Ball Hog’s NBA 2018-19 Power Rankings, take IΙ: Eastern Conference

Posted on Dec 19 2018 - 1:44pm by The Ball Hog

Με το σύνολο των ομάδων να έχουν πλέον ολοκληρώσει το ένα τρίτο των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για τη φετινή regular, οι συντάκτες του Ball Hog παρουσιάζουν το δεύτερο Power Ranking των ομάδων της Λίγκας.

Οι ομάδες είναι ταξινομημένες βάσει της κατ’ εμάς δυναμικής τους ανά Conference, ξεκινώντας σήμερα από την Ανατολική Περιφέρεια, ενώ στην παρένθεση βλέπετε τη μεταβολή της θέσης σε σχέση με το Take I των Ball Hog’s Power Rankings.

#1 (-)

Record: 23-9

Έχοντας ήδη παίξει από δύο φορές τους Warriors, τους Celtics, τους Sixers και τους Bucks (και έχοντας 5-3 σε αυτά τα παιχνίδια), οι Raptors παραμένουν η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη Λίγκα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι ο Kawhi χάνει ένα στα τέσσερα παιχνίδια ως τώρα (οχτώ στα 32), ότι ο Lowry περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος και ότι έχουν αντιμετωπίσει μία σειρά από μικρότερους ή μεγαλύτερους τραυματισμούς. To ρόστερ τους είναι τόσο καλοστημένο που θυμίζει λερναία ύδρα, οι ρόλοι είναι ξεκάθαροι, το coachaρισμα του Nick Nurse εξαιρετικό και το ταλέντο άφθονο. Είναι μόλις μία από τις τρεις ομάδες που είναι top-10 ταυτόχρονα σε Offensive και Defensive Rating, (δεύτεροι και έβδομοι αντίστοιχα1)Stats από Basketball Reference. ), χαρακτηριστικό της αγωνιστικής τους ισορροπίας και της υψηλότατής τους απόδοσης.

 

#2 (-)

Record: 20-9

Πρώτοι σε Net Rating, πάνω και τους Raptors, με +8,6 βρίσκονται οι Bucks, όντας ταυτόχρονα τρίτοι σε Offensive Rating και τέταρτοι σε Defensive2)Ομοίως, από Basketball Reference.. Ο Giannis παρουσιάζει την επικαιροποιημένη, σύγχρονη εκδοχή του “Superman” Shaq, μια πιο ευέλικτη και mobile έκδοση οδοστρωτήρα, κυριαρχώντας στο ζωγραφιστό με τρόπο που από τον κορυφαίο O’Neal είχαμε να δούμε, με το 85% των εύστοχων καλαθιών του να έρχονται από το ζωγραφιστό, από όπου έχει 77% ευστοχία. Το ρόστερ πλέον είναι στημένο με τρόπο που να εξυπηρετεί τόσο τον Αντετοκούνμπο, όσο και το συνολικότερο αγωνιστικό πλάνο του coach Bud, με την ομάδα να παραμένει δεύτερη στις επιθέσεις που εκτελεί από το τρίποντο (το 43,7% αυτών, πίσω μόνο από τους ειδικούς σε αυτό Rockets), με το ποσοστό τους, ωστόσο, να είναι league average, στο 35%, και στην 14η θέση σχετικά. Μόνη ανησυχία το πρόσφατο ντεφορμάρισμα του Middleton (34% eFG% τον Δεκέμβρη), που ίσως σε αυτό να οφείλεται και η ενεργοποίηση στο rotation του εξαιρετικού σουτέρ Sterling Brown πάνω από τον εντυπωσιακό ως πρόσφατα Pat Connaughton. Τέλος, τo trade για τον Hill, απελευθέρωσε τόσο πόρους για το καλοκαιρινό cap, όσο και πρόσθεσε έναν ακόμα αξιόπιστο rotation guy, με heavy playoff experience, στο δυναμικό τους.

