Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E29: “Το Weekly που δεν Μιλάει για τον Anthony Davis”

Posted on Jan 29 2019 - 12:17pm by Nicolas Radicopoulos

Με το μεγάλο γεγονός των ημερών να είναι το trade request του Anthony Davis μακριά από τον οργανισμό των Pelicans, γεγονός που πρέπει -και θα- αναλυθεί σε ξεχωριστό άρθρο, το τρέχον Ball Hog’s Weekly Report σας κάνει βόλτα σε όλα τα υπόλοιπα άξια αναφοράς, σχολιασμού, θαυμασμού, μα -και ενίοτε- και γέλωτα που έλαβαν χώρα τις ημέρες που προηγήθηκαν στον “Μαγικό Κόσμο” του NBA. 

Καναπεδάκια

1/ Και επειδή Ball Hog διαβάζεις, ενώ περιμένεις την αναλυσάρα μας για την κατάσταση του Anthony Davis, ας σου πούμε δυο λόγια για τον Jake τον Layman! Αυτήν την double threat παιχτούρα του Portland που η απόδοσή της φέτος -και προς ώρας- περνάει στα “ψιλά”. Καταρχάς, ο Jake o Layman είναι ένας εξαιρετικός floor spacer. Ο τρόπος που αφήνει ίσα και ποιοτικά διαστήματα μεταξύ των συμπαικτών του ώστε να κινηθούν οι ίδιοι ή η μπάλα, είναι το λιγότερο σεμιναριακός. Ένας Layman, ο οποίος πήγε στο Portland με τη φήμη του σουτέρ, αλλά πέρα από αυτό, εξελίχθηκε στην πορεία ως ένας εξαιρετικός finisher. Κι αν δεν μας πιστεύετε, τόσο τα 34 (στα 98 – ήτοι 34,7%) τρίποντα που έχει πετύχει, όσο και τα 31 καρφώματά του θα σας πείσουν για τον όρο “double threat”. Αναλογιζόμενοι, μάλιστα και τα 16,7 λεπτά που αγωνίζεται κατά μέσο όρο, τα νούμερα αυτά γίνονται πιο εντυπωσιακά. Παράλληλα, εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συνεργασία του με τον Jusuf Nurkic, καθώς ο Layman μετατρέπει τις πάσες του Βόσνιου σε καλάθι σε ποσοστό 61%, νούμερο που είναι μακράν το υψηλότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Και μιας και η εικόνα (ή το βίντεο) αξίζουν πολλά παραπάνω από τα λόγια, ιδού ένα βιντεάκι διάρκειας ενάμισι λεπτού, που περιγράφει τα όσα λέμε στις άνωθεν γραμμές.

2/ Κάθε μέρα που περνάει φαντάζει και χειρότερη από την προηγούμενη για το Memphis και τους Grizzles. Τελευταίο επεισόδιο στο συγκεκριμένο δράμα η εντός έδρα ήττα από τους Nuggets το βράδυ της Δευτέρας, ενώ είχαν προηγηθεί μέχρι και 25 πόντους και οι “Σβώλοι” δεν είχαν σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτού. Το οποίο μάλιστα πήραν με ένα άσχημο ποστάρισμα του Jokic:

Ωστόσο, και πάλι οι Grizzlies είχαν την ευκαιρία να το κερδίσουν το ματσάκι, αλλά για κάποιον περίεργο λόγο, ο “Slow Mo” Anderson, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του που τον είχε αφήσει εκτός δράσης από τις 12 Γενάρη, ξέχασε το μπάσκετ.

Τελείως.

Πιο ανησυχητικές ακόμα και από to 2-15 των τελευταίων 17 αγώνων, πάντως, ήταν οι δηλώσεις του Marc Gasol μετά το παιχνίδι, δηλώσεις που ήταν ανασκοπικές και νοσταλγικές, μιλώντας εκτενώς για τη ζωή του και τις όμορφες στιγμές του στο Memphis, δίνοντας έναν σαφή τόνο αποχαιρετισμού.

