Fantastic Beasts and Where to Find Them, S03Vol18

Posted on Feb 25 2019 - 5:22pm by Kosmas Kapsalis

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

The Davises

Μια εξαιρετική πινελιά είχε στα υπόλοιπα νούμερά του ο Andre Drummond αυτή τη βδομάδα. Στα τέσσερα παιχνίδια των Pistons, ο Drummond είχε 22,8 πόντους και 17,3 rebounds, αλλά έκλεβε και 3,5 φορές την μπάλα κατά μέσο όρο, κάνοντας 14 συνολικά κλεψίματα, έχοντας δυο παιχνίδια με τέσσερα κι ένα με πέντε.

O Mitchell Robinson έχασε έναν μήνα δράσης λόγω τραυματισμού, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει βρει ρυθμό και, έχοντας σαφή ρόλο στο rotation των Knicks, δίνει και απτά αποτελέσματα, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Στα πέντε παιχνίδια αυτής της εβδομάδας, ο Robinson είχε μέσους όρους 9/8,8 και 3,6 τάπες σε μόλις 23 λεπτά συμμετοχής, έχοντας δυο παιχνίδια με τέσσερα blocks, ενώ την Κυριακή έκανε το καλύτερο παιχνίδι της ως τώρα καριέρας του κόντρα στους Spurs, κάνοντας career highs σε πόντους με 15, rebounds με 14 μαζί με πέντε τάπες.

Εξαιρετικός από κάθε άποψη ήταν ο Lou Williams, ο οποίος άφησε πίσω του “καμμένη γη” στα παιχνίδια με Timberwolves, Suns, Grizzlies και Nuggets. Αποκορύφωμα, ωστόσο, αυτό κόντρα στη Minnesota, κόντρα στην οποία πέτυχε 45 πόντους, έχοντας 16/16 βολές. Συνολικά, η fantasy-ακή βδομάδα του Lou-Will περιλάμβανε τα εξής: 117 πόντους, 37/71 σουτ (52,1%), 35/36 βολές (97,2%), οχτώ τρίποντα, εννιά rebounds (το ένα επιθετικό), 24 assists, 15 λάθη, 1,60 ast/to και δύο κλεψίματα.

Ουσιαστικός σε κάθε κατηγορία παρουσιάστηκε ο Al Horford, o οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική σειρά τεσσάρων παιχνιδιών απέναντι σε Sixers, Pistons, Bucks και Bulls. Κόντρα στο Detroit, μάλιστα, έφτασε κοντά στο triple-double το οποίο και έχασε για δύο assists. Σε επίπεδο fantasy, πέραν της συνολικής εξαιρετικής παρουσίας του, επιδόθηκε σε ένα ακραίο ast/to το οποίο ίσως να κέρδισε την εν λόγω κατηγορία για όποιον είχε τον παίκτη στο ρόστερ του. Η συνολική εικόνα του Center των Celtics είχε 80 πόντους, 32/64 σουτ (50%), 7/8 βολές (87,5%), εννιά τρίποντα, 41 rebounds εκ των οποίων τα 14 ήταν επιθετικά, 21 assists, δύο μόλις λάθη, για ένα εντυπωσιακό 10,50 ast/to, επτά κλεψίματα και τέσσερα blocks. Σηκωνόμαστε όρθιοι και χειροκροτούμε.

Κοντά στον γνώριμό του εαυτό επιστρέφει ο Lauri Markkanen, ο οποίος πραγματοποίησε ακόμα μία καλή σειρά παιχνιδιών, μετά και την επιστροφή του από τον τραυματισμό του. O Φινλανδός σημείωσε τρία στα τέσσερα double-doubles, ενώ προσέφερε πολύτιμα νούμερα σε όλες τις κατηγορίες. Απέναντι σε Bucks, Grizzlis, Magic και Celtics, o νεαρός forward είχε 101 πόντους, 32/76 σουτ (42,1%), 26/28 βολές (92,9%), 11 τρίποντα, 53 rebounds (τα επτά επιθετικά), 13 assists, έξι λάθη, 2,17 ast/to και πέντε κλεψίματα.

