Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E18: “The Millennium Post”

Posted on Dec 21 2018 - 8:45am by Nicolas Radicopoulos

Τα “χιλιάσαμε”!

Αν κανείς μας έλεγε πριν από τέσσερα και κάτι χρόνια πως θα καταφέρναμε μια παρέα thirty something, με “κανονικές”, πρωινές, απαιτητικές δουλειές, με συντρόφους, με γατιά, με σκυλιά, με υποχρεώσεις, και με άλλες, πέρα ημών, παρέες, όχι μόνο να αντέξουμε ενεργοί τόσο καιρό, αλλά και να έχουμε καταφέρει να έχουμε σταθερή ροή, γράφοντας 1.000 άρθρα σε αυτό το διάστημα, προφανώς και δεν θα τον πιστεύαμε.

Ωστόσο, να’μαστε!

Με μεγαλύτερη χαρά μας να αποτελεί το γεγονός πως πάνω από 300 από αυτά τα 1.000 κείμενα έχουν υπογραφή “Ball Hog” που σημαίνει πως είναι κείμενα με παραπάνω από έναν από εμάς ως συγγραφέα, κείμενα συνεργατικά, συλλογικά.

Και το συγκεκριμένο “milestone” γίνεται ακόμα καλύτερο, μιας και ποιο πιο Ball Hog κείμενο για να είναι το 1.000ο, από ένα Weekly, τη σφραγίδα του site που ο Γιάννης Χάτσιος καθιέρωσε;

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είχαμε τη δική σας ανταπόκριση, των αναγνωστών μας, όση και αν ήταν η δική μας όρεξη και το δικό μας μεράκι, η όλη διαδικασία, η όλη προσπάθεια, θα είχε ατονίσει και δεδομένα δεν θα τα είχαμε “χιλιάσει”. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, προς όλους/ες σας από καρδιάς.

Αλλά αρκετά με την αυτοαναφορικότητα, μιας και η σεζόν τρέχει και έχουμε και πάλι πραγματάκια να μοιραστούμε σε ένα ακόμα Ball Hog’s-kind of- Weekly Report.

Για πάμε λοιπόν! 

Το αέναο δράμα του να υποστηρίζεις τους Kings

Αν ο οποιοσδήποτε άνθρωπος μας έλεγε το καλοκαίρι πως οι Kings θα έχουν διαθέσιμο στο draft τον Doncic, θα τον προσπεράσουν και παρόλα αυτά λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα είναι στο .500 και πάνω, θα του συστήναμε έναν πολύ καλό ψυχίατρο να πάει να επισκεφθεί. Αν παρόλα αυτά, κατάφερνε να μας πείσει πως αυτό όντως θα συμβεί, αλλά στον οργανισμό των Kings αντί να υπάρχει τρομακτική ευτυχία για αυτό, θα επικρατεί μια διαρκής γκρίνια μεταξύ προπονητή και διοίκησης, τότε δεν θα μπορούσαμε να μην τον στείλουμε τελικά…

Και να όμως, που τελικά αυτή ακριβώς είναι η πραγματικότητα αυτού του πολυταλαιπωρημένου οργανισμού!

Αφορμή για τον πιο πρόσφατο κύκλο έντασης, οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Dave Joerger, που μετά τη νίκη της ομάδας του απέναντι στους Mavericks του Luka Doncic εκθείασε τον τελευταίο λέγοντας:

“You know, he’s got a lot of different skills, and I think he’s gonna become a heck of a shooter, and when that happens it’s gonna make him quicker. He’s got good ball-handling sets and he knows how to play. Perhaps there was an idea that there was a ceiling on him – I don’t see it, unfortunately for us. He’s great for them and he’s great for our league.”

Και, εύλογα ή μη, όλοι θεώρησαν τις συγκεκριμένες δηλώσεις ευθεία βολή προς το front office της ομάδας, που είχε προσπεράσει τον Luka το καλοκαίρι για χάρη του Marvin Bagley (του Τρίτου).

