Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol15

Posted on Jan 28 2019 - 6:45pm by Gus Chr

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Τα πάντα στο πέρασμά του διέλυσε ο Jrue Holiday τη βδομάδα που πέρασε, καθώς επιδόθηκε σε μια σειρά από dominant εμφανίσεις. Με την απουσία του Anthony Davis, ο Holiday έχει αναδειχθεί στον φυσικό ηγέτη των Pelicans, κάτι που αποδεικνύεται από τα νούμερά του: 101 πόντοι, 41/79 σουτ (51,9%), επτά τρίποντα, 32 rebounds (τα πέντε επιθετικά), 29 assists, 10 λάθη, 2,90 ast/to, έξι assists και δύο τάπες. Μοναδικό μελανό σημείο το 57,1% από την γραμμή των βολών (12/21), ποσοστό πολύ χαμηλότερο του 74,6% που “γράφει” μέχρι τώρα στην χρονιά. Οκ, του το συγχωρούμε.

“Σεληνιασμένος” εμφανίζεται τις τελευταίες -αρκετές- μέρες ο Donovan Mitchell, o oποίος έχει αφήσει για τα καλά πίσω του το μέτριο ξεκίνημά του και υπενθυμίζει σε όλους τον παίκτη που μας άφηνε με το στόμα ανοιχτό πέρυσι. Ο “Spida” ντύθηκε τόσο εκτελεστής, όσο και δημιουργός στα τέσσερα παιχνίδια κόντρα σε Blazers, Nuggets και Timberwolves (οι Jazz τους αντιμετώπισαν δύο φορές μέσα στην περασμένη βδομάδα) και η κατάληξη ήταν η εξής: 124 πόντοι, 41/99 σουτ (41,4%), 30/41 βολές (73,2%), 12 τρίποντα, 24 rebounds με τα επτά να είναι επιθετικά, 27 assists, 10 λάθη, 2,70 ast/to, τέσσερα κλεψίματα και τρία blocks. Όσοι τον έχετε αντίπαλο τις επόμενες βδομάδες, κουράγιο θα περάσει.

“HalleLuka” και σε επίπεδο fantasy μπορούν να φωνάζουν οι owners του Luka Doncic, με τον Σλοβένο να προσθέτει ακόμα τέσσερις εκπληκτικές εμφανίσεις στο ενεργητικό του. Όπως είναι φυσικό, στην σε όλα τα επίπεδα εξαιρετική βδομάδα του, ξεχώρισαν το triple-doubles που έκανε απέναντι απέναντι σε Milwaukee και Toronto, για το οποία, βέβαια, θα διαβάσετε περισσότερα στην “γωνιά της αγνής σλοβένικης καύλας” στο επόμενο Weekly Report. Συνολικά, λοιπόν, ο Doncic είχε 102 πόντους, 34/75 σουτ (45,3%), 26/34 βολές (76,5%), οχτώ τρίποντα, 38 rebounds (πέντε επιθετικά), 34 assists, 13 λάθη, 2,62 ast/to, τέσσερα κλεψίματα και τρία blocks.

Εξαιρετικά ουσιώδης ήταν ο Cedi Osman, την περασμένη βδομάδα, με τον Τούρκο να προσφέρει σε πολλές κατηγορίες. Το παιχνίδι που ξεχώρισε, φυσικά, για τον ίδιο ήταν αυτό απέναντι στους Heat που σημείωσε 29 πόντους, κάνοντας έτσι ρεκόρ καριέρας. Συνολικά ο 23χρονος forward τελείωσε την βδομάδα έχοντας 79 πόντους, 28/55 σουτ (50,9%), 11/15 βολές (73,3%), 12 τρίποντα, 20 rebounds εκ των οποίων τα έξι ήταν επιθετικά, 11 assists, επτά λάθη, 1,57 ast/to και έξι κλεψίματα. Πάντα τέτοια!

Πολύ καλή βδομάδα και για τον Mike Conley, o oποίος αποδεικνύεται σε μια από τις πλέον σταθερές fantasy-ακές αξίες. Και όσοι φοβήθηκαν πως λόγω της επικείμενης ανταλλαγής του για όποια ομάδα, δεν θα έπαιζε το ίδιο, διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Ο “Money Mike” τελείωσε την βδομάδα που πέρασε έχοντας 89 πόντους, 31/60 σουτ (51,7%), 18/22 βολές (81,8%), εννιά τρίποντα, 16 rebounds (τα τρία επιθετικά), 29 assists, 12 λάθη, 2,42 ast/to, εννιά κλεψίματα και ένα block.

