανότατα τρία- το καλοκαίρι μπορεί να κυνηγήσει έναν μεγαλύτερο στόχο. Από το να πάρει πολλά στους Warriors, να ξανακάνει την Νέα Υόρκη Πρωταθλήτρια.

ΝΡ: Ακριβώς! Και μπορεί να ακούγεται οξύμωρο το “Νέα Υόρκη” και “Πρωταθλήτρια” μαζί, είναι όμως; Για πρώτη φορά μετά από καιρό, στο “Μεγάλο Μήλο” ίσως η αισιοδοξία έχει βάση. Ο Porzingis έχει δείξει τι παίκτης είναι (αν καταφέρει να μείνει υγιής), ο Hardaway Jr. μπορεί να παίρνει έναν σκασμό χρήματα παραπάνω από όσα θα έπρεπε, αλλά φέτος δείχνει ικανός να οδηγήσει την ομάδα, ενώ οι Kevin Knox, Frank Ntilikina, Mitchell Robinson είναι μια τριάδα ταλαντούχων νέων παικτών που μπορεί, είτε να παραμείνει σαν supporting cast, είτε να χρησιμοποιηθεί σαν δέλεαρ σε πιθανά trades για να έρθουν πιο έτοιμοι παίκτες να πλαισιώσουν τον Durant.

ΚK: Όπως και με τον James λες ε; Έφυγε από το Miami με δυο Πρωταθλήματα και δυο χαμένους Τελικούς και πήγε στους Cavs, που βολόδερναν στον πάτο της Ανατολής, αλλά υπήρχε κάτι. Ο Kyrie είχε προλάβει να δείξει τη στόφα του, οι Waiters και Tristan Thompson ήταν ο νεαρός αλλά ακατέργαστος ακόμα κορμός και τα πρόσφατα κορυφαία picks που έγιναν Bennett2)LOL!! και Wiggins πήγαν στην Minnesota για να έρθει ο Kevin Love. Μιας και ανέφερες τον Porzi.. Unicorn τον ανεβάζουμε, unicorn τον κατεβάζουμε, αλλά θυμάσαι ποιος του πρωτοέδωσε το όνομα; Ο Durant!

ΝΡ: Χαχαχα! Και λες αυτό να μετρήσει, για να “ενωθεί” ο Porzingis με το νονό του;

ΚK: Ξέρω κι εγώ… Για κάτι τέτοια ζούμε πλέον. To αν θα πάρουν φέτος ή όχι το Πρωτάθλημα πιστεύεις θα παίξει ρόλο;

ΝΡ: Ρόλο σίγουρα ναι, αλλά μπορείς να το ερμηνεύσεις όπως θέλεις. Το να το χάσουν και να φύγει, εντάξει θα είναι η μόνη κίνηση που θα τα κάνει χειρότερα. Στην -πιθανότερη έτσι κι αλλιώς- περίπτωση που όλα πάνε όπως όλοι το περιμένουμε όμως τι γίνεται; Από τη μια, με το να φύγει, είναι κυριολεκτικά 100% πετυχημένη η θητεία του. Θα έχει το 3/3 σε Πρωταθλήματα, ίσως το απόλυτο και σε Finals MVPs, το ρεκόρ των Warriors με αυτόν στο ρόστερ είναι 32-6 στα Playoffs3)Εκεί που μετράει κατατί περισσότερο δηλαδή., σε σύγκριση με το 31-14 στα δυο χρόνια Πρωταθλητισμού χωρίς αυτόν, ενώ αυτή η μονάδα που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο 31 και το 32 είναι το Πρωτάθλημα του Cleveland. Από την άλλη, παίρνοντας το τρίτο και μην χαλώντας ο κορμός, υπάρχει η φανταστική προοπτική του τέταρτου στη σειρά, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ από τη Δυναστεία των Celtics των ’60s.

