Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E19: “The Anthony Davis Saga”

Posted on Dec 26 2018 - 1:36pm by Nicolas Radicopoulos

Με τα NBA Christmas Games να ακολουθούν σε ξεχωριστό report εντός της μέρας (ελπίζουμε!), στο παρόν κείμενο σας παρουσιάζουμε τα προ αυτών των παιχνιδιών NBAικά τεκταινόμενα, με μία μικρή καθυστέρηση μιας μέρας, κυρίως λόγω της -ξεκάθαρα άνισης- μάχης που δώσαμε αυτές τις μέρες σε οικογενειακά, συγγενικά και φιλικά τραπέζια και στα κατά τόπους ποτάδικα των πόλεων που βρεθήκαμε. Να μας συμπαθάτε -και κάθε σόδα ευπρόσδεκτη. 

LBJ and AD, a marriage about to happen?
(plus more LeBron stories)

Αναντίρρητα το κύριο θέμα των ημερών που προηγήθηκε ήταν οι δηλώσεις του LeBron James, πως θα ήταν απόλυτα χαρούμενος αν έπαιζε κάποια στιγμή συμπαίχτης με τον Anthony Davis. Οι δηλώσεις αυτές απέκτησαν πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα λόγω μίας σειράς γεγονότων:

  • Ο Anthony Davis έχει το καλοκαίρι του 2019 δικαίωμα να υπογράψει Designated Veteran Extension αξίας $240 εκατ. αποκλειστικά με τους Pelicans
  • Ο Davis αν δεν υπογράψει το supermax που οι Pelicans θα του προσφέρουν, οι τελευταίοι θα είναι υποχρεωμένοι να τον ανταλλάξουν ώστε να μην τον χάσουν χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα όταν το συμβόλαιό του λήξει, το 2020 (έχει player option για τη σεζόν 2020-21)
  • Καμία άλλη ομάδα δεν μπορεί να του προσφέρει συμβόλαιο μεγαλύτερης αξίας από $205 εκατ.
  • O Davis έχει αγωνιστεί μόλις δύο φορές στα Playoffs, έχοντας κερδίσει μόλις μία σειρά
  • Χωρίς να είναι καθόλου δεδομένο πως θα τα καταφέρουν καλύτερα φέτος, μη όντας καν στα φαβορί για παρουσία στην post season
  • Ο Davis είναι ήδη μεγαλύτερος ηλικιακά από ό,τι ήταν ο LeBron όταν πήρε το “Desicion” το 2010
  • Ο Davis το καλοκαίρι άλλαξε ατζέντη και πήγε στην Klutch Sports του Rich Paul, παιδικού φίλου του LeBron, που εκπροσωπεί και τον “Βασιλιά” (με τις φήμες να λένε πως την εταιρεία την “τρέχει” ο ίδιος ο LeBron)
  • O Davis αγόρασε μέσα στο 2018 ένα σπίτι αξίας $7,5 εκατ. στην περιοχή Westlake Village του Los Angeles County
  • Οι Lakers και οι Celtics είναι τα δύο μεγάλα φαβορί της διεκδίκησης του
  • Οι δηλώσεις του μαέστρου των Media LeBron έγιναν δύο μόλις μέρες πριν την αναμέτρηση των δύο στο Staples Center
  • O Davis, σε απάντηση σχετικής ερώτησης τις επόμενες ημέρες, δήλωσε πως “He takes Legacy over Money”, δήλωση που -εύλογα- θεωρήθηκε πως υποδηλώνει την προοπτική του να μην υπογράψει το supermax με τους Pelicans και να ζητήσει ανταλλαγεί για αλλού όπου θα μπορεί να κερδίζει
  • Μετά τον αγώνα των Lakers με τους Pelicans οι James και Anthony συνέφαγαν
  • Η δήλωση του LeBron, πως θα του άρεσε να παίξει με τον Davis, βγήκε από τον Sam Amick του The Athletic και η είδηση πως συνέφαγαν μετά την μεταξύ τους αναμέτρηση, από τον Chris Haynes του Yahoo! Sports, αμφότεροι όπως μας έρχεται από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού, με εξαιρετικές σχέσεις με την Klutch Sports, την εταιρεία που εκπροσωπεί αμφότερους τους συγκεκριμένους παίχτες (και την τρέχει ο LeBron, με τον φίλο του Rich Paul)

Η αντίδραση των GMs των franchises των μικρών αγορών της Λίγκας ήταν άμεση, ζητώντας από τον Adam Silver να τιμωρήσει τον LeBron για tampering. Ωστόσο, ο LeBron ξέρει τους κανόνες και παίζει απόλυτα σύμφωνα με αυτούς: δεν απαγορεύεται στους παίχτες να μιλάνε για άλλους παίχτες ή με άλλους παίχτες, στους παράγοντες απαγορεύεται.