Σφηνάκια
  • Tα 10 επιθετικά rebounds του Larry Nance με τους Knicks.
  • Τα έξι blocks του Jarrett Allen με τους Cavs.
  • To ρεκόρ καριέρας του Pascal Siakam με 44 πόντους κόντρα στους Wizards.
  • Oι επτά τάπες του Kevin Durant με το Sacramento.
  • To 37/10 με 16/20 σουτ του Otto Porter με το Memphis.
  • Τα 10 τρίποντα του Steph Curry με τους Kings.
  • Tα έξι κλεψίματα του Tomas Satoransky με τους Pacers.
  • Το all-around 19/10/3/2/3 του Marvin Bagley που συνεχώς ανεβάζει απόδοση με τους OKC.
The Bennetts

Kακή αγωνιστική για τον Malik Monk που σε τέσσερα παιχνίδια είχε 5,3ppg, αριθμός που αυξήθηκε όσο κι αν αυτό φαντάζει παράξενο από τους 15 πόντους που έβαλε στο Orlando. Στα άλλα τρία παιχνίδια είχε συνολικά έξι πόντους, με επί μέρους σκοραρίσματα μηδέν, πέντε κι έναν πόντο.

Συνεχίζονται οι μέτριες εμφανίσεις του Will Barton, ο οποίος είναι εμφανές πως δεν έχει πατήσει ακόμα καλά στα πόδια του. Χαμηλή παραγωγικότητα πόντων και χαμηλά ποσοστά (αυτά που περιμένουμε δηλαδή από εκείνον) είναι αυτά που έχουν καταρρακώσει τους owners του, κάτι που συνέβη και αυτήν τη βδομάδα. Σε τέσσερα παιχνίδια κόντρα σε Heat, Kings, Mavericks και Clippers, ο Barton σταμάτησε στους 34 πόντους, σουτάροντας με το πενιχρό 31,6% (12/38 σουτ). Μακράν το χειρότερό του παιχνίδι, αυτό με τους Clippers στο οποίο πήρε μόλις έξι προσπάθειες και τελείωσε με τρεις πόντους.

Όπως και στην περίπτωση του Barton, τα ίδια ισχύουν και για τον Caris LeVert, ο οποίος τελείωσε την βδομάδα με 31,8% ποσοστό ευστοχίας (14/44 σουτ) και 36 πόντους, δείχνοντας πως και αυτός θα χρειαστεί λίγο χρόνο ώστε να επανέλθει στην προ τραυματισμού κατάστασή του. Bοήθησε, ωστόσο, σε αρκετά μεγάλο βαθμό στον τομέα των assists, καθώς σε τέσσερα ματς μοίρασε 16. Και όσο κι αν ισορροπεί κάπως τα πράγματα, οι assists δεν είναι αυτό που περιμένουμε από τον συγκεκριμένο παίκτη.

Σφηνάκια
  • Τα εφτά λάθη του Reggie Jackson με τους Wizards.
  • Tα 3/16 σουτ του Luke Kornet που κόντρα στους Hawks καταχράστηκε την επιθυμία των Knicks για tanking.
  • Τα εννιά λάθη του Devin Booker με τους Cavs.
  • Tα εφτά λάθη του Jabari Parker με τους Pacers.
  • Oι 14 πόντοι του Paul George με 4/19 σουτ κόντρα στους Kings.
  • O ένας πόντος με 0/9 σουτ του Shai Gilgeous-Alexander με το Denver.
One Night Stands

Έγινε στο παιχνίδι που ο Russell Westbrook είχε το ιστορικό 10ο σερί triple double κι ο Paul George έγραψε το φανταστικό 47/12/10 και όπως είναι φυσικό πέρασε στα ψηλά. Στο ίδιο παιχνίδι όμως, ο Deonte Burton, ένας παίκτης που έχει two-way συμβόλαιο με τους Thunder, ήρθε από τον πάγκο, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Schroder, και σε 26 λεπτά είχε 18 πόντους, με 7/9 σουτ και 3/5 τρίποντα, καθώς και τρία blocks. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι ο απόφοιτος του Marquette και του Iowa State βρήκε θέση σε κάποιο ρόστερ, αλλά με τέτοια εμφάνιση, την άξιζε μια αναφορά εδώ, τι λέτε;

Ο Kenneth Faried είναι ένας παίκτης τρομερά αθλητικός που παίζει με μεγάλο ενθουσιασμό, συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και σαφείς αδυναμίες. Το τρίποντο σαφώς ανήκε στις αδυναμίες, μιας και σε 453 παιχνίδια σε Denver και Brooklyn είχε συνολικά 2/25 τρίποντα. Στα 14 παιχνίδια του με τους Rockets έχει 5/11, ενώ στα τελευταία δύο παιχνίδια έβαλε 3/5. Το αν αυτό είναι ένα τυχαίο γεγονός ή στους Rockets απαγορεύεται να παίζεις χωρίς να σουτάρεις τρίποντα και θα αναμένουμε και τον Capela να το βάλει στο ρεπερτόριό του, μένει να το δούμε.