 

#3 (-)

Record: 18-11

Σαφώς καλύτερα είναι τα πράγματα για τους Celtics, σε σχέση με τα πρώτα power rankings, παρότι από τότε τους είχαμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας και τους είχαμε στην ίδια ακριβώς θέση. Και προς επιβεβαιώση του ορθού αυτού, από τότε η ομάδα του Stevens έχει σημειώσει 11 νίκες, εκ των οποίων οι οχτώ ήταν συνεχόμενες. Και μπορεί από αυτές τις οχτώ νίκες να μην υπήρχε κάποια απέναντι σε top ομάδα της Λίγκας, αλλά οι νίκες αυτές αποτελούν οδηγό για χτίσιμο αυτοπεποίθησης. Παράλληλα, συνεχίζουν και αποτελούν μία από τις καλύτερες άμυνες της Λίγκας, καθώς “τρέχουν” με 103,9 στο Defensive Rating, αριθμός που τους φέρνει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας. Επιθετικά, βρίσκονται λίγο πάνω από τη μέση και συγκεκριμένα στην 14η θέση, έχοντας 111,3 στο Offensive Rating, ωστόσο, στο διάστημα των οχτώ σερί νικών τους, από την τοποθέτηση του Hayward στον πάγκο κι ύστερα δηλαδή, έχουν την τρίτη καλύτερη σχετικά επίθεση. Μεγάλη τους δύναμη αποτελεί το τρίποντο, απ’ όπου σουτάρουν με 36,3%, όντας έκτοι στη Λίγκα, ενώ πολύ θετικό είναι το γεγονός πως επιδίδονται μόλις σε 13,1 λάθη ανά παιχνίδι, νούμερο που τους κάνει να είναι στην τέταρτη θέση. Σε ατομικό επίπεδο, ο “Uncle Drew” φαίνεται πως έχει ξυπνήσει για τα καλά, καθώς με εξαίρεση το παιχνίδι με τους Bulls που οι Celtics κέρδισαν με 56 πόντους και δεν χρειάστηκε επί της ουσίας η συνδρομή του, μετράει επτά παιχνίδια με 20+ πόντους, με ποσοστά που δεν πέφτουν κάτω το 40%. Θεωρούμε δεδομένο πως όσο περνάει ο καιρός, τα πράγματα θα καλυτερεύουν.

 

#4 (-)

Record: 20-11

Η λογική της απόκτησης του Tyreke Evans δεν ήταν άλλη από την ασφάλεια σε περίπτωση απουσίας του Victor Oladipo. Η απουσία αυτή πράγματι συνέβη, και μάλιστα για 11 παιχνίδια, ο Tyreke απέδωσε χειρότερα από το προσδοκόμενο, και όμως, οι Pacers δεν έχασαν τον βηματισμό τους. Ο πάγκος τους έκανε ένα σημαντικό step-up, με τον Sabonis να είναι από τους βασικότερους διεκδικητές του βραβείου του 6th Man of the Year και τον Doug McDermott να παίζει μάλλον το πιο ουσιαστικό μπάσκετ της καριέρας του, την ώρα που ο Cory Joseph είναι τα καλύτερα 25′ back-up άσσου για τα οποία δεν μιλάει κανείς. Ωστόσο, το περισσότερο κουπί το έχει τραβήξει ο συγκλονιστικός φέτος Bojan Bogdanovic ο οποίος παίζει φλεγόμενος, με 49% στα τρίποντα, και φυσικά το αθόρυβο κτήνος που λέγεται Thad Young και κάνει κάθε πεντάδα να λειτουργεί. Πολλά ονόματα, θα μου πείτε. Τι κοινό έχουν όλα αυτά; Δεν είναι stars, αλλά δεν αφαιρούν και τίποτα από το “τραπέζι” της ομάδας. Όπως λέγαμε και πέρυσι, το όπλο των Pacers είναι ότι δεν κατεβάζουν παίκτες που είναι μονοδιάστατοι, ή που χρειάζονται ειδικές συνθήκες για να είναι αποδοτικοί, και δεν κατεβάζουν κουτσούς. Σε αυτό πλαίσιο επέστρεψε και ο Oladipo και οι Pacers έτρεξαν ένα σερί επτά διαδοχικών νικών (πριν χάσουν από το Cleveland) καβάλα στην άμυνά τους που είναι η δεύτερη καλύτερη στο Πρωτάθλημα. Και ίσως δεν πρέπει να ανησυχούμε για την εκνευριστική στασιμότητα του Myles Turner. Είναι η πρώτη φορά που οι Pacers αμύνονται τόσο καλά με αυτόν στο παρκέ.

