Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol10

Posted on Dec 24 2018 - 6:25pm by Gus Chr

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Όταν στο “χειρότερο” παιχνίδι σου, βάζεις 24 πόντους, κάτι πηγαίνει πολύ καλά. Οι μέσοι όροι του Paul George στα τέσσερα παιχνίδια των Thunder ήταν 35,3ppg, 11,3rpg, 5apg, 2,5spg και τέσσερα εύστοχα τρίποντα. Είχε δύο παιχνίδια με 43 πόντους, είχε τρία double doubles, είχε παιχνίδι με πέντε κλεψίματα και έχει βάλει για τα καλά το όνομά του στην κουβέντα του MVP.

Ο Τobias Harris συνεχίζει να κάνει αθόρυβα την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Στα τέσσερα παιχνίδια της εβδομάδας, είχε δύο τριαντάρες, ένα double double και κατά μέσο όρο έκλεισε στο 27/9.

Ο Deandre Ayton έχει σχολιαστεί αρκετές φορές για την άμυνά του, κανείς όμως δεν μπορεί να παραβλέψει τα νούμερα που βγάζει. Στα τέσσερα παιχνίδια της εβδομάδας ο rookie από τις Μπαχάμες είχε 24ppg και 16,5rpg, ενώ με τους 26 πόντους και τα 17 rebounds που είχε με τους Wizards έγινε ο πρώτος rookie των Suns μετά τον Amar’e Stoudemire που γράφει 25/15.

Εδώ και εφτά σερί αγώνες, ο Buddy Hield σκοράρει τουλάχιστον 20 πόντους, ισχυροποιώντας το όνομά του στη συζήτηση για το βραβείο του MIP. Στα τέσσερα παιχνίδια της αγωνιστικής, ο Hield είχε 28,5 ppg, πετυχαίνοντας μάλιστα carrer high με 37 κόντρα στους Thunder.

Σφηνάκια
  • To 40/11/15 του Bradley Beal που στο παιχνίδι κόντρα στους Suns είχε τρεις παρατάσεις στη διάθεσή του για να κάνει ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του. Έγινε μάλιστα ο πρώτος παίκτης του franchise μετά τον Chris Webber που γράφει triple double 40 πόντων.
  • Ο Devin Booker που έκλεισε τα τέσσερα παιχνίδια της εβδομάδας με μέσο όρο 30,3 ppg.
  • Tα έξι κλεψίματα του Trevor Ariza στο ντεμπούτο του με τους Wizards κόντρα στους Hawks.
  • Οι 32 πόντοι (career high) με έξι κλεψίματα του Luka Doncic με τους Clippers.
  • To 21/23 του Clint Capela κόντρα στους Spurs.
  • Οι 27 πόντοι του Jaren Jackson Jr. μαζί με εννέα rebounds στη νίκη κόντρα στους Lakers.
The Bennetts

Στα ρηχά έμεινε ο Brook Lopez αυτή τη βδομάδα, καταφέρνοντας μόλις μια φορά να πιάσει τους 10 πόντους στο σκοράρισμα. Με  συνολικά 5/28 σουτ, είχε μέσο όρο 6,3 ppg και το μόνο που τον έσωσε από το πλήρες ναυάγιο ήταν τα πέντε blocks κόντρα στους Pistons.

Κακός ήταν για τα δεδομένα του ο Klay Thompson τη βδομάδα που μας πέρασε. Οι Warriors έδωσαν τέσσερα παιχνίδια, ωστόσο ο shooting guard τους ήταν ωσεί παρών στις κατηγορίες που τον περιμένουμε να προσφέρει τα μέγιστα. Ο Thompson λοιπόν είχε συνολικά 54 πόντους, 19/53 σουτ (35,8%), 13/14 βολές (92,9%), τρία τρίποντα (στα 19!!!), 16 rebounds, 12 assists, τρία λάθη, ast/to 4,00, οχτώ κλεψίματα και πέντε blocks. Ναι ξέρουμε, είχε καταπληκτική all-around παρουσία. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ! Τον Thompson τον θέλουμε για τα ποσοστά του και τα τρίποντα πρωτίστως. Για τα άλλα, έχουμε άλλους παίχτες. Στους “Bennetts” με το σπαθί σου Klay.

Κακή βδομάδα και για τον Donovan Mitchell, o oποίος έριξε στα τάρταρα το ποσοστό των owners του. Προσέφερε αρκετά σε rebounds και assists, αλλά διάολε, όπως και με τον Thompson πιο πάνω, τον shooting guard σου τον θέλεις για συγκεκριμένες δουλειές. Στα τέσσερα παιχνίδια που είχαν οι Jazz ο νεαρός guard είχε 63 πόντους, 21/75 σουτ (28%), 15/22 βολές (68,2%), έξι τρίποντα, 29 rebounds (τα πέντε επιθετικά), 21 assists, 18 λάθη, ast/to 1,17, επτά κλεψίματα και δύο blocks. Παρ’το αλλιώς “Spida”.

