Ball Hog’s NBA 2018-19 Power Rankings, take II: Western Conference

Posted on Dec 20 2018 - 4:38pm by The Ball Hog

Με το σύνολο των ομάδων να έχουν πλέον ολοκληρώσει το ένα τρίτο των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων για τη φετινή regular, οι συντάκτες του Ball Hog παρουσιάζουν το δεύτερο Power Ranking των ομάδων της Λίγκας.

Τις ομάδες τις ταξινομούμε βάσει της κατ’ εμάς δυναμικής τους ανά Conference, με σειρά σήμερα να παίρνει η Δυτική Περιφέρεια, ενώ στην παρένθεση βλέπετε τη μεταβολή της θέσης σε σχέση με το Take I των Ball Hog’s Power Rankings.

#1 (-)Record: 20-11

Οι Warriors σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν την ομάδα που θα κατασπάραζε τους πάντες στο διάβα της στις αρχές του Νοέμβρη. Η ένταση μεταξύ Durant και Green, οι τραυματισμοί Green, Curry, Cousins, τα γεράματα που έπιασαν Livingston και Iguodala και ιδίως ο φτωχός τους πάγκος, εύλογο αποτέλεσμα του να έχεις πέντε all stars για βασικούς, συνετέλεσαν όλα μαζί στο να έχουν φτάσει ως εδώ οριακά ασθμαίνοντας. Ακόμα και έτσι, όμως, Curry και Green επέστρεψαν, ο Cousins ετοιμάζεται και αυτός, η ομάδα έχει το καλύτερο Offensive Rating της Λίγκας με 114,5 και το έβδομο Net Rating με +5,0 και οι τέσσερις All Stars όταν είναι μαζί στο παρκέ έχουν +39 από τους αντιπάλους τους. Και παρά τις 11 ως τώρα ήττες και τις δύο, μέσα-έξω, από τους Raptors, σοβαροί λόγοι ανησυχίας δεν υπάρχουν. Το πλεονέκτημα των Warriors είναι πως δεν έχουν το παραμικρό να τους αγχώνει για φέτος, με αντίπαλο όπως οι περσινοί Rockets, να μην υπάρχουν στην περιφέρεια, οπότε έχουν όλον τον χρόνο να βρουν υγεία και χημεία με τον Cousins, μέχρι τον Απρίλη, όταν και το μάτι θα γυαλίζει εν όψει του three-peat.

 

#2 (-)Record: 21-9

Παρά τους τραυματισμούς, με τον Isaiah Thomas και τον Michael Porter Jr. να μην έχουν παίξει καθόλου, τον Will Barton σε μόλις δύο παιχνίδια, τον Gary Harris να έχει χάσει εννιά από τα 11 τελευταία παιχνίδια της ομάδας και τον Paul Millsap τα τελευταία πέντε, οι Nuggets συνεχίζουν να είναι στην πρώτη θέση της δυτικής περιφέρειας και να καλπάζουν για το πλεονέκτημα στον πρώτο γύρο των Playoffs. Το σχήμα, βέβαια, με τους δύο ψηλούς, τον Jokic και τον Plumlee, στην ίδια πεντάδα δεν φαίνεται να είναι λειτουργικό, καθώς την τελευταία εβδομάδα είχαν plus-36 σε 80 λεπτά που έπαιζε, είτε ο Jokic, είτε ο Plumlee μόνοι στη θέση του center, ενώ είχαν minus-3 σε 55 λεπτά που συνυπήρχαν στο παρκέ. Ένα παράδοξο για την ομάδα του Denver είναι ότι στις περισσότερες κατηγορίες δεν είναι καν στην πρώτη δεκάδα. Στο FG% είναι 12οι, στο 3P% είναι 22οι, στο FT% είναι 19οι, στα rebounds συνολικά είναι 13οι. Από την άλλη, κρατάνε τους αντιπάλους τους μόλις στο 32,1% από το τρίποντο και είναι τέταρτοι στο net rating με plus-6,7, και κάπως έτσι βρίσκουν τρόπους για να κερδίζουν τα παιχνίδια. Με τους τραυματίες να επανέρχονται από την νέα χρονιά είναι σχεδόν σίγουρο πως “οι Σβώλοι” θα είναι στο top-3 της Δύσης.