Και με δεδομένο πως μέχρι το trade deadline οι Grizzles έχουν μόλις ένα ακόμα παιχνίδι στην έδρα τους, στις 05 Φλεβάρη κόντρα στους Wolves, το συγκεκριμένο μπορεί να ήταν το τελευταίο που οι φίλοι της ομάδας είδαν εντός έδρας τους Marc και Conley με τις φανέλες των “Αρκούδων”

3/ Οι New York Knicks τέλειωσαν τον αγώνα κόντρα στους Heat με τρεις second rounders στο παρκέ. Το tanking τους ξύνει επικίνδυνα τα όρια του “ξεδιάντροπου” και το μόνο που η ομάδα πουλάει εδώ και καιρό είναι η προοπτική του Zion και τουλάχιστον ενός top free agent. Κλείνει άλλωστε το μάτι σε όλη τη Λίγκα ως προς το δεύτερο, κάνοντας διαθέσιμους για το trade deadline τους Tim Hardaway Jr. και Courtney Lee, η απομάκρυνση των συμβολαίων των οποίων θα τους δώσει το cap για να χτυπήσουν μέχρι και δύο top tier free agents, κάτι που φαίνεται πως επιθυμούν1)Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τους αποκτήσουν κιόλα, και όχι πως από την αγανάκτησή τους που δεν θα τους υπογράψουν τελικά, δεν θα κάνουν κάποια μεγαλομαλακία στη συνέχεια… . Έτσι, με αποκλειστικά την προοπτική της τετράδας Irving, Durant, Zion, Porzingis στο μυαλό τους, και μία ομάδα τρομακτικά κακή μπασκετικά στο παρκέ του MSG, οι φίλοι των Knicks χειροκροτούσαν οτιδήποτε έβλεπαν μπροστά τους στο παιχνίδι κόντρα στους Heat.

Μια τον Carmelo,

και μια τον Wade.

Κέφι να υπάρχει παιδιά.

Κι ας αποδεχτεί στο τέλος άλλη μια τρομακτικά φιλόδοξη προσδοκία του front office όλη αυτή η κατάσταση.

Κλείνοντας το καναπεδάκι, ήταν εξαιρετική η απάντηση του coach Fizdale όταν τον ρώτησαν αν το όλο θέμα με τον  Kanter (παίζει, δεν παίζει, μένει, φεύγει) “αποτελεί αποπροσανατολισμό για την ομάδα”. Η απάντηση: και τι φοβάστε, μην χάσουμε παραπάνω;. Θεούλης!

4/ Ενδιαφέροντα ντεμπούτα είχαμε στη Λίγκα το ΣΚ που μας πέρασε, με τον Jarred Vanderbilt να παίρνει το βάπτισμα του πυρός επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του στο πόδι.

Ενδιαφέρον ήταν και το ντεμπούτο του Mitch Creek που έκανε ντεμπούτο με τους Nets όταν ο coach των Knicks, David Fizdale, τον επέλεξε για να είναι αυτός που θα σουτάρει τις βολές στη θέση του αποχωρήσαντα ως τραυματία Rondae Hollis-Jefferson2)Πλέον στο NBA όταν ένας παίχτης τραυματίζεται ενώ έχει να σουτάρει βολές, ο αντίπαλος προπονητής διαλέγει ποιος θα σουτάρει αντ’αυτού για να μην υπάρχουν φαινόμενα προσποίησης τραυματισμού από κακούς σουτέρ ελευθέρων βολών που αντικαθίστανται από σαφώς καλύτερους..

Με αυτούς τους πόντους του ο Mitchell Creek πλέον έχει μέσο όρο 2.160 πόντων ανά 36 αγωνιστικά λεπτά!  😛

Σε σοβαρότερα, και πιο tricky νέα, ο Creek έγινε με το δεκαήμερο συμβόλαιο που υπέγραψε με τους Nets, ο 11ος Αυστραλός που αγωνίζεται στο NBA αυτή την στιγμή.

Εάν μπορέσετε και βρείτε -χωρίς “λυσάρι”!- τον 10ο, έχετε τα συγχαρητήριά μας και ανοιχτή πρόσκληση για την guest στήλη μας!)

“Στις Γωνίες”
Η Γωνιά του Giannis

Ελληναράς παιδί μου…

Ούτε φλας, ούτε τίποτα. Έτσι απλά του’ρθε κι έστριψε…

H Γωνιά του Harden

O Harden συνεχίζει τις απίθανες εμφανίσεις. Εμφανίσεις που έχουν ήδη καταχωρηθεί στις χρυσές σελίδες του αθλάματος και που θα τις μνημονεύουμε χρόνια και δεκαετίας από σήμερα.