Να Πανικοβληθώ?;!;

Αν έχετε στην διάθεσή σας τον Anthony Davis οπλιστείτε με υπομονή, κάντε κάποιο τάμα κάπου ή όποιον άλλο τρόπο μπορείτε να σκεφτείτε ώστε ο παίκτης να παίξει κανονικά. Η υπόθεση που έχει κουράσει τους πάντες πια και είχε και νέο επεισόδιο κατά την διάρκεια του All-Star Break (αναλυτικά εδώ στο κείμενου του Νίκου του Ραδικόπουλου), εξακολουθεί και κάνει τους owners του στο fantasy να ξυπνούν ιδρωμένοι μέσα στη νύχτα, πιάνοντας το κινητό τους για να δουν αν παίζει ο AD. Στα τελευταία δύο παιχνίδια ο Center των Pelicans δεν αγωνίστηκε για λόγους ξεκούρασης, ωστόσο καθίσταται σαφές πως πλέον τόσο η ομάδα, όσο και ο παίκτης δεν θέλουν να ρισκάρουν κάποιον τραυματισμό, ώστε στην επικείμενη ανταλλαγή του καλοκαιριού να μείνουν όλες οι πλευρές ικανοποιημένες. Πλέον οι owners του Davis θα πρέπει να εύχονται πως ο παίκτης τους θα παίζει. Και αυτό δεν εξαρτάται μόνο από τον ίδιο. Καλά κουράγια.

Και μια και πιάσαμε τις περιπτώσεις “ξεκούρασης”, σας εφιστούμε την προσοχή σε όσες ομάδες τανκάρουν. Πλέον, καθώς διανύουμε το τελικό τρίτο της σεζόν, δεν αποκλείεται αρκετές ομάδες να επιλέξουν αυτή την οδό, ώστε να μην ρίξουν τα ποσοστά του για να πάρουν το #1 του ερχόμενου draft. Suns, Cavaliers και Knicks οι κυριότεροι υποψήφιοι για αυτό, οπότε έχετε το νου σας.

“Πούλα και Φύγαμε για Βραζιλία”

Ο Boban Marjanovic είναι ο παίκτης που έχει επωφεληθεί αρκετά από την απουσία του Embiid στους Sixers, με αποκορύφωμα το 19/12 που “έγραψε” απέναντι στους Heat σε 27 λεπτά συμμετοχής. Ωστόσο, η επιστροφή του Embiid πλησιάζει και η συμμετοχή του Σέρβου αναμένεται να περιοριστεί εκ νέου. Συνεπώς ό,τι μπορείτε να πάρετε σε αυτό το στάδιο για τον Marjanovic, μόνο κέρδος θα είναι.

Η Γωνιά του Embiid

Ξεκινώντας από τον “νονό” της κατηγορίας αυτής, να πούμε πως ο Joel Embiid είναι εκτός δράσης από την περασμένη βδομάδα, λόγω ενοχλήσεων στο αριστερό γόνατο Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι, ωστόσο οι Sixers δεν ήθελαν να ρισκάρουν την συμμετοχή του και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί μέσα στην βδομάδα. Η απουσία του στο παιχνίδι της Δευτέρας απέναντι στους Pelicans είναι δεδομένη, ενώ επόμενό του παιχνίδι είναι αυτό της Τετάρτης κόντρα στους Thunder. Με δεδομένο πως ο Embiid θα αγωνιστεί σε δύο -το πολύ- παιχνίδια, πράξτε αναλόγως.

Με ελαφρύ διάστρεμμα ταλαιπωρείται από το περασμένο Σάββατο ο DeAndre Jordan, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την διάρκεια προπόνησης. Οι Knicks δεν έχουν δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του παίκτη, κάτι που μας φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό στον δρόμο του tanking που πραγματοποιούν. Εξαιτίας αυτού, δεν θα μας κάνει εντύπωση αν ο Jordan μείνει εκτός δράσης για “προληπτικούς λόγους”. Mitchell Robinson και Luke Kornet αναμένεται να βγουν κερδισμένοι από την απουσία του συμπαίκτη τους.

Σε καθεστώς “Day-to-Day” είναι ο Otto Porter Jr., ο οποίος ταλαιπωρείται από μικροτραυματισμό στο πόδι. Αυτά δεν είναι καλά νέα για τους owners του, καθώς ο παίκτης φαίνεται να βρίσκει τον εαυτό του (και τα νούμερα που επιθυμούν από εκείνον οι owners του). Κι ενώ οι Bulls από την πλευρά τους αναφέρουν πως θα υπάρχουν νεότερα για την κατάστασή του καθώς πλησιάζουμε στο jump ball του παιχνιδιού με το Milwaukee απόψε, προς ώρας η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.

Καμία παραφωνία την πρώτη πλήρη εβδομάδα μετά το All-Star break, όλες οι ομάδες στα συνήθη τρία και τέσσερα παιχνίδια.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.