The Ball Hog’s 2018-19 All Star Subs

Posted on Jan 27 2019 - 10:07am by The Ball Hog

Καθώς οι ψηφοφορίες για τους φετινούς All Stars για το All Star Game που θα διεξαχθεί στη Charlotte στις 17 Φλεβάρη έχουν ολοκληρωθεί και οι βασικοί των ομάδων έχουν ήδη ανακοινωθεί, δεν θα μπορούσαμε και εμείς να μην πούμε την αποψάρα μας αναφορικά με το όλο πανυγηράκι. Έτσι σας παρουσιάζουμε σήμερα τους παίχτες που θεωρούμε πως πρέπει να συμπληρώνουν τις δύο All Star ομάδες, αλλά και εκείνους που θα έπρεπε να συμμετέχουν, αν δεν υπήρχε ο περιορισμός των Περιφερειών. 

Οι All Stars των Συντακτών του Ball Hog
East All Stars
 ΓιάννηςΚοσμάςΛουκάςΝίκοςGus
Subs
#1BealBealBealBealBeal
#2SimmonsSimmonsMiddletonSimmonsSimmons
#3LowryLowryLowryLowryLowry
#4GriffinGriffinGriffinGriffinGriffin
#5VucevicVucevicVucevicVucevicVucevic
#6RussellRussell
RussellBledsoeRussell
#7Turner
TurnerTurnerSiakamSiakam
Θα έπρεπε
#1-ButlerCollinsMiddletonBledsoe
#2-SiakamSiakamRussellMiddleton
West All Stars
 ΓιάννηςΚοσμάςΛουκάςΝίκοςGus
Subs
#1WestbrookWestbrookWestbrookHolidayConley
#2LillardLillardLillardLillardLillard
#3AldridgeThompsonDONCICDoncicAldridge
#4DavisDavisDavis
DavisDavis
#5JokicJokicJokicJokicJokic
#6TownsTownsHolidayTownsTowns
#7GobertGobertDeRozanGobertHoliday
Θα έπρεπε
#1MitchellConleyFoxAldridgeHarris
#2Fox/HieldHolidayMurrayHarrisMitchell

 

Και αφού είδαμε τώρα τις επιλογές σας, πάμε να πούμε δύο κουβέντες για αυτές, ειδικά όσες θεωρείτε πως χρήζουν μιας επεξήγησης παραπάνω:

Γιάννης Χάτσιος: Οι τελευταίες θέσεις της φετινής Ανατολής είναι πραγματικά δύσκολο ερώτημα, ιδίως μετά και τον τραυματισμό του Oladipo. Ούτε ο Russell, ούτε ο Myles Turner (ή για άλλους, ο Siakam, o Sabonis, o Winslow) έχουν το βιογραφικό για να μπουν σε ένα all-star game. Διάλεξα αυτούς τους δύο, όμως, αντί για παράδειγμα κάποιον Bledsoe, Middleton, Redick κ.ο.κ., γιατί μου φαίνεται πως έχουν το λαμπρότερο μέλλον και την μικρότερη πιθανότητα να καταλήξουν “λαθρεπιβάτες”. Επιπλέον, δεδομένων των τραυματισμών Oladipo και Dinwiddie, πιστεύω πως η συνέχεια της σεζόν θα δικαιώσει τις συγκεκριμένες επιλογές.

Στην απέναντι πλευρά, βέβαια, γίνεται σφαγή. Δεν νιώθω καθόλου καλά αφήνοντας έξω το δικέφαλο τέρας του Sacramento, τον Doncic και τον Mitchell. Ιδίως για τον τελευταίο πιστεύω πως τον Μάιο θα τραβάμε τα μαλλιά μας. Ακόμα κι έτσι, ο Gobert αποτελεί την ταυτότητα των Jazz, ενώ δίνω προτεραιότητα σε LaMarcus Aldridge και Karl-Anthony Towns1)Για τον οποίο μπορεί όμως και να έχω αλλάξει γνώμη μέχρι το All-Star Game… ως κτήνη και μοναδικούς εκπροσώπους των ομάδων τους. Επομένως η πιο δύσκολη επιλογή μου είναι ο Russell Westbrook. Ναι, τα ποσοστά ευστοχίας του θυμίζουν Marcus Smart στα χειρότερά του, ωστόσο υπάρχει μια αξία στον τρόπο που παίζει με ένα τόσο μη ισορροπημένο ρόστερ. Ο τρόπος που τράκαρε με τον Durant, είναι ακριβώς αυτός που απελευθερώνει τον Paul George και του επιτρέπει να είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, ακόμα κι αν είναι η δεύτερη επιλογή. Εν ολίγοις, πιστεύω πως αν βάζαμε οποιονδήποτε από τους άλλους στη θέση του Westbrook, οι Thunder θα ήταν χειρότεροι, ενώ αντίθετα, Kings, Mavs και Jazz δεν είμαι σίγουρος ότι δεν θα ήταν καλύτεροι. Σταματάω εδώ γιατί μπορεί να βάλω τον Mitchell τελικά2)Αλλά βαριέμαι να αλλάξω τον πίνακα. :p