Στις μέρες που ακολούθησαν από το προηγούμενο Weekly, ο “Μούσιας” έγραψε αρχικά μία ακόμα 30άρα κόντρα στους Raptors, παίζοντας και μια εξαιρετική άμυνα πάνω στον Kawhi στο τελευταίο σουτ για τη νίκη, αναγκάζοντάς τον σε airball.

(On a side note: οι Rockets έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αυτοκτονήσουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι, μιας και επέτρεψαν ένα σερί 9-0 στους Raptors στα τελευταία 67 δευτερόλεπτα, αλλά, ευτυχώς για αυτούς, οι Raptors εξακολουθούν και σχεδιάζουν απαράδεκτα plays για τον Kawhi στις λήξεις των αγώνων.)

Επιπλέον, ο Harden έχει πια 57 παιχνίδια με τουλάχιστον 15 βολές, τα περισσότερα στην Ιστορία της Λίγκας μαζί με τον Moses Malone, σε μία συγκατοίκηση που μάλλον δεν θα μακροημερεύσει.

Εν τω μεταξύ, αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι των Rockets χωρίς τον Chris Paul, με τις “Ρουκέτες” να τρέχουν έναν εντυπωσιακότατο 12-5 κατά την απουσία των πέντε εβδομάδων αυτού.

Στην επιστροφή του Paul κόντρα στους Magic ο Harden δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα και με μία ακόμα 40αρά ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα και πλέον υπολείπεται μόνο του Chamberlain στα παιχνίδια που είναι ο πρώτος σκόρερ κάθε αναμέτρησης, με τον Wilt να το έχει καταφέρει σε σερί 40, ενώ αυτό ήταν το 23ο σερί παιχνίδι του με πάνω από 30 πόντους, έχοντας επίσημα πια μέσο όρο πάνω από 40 στα τελευταία 27 παιχνίδια! Αυτή ήταν δε η 18η 40αρά του για την τρέχουσα σεζόν, αριθμός που τον στέλνει στις περισσότερες σε μια σεζόν πριν το All Star break μετά τον Jordan και το μακρινό 1986-87.

Επίσης, πρέπει κάποια στιγμή πέρα από την εκτελεστική του δυνατότητα να εξάρουμε και την οργανωτική, καθώς δεν είναι μόνο οι 8,2 assists του, αλλά ότι μπορεί να δώσει τέτοια περνώντας την μπάλα από το μάτι της βελόνας.

Κλείνοντας, στο παιχνίδι κόντρα στους Raptors, οι πόντοι 87-88 και 89-90 ήταν πανομοιότυποι. Πόσο πανομοιότυποι; Τόσο που θύμιζαν videάκια στα socials που όταν τελειώνουν αρχίζουν μόνα τους και ξαναπαίζουν από την αρχή!

H Γωνιά της Αγνής Σλοβένικης Καύλας

Δεν είναι μόνο πως πλέον ανήκει σε μια τρομακτικά περιορισμένη elite του σύγχρονου NBA,

ούτε πως όταν δεν εκτελεί δίνει εξαιρετικές assists

Είναι ότι πλέον κάνει τα πάντα σε βαθμό που -και για αυτόν- τα λόγια στερεύουν. Σε βαθμό που η draft class του να είναι για τον ίδιο ένα μη συγκρίσιμο επίπεδο. Χαρακτηριστικά, ο Luka έχει ήδη εφτά παιχνίδια 25+/5+/5+,την στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι φετινοί rookies έχουν αθροιστικά ένα.

Με τους αντίστοιχους μέσους όρους που έχει δε, των 20+/5+/5+, μπαίνει στο club των ελάχιστων rookies με τέτοιο statline που περιλαμβάνει αποκλειστικά αυτόν μαζί με τους Oscar Robertson, Michael Jordan, LeBron James και Tyreke Evans.

Μάλιστα, στο δεύτερο triple double του κόντρα στους Raptors την Κυριακή, έγραψε ρεκόρ ως τώρα καριέρας σε πόντους (35) και rebounds (12), ενώ ταυτόχρονα έγινε ο νεότερος rookie έχοντας triple double με 30άρα, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Jordan από το 1985.

Κατάφερε δε να κάνει το δεύτερο triple double του στο 48ο παιχνίδι του στη Λίγκα, όταν για το αντίστοιχο, ο LeBron είχε χρειαστεί 118!