Σφηνάκια
  • Tα 10 λάθη του Blake Griffin κόντρα στους Bucks.
  • Tα 3/11 τρίποντα του John Wall κόντρα στους Hawks.
  • Tα 5/26 σουτ του Donovan Mitchell κόντρα στους Warriors.
  • Tα οχτώ λάθη του Bradley Beal κόντρα στους Suns.
  • Οι 3/17 προσπάθειες που είχε ο Russell Westbrook στο παιχνίδι κόντρα στους Jazz.
  • Τα 3/12 σουτ του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ματς απέναντι στους Heat.
  • Τα 4/18 σουτ του E’Twaun Moore κόντρα στους Lakers.
One Night Stands

Reggie Bullock είναι κατά γενική ομολογία ένας πολύ αξιόπιστος σκόρερ. Κατά καιρούς, άλλωστε, τον έχουμε δει να “πυροβολεί κατά ριπάς” τα αντίπαλα καλάθια. Το παιχνίδι με τους Timberwolves την περασμένη βδομάδα, ήταν ένα από αυτά που καταλάβαινες πως ήταν απλά η βραδιά του. Ο 27χρονος πραγματοποίησε το καλύτερο του παιχνίδι στη σεζόν ως τώρα, πιάνοντας τις υψηλότερές του επιδόσεις σε πόντους, εύστοχα σουτ εντός πεδιάς και εύστοχα τρίποντα. Συνολικά ο Bullock είχε 33 πόντους, 12/21 σουτ (57,1%), 7/12 τρίποντα, 2/2 βολές, τρία rebounds, μία assist, ένα κλέψιμο και κανένα λάθος. Όποιος τον είχε απέναντί του, περαστικά!

“Κτήνος”. Μόνο έτσι μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την εμφάνιση που έκανε ο Thomas Bryant στο παιχνίδι με τους Suns. O νεαρός center, εκμεταλλεύεται πλήρως την απουσία του Dwight Howard, αλλά και την αμυντική παρουσία του Ayton, και κόντρα στο Phoenix, o Bryant πέτυχε ακραία νούμερα: 31 πόντοι, 14/14 σουτ (!!!), 3/3 βολές, 13 rebounds, δύο assists, ένα λάθος.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Βάσει του περσινού του τελειώματος στην σεζόν, περιμέναμε να δούμε εξαιρετικά πράγματα φέτος από τον Josh Jackson. Φευ! Ο forward του Phoenix φαίνεται να μην μπορεί να βρει ρυθμό ούτε στις ιδανικότερες των καταστάσεων, με το ποσοστό του να κυμαίνεται λίγο κάτω από το 40%. Παράλληλα, η συνεισφορά του στο κομμάτι των rebounds έχει πέσει αρκετά, ενώ η δουλειά που υποτίθεται πως “έριξε” το περασμένο καλοκαίρι στις ελεύθερες βολές μάλλον ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο. Αν μπήκατε στη λογική “έλα μωρέ, στο Phoenix παίζει, ποιος να κάνει νούμερα εκεί”, καλά κάνατε, και αν τον έχετε σε dynasty leagues μπορείτε να κάνετε υπομονή. Ωστόσο, αν τον έχετε σε ετήσιες, πανικοβληθείτε (χτες)!

Καιρό τώρα περιμένουμε να δούμε τον Isaiah Thomas να μπαίνει στο rotation των Nuggets, κάτι που ωστόσο δεν έχει συμβεί. Το πιο ανησυχητικό στην περίπτωση του IT είναι το γεγονός πως έχει περάσει η μισή fantasy-ακή χρονιά και τελευταία ενημέρωση για την κατάστασή του ήταν αρχές Νοέμβρη και έλεγε για επιστροφή μέσα Δεκέμβρη. Και με τον Δεκέμβρη πλέον να τελειώνει και τον Thomas να μην ξέρει κανείς σε τι κατάσταση βρίσκεται. Είναι δε τέτοιες οι εμφανίσεις του Monte Morris που εγείρουν από μόνες τους ερωτηματικά για τον ρόλο και τον χρόνο του Thomas όταν αυτός γυρίσει. Κοινώς: αν δεν έχετε ήδη πανικοβληθεί, πλέον μπορείτε να το κάνετε ελεύθερα. Όπως έπραξε και ο συντάκτης του κάτωθι tweet. Για να λάβει από τον ίδιον τον Thomas την δέουσα απάντηση.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Ενώ ο JaVale McGee αναρρώνει από πνευμονία, ο Ivica Zubac εκμεταλλεύεται την απουσία του συμπαίκτη του. Ο Κροάτης center πραγματοποίησε δύο εξαιρετικά παιχνίδια απέναντι σε Pelicans και Grizzlies, προσφέροντας σε αρκετές κατηγορίες για τους owners του. Στα δύο αυτά παιχνίδια, ο Zubac είχε συνολικά 35 πόντους, 16/22 σουτ (72,7%), 15 rebounds, δύο κλεψίματα και έξι blocks. Στην αγγελία σας μην ξεχάσετε να βάλετε “Λείπει ο McGee”. Πείτε και καμιά ευχή για να καλοπιάσετε στον δυνητικό αγοραστή. Χριστούγεννα είναι!