ΚK: Και πάνω σε αυτό έχουμε και μια δήλωση του LeBron, ότι εφόσον το 2014 είχε έρθει το three-peat θα είχε ζοριστεί πολύ να επιστρέψει στο Cleveland, μπροστά στην πιθανότητα ενός τέταρτου Πρωταθλήματος στη σειρά. Άντε και το πήραν όμως. Όλοι αυτό περιμένουμε έτσι κι αλλιώς. Πως δεν χαλάει ο κορμός; Ο Zach Lowe είπε ότι ο Klay το καλοκαίρι θέλει να πληρωθεί και το ξέρουν και οι Warriors. Με τον Curry να έχει ήδη το supermax, τον Klay να περιμένει την επιταγή και τους Lakers να καιροφυλακτούν, τη σειρά του Draymond να έρχεται του χρόνου, τι γίνεται με τον Durant; Και αν γλυκαθεί κι ο Cousins και θελήσει να μείνει κι αυτός, ή γυρίσει σε καλή κατάσταση και θέλουν να τον κρατήσουν; Πως βγαίνουν τα κουκιά;

ΝΡ: Παρακαλώ καθίστε για να μην ζαλιστείτε. Πάμε. Οι Warriors του χρόνου μπαίνουν στο νέο τους γήπεδο στο San Fransisco, το Chase Center, το οποίο χτίζουν μόνοι τους, χωρίς χρήματα της Πολιτείας και τους κοστίζει λίγο πάνω από $1 δισ. Ε, το να κρατήσουν τους τέσσερις All-Stars τους (για τον πέμπτο, τον Cousins, ούτε λόγος και θα πω παρακάτω το γιατί) θα τους κοστίσει την επόμενη τετραετία $1,4 δισ., όπως έχει αναλύσει πριν από εμάς για εμάς ο ειδήμονας στα οικονομικά της Λίγκας, Bobby Marks του ESPN. Αναλυτικότερα, με τον Curry να είναι ήδη στο $200 εκατ. max του, οι Durant, Klay μπορούν να υπογράψουν το καλοκαίρι του 2019 και ο Green εκείνο του 2020 τα τετραετή max συμβόλαιά τους, όλα κυμαινόμενα μεταξύ $170 και $190 εκατ. Και μπορούν οι Warriors να τους τα προσφέρουν, επειδή ο καθένας τους είναι πάνω από τρία χρόνια στην ομάδα, άρα οι Warriors έχουν τα “Bird Rights” τους, που τους επιτρέπουν να τους δώσουν συμβόλαια που θα ξεπερνούν το salary cap. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Cousins, που είναι μόλις έναν χρόνο στην ομάδα, και αν δεν ξαναποφασίσει να μείνει με ελάχιστα, δεν θα παραμείνει. Ακόμα και οι τέσσερις από μόνοι τους, ωστόσο, θα στείλουν τους Warriors τόσο πάνω από το luxury tax για συνεχόμενες χρονιές (tax repeaters) που κάθε δολάριο πάνω από το tax θα τους κοστίζει $2,5 σε φόρους, με συνέπεια η διατήρηση των τεσσάρων All Stars να κοστίζει από μόνη της συνολικά $1,4 δισ. τουλάχιστον στην επόμενη τετραετία4)Εδώ και εδώ αν θέλετε αναλυτικότερη παρουσίαση.. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι θεωρούν πως αυτό το αστρονομικό οικονομικό ποσό είναι ο πιθανότερος λόγος διάλυσης αυτής της Δυναστείας, σε μία Λίγκα που έχει στηθεί με τρόπο που Δυναστείες να μην μπορούν να στήνονται ή να επιβιώνουν.

ΚK: Κοινώς, εφόσον θελήσουν τα χρήματα που αξίζουν, δεν γίνεται να πάνε πέρα από την επόμενη το πολύ χρονιά. Επομένως το θέμα είναι ποιος θα φύγει πρώτος.

ΝΡ: Ίσως και όχι. Προς ώρας η διοίκηση των Warriors, προσδοκώντας και εκτόξευση των εσόδων τους από το νέο στάδιο, λέει πως σκοπεύει να τους κρατήσει όλους και ας φτάσει το κόστος στο $1,5 δισ. Και η αλήθεια είναι, πως τέτοια Δυναστεία χτίζεις μια φορά στα 70 χρόνια. Αν θεωρούν πως μπορούν να ισοσκελίσουν τα έξοδα με τα έσοδα, τότε θα έχουν δημιουργήσει τον τρίτο πυλώνα του NBA, μετά από Lakers και Celtics και πάνω από Bulls.