Ενδεχομένως να ευθύνονται σχετικά, βέβαια, και δύο προηγούμενα γεγονότα. Πρώτο, ένα αρκετά παλαιότερο, της σεζόν 2014-15, όταν ο Joerger ήταν ακόμα προπονητής των Memphis Grizzles και ενώ επέμενε η ομάδα να επιλέξει στο draft του 2014 τον Rodney Hood στο #22, το front office προτίμησε τον Jordan Adams, με αποτέλεσμα ο Hood να καταλήξει στην Utah στο #23. Αποτέλεσμα ήταν μετά από κάθε συνάντηση των δύο ομάδων, και με τον Hood να τα πηγαίνει εξαιρετικά σε αυτές, ο Joerger ήταν λαλίστατος υπέρ του Hood και δεικτικότατος κατά της διοίκησης των “Αρκούδων”. Για την Ιστορία, αν δεν σας λέει τίποτα το όνομα Jordan Adams, δεν φταίτε, 32 παιχνίδια έπαιξε όλα κι όλα στη Λίγκα…

Άρα ο Joerger όταν είναι δυσαρεστημένος το δείχνει.

Δύο. Ήμασταν στις αρχές της τρέχουσας σεζόν, οι Kings έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά, ωστόσο στον Τύπο βγαίνει πως το front office της ομάδας είναι δυσαρεστημένο που ο Bagley έρχεται από τον πάγκο και δεν παίζει πολύ. Σκάρτα 15 παιχνίδια μες στη σεζόν! Από τις συσχετίσεις των γεγονότων και των προσωπικών επαφών1)Έχουν αναφερθεί εκτενώς σχετικά ο Bill Simmons και ο Marc Stein στο pod του πρώτου με φιλοξενούμενο τον δεύτερο προ τριών εβδομάδων. φαίνεται πως η συγκεκριμένη διαρροή έχει γίνει από τον assistant GM των Kings, Brandon Williams. Αποτέλεσμα; Την επόμενη φορά που αυτός εμφανίζεται σε προπόνηση της ομάδας ο Joerger του ζητάει να φύγει από αυτήν! Άρα, ιστορικό κόντρας, και μάλιστα πρόσφατο υπήρχε.

Αυτά έκαναν όλον τον κόσμο να αναρωτιέται αν ο Joerger προσπαθεί να απολυθεί.

Όλα τα παραπάνω, οδήγησαν τον Joerger να προβεί σε διορθωτικές δηλώσεις τη Δευτέρα:

“There was no veiled shots at anybody. De’Aaron gushed about him, and Bogdan Bogdanovic gushed about him and his ability. It was just out of love and positivity, and people tried to turn it into something between like Kings general manager Vlade Divac and I. Vlade and I are close, like absolutely. Three years now we’ve been working together, and we love it. I love it.”

Προχώρησε, όμως, και κάπως παρακάτω, λέγοντας πως θεωρεί ότι το δίδυμο Fox και Bagley θα είναι το νέο δίδυμο “Durant και Westbrook”

Και εκεί που πήγε να κάτσει κάπως το πράγμα, όλοι μας αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε αν αυτή η υπερβολή είναι κάποιου είδους κεκαλυμμένη ειρωνεία. Γιατί, να θυμίσουμε, RW και KD έχουν από ένα regular season MVP…

Και πραγματικά, συνήθως ένας προπονητής να εκθειάζει την απόδοση ή την προοπτική ενός αντιπάλου, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο ή μη συνηθισμένο στο NBA. Είναι, όμως, το παρελθόν των πρωταγωνιστών του franchise των Kings που κάνουν όλη τη φάση από ενδιαφέρουσα ως περίεργη. Για εμάς τους τρίτους.

Κερασάκι στην τούρτα αυτού του λατρεμένα περίεργου οργανισμού, η είδηση της Πέμπτης, πως ο Buddy Hield δεν είναι 25 ετών, αλλά 26. Ήταν λανθασμένα περασμένος στα αρχεία του κολεγίου του και έκτοτε κύλαγε παντού λάθος.
Ποια καταλληλότερη εβδομάδα, μετά από 3,5 χρόνια στη Λίγκα, για να το πει αυτό όμως, ε;!

Για τους φίλους της ομάδας, φανταζόμαστε, όλο αυτό είναι απλά μία ακόμα συνηθισμένη βδομάδα στο τρελοκομείο.