 

#5 (-)Record: 20-12

Από την έλευση Butler οι Sixers είναι στο 11-6 και δείχνουν ακόμα να ψάχνουν την νέα τους αγωνιστική ταυτότητα. Μόνο τυχαία δεν είναι τα πρόσφατα σχόλια του Embiid σχετικά. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Embiid θυμίζει ό,τι πλησιέστερο έχουμε δει στον μεγάλο Hakeem και o Butler έχει προσφέρει σημαντικά clutch plays στην ομάδα, το γεγονός πως είναι 14οι σε Offensive Rating, 13οι σε Defensive Rating και 12οι σε Net Rating, μα κυρίως το ότι έχουν μόλις μία νίκη και πέντε ήττες στις έξι ως τώρα αναμετρήσεις τους κόντρα στις τέσσερις προπορευόμενες αυτών ομάδες της Ανατολής, μάς κάνει να προβληματιζόμαστε για το πόσο μπορούν να βρεθούν σε τελικούς περιφέρειας με το τρέχον ρόστερ. Ο Fultz ελπίζουμε να γυρίσει σε κάτι που θα θυμίζει τον κολεγιακό εαυτό του, ώστε να μπορεί να βρεθεί κάποιο αξιόλογο αντάλλαγμα για αυτόν (μιας και οι μέρες του ως Sixers φανταζόμαστε πως δεν θα είναι πολλές πια). Σε κάθε περίπτωση, όσο και αν το trade Butler σήναμε την έναρξη της “win now” διάθεσης, η έλλειψη βάθους στο ροστερ δεν επιτρέπει όνειρα για μακροημέρευση στην post season.

 

#6 (+1)

Record: 14-14

Ο Blake Griffin εξακολουθεί να κάνει μία εξαιρετική χρονιά, έχοντας μάλιστα 29,8 πόντους με δύο τρίποντα (και 51,4% ευστοχία), 8,8 rebounds και 5,3 assists στην τελευταία πεντάδα αγώνων τους, ωστόσο οι Detroit Pistons παραμένουν μέτριοι, έχοντας μόλις μία νίκη στα τελευταία τους οχτώ παιχνίδια. Έχοντας γράψει ο Gus αναλυτικά πρόσφατα για αυτούς και τα προβλήματά τους, δεν έχουμε λόγω να επεκταθούμε από εδώ. Ο στόχος της εισόδου στην post season φαντάζει εφικτός σε αυτήν την τόσο κακή Ανατολή, ο coach Casey κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τους δεδομένους περιορισμούς του υλικού του, ωστόσο οι ριζικές αλλαγές στο ρόστερ θα εξακολουθούν να απαιτούνται για να αλλάξει status η ομάδα.

 

#7 (-1)

Record: 14-15

Ο Kemba μπλόκαρε και μαζί του και οι Hornets. Είχαμε πει ότι η ομάδα του Jordan φέτος έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, πιο επιθετικό, αλλά αυτό σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από τις βραδιές του Kemba. Το κατέβασμα ταχύτητας του τελευταίου είναι που πνίγει τις τελευταίες εβδομάδες τους Hornets. Ο All Star μετά την μέρα των Ευχαριστιών στις Η.Π.Α. έχει effective field goal percentage στο 40,2% βρισκόμενος στην 126η θέση ανάμεσα σε 130 παίκτες που έχουν σουτάρει τουλάχιστον 100 σουτ. Και από εκεί που  είχε 28,8 πόντους μέσο όρο, στα επόμενα 12 παιχνίδια που ακολούθησαν το Thanksgiving έχει πέσει στους 19,4. Αν σημειώσουμε ότι η ομάδα έχει χάσει αρκετά και στο defensive rating, πέφτοντας από το 107,4 στα πρώτα 11 παιχνίδια στο 110,5 πλέον, γίνεται αντιληπτό και το τωρινό ρεκόρ και η πια μη σίγουρη συμετοχή στην post season. Αυτός που συνεχίζει απτόητος είναι ο Cody Zeller, ο οποίος στις τελευταίες νίκες της ομάδας σκοράρει 11,9 πόντους μέσο όρο (αλλά μόλις 8,8 στις ήττες). Με λίγα λόγια: feed Cody please!

