Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol08

Posted on Dec 10 2018 - 6:36pm by Gus Chr

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Με χαρά βλέπουμε πως ο Karl-Anthony Towns αρχίζει και σταθεροποιείται και πάλι στα γνωστά του νούμερα, κάτι που έχει σαφή σύνδεση με την φυγή του Jimmy Butler. Ο “KAT” σημείωσε τρία συνεχόμενα double-doubles την περασμένη βδομάδα, ενώ στο παιχνίδι με τους Hornets μοίρασε απλόχερα έξι και τάπες, βοηθώντας ουσιαστικά να κλειδώσει την κατηγορία των blocks, σε όποιον owner τον είχε στη σύνθεσή του. Συνολικά ο Towns “έγραψε” 78 πόντους, 29/60 σουτ (48,3%), επτά τρίποντα, 33 rebounds εκ των οποίων τα 11 επιθετικά, οχτώ assists, έξι κλεψίματα, οχτώ τάπες και επτά λάθη. Welcome back boy!

Εβδομάδα καριέρας για τον John Collins, που στα τρία παιχνίδια των Hawks είχε 26,7 ppg και 12,3 rpg και συνολικά 80 πόντους και 37 rebounds. To αξιοσημείωτο; Πριν λίγες μέρες, ο Collins κόντρα στους Hornets είχε βάλει 23 πόντους, πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση της καριέρας του. Στα τρία παιχνίδια αυτής της εβδομάδας, με Warriors, Wizards και Nuggets, έβαλε κατά σειρά 24, 26, 30 πόντους, ανεβάζοντας κάθε φορά το career high του.

Ο Julius Randle επιβεβαίωσε την εξαιρετική χρονιά που κάνει, πετυχαίνοντας 37 πόντους κόντρα στους Clippers (καλύτερη επίδοση της καριέρας του) και έκλεισε τη βδομάδα με 29,5/11,3/3,3.

Δεύτερη φορά που αναφερόμαστε στα κατορθώματα του Tristan Thompson μέσα από αυτή την στήλη και αναρωτιόμαστε αν οδεύουμε για την αποκάλυψη. Ο Καναδός έχει αποδειχθεί θηρίο κάτω από τα καλάθια και το ένα κακό παιχνίδι που έκανε από τα τέσσερα δεν μπορεί να του στερήσει την θέση του εδώ. Δεν μας πιστεύετε; Ιδού τα νούμερα του “Double T”: 60 πόντοι, 27/40 σουτ (67,5%), 6/12 βολές, 58 rebounds (τα 21 επιθετικά – από 19 στα παιχνίδια με Warriors και Wizards), 12 assists, τέσσερα blocks και πέντε λάθη. Εξαιρετικός!

Μετά από ένα μίνι ντεφορμάρισμα, ο De’Aaron Fox επέστρεψε στις γνωστές καλές φετινές εμφανίσεις, με αποκορύφωμα το 30/12 που “έγραψε” απέναντι στους Cavs. O νεαρός point guard των Kings αποτελεί ένα “χάρμα ιδέσθαι”, κάτι που αποτυπώθηκε και σε αριθμούς την περασμένη βδομάδα. Στα τρία παιχνίδια που έπαιξε το Sacramento, o Fox είχε 64 πόντους, 25 assists, 24/41 σουτ (58,5%), πέντε τρίποντα, 11/15 βολές, τρία rebounds, πέντε κλεψίματα και πέντε λάθη, κάτι που σημαίνει πως το ast/to ήταν στο πέντε. Πάντα τέτοια.

Σφηνάκια
  • To 47/15 του Paul George με τους Nets.
  • Tα πέντε κλεψίματα του T.J. McConnell με τους Raptors.
  • Oι 18 assists του Jeff Teague με την Charlotte που βέβαια συνδύασε με τρεις πόντους και δυο rebounds.
  • Τα πέντε κλεψίματα του Monte Morris με τους Ηawks.
  • Mε 38 ppg έκλεισε ο Jimmy Butler τη εβδομάδα που πέρασε, πετυχαίνοντας ακριβώς αυτόν τον αριθμό πόντων σε κάθε ένα από τα μόλις δυο παιχνίδια των Sixers.
  • Oι εννιά assists του Noah Vonleh με τους Hornets.
  • Το 22/10 που έκανε ο Bam Adebayo κόντρα στους Suns, έχοντας μάλιστα 10/11 βολές!
The Bennetts

Πολύ κακή βδομάδα (επιθετικά τουλάχιστον) για τον Kyle Lowry, που στα τέσσερα παιχνίδια των Raptors είχε 3,8 ppg και 15 πόντους συνολικά (με splits 5, 7, 3 και 0 πόντους), έχοντας 4/28 σουτ. Οι assists του κρατήθηκαν ψηλά (είχε δυο παιχνίδια με 11 και 8,3 μέσο όρο), αλλά οι τρεις ήττες στα τέσσερα παιχνίδια της ομάδας σε μια αγωνιστική με δύσκολους αντιπάλους δείχνει το πόσο κόστισε η δυστοκία του Lowry.

