Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol09

Posted on Dec 17 2018 - 6:46pm by Gus Chr

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Εξαιρετική ήταν η βδομάδα που πέρασε για τον John Wall, καθώς είναι η πρώτη φορά που επιδίδεται φέτος σε τρία σερί double-doubles. Οι επιδόσεις του δεν συνδυάστηκαν με νίκες για τους Wizards, αλλά αυτό διόλου ενδιαφέρει τους owners του που είδαν τον παλιό, καλό Wall να κάνει όργια. Συνολικά ο 28χρονος αγωνίστηκε σε τρία από τα τέσσερα πιθανά παιχνίδια και είχε: 91 πόντους, 37/69 σουτ (53,6%), 11/17 βολές (64,7%), έξι τρίποντα, 13 rebounds, 40 assists, 12 λάθη, 3,33 ast/to, έξι κλεψίματα και τρία blocks. Ίσως αυτά τα παιχνίδια να ήταν η απαρχή για μια πιο σταθερή εικόνα από τον παίχτη.

Παράλληλα, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον συμπαίκτη του Wall, τον Bradley Beal που διέλυσε επίσης τα πάντα στο πέρασμά του, την βδομάδα που προηγήθηκε. O shooting guard των Wizards εμφανίστηκε “σεληνιασμένος” στα τέσσερα παιχνίδια που αγωνίστηκε, προσφέροντας στους owners του dominant αριθμούς σε αρκετές κατηγορίες. Αυτό που έβλαψε ήταν τα 15 λάθη που είχε συνολικά, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Συνολικά: 108 πόντοι, 41/89 σουτ (46,1%), 13/16 βολές (81,3%), 13 τρίποντα, 23 rebounds εκ των οποίων τα οχτώ ήταν επιθετικά, 19 assists, 15 λάθη όπως προείπαμε, 1,27 ast/to, τρία κλεψίματα και ένα block.

Καλή βδομάδα βδομάδα και για τον Myles Turner με τους owners του επιτέλους να βλέπουν ένα κτήνος κάτω από τα καλάθια. Μπορεί στο ένα παιχνίδι από τα τέσσερα που είχαν οι Pacers, αυτό απέναντι στους Sixers και τον Embiid, να μην έκανε αισθητή την παρουσία του, ωστόσο τα υπόλοιπα τρία τον βάζουν δικαιωματικά στην κατηγορία αυτή για πρώτη φορά στην τρέχουσα σεζόν. Ο Turner “φόρτωσε” τρεις φορές τα αντίπαλα καλάθια με 20+ πόντους, ενώ ήταν και ο rim protector που θέλουμε να δούμε. Αναλυτικά: 81 πόντοι, 33/63 σουτ (52,4%), 6/9 βολές (66,7%), εννιά τρίποντα, 30 rebounds (τα έξι επιθετικά), έξι assists, έξι λάθη, 1,00 ast/to, ένα κλέψιμο και 11 blocks. Πάντα τέτοια Myles!

Βγάζουμε το καπέλο μας στον Marcus Morris που ουδείς πίστευε πως σε αυτή τη φάση της σεζόν θα “έγραφε” τέτοια νούμερα. Ο βετεράνος forward περνάει μία από τις πιο παραγωγικές περιόδους της καριέρας του και οι Celtics έχουν βρει στο πρόσωπό του έναν forward που κάνει όλες τις δουλειές: Απειλεί από παντού, βοηθάει στη δημιουργία, μαζεύει rebounds. Στα τέσσερα παιχνίδι που αγωνίστηκε την περασμένη βδομάδα ο “Mook” είχε: 87 πόντους, 31/57 σουτ (54,4%), 13/15 βολές (86,7%), 12 τρίποντα, 22 rebounds, 10 assists, δύο λάθη, ast/to 5,00, δύο κλεψίματα και δύο blocks. Με το σπαθί του στον τομέα αυτό, λοιπόν.