NBA G League Winter Showcase 2018

Αυτές τις μέρες, και συγκεκριμένα από τις 19 ως τις 22 Δεκέμβρη λαμβάνει χώρα στο Las Vegas το ετήσιο G League Showcase, όπου λαμβάνουν συμμετέχουν και οι 27 ομάδες της αναπτυξιακής λίγκας του NBA, παίζοντας η καθεμία από δύο παιχνίδια μπροστά σε εκπροσώπους και των 30 ομάδων του NBA. To G League Showcase μετακινήθηκε από τα προάστια του Toronto στο Las Vegas, αλλά σημαντικότερα, μετακινήθηκε από τον Γενάρη στον Δεκέμβρη, αποτελώντας μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους παίχτες της G League να δείξουν ικανότητες και δυνατότητες εν όψει της έναρξης υπογραφής των 10μερων συμβολαίων στο NBA, από τις 5 Γενάρη. Ήδη έχουν καταγραφεί κάποια ονόματα που μπορεί να απασχολήσουν scouters και front offices, και με αρκετούς παίχτες να έχουν ξεπεταχτεί μέσα από την συγκεκριμένη διαδικασία καλό θα είναι να έχετε και όσοι παίζετε fantasy (για να κλέψουμε κάτι και από την στήλη της Δευτέρας!) το νου σας!

Τέλος, με παράγοντες από το σύνολο των ομάδων του NBA να είναι μαζεμένοι στο ίδιο μέρος, περιμένουμε με αγωνία για το ποιο trade θα σκάσει πρώτο, μιας και με 50 μέρες να μένουν ως το trade deadline της 7ης Φεβρουαρίου, όλοι μας πλέον μετράμε αντίστροφα και αναμένουμε τα “Woj Bombs”.

Η περίεργη υπόθεση του κ. Billy Donovan

Η αλήθεια είναι πως με τον Billy Donovan δεν έχω καταλήξει αν μου αρέσει η δουλειά του ή όχι. Ακόμα. Και ενώ είναι ήδη στον τέταρτο του χρόνο στη Λίγκα. Του έχω βγάλει προφανώς το καπέλο στην εξαιρετική σειρά κόντρα στους Spurs στον ημιτελικό της Δύσης του 2016, όπου παρά την συντριβή στο πρώτο παιχνίδι της σειράς, κλείδωσε τον κορυφαίο Popovich προπονητικά, χωρίς αυτός να καταφέρει σε κανένα σημείο να αντιδράσει, φτάνοντας μία ανάσα και ένα εξωπραγματικό παιχνίδι του Klay Thompson μακριά από τους Τελικούς. Ωστόσο, πέρα από εκείνη τη σειρά δεν έχω δει κάτι πέρα από μία καλοδουλεμένη άμυνα και μια διαρκή διαχείριση των ορέξεων του Westbrook. Πράγματα ίσως όχι αρκετά για μένα, μα πράγματα που κρίθηκαν αρκετά για τον Sam Presti και το front office των Thunder, ώστε να του ενεργοποιήσουν από τώρα την option του συμβολαίου του και για τον πέμπτο (και τελευταίο) χρόνο αυτού. Με συνολικό ρεκόρ 170-106 (61,6%) ως τώρα στη regular, ο Donovan οδηγεί προς ώρας τους Thunder με ασφάλεια στο πλεονέκτημα έδρας στην post season, μα εκεί θα πρέπει να δείξει (ξανά και μετά από τρία χρόνια) πως μπορεί το κάτι παραπάνω.

Το “κάτι παραπάνω” που πρέπει να του πιστώσω πως κάνει με τα “ξέφτια” που του δίνουν για συμπληρώματα του ρόστερ του. Γιατί όταν οι έξι από τους 15 παίχτες που είχες πέρσι στην ομάδα είναι πλέον εκτός Λίγκας, ενώ ο έβδομος, ο Andre Roberson, έχει να αγωνιστεί έναν ολόκληρο χρόνο, τότε όντως έχεις καταφέρει κάτι άξιο αναφοράς. Για την Ιστορία, αυτή την στιγμή εκτός Λίγκας είναι οι Carmelo Anthony, Josh Huestis, Corey Brewer, Dakari Johnson, Nick Collison και Kyle Singler, παίχτες που όλοι τους ήταν πέρσι στο ρόστερ των Thunder.