Απολαύστε υπεύθυνα:

Η Γωνιά της Δυναστείας των Warriors

Όπως είχαμε προλογίσει σχετικά από το προηγούμενο Weekly, με τη νίκη των Warriors μέσα στη Βοστώνη3)Εξαιρετική ανάλυση της οποίας θα βρείτε εδώ από τον coach Nick., ο Kerr έγινε ο προπονητής που έπιασε τις 300 νίκες στο NBA πιο γρήγορα από κάθε άλλο, έχοντας χρειαστεί μόλις 377 παιχνίδια σε αυτό, με δεύτερο πλέον τον Riley, που είχε χρειαστεί 416.

Ωστόσο, αν κάτι έκανε εντύπωση στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν ήταν το εξαιρετικό δεύτερο 12λεπτο του Curry,

αλλά η άμεση σύγκριση των Cousins και Hayward στις επιστροφές τους από αντίστοιχα σοβαρούς τραυματισμούς.

Και το ακόμα εντυπωσιακότερο με τον Cousins είναι πως στο ματς κόντρα στους Celtics, παρότι η επίθεση των Βοστονέζων τον σημάδεψε όσο περισσότερο μπορούσε, ο Boogie ανταπεξήλθε και έδειξε τρομακτικά καλύτερος του αναμενομένου και σε αυτό το κομμάτι. Επιθετικά δε, με τα screens τόσο αυτού, όσο και του Durant στον Curry, είναι ξεκάθαρο πως δείχνουν πως έχουν, όχι μία, αλλά δύο ταχύτητες παραπάνω από κάθε άλλη ομάδα της Λίγκας πια. Είναι τόσο unplayable που δεν θα έχει πλάκα στα Playoffs.

Προσωπική πρόβλεψη, που την έγραψα ξανά πρόσφατα, είναι πως θα πάνε στα κόκκινα για δύο ακόμα βδομάδες μέχρι το All Star, μετά θα yolάρουν ξεδιάντροπα για δύο μήνες και από μέσα Απρίλη θα πάνε για το απόλυτο ρεκόρ του 16-0 στην post season.

Οι Warriors δείχνουν και πάλι να είναι στο καλό κλίμα που μας είχαν συνηθίσει, σε βαθμό που, παρότι ήταν σε ντέρμπι εναντίον υποψήφιας διεκδικήτριας του Τίτλου, η κουβέντα πήγε στο ότι ο Kerr είχε παίξει στοίχημα πως θα χρειαστούν δύο παιχνίδια για την πρώτη τεχνική του Boogie, με τον παίχτη του να τον διαψεύδει, τρώγοντας την πρώτη του για φέτος στο τρίτο του παιχνίδι.

Η καλύτερη ομάδα που έχει πατήσει ποτέ στα παρκέ του NBA. Και εύκολα.

Η Γωνιά των Lakers και του LeBron

Με το κύριο θέμα που απασχολεί πλέον τον οργανισμό των Lakers να μην είναι άλλο από τον αγώνα απέναντι στο ρολόι, που μετράει αντίστροφα 10 μέρες, αλλά και όλη την υπόλοιπη Λίγκα, που -εύλογα- τα έχει πάρει μαζί τους, για την απόκτηση του Anthony Davis, όσο οι Celtics είναι εκτός διεκδίκησής του, υπήρχαν και αρκετά άλλα θεματάκια που απασχόλησαν τον πιο φανταχτερό οργανισμό του NBA.

Συγκεκριμένα, για δεύτερη φορά μες στη σεζόν βγήκε προς τα έξω πως η θέση του Luke Walton είναι επισφαλής, με το camp του LeBron να ζητάει αυτή τη φορά την προπονητική αλλαγή. Τη θέση του γράφοντα την ξέρετε, την είχα παρουσιάσει αναλυτικά σε προηγούμενο Weekly: δεν υπάρχει καλύτερος προπονητής από τον Walton διαθέσιμος για τη θέση του προπονητή των Lakers.

Διάολε, άλλωστε, από τις 301 νίκες του Kerr που αναφέραμε αμέσως παραπάνω οι 39 (ήτοι το 13%) είναι του Walton όταν ο Kerr θεράπευε τη μέση του!