Αρκετά παραμερίσαμε τον Ben Simmons από την κατηγορία αυτή και ήρθε η ώρα να εξιστορήσουμε τα κατορθώματά του. O 22χρονος αγωνίστηκε και στα τέσσερα παιχνίδια που είχαν οι Sixers, όντας σε όλα εξαιρετικός, προσφέροντας απλόχερα την κυρίαρχη all-around παρουσία του. Μόνιμη “πληγή” αποτελούν οι βολές, αλλά ελπίζουμε πως θα φτιάξουν κι αυτές. Στο παιχνίδι απέναντι στους Cavaliers, μάλιστα, κατέγραψε και το τρίτο triple-double του για φέτος, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Από εκεί και πέρα έχουμε: 80 πόντοι, 33/56 σουτ (58,9%), 14/27 βολές (51,9%), 38 rebounds (13 επιθετικά), 32 assists, οχτώ λάθη, 4,00 ast/to, εννιά κλεψίματα και τέσσερα κλεψίματα. Άξιος!

O T.J. Warren συνέχισε την πολύ καλή χρονιά που διανύει. Αφού έλειψε για πέντε παιχνίδια, χρησιμοποίησε τον πρώτο αγώνα για να βρει τα πατήματά του, αφού έπαιξε μόλις 12 λεπτά, αλλά στα τελευταία τρία της εβδομάδας σκόραρε 24,7 πόντους σουτάροντας με 54% συνολικά και 47% από το τρίποντο.

Μπορεί στο τελευταίο από τα τέσσερα παιχνίδια της εβδομάδας να μας τα χάλασε λίγο ο Thaddeus Young, στα προηγούμενα τρία όμως ήταν εξαιρετικός με ισάριθμα double-doubles και συνολικά στην fantasyακή αγωνιστική είχε 18,8/9,8/3,8.

Σφηνάκια
  • Το 40/21 του Joel Embiid με τους Pacers, πρώτο 40/20 παιχνίδι για παίκτη των Sixers από τον Charles Barkley και το μακρινό 1990.
  • Τα έξι κλεψίματα που είχε ο Russell Westbrook με τους Clippers.
  • Τα πέντε blocks που είχε ο Robert Williams κόντρα στους Hawks.
  • Τα έξι τρίποντα του Marcus Morris στο ίδιο παιχνίδι.
  • Οι 19 βολές που εκτέλεσε ο James Harden στο παιχνίδι με τους Lakers.
  • Tα εννιά επιθετικά rebounds του John Collins απέναντι στους Mavericks.
  • Οι έξι τάπες που μοίρασε ο Marc Gasol στους παίχτες των Blazers.
  • To 24/11, με πέντε τρίποντα που είχε ο Bryn Forbes με τους Suns.
  • Οι 17 assists του Darren Collison με τους Wizards.
  • Tα 15 rebounds του Al-Farouq Aminu κόντρα στο Houston.
The Bennetts

Δεν περιμέναμε ποτέ να βάλουμε το όνομα του Aaron Gordon σε αυτήν την κατηγορία, να όμως που συνέβη και αυτό. Ο forward του Orlando είχε μία από τις χειρότερες αγωνιστικές βδομάδες της ζωής του (αν όχι την χειρότερη), καθώς περισσότερο κακό παρά καλό έκανε, τόσο στην ομάδα του στην πραγματικότητα, όσο και στους απανταχού owners του. Οι αριθμοί του σε όλες τις κατηγορίες ήταν τόσο χαμηλοί που έκαναν κοντά μια 100άδα παίχτες να φαίνονται καλύτεροι από εκείνον βάσει απόδοσης. Συνολικά στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε, έχουμε και λέμε: 26 πόντοι, 9/33 σουτ (27,3%), 3/4 βολές (75%), πέντε τρίποντα, 10 rebounds, 12 assists, εννιά λάθη, 1,33 ast/to και ένα κλέψιμο. Aaron σύνελθε, μας θλίβει η εικόνα αυτή.