To ενδιαφέρον νέο συμβόλαιο του Allonzo Trier και η ενδιαφέρουσα συνέντευξη του -εκνευριστικού- James Dolan

Για -να μείνω στην επαναλαμβανόμενη λέξη του τίτλου της παραγράφου- την ενδιαφέρουσα διαδρομή του Allonzo Trier έγραψε πρόσφατα αναλυτικά ο Gus. Και όπως και από το συγκεκριμένο άρθρο αναμενόταν, μετά την ολοκλήρωση των 45 ημερών, που τα two-way contracts επιτρέπουν σε έναν παίχτη να είναι στο NBA, οι Knicks πρόσφεραν κανονικό συμβόλαιο στον παίχτη χρησιμοποιώντας την bi-annual exception που διέθεταν, διάρκειας ενός συν ενός χρόνου, με option για τον δεύτερο στην ομάδα, έναντι αμοιβής $3,4 εκατ. για φέτος και $3,5 εκατ. για του χρόνου, εφόσον η option ενεργοποιηθεί. Σε διαφορετική περίπτωση ο παίχτης γίνεται restricted free agent.

Για να ανοίξει θέση για αυτόν στο (κανονικό) ρόστερ, δυστυχώς, κόπηκε ο fan favorite Ron Baker (ο οποίος υπέγραψε με τους Washington Wizards την Τετάρτη.)

Ο Trier που ως τώρα γράφει κατά μέσο όρο 11,3 πόντους με 39% από το τρίποντο σε 23 αγωνιστικά λεπτά για τους Knicks, γίνεται στα 22 του ο παίχτης με το μεγαλύτερο κανονικό συμβόλαιο σε συνέχεια του αρχικού two-way του, ενώ το συμβόλαιό του αποτελεί και το μεγαλύτερο συμβόλαιο πρωτοετούς undrafted Αμερικάνου (non-international) στη Λίγκα, μεγαλύτερο από το προπέρσινο αντίστοιχο του Malcolm Delaney, που είχε υπογράψει έναντι $2,5 εκατ. με τους Hawks. Επιπρόσθετα, με αυτό το συμβόλαιο ο Trier θα λάβει για τη σεζόν 2018-19 περισσότερα χρήματα από τους 20 από τους 30 rookies του πρώτου γύρου του draft του 2018, χωρίς, βέβαια, την τετραετή εξασφάλιση που έχουν τα first round rookie contracts.

Ωστόσο, το σημαντικό της όλης συμφωνίας είναι η δομή του συμβολαίου και το team option που έβαλαν οι Knicks στον παίχτη (και που για να το δεχτεί προφανώς έδωσαν τόσο καλά χρήματα φέτος). Με τους Knicks να ψάχνουν εναγωνίως για την free agency του 2018 είτε $32,7 εκατ. στο salary, για παίχτη εμπειρίας εφτά ως εννέα χρόνων στη Λίγκα (“τυχαίο” σχετικό παράδειγμα ο Kyrie), είτε $38,15 εκατ. για παίχτη εμπειρίας άνω των 10 χρόνων (“τυχαίο” σχετικό παράδειγμα τον Durant). Αυτή την στιγμή οι Knicks έχουν δυνητικό χώρο στο salary ύψους $29,5 εκατ., και αυτά αφού απορρίψουν κάθε cap hold free agent τους και αποδεσμεύσουν και τον Lance Thomas (που έχει μόλις $1 εκατ. εγγυημένο για την επόμενη σεζόν). Άρα η ομάδα χρειάζεται πρόσθετους οικονομικοδιοικητικούς χειρισμούς για να φτάσει στο επιθυμητό διαθέσιμο salary (με πιθανότερα συμβόλαια προς “θυσία” έναντι φετινά expirings να είναι αυτά των Lee και Hardaway Jr.).