Η Philadelphia είχε δύο παιχνίδια αυτή την βδομάδα, με τον Joel Embiid να μένει εκτός για λόγους ξεκούρασης στο ένα και παίζοντας πολύ κάτω των δυνατοτήτων του στο άλλο. Στο ένα παιχνίδι που αγωνίστηκε, λοιπόν, ο Καμερουνέζος, είχε 10 πόντους, 5/17 σουτ (29,4%), 0/4 τρίποντα, 0/2 βολές, 12 rebounds, πέντε assists, δύο blocks και τέσσερα λάθη, “γράφοντας” την χειρότερη statline του μέχρι τώρα στην σεζόν και “πληγώνοντας” αγωνιστικά του owners του.

Την περασμένη βδομάδα γράφαμε για τα εκπληκτικά πράγματα που κάνει φέτος το Miami ο Josh Richardson. Mάλλον το γκαντεμιάσαμε το παιδί, αφού στα τρία παιχνίδια που είχαν οι Heat, στο ένα δεν έπαιξε και στα άλλα δύο, μάλλον θα ήταν καλύτερα να τα ξεχάσουμε κι εμείς και αυτός το συντομότερο. Έχουμε και λέμε: 14 πόντοι, 9/40 σουτ, πέντε τρίποντα (στα 18), 10 rebounds, 14 assists, ένα κλέψιμο, μία τάπα, κανένα λάθος. Έσωσε μεν το ast/to, αλλά ο νεαρός δεν βλεπόταν. Να επιστρέψεις στις καλές εμφανίσεις παρακαλώ. Περισσότερα για τον παίχτη, στην “Γωνιά του Embiid”.

Σφηνάκια
  • Σε 3/14 σουτ και επτά λάθη επιδόθηκε ο Kevin Durant κόντρα στο Milwaukee!
  • Tα 0/7 τρίποντα του Mikal Bridges με τους Kings που ωστόσο ανεβάζει συνεχώς στροφές.
  • Τα 10 λάθη του Russell Westbrook κόντρα στους Bulls που του έδωσε ένα άτυπο quadruple double (είχε ακόμα 24/17/13).
  • Τα 0/7 τρίποντα του Marcus Morris με τους Knicks.
  • Οι 1/13 προσπάθειες του Marc Gasol απέναντι στους Clippers.
  • Τα 3/16 σουτ του Stanley Johnson στο ματς κόντρα στους Bucks. Μερακλής!
  • Με 4/14 σουτ τελείωσε ο Khris Middleton το παιχνίδι με τους Warriors.
  • Οι μηδέν πόντοι του Derrick Rose κόντρα στους Rockets.
  • Το 15,4% ποσοστό ευστοχίας (2/13 σουτ) του Tobias Harris στο παιχνίδι με τους Grizzlies.
One Night Stands

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Jake Layman ήρθε από τον πάγκο και κόντρα στο κουφάρι των Suns έκανε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του με 24 πόντους (10/13 σουτ, 3/5 τρίποντα) κι ακόμα εφτά rebounds και δυο κλεψίματα. Όσοι έχετε τον 24χρονο forward σε daily βαθιές λίγκες, ξυπνήσατε με μια πολύ ευχάριστη έκπληξη.

Εξαιρετικός ήταν στο ματς με τους Bulls o Daniel Theis, o oποίος εκμεταλλεύθηκε την απουσία του Aaron Baynes, πετυχαίνοντας double-double: 22 πόντοι, 10 rebounds, 8/15 σουτ (53,3%) δύο τρίποντα, πέντε assists, ένα κλέψιμο, τέσσερα blocks και μηδέν λάθη. Ε, τι άλλο να έκανε δηλαδή; Μόνο σπαθιά δεν κατάπιε!