 

#8 (+4)Record: 14-15

Μπορεί οι Magic να μετρούν ρεκόρ 14-15, ήτοι κάτω από 0.500, αλλά αυτό είναι αρκετό για να τους φέρνει να κονταροχτυπιούνται με τους Hornets για την πρωτιά της Southeast, μα και για την έβδομη θέση της Ανατολής. Το Orlando αποτελεί μία εκ των σταθερά αξιοπρεπών αμυνών της Λίγκας, καθώς το defensive rating τους φτάνει το 108,8 (13η). Το μεγάλο τους θέμα βρίσκεται στο επιθετικό κομμάτι, όπου το offensive rating του 106,1 τους κατατάσσει ως την τέταρτη χειρότερη επίθεση στο NBA. Δείγμα της κακής επίθεσης είναι και τα τρία τρομακτικά κακά παιχνίδια που έκανε ο Aaron Gordon την περασμένη βδομάδα με τον νεαρό forward να έχει περάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα αυτήν την περίοδο. Κατά τα άλλα, μιλάμε για μια ομάδα που βρίσκεται στην τελευταία δεκάδα της Λίγκας σε αρκετές κατηγορίες. Εύστοχα σουτ, ποσοστό ευστοχίας, ελεύθερες βολές, rebounds, κλεψίματα. Παρά τα προαναφερθέντα στραβά πάντως, κατάφεραν να πετύχουν δύο συνεχόμενες νίκες, κόντρα στους κάκιστους Bulls και τους Jazz. Mπορεί ένας Vucevic να μην μπορεί να φέρει την άνοιξη, αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να αρκεί για να υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα εντός αυτής, όταν και τα Playoffs ξεκινούν.

 

#9 (-1)

Record: 13-16

Συνεχίζεται η κακή εικόνα της ομάδας του Erik Spoelstra, γεγονός που μας κακοφαίνεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε εκφράσει, άλλωστε, στην συμπάθειά μας προς το πρόσωπό του. Από την τελευταία φορά που τους είδαμε στα Power Rankings, μετρούν ένα επί μέρους ρεκόρ 8-11, με την επιθετική δυστοκία να παραμένει το νούμερο ένα πρόβλημά τους. Η 24η θέση στην κατάταξη του Offensive Rating, αποδεικνύει αυτό που λέμε. Στην άμυνα, ωστόσο, τα πράγματα πάνε καλά, καθώς με το 108,2 βρίσκονται στην 11η θέση της σχετικής λίστας. Επιστρέφοντας στο επιθετικό κομμάτι, είναι πραγματικά αποκαρδιωτική η κατάσταση της αποτελεσματικότητας. Οι Heat ψάχνουν να βρουν εκείνον τον παίχτη που θα κάνει το step up και θα τους βγάλει από την προβληματική τους επίθεση και το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας μεταξύ των 30 ομάδων του NBA. Και όχι, δυστυχώς, ο Josh Richardson μόνος του δεν είναι αρκετός. Παράλληλα, είναι ενδιαφέρον να δούμε το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον Hassan Whiteside, ο οποίος πριν από περίπου δύο βδομάδες έφυγε από τον πάγκο της ομάδας για τα αποδυτήρια. Στο κυριακάτικο παιχνίδι, όμως, με τους Pelicans, ο 29χρονος center σημείωσε 17 πόντους και μάζεψε 12 rebounds, δείχνοντας πως ο προπονητής του πρέπει να τον υπολογίζει. Στην όλη εξίσωση, πρέπει να βάλουμε και την απουσία του Goran Dragic, η οποία έχει παίξει τον ρόλο της για την ως τώρα πορεία των Heat. Με την επιστροφή του Σλοβένου και την χρήση του Whiteside σε ενεργό ρόλο, ενδεχομένως καλύτερες μέρες να περιμένουν τους Heat.

