Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol12

Posted on Jan 7 2019 - 6:21pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

“Αγριεμένος” εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο Karl-Anthony Towns, κάτι που επιβεβαιώνουν τα νούμερά του, προς τέρψη των owners του. Οι Timberwolves έδωσαν τέσσερα παιχνίδια την περασμένη βδομάδα, απέναντι σε Pelicans, Celtics, Magic και Lakers, με τον KAT να είναι ο μεγάλος ηγέτης τους. Συγκεκριμένη, ο νεαρός center τελείωσε την εβδομάδα του έχοντας 113 πόντους, 44/84 σουτ (52,4%), 20/24 βολές (83,3%), πέντε τρίποντα, 62 rebounds, εκ των οποίων 14 ήταν επιθετικά, 18 assists, εννιά λάθη, 2,0 ast/to, τρία κλεψίματα και 11 blocks. Αναμφίβολα από τις πιο dominant βδομάδες που έχουμε δει φέτος από παίκτη και με την απομάκρυνση του Tom Thibodeau1)Περισσότερα στο επόμενο Weekly Report., τα νούμερά του αναμένεται να μείνουν στα ψηλά.

Πολύ καλή βδομάδα πραγματοποίησε και ο Julius Randle, ο οποίος προσέφερε και σε κατηγορίες που δεν μας έχει συνηθίσει, αυτές των assists και κατ’ επέκταση του ast/to. Οι Pelicans αντιμετώπισαν την περασμένη βδομάδα τους Timberwolves, Nets και Cavaliers, με τον Randle να έχει 76 πόντους, 29/50 σουτ (58%), 15/20 βολές (75%), τρία τρίποντα, 26 rebounds (τα επτά επιθετικά), 13 assists, τέσσερα λάθη, 3,25 ast/to, δύο κλεψίματα και δύο blocks. Η Νέα Ορλεάνη αντιμετωπίζει αυτήν τη βδομάδα τους Grizzlies και εκ νέου τους Cavaliers και τους Timberwolves και μάλλον ο Randle θα συνεχίσει στα ίδια επίπεδα.

Συνεχίζει και εντυπωσιάζει ο Clint Capela, o oποίος μάλλον έχει αποφασίσει να κερδίσει μόνος του την κατηγορία των επιθετικών rebounds. Γενικώς ο Ελβετός έχει αποδειχθεί “κτήνος” το τελευταίο διάστημα και η περασμένη βδομάδα δεν ήταν διαφορετική κόντρα σε Grizzlies, Warriors και Blazers: 61 πόντοι, 24/36 σουτ (66,7%), 13/17 βολές (76,5%), 55 rebounds, με τα 20 να είναι επιθετικά, τρεις assists, δύο λάθη, 1,50 ast/to, δύο κλεψίματα και τέσσερα κοψίματα. Πάντα τέτοια!

Εξαιρετικός παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα ο Derrick White των Spurs, ο οποίος φαίνεται να αποδίδει καλύτερα από τότε που ο Gregg Popovich του εμπιστεύθηκε μια θέση στην βασική πεντάδα. Ο νεαρός guard πήρε ρόλο εκτελεστή περισσότερο στα παιχνίδια της περασμένης βδομάδας, “γράφοντας” ένα ακραίο ποσοστό. Έχουμε και λέμε: 60 πόντοι, 24/29 σουτ (82,8%), 7/9 βολές (77,8%), πέντε τρίποντα, επτά rebounds (το ένα επιθετικό), επτά assists, τρία λάθη, 2,33 ast/to, τρία κλεψίματα και τρία blocks. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την περίπτωσή του όταν επιστρέψει ο Dejounte Murray ή αν μπει στο rotation και ο Lonnie Walker, αλλά προς το παρόν, απολαύστε υπεύθυνα.

Καμμένη γη άφησε πίσω του ο Buddy Hield την εβδομάδα που μας πέρασε, καθώς βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να “κλειδώσουν” κατηγορίες υπέρ των owners του. Το μεγαλύτερο show του βέβαια ήρθε στο παιχνίδι με τους Warriors, όταν κονταροχτυπήθηκε με τον Steph Curry για το ποιος θα σημειώσει περισσότερα τρίποντα. Αν δεν είδατε τι συνέβη, ο Curry βγήκε νικητής από αυτή την άτυπη μονομαχία με 10 τρίποντα, σημειώνοντας δύο περισσότερα τρίποντα από τον Hield. Ας δούμε τι έκανε συνολικά ο Hield, όμως: 88 πόντοι, 35/63 σουτ (55,6%), 18 τρίποντα (!!!), 12 rebounds (τα έξι επιθετικά), 10 assists, τρία λάθη, 3,33 ast/to, ένα κλέψιμο και ένα block.

Σφηνάκια
  • To 15/13 του Tyus Jones κόντρα στους Pelicans.
  • Τα 15 rebounds του Nemanja Bjelica κόντρα στο Portland.
  • To career high του Kawhi Leonard με 43 πόντους (16/22 σουτ, 13/17 βολές) κόντρα στην Utah.
  • Oι 17 assists του Kris Dunn κόντρα στους Pacers.
  • Tα πέντε κλεψίματα του Terry Rozier στο παιχνίδι με τους Timberwolves.
  • Οι 23 προσπάθειες για βολές του Ben Simmons κόντρα στους Suns, χαρίζοντας επί της ουσίας την κατηγορία των FTAs.
  • Οι 15 assists του Nikola Jokic κόντρα στους Knicks.
The Bennetts

Όσοι είχατε τον Lonzo Ball στα line-ups σας, είμαστε σίγουροι πως ρίξατε κατάρες με κάθε πιθανό τρόπο. Και πως να κάνατε διαφορετικά δηλαδή; Ο point guard των Lakers αγωνίστηκε κόντρα σε Thunder, Knicks και Timberwolves, γράφοντας συνολικά 20 πόντους, 7/21 σουτ (33,3%), 1/7 βολές (14,3% – ναι, σωστά διαβάζετε), 13 assists, εννιά λάθη, 1,44 ast/to. Έσωσε κάπως τα προσχήματα με τα πέντε τρίποντα, και τα 16 rebounds συνολικά, αλλά σε καμία περίπτωση δεν περιμένεις από τον PG σου να σου δίνει πρωτίστως νούμερα στα rebounds σου.

Οk, δεν έχουμε συνηθίσει τον P.J. Tucker να πιάνει υψηλές αποδόσεις και νούμερα, καθώς οι μέσοι όροι του κινούνται περί του 7,5/6,5 με σχεδόν δύο τρίποντα και τα ποσοστά του να είναι αξιοπρεπή. Ωστόσο, την περασμένη βδομάδα ήταν πολύ κάτω των μέσων όρων αυτών, κάτι που αποδεικνύεται και από το συνολικό του statline: στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε: επτά πόντοι, 1/10 σουτ (10%), 4/6 βολές (66,7%), ένα τρίποντο, 14 rebounds συνολικά και μόλις ένα επιθετικό, τέσσερις assists, ένα λάθος, 4,00 ast/to, τρία κλεψίματα και ένα block. Στις περισσότερες λίγκες (στις 20άρες τουλάχιστον) ο Tucker αποτελεί έναν τίμιο filler και αναμφίβολα τέτοιου είδους νούμερα “σκοτώνουν” τους owners του.

Σφηνάκια
  • Tα εννιά λάθη του Trae Young κόντρα στους Pacers.
  • Tα 1/9 τρίποντα του Damien Lillard απέναντι στους Kings.
  • Tα επτά λάθη του Tobias Harris με τους Suns.
  • Tα 3/20 σουτ του Russell Westbrook κόντρα στους Lakers.
  • Οι 0/10 προσπάθειες του Dirk Nowitzki στο ματς με τους Celtics.
  • Τα 4/15 σουτ του C.J. McCollum απέναντι στους Thunder.
  • Το “μερακλίδικο” 2/14 σουτ του Willie Cauley-Stein με τους Blazers.
One Night Stands

Δεν είναι επίδοση της μιας βραδιάς από την άποψη ότι την έκανε ένας random παίκτης, αλλά όταν κάτι γίνεται για πρώτη φορά στην Ιστορία, χρειάζεται ξεχωριστή αναφορά. Το 5×5 είναι κάτι που έχει γίνει 19 φορές στην Ιστορία της Λίγκας. Φέτος δε, είχαμε το ακόμα πιο σπάνιο γεγονός να έχουμε ήδη δει δυο φορές τέτοια επίδοση, αφού λίγες βδομάδες πριν το έκανε κι ο Anthony Davis. Την Πρωτοχρονιά, ο Jusuf Nurkic μπήκε ιστορικά στον νέο χρόνο, γράφοντας 24/23/7/5/5 κόντρα στο Sacramento, στο πρώτο “20/20 – 5×5” στην Ιστορία του ΝΒΑ.

Την πρώτη μεγάλη εμφάνιση της χρονιάς πραγματοποίησε απέναντι στους Pacers o Norman Powell, o oποίος εκτέλεσε την Indiana από κάθε πιθανό σημείο. Ο shooting guard του Toronto τελείωσε το παιχνίδι με 23 πόντους, 10/12 σουτ (83,3%), 3/3 τρίποντα, δύο rebounds, ένα κλέψιμο, μια assists και κανένα λάθος. Με αυτή την απόδοση, ίσως βρει έναν πιο ενεργό ρόλο στο rotation του Nick Nurse.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Αυτό που συμβαίνει στα τελευταία παιχνίδια με τον Jamal Murray είναι πραγματικά άξιο αναφοράς. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια οι πόντοι του έχουν ως εξής: 9/31/46/8/36/8, με τα ποσοστά του να κυμαίνονται από 21% ως 66%. Οι παραπάνω επιδόσεις αποτελούν από τα πλέον έντονα σκαμπανεβάσματα που έχουμε δει από τότε που ασχολούμαστε με το Fantasy. Αν συνάδουν ανησυχία; Εμείς λέμε όχι, αφού όταν ένας παίχτης σημειώνει “τριαντάρες” μετά από παιχνίδια με μονοψήφιο αριθμό πόντων, σημαίνει πως δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα. Συνεπώς, ψυχραιμία.

O Gordon Hayward είχε μια παράξενη εβδομάδα -και σεζόν συνολικότερα βέβαια. Στο πρώτο από τα τρία παιχνίδια των Celtics, έμεινε στο μηδέν, μην καταφέρνοντας να βρει στόχο σε κανένα από τα έξι σουτ που πήρε με τους Kings. Ακολούθησε ένα παιχνίδι με 35 πόντους έχοντας 14/18 κόντρα στους Timberwolves και ένα γεμάτο παιχνίδι κόντρα στους Mavericks, στο οποίο είχε 16 πόντους, 11 rebounds και οχτώ assists. H σταθερότητα είναι το ζήτημα φέτος για τον Hayward και προς ώρας δεν έχει καταφέρει να βρει τον ρυθμό που θα επιθυμούσαν οι Celtics και κατ’ επέκταση οι owners του. Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε μπροστά στην 14η fantasy-ακή βδομάδα, αν δεν έχετε ήδη πατήσει το κουμπί, κάντε το ελεύθερα.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Σε ένα πολύ καλό σερί παιχνιδιών έχει επιδοθεί τελευταία ο Shabazz Napier, η συμμετοχή του οποίου δεν έχει πέσει κάτω από τα 20 λεπτά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια. Ο point guard των Nets έχει αναδειχθεί σε killer από τη γραμμή του τριπόντου (10 στα τέσσερα αυτά παιχνίδια), ενώ και τα ποσοστά συνολικά είναι εξαιρετικά (21/35 σουτ, ήτοι 60%). Παράλληλα, σε αυτό το διάστημα έχει μοιράσει 18 assists, ενώ έχει σημειώσει 72 πόντους. Αν κάποιος έχει ανάγκη από point guard, μην διστάσετε να τον δώσετε και να εξαργυρώσετε αυτά τα νούμερα.

Παίζετε σε dynasty leagues, είστε στις τελευταίες θέσεις κάνοντας tanking και διαθέτετε τον Jeff Green; Τότε να θεωρείτε τους εαυτούς σας τυχερούς. Οι owners του Green είδαν σαν μάννα εξ ουρανού τα νούμερα του βετεράνου, ο οποίος έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις κατά καιρούς απουσίες των Dwight Howard και Markieff Morris. Το 11,4/4,9/1,7/0,6/0,5 που γράφει κατά μέσο όρο αναδεικνύει πλήρως αυτό που λέμε, ενώ το 48,4% ποσοστό ευστοχίας και το 91,1% από τη γραμμή των βολών, προσθέτει το “κερασάκι στην τούρτα”. Ο Green μπορεί να αποδειχθεί καλή αξία σε κάποιον που θέλει να κάνει push για την post-season, δίνοντας πίσω κάποιο pick για τη λογική του “win now”. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείτε την αξία του, όσο ακόμα είναι καιρός.

H Γωνιά του Embiid

Σε status Day-To-Day βρίσκεται ο Devin Booker, ο οποίος αποχώρησε από το παιχνίδι κόντρα στους Hornets με τραυματισμό στην πλάτη. Το ιατρικό επιτελείο δεν έχει δώσει ακριβείς πληροφορίες μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές για την κατάστασή του, ωστόσο σύμφωνα με τον προπονητή των Suns, Igor Kokoskov, η συμμετοχή του στο παιχνίδι της Τρίτης είναι αμφίβολη. Οι Suns έχουν τρία παιχνίδια μέσα στη βδομάδα, συνεπώς προχωρήστε με δικό σας ρίσκο.

Επίσης με τραυματισμό στην πλάτη ταλαιπωρείται ο Kyle Kuzma, που έμεινε εκτός δράσης στο παιχνίδι με τους Timberwolves. Οι Lakers αντιμετωπίζουν το Dallas σήμερα και αυτό που απορρέει από τα reports είναι πως ο νεαρός θα είναι game-time decision. Γι’αυτό παρακολουθείστε μέχρι τελευταία στιγμή την κατάστασή του και πράξτε ανάλογα.

Εκτός παιχνιδιού με τους Nuggets έχει τεθεί ο Eric Gordon, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατό του. Ο βετεράνος guard ήταν αμφίβολος ήδη από χθες, ωστόσο το απουσιολόγιο για το αποψινό ματς τον έβγαλε και επίσημα εκτός. Πλέον ο Gordon -και οι owners του- περιμένουν την Τετάρτη ως την επόμενη ευκαιρία για να αγωνιστεί. Gerald Green και Austin Rivers αναμένεται να μοιραστούν τα λεπτά του.

Tα κλασσικά τρία και τέσσερα παιχνίδια για τις 29 ομάδες του NBA για αυτή τη fantasyακή αγωνιστική, με εξαίρεση τους Nuggets που θα δώσουν πέντε αγώνες.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.

References
1 Περισσότερα στο επόμενο Weekly Report.