Για να αφιερώσουμε μία γωνιά και σε σκληρό Moneyball όμως, αν για οποιοδήποτε λόγο οι Knicks δεν επιλέξουν την option για τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του Trier (οικονομικοί λόγοι, τραυματισμός, ρήξη με προπονητή/διοίκηση, whatever), τότε αυτός γίνεται restricted free agent, όπως αναφέραμε και ανωτέρω, χωρίς ωστόσο να έχουν τα Bird Rights του2)Απαιτούνται τουλάχιστον δύο χρόνια για τα early bird rights και τρία για τα full bird rights.. Ωστόσο, θα μπορούν να τον κάνουν “Gilbert Arenas” free agent, δηλαδή να επιμηκύνουν χρονικά το δικαίωμά τους να τον επαναϋπογράψουν, έναντι όμως $4,2 εκατ., μία δυνατότητα που θα έχουν ως τις 14 Ιουλίου 2018 (δύο βδομάδες μετά την έναρξη της free agency). Σε αυτές τις δύο βδομάδες ωστόσο, οι υπόλοιπες ομάδες θα μπορούν να του προσφέρουν συμβόλαιο διάρκειας δύο ως τεσσάρων χρόνων, που θα ξεκινά από τα $9,2 εκατ. τουλάχιστον, προσφορές που και πάλι οι Knicks θα μπορούν πάντως να ματσάρουν. Όπως αναλυτικά είχαμε γράψει και πέρσι, το salary cap στο NBA λειτουργεί αυταξιακά, και η απόκτησή του ενέχει εγγενές κόστος και το συμβόλαιο του Trier επιβεβαιώνει αυτόν ακριβώς τον κανόνα.

Σε κάθε περίπτωση, όσο αβέβαιο και να είναι το αν θα καταφέρουν να υπογράψουν έναν top tier free agent το καλοκαίρι οι Knicks, το front office τους αξίζει τα εύσημά μας για το πως χειρίστηκε την υπόθεση Trier εξ αρχής, υπογράφοντας έναν παίχτη που αγνοήθηκε από κάθε ομάδα στο draft, εντάσσοντάς τον στο σύστημά της αγωνιστικά, και προσφέροντάς του στη συνέχεια ένα συμβόλαιο που είναι και ικανοποιητικό για τον παίχτη, αλλά και που δεν τους περιορίζει την ευελιξία στο cap την free agency του 2018.

Και μιας και αναφερθήκαμε στους Knicks να σας πούμε πως τεράστιο ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη του ιδιοκτήτη της ομάδας (αλλά και του Madison Square Garden και των New York Ranger), James Dolan στο ESPN και τον Ian O’Connor. Σε όλες τις απαντήσεις του Dolan αποπνέεται αυτή η πεποίθηση που σε εμάς, σε μια μακρινή γωνιά του πλανήτη είχε καιρό τώρα σχηματιστεί από όσα διαβάζαμε για αυτόν, πως πρόκειται, δηλαδή, για έναν τεράστιο δισεκατομμυριούχο τσόγλανο, που αρέσκεται να επιδεικνύει και τις δύο αυτές (συμπληρωματικές) ιδιότητές του. Σχετική επιβεβαίωση, το πόσο ανερυθρίαστα δηλώνει πως προφανώς και έχει βάλει να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις κινήσεις κάθε απεσταλμένου Media στο MSG, αλλά και η υποστήριξη του στον Trump. Σε μία ενδιαφέρουσα τοποθέτηση δε, αναφέρει πως θα σκεφτόταν να πουλήσει τους Knicks, αν κατέφθανε μία πρόταση της τάξης των $5 δισ. Με την αποτίμηση του ακριβότερου franchise της Λίγκας να βρίσκεται, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Forbes στα $3,6 δισ., και η αξία των ομάδων διαρκώς να ανεβαίνουν, η τιμή αυτή μόνο παράλογη δεν φαντάζει3)Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι του 2017 άλλαξαν χέρια οι Rockets έναντι $2,6 δισ..

Σφηνάκια

1/ Ας ξεκινήσουμε από τα καθιερώμενα, σχεδόν πάντα σερβιριζόμενα “σφηνάκια” της Στήλης:

Α/ Η αστεία άμυνα της εβδομάδας. Αυτή τη φορά ο Taj Gibson. Και το παπούτσι του.