Κοσμάς Καψάλης: Θα χαρώ αν μπει όποιος από τους δυο δυτικούς αστερίσκους άφησα έξω γιατί το αξίζουν. Δυστυχώς το ρεκόρ των Πελεκάνων δεν αφήνει πολλά περιθώρια για δυο παίκτες και ο Conley ίσως πέσει θύμα των πιο δημοφιλών Westbrook/Lillard. Γενικά στη Δύση δεν υπάρχει λάθος επιλογή, παρά μόνο αναγκαστικές απουσίες. Εφόσον δεν κληθεί ο Klay νομίζω θα μπει κάποιος των Spurs. Τέλος, αν ο Mitchell είχε φορμαριστεί λίγο νωρίτερα, δεν θα έλειπε, αλλά μάλλον άργησε. Στην Ανατολή, αυτοί που το αξίζουν αγωνιστικά (Siakam, Winslow, Sabonis, Turner, Collins) ίσως δεν μπουν για τους λόγους που είπε ο Γιάννης. Δεν θα με πειράξει καθόλου αν μπει ο Siakam στη θέση του Lowry, δεν ξέρω αν θα μπει δεύτερο Ελάφι, παρότι η ομάδα πρέπει να επιβραβευθεί με κάτι τέτοιο, ενώ ο Russell δεν πρέπει να λείψει. Beal/Simmons/Blake/Vucevic θεωρώ είναι κλειδωμένοι, ενώ δεν θα με χαλάσει καθόλου αν τη δεδομένη θέση του Oladipo καλύψει ο λατρεμένος Myles Turner.

Λουκάς Μοσχούλας: Εδώ είναι προσωπικές επιλογές και επειδή έχω εντολή από τον αρχισυντάκτη (που δεν έχουμε) να κάνω και κάποιες τρελές επιλογές για να έχουμε cliks και σχόλια στα social media, είπα να αφήσω έξω τον Simmons από την Ανατολή. Όταν μάθει να σουτάρει ξαναμιλάμε. Θα ήθελα πραγματικά να δω στο All Star τον John Collins, αν και πιστεύω ότι θα τον δω τα επόμενα χρόνια. Τώρα στη Δύση που έχει παραπάνω ζουμί: Θέλω να δω DeRozan και Jrue ρε παιδιά. Κάνουν τρομερές χρονιές και μπορούν να προσδώσουν μια διάθεση για θέαμα που την χρειάζεται η συγκεκριμένη μέρα. Τώρα θα μου πει ο άλλος “αν ρε Μοσχούλα θες θέαμα πάρε Gobert και DeAndre”, αυτοί παίζουν και άμυνα όμως και δεν μου αρέσει. Για το τέλος άφησα την απάντηση για όλες τις ερωτήσεις που αφορούν το NBA για τα επόμενα 15 -τουλάχιστον- χρόνια. Η Αγνή Σλοβένικη Καύλα δεν πρέπει να λείπει από την γιορτή του NBA παιδιά. Doncic for everything.

