Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol07

Posted on Dec 3 2018 - 6:20pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

H συγκεκριμένη ενότητα θα μπορούσε κάλιστα να λέγεται “The Durants” οπότε δεν είναι ότι προκαλεί έκπληξη, αλλά όταν τελειώνεις την εβδομάδα με μέσους όρους 42,7/7,7/7,3 δεν μπορείς να μην μπεις. Ο KD φιλοδώρησε με 49 πόντους του Magic και 51 τους Raptors, σβήνοντας την αγωνιστική με 28 κόντρα στο Detroit. Οι Warriors έχασαν βέβαια τα δυο από τα τρία παιχνίδια, αλλά με τους Pistons επέστρεψε ο Curry, οπότε σιγά-σιγά θα περιμένουμε επιστροφή στην κανονικότητα.

Ο Victor Oladipo είναι εκτός με πρησμένο γόνατο και ο Darren Collison το εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο. Έγραψε διψήφια νούμερα σε assists στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της εβδομάδας, είχε δύο double doubles, ένα παιχνίδι με έξι κλεψίματα και με συνολικά 9,8ppg/9,5apg/3,8spg ήταν εξαιρετικός.

Μπορεί ο Markieff Morris να είχε ένα κακό ματς την περασμένη βδομάδα, αλλά αυτό δεν μπορεί να σβήσει τα εξαιρετικά υπόλοιπα τρία. Ακόμα και το 1/10 σουτ που είχε κόντρα στο παιχνίδι κόντρα στους Sixers, δεν επηρέασε το γενικότερο καλό ποσοστό του που έφτασε στο 52,9%. O “Keef” είναι από εκείνους που εκμεταλλεύονται την απουσία του Dwight Howard και αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει τις επόμενες βδομάδες. Συνολικά λοιπόν, ο Morris είχε 66 πόντους, 34 rebounds, έξι τρίποντα και 27/51 σουτ. Παράλληλα, έδωσε βοήθειες και στον τομέα των κλεψιμάτων, όπου έκανε έξι. Βέβαια έκανε και οχτώ λάθη.

Τι να πούμε για τον Paul Millsap; Ναι μεν το Denver έπαιξε δύο φορές την προηγούμενη βδομάδα, αλλά ο βετεράνος forward υπενθύμισε σε όλους γιατί είναι αυτός που είναι, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε fantasy-ακό επίπεδο. Το συνολικό κοντέρ “έγραψε” 42 πόντους, 21 rebounds (τα 10 επιθετικά), 18/30 σουτ (60%), έξι assists, πέντε κλεψίματα και δύο blocks. Κυρίες και κύριοι, ο “Anchorman”.

Εξαιρετικός ήταν ο Danilo Gallinari, ο οποίος προσέφερε σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Γενικώς, ο Ιταλός διανύει μια πολύ καλή σεζόν φέτος και βρίσκεται σε μια “φτου φτου μην τον ματιάσουμε” κατάσταση. Στα τρία παιχνίδια απέναντι σε Suns, Kings και Mavericks, o “Gallo” είχε 65 πόντους, 20 rebounds, 25/41 σουτ (60,9%), οχτώ τρίποντα, 15/17 βολές (88,2%), εννιά assists, πέντε κλεψίματα και δύο λάθη. Και πάλι: Φτου φτου!

Σφηνάκια
  • Το 16/13 με πέντε τάπες του Myles Turner με τους Suns.
  • Oι 27 πόντοι με 10/14 σουτ του Marc Gasol με το Toronto.
  • To 25/11/17 με έξι κλεψίματα του James Harden με τους Mavericks.
  • To 23/18/15 του Russell Westbrook με τους Cavs, έχοντας 10/17 σουτ και μόλις τρία λάθη. Μόνο εφτά άνθρωποι στην Ιστορία της Λίγκας έχουν γράψει 15/15/15.
  • Τα 10 τρίποντα του Damian Lillard με το Orlando.
  • Oι 18 πόντοι με 6/6 σουτ του Fred VanVleet, που -με κάποια σκαμπανευάσματα-, αρχίζει να παίρνει μπρος.
  • Το 30/9/8 του Gordon Hayward με τους Wolves που θύμισε μέρες Utah και έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Celtics με τουλάχιστον αυτά τα νούμερα ερχόμενος από τον πάγκο.
  • Oι 36 πόντοι με τρία τρίποντα κι 60% ευστοχία του Jaren Jackson Jr. που συνεχώς βελτιώνεται, κόντρα στο Brooklyn.
The Bennetts