 

#3 (+4)Record: 20-10

Ο Russell Westbrook έχει χαλαρώσει τη λαβή θανάτου στην οποία είχε κλείσει το παιχνίδι των Thunder και φαίνεται να μπαίνει σε μια νέα φάση της καριέρας του. Συνεχίζει να κυνηγάει εμμονικά τα αμυντικά rebounds και έχει για τρίτη διαδοχική σεζόν μέσους όρους triple double, ωστόσο το usage rate του, δηλαδή οι κατοχές που χρησιμοποιεί, είναι στα επίπεδα της sophomore season του! Αφήνει λίγη ενέργεια και για την άμυνα, χάρη στην οποία οι Thunder, με την αράχνη που λέγεται Paul George και τον ογκόλιθο Steven Adams, παίρνουν νίκες και κυνηγούν την κορυφή της Δύσης. Βοηθάει και το γεγονός πως και οι δύο σωματοφύλακες του Westbrook κάνουν σεζόν καριέρας επιθετικά στον χώρο που τους άφησε ο ίδιος.  Μιλάμε για τον απρόσμενα συνεπή Schroder και τον εντυπωσιακό Jerami Grant, με τους οποίους οι Thunder κλείνουν μια πεντάδα πάρα πολύ ικανών παικτών, παιχτών που έχουν ταιριάξει μεταξύ τους. Ευτυχώς για αυτούς, διότι το χάσμα στην απόδοση μεταξύ αυτών και του αμιγώς πάγκου είναι αβυσσαλέο.

 

#4 (+5)Record: 18-13

Ό,τι προσευχές και να κάνουμε, ό,τι βουντού και να επιστρατεύσουμε, το αποτύπωμα του LeBron James δεν ξεφτίζει. Δεν χρειάστηκαν ούτε δύο ντουζίνες παιχνιδιών για να αρχίσουν οι Lakers να γίνονται απειλητικοί, ακόμα και με αταίριαστα υλικά. Ο Luke Walton, υπομένοντας στωικά τις αηδίες της διοίκησης, προσπαθεί να βρει τον τρόπο να ταιριάξει ιδανικά το νεανικό υλικό που οι Lakers υπομονετικά συνέλεξαν, με το βήμα του “Βασιλιά”. Δεν τα καταφέρνουν όλοι, προεξάρχοντος του Brandon Ingram. Ο Lonzo Ball έχει απογοητευτικούς μέσους όρους, αλλά η δουλειά του στην άμυνα και στο ball movement είναι πολύτιμη για τη μηχανή των Lakers, καθώς και η κίνησή του χωρίς την μπάλα, κίνηση που έχει χαρίσει ως τώρα αρκετά highlights. Αυτός που απολαμβάνει τη ζωή δίπλα στον LeBron είναι ο -θεωρητικά και μέχρι πέρσι πιο αναλώσιμος- Kyle Kuzma. 18 πόντοι ανά αγώνα και μάλιστα όντας ακόμα κρύος από τη γραμμή του τριπόντου, αλλά μέλος των πιο αποδοτικών τους πεντάδων. Δεν το λες κι άσχημα. Και να σκεφτείς ότι το κλειδί της ανόδου τους ήταν ένας παίκτης των 3,5 πόντων ανά αγώνα, ο Tyson Chandler.