Β/ Η γωνιά των Lakers και του Βασιλιά. Σήμερα, με plot twist. Και μάλιστα εξαιρετικά σπάνιο plot twist.

Ωστόσο, “hats off” για τον πατέρα/καθοδηγητή LeBron, με εξαιρετικό σχετικά το thread του Bum Chillups.
Σκεφτόμαστε τους πατεράδες που βλέπουν την αθλητική εξέλιξη των παιδιών τους ως προέκταση των δικών τους αποτυχιών και προσδοκιών και κάνουν σαν ούνοι sidelines σε αγώνες παιδικών και εφηβικών και κουνάμε το κεφάλι με θλίψη για αυτούς.

Κλείνοντας την καθιερωμένη γωνιά του LeBron και των Lakers, να πω πως νιώθω λίγο μαλάκας, γιατί από την αρχή της σεζόν και ως σήμερα έχω γράψει πάνω από 5.000 λέξεις για να εξηγήσω τη θέση τους ως προς τον Anthony Davis, τα κενά του ρόστερ τους και τις προοπτικές τους από εδώ και πέρα, και μετά βλέπω τη Rachel Nichols να τα εξηγεί όλα αυτά μέσα σε 3,5 λεπτά

Γ/ H αγνή Σλοβένικη καύλα:

2/ Κοιτάχτε. “We love this Game”, αλλά κάπου να μιλάμε για το ίδιο “game” έτσι; Η όλη φάση με τις βολές και τα βήματα του Harden παραείναι εκνευριστική πια. Τη φάση την έχετε δει παντού, οπότε εμείς ας δώσουμε έμφαση στον πετυχημένο σαρκασμό του Isaiah (missed you bro!) Thomas.

3/ Μετά τη μαγική θεία, Greta Rogers, και τον εξάψαλμό της στον ιδιοκτήτη των Suns, Robert Sarver, που παρουσιάσαμε στο προηγούμενο Weekly, οι Suns εξακολουθούν να τα κάνουν όλα μαντάρα διοικητικά, μα αγωνιστικά μέτρησαν τέσσερις σερί νίκες, απέναντι σε Wolves, Maverics, Knicks και Celtics. Όλα αυτά, με κερασάκι στην τούρτα το tweet του Booker, τα παρουσιάσαμε σε σχετικό post στη σελίδα μας στο facebook:

4/ Mετά τα περήφημα μπαλέτα Bolshoi, τα αντίστοιχα μπαλέτα της Minnesota, τώρα στις οθόνες σας.
Χορογράφος, ο Troy Williams.

5/ O Joel Embiid στα πρώτα του 30 παιχνίδια της σεζόν ξεπέρασε το μαγικό 800/400, καταγράφοντας 806 πόντους και 402 rebounds, μπαίνοντας στο club που καθόταν τα τελευταία 35 χρόνια μόνος του ο τεράστιος Shaquille O’ Neal, που το 1999 είχε γράψει 831 πόντους και 434 rebounds στην αντίστοιχη πρώτη 30αδα αγώνων της τότε περιόδου!

Ωστόσο, παρά την εντυπωσιακότατη αυτή επίδοση του Embiid, και παρά το γεγονός πως φέτος δεν έχει αγωνιστεί σε μόλις ένα παιχνίδι των Sixers, η φυσική του κατάσταση εξακολουθεί να μην παρουσιάζεται στο ιδανικό επίπεδο, με τον Joel να καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση απόδοσης σε όλο το NBA μεταξύ πρώτου και δεύτερου ημιχρόνου ως προς την επίδρασή του στη διαφορά πόντων της ομάδας του κατά την παρουσία του στο παρκέ.

6/ Milestone είχαμε για τον Steph Curry, που έπιασε τους 15.000 πόντους, όλους προφανώς με τη φανέλα των Warriors, όντας στην 145η θέση της All Time NBA Scoring List προς ώρας και συνεχίζοντας.