 

#10 (-1)

Record: 14-18

Στο προηγούμενο Power Ranking είχαμε αναφέρει την πολύ καλή χρονιά που διανύει ο Caris LeVert, αλλά δυστυχώς το γαντεμιάσαμε το παλικάρι και τραυματίστηκε. Ευτυχώς, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα, δεν θα χάσει όλη την σεζόν, αλλά θα επιστρέψει κάποια στιγμή στο νέο έτος. Όπως είναι λογικό μετά τον τραυματισμό του καλύτερου παίκτη της ομάδας οι Nets έκαναν μια κοιλιά χάνοντας 10 παιχνίδια από τα επόμενα 12. Αυτό φυσικά μοιάζει παρελθόν, καθώς ήδη τρέχουν ένα σερί έξι νικών απέναντι σε μερικές καλές ομάδες όπως οι Raptors, Sixers και Lakers. Το καλό για τους Nets είναι η εξαιρετική σεζόν που κάνει ο Spencer Dinwiddie, ειδικά μετά τον τραυματισμό LeVert. Θα λέγαμε ότι αυτός είναι που έχει δώσει το κάτι παραπάνω για να επανέλθει η ομάδα στις νίκες. Στα πρώτα 14 παιχνίδια είχε 13,9 πόντους, 4,1 assists, 2,4 rebs με 10,6 σουτ. Ενώ στα επόμενα 18 έχει 19,7πόντους , 5,7 assists, 2,6 rebs με 13,2 σουτ. Και σε όλα αυτά να πούμε και για την value for money ανανέωση του συμβολαίου του με $ 34 εκατ. για τα επόμενα τρία χρόνια. Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι περίεργο είναι το μεγάλο rotation που έχει ο Atkinson, με 10 παίκτες να έχουν παίξει από 17,8 λεπτά έως 29,8 όπου με τον τραυματία LeVert να έχει παίξει μόνο 14 παιχνίδια και τον Carroll 21, όλοι οι υπόλοιποι να έχουν μίνιμουμ 28/32.

 

#11 (+2)

Record: 12-19

Δεν ξέρουμε αν έφταιγε ο Kelly Oubre τόσο καιρό, αλλά με το που έγινε ανταλλαγή στο Phoenix για τον Trevor Ariza, οι Wizards κατάφεραν να σημειώσουν νίκη μετά από πέντε παιχνίδια. Προφανώς και τονίζουμε την υπερβολή. Σε σχέση με τα περασμένα Power Rankings, η Washington τρέχει ένα ρεκόρ 10-10, οπότε θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος πως τα πράγματα έχουν βελτιωθεί ως ένα βαθμό. Η κακή άμυνα παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας του Scott Brooks, καθώς βρίσκεται στην 28η θέση του Defensive Rating (με 114), αλλά υπάρχει αισθητή βελτίωση σε αρκετούς τομείς. Αυτοί είναι οι assists, τα κλεψίματα και τα blocks, όπου οι Wizards φιγουράρουν στο top-10 της Λίγκας. Παράλληλα, ένα ακόμα στοιχείο που τους σκοτώνει είναι η αδυναμία τους στο κομμάτι του rebound, αφού μιλάμε για την 27η ομάδα σχετικά. Και μιας και μιλάμε για rebounds, οι Wizards είναι η δεύτερη χειρότερη ομάδα, όσον αφορά τον αριθμό των επιθετικών rebounds που επιτρέπει στους αντιπάλους ανά παιχνίδι, με 12. Η επιστροφή του Howard θα δώσει σίγουρα μία κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα, μιας και με βασικό τον Thomas Brown οι απαιτήσεις δεν είναι και πολλές. Σε ατομικό επίπεδο, είναι πολύ σημαντικό το ότι Beal και Wall αρχίζουν και βρίσκουν ρυθμό και συνεργάζονται πολύ καλύτερα μεταξύ τους. Ο μεν πρώτος δεν έχει πέσει κάτω από 20 πόντους στα τελευταία οχτώ παιχνίδια, ενώ έχει σουτάρει κάτω από 40% μόλις σε ένα από αυτά τα οχτώ. Ο δε Wall μετράει τρία συνεχόμενα ματς με double-double, θυμίζοντας σε όλους γιατί είναι ένας εκ των κορυφαίων floor generals. Αναμένουμε να δούμε πως θα “κολλήσει” και ο παλιός τους γνώριμος Ariza μαζί τους.