 

#5 (-2)Record: 18-13

Με επί μέρους ρεκόρ 9-10 βρίσκονται οι Blazers από την τελευταία φορά που τους πιάσαμε στα Power Rankings, φτάνοντας εκεί μετά τις τρεις συνεχόμενες νίκες τους εσχάτως. Γενικώς η ομάδα του Stotts περνάει μια περίοδο σκαμπανεβασμάτων, κάτι που είδαμε στο πρόσφατο παιχνίδι με το Memphis. Οι Blazers επιδόθηκαν στην χειρότερη επιθετική συγκομιδή τους για την σεζόν, σημειώνοντας 83 πόντους, με τον Damian Lillard να κάνει ένα κάκιστο παιχνίδι, με 4/18 σουτ. Αν εξαιρέσει κανείς το ματς αυτό, οι Blazers συνεχίζουν και βρίσκονται στο top-10 της Λίγκας όσον αφορά το offensive rating (111,3) και συγκεκριμένα στην έβδομη θέση. Μεγάλο ρόλο για να φτάσουν εκεί παίζει το ποσοστό ευστοχίας τους, το οποίο φτάνει σχεδόν στο 46%, ενώ μιλάμε για την έβδομη ομάδα του NBA, όσον αφορά το ποσοστό στα τρίποντα (36,1%). Το θέμα τους παραμένει στην άμυνα, καθώς το Portland βρίσκεται κοντά στο bottom-10, με το defensive rating του να φτάνει 109,8. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι πως θα πρέπει να σηκώσουν ανάστημα κόντρα στις ομάδες της Δύσης. Απέναντι στις ομάδες της Ανατολής μετρούν ρεκόρ 8-3, την στιγμή που απέναντι στις ομάδες της Δύσης μετρούν 9-10. Και το κακό είναι πως τα επόμενα εννιά από τα 10 παιχνίδια, είναι κόντρα σε ομάδες της Δύσης, έχοντας τους Warriors μπροστά τους σε back-to-back.

 

#6 (-1)Record: 17-13

Βρίσκουμε τους Clippers σε πολύ κακό φεγγάρι. Έχουν χάσει τα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια, ενώ η μοναδική τους νίκη σε αυτά τα παιχνίδια είναι στην παράταση απέναντι στους Suns που έπαιζαν χωρίς τον Devin Booker. Ο Williams δείχνει να τους λείπει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λίγοι οι 17,3 πόντοι και οι 4,5 assists του Lou, αλλά το σημαντικό είναι το defensive rating σε αυτά τα επτά παιχνίδια είναι στο 115,5. Σε αριθμούς οι Harris και Gallinari συνεχίζουν να λάμπουν, σουτάροντας με 40,3% και 45,1% από το τρίποντο έκαστος, ενώ ο Montrezl Harrell είναι χωρίς αμφιβολία μία δυνατή υποψηφιότητα για Sixth Man of the Year, αν και στα τελευταία παιχνίδια ούτε αυτός κατάφερε να βγει από τη μετριότητα της ομάδας. Το καλό για τους Clippers είναι ότι είχαν αρκετά δύσκολο πρόγραμμα καθώς έχουν παίξει 11 από τα τελευταία 16 παιχνίδια εκτός έδρα, ενώ από σήμερα μέχρι τις 20 Γενάρη έχουν να δώσουν 12 από τα 16 παιχνίδια εντός της Πολιτείας της California. Με τον Lou και το βατό πρόγραμμα αναμένουμε να επανέλθουν ξανά σε απόδοση πιο κοντά στην αντίστοιχη του Νοέμβρη.

 