Νίκος Ραδικόπουλος: Για τη Δύση, προσωπικά, είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Ξεκινάμε με την γερή δόση της πρώην γιούγκο-σχολής, με Jokic και Doncic και μετά αρχίζουμε και στήνουμε γύρω από αυτούς. Παρεμπιπτόντως, ο Doncic εφόσον επιλεχθεί, θα είναι ο πρώτος rookie μετά τον Yao Ming που θα βρεθεί σε All-Star. Αλλά πέρα από αυτούς, οι επιλογές είναι μετρημένα κουκιά. Το δίδυμο της Νέας Ορλεάνης δεν μπορεί να μην βρεθεί στην Charlotte, ο Davis, επειδή είναι ο Davis και, στην περίπτωση του Holiday, επειδή τα on/off numbers του είναι καλύτερα από αυτά του Davis3)Με αυτόν στο παρκέ χωρίς τον Davis οι Pelicans είναι στο συν, ενώ με τον Davis χωρίς τον Jrue στο πλην.. Έχω λίγες αμφιβολίες για τον Lillard. Ο Westbrook, όπως τακτικά γράφω στο Weekly με εκνευρίζει σαν παίχτης και δεν θέλω ξινόφατσες στη γιορτή Τέλος, δυστυχώς για Aldridge και Harris, τα πράγματα είναι τόσο στριμωχτά στην Δύση, που δεν θα πάρουν το κάλεσμα, εκτός αν (χτυπήστε ξύλο) υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Για Ανατολή νομίζω δεν έχω να προσθέσω κάτι που δεν έχει ήδη ειπωθεί.

Gus Χρυσοχού: Είμαι σίγουρος πως για μια ακόμη φορά ο Mike Conley δεν θα βρεθεί στο All-Star, ωστόσο επί του προσωπικού, δεν θα μπορούσαν να μην τον συμπεριλάβω στις επιλογές μου. Και ο λόγος είναι πολύ απλός και δεν έχει να κάνει επουδενί με το χαριστικό “έλα μωρέ, ας παίξει κι αυτός σε ένα All-Star Game”. Ο Conley οδεύει στο να κλείσει τα 32 του χρόνια, επέστρεψε μετά από έναν σοβαρότατο τραυματισμό που τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης όλη την περασμένη χρονιά και έχει καταλήξει να “γράφει” σχεδόν πανομοιότυπα νούμερα πριν τον τραυματισμό του. Έχει επιδείξει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα (μεγαλύτερη από εκείνη του Westbrook για παράδειγμα) και όντας πλέον βετεράνος, μάλλον παίζει το πιο ώριμο μπάσκετ στην καριέρα του. Φυσικά δεν είναι ο αθλητικός παίκτης που θα δώσει το θέαμα σε ένα all-star, αλλά διάολε, αφού βρέθηκε κάποτε ο Anthony Mason να είναι all-star, δεν γίνεται να μην βρεθεί και ο “Money Mike”. Κι όσοι θέλετε να δείτε τον Doncic, σεβαστό, αλλά ο Σλοβένος θα χορτάσει από All-Stars τα επόμενα χρόνια, αφήστε ένα “μπασκετόγερο” να το χαρεί και να ζήσει την στιγμή του.

Στην Ανατολή, τα πράγματα είναι κάπως πιο μετρημένα. Vucevic, Beal, Simmons και Griffin θα δουν τα ονόματά τους στο draft της 7ης Φεβρουαρίου, που σημαίνει πως μένουν τρεις θέσεις. Προσωπικά επέλεξα τον Siakam, καθώς η βελτίωσή του είναι τρομακτική και θα είναι ένα ωραίο story να τον δούμε να παίρνει το χρίσμα του All-Star, ενώ επίσης θα ήθελα να δω τους Lowry και Russell. Ωστόσο, εκτιμώ πως δύο από αυτούς τους τρεις ίσως “πληρώσουν” το γεγονός πως δεν είναι συμπαίκτες του Giannis στους Bucks. Οπότε, ίσως δούμε τους Bledsoe και Middleton να προτιμώνται.

 

Αν τώρα δεν υπήρχε ο παραμικρός περιορισμός θέσεων ή περιφερειών, ποιοι θα ήταν οι υπόλοιποι All Stars του καθενός;