Ο Josh Jackson συνεχίζει τη sophomore χρονιά του που κυμαίνεται από την μετριότητα μέχρι τα βατόμουρα. Κι ενώ την περασμένη αγωνιστική δεν ήταν τελείως κακός, καθαρά από fantasyακής άποψης, σούταρε πάρα πολύ άσχημα, κλείνοντας στο 29,8%, αριθμός που σώζεται από το παιχνίδι με τους Clippers που είχε 8/15, μιας και στα τρία επόμενα σούταρε συνολικά 9/42.

Κακή εβδομάδα και για τον Jaylen Brown. Ενώ η μεταφορά του στον πάγκο και το second unit έδειξε να τον επηρεάζει θετικά, ξεκίνησε μεν την εβδομάδα με ένα καλό παιχνίδι κόντρα στους Pelicans, αλλά στη συνέχεια έχασε το επόμενο και στα τελευταία δύο της αγωνιστικής σκόραρε συνολικά έξι πόντους, σουτάροντας 3/16.

Σφηνάκια
  • Τα 5/16 σουτ του LeBron James κόντρα στους Wizards.
  • Τα επτά λάθη του Danilo Gallinari στο ματς με τους Thunder.
  • Οι 2/13 προσπάθειες που είχε ο Kemba Walker στο παιχνίδι με τους Lakers.
  • Τα 2/11 σουτ του Eric Gordon κόντρα στους Grizzlies.
  • Τα 2/10 σουτ του Lauri Markkanen απέναντι στους Magic.
  • Τα 0/7 τρίποντα του Khris Middleton κόντρα στην Indiana.
One Night Stands

Ο Kentavious Caldwell-Pope δεν διάγει και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Πολλά σκαμπανεβάσματα, όχι σταθερή συμμετοχή, και μοιάζει πως οι μέρες του στο L.A. είναι μετρημένες. Ωστόσο, απέναντι στους Wizards βρήκε εκείνο το ένστικτο του “δολοφόνου” που μας είχε συνηθίσει από τη θητεία του στους Pistons, κάνοντας ένα εξαιρετικό και συνάμα all-around παιχνίδι. Ο KCP τελείωσε το ματς στην Washington έχοντας 25 πόντους, 9/12 σουτ (75%), τέσσερα τρίποντα, 3/3 βολές, έξι rebounds, πέντε assists, ένα κλέψιμο και μηδέν λάθη. Ευχή μας να μην ήταν one night stand.

Στο ίδιο παιχνίδι επίσης, από την πλευρά των Wizards όμως, είδαμε τον Sam Dekker να κάνει το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς για τον ίδιο, σταματώντας στους 20 πόντους, με 10/15 σουτ (66,7%), πέντε rebounds, τέσσερις assists και τρία κλεψίματα. Όλα αυτά σε κάτι λιγότερο από 22 λεπτά συμμετοχής.