#7 (+7)Record: 16-14

Πρέπει να είναι η πρώτη χρονιά όσα χρόνια παρακολουθούμε ΝΒΑ που ο κάτοχος του βραβείου GM of the Year παίζει σε ένα καλοκαίρι τόσα στοιχήματα, μα δεν του βγαίνει κανένα. Κανένα όμως. Ούτε ο Melo, ούτε ο Ennis, ούτε για πλάκα oι Michael Carter-Williams, Marquese Chriss και Brandon Knight. Μα η χειρότερη απόφαση ως τώρα φαντάζει η απόφαση να δώσει τελικά το max στον Chris Paul και να μην επιδείξει τον κυνισμό του Ainge στην αντίστοιχη περίπτωση με τον Isaiah Thomas. O Paul, λοιπόν, ξεκίνησε τον πρώτο χρόνο του τετραετούς συμβολαίου του έναντι $160 εκατ. αλλά σε τίποτα δεν θυμίζει στα 33 του τον παλιό καλό εαυτό του, ή έναν παίχτη που να τα δικαιούται για την τρέχουσα και όχι την παρελθοντική αξία του. Οι αριθμοί του είναι πεσμένοι σε πόντους, rebounds, τρίποντα ποσοστό τριπόντων και ποσοστό βολών, και σε κάθε άμυνα που δεν καταγράφεται από τα στατιστικά. Μία άμυνα που δεν έχει βελτιωθεί παρά την εσπευσμένη επιστροφή του Jeff Bzdelik, μιας και το πρόβλημα δεν ήταν αποκλειστικά στο σύστημα, μα κυρίως στα “υλικά”. Ακόμα και έτσι, όμως, οι Rockets τρέχουν ένα σερί πέντε νικών, έχουν ξαναμπεί στις θέσεις των Playoffs και ο Harden δείχνει ξανά σεληνιασμένος (έχοντας φυσικά και την εύνοια του πόσο εύκολα του δίνονται βολές και πόσο δύσκολα βήματα), θυμίζοντας τον MVP περσινό εαυτό του. Με αυτόν κινητήριο μοχλό, η επίθεση ξαναέχει πάρει μπροστά, όντας τέταρτη σε offensive rating (με 113,7). Η ομάδα θα ρολλάρει και καλύτερα νομίζουμε, μα σε καμία περίπτωση δεν θα φτάσει ένα ημίχρονο μακριά από τους Τελικούς όπως πέρσι. Αναμένουμε για αυτούς κάποιο trade, κίνηση απαραίτητη αν θέλουν να ψηλώσουν κάπως το φετινό τους ταβάνι.

 

#8 (-4)Record: 15-17

Χωρίς εκτός έδρας νίκης είναι πιθανό να βγάλουν τον Δεκέμβριο οι Jazz, καθώς μετρούν πέντε ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου του παιχνιδιού με τους Magic στο Μεξικό. Ο Quinn Snyder ακόμα δεν έχει βρει εκείνες τις ισορροπίες που θα “ξεκολλήσουν” την ομάδα του από την επιθετική δυστοκία, ενώ, παρά την έλευση του Kyle Korver, προκειμένου να λυθεί ως ένα βαθμό το πρόβλημα από το τρίποντο, η κατάσταση δεν άλλαξε ιδιαίτερα, κυρίως όσον αφορά τα παιχνίδια μακρυά από το Salt Lake City. Σε αυτά τα εκτός έδρας παιχνίδια, ο βετεράνος guard μετράει 5/26 τρίποντα. Όποτε παίζει ωστόσο εντός έδρας, μιλάμε για άλλη κατάσταση, αφού έχει “γράψει” 11/16! Aυτό που κρατάει του Jazz εντός παιχνιδιού μέχρι στιγμής, είναι η εξαιρετική τους άμυνα, με το defensive rating να είναι το έβδομο καλύτερο της Λίγκας (μαζί με τους Raptors) και φτάνει στο 105,8. Το θετικό, πάντως, είναι πως ο Donovan Mitchell φαίνεται να αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά του, καθώς από τα τελευταία εννιά παιχνίδια, μόλις στο ένα έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό πόντων. Από την άλλη, προβληματισμό προκαλούν τα σκαμπανεβάσματα του Rubio. Προς ώρας, οι Jazz ευελπιστούν πως -όπως πέρυσι- ο Ισπανός θα βελτιωθεί τρομακτικά όσο πλησιάζουμε στο τέλος της regular season και σε αυτό θα βοηθήσει και το πρόγραμμά τους, μιας και ως τώρα είχαν το δυσκολότερο της Λίγκας. Η νίκη επί των Warriors, πάντως, ήταν μια δήλωση για τους Jazz.