Αν κάτι θα πρέπει να δει ο οργανισμός είναι η βελτίωσή του σε διοικητικό επίπεδο. Ναι, ο Magic είναι η κορυφαία προσωπικότητα της Λίγκας σε διοικητικό επίπεδο, ναι, ο Pelinka είναι ένας μάγος στα trades και στη CBA, αλλά το φετινό ρόστερ ήταν από παράλογο ως αστείο, και δεν γίνεται μετά από μια πενταετία tanking με αποτελέσματα εφάμιλλα της Philadelphia κατά το Process, να έχεις μαζέψει έναν σκασμό πιτσιρικάδες από το lottery, αλλά να μην έχεις καταφέρει να βελτιώσεις κανέναν. Αλλά κανέναν απολύτως! Ο Russell είχε μέσα σε μιάμιση σεζόν στους Nets τη βελτίωση που ο Ingram oύτε έχει ονειρευτεί 2,5 χρόνια στους Lakers και συζητιέται ακόμα και για All Star. Ενώ αντίστοιχα εντυπωσιακή είναι και η εξέλιξη του Randle μακριά από τον οργανισμό, την στιγμή που μετά από δύο χρόνια στη Λίγκα ο Lonzo ακόμα σουτάρει κάτω από 50% στις βολές (στις βολές!!).

Δεν γίνεται να έχεις μαζέψει πάνω από οχτώ παίχτες από το draft την τελευταία πενταετία και να μην έχεις προσλάβει έναν top shooting coach στο coaching staff σου, όταν έχεις το χειρότερο ποσοστό της Λίγκας σε βολές και από τα χειρότερα από το τρίποντο. Δεν γίνεται το 2019 να έχεις μονοπρόσωπο τμήμα Analytics! Ενώ είχες προσλάβει τον Head των Analytics του ίδιου του NBA, τον, Jason Rosenfeld, o οποίος αποχώρησε μέσα σε έξι μήνες! Ε δεν γίνεται να έχεις τόσα λάθη και παραλείψεις στο παθητικό σου και να θεωρείς πως φταίει ο Walton. Ένας Walton -που για εμένα τουλάχιστον- κάνει θαύματα με το υλικό που του έχει δοθεί και υπό τις συνθήκες που πρέπει να αποδίδει.

Και, παρόλα αυτά, οι Lakers είναι αυτή την στιγμή το φαβορί για την απόκτηση του Anthony Davis και υπό -συγκεκριμένες salary cap προϋποθέσεις- και ενός τρίτου αστέρα το επόμενο καλοκαίρι. Παρότι οπαδός τους, συχνά νιώθω πως οι Lakers είναι το μαλακισμένο πλουσιόπαιδο της Λίγκας, το αντίστοιχο του υιού Σαμαρά, που ενώ κάνουν τη ζαβολιά ή την μαλακία τρομακτικά εμφανώς (tampering εν προκειμένω), ξέρουν πως ο διευθυντής θείος και ο Πρωθυπουργός μπαμπάς θα το ξελασπώσουν στο τέλος4)Είναι οι γαμημένες οι παιδικές οι αναμνήσεις από τα late Magic years και οι εφηβικές και μετεφηβικές από τον Shaq που δεν με αφήνουν να αρχίσω να υποστηρίζω Nuggets διάολε….

Στα αγωνιστικά τώρα, ο LeBron αναμένεται να επιστρέψει κόντρα στους Sixers την Τρίτη και τα πράγματα, ανεξαρτήτως Davis από τώρα ή όχι, κάθε άλλο παρά δυσοίωνα φαντάζουν. Ειδικά με τους Clippers να χάνουν ακόμα και από την Atlanta.

#Shaqtin’ Monents

1/ To τρίτο 12λεπτο του Lakers – Suns 06:30 το πρωί ήταν τόσο χάλια που το να το παρατήσω και να πάω να δω υπαίθριο cricket -που δεν έχω την παραμικρή ιδέα πως παίζεται, ούτε γιατί υπάρχει σαν άθλημα- σε ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ που παίζουν τακτικά Πακιστανοί και Ινδοί μετανάστες σε διάφορα σημεία της πόλης, μου φάνταζε σαν πιο διασκεδαστική επιλογή.

2/ Κάτι παίζει με τις επαναφορές και τον Tucker. Ερευνάται πλέον ενδελεχώς το ζήτημα.

3/ Γωνία χωρίς Γιάννη, προκοπή κ.λπ., κ.λπ…

Η Γωνιά του Jokic

23o triple double καριέρας για τον Σέρβο Αρτίστα και οι Nuggets τρέχουν με 21-2 σε αυτά τα παιχνίδια, όντας αήττητοι (15-0) όταν αυτά λαμβάνουν χώρα στο Denver.