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές ο Luke Kennard των Pistons είναι ένας από τους επόμενους μεγάλους σουτέρ του NBA. Προς το παρόν αυτό δεν έχουμε καταφέρει να το δούμε φέτος, καθώς ο νεαρός ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στον ώμο του, αλλά στο παιχνίδι κόντρα στους Sixers πριν μια βδομάδα, είδαμε ιδιοίς όμμασι γιατί θεωρείται εξαιρετικός σουτέρ. Ο δευτεροετής στη Λίγκα, σημείωσε 28 πόντους με 11/18 σουτ (61,1%), είχε 5/8 τρίποντα, ενώ βοήθησε σημαντικά στο κομμάτι των rebounds, μαζεύοντας οχτώ. Παράλληλα, μοίρασε και τρεις assists, με την εικόνα του να “τσαλακώνεται” ως έναν βαθμό λόγω των πέντε λαθών του. Αναμένουμε κι άλλες τέτοιες νύχτες.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Μακρυά από τα γνωστά καλά επίπεδά του βρίσκεται εδώ και αρκετά παιχνίδια ο Khris Middleton. Ναι μεν συνεχίζει και προσφέρει καλά νούμερα όσον αφορά το κομμάτι των rebounds, αλλά σε σκοράρισμα και ποσοστά η εικόνα του είναι κακή. Εδώ και πέντε παιχνίδια ο Middleton είναι αρκετά κάτω από τον μέσο του όρο στο σκοράρισμα, με εξαίρεση τους 16 πόντους που σημείωσε κόντρα στο Cleveland, ενώ το ίδιο ισχύει και στα ποσοστά του. Συγκεκριμένα, από την 1/12 μέχρι και τις 12/12, ο 27χρονος ξεπέρασε μόλις μία φορά τους 10 πόντους, δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από το 33,3%, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα 0/7 τρίποντα που είχε με τους Pacers. Παράλληλα, στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια μετράει 12 λάθη. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό. ο παίχτης ταλαιπωρείται εδώ και τρεις μέρες από ένα ράγισμα σε δάχτυλο του δεξιού του χεριού, συνεπώς μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο και εκεί. Όλοι οι παίχτες δικαιούνται μερικά άσχημα παιχνίδια και το ίδιο ισχύει και για τον Middleton. Προς ώρας, δεν χρειάζεται πανικός.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Η λατρεία μας για τον Jeff Green έχει εκφραστεί αρκετές φορές μέσα από τις αράδες των κειμένων μας. Διάολε, πως να μην συμπαθείς κάποιον που πέρασε αρκετά και συνεχίζει να παίζει μπάσκετ; Αυτό που συμβαίνει φέτος στην -πολύ κακή- Washington, είναι μια ευλογία για όσους επέλεξαν τον βετεράνο forward για τις ομάδες τους. Ο Green μετράει φέτος κοντά 11 πόντους μέσο όρο, 4,9 rebounds, σουτάρει με 50,9%, σημειώνει 3,1 τρίποντα ανά παιχνίδι και έχει 89,3% ευστοχία από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, το οποίο αποτελεί -μέχρι στιγμής- ρεκόρ καριέρας. Δείτε σε ποια αντίπαλη ομάδα “κουμπώνουν” τα νούμερά του, καθώς ήρθε εκείνη η στιγμή να εξαργυρώσετε την αξία του.

Η Γωνιά του Embiid

Εκτός μάχης περίπου μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου θα μείνει ο Jonas Valanciunas, ο οποίος εξάρθρωσε τον αριστερό του αντίχειρα στο παιχνίδι με τους Warriors. Η κατάσταση του Λιθουανού center θα επανεκτιμηθεί από το ιατρικό επιτελείο των Raptors σε τέσσερις βδομάδες, ενώ από την απουσία του αναμένεται να επωφεληθεί ο Greg Monroe.

Απόντας για τις επόμενες δύο βδομάδες θα είναι και ο Lou Williams, καθώς το τράβηγμα το οποίο υπέστη στο παιχνίδι με τους Suns δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί. Bradley, Beverley και Alexander αναμένεται να μοιραστούν τα λεπτά του “Lou-Will”.

Σε status “Day-to-Day” έχει περιέλθει ο Julius Randle μετά και τον τραυματισμό του στον αστράγαλο στο ματς με το Miami. Οι Pelicans έχουν τρία παιχνίδια αυτήν τη βδομάδα (Τετάρτη-Παρασκευή-Κυριακή), με τον coach Alvin Gentry να δηλώνει πως το πιο πιθανό για τον Randle είναι να μείνει εκτός για την αναμέτρηση στο Milwaukee, την ερχόμενη Τετάρτη. Προχωρήστε με δικό σας ρίσκο στην περίπτωσή του.

Στον τομέα των επιστροφών, την Παρασκευή ίσως ξαναδούμε στα παρκέ τους Rajon Rondo και Brandon Ingram όπως δήλωσε ο coach Walton. Κι αν σε weekly λίγκες είναι ίσως αργά, είναι μια θετική εξέλιξη για το ερχόμενο match-up.

Πέραν των Nuggets που έχουν δύο παιχνίδια αυτήν τη βδομάδα, οι υπόλοιπες 29 ομάδες έχουν τον γνωστό αριθμό των τριών ή τεσσάρων.

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.