 

#12 (-)Record: 9-23

Ο David Fizdale έχει κάνει τους Knicks να παίζουν καλύτερα του αναμενομένου με βάση το ρόστερ τους, κι αυτό δεν αφορά μόνο τις απρόσμενες νίκες του απέναντι σε Βοστόνη, Pelicans, Bucks και λοιπές καλές ομάδες. Κυρίως αφορά στο ότι καταφέρνει να πάρει πράγματα από άπειρους, προβληματικούς, και ελλιπείς παίκτες, προσπαθώντας να βρει αυτούς που θα πλαισιώσουν στο μέλλον τον Porzingis ή/και οποιονδήποτε άλλο star. Ο Emmanuel Mudiay, παρά τον έξτρα προφυλακτήρα που κουβαλάει, μπορεί να εκραγεί για 30 πόντους ανά πάσα στιγμή και έχει δώσει τουλάχιστον δύο νίκες στην ομάδα. Ο Noah Vonleh, συμπτωματικά ή μη, έχει το καλύτερο Net Rating στην ομάδα. Knox και Mitchell Robinson έχουν αναλαμπές ανάμεσα στα rookie struggles τους. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε αυτή την ομάδα με καλύτερο αμυντικό υλικό, και η επιστροφή του Porzingis θα είναι μια δειλή ματιά, όταν (κι αν) αυτή έρθει. Αυτή την στιγμή ο Frank Ntilikina ίσως είναι ο μόνος πραγματικά θετικός αμυντικός, ωστόσο είναι ακόμα ανησυχητικά πίσω στην άλλη πλευρά του παρκέ, και δεν είναι Marcus Smart για να μπορεί να επιβιώσει ακόμα κι έτσι.

 

#13 (-2)

Record: 7-23

Στο προηγούμενο Power Ranking τους είχαμε βρει στην 12η θέση στην βαθμολογία με 3-8 τότε, και η αλήθεια είναι ότι αναρωτιόμασταν μήπως το σύνολο των νέων δίπλα σε Carter, Lin και Bazemore βρει ρυθμό και κάνει κάποιες νίκες. Τελικά διαψευστήκαμε, καθώς πλέον οι Hawks φιγουράρουν στην τελευταία θέση της Ανατολής με μόλις επτά νίκες, ήτοι τέσσερις στα τελευταία 19 παιχνίδια, και δεν φαίνεται πως θα αλλάξει η μοίρα τους. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους, καθώς είναι 27οι στο Defensive Rating με 113,4 και 28οι στο Offensive με 103,2. Η μόνη κατηγορία που διακρίνονται πραγματικά είναι το pace, που φιγουράνουν στην πρώτη θέση με 106,7 όμως ακόμα και αυτό αντισταθμίζεται από την τελευταία θέση στην κατηγορία των λαθών που έχουν 18 ανά παιχνίδι. Λογικό βέβαια κάτι τέτοιο, λόγω την νεαρής ηλικίας της συντριπτικής πλειοψηφίας του ρόστερ. Τέλος, σε ό,τι αφορά τους αριθμούς να πούμε ότι είναι τέταρτοι από το τέλος στο ποσοστό τριών πόντων με 32,4%, ενώ βρίσκονται στην τέταρτη θέση με τις περισσότερες προσπάθειες ανά αγώνα πίσω από τα 7,25, σουτάροντας 35,4. Θα κλείσουμε με το rotation της ομάδας που δείχνει ότι o coach δεν εμπιστεύεται και τόσο τους νεαρούς καθώς υπάρχουν 11 παίκτες με 17+ λεπτά συμμετοχής, με μοναδικό παίκτη που έχει παίξει κάτω από 20 παιχνίδια να είναι ο Collins και αυτός λόγω τραυματισμού.