7/ Ωστόσο, τρεις μέρες μετά, και μετά την ήττα από τους Jazz δαγκωθήκαμε λίγο με τις δηλώσεις του Durant για τον Draymond Green: “We know he gives us defense and passing, but we need him to score.” Ξεκάθαρα έχει δίκιο ο KD, αλλά φταίνε τα γεγονότα του Νοέμβρη που μας κάνουν λίγο να κοιτάμε περίεργα το ότι αυτός έκανε την συγκεκριμένη δήλωση, και όχι, για παράδειγμα ο Curry ή ο Klay. Και φανταζόμαστε πως όταν λέει να σκοράρει, εννοεί για τους Warriors και όχι για τους αντιπάλους

Γενικά, πάντως, κάπως το έχασαν αυτή τη βδομάδα στο Golden State.
Δηλαδή, τι φάση;! Steve Kerr: “We’re not moving the ball“, Kevin Durant: “We pass the ball too much

8/ Ένα ρεκόρ ακόμα που έσπασε, μάλλον το πιο αναμενόμενο, ήταν αυτό των περισσότερων τριπόντων σε έναν αγώνα με τους -ποιους άλλους;!- Rockets να ευστοχούν σε 26 τρίποντα το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στους -καμία έκπληξη ούτε εδώ- Wizards, αφήνοντας πίσω τα 25 των Cleveland Cavaliers, από τις 3 Μαρτίου του 2017, κόντρα στην Atlanta. To εντυπωσιακότερο της όλης φάσης είναι πως το τρίποντο αριθμό “25” έβαλε ο Gary Clark και εκείνο που έσπασε το ρεκόρ, το 26ο, ο Michael Carter-Williams, ένας σουτέρ 25% καριέρας από τα 7,25 και πίσω! Για την Ιστορία δε, είχαν 26/55 τρίποντα και μόλις 21/30 δίποντα!
“Ο ορισμός του Moreyball κυρία μου!”

9/ H απόδοση στα ελληνικά έχει γίνει εξαιρετικά, αναφορά στην πηγή υπάρχει, οπότε ας σερβίρουμε το συγκεκριμένο σφηνάκι μέσω των Shake n’ Bake.
(Εμείς είμαστε γνωστοί Kobe Haters, άλλωστε. Aναλυτικότερα εδώ και εδώ σχετικά.)

10/ Δύο παίχτες έχουν γράψει 14 και παραπάνω assists στην Ιστορία της Λίγκας σε ηλικία 38 ετών και 273 ημερών. Ο τεράστιος John Stockton (που το έχει κάνει εννιά φορές) και ο Jamal Crawford. Ο τελευταίος προφανώς και είναι το μόνο αποτέλεσμα στο πρόσθετο φίλτρο “που να έχει έρθει από τον πάγκο”. Εύγε “Crawsome”!

11/ Και μιας και αναφερθήκαμε στα τιμημένα γηρατειά, έχετε πάρει χαμπάρι πως πλέον μόνο δύο παίχτες παίζουν ακόμα στο NBA, ενώ είναι γεννημένοι τη δεκαετία του ’70; Οι Vince Carter και Dirk Nowitzki που είναι στην 21η τους σεζόν στη Λίγκα. Μπράβο στους κυρίους, που είναι οι μόνοι μεγαλύτεροι του γράφοντα και τον βοηθάνε στην έλευση των δύσκολων δεύτερων “-άντα”!

12/ Ένας αναγνώστης μας πρόσφατα μας έκανε -πετυχημένη- πλακίτσα, μετά το 40/14 του Wall απέναντι στους Lakers, λέγοντάς μας πως όσο εμείς τον κράζουμε, τόσο αυτός διαβάζοντάς μας παίρνει μπροστά και καταθέτει αποδόσεις και γούστα.

Ωστόσο, να παρακαλέσουμε τον φίλο και αναγνώστη μας να τον φορτίσει ξανά, γιατί μάλλον έμεινε πάλι…

13/ Μένοντας σε χαβαλεδιάρικο κλίμα, όλα καλά εκεί στο Chicago; “Happy” όλοι;

Ωραίο άρθρο σχετικά, από το NBA Barber Talk, στη λογική που είχαμε δείξει και εμείς στις αρχές της σεζόν με τους Suns, πως ευθύνη για το τι γίνεται αγωνιστικά έχει το front office και ο GM και ευθύνη για τον GM και για το front office έχει πάντα το ownership, οι μέτοχοι. “Tone at the top” το λένε απέναντι, και έχουν απόλυτο δίκιο.