Γιάννης: Κρατάμε όπως είναι όλη τη Δύση και σίγουρα από την Ανατολή Kemba και Griffin, ήτοι 19. Θα μπουν μέσα Harris, Fox, Doncic που εκπροσωπούν ομάδες που δεν υπήρχαν μέχρι πριν στη Δύση ως οι καλύτεροι παίκτες τους και ισάξιοι ή καλύτεροι αυτών που μένουν έξω. Φτάνουμε στους 22. Τώρα παίζω μεταξύ Simmons, Lowry, Mitchell, DeRozan και Holiday. Ένα πολύ δύσκολο όχι για τον Simmons, γιατί αν και είναι ο (στην ισοπαλία) δεύτερος καλύτερος παίκτης σε μια ομάδα στο top-4 της περιφέρειάς της, θεωρώ για παράδειγμα το κατόρθωμα του Holiday πιο δύσκολο και ο Lowry έχει παίξει πολλά παιχνίδια χωρίς τον Kawhi. O Mitchell ξεκίνησε άσχημα αλλά αυτή την στιγμή οδηγεί μαζί με τον Gobert μια ομάδα που θα καταλήξει στο top-4 της Δύσης και είναι, ρε παιδί μου, πειστικός. Ο DeRozan είναι εξαιρετικός αλλά τα νούμερα δεν δείχνουν ότι οδηγεί τους Spurs στο ρεκόρ τους. Πολύ δύσκολη επιλογή, θα πάω με Mitchell και Lowry.

Κοσμάς: Από την Ανατολή θα κράταγα μόνο την τετράδα που έγραψα και πάνω πως θεωρώ κλειδωμένη. Τη θέση τους από τη Δύση θα κάλυπταν οι Jrue που κάνει μια καταπληκτική χρονιά, ο Conley που είναι κρίμα να μην έχει παίξει ακόμα σε All Star Game, και από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Αν πρέπει να επιβραβεύσουμε και πορεία ομάδας ο Tobias Harris πρέπει να είναι εκεί. Αν το πάμε καθαρά βάσει ποιους θέλουμε να βλέπουμε σε τέτοια παιχνίδια, θα έπαιρνε τη φανέλα ο Luka και ίσως βλέπαμε δεύτερο Freezeout.
Τέλος ένα “παράπονο” μιας και είμαστε στην κατηγορία “αν”. Φέτος λογικά βλέπουμε για τελευταία φορά τους Nowitzki, Wade, Carter. Oι δυο πρώτοι μετράνε μαζί τέσσερα Πρωταθλήματα, ένα MVP και δύο Finals MVP (και πάμπολλα στατιστικά μεγαλεία) και ο τρίτος μπορεί να μην είχε ομαδική επιτυχία, αλλά είναι ένας από τους πιο θεαματικούς παίκτες όλων των εποχών, και συνάμα μας έχει δώσει μια από τις καλύτερες παραστάσεις σε διαγωνισμό καρφωμάτων. Ποιον θα πείραζε μια ανακοίνωση από το ΝΒΑ ότι δεν χρειάζεται να ψηφιστούν αυτοί οι παίκτες επειδή θα κληθούν τιμητικά για μια τελευταία εμφάνιση σε αυτό το παιχνίδι που όπως βλέπουμε και από τις fan votes γίνεται ώστε οι θεατές να δούνε αυτούς που θέλουν πιο πολύ;

Λουκάς: Αν κανόνιζα την 24αδα δεν ξέρω αν θα υπήρχε sold out στο γήπεδο της Charlotte. Collins, Siakam, Knox είναι τρεις από τους παίκτες που θα έβαζα στην 12αδα της Ανατολής. Ενώ από τη Δύση, Fox, Murray και Kuzma θα ήταν κάποιοι που θα ήθελα να δω από το φετινό All Star Game. Εντάξει θα μπορούσε να είναι και το ASG των φτωχών το δικό μου, αλλά αφού μου είπατε πως δεν έχω περιορισμούς στις επιλογές…

Νίκος: Δεν ξέρω γιατί πρέπει κάθε φορά να απαντάω μετά την πιο ακραία hipsteroαπάντηση… Τέλος πάντως. Αν δεν είχαμε τους περιορισμούς των περιφερειών θα πήγαινα ακόμα πιο ακραία και από τον Γιάννη. Μόνο Beal και Griffin από την Ανατολή και στη θέση τους πέντε δυτικούς. Τους δύο Spurs, τους δύο Clippers και τον Mitcell για παράδειγμα.

Gus: Προσωπικά οι προτιμήσεις μου είναι αυτές, τόσο σε Δύση, όσο και σε Ανατολή, ακόμα και με τον μη περιορισμό θέσεων ή περιφερειών. Η μόνη αλλαγή που θα έκανα θα είχε να κάνει μόνο με τραυματισμούς. Για παράδειγμα αν τραυματιστεί ο Conley, θα ήθελα να δω τον Mitchell και αν δεν μπορεί ούτε ο Mitchell, τον DeRozan. Οπότε λυπάμαι που σας κλείνω ξενέρωτα τη συζήτηση, αλλά επιμένω στις επιλογές μου όπως τις βλέπετε στον αρχικό πίνακα.