Ο Bryn Forbes είναι από τις αποκαλύψεις της χρονιάς. Δεν έχει σημασία που η backcourt των Spurs “χτυπήθηκε” από περονόσπορο, αλλά το ότι άρπαξε την ευκαιρία και με το παραπάνω. Ωστόσο, με την επιστροφή του Lonnie Walker να μην αργεί, ίσως ήρθε η ώρα να εξαργυρώσετε τις εμφανίσεις του. Αν σας περισσεύει ποσοστό ευστοχίας, ποσοστό σε βολές και τρίποντα, τυλίξτε τον και εκμεταλλευτείτε το γιορτινό κλίμα που άπαντες γινόμαστε άπλες.

H Γωνιά του Embiid

Με πρόβλημα στον αστράγαλο αποχώρησε ο Derrick Rose στο παιχνίδι κόντρα στους Thunder, με το ιατρικό επιτελείο της Minnesota να αναφέρει πως θα χάσει τουλάχιστον ένα παιχνίδι. Οι Timberwolves έχουν τρία παιχνίδια μέσα στη βδομάδα, κάτι που σημαίνει πως ο Rose θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε maximum δύο.

Μένοντας στην Minnesota, o έτερος guard, o Jeff Teague, αναμένεται να χάσει άλλες τέσσερις με επτά μέρες δράσης, κάτι που σημαίνει πως ίσως να μην δει καθόλου παρκέ τη βδομάδα που θα διανύσουμε. Όπως και στην περίπτωση του συμπαίκτη του πιο πάνω, ο έμπειρος guard ταλαιπωρείται από πρόβλημα στον αστράγαλο. Η απουσία των δύο σημαίνει πως οι Tyus Jones και Jerryd Bayless θα δουν αυξημένη συμμετοχή στα επερχόμενα ματς.

Σε εγχείριση στο δεξί του γόνατο υποβλήθηκε την περασμένη βδομάδα ο Goran Dragic, με τους Heat να κάνουν λόγο για απουσία δύο μηνών! Αναμφίβολα αυτό είναι ένα γερό “χτύπημα” για τους owners του Σλοβένου, που πλέον οριοθετεί την επιστροφή του λίγο μετά το All-Star Break (με την πρόβλεψη να μας ακούγεται αισιόδοξη αφού μιλάμε για χειρουργείο).

Στον τομέα των επιστροφών, ο Al Horford έδειξε να πατάει γερά στα πόδια του μετά από απουσία επτά παιχνιδιών, εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο. Στην αναμέτρηση κόντρα στην Charlotte είχε 10/6/5/1 σε 19 λεπτά συμμετοχής, με τον Brad Stevens να μην θέλει να τον κουράσει προφανώς, εν όψει του χριστουγεννιάτικου παιχνιδιού με τους Sixers. Εφόσον δεν υπάρξουν υποτροπές, ο βετεράνος center θα είναι έτοιμος για το ματς της Τρίτης.

Παρκέ είδε για λίγα λεπτά και ο Dillon Brooks στο παιχνίδι με τους Lakers, o οποίος απουσίασε για περίπου έξι βδομάδες λόγω ενός τραυματισμού του στο γόνατο. Είναι σαφές πως θα πάρει λίγο χρόνο στον παίχτη για να αποκτήσει και πάλι αρκετά αγωνιστικά λεπτά, ωστόσο η 12λεπτη παρουσία τους με τους Lakers, δείχνει πως είναι σε καλό δρόμο.

Χριστουγεννιάτικη εβδομάδα και η fantasyακή αγωνιστική δεν μένει ανεπηρέαστη. Τη Δευτέρα δεν έχουμε κανένα παιχνίδι και την Τρίτη, λίγα και στρατηγικά υπολογισμένα. Όλες οι ομάδες μετρούν από τρία παιχνίδια, με εξαίρεση να αποτελούν οι Lakers και Blazers που έχουν από τέσσερα, καθώς και οι Pacers και Grizzlies με δύο. ΠΡΟΣΟΧΗ: Έχετε χρόνο να σετάρετε τα ρόστερ σας μέχρι και τις 18:55 της 25/12, δηλαδή πέντε λεπτά πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση Knicks-Bucks. Καλά Χριστούγεννα!

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.