Η απάντηση που έδωσε σχετικά, λοιπόν, ήταν και πάλι μαεστρική:

Ενώ συνεχίζοντας ακριβώς στο ίδιο ύφος και πνεύμα, απάντησε και στην Rachel Nichols του ESPN, λέγοντας πως το ίδιο ακριβώς κάνει από το 2007, χωρίς πάντα επιτυχημένα αποτελέσματα.

Αν πρέπει να σχολιάσουμε εμείς κάτι αναφορικά με όλα τα παραπάνω, αυτά είναι τα κάτωθι:

  • Ενδεχόμενη μη υπογραφή του Anthony Davis στο supermax που θα του προταθεί, θα αποτελεί την πλήρη αποτυχία του κυριότερου μέτρου της 2017 CBA, μία αποτυχία που σαν Hog την είχαμε δει να έρχεται και το είχαμε τονίσει αυτό εξ αρχής
  • Aν ο Davis θελήσει να φύγει από την Νέα Ορλεάνη, δεν θα φταίει κανένας Davis και κανένας LeBron για αυτό, αλλά η εξαιρετικά κακή διοίκηση της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το ταλέντο του, προσφέροντας του τους κατάλληλους παίχτες δίπλα του, αλλά, αντίθετα έδινε απίθανα μεγάλα συμβόλαια στους Asik, Ajinca και τους Solomon Hill αυτού του κόσμου
  • Αν ο Davis δηλώσει πως θέλει να πάει σε συγκεκριμένη ομάδα, και δη στους Lakers εν προκειμένω, αυτομάτως πέφτει η αξία κάθε πακέτου που κάθε άλλη ομάδα θα έδινε για αυτόν, μιας και κανείς δεν θα δώσει τα ρέστα του για έναν παίχτη που μετά από δύο χρονιές θα πάει να υπογράψει αλλού
  • Μην περιμένετε να δοθεί πριν τον Ιούλη ο Davis. Οι Celtics, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν μπορούν να έχουν αποκτήσει μέσω ανταλλαγής δύο παίχτες σε “Rose Rule” contracts, και έχοντας ανταλλάξει για τον Κyrie, για να πάρουν και τον Davis όσο τρέχει το παρόν συμβόλαιο του Irving, είτε θα πρέπει να δώσουν στα ανταλλάγματα τον Kyrie1)Κάτι που ούτε οι ίδιοι θα κάνουν, ούτε οι Pelicans θα δεχτούν, μιας και ο Kyrie το καλοκαίρι αναμένεται να κάνει opt out από το τρέχον συμβόλαιό του., είτε να περιμένουν ως το καλοκαίρι του 2019, να κάνει αρχικά opt out από το τρέχον συμβόλαιό του ο Kyrie, να τον ανανεώσουν (σε ένα 25% max), και στη συνέχεια να κινηθούν για τον Davis. Ενώ και οι Lakers έχουν σαν στόχο πρώτα να υπογράψουν με το salary cap τους έναν εκ των Kawhi ή Durant και μετά να ανταλλάξουν τα young assets τους για τον Davis. Το αντίθετο δεν μπορεί να γίνει λόγω των περιορισμών του salary2)Μπορείς να ανταλλάξεις για παίχτες που σε πάνε πάνω από το cap, αλλά δεν μπορείς να υπογράψεις free agents -των οποίων δεν έχεις τα birds rights τους- και να πας πάνω από το cap.
  • Αυτή την στιγμή, όλα τα στοιχεία “νιαουρίζουν” υπερβολικά πολύ για να μην είναι γάτα, ήτοι για να μην είναι σαφές το προβάδισμα της ανταλλαγής του από τους Lakers

Αν αυτό τώρα μας αρέσει; Εγώ που γράφω την παράγραφο είμαι Laker fan και μόλις έχω βγει από πέντε χρόνια γεμάτα πρωτόγνωρες σφαλιάρες για τον οργανισμό και μου αρέσει πολύ η προοπτική. Οι υπόλοιποι γύρω μου, ωστόσο, βρίζουν και οικτίρουν από τώρα. Δεν τους αδικώ.