ΚK: Εκτός και αν πάνε όλοι στην λογική της έκπτωσης, αφού έτσι κι αλλιώς παίρνουν πολλαπλάσια χρήματα από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τους και την διαχείριση του εαυτού τους.

ΝΡ: Ναι, ξεκάθαρα. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως στους Warriors παίρνει $30 εκατ. τον χρόνο και με τη Nike εχει 10ετές συμβόλαιο από το 2014 έναντι $300 εκατ., ενώ για το 2018 τα συνολικά endorsements του είναι κοντά δύο φορές το salary του, στα $ 53,7 εκατ. Άρα, σε αυτό το σενάριο των Knicks, αν το αποφασίσει ο Durant θα μπορέσει να καρπωθεί και από τις δυο μεριές. Και πολλά χρήματα θα μπορέσει να πάρει, και εμπορικά θα είναι κάτι το μοναδικό. Ένα από τα πρόσωπα της Λίγκας, σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη, ενδεχομένως στην παγκόσμια πρωτεύουσα, την Νέα Υόρκη, με ό,τι πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα αυτό συνεπάγεται, σε μια ομάδα που διψάει εδώ και μισό αιώνα για Πρωτάθλημα, με έδρα το ιστορικότερο ίσως γήπεδο μπάσκετ του κόσμου.

ΚK: Και στο San Francisco δεν θα μείνει πάντως ρε Νίκο παραπονεμένος. Του χρόνου φεύγουν από το Oakland και πάνε στο Chase Center όπως είπες και εσύ, το οποίο θα είναι αδιανόητα πανάκριβο. Πελάτες θα είναι μερικοί από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες και υπαλλήλους του πλανήτη, με την Silicon Valley5)Ωραία σειρά btw αν είστε της φάσης σε απόσταση αναπνοής και φυσικά στην καρδιά των startups, και όχι μόνο, οι επενδυτικές ευκαιρίες είναι απλόχερες. Αλλά είναι προφανές ότι o συνδυασμός Durant-New York θα είναι εμπορικά εξαιρετικός.

ΝΡ: Εμπορικά σίγουρα. Αθλητικά; Ο Durant δεν είναι ακόμα στη φάση του LeBron ας πούμε, που να σκέφτεται εξίσου το τώρα και την επόμενη μέρα μετά το τέλος της ενεργούς δράσης. Θα θέλει να παραμείνει ψηλά. Και σύμφωνοι, στην Ανατολή και μόνος του με ένα μικρό ρετουσάρισμα της ομάδας, ίσως αρκεί για να πάει τους Knicks μέχρι Ανατολικούς τελικούς. Παρακάτω;

ΚK: Καλό ερώτημα. Κοίτα, είναι θετικό ότι ξεφορτώθηκαν το “συμβόλαιο” του Noah. Και λογικά αν πάει ο Durant θα φύγει ο Kanter, του οποίου το συμβόλαιο έτσι και αλλιώς τελειώνει. Το καλοκαίρι, άσχετα με το πως και πότε θα επιστρέψει, o Porzingis θα πάρει συμβόλαιο με κάμποσα μηδενικά. Κατά τα άλλα τα μεγάλα συμβόλαια πάνε στον Hardaway Jr. και τον Courtney Lee. Τι αναμένουμε να πάρει ο Kristaps και τι cap μένει για τους free agents του πάνω ραφιού;

ΝΡ: Δεν μπορώ να φανταστώ τον Porzingis να μην μένει με max, ήτοι κοντά $160 εκατ. για πενταετία. Και αν μείνει με max ο Λετονός, και έρθει με max ο Durant δεν υπάρχει χώρος για τον τρίτο -απαραίτητο- αστέρα. Τα σενάρια είναι τα εξής: να φύγουν από την τρέχουσα σεζόν οι Hardaway Jr., Courtney Lee, αλλά και Lance Thomas, που για του χρόνου έχουν δεσμευμένα πάνω από $38,5 εκατ., δηλαδή ποσό πάνω από max, να έρθουν οι δύο stars, ο KD και ο “robin” του ως free agents και στη συνέχεια να υπογράψει το max του ο Porzingis με τα Bird Right του. Αν και για μένα το ακόμα πιο έξυπνο σενάριο θα έλεγε να ανταλλαχθεί στο trade deadline και ο Porzingis. Μία κίνηση που θα βοήθαγε στο να φύγουν πιο εύκολα τα συμβόλαια των Thomas και Hardaway Jr., αλλά και θα απάλλασσε την ομάδα από το ρίσκο να δεσμεύσει το μέλλον της στο πολυτραυματισμένο και ευπαθές, όπως έχει αποδειχτεί, κορμί του Λετονού.