Σφηνάκια
  • Οι πέντε τάπες του Jerami Grant που μοίρασε στους Bucks.
  • Οι 10 assists του Lou Williams κόντρα στους Kings.
  • Tα οχτώ τρίποντα του Paul George με τους Bucks.
  • Οι έξι τάπες του Jahlil Okafor με τους Pistons.
  • Τα τέσσερα blocks που είχε ο Maxi Kleber στο παιχνίδι με τους Pistons.
  • Οι 25 βολές που εκτέλεσε ο James Harden κόντρα στους Knicks, “κλειδώνοντας” επί της ουσίας την κατηγορία.
  • Tα έξι τρίποντα του Jeff Green στο παιχνίδι με τους Magic.
  • Oι 35 πόντοι που σημείωσε ο John Collins, έχοντας 14/16 σουτ και 4/4 τρίποντα, κόντρα στους Bulls.
The Bennetts

Mετά από μια σειρά εξαιρετικών εμφανίσεων, ο Kevin Knox δεν προσέφερε πολλά στους owners του, την περασμένη βδομάδα. Φυσικά πάντα θα υπάρχει ο αστερίσκος του rookie και το γεγονός πως δεν γίνεται να αποδίδει κάθε βράδυ το ίδιο, ωστόσο η απουσία των στατιστικών για τους GMs στο παιχνίδι είναι αμείλικτη και ο Knox περισσότερη ζημιά έκανε στα παιχνίδια με Thunder, Rockets, Nets και Heat παρά βοήθησε. Ο νεαρός είχε συνολικά 31 πόντους, 11/40 σουτ (27,5%), 5/9 βολές (55,6%), τέσσερα τρίποντα, 18 rebounds, με τα πέντε να είναι επιθετικά (ο μόνος τομέας που βοήθησε σε κάποιο βαθμό), τρεις assists, επτά λάθη, 0,43 ast/to, δύο κλεψίματα και τρία blocks. Ελπίζουμε να σταματήσει σύντομα αυτό το κακό σερί.

Αν μας ρωτήσει κάποιος “τι περιμένετε από τον Gary Harris;”, η απάντησή μας θα είναι “πολλά περισσότερα”. Ο shooting guard των Nuggets πέρασε μια πολύ μέτρια βδομάδα, κάτι που φάνηκε στα νούμερά του. Και ενώ προσέφερε ένα καλό ποσοστό ευστοχίας (46,4%), η υπόλοιπη συνεισφορά του ήταν μάλλον πενιχρή: 35 πόντοι, 13/28 σουτ, 6/6 βολές (100%), τρία τρίποντα, έξι rebounds, οχτώ assists, πέντε λάθη, 1,61 ast/to, δύο κλεψίματα και τρία block. Πανάξια στην κατηγορία των Bennets.

Αρκετά κάτω των μ.ο. του βρέθηκε την περασμένη βδομάδα ο Jarrett Allen, ο οποίος με εξαίρεση τον τομέα των rebounds δεν βοήθησε όσο άλλες φορές του owners του. Στα τρία παιχνίδια με Kings, Magic και Knicks, ο Allen σημείωσε μόλις 16 πόντους, με 7/14 σουτ (50%), 2/2 βολές, 29 rebounds (τα επτά επιθετικά), τρεις assists, ένα κλέψιμο, ένα block και επτά λάθη. Άξιος κι αυτός.

Σφηνάκια
  • Τα επτά λάθη του De’Aaron Fox με τους Grizzlies.
  • Τα 1/10 σουτ του Evan Fournier (0/6 τρίποντα) απέναντι στους Wizards.
  • Μένοντας στα άσχημα ποσοστά, τα 2/14 σουτ του Tim Hardaway Jr. απέναντι στους Nets.
  • Το επίσης “μερακλίδικο” 3/14 του Otto Porter Jr. με τους Warriors.
  • Τα οχτώ λάθη του Devin Booker με τους Blazers.
  • Το 1/12 που “έγραψε” ο Trae Young στο ματς με τους Bulls.
One Night Stands

Εκλάμψεις από το παρελθόν είδαμε στο παιχνίδι μεταξύ Minnesota και Utah, καθώς ο Saunders αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον Luol Deng για κάτι παραπάνω από 25 λεπτά. Ο αγωνιστικά “καμμένος” Deng, από τα παρελθοντικά τερτίπια του Thibodeau, ήταν αποτελεσματικός στο σκοράρισμα (15 πόντους) με καλά ποσοστά (5/6 σουτ, 3/4 τρίποντα), ενώ πήρε και τέσσερα rebounds και έκανε και δύο κλεψίματα. Προφανώς αυτή ήταν και η καλύτερη εμφάνιση του 33χρονου μέχρι στιγμής στην σεζόν και ενώ μπορεί να ξαναδούμε κάτι ανάλογο, προς ώρας δεν μπορεί παρά να μπει στην λίστα της μιας βραδιάς.