Ο James Harden είχε τέσσερα παιχνίδια αυτή τη βδομάδα. Δυο εύκολες ήττες και δυο ήττες. Στα παιχνίδια που οι Ρουκέτες έχασαν, ο Μούσιας έπαιξε 47 και 37 λεπτά. Αυτό έδωσε κάποια πολύ καλά νούμερα, αλλά εκτός από τις θετικές, καθάρισε και την κατηγορία των λαθών για τους owners του, έχοντας 11, 8 κι 7 στα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια της αγωνιστικής.

Αντιλαμβανόμαστε πως όσο περνάει ο καιρός οι Atlanta Hawks θα “παρκάρουν” τους πιο έμπειρους παίχτες τους, ώστε να παίρνουν περισσότερες εμπειρίες οι νέοι. Ωστόσο, όσο οι βετεράνοι αγωνίζονται πέριξ των 25 λεπτών, οι owners τους απαιτούν κάποια πράγματα περισσότερα. Ναι, Kent Bazemore, για σένα πάει αυτό. Ο βετεράνος guard είχε μία πολύ μέτρια βδομάδα, χωρίς να βοηθήσει ιδιαίτερα στις κατηγορίες, πέραν των κλεψιμάτων, που είχε επτά, και των προσπαθειών από τις βολές, που είχε 16. Από εκεί και πέρα: 28 πόντοι, 7/30 σουτ (23,3% – 0/10 στο παιχνίδι με τους Hornets), 14 rebounds, δύο τρίποντα, επτά assists και οχτώ λάθη.

Andrew, Andrew, Andrew… Πάλι εδώ; Εκτός αν μας σκέφτεσαι τόσο πολύ: “Τα παιδιά εκεί στο Hog δεν θα έχουν να γράψουν κάτι στην κατηγορία Bennetts, οπότε ας τους βοηθήσω”. Σε ευχαριστούμε και το εκτιμούμε. Ο Andrew Wiggins, λοιπόν, είχε ακόμα μια μέτρια βδομάδα, με τα ποσοστά του να πέφτουν κάτω από τον μέσο όρο της ως τώρα σεζόν του (37%) και επιπλέον να μην βοηθάει ιδιαίτερα και στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού. Έχουμε και λέμε: 38 πόντοι, 12/38 σουτ (31,5%), οχτώ rebounds, επτά assists, τέσσερα κλεψίματα και τέσσερα λάθη.

Υ.Γ. ειδικής μνείας: Αρχίζουμε να σκεφτόμαστε σοβαρά να αλλάξουμε το όνομα της κατηγορίας αυτής. Στα τελευταία δύο παιχνίδια του στην G-League, το κάποτε #1 του draft είχε 64 πόντους, 16 rebounds, 22/29 σουτ, 12/17 τρίποντα και τέσσερα κλεψίματα. Λέτε να δούμε καμιά νεκρανάσταση;

Σφηνάκια
  • Τα εφτά λάθη του Julius Randle με τους Wizards.
  • Tα 6/25 σουτ του D’Angelo Russell με την Utah και τα οχτώ του λάθη με το Memphis.
  • Οι 0/9 προσπάθειες που είχε ο Ricky Rubio κόντρα στους Nets.
  • Τα 0/7 τρίποντα του Buddy Hield με τους Clippers.
  • Oι έξι πόντοι του Domantas Sabonis με τους Kings.
  • Το ένα σουτ που έβαλε ο Tim Hardaway Jr. κόντρα στους Sixers. Επιχείρησε 11.
One Night Stands