 

#14 (+1)Record: 8-23

Όλως παραδόξως, και παρά τα φαινόμενα όταν απέλυαν/λύτρωναν τον Tyronn Lue, οι Cavs δεν είναι το πιο θλιβερό franchise του NBA, έστω και αν αυτό γίνεται χάρη σε κοσμογονικές αηδίες από Wizards, Suns και Bulls. Σίγουρα, η συλλογή από παίκτες που αρέσκονται αποκλειστικά να σουτάρουν, πασάρουν μόνο από ανάγκη, και παθαίνουν αλλεργικό σοκ στην ιδέα της άμυνας, στην περιφέρειά τους σημαίνει ότι δεν θα κερδίσουν πάρα πολλά παιχνίδια ακόμα φέτος. Ωστόσο, ο ένας από αυτός, ο rookie Collin Sexton δείχνει ότι μπορεί να κουβαλήσει βαρύ φορτίο επιθετικά, ακόμα και αν δεν έχει κανέναν τρομερό pick and roll partner. Οι υπόλοιποι (Burks, Hood, Clarkson) είναι απολύτως αναλώσιμοι. Η αλήθεια είναι ότι το ρόστερ είναι πολύ γυμνό ακόμα για να μιλήσουμε για μελλοντικό κορμό, και θα πρέπει να μεταφράσουν τον Kevin Love σε assets σύντομα. Τι θα θέλαμε να δούμε; Μεγαλύτερο ρόλο στον Larry Nance Jr. που είναι ήδη 26 και είναι καιρός να δείξει αν είναι φτιαγμένος από starting material ή όχι.

 

#15 (-1)

Record: 7-24

Μία σημαντικότατη αλλαγή είχαμε στους Bulls, που απέλυσαν τον Hoiberg και τα ηνία της ομάδας πήρε ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Jim Boylen. Η ομάδα συνεχίζει σε πολύ ρηχά νερά, καθώς είναι τελευταία σε Offensive Rating, με μόλις 100,5, αλλά μετά την αλλαγή προπονητή έχει βελτιώσει σημαντικά την άμυνα της, καθώς είναι 11η στα τελευταία επτά παιχνίδια. Οι πρώτες αποφάσεις για την ομάδα έχουν να κάνουν με την μη χρησιμοποίηση του Jabari Parker, με τον γηγενή Σικαγιώτη forward να βλέπει ένα DNP-Coach Decision στη νίκη της ομάδας απέναντι στο San Antonio πριν από μερικές μέρες, με το μέλλον του στην “Πόλη των Ανέμων” να είναι δυσοίωνο, μιας και ο ίδιος ζήτησε trade, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο νέος coach δεν τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του. Μία από τις αιτίες φυσικά είναι και η άρνηση του να παίξει άμυνα, καθώς κανείς δεν ξεχνά τις δηλώσεις του στην παρουσίαση του το καλοκαίρι που είχε πει ότι “κανείς δεν πληρώνεται για να παίξει άμυνα”. Στα θετικά για την ομάδα είναι ότι πλέον επέστρεψαν οι Markkanen, Portis και Dunn και λογικά σε έναν βαθμό θα βελτιωθούν και επιθετικά. Ωστόσο, δεν τους βλέπουμε να ξεκολάνε από τον πάτο της Λίγκας.

References
1 Stats από Basketball Reference.
2 Ομοίως, από Basketball Reference.