Ενδιαφέρουσα ήταν και η συνέντευξη του Joker στο The Ringer και στον Kevin O’Connor, το link για την οποία βρίσκεται στο κάτωθι tweet, το οποίο, ωστόσο, εμείς παραθέτουμε κυρίως για την gifάρα που μας προσφέρει η σέρβικη λατρεία.

Ενώ γαμάτο βρήκαμε και το παρακάτω poll του Bailey στο twitter:

Κατηγορία “Συστατικά”

1/ Τα 3,4 τρίποντα που ευστοχεί ανά παιχνίδι ο Buddy Hield αποτελούν franchise record για τους Kings.

2/ Xρειάστηκε 904 παιχνίδια ο Lou Will για να πετύχει το πρώτο του triple double, πράγμα που κατάφερε κόντρα στους Bulls με 31/10/10. Έγινε, μάλιστα, ο πρώτος παίχτης στην ιστορία των Clippers που πετυχαίνει κάτι τέτοιο ερχόμενος από τον πάγκο.

3/ Πρώτο triple double καριέρας και για τον C.J. McCollum, με 28/10/10 κόντρα στην Atlanta.

4/ Ισοφάριση ρεκόρ καριέρας για τον μεγάλο Βραζιλιάνο, τον Bruno Caboclo, πλέον των Memphis, με 11 πόντους κόντρα στους Pacers. Γιατί αυτό αφορά το Weekly; Επειδή η επιλογή του στο #20 στο draft του 2014 από τον Ujiri και τους Raptors είχε προκαλέσει αέναες συζητήσεις ανάμεσα στους συντελεστές του Ball Hog.

5/ O Kyle Korver στα 37 του είναι σε τροχιά να ευστοχήσει σε 148 τρίποντα φέτος και να σπάσει το ρεκόρ υπερήλικα τριποντάκια που κρατάει ο Vince Carter από τα δικά του 37 (προ πενταετίας δηλαδή!) στις μέρες του με τους Mavericks με 146.

6/ Ο πάγκος των Celtics του τόσου πλούσιου και πολυδιαφημισμένου βάθους στον αγώνα κόντρα στους Warriors προσέφερε στα 24 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου όλους και όλους δύο πόντους. Ναι, σωστά διαβάσατε: “δύο”.

7/ Για τους οποίους Celtics, ωστόσο, απίθανα νούμερα βγάζει ο Marcus Morris, ο οποίος κάνει ρεκόρ καριέρας σε πόντους (14,6), rebounds (έξι), τρίποντα (2,2), Offensive Box Plus-Minus (0,9), Win Shares ανά 48 λεπτά (.144) και  True Shooting Percentage (61,0%).

8/ Αντίστοιχα απίθανα νούμερα και για τον Jrue Holiday, ο οποίος έχει αντίστοιχα ρεκόρ καριέρας σε πόντους (21,1), assists (8,1), rebounds (4,9), κλεψίματα (1,7), blocks (0,8), επιθετικά rebounds (1,2), δίποντα (6,6), τρίποντα (1,7), βολές (τρεις) και Box Plus-Minus (2,7).

9/ Zubac!!

10/ Στη γωνία του Σοφού Γέροντα.

11/ Και μιας και αναφερθήκαμε στον Pop, να πούμε πως με τη νίκη τους την Κυριακή κόντρα στους Wizards με 132-119, οι Spurs πέτυχαν για πέμπτο παιχνίδι φέτος πάνω από 130 πόντους, τα περισσότερα σε μία σεζόν για το franchise από το μακρινό 1990-91.

12/ Γεγονός που μας δίνει μία πολύ όμορφη πάσα για αυτό:

13/ Ωστόσο, με ευκαιρία το ανωτέρω, θα ήθελα να τονίσω κάτι ακόμα:
Μέσος όρος πόντων ανά ομάδα τη σεζόν 1986-87: 109,9
Μέσος όρος πόντων ανά ομάδα τη σεζόν 2018-19: 110,5

Pace τη σεζόν 1986-87: 99,6
Pace τη σεζόν 2018-19: 99,5

14/ Λίγη ακόμα σύνδεση παρελθόντος με παρόν, και λίγο ακόμα Cs, μιας και με την 14p/11r/5a/6b statline του Δευτέρα βράδυ κόντρα στους Nets, ο Al Horford έγινε ο πρώτος Celtic με τουλάχιστον 10p/10r/5a/5b σε ένα παιχνίδια από τον Robert Parish και το -ακόμα μακρινότερο- 1986.