 

#9 (-1)

Record: 16-15

Μέχρι το Σάββατο 15/12 οι Grizzles είχαν παίξει 25 σερί παιχνίδια με την ίδια βασική πεντάδα. Ο τραυματισμός του “Slo-Mo” Anderson χάλασε ωστόσο αυτό το σερί. Και δυστυχώς για αυτούς, πλέον τρέχουν ένα σερί τεσσάρων συνεχόμενων ηττών και μόλις μίας νίκης στα τελευταία εφτά. Αν δε πάμε από το Thanksgiving ως σήμερα, με ρεκόρ 4-10 έχουν την χειρότερη επίδοση στη Δύση, κάτω και από τους Suns. Η ομάδα έχει σαφείς ρόλους, αλλά ο τραυματισμός που φαίνεται να ενοχλεί τον Gasol τον τελευταίο μήνα έχει ρίξει αισθητά την απόδοσή του. Η έλευση Noah ίσως σε αυτό ακριβώς να αποσκοπούσε, στο να ξεκουράσει κάπως τον παραφορτωμένο Ισπανό center, μα μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Οι Grizzles παραμένουν εξαιρετικοί στην άμυνα, έχοντας την έκτη καλύτερη της Λίγκας (106,7 defensive rating), ωστόσο οι επιδόσεις τους στην επίθεση είναι πολύ κακές, όντας bottom-10, στην 26η θέση της Λίγκας. Σε κάθε περίπτωση, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για αυτούς, μπορούν να βλέπουν το ακατέργαστο διαμάντι που πήραν στο φετινό draft και ακούει στο όνομα Jaren Jackson Jr., και να ξεχνιούνται που μάλλον δεν θα καταφέρουν ούτε φέτος να μπουν στα Playoffs.

 

#10 (+4)Record: 15-14

Τι να πει κανείς για τον Luka Doncic που δεν έχει ειπωθεί; Από τα clutch heroics του απέναντι στους Rockets, τις εμπνεύσεις του με την μπάλα που στέλνουν βετεράνους να ψάχνονται, το τεράστιο και βελούδινο step back του ως τις cross court πάσες του που θυμίζουν LeBron. Άλλωστε, σε κάθε Weekly αφιερώνουμε μία γωνιά για τα κάθε λογής κατορθώματά του. Κι όμως, ενώ ο Luka είναι η σπίθα που ξύπνησε τους Mavericks, το κουπί της γαλέρας τραβάει αγόγγυστα ο πάγκος τους. Ο Barea με τον Harris νομίζω πως θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν σε μια μικρομεσαία ευρωπαϊκή ομάδα περπατώντας μόνο και μόνο με την πονηριά τους, ο Finney-Smith κλειδώνει όποιον χρειάζεται κλείδωμα και σουτάρει με κοντά 40% τρίποντα, ενώ διαθέτουν και δύο ψηλούς-λαμπάδες εκ Καναδά και Γερμανίας ορμώμενους, που δεν λένε όχι σε κανένα screen και κανένα contest, τους Powell και Kleber, αντίστοιχα. Κάπως έτσι οι Mavericks είναι στο +21,2 σε 100 κατοχές στα λεπτά που ο Kleber παίζει σε σχέση με αυτά που δεν παίζει, νούμερο πραγματικά απίστευτο. Θέλουν να μπουν Playoffs; Μπορούν; Ο Dirk Nowitzki επιστρέφει, κaι όμως η παρουσία του θα κόψει λεπτά από πεντάδες που έχουμε δει ότι δουλεύουν. Αν καταφέρει να επανέλθει σε αξιοπρεπείς ρυθμούς θα είναι one hell of a ride.

#11 (-5)Record: 17-15

Στα τελευταία 10 παιχνίδια οι Spurs έχουν εφτά νίκες και η επίθεση έχει πάρει για τα καλά μπροστά. Έχουν το έκτο καλύτερο offensive rating της Λίγκας (113,0). Ωστόσο, κατάφεραν να χάσουν στην έδρα τους από τους Bulls, σε αγώνα που προηγούνταν με 21 πόντους. Γενικά, με ρεκόρ 4-5 απέναντι στις ομάδες της Ανατολής και ήττες από Suns και Kings, οι Spurs είναι σαφές πως ακόμα ψάχνουν την αγωνιστική τους ταυτότητα. Μα αν κάτι χαρακτηρίζει τον γερο-Pop είναι η ικανότητα και το πείσμα, και αυτά τα χαρακτηριστικά του κάνουν δεδομένο πως το καράβι ακόμα και αν βουλιάξει, δεν θα βουλιάξει ούτε ακυβέρνητο, ούτε αμαχητί. Όσο περνάει η σεζόν, η χημεία και η άμυνα θα βελτιώνονται, ακόμα και αν τα υλικά για την τελευταία μόνο τα κατάλληλα δεν είναι (20ο Defensive Rating αυτή την στιγμή). Δεν τους βλέπουμε να τα καταφέρνουν τελικά και να έχουν 23η συνεχόμενη παρουσία τους στα Playoffs, μα είμαστε βέβαιοι πως μέχρι τελευταίας στιγμής θα είναι στη μάχη για αυτά.

 

#12 (-)Record: 16-15

Εξακολουθούν να πραγματοποιούν καλές εμφανίσεις οι Kings, οι οποίοι βρίσκονται μία νίκη μακρυά από την οχτάδα. Aποτελούν την πέμπτη πιο αποτελεσματική ομάδα της Λίγκας, καθώς σουτάρουν με 47,7%, ενώ παράλληλα μιλάμε για την τρίτη πιο εύστοχη ομάδα όσον αφορά τα τρίποντα (38,6%). De’Aaron Fox και Buddy Hield πραγματοποιούν προς στιγμή ονειρικά παιχνίδια, έχοντας μαζί ποσοστό ευστοχίας 58%. O Bjelica φαίνεται ευτυχισμένος που αποδεσμεύτηκε από τον Thibodeau και προσφέρει απλόχερα το spacing στο “4” που τους έλειπε χρόνια, ενώ ο Cauley-Stein συνεχίζει να είναι ο “πυλώνας” της ομάδας, έχοντας εξαιρετικό plus/minus. Παράλληλα, η πολυτέλεια του να έρχεται ο Marvin Bagley από τον πάγκο δίνει στους Kings ένα επιπλέον δυνατό χαρτί στα χέρια τους, καθώς έτσι δυναμώνει αρκετά η second unit τους. Δείγμα όλων αυτών είναι ο καλός Δεκέμβριος που διανύουν, αφού μετρούν ρεκόρ 6-4. Το πρόγραμμά τους είναι αρκετά βατό μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου, καθώς από την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές μέχρι τότε, οι Kings θα παίξουν μόλις τρεις φορές μακρυά από το Sacramento, σε σύνολο 14 παιχνιδιών. Γενικώς τα πράγματα είναι κατά πολύ καλύτερα απ’ όσο τα φανταζόμασταν για την ομάδα του Dave Joerger.

 

#13 (-3)

Record: 15-17

“Davis λαμπρός τους οδηγεί”, για να μπαίνουμε στο κλίμα των ημερών, αλλά δεν φαίνεται να είναι αρκετός ώστε οι Pelicans να είναι σίγουροι ότι θα συνεχίσουν και στην post season. Ο Mirotic έχει χάσει τα τελευταία τρία παιχνίδια και η ομάδα δείχνει να έχει χάσει την ισορροπία της, καθώς μπορεί ο Randle να συνεχίζει να κάνει μία πολύ καλή χρονιά όμως στα επτά (στο σύνολο) παιχνίδια που έχει χάσει ο Mirotic ξεκινά βασικός και τα second units της ομάδας χάνουν την αποτελεσματικότητα τους. Για τον Davis να πούμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σκόραρε 85 πόντους απέναντι σε δύο από τις τρεις καλύτερες (Celtics και Thunder) άμυνες, δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η ομάδα όμως μπάζει στην άμυνα και αυτό θα πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να μπει στα Playoffs. Το 112,2 στο defensive rating είναι άσχημο και δυστυχώς δεν φαίνεται πως θα μπορέσει να μειωθεί. Οι Pelicans χρειάζονται κάποιον καλό αμυντικό που θα παίζει στα φτερά και αυτό είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Όπως, όμως, έχουμε ξαναγράψει, φέτος για τους Pelicans διακυβεύεται το μέλλον του Davis στην ομάδα, και σε ενδεχόμενη απόφαση για αποχώρηση αυτού, το ίδιο το μέλλον του οργανισμού στην Νέα Ορλεάνη. Περιμένουμε να τα παίξουν “all in” συνεπώς, για να είναι και φέτος στην post season, αλλά σπανιότητα οι κινήσεις κάτω από τέτοια πίεση και τόσο άγχος είναι αποτελεσματικές.