References
1 Για τον οποίο μπορεί όμως και να έχω αλλάξει γνώμη μέχρι το All-Star Game…
2 Αλλά βαριέμαι να αλλάξω τον πίνακα. :p
3 Με αυτόν στο παρκέ χωρίς τον Davis οι Pelicans είναι στο συν, ενώ με τον Davis χωρίς τον Jrue στο πλην.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Χάρης Κορλεόνης January 28, 2019 at 01:30 -

    Αφού κάνατε την αρχή, ας προσθέσω κι εγώ την αποψάρα μου.
    Αν και βασικά θα προτιμούσα να περάσω κατευθείαν στο δεύτερο σκέλος χωρίς τον περιορισμό των περιφερειών.
    Νομίζω ότι ειδικά φέτος, ίσως εντονότερα από κάθε άλλη χρονιά, παίχτες που θα άξιζαν και με το παραπάνω τον τίτλο του all star θα μείνουν εκτός λόγω του παράλογου και ηλίθιου διαχωρισμού Ανατολής-Δύσης.
    Και ο τραυματισμός του Oladipo κάνει τη ανισορροπία ακόμα πιο έντονη.
    Anyway, θα κάνω μία προσπάθεια.

    EAST
    Simmons
    Beal
    Griffin
    Vucevic
    Siakam (λόγω πιθανού MIP, αν και δεν είναι ο ορισμός του all star material)
    Brogdon (αν “πρέπει” να μπει δεύτερος παίχτης των Bucks λόγω 1st seed θα προτιμούσα τον λατρεμένο και υπέρ-ουσιώδη Brogdon της 50-40-90 season από το μέγεθος των ονομάτων του Middleton και του Bledsoe)
    Turner (απλά και μόνο για να εκπροσωπήσει κάποιος την 3η καλύτερη ομάδα της περιφέρειας ελλείψει του Oladipo)

    Όπως καταλάβατε με το ζόρι στριμώχνω παίχτες στην Ανατολή. Λυπάμαι αλλά ούτε ο Lowry ούτε ο Russell μου γεμίζουν το μάτι για all star game.

    WEST
    Lillard
    Westbrook
    Doncic
    Jokic
    Davis
    Towns
    Gobert (ο DPY πρέπει να είναι παρών στη Charlotte)

    Αν τώρα καταργήσουμε τον ανούσιο περιορισμό των περιφερειών, δεν πιστεύω ότι υπάρχει ούτε ένας από Ανατολή που “θα έπρεπε” να φάει θέση δυτικού.
    Αντίθετα, εγώ από Ανατολή θα κράταγα μόνο την τετράδα Simmons-Beal-Griffin-Vucevic και στις 3 θέσεις που περισσεύουν θα έβαζα Holiday, Mitchell + έναν από το mid-range δίδυμο των Spurs.
    Ναι, η σεζόν των Pelicans μέχρι τώρα δε δικαιολογεί 2 all stars, αλλά η χρονιά του Jrue θεωρώ ότι αξίζει να του δώσει το χρίσμα.
    Ο δε Mitchell μπορεί να άργησε να πάρει μπρος, αλλά (σε αντίθεση με ό,τι λέμε για τους ανατολίτες) θεωρώ ότι είναι κάργα all star material. Και μιας και είναι καθαρά υποκειμενική η ψήφος, προσωπικά θα γούσταρα πολύ να τον δω να κάνει τα δικά του στο ASG.
    Όσον αφορά το δίδυμο των Spurs, μάλλον θα διάλεγα τον DeRozan καθαρά για λόγους συμπάθειας, αλλά και αισθητικής ομορφιάς στον τρόπο παιχνιδιού του.

    Άρα, συνοπτικά θα ήθελα ένα all star game με τους εξής:
    GUARDS
    Curry
    Harden
    Irving
    Walker
    Lillard
    Westbrook
    Simmons
    Holiday
    Mitchell
    DeRozan
    Beal

    FRONTCOURT
    Giannis
    James
    Davis
    Durant
    George
    Leonard
    Embiid
    Jokic
    Doncic
    Towns
    Gobert
    Griffin
    Vucevic

    Αυτά!

    • Billy Hoyle January 29, 2019 at 00:29 -

      Άψογος. Doncic τόσο εύκολα μέσα;