Να Πανικοβληθώ?;!;

Έχουμε υπάρξει άδικοι με τον Mike Conley. Ο point guard των Grizzlies έχει επιστρέψει δυνατός φέτος, μετά από έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης μια ολόκληρη σεζόν και παρόλα αυτά, δεν τον έχουμε αναφέρει μερικές κατηγορίες πιο πάνω. Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις μας έκαναν εντύπωση άλλοι παίχτες, με τη λογική του “ο Conley είναι, αυτά έκανε και πριν τον τραυματισμό του, συνεπώς καμία εντύπωση”. Στα τρία από τα τελευταία τέσσερα παιχνίδι, ο “Money Mike” περνάει ένα “shooting slump” με τα ποσοστά του να μην είναι λίγο πάνω από το 40% που μας έχει συνηθίσει. Αυτό ίσως έχει να κάνει και με τις μικροενοχλήσεις που έχει στο δάχτυλό του, αλλά τα νούμερα δυστυχώς είναι αμείλικτα. Προς ώρας, εκτιμούμε πως δεν είναι κάτι ανησυχητικό και επομένως δεν χρειάζεται προς ώρας να πατηθεί το κουμπί του πανικού.

Το ίδιο ισχύει και με τον Lou Williams, καθώς σε αρκετά από τα τελευταία του παιχνίδια το ποσοστό του δεν είναι καλό. Αποκορύφωμα το προ λίγων ημερών 15,4% κόντρα στο Portland. Και εδώ πάντως, εκτιμούμε πως όλο αυτό είναι στη φύση ενός σκορερ όπως ο “Lou-Will”, αφού είναι δεδομένο πως δεν θα σταματήσει να σουτάρει. Συνεπώς και ούτε εδώ πατάμε το κουμπί του πανικού, ο Williams θα επανέλθει σε μια σειρά καλών εμφανίσεων.

Επίσης θα θέλαμε να ρωτήσουμε τι συμβαίνει με την περίπτωση του Nikola Mirotic. Ο ψηλός των Pelicans έχει τρία παιχνίδια στη σειρά που δεν σουτάρει καλά (11/33 σουτ), ενώ στο ένα από αυτά δεν βοήθησε καθόλου στον τομέα των rebounds. Δεν λέμε πανικοβληθείτε, αλλά να έχετε το νου σας.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Ο Wesley Matthews πραγματοποιεί ομολογουμένως μια πολύ καλή χρονιά, θυμίζοντας τα χρόνια του στους Blazers. Μετά από μια πρόσφατη κακή περίοδο, ο βετεράνος guard επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και πλέον μπορεί να γίνει ένα αξιοπρεπέστατο αντάλλαγμα για εκείνους που θέλουν να μπουν στην post-season του fantasy. “Shooting guard με καλό ποσοστό, που κάνει chip in σε rebounds και assits” να βάλετε στην αγγελία σας και μην ξεχάσετε να τον τυλίξετε με κορδέλα. Για όσους είστε ήδη σε τροχιά post-season, καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να αποχωριστείς έναν τέτοιο παίχτη, αλλά τώρα είναι η στιγμή να εξαργυρώσετε τις πρόσφατες εμφανίσεις του.

H Γωνιά του Embiid

Kris Dunn και Bobby Portis αναμένονται να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση αυτή τη βδομάδα, οπότε οι owners τους να του ενεργοποιήσουν.

Περίπου τέσσερις εβδομάδες θα χάσει ο Gary Harris. Όσοι προλάβατε ή είχατε ήδη τον Malik Beasley, πήρατε νωρίτερα το Χριστουγεννιάτικο δώρο σας.

Εκτός δράσης θα μείνει για το σημερινό παιχνίδι ο Devin Booker, χάνοντας έτσι το τέταρτο σερί παιχνίδι του. Προς το παρόν ο shooting guard του Phoenix δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το τράβηγμα που τον ταλαιπωρεί και η επόμενη ευκαιρία του να αγωνιστεί είναι το παιχνίδι της Τρίτης απέναντι στους Spurs.

Σε status “Day-to-Day” βρίσκεται ο Josh Richardson, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στον δεξιό του ώμο, κάτι που ίσως εξηγεί τις πρόσφατες κακές εμφανίσεις του. Ο νεαρός forward είναι αμφίβολος για το παιχνίδι με τους Lakers απόψε το βράδυ, με τις πηγές από τις ΗΠΑ να αναφέρουν πως ο Spoelstra δεν αναμένεται να ρισκάρει την συμμετοχή του. Ωστόσο, έχετε το νου σας μέχρι να ξεκινήσουν τα παιχνίδια καθώς αυτό μπορεί να αλλάξει.

Πλήγμα για τους owners του Taurean Prince o τραυματισμός του στον δεξιό του αστράγαλο. Η μαγνητική του παίχτη έδειξε βαρύ διάστρεμμα και θα χάσει τουλάχιστον τρεις βδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάστασή του. Άμεσα επωφελούμενος ο DeAndre’ Bembry.

Κανένα πλεονέκτημα ή μειονέκτημα αυτή τη βδομάδα, όλες οι ομάδες με τρία και τέσσερα παιχνίδια.

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.