Kάτι μας λέει πως ο Corey Brewer θα υπογράψει εκ νέου 10ημερο συμβόλαιο με τους Sixers και είναι πιθανό να τον ξαναδούμε να γράφει νούμερα σαν κι αυτά κόντρα στους Nuggets, αλλά μέχρι τότε, παίρνει δίκαια την θέση του στους “One Night Standers”. Απέναντι στο Denver λοιπόν, ο “Greyhound” πέτυχε 20 πόντους, με 7/15 σουτ (46,7%), 1/4 τρίποντα (25%) και 5/6 βολές (83,3%), ενώ είχε έξι rebounds, δύο assists και τέσσερα κλεψίματα. Άντε και στους “Davises”.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Ναι είναι μια καλή ώρα μάλλον να πανικοβληθείτε για τον DeAndre Ayton και ιδού το σκεπτικό μας: Ο center των Suns ταλαιπωρείται με ένα ελαφρύ διάστρεμμα, το οποίο τον έχει κρατήσει εκτός δράσης για τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Ωστόσο, ενώ το γεγονός πως το Phoenix θέλει να προστατεύσει το -επί της ουσίας- μέλλον του είναι σεβαστό, αυτό που κάνει τους απανταχού GMs να αγχώνονται είναι πως το ιατρικό επιτελείο της ομάδας δεν έχει δώσει ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα επιστροφής. Με το Phoenix να μάχεται για να διατηρήσει τις πιθανότητές του για το #1 του ερχόμενου Ιουνίου, δεν αποκλείεται να το δούμε να “παρκάρει” από τώρα τον Ayton στην προσπάθεια αυτή. Ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες.

Τέλος, αν δεν γυρίσει ούτε αυτή τη βδομάδα ο LeBron James, ναι, να πανικοβληθείτε. Πρώτη φορά στην καριέρα του λείπει πάνω από μήνα. Αν και όλα δείχνουν πως στην εβδομάδα γυρνά και όλα καλά, αλλά εμείς είπαμε να το σημειώσουμε.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Να ένα όνομα που δεν περιμέναμε να το ξαναδούμε. Ο λόγος για τον Kenneth Faried, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την απουσία του Clint Capela στο Houston, αποφάσισε να μας υπενθυμίσει τι παίκτης είναι, όταν βρίσκει χρόνο συμμετοχής. Ο power forward των Rockets πραγματοποίησε μια καταπληκτική βδομάδα, με μόνο μελανό σημείο τις βολές του (45,5%), ωστόσο αν δει κανείς τα υπόλοιπα νούμερά του είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Τις τελευταίες επτά μέρες, ο Faried μέτρησε μ.ο. 30,8 λεπτά συμμετοχής, 14,3 πόντους, 9,5 rebounds, 1,5 asssists, 1,3 κλεψίματα και 1,3 blocks, ενώ το ποσοστό ευστοχίας του ξεπέρασε κατά λίγο το 60%. Mε τον Capela να επιστρέφει κοντά στα τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου, η αξία του Faried αναμφίβολα θα ανέβει κι άλλο. Εφόσον θέλετε να την εκμεταλλευτείτε, τώρα είναι η ευκαιρία.

Η περίπτωση του Jahlil Okafor είναι πραγματικά αξιοπερίεργη, βάσει της κατάστασης που δημιουργείται στους Pelicans. Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό, μέσω του ατζέντη Rich Paul, πως ο Anthony Davis δεν προτίθεται να υπογράψει με τους “Πελεκάνους” το supermax συμβόλαιο που δικαιούται το ερχόμενο καλοκαίρι, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για πιθανό trade, ακόμα και μέχρι την τρέχουσα deadline, στις 7 Φεβρουαρίου. Εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, ανοίγει ο δρόμος για τον Okafor, για να πρωταγωνιστήσει. Ωστόσο, επειδή το έχουμε δει πολλάκις το έργο “ξαφνικά ο Χ προπονητής παύει να χρησιμοποιεί κάποιον παίκτη”, δεν αποκλείεται να το ξαναδούμε στην περίπτωση του νεαρού. Προς ώρας και με την απουσία του Davis, γράφει εξαιρετικά νούμερα (τρία double-doubles στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια), αλλά κανείς δεν εγγυάται πως η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί. Εμείς προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε το momentum και να πάρετε πίσω κάποια καλά ανταλλάγματα. Μόνη αντίθετη περίπτωση, να ποντάρετε σε ενδεχόμενο άμεσο trade του Davis και να περιμένετε να ανέβει η μετοχή του λίγο ακόμα.