 

#14 (-1)Record: 14-17

Την τελευταία φορά που γράψαμε για τους Timberwolves στα Power Rankings υπήρχε ο Jimmy Butler στις τάξεις τους. Η φυγή του, ωστόσο, καλυτέρεψε αρκετά τα πράγματα, καθώς από τότε η Minnesota μετράει επί μέρους ρεκόρ 10-8, o Karl-Anthony Towns θυμίζει τον καλό του εαυτό, ο Robert Covington μοιάζει να γεννήθηκε για να παίζει για τον Tom Thibodeau1)Καλή τύχη Robert!, ενώ ο Dario Saric, όποτε δεν έχει λάβει την “μεταχείριση Bjelica”, δείχνει πως μπορεί να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα του. Παράλληλα, ο Derrick Rose εξακολουθεί και περνάει μια φάση που μόνο ως “σεληνιασμένη” μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ το γεγονός πως οι Jones και Okogie έχουν αυξήσει τον χρόνο συμμετοχής τους, μας κάνει να σκεφτόμαστε “Βρε λες να γυρίσει το κεφάλι του Thibs;”. Δεν ελπίζουμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Σε ομαδικό επίπεδο, η Minnesota εξακολουθεί και κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα σε επίθεση και άμυνα, έχοντας το 15ο και 17ο offensive και defensive rating αντίστοιχα. Αν και μεταξύ μας, υπάρχουν βραδιές που η άμυνά τους μοιάζει περισσότερο ως η χειρότερη της Λίγκας. Γιατί, οk, το να δέχεσαι 19 τρίποντα από τους Warriors, είναι κάτι που δεν μπορεί κάποιος να σου πει το οτιδήποτε. Το να δέχεσαι όμως 19 τρίποντα από τους Kings, το οποίο αποτελεί και ρεκόρ όλων των εποχών για την ομάδα τους, κάπως μεγαλώνει το πρόβλημα.

 

#15 (-)Record: 8-24

Βρίσκουμε τους Suns να τρέχουν σερί τεσσάρων νικών.
Βρίσκουμε τους Suns να τρέχουν σερί τεσσάρων νικών.
Βρίσκουμε τους Suns να τρέχουν σερί τεσσάρων νικών.
Όσες φορές και να το γράψουμε, μάς είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Μάλιστα απέναντι στους Mavericks, τους Timberwolves, τους Knicks και τους Celtics. Στα τελευταία τρία μάλιστα επέστρεψε ο Booker, μετά από μία αποχή έξι παιχνιδιών λόγω τραυματισμού, και η αλήθεια είναι ότι γύρισε ζεστός. Πραγματικά ζεστός. Σκόραρε, 28, 38 και 25 με 6,3 assists και 5,8 rebs. Ο Ayton από κοντά, με τρία double-double και μένει να δούμε αν θα υπάρξει και συνέχεια. Με τρία εκτός συνεχίζουν, απέναντι σε Wizards, Nets και Magic, οπότε όχι και τόσο απίθανο όντως να συνεχίσουν. Στα των αριθμών τώρα, είναι φανερό ότι έχουν καλό φεγγάρι λόγω της άμυνας τους, καθώς, ενώ είναι μέχρι τις 12 Δεκέμβρη ήταν προτελευταίοι στο defensive rating με 112,8 και από εκείνη την ήμέρα είναι 4οι με 100,8. Όσο και να βελτιωθούν, ωστόσο, στη φετινή Δύση δύσκολα θα καταφέρουν να ξεκολλήσουν από τον πάτο αυτής.

References
1 Καλή τύχη Robert!