Το όνομα του Danuel House ξεκινήσαμε να το βλέπουμε από τις 26/11. Στο δεύτερό του παιχνίδι με τη φανέλα των Rockets, κατάφερε να σημειώσει 18 πόντους με 6/13 σουτ, δύο τρίποντα, 4/6 βολές και να πάρει πέντε rebounds. Φαντάζει δύσκολο να δούμε ανάλογο statline σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Μέχρι στιγμής η χρονιά του Frank Kaminsky δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, μιας και o James Borrego δεν τον πολυεμπιστεύεται. Ωστόσο, στο ματς με τους Pelicans, ο προπονητής του του έδωσε για δεύτερη φορά μέσα στην σεζόν συμμετοχή άνω των 20 λεπτών και ο forward δεν απογοήτευσε: 19 πόντοι, με 7/10 σουτ και πέντε rebounds ήταν η συνεισφορά του και αναμένουμε να δούμε αν θα μπορέσει να γίνει regular στο rotation των Hornets. Μέχρι τότε ο “Frank the Tank” παίρνει τη θέση του εδώ.

Στο παιχνίδι με τους Hawks, o Alex Abrines σημείωσε για δεύτερη φορά φέτος πάνω από 20 πόντους (21 συγκεκριμένα). Ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό για τον Ισπανό: Επιχείρησε 7/11 σουτ σε όλο το ματς και ήταν όλα τρίποντα. Κοινώς όλοι οι πόντοι του προήλθαν από την γραμμή του τριπόντου! Άξιος για την στήλη αυτή!

Να Πανικοβληθώ?;!;

Ίσως έχει να κάνει με τον πρόσφατο τραυματισμό του στον καρπό, ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός πως ακόμα προσαρμόζεται με την παρουσία του Luka Doncic στην ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, ο Dennis Smith Jr. δεν διανύει τη σεζόν που περιμέναμε και αυτό φαίνεται και στα νούμερά του. Το σκοράρισμά του δεν είναι συνεπές, επιδίδεται σε αρκετά λάθη, οι assists του έχουν πέσει, και γενικώς υπάρχει μια εικόνα “προσαρμογής στη δεύτερη χρονιά”, αν μπορούμε να πούμε πως είναι δόκιμος ένας τέτοιος όρος. Για τον όποιο θεό, δεν λέμε πως θα πρέπει να τον ανταλλάξετε ή τίποτα τέτοιο, αλλά ίσως να πρέπει να μπείτε σε ένα mode αναμονής με τον νεαρό. Πανικός όχι, λοιπόν, αλλά ανησυχία ναι. Αυτό, όσον αφορά τις dynasty λίγκες. Για τις ετήσιες, και δη τις μικρές από πλευράς ομάδων, είναι δεδομένο πως θα βρείτε κάτι καλύτερο στα waivers.

Ίσως έχει έρθει η ώρα να έχετε στο δαχτυλάκι σας δίπλα στο κουμπί του πανικού, όσον αφορά τον Dario Saric. Ο Κροάτης forward προσπαθεί να βρει τα πατήματά του στους Timberwolves και όπως σωστά είχε γράψει ο Νίκος, αρχίζουμε και βλέπουμε ήδη ψήγματα “μεταχείρισης τύπου Bjelica”. Tα σκαμπανεβάσματα της συμμετοχής του και των αριθμών του, δίνουν και παίρνουν από τότε που πήγε στη Minnesota και έχοντας για προπονητή τον Tom Thibodeau, μας φαντάζει απίθανο να τον δούμε να πιάνει μια σταθερή απόδοση, σαν αυτή που είχε στους Sixers. Εμείς θα σας πούμε πανικοβληθείτε, αλλά η τελική απόφαση είναι δική σας.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Αναμφίβολα η καριέρα του Avery Bradley δεν εξελίχθηκε όπως φανταζόμασταν αφότου έφυγε από τους Celtics. Από all-around απειλή, έχει μετατραπεί σε έναν παίχτη που χρησιμοποιείται κυρίως για τις αμυντικές του ικανότητες, μην έχοντας συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι. Προσέξτε, για να μην παρεξηγηθούμε, εδώ μιλάμε για στατιστικά και όχι για το τι δουλειές κάνει ο εκάστοτε παίχτης εντός γηπέδου. Ωστόσο, τα τελευταία δύο παιχνίδια των Clippers είδαν τον Bradley να συνεισφέρει σε αρκετούς τομείς: 28 πόντοι, 11/21 σουτ, έξι τρίποντα (ενώ στα προηγούμενα πέντε παιχνίδια είχε 0/10), εννιά assists, έξι rebounds και δύο κλεψίματα. Αν χρειάζεται κάποιος, λοιπόν, ένα chip-in σε πόντους ή σε καλά ποσοστά, δείξτε τα τελευταία δύο παιχνίδια του έμπειρου guard. Λογικά, όλο και κάτι θα πιάσετε.