Rest of LeBron News

Μένοντας για λίγο ακόμα στον LeBron, ο “Βασιλιάς” είχε πάνω του τα φώτα της επικαιρότητας και για δύο ακόμα λόγους τις προηγούμενες ημέρες. Ο πρώτος λόγος ήταν η ευθεία επίθεσή του στους ιδιοκτήτες των ομάδων του NFL και της νοοτροπίας αυτών. Συγκεκριμένα, μέσα από την εκπομπή του “The Shop” στο HBO, στο επεισόδιο της προηγούμενης Παρασκευής με καλεσμένους τον συνεργάτη του Maverick Carter, τον running back των Los Angeles Rams, Todd Gurley, και τον rapper (και ηθοποιό) Ice Cube, ο James σχολίασε:

“In the NFL they got a bunch of old white men owning teams and they got that slave mentality. And it’s like, ‘This is my team. You do what the fuck I tell y’all to do. Or we get rid of y’all.’ ”

Δίνοντας στη συνέχεια τα εύσημα στον κομισάριο του NBA, Adam Silver:

“He doesn’t mind us having a real feeling and to be able to express that. It doesn’t even matter if Adam agrees with what we are saying, he at least wants to hear us out. As long as we are doing it in a very educational, non-violent way, then he’s absolutely okay with it.”

Και αν για τα παραπάνω σχόλια είχε θετική ανταπόκριση, βρέθηκε στη μέση έντονης κριτικής για τους στίχους ενός τραγουδιού του 21 Savage που αναπαρήγαγε σε ένα insta story του το Σάββατο, στίχοι που αναπαρήγαγαν στερεότυπα κατά των Εβραίων. Με γεγονός εδώ να αποτελεί το λάθος του LeBron, λάθος επικοινωνιακό που στην καριέρα του σπανιότατα κάνει. Συγκεκριμένα, με την εξαίρεση του κακοεκτελεσμένου “The Desicion”, o LeBron, ένας άνθρωπος στο mediaκό μικροσκόπιο από τα παιδικά του χρόνια, και έχοντας μεγαλώσει χωρίς πατρική παρουσία, είναι αξιοθαύμαστο το πως έχει αποφύγει τόσα χρόνια τις κακοτοπιές και τις κάθε είδους αστοχίες επικοινωνιακά, με την στάση του απέναντι στα media να είναι υποδειγματική. Σε κάθε περίπτωση, και επιστρέφοντας στο προκείμενο, ο LeBron αμέσως απολογήθηκε, το ίδιο έκανε και ο rapper 21 Savage για τους στίχους του, με τη Λίγκα να αναγνωρίζει την έλλειψη πρόθεσης ρατσιστικού λόγου και να μην προβαίνει σε κάποια τιμωρία του James3)Αναλυτικότερα σχετικά εδώ..

Adam Silver on Howard Beck’s Full 48 Podcast

Ο δημοσιογράφος του Bleacher Report, Howard Beck, είχε την προηγούμενη εβδομάδα καλεσμένο στο podcast του, Full 48, τον κομισάριο της Λίγκας, Adam Silver, σε μία πολύ ζωντανή και ευχάριστη συνέντευξη. Αυτή κινήθηκε σε τρεις άξονες, το tanking στη Λίγκα, μετά την αλλαγή ποσοστών για το #1 pick των χειρότερων ομάδων, την απειλή του ιδιοκτήτη των Suns για αποχώρηση από το Phoenix αν δεν χρηματοδοτηθεί η ανακαίνιση του σταδίου με δημοτικά χρήματα και το ενδεχόμενο αναθεώρησης της τιμωρίας της μαριχουάνας από τη Λίγκα. Θέματα και τα τρία που τα αξιολογούμε ως ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και σας τα παρουσιάζουμε συνοπτικά ακολούθως.