H Γωνιά του Embiid

Τέλος η σεζόν για τον πολύ σταθερό Victor Oladipo, o oποίος σε μια ανύποπτη φάση, διέλυσε τον τένοντα του δεξιού του γονάτου και σε σοβαρότητα είναι εφάμιλλο της ρήξης χιαστών. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία στην οποία θα υποβληθεί σε εγχείρηση, αλλά η αποθεραπεία του εκτιμάται πως θα διαρκέσει από έξι ως εννιά μήνες. Ο Tyreke Evans παίρνει πλέον θέση βασικού στους Pacers, ενώ και οι Collison, Joseph και Holiday αναμένεται να δουν τους ρόλους τους πιο ενεργούς.

Πολύ μεγάλο κρίμα για τον Spencer Dinwiddie, o οποίος εξελισσόταν σε ηγέτη των Nets. O guard του Brooklyn θα χάσει τέσσερις με έξι βδομάδες μετά την εγχείριση που έκανε στον δεξιό του αντίχειρα, με τους Shabazz Napier και Theo Pinson να παίρνουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής, για όσο λείψει ο συμπαίκτης τους.

Λογικό άγχος επικρατεί σε όσους έχουν τον Kemba Walker στο ρόστερ τους, μετά και το τραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι με τους Bucks. Σε μια διεκδίκηση, φαίνεται κάθεται πάνω στον αυχένα του ο Giannis, κάτι που ο ίδιος θέλησε να μην το αναγάγει σε σοβαρό ζήτημα. Ωστόσο, δεν συμμετείχε στην προπόνηση της Κυριακής και πλέον η κατάστασή του θα γίνει πιο ξεκάθαρη στο shootaround της Δευτέρας. Έχετε το νου σας μέχρι τελευταία στιγμή.

Από ένα πρόβλημα στον αστράγαλο ταλαιπωρείται ο Jamal Murray από το παιχνίδι με τους Sixers. Μάλιστα, το ιατρικό δελτίο ανέφερε πως ο αστράγαλός του ήταν πολύ πρησμένος, κάτι που τον καθιστά εκτός δράσης για το παιχνίδι της Δευτέρας με τους Grizzlies. Μην σας φανεί παράξενο αν ο παίχτης προφυλαχθεί για όλη την βδομάδα και σε κάθε περίπτωση -σύμφωνα με το ESPN- να αναμένεται κάποια νεότερα για την κατάστασή του, πριν το παιχνίδι με τους Pelicans την Τετάρτη.

Εκτός δράσης για δύο με τρεις βδομάδες αναμένεται να μείνει ο T.J. Warren, λόγω προβλήματος στον αστράγαλο, με την επιστροφή του να προσδιορίζεται λίγο πριν ή μετά το All-Star Break.

Στο κομμάτι των επιστροφών, πλησιάζει η ώρα που θα ξαναδούμε τον Danilo Gallinari να πατάει παρκέ για τους Clippers. O Iταλός forward ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα με πρόβλημα στην πλάτη του, ωστόσο σύμφωνα με το clutchpoints.com η επιστροφή του θα λάβει χώρα πριν το τέλος της εβδομάδας. Οι Clippers έχουν τέσσερα παιχνίδια αυτήν τη βδομάδα, αλλά λογικά δεν θα τον πιέσουν να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς εξ αρχής.

Αρκετοί είναι οι owners που θα πονοκεφαλιάσουν αυτήν τη βδομάδα καθώς Cavaliers, Timberwolves, Suns, Kings και Raptors έχουν από δύο παιχνίδια. Ακόμα χειρότερα τα πράγματα για όσους έχουν στην κατοχή τους παίκτες των Blazers, αφού έχουν μόνο ένα παιχνίδι στο πρόγραμμά τους. Οι υπόλοιπες ομάδες παίζουν τα κλασικά τρία ή τέσσερα παιχνίδια.

The following two tabs change content below.

Gus Chr

Κώστα το λένε το παιδί, αλλά γυρνάει σπανίως όταν τον αποκαλούν με το κανονικό του όνομα. Φανατικός του twitter, λάτρης των guards και, όσο και αν δεν το παραδέχεται, κυρίως αυτών που ανήκουν στην κατηγορία “Vernon Maxwell”. Θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Anfield, αλλά αφού δεν του έκατσε, έπιασε στασίδι στο Ball Hog. Εδώ θα τον βρείτε στην regular αρθρογραφία, λόγω του ένοχου παρελθόντος του με την αθλητική δημοσιογραφία. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.