Με την απουσία του Elfrid Payton, οι υπόλοιποι guards των Pelicans έχουν δει τα λεπτά συμμετοχής τους να αυξάνονται. Ένας από αυτούς τους guards είναι και ο Tim Frazier, o oποίος στα τελευταία τρία παιχνίδια έχει μοιράσει 30 assists, με μόλις τέσσερα λάθη και το ast/to να φτάνει στο 7,5! Παράλληλα τα ποσοστά του δεν πέφτουν κάτω από το 50%, έχει σημειώσει τέσσερα τρίποντα και 25 πόντους. Η αγγελία μπορεί να μιλήσει από μόνη της.

H Γωνιά του Embiid

Ένα μυστήριο καλύπτει μέχρι στιγμής την συμμετοχή του Devin Booker στο παιχνίδι της Τρίτης με αντίπαλο το Sacramento. O star των Suns αποχώρησε από το παιχνίδι με τους Lakers, έχοντας πρόβλημα στον προσαγωγό και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές δεν έχει γίνει ξεκάθαρο για το τι μέλλει γενέσθαι με την κατάστασή του. Το status του βρίσκεται στο “Day-to-Day”, αλλά δεν αποκλείεται οι Suns να τον προφυλάξουν για την συνέχεια. Εφόσον δεν αγωνιστεί οι Josh Jackson, Mikal Bridges και Richaun Holmes αναμένεται να μοιραστούν τις προσπάθειες του -δυνητικά- απόντος.

Πρόβλημα στην πλάτη αποκόμισε ο Kyle Lowry στο παιχνίδι με τους Warriors, το οποίο τον άφησε εκτός δράσης από το σαββατιάτικο παιχνίδι με τους Cavaliers. Oι Raptors αγωνίζονται κόντρα στο Denver την Δευτέρα το βράδυ και θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για τον βετεράνο point guard στο πρωινό shoot-around των Raptors. Έχετε το νου σας μέχρι τελευταία στιγμή.

Σε status “Day-to-Day” βρίσκεται και ο Luka Doncic, ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο δεξιό του ισχίο, από το παιχνίδι με τους Lakers, κάτι που του στέρησε τη συμμετοχή του στο κυριακάτικο ματς με τους Clippers. Προς ώρας, οι εκτιμήσεις μιλούν για “game time decision” για το παιχνίδι της Τρίτης απέναντι στο Portland. Οι Mavs έχουν τρία παιχνίδια αυτή τη βδομάδα, συνεπώς προχωρήστε με δικό σας ρίσκο. Εφόσον δεν αγωνιστεί ο Doncic, o Dorian-Finney Smith θα δει τα λεπτά του να αυξάνονται.

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του Victor Oladipo σύμφωνα με τον Adrian Wojnarowski του ESPN, με τον 26χρονο να μην μπορεί -όπως φαίνεται- να ξεπεράσει το πρόβλημα που έχει στο γόνατο. Ο “Dipo” έχει χάσει τα τελευταία έξι παιχνίδια των Pacers, οι οποίοι θα εκδώσουν νέες ανακοινώσεις μόλις γίνει πιο ξεκάθαρη η κατάστασή του. Οι Evans, McDermott και Holiday αναμένεται να συνεχίσουν να επωφελούνται από την απουσία αυτή.

Celtics και 76ers με δυο παιχνίδια για αυτή την αγωνιστική, οι υπόλοιπες στα γνώριμα τρία και τέσσερα. 

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.