ΚK: Και σε πείθει το front office και γενικότερα η διοίκηση Dolan πως μπορεί να κάνει όλες αυτές τις απαραίτητες “έξυπνες” κινήσεις που χρειάζονται;

NΡ: Αυτή Κοσμά είναι για μένα η κρισιμότερη ερώτηση. Διάβαζα στην εξαιρετική συνέντευξη του Sam Amick στο Athletic με την Jeanie Buss για το πως ο Kobe της είπε πως αν θες να έρθει ο LeBron πρέπει πρώτα να έχεις στρώσει το front office και να έχεις κάνει τον οργανισμό ξανά πειστικά λειτουργικό. Όπως και έπραξε, όταν και προσέλαβε Pelinka και Magic και αυτοί επί ενάμιση χρόνο έδιναν διαπιστευτήρια σχεδίου και σοβαρότητας -εμμέσως ή αμέσως- στον LeBron. Από την άλλη, από τότε που έγραφε ο Gus για το πόσο χάλια διοικείται ο οργανισμός των Knicks δεν έχουν αλλάξει πολλά, ως και τίποτα. Το συμβόλαιο που δόθηκε πέρσι στον Hardaway Jr., όταν και χωρίς να τους ανταγωνίζεται κανείς για την υπογραφή του τον πλήρωσαν $71 εκατ. για τέσσερα χρόνια, δεσμεύοντας πόρους και ευελιξία που μόλις ενάμιση χρόνο μετά τους είναι πιο πολύτιμα από τον ίδιο τον Hardaway, αποτελεί την τρανότερη σχετική απόδειξη. Kαι οι παίχτες της Λίγκας πλέον ξέρουν. Ξέρουν καλά τη Λίγκα και τις λειτουργίες της, τα πλεονεκτήματα και τις παθογένειες κάθε οργανισμού. Το πιο δύσκολο, λοιπόν, στο να υλοποιηθεί η συγκεκριμένη φημολογία είναι να επιλέξει ο Durant να αφήσει έναν οργανισμό πρότυπο, όπως αυτός των Warriors για να πάει σε έναν από τους τρεις-τέσσερις πιο προβληματικούς και δυσλειτουργικούς διοικητικά οργανισμούς του NBA, αυτόν των Knicks.

ΚK: Ναι, αλλά αν αλλάξει το front office των Knicks και ο Dolan προσλάβει τον manager και κολλητό του Durant, τον Rich Kleiman;

ΝΡ: E, τότε όλοι μας καταλαβαίνουμε πως αλλάζουν από πολλά, ως όλα. Τότε προφανώς και θα υπάρχει από την πλευρά των Kleiman και Durant ένα ευρύτερο οικονομικό και αγωνιστικό πλάνο για το μέλλον του KD και προφανώς και θα έχουν μιλήσει και με άλλους παίχτες πριν αναλάβουν. Αυτή μάλλον θα ήταν η καθοριστικότερη κίνηση, που αν γίνει, θα σηματοδοτεί την μεγάλη αλλαγή για τον Durant.

ΚK: Πάντως στην παρουσία του στην πόλη την προηγούμενη εβδομάδα, φρόντισε να μην ρίξει νερό στον μύλο της σχετικής φημολογίας και δήλωσε μη εντυπωσιασμένος από την αφίσα που είχαν φτιάξει σχετικά, λέγοντας σχετικά πως απλώς του αρέσει να απολαμβάνει το μπάσκετ. Μετά βέβαια τους έπαιξε λίγο μαστίγιο και καρότο, βάζοντας 41 πόντους και 25 στην τελευταία περίοδο, δείχνοντάς τους -πιθανότατα χωρίς να το έχει κι ίδιος αποφασίσει ακόμα- είτε ένα μικρό δείγμα από το τι θα έχει η ομάδα τους του χρόνου, είτε επιβεβαιώνοντάς τους για άλλη μια φορά πόσο χάλια είναι το front office και δεν θα έχουν ποτέ τέτοιο παίκτη, τουλάχιστον με τη διαδικασία του recruitment.