15/ Σε ένα παιχνίδι που οι Celtics έκρυψαν τον ήλιο με συνολικά 16 κοψίματα, τα περισσότερα για το franchise σε ένα παιχνίδι από το 1984-85.

16/  172 πόντους χρειάζεται ο Dirk για να περάσει τον Chamberlain και να είστε σίγουροι πως εδώ στο Hog θα τους μετράμε και θα τους πανηγυρίζουμε έναν προς ένα!

17/ Ο Paul George έχει ήδη φέτος εννέα ματς με τουλάχιστον 35 πόντους, τα περισσότερα τέτοια μέσα σε μια σεζόν στην καριέρα του.

18/ Ενώ και ο συμπαίκτης του, Westbrook, με το 13/13/11 της Κυριακής έφτασε τα 16 triple-doubles στην σεζόν, τα διπλάσια από τον επόμενο για φέτος, ενώ έχει για τρίτη σερί χρονιά μέσους όρους triple double.

Σφηνάκια

1/ Μένοντας στους δύο αστέρες της Oklahoma, η ομάδα είναι πρώτη φέτος σε deflections, με τους Westbrook και George να συνδυάζονται για τα περισσότερα από κάθε άλλο δίδυμο της Λίγκας. Η δε αμυντική χημεία των δύο μαζί με τον Adams τους κάνει τρομακτικούς στην άμυνα.

2/ Αυτό:

3/ Τα αδέρφια Curry, Steph και Seth θα αγωνιστούν στον διαγωνισμό τριπόντων στο All Star της γενέτειράς τους, τη Charlotte, παρέα/κόντρα με τον τεράστιο Dirk Nowitzki, τον Dame Lillard και τον Ben Simmons.

Θα θέλαμε.

Ο Simmons δεν μπορεί ακόμα να διαγωνιστεί καν σε διαγωνισμό βολών ως προς το σουτ του, οπότε θα διαγωνιστεί σε αυτόν των καρφωμάτων, στον οποίον έχει δηλώσει συμμετοχή και ο Dennis Smith Jr.

Οι Mavs θα έχουν παρουσία και στους τρεις διαγωνισμούς, καθώς στο skills challenge θα συμμετάσχει η Αγνή Σλοβένικη Καύλα.

4/ Όου!!

5/ Taj-manian Devil!!

6/ Kοιτάχτε τι βάζει ο αλήτης! Παρά την εξαιρετική άμυνα του Conley σε όλη τη φάση!

7/ Ας κρατήσουμε τον προπονητή των Raptors Nick Nurse για gifάκι γενικής μελλοντικής χρήσης.

8/ Ρίγος συγκίνησης μας έπιασε που είδαμε τον αγαπημένο Montrezl Harrell να φορέσει το βράδυ της Παρασκευής τα λατρεμένα “Reebok Pump Omni Lite”:

και με αφορμή αυτόν και αυτά, θυμηθήκαμε το σχετικό παλαιότερο άρθρο μας:

9/ Χορογραφία:

10/ Χαζομάρα:

11/ Επιστροφή του Wilson Chandler στο Denver, όπου είχε περάσει 7,5 σεζόν μετά το trade του εκεί ως ένα από τα ανταλλάγματα για τον Carmelo από τους Knicks, και οι Nuggets τον τίμησαν με ένα πανέμορφο video-tribute:

Ωστόσο, καθόλου δεν κατάλαβα την στάση του απέναντι στον Jokic:

12/ Πέρα από το mega Woj bombs για τον Anthony Davis, είχε προηγηθεί άλλο ένα, μικρότερου βεληνεκούς μες στο ΣΚ, με την εξέταση της επιθυμίας του camp του Thon Maker να αποχωρήσει από τους Bucks για να βρει αλλού περισσότερο αγωνιστικό χρόνο.

13/ Ο Kevin Durant δήλωσε πως σκοπεύει να παραβρεθεί στις 20 Μαρτίου στην τελετή απόσυρσης της φανέλας του Nick Collison από τους Thunder: “That group was so special…It’s about time for us to let go of all that extra stuff, and just come together- especially around this time, because it’s Nick”.