Αναφορικά με το πρώτο ζήτημα, του tanking, με την στάση πολλών ομάδων, αλλά και οπαδών αυτών, να συνεχίζει να είναι θετική αναφορικά με αυτό, προτρέποντας ουσιαστικά παίχτες και παράγοντες να χάσουν ώστε να έχουν καλύτερο πλασάρισμα στο επερχόμενο draft, ο Silver τόνισε πως επειδή δεν έχουν ακόμα εφαρμοστεί οι αλλαγές που ψηφίστηκαν τον Σεπτέμβρη του 2017, μάλλον ομάδες και φίλαθλοι βιάζονται, καθώς θα πρέπει “να τρέξει” πρώτα η νέα διαδικασία και μετά να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα, υποδηλώνοντας ουσιαστικά, πως ομάδες και οπαδοί ενδεχομένως να αντιδρούν ακόμα βάσει του προηγούμενου καθεστώτος σχετικά. Θέση απόλυτα σωστή κατά τη γνώμη του γράφοντος.

Θυμίζουμε πως οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν από το Draft του 2019 είναι οι κάτωθι:

Στο δεύτερο μέρος της συζήτησης, ο Silver υποστήριξε τη θέση του ιδιοκτήτη των Suns, Robert Sarver, τονίζοντας τα θετικά πλεονεκτήματα για την κοινότητα της κάθε πόλης που έχει ένα ανακαινισμένο και πολυχρηστικό NBA στάδιο, κάνοντας σαφές πως αφού τα οφέλη διαμοιράζονται στην κοινότητα, αντίστοιχα θα πρέπει να μοιράζεται και το κόστος. Θαρρώ όσοι μας διαβάζετε γνωρίζετε την πλήρη αντίθεσή μας σχετικά (και αναλυτικότερα παρουσιασμένη δύο Weekly πίσω).

Τέλος, στην ερώτηση του Beck αναφορικά με το ενδεχόμενο μη τιμωρίας παιχτών που κάνουν χρήση μαριχουάνας, κυρίως λόγω της αλλαγής στη νομοθεσία όλο και περισσότερων Πολιτειών των Η.Π.Α. όπου η μαριχουάνα αποποινικοποιείται, o Silver τόνισε πως ενώ γνωρίζει προφανώς τις συγκεκριμένες αλλαγές, προσθέτοντας μάλιστα πως αρκετοί παίχτες του έχουν απευθυνθεί για να του τονίσουν πως στο πιεστικό πρόγραμμα των 82 αγώνων και των αλλεπάλληλων ταξιδιών, η μαριχουάνα τους βοηθάει να χαλαρώνουν και να κοιμούνται καλύτερα, υπάρχουν δύο θέματα που δεν μπορούν να παραβλεφθούν: πρώτον, ότι ακόμα και αν έχει νομιμοποιηθεί η χρήση της μαριχουάνας σε πολλές Πολιτείες, εξακολουθεί και απαγορεύεται η μεταφορά της εκτός της κάθε Πολιτείας, και, δεύτερον, το κοινωνικό πρότυπο που οι παίχτες αποτελούν, πρότυπο που θα έχει πολύ αρνητικές επιπτώσεις κοινωνικά αν το NBA και οι παίχτες νομιμοποιούσαν τη χρήση της, επιχείρημα απόλυτα σαφές και λογικό.

Κλείνοντας το συγκεκριμένο θέμα, οφείλουμε να σημειώσουμε σε περίπτωση που κάποιος παίχτης βρεθεί θετικός σε χρήση μαριχουάνας σε κάποιον από τους τέσσερις απροειδοποίητους ελέγχους dopping που κάθε παίχτης NBA περνά κάθε χρόνο, ενημερώνεται ο ίδιος και στέλνεται για επικοινωνία σε σχετικό σύμβουλο, αλλά όχι η ομάδα του, σε μία κίνηση απόλυτου σεβασμού των προσωπικών του δεδομένων από τη Λίγκα.

Giannis

Όταν πριν τρία χρόνια παρουσιάζαμε το “Giannis Project” εδώ στο Ball Hog, δεν νομίζω πως κάποιος από εμάς έβλεπε την εξέλιξή του σε MVP τόσο σύντομα.

Ωστόσο, είναι τέτοιες οι εμφανίσεις του και τόσα τα νέα και τα στατιστικά γύρω από αυτές που παρότι ξεκινήσαμε να τα βάζουμε σφηνάκια, μαζεύτηκαν κάμποσα, οπότε μάλλον σιγά-σιγά αποκτά και τη δικιά του γωνιά στα Weekly και το “δικό μας παιδί”.

Ξεκινώντας, ήταν τρομερή η ανάλυση των φετινών Bucks, των strength και των weaknesses τους, από τον Coach Nick:

Είναι δε εντυπωσιακό το στατιστικό πως ο Giannis έχει πλέον μέσο όρο πάνω από οχτώ καρφώματα ανά παιχνίδι! Και είναι εντυπωσιακό γιατί ο μόνος παίχτης που είχε σε μία σεζόν μέσο όρο πάνω από τέσσερα πριν από αυτόν ήταν ο Shaquille O’ Neal με πέντε τη σεζόν 2002-03!

Έχει φτάσει δε στο σημείο να έχει περισσότερα anassisted καρφώματα από ό,τι όλη την ομάδα των Sixers αθροιστικά!

Καθόλου παράλογα, συνεπώς, το shot chart του έχει αυτή τη μορφή φέτος:

Με εξίσου εντυπωσιακή να είναι και η πορεία του PER του. Τόσο ατομικά, αλλά πόσο δε συγκρινόμενη με την αντίστοιχη πορεία του PER του Anthony Davis.

Κλείνοντας, μας έπεσε το σαγόνι με αυτό:

Σφηνάκια

1/ Ένας ακόμα τραυματισμός για τον Chris Paul, πάλι στο αριστερό hamstring (hamstring strain), τον ίδιο που του στέρησε τη συμμετοχή στα δύο τελευταία παιχνίδια στους τελικούς της Δύσης, και ο ένατος στο ίδιο σημείο από το 2012! Και όπως εύστοχα σχολίασε ένας φίλος στο nba fantasy group που έχουμε στήσει σαν Ball Hog στο Facebook (The Greek NBA Fantasy Community): “Συμφωνούμε να μετονομαστεί ο Chris Paul σε CP3 to 6 weeks?”. Εύγε του φίλου Χάρη!

Δυστυχώς το τετραετές συμβόλαιό του έναντι $160 εκατ. δείχνει κάθε μέρα που περνά όλο και χειρότερο φοβάμαι…

Και τι έκαναν οι μπαγάσηδες οι Rockets για να τον κάνουν να ξεχάσει τον πόνο του; Του έφεραν στην ομάδα τον “αγαπημένο” του πρώην συμπαίκτη, τον Austin Rivers. Ναι, τον ίδιον Austin Rivers που πέρσι κυνηγιόντουσαν στους “μυστικούς διαδρόμους” του Staples Center για να πλακωθούν!

Ωστόσο, με τον Rivers να εκτελεί το 83% των σουτ του είτε στο ζωγραφιστό, είτε από το τρίποντο, την στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό των Rockets σαν ομάδα είναι 82,4%, μοιάζει απόλυτα λογική η συγκεκριμένη επιλογή, με την προσαρμογή στο σύστημα να μην φαντάζει δύσκολη.

2/ Η καθιερωμένη γωνιά της Αγνής Σλοβένικης Καύλας.

Το παλικάρι κάνει πλάκα, έτσι;

Όλοι μας είχαμε την ίδια αντίδραση με τον DeAndre Jordan: “What the fuck?!”

Επίσης, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως στα 30 πρώτα του παιχνίδια στη Λίγκα ο Luka έχει σκοράρει περισσότερους πόντους (565) από τους αντίστοιχους των Kyrie και Melo, έχει κατεβάσει περισσότερα rebounds (195) από τους Bird και LeBron στα δικά τους πρώτα 30, ενώ έχει δώσει περισσότερες assists (147) από ό,τι είχαν δώσει οι Derron Williams και Westbrook. Τέλος, μόνο οι Mitchell, Lillard και Iverson είχαν σκοράρει περισσότερα τρίποντα από αυτόν στην πρώτη 30άδα αγώνων τους στη Λίγκα.