Και σαν Κοσμάς δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο μέρος ή καλύτερη κατάσταση αυτή την στιγμή για να απολαμβάνει ένας αθλητής το μπάσκετ στο κορυφαίο του επίπεδα από το Golden State και τους Warriors.

Το Τέλειο -Εναλλακτικό- Σενάριο

Ποιο θα ήταν το ιδανικό σκηνικό για τον “Durantula”; Να τον ξαναδούμε στα πρασινοκίτρινα. Κοινώς με τη φανέλα που μπροστά θα γράφει “Seattle”. Ο KD ήταν το τελευταίο draft pick των Sonics που πρόλαβε να αγωνιστεί στο Seattle. Αγωνίστηκε σε 80 παιχνίδια την rookie χρονιά του, επαρκής αριθμός να δείξει τι επρόκειτο να απολαύσουμε από αυτόν τα επόμενα χρόνια, καθώς τελείωσε τη σεζόν με 20,3ppg βάζοντας την πρώτη 40αρα της καριέρας του στο τελευταίο παιχνίδι που έδωσαν οι “Υπερηχητικοί” και τελευταία νίκη που πήραν, στην έδρα του…Golden State6)Πως τα φέρνει, ε;. Τρεις μέρες πριν, στο τελευταίο παιχνίδι στο Seattle με δυο δικά του δίποντα οι Sonics πήραν κεφάλι από τους Mavericks, πριν ο Nick Collison σφραγίσει με μια βολή την τελευταία εντός έδρας νίκη, με το κοινό να φωνάζει μάταια “Save our Sonics”.

Στη συνέχεια -και ως γνωστόν- η ομάδα πήγε στην Oklahoma, o Durant πήρε τέσσερα βραβεία πρώτου σκόρερ, ένα MVP και πήγε μια φορά στους Τελικούς, στη συνέχεια πήγε στους Warriors και πλέον έχει και δύο Πρωταθλήματα και ισάριθμα Finals MVPs.

Στα μάτια μου, ένα σενάριο που πλησιάζει στο τελειότητα θα είναι το Seattle να αποκτήσει και πάλι ομάδα, είτε με μεταφορά ήδη υπάρχουσας, είτε με expansion draft και αύξηση των ομάδων της Λίγκας (κάτι, βέβαια, που δύσκολα θα συμβεί πριν το 2025…) και ο KD να γίνει ο ιδανικός σύνδεσμος της παλιάς με τη νέα εποχή των Sonics. Στην φετινή preaseason, οι Warriors έδωσαν ένα παιχνίδι με το Sacramento και σαν έδρα επιλέχθηκε το Seattle7)Συνήθης πρακτική του ΝΒΑ να δίνει preseason παιχνίδια εκτός από το εξωτερικό και σε ουδέτερες έδρες στην Αμερική, είτε σε πόλεις που δεν υπάρχουν ομάδες, είτε σε πανεπιστημιακά γήπεδα.. Στον πρώτο αγώνα ΝΒΑ στο Seattle μετά το 2008 και με παρουσία του Durant καταλαβαίνετε την ατμόσφαιρα και φυσικά τον παλμό έπιασε κι ο ίδιος που εμφανίστηκε στην παρουσίαση με φανέλα του Shawn Kemp.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.

References
1 Στο βαθμό που οι 25,1ppg και 26,4ppg είναι πεσμένοι αριθμοί
2 LOL!!
3 Εκεί που μετράει κατατί περισσότερο δηλαδή.
4 Εδώ και εδώ αν θέλετε αναλυτικότερη παρουσίαση.
5 Ωραία σειρά btw αν είστε της φάσης
6 Πως τα φέρνει, ε;
7 Συνήθης πρακτική του ΝΒΑ να δίνει preseason παιχνίδια εκτός από το εξωτερικό και σε ουδέτερες έδρες στην Αμερική, είτε σε πόλεις που δεν υπάρχουν ομάδες, είτε σε πανεπιστημιακά γήπεδα.