15/ Κλείνοντας, αγαπημένος Morey:

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε
#AskTheHog

Στο Μπασκετικό Γουρούνι περιμένουμε και τις επόμενες ερωτήσεις σας, τις οποίες μπορείτε να στείλετε μέσω των comments στα Weekly, στο mail μας, theballhogsite@gmail.com και με μήνυμα, είτε στη σελίδα μας στο facebook, The Ball Hog, είτε στον λογαριασμό μας στο twitter, @TheBallHogNet, ώστε να αρχίσουμε από το επόμενο Weekly Report την απάντηση αυτών.

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τους αποκτήσουν κιόλα, και όχι πως από την αγανάκτησή τους που δεν θα τους υπογράψουν τελικά, δεν θα κάνουν κάποια μεγαλομαλακία στη συνέχεια…
2 Πλέον στο NBA όταν ένας παίχτης τραυματίζεται ενώ έχει να σουτάρει βολές, ο αντίπαλος προπονητής διαλέγει ποιος θα σουτάρει αντ’αυτού για να μην υπάρχουν φαινόμενα προσποίησης τραυματισμού από κακούς σουτέρ ελευθέρων βολών που αντικαθίστανται από σαφώς καλύτερους.
3 Εξαιρετική ανάλυση της οποίας θα βρείτε εδώ από τον coach Nick.
4 Είναι οι γαμημένες οι παιδικές οι αναμνήσεις από τα late Magic years και οι εφηβικές και μετεφηβικές από τον Shaq που δεν με αφήνουν να αρχίσω να υποστηρίζω Nuggets διάολε…

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. milti_adis January 29, 2019 at 23:00 -

    Πολλοί περιμέναμε αυτή την επιστροφή του Faried. Ειδικά μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 πίστευα ότι θα κάνει το leap, ειδικά όταν από συμπαίκτης του Ty Lawson & του Randy Foye βρίσκεσαι στο πλευρό των Curry, Harden, AD, Irving, και ανακηρύσσεσαι μέλος της καλύτερης πεντάδας. Σίγουρα βοηθησε και ο Coach K που του αρέσουν τα χαμηλά σχήματα, και σίγουρα το FIBA μπάσκετ είναι διαφορετικό από το ΝΒΑ. Aλλά και πάλι, ήταν αδικία να βλέπεις τον Faried να χαραμίζεται. Δηλαδή, τι καλύτερο έχει ο Montrezl Harrell;

    • Billy Hoyle January 31, 2019 at 15:16 -

      Εν τω μεταξύ συζητούσα με έναν φίλο ότι η κίνηση “να πέσουν τα τσιμέντα” για την Ευρωλίγκα θα ήταν να φέρει κάποιος τον Faried. Παπάδες.

      Από εκεί και πέρα όμως, ο Harrell έχει προφανή πλεονεκτήματα.

      1. Ενώ είναι ισοϋψής του Faried έχει πολύ μακρύτερα χέρια και μπορεί να βοηθήσει στην άμυνα κοντά στο καλάθι, εκεί που ο Faried ακόμα κι αν δώσει κανένα εντυπωσιακό κόψιμο, είναι τρύπα.
      2. Είναι πολύ “μεγαλύτερος” και δυνατότερος από τον Faried, ο οποίος σωματικά θυμίζει περισσότερο 3 παρά 5.
      3. Είναι σε τελείως άλλο επίπεδο επιθετικά. Ποστάρει, και ποστάρει εξαιρετικά, και έχει κινήσεις και με πρόσωπο ενώ ο Faried κατά βάση είναι finisher. Ταυτόχρονα ο Harrell έχει και καλά τελειώματα και πάει στις βολές πολύ συχνότερα.. Στον Harrell μπορείς να ακουμπήσεις την μπάλα, και μπορεί να κάνει κάτι με αυτή ακόμα κι αν δεν τελειώσει ο ίδιος τη φάση, πράγμα που δεν ισχύει με τον Faried.

      Εντάξει ο Faried αδικήθηκε και ήταν/είναι δυναμίτης (και σε κάθε περίπτωση ένας εντυπωσιακός επιθετικός rebounder), αλλά είναι πολύ πιο περιορισμένος είτε ως ατομικό ταλέντο, είτε με τον τρόπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ομάδα, κι αν υπάρχει μια ομάδα να τον εκμεταλλευτεί, αυτοί είναι οι Rockets.