14/ Με έκπληξη είδαμε στο reddit πως ο τελευταίος παίχτης που τιμωρήθηκε για flopping στο NBA ήταν ο Marcus Smart την ιδιαίτερα μακρινή από σήμερα 23η Απριλίου του 2016! Δύομιση χρόνια, δηλαδή, κανένας παίχτης δεν έχει τιμωρηθεί σχετικά. Και αναρωτιόμαστε αν το μέτρο ήταν τόσο αποτελεσματικό που οι παίχτες σταμάτησαν να flopάρουν (ξεκάθαρα όχι!) ή απλά η Λίγκα σταμάτησε να το κυνηγάει τόσο πολύ (προφανώς…).

15/ Άουτς!!

 

16/ Κλείνοντας, με χαρά διαβάσαμε από τον Woj την πρόσληψη της Kelly Krauskopf στο front office των Pacers, με την Kelly να γίνεται η πρώτη assistant GM της Λίγκας. H Krauskopf ήταν Πρόεδρος και General Manager στην ομάδα του WNBA της πόλης, των Indiana Fever, για 17 χρόνια, ενώ από το 2017 ήταν υπεύθυνη και της ομάδας των Pacers στο NBA2K League. Ωστόσο, σημαντικό διοικητικό ρόλο είχε διατελέσει και στην Εθνική Ομάδα των H.Π.Α.

Όπως και εμείς από τον Woj διαβάσαμε και αντιγράφουμε, η γυναικεία κοινότητα στο NBA αυξάνεται διαρκώς, με διοικητικές θέσεις να κατέχουν και οι Sue Bird (Denver), Becky Bonner (Orlando), Amanda Green (Oklahoma City), Teresa Resch (Toronto), Michelle Leftwich (Atlanta), Ariana Andonian (Houston) και Natalie Jay (Brooklyn).

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας τα προτείνουμε 
“Oh! Look who’s back!!”

Κλείνοντας εντός του επετειακού κλίματος του 1.000ου άρθρου του Ball Hog, είχαμε την κάτωθι σκέψη εδώ στα HogQuarters: να επαναφέρουμε μία στήλη που είχαμε ξεκινήσει με ενθουσιασμό, μα τελευταία την είχαμε αμελήσει, και αναφερόμαστε σε αυτήν του “Ask the Hog”, όπου εσείς οι αναγνώστες μας ρωτάτε και εμείς στη συνέχεια σας απαντάμε με τον χαρακτηριστικό BallHogικο τρόπο και ύφος.

Με την στήλη να έχει λειτουργήσει με σαφέστατα μη αποτελεσματικό on/off τρόπο τόσα χρόνια, σκεφτήκαμε να την εντάξουμε στο Weekly, αφιερώνοντάς της σταθερά μία γωνία για να απαντάμε σε μία ή περισσότερες από τις ερωτήσεις σας. Ερωτήσεις που μας στέλνετε μέσω των comments στα Weekly, στο mail μας, theballhogsite@gmail.com και με μήνυμα, είτε στη σελίδα μας στο facebook, The Ball Hog, είτε στον λογαριασμό μας στο twitter, @TheBallHogNet.

Να ξέρετε συνεπώς πως η επιστημονική ομάδα του Μπασκετικού Γουρουνιού έχει λάβει θέσεις για να επιλύσει κάθε σας NBAική απορία!

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Έχουν αναφερθεί εκτενώς σχετικά ο Bill Simmons και ο Marc Stein στο pod του πρώτου με φιλοξενούμενο τον δεύτερο προ τριών εβδομάδων.
2 Απαιτούνται τουλάχιστον δύο χρόνια για τα early bird rights και τρία για τα full bird rights.
3 Θυμίζουμε πως το καλοκαίρι του 2017 άλλαξαν χέρια οι Rockets έναντι $2,6 δισ.