3/ Όταν δίνεις στα ανιψάκια σου να παίξουν 2K και αυτά απλά πατάνε μανιωδώς τα κουμπιά του χειριστηρίου χωρίς σχέδιο, το αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι:

4/ Καλά τον είδαμε στο κάτωθι κλιπάκι τον Boogie και ελπίζουμε να τον δούμε και εντός παρκέ NBA σε πλήρη αγωνιστική δράση σύντομα.

5/ Περνώντας και στην Χάτσκικη κατηγορία “Συστατικά” του Weekly, είναι άξια αναφοράς τα κάτωθι (πριν τα Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια)

6/ Μένοντας στον Simmons, ή σωστότερα, με αφορμή την αστεία τεχνική που του χρέωσαν επειδή διαμαρτυρήθηκε καθήμενος σε ένα σφύριγμα, να πούμε πως κάπου μας έχει κουράσει η ευκολία με την οποία μοιράζουν τεχνικές οι διαιτητές. Δεν γίνεται οι παίχτες να παίζουν με την αδρεναλίνη στα κόκκινα και στα σφυρίγματά των διαιτητών ή στους πανηγυρισμούς τους να περιμένει κανείς πως θα γυρνάνε τον διακόπτη, θα νεκρώνουν και θα αντιδρούν σαν πρόβατα. Για τον όποιον κάπου…

7/ Τρεις σερί ήττες ακολούθησαν το σερί των Celtics των οχτώ νικών και η τρίτη εξ αυτών, κόντρα στους Bucks προκάλεσε την ανάγκη για team’s meeting, με συμμετοχή παιχτών και προπονητών. Κύριο θέμα συζήτησης ο εγωισμός των παιχτών και η ανάγκη εξύψωσης του συλλογικού της ομάδας πάνω από τα ατομικά θέλω για σουτ, πόντους, λεπτά συμμετοχής. Καλά όλα αυτά, θα πω εγώ, αλλά μήπως σιγά-σιγά έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε και για την κακή σεζόν του πολυλιβανισμένου (και από εμάς εδώ προφανώς) “Σατανά των Πάγκων” Brad Stevens; 30κάτι παιχνίδια μες στη σεζόν, με τέτοιο ρόστερ, τόσο γεμάτο, και η εικόνα μες στο παρκέ δεν δικαιολογείται πλέον.

8/ Κλείνουμε τα εορταστικά σφηνάκια μας με μία βαθιά υπόκλιση στον Άνθρωπο Fred VanVleet4)Πηγή: SportsNet.Ca:

“I’ve been working the last two years to get everybody in my circle out of debt and it’s not cheap. That’s more important to me [than material gifts]: to give them the financial freedom and a clean slate and help them get educated. Life happens: People are trying to make it happen with kids and they take loans and credit cards and you have to pay for school and doctor’s bills and divorces happen, so for me it’s trying to get everybody a clean slate and help them get debt free.”

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε:
#AskTheHog

Οι πρώτες ερωτήσεις έχουν ήδη καταφτάσει, αλλά όντας σε βαρύ πρόγραμμα, από τραπέζι σε bar και από bar σερί στο επόμενο τραπέζι χωρίς να έχει προλάβει να μεσολαβήσει καν καφές, τις κρατάμε, τις δουλεύουμε και τις απαντάμε μετά τις γιορτές, μαζί με τις νέες ερωτήσεις που θα μας στείλετε, μέσω των comments στα Weekly, στο mail μας, theballhogsite@gmail.com και με μήνυμα, είτε στη σελίδα μας στο facebook, The Ball Hog, είτε στον λογαριασμό μας στο twitter, @TheBallHogNet.

Καλές Γιορτές σε όλους/ες σας!

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Κάτι που ούτε οι ίδιοι θα κάνουν, ούτε οι Pelicans θα δεχτούν, μιας και ο Kyrie το καλοκαίρι αναμένεται να κάνει opt out από το τρέχον συμβόλαιό του.
2 Μπορείς να ανταλλάξεις για παίχτες που σε πάνε πάνω από το cap, αλλά δεν μπορείς να υπογράψεις free agents -των οποίων δεν έχεις τα birds rights τους- και να πας πάνω από το cap.
3 Αναλυτικότερα σχετικά εδώ.
4 Πηγή: SportsNet.Ca