Ball Hog’s NBA Weekly Report S05E36: “Κάτι για το Τσίκνισμα”

Posted on Feb 25 2019 - 11:08am by Nicolas Radicopoulos

Ο DeMar DeRozan επέστρεψε στο Toronto, οι Rockets παθαίνουν “ελληνικό πρωτάθλημα” διαμαρτυρόμενοι για την διαιτησία και ο κανόνας του “one-and-done” στο κολεγιακό μπάσκετ φαίνεται να φτάνει στο τέλος του. Ο Νίκος Ραδικόπουλος γράφει για τα παραπάνω και για άλλα πολλά σε ένα ακόμα Weekly Report.  

Καναπεδάκια

1/ Την περασμένη Παρασκευή όλα τα φώτα ήταν στραμμένα στο Τορόντο. Δεν ήταν μόνο η σπουδαιότητα του παιχνιδιού μεταξύ των Spurs που παλεύουν για να διατηρηθούν εντός οχτάδας και των Raptors που περιμένουν το “γλίστρημα” των Bucks για να τους πιάσουν στην κορυφή της Ανατολής, αλλά και το γεγονός ότι ο DeMar DeRozan επέστρεφε σπίτι του, εκεί που γνώρισε τις καλύτερες -και τις χειρότερες- στιγμές της ως τώρα καριέρας του. Και όλως παραδόξως, το tribute video για τον ίδιο δεν ήρθε πριν την έναρξη του παιχνιδιού, αλλά κατά την διάρκεια ενός time-out στην πρώτη περίοδο, με τους φίλους των Raptors να του προσφέρουν ένα συγκινητικό standing ovation, το οποίο είχες την αίσθηση πως δεν θα τελείωνε ποτέ.

 

Δεν ξέρω αν σκοπός των Raptors ήταν να τον αποδιοργανώσουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με αυτή την κίνηση, ωστόσο όπως φάνηκε και από την εξέλιξη του παιχνιδιού, ο DeRozan εξακολούθησε και ένιωθε το Air Canada Centre σαν το σπίτι του: 23 πόντοι, οχτώ assists (συνεχίζοντας τις θαυμάσιες οργανωτικές εμφανίσεις για φέτος), τέσσερα rebounds, δύο κλεψίματα και ένα block σε διάστημα 34 λεπτών. Κι αν ο LaMarcus Aldridge ήταν λίγο πιο κοντά στον γνώριμο καλό εαυτό του, τότε οι Spurs θα έφευγαν από τον Καναδά με μια πολύ μεγάλη νίκη. Επιστρέφοντας στον DeRozan όμως, όσο καλός και αν παρουσιάστηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ήταν και εκείνος που αποδείχθηκε μοιραίος για τη νέα του ομάδα, όπως φανταζόμαστε να συμβαίνει σε κάθε ιστορία που κάποιος συναντάει τον/την πρώην του. Οι Spurs είχαν στην διάθεσή τους 22 δευτερόλεπτα για να κλειδώσουν τη νίκη τους, διατηρώντας ή αυξάνοντας το προβάδισμα του ενός πόντου που είχαν, μετά από μια χαμένη βολή του Ibaka, ωστόσο ο DeRozan υπέπεσε σε αυτό:

Και ενώ οι Raptors πήραν το προβάδισμα, μετά το κάρφωμα του Leonard, οι Spurs είχαν ακόμα μια ευκαιρία να κλέψουν το παιχνίδι στην επόμενη επίθεση. Κι αν εσείς, όπως και εγώ, περιμένατε τον DeRozan να πάρει πάνω του το τελευταίο σουτ, διαψευστήκαμε όλοι πανηγυρικά, καθώς αντί να πάει να τελειώσει την φάση μπροστά στον Green, επέλεξε να βγάλει την μπάλα έξω στον Bertans.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να εξάρουμε και την αμυντική προσπάθεια του Green, ο οποίος ζει για αυτές τις στιγμές, δηλαδή να αναλαμβάνει το μαρκάρισμα του καλύτερου αντίπαλου παίκτη στο crunch time, αλλά όπως λέει και χρήστης του twitter, θα πάρουμε μια προσπάθεια του DeRozan πάνω από τον Green, οποιαδήποτε στιγμή, αντί αυτού που επιχειρεί ο Bertans, δηλαδή ενός σουτ off-balance και μάλιστα από τη γωνία. Ακόμα κι έτσι πάντως, παρά τον άσχημο τρόπο που προήλθε η ήττα από τους Raptors, ουδείς στο San Antonio μπορεί να κρατήσει κακία στο παιδί από το Compton, καθώς αν παρατηρήσει κανείς τα ομαδικά νούμερα μπορεί να βρει αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα. Πρώτο και κύριο το πολύ κακό ποσοστό των Spurs από την περιφέρεια, καθώς σούταραν με το πενιχρό 32,4% από την γραμμή του τριπόντου. Σημειωτέον, μιλάμε για την πρώτη ομάδα της λίγκας, όσον αφορά την ευστοχία από τα 7,25. Αντίθετα οι Raptors σούταραν με το εκπληκτικό 46,7%, με τον Green να τελειώνει το ματς με 5/7.

Αυτό που επίσης προκαλεί εντύπωση, είναι ο αριθμός των λαθών. Οι Spurs είναι η δεύτερη ομάδα με τα λιγότερα λάθη στο NBA, με 12,5 ανά παιχνίδι, ενώ οι Raptors είναι 13οι με 13,8. Κι όμως, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οι Spurs υπέπεσαν σε 14 λάθη, με αυτό του DeRozan να είναι σαφώς το πιο μεγάλο, την στιγμή που οι γηπεδούχοι έκαναν μόλις εννιά, με τον Kyle Lowry να ευθύνεται για τρία από αυτά.

Κλείνοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων, σηματοδότησε και την πρώτη αποβολή του Nick Nurse από τον πάγκο των Raptors, καθώς στην τρίτη περίοδο η λογομαχία του με τους διαιτητές του επέφερε την δεύτερη τεχνική ποινή. Η αντίδραση του coach Nurse; “Worth every penny”. Μαζί σου coach.

2/ O Enes Kanter πήγε στους Blazers και ξαναβρήκε τον εαυτό του.

Εντός,

και εκτός παρκέ

Συνολικότερα, η front line των Blazers έχει δύο Βαλκάνιους που θα μας χαρίσουν κάμποσες ομορφιές στο υπόλοιπο της σεζόν.

3/ Πολύ-πολύ διαιτητολογία τις τελευταίες ημέρες στο NBA, που αρχίζει να θυμίζει εκνευριστικά πια Superleague σχετικά. Γκρίνια είχαμε τόσο στο Bucks – Celtics, με τους ίδιους τους διαιτητές να παραδέχονται πως έκαναν λάθος τόσο στο σφύριγμα για ολοκλήρωση των 24” στον Brook Lopez, όσο και στα -τέσσερα!- fouls που δεν δόθηκε κανένα εξ αυτών στην τελευταία φάση στον Kyrie.

Ωστόσο, το ματς με την περισσότερη γκρίνια ήταν αυτό των Rockets κόντρα στους Lakers, με τους Paul και Harden να αποβάλλονται με έξι fouls αμφότεροι. Κάποια fouls που στηρίχτηκαν ήταν όντως απίθανα:

ενώ κάποια ήταν στα ανώτερα όρια χυδαιότητας και βρωμιάς του Chris Paul

στο οποίο μάλιστα είχε το θράσος, τόσο αυτός, όσο και ο D’Antoni να διαμαρτυρηθούν, τρώγοντας αμφότεροι τεχνικές και με τον Paul να αποβάλλεται με έξι. Αλλά ήταν πραγματικά θρασύς, τόσο στην συγκεκριμένη φάση, όσο και στο αλά Olynyk στον Love τράβηγμα του χεριού του LeBron σε μία διεκδίκηση rebound, που τυχερός ήταν που δεν χρεώθηκε με flagrant.

Και ναι, οι Rockets δεν παίχτηκαν επ’ ουδενί 50-50 στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά επ’ ουδενί δεν περάστηκαν και πριονοκορδέλα στον συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο τα βέλη όλης της ομάδας μάλλον εύλογα στράφηκαν κατά του Scott Foster, του διαιτητή που όποτε συναντούν, χάνουν, έχοντας 0-7 με αυτόν φέτος. Οι δηλώσεις του Harden ήταν ενδεικτικές: “Scott Foster is rude and arrogant. Ηe shouldn’t be allowed to referee our games anymore. It’s a personal thing now.” (τρώγοντας και μια 25άρα χιλιάρικα για αυτά του τα σχόλια), ενώ στο ίδιο πνεύμα ήταν και οι δηλώσεις του έτερου αστέρα της ομάδας, Paul:

Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι λίγο αστείο για κάθε παρατηρητή να διαμαρτύρονται αυτοί οι Rockets για τη διαιτησία, όταν στις μισές τους φάσεις για πολύ κόσμο είτε δεν δίνονται βήματα εις βάρος τους, είτε δίνονται αστεία δοσμένες βολές υπέρ τους…

Κλείνοντας και από την πλευρά μας το θέμα της διαιτητολογίας, να πούμε πως το NBA έβγαλε επίσημη ανακοίνωση-απάντηση στην έρευνα του ESPN “How Former Ref Tim Donaghy Conspired to Fix NBA Games”, που είχαμε παρουσιάσει στο προηγούμενο Weekly, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.

4/ Μεγάλη είναι η κουβέντα που έχει ξεσπάσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όσον αφορά το ηλικιακό όριο των παιχτών που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο draft του NBA. Ήδη ο κομισάριος Adam Silver έχει καταθέσει την πρότασή του, ώστε να χαμηλώσει το ηλικιακό όριο των παικτών από τα 19 στα 18, στην NBA Players Association, κάτι που πολύ πιθανόν να αποδειχθεί ως το τέλος της “one-and-done” εποχής του κολεγιακού μπάσκετ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, πως μεγάλη -αν όχι την κύρια- συμμετοχή στην αλλαγή αυτή, είχε η πρώην Secretary of State της κυβέρνησης Bush, Condoleeza Rice, η οποία από τον περασμένο Μάιο ανέφερε πως η πολιτική του “one-and-done” πρέπει να αλλάξει, καθώς είναι φυσιολογικό και θεμιτό για τους αθλητές/φοιτητές να θέλουν να επωφελούνται -κυρίως οικονομικά- από το όνομά τους. Κι αν σκέφτεστε τι σχέση έχει η Rice με την όλη κατάσταση, σας ενημερώνουμε πως αποτελεί την πρόεδρο μιας 12μελούς επιτροπής που συστάθηκε το 2017, με αφορμή τα οικονομικά σκάνδαλα που διέλυαν την εικόνα του κολεγιακού μπάσκετ, με σκοπό να έρθει η κάθαρση. Από την πλευρά του ο Silver, τονίζει πως το NBA είναι έτοιμο να προχωρήσει στην συγκεκριμένη αλλαγή, από την στιγμή που η συγκεκριμένη 12μελής επιτροπή προτείνει κάτι τέτοιο. H αλλαγή αυτή, πάντως, δεν αναμένεται να έρθει πριν το 2022, καθώς τόσο για φέτος, όσο και για την σεζόν 2020-21, έχουν γίνει recruits με το τρέχον σύστημα.

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως δεν είναι λίγοι εκείνοι που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το timing που επανήλθε η συγκεκριμένη συζήτηση, δηλαδή λίγες μέρες μετά τον τραυματισμό του Zion Williamson, με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να υποστηρίζουν πως είναι κάτι συμπτωματικό. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την κατάληξη της ιστορίας αυτής.

“Στις Γωνίες”
H Γωνιά του MVP

Στην πιο βαρετή γωνία του Weekly όπως εξελίσσεται, κανονικά συνεχίζεται το σερί του Harden με τις 30άρες που πλέον έχει φτάσει τις 32 συνεχόμενες.

Πάρκαρε, ωστόσο, για λίγο το σερί, μιας και στον αγώνα κόντρα στους Warriors, δεν αγωνίστηκε, κάτι που δεν εμπόδισε ωστόσο την ομάδα του να προβεί σε μία εντυπωσιακότατη νίκη μέσα στο Oracle, έχοντας πλέον πέντε νίκες μέσα στην έδρα των Warriors από τη σεζόν 2016-17 ως και σήμερα, σε regular και Playoffs, την στιγμή που καμία άλλη δεν μετρά πάνω από δύο, σε ένα ματσάρισμα που περνάει στα όρια του μεταφυσικού πια η εξήγησή του τι συμβαίνει όταν οι Warriors βλέπουν απέναντί τους τους Rockets.

H Γωνιά της Αγνής Σλοβένικης Καύλας

Δεν χάνουμε ευκαιρία να θυμίζουμε σε εσάς και στους εαυτούς μας πως δεν είναι ακόμα τίποτα παραπάνω από ένα παιδί.

Τρομακτικά ταλαντούχο σε κάθε περίπτωση βέβαια!

H Γωνιά του Giannis

Η φάση παράδοση παραλαβή των σκήπτρων του καλύτερου παίχτη του NBA από τον LeBron στον Giannis έλαβε χώρα στην κάτωθι φάση:

Και αφού αποφάσισε να γίνει James στα καλύτερά του, είπε “γιατί όχι και Shaquille;”, επίσης στα καλύτερά του:

Credits για την φετινή εκτόξευση, πάνε φυσικά και στον coach Bud:

με τους Bucks πλέον, μετά και νίκη κόντρα στους Wolves να απαριθμούν πέντε παιχνίδια με 140 ή περισσότερους πόντους, την στιγμή που τα προηγούμενα 30 χρόνια της ιστορίας τους είχαν αθροιστικά τέσσερα τέτοια.

Και η βελτίωση δεν σταματά, προφανώς, στο ομαδικό επίπεδο, μιας και σε ατομικό, ο Antetokounmpo στα τελευταία 15 παιχνίδια σουτάρει με 40,5% σε 2,8 προσπάθειες πίσω από το τρίποντο ανά παιχνίδι, έχοντας παράλληλα 42,9% στα pull-up τρίποντα στο ίδιο διάστημα, με 12/28.

Αν αυτά τα νούμερα σταθεροποιηθούν, φαντάζομαι έχουμε όλοι/ες συνειδητοποιήσει πως από τη σεζόν 2019-2020 δεν θα τίθεται προς συζήτηση ποιος είναι ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στον πλανήτη γη.

Ωστόσο, να αφήσουμε και αυτό σε μία γωνίτσα, ναι;

Η Γωνιά των Lakers και του LeBron

Η παράλογη χρονιά των Lakers συνεχίζεται με τους ίδιους παράλογους ρυθμούς, με την ομάδα να γυρίζει από το -19 για να κερδίσει τους Rockets (σε ένα ματς που θα έπρεπε να έχει χάσει) και στη συνέχεια να χάνει με κάτω τα χέρια από τους Pelicans (σε ένα ματς που θα έπρεπε να έχει κερδίσει).

Μετά τον πρώτο αγώνα εκ των δύο, ο LeBron δήλωσε πως άναψε τις νιτρομπουκάλες,

κάτι που ωστόσο δεν αποδείχτηκε στον δεύτερο.

Ωστόσο, δεν γίνεται να μην κάνουμε αναφορά στο Liberty Statue Dunk του στον αγώνα κόντρα στους Rockers

καθώς και στην εξαιρετική εμφάνιση του Ingram κόντρα στους Rockets

Που, Ingram όντας, φρόντισε στη συνέχεια να ξανβρει τον φετινό μετριότατο εαυτό του κόντρα στους Pelicans.

Με τον LeBron μετά το τέλος του αγώνα να τα χώνει στους νεαρούς συμπαίκτες του λέγοντας χαρακτηριστικά “είναι προφανές πως δεν ξέρεις τι διακυβεύεται αν ποτέ δεν έχεις φτάσει εκεί (σ.σ. τα Playoffs). Θα πρέπει να αρχίσουν άμεσα να νιώθουν άνετα εκτός της confort zone τους, αλλιώς δεν πάμε πουθενά”, μία δήλωση που ήρε και την τελευταία αμφιβολία του οποιουδήποτε αναφορικά με το αν πλέον ο Kyrie μιμείται το αναποτελεσματικό mentoring του Βασιλιά!

Mία ήττα που γίνεται οδυνηρότερη αν αναλογιστεί κανείς πως το ίδιο βράδυ οι Kings κέρδισαν τους Thunder, ενώ για τους Pelicans “ξεκουραζόταν” o Davis, γεγονός που σήκωσε εύκολο -και εύλογο- τρολάρισμα!

Για τον οποίον Davis, τα γράφαμε ξανά και πρόσφατα, δεν υπάρχει καμία λογική, για καμία πλευρά, να μην παρκαριστεί πλέον για το υπόλοιπο της σεζόν. Είναι εμφανές, και δη ξεκάθαρα, πως η ομάδα παίζει πολύ καλύτερα πια αμά τη απουσία του, παρά αμά τη παρουσία του. Η όλη διαχείριση, από παίχτη, ομάδα και Λίγκα έχει φτάσει πια στο ιλαροτραγικό και γελοίο επίπεδο κακογυρισμένης σαπουνόπερας.

(Και ναι, δεν είναι τυχαίο που τα του Davis γράφονται “στη γωνιά των Lakers. Προφανώς.)

Τέλος, οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του Space Jam II με πρωταγωνιστή τον LeBron James και αυτή θα είναι η 16η Ιουλίου του 2021.

#Shaqtin’ Moments

Και το κάτωθι πάει εδώ και όχι ακριβώς παραπάνω, καθώς ξεπερνάει τα όρια του ανέκδοτου (με κάθε κακή έννοια του όρου)…

Επίσης!

#TankForZion

(παρόλα αυτά, νίκησαν!)

Η Γωνιά του Σέρβου Αρτίστα

Τα καλά νέα:

Τα ακόμα καλύτερα νέα για τους φίλους των Nuggets:

Η Γωνιά του Καλύτερου Προπονητή της Ιστορίας

Η Γωνιά της Δυναστείας των Warriors

O Curry παραμένει ό,τι καλύτερο για να βλέπει κανείς μετά τις 05:30 κάθε χάραμα κανείς:

Α/

Β/

Γ/

Μoneyball Corner

1/ Aν είσαι ο Harden, που μόλις πριν λίγες μέρες έχεις κάνει δηλώσεις πως δεν θα ήθελες να παίζεις όπως παίζεις, αλλά το κάνεις από ανάγκη γιατί αλλιώς η ομάδα δεν μπορεί, μάλλον δεν θα είσαι ιδιαίτερα χαρούμενος να βλέπεις τις τελευταίες δύο κινήσεις της ομάδας σου για να γεμίσει το roster. Είναι εντελώς σαφές πλέον, αυτό που γράφαμε και στο trade deadline, πως η εντολή του ownership προς τον Morey είναι απλά “μην πληρώνουμε tax” ακόμα και αν το κόστος για αυτό είναι η ανταγωνιστικότητα της ομάδας.

Όπως λένε απέναντι, αλλά γράφουμε τακτικά και εμείς “ownership is the greatest competitive advantage in NBA”.

Έχοντας κερδίσει τους Warriors χωρίς τον Harden και με αυτά τα τυπικά γεμίσματα στο roster, εύλογα αναρωτιέται ο οποιοσδήποτε πόσο πιο ανταγωνιστικοί θα μπορούσαν να ήταν αν η ιδιοκτησία υποστήριζε την ομάδα αποδεχόμενη να περάσει το tax line, όπως κάθε ομάδα που θέλει να διεκδικήσει το Larry O’Brien Trophy κάνει…

2/ Ο Draymond Green το καλοκαίρι έχει δικαίωμα πρόωρης επέκτασης του συμβολαίου του, καθώς θα έχει περάσει τριετία από την αρχική υπογραφή αυτού. Αν δε καταφέρει και κερδίσει το Defensive Player of the Year (όχι ιδιαίτερα πιθανό ωστόσο σήμερα) θα μπορεί να ζητήσει το supermax, το 35% του cap.

Λίγο πριν από την έναρξη των σχετικών διαπραγματεύσεων, αποφασίζει λοιπόν να αλλάξει ατζέντη και να πάει στην Klutch Sports, των Rich Paul και LeBron James.

Γιατί αν δεν μπορείς να τους νικήσεις μέσα στο γήπεδο, μπορείς πάντα να τους διαλύσεις εκ των έσω.

(Eν τω μεταξύ, λογικά πηγαίνει πακέτο μαζί με την ανάληψη του management σου, και μία παρουσία στο The Shop, το show του LeBron στο HBO, δώρο. Μιας και στο επόμενο επεισόδιο, την 1η Μαρτίου, συμμετέχει ο Davis, ενώ στο πρώτο επεισόδιο της σειράς, τον Οκτώβρη είχε εμφανιστεί ο Green)

Κάτι που μάλλον δεν άρεσε ιδιαίτερα ούτε στον Steve Kerr, αν κρίνουμε από την αντίδρασή του στον τραυματισμό του παίχτη του…

3/ Και ενώ είμαι ο πρώτος που γράφει εδώ και χρόνια εδώ μέσα πως όλα τα χρηματοοικονιμικοδιοικητικά είναι που επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό τα αγωνιστικά, κάπου τόση πολλή σαπουνόπερα εκτός παρκέ έχει αρχίσει να με κουράζει…

Κατηγορία “Συστατικά”

1/ Ο Steph Curry στη νίκη των Warriors κόντρα στους Kings πέτυχε 10 τρίποντα, γινόμενος ο πρώτος παίχτης στην Ιστορία της Λίγκας που πετυχαίνει τουλάχιστον 10 τρίποντα σε πέντε παιχνίδια σε μία σεζόν.

Στο ίδιο παιχνίδι ο Draymond Green ισοφάρισε την καλύτερη επιθετική του απόδοση για φέτος. Με 11 πόντους.

Τέλος, εντυπωσιακό από το ίδιο παιχνίδι ήταν πως αποτέλεσε μεν την τέταρτη νίκη σε τέσσερις αναμετρήσεις φέτος, των Warriors επί των Kings, ωστόσο με συνολική διαφορά μόλις 12 πόντων. Με τις δύο ομάδες να είναι πιθανότατο να συναντηθούν και στον πρώτο γύρο των Playoffs, φαίνεται πως ματσάρουν καλά και μπορεί να μας προσφέρουν ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Και το πόσο οριακά κρίθηκε και το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ενδεικτικό του πόσο καλά ματσάρουν οι φετινοί Kings τους Πρωταθλητές, με το ματς να κρίνεται στην τελευταία φάση και το σουτ που ο Buddy Hield κώλωσε και δεν πήρε

Με τον Lillard να παίρνει ανοιχτά θέση υπέρ του παίχτη και κατά του προπονητή αυτού:

(Αναφερόμενος σε μία φάση που είχε προηγηθεί, οριακά νωρίτερα)

Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να προβληματίσει τους Warriors και να δουλευτεί αρκετά στο υπόλοιπο της σεζόν είναι το κάτωθι:

2/ O Al Horford σε σερί τρία παιχνίδια κόντρα σε Joel Embiid, Andre Drummond, και Giannis Antetokounmpo “έγραψε” μέσους όρους 20,3 πόντων, 13 rebounds, έξι assists, και 2,3 κλεψίματα, με 47,4% ποσοστό ευστοχίας.

3/ Ο -κυριολεκτικά και μεταφορικά- γίγαντας Boban Marjanovic έφτασε τους  1.000 πόντους στο NBA σε μόλις 1.574 αγωνιστικά λεπτά, η δεύτερη καλύτερη σχετικά επίδοση, πίσω μόνο από την αντίστοιχη του συμπαίκτη του Joel Embiid, ο οποίος είχε χρειαστεί μόλις 1.271.

4/ Emoji “ματάκια” (βγαλμένα έξω με αυτά που κάνουνε!)

To δε 40-5-5 είχαμε να το δούμε από δίδυμο συμπαικτών στο NBA από το μακρινό 1983!

Ο George είναι γενικότερα σεληνιασμένος, καθώς από τον Δεκέμβρη κι ύστερα, “τρέχει” με 1,17 πόντους ανά κατοχή, το δεύτερο υψηλότερο σχετικά της Λίγκας, πίσω μόνο από τον Steph Curry.

Τον Φλεβάρη δε:

Ωστόσο, τρομακτικά ενδιαφέροντα ήταν τα plus/minus των παιχτών των δύο ομάδων στο συγκεκριμένο παιχνίδι!

Σε ένα παιχνίδι, που παρά την ήττα τους στη δεύτερη παράταση, οι 147 πόντοι που σκόραραν ήταν οι περισσότεροι για τους Jazz από το 1982!

5/ Πρώτο χαμένο παιχνίδι στην καριέρα του, μετά από 303 συνεχόμενα για τον Karl Anthony Towns το Σάββατο που μας πέρασε, και αυτό λόγω μιας διάσεισης που κληρονόμησε από ένα τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη.

6/ H “Αυτοκρατορία” ετοιμάζεται να αντεπιτεθεί.

Του χρόνου “θα σας δείξουμε εμείς, θα δείτε τι θα πάθετε!”

Προς ώρας:

7/ Ο Trae Young έχει ήδη τρία παιχνίδια με 30άρες στη σεζόν, ο πρώτος rookie που καταφέρνει κάτι τέτοιο για τους Hawks από τον Dominique Wilkins και το 1982-83.

Και μιας και είμαστε στη θεματική “Trae”: “τί έκανες ρε αλήτη στο παιδί;!”

8/ Αυτό:

9/ Clutch:

10/ Αλάτι στις πληγές των Lakers οι φετινές εμφανίσεις του διαρκώς βελτιούμενου D’Angelo Russell

11/ Οι Bulls κέρδισαν τους Celtics και δεν πρόσφεραν απλά συγκίνηση στους οπαδούς τους με την ενθαρρυντικότατη εμφάνιση (career highs σε πόντους για αμφότερους), αλλά ανακίνησαν και μνήμες με την εντυπωσιακή εμφάνιση διδύμου της ομάδας:

O οποίος Markkanen τον Φλεβάρη έχει μέσους όρους 26,5 πόντων με 2,8 τρίποντα, 12,5 rebounds και 2,5 assists ανά παιχνίδι με ποσοστά 49% στα σουτ του, εκ των οποίων 37,9% πίσω από τα 7,25 και 92,6% στις βολές. Εύγε!

12/ Σε ένα ματς, που παρά την ήττα τους, ο Kyrie ήταν καθησυχαστικός, δηλώνοντας με έμφαση πως η παρουσία του εξασφαλίζει πως δεν θα μπορέσει ομάδα να τους κερδίσει τέσσερις φορές σε εφτά παιχνίδια. Για να δούμε…

Μιλώντας για τον Kyrie, είναι εντελώς αυτό που συμβαίνει με αυτόν φέτος και τα on/off του. Συγκεκριμένα, όταν παίζει και βγαίνει στον πάγκο, οι Celtics παίζουν πολύ χειρότερα. Όταν δεν παίζει καθόλου στον αγώνα, οι Celtics παίζουν εξαιρετικά! Go figure…

Σε κάθε περίπτωση, όσοι περιμέναμε 60 νίκες από τους φετινούς Celtics, μπορούμε και επίσημα πια να τις ξεχάσουμε. Μετά την ήττα από τους Bulls, το ταβάνι γράφει 59 και μένει να δούμε πόσο χαμηλότερα θα σταματήσουν.

13/ Τις 9.000 assists στην καριέρα του έφτασε (και πέρασε) ο Chris Paul με τις 17 που μοίρασε κόντρα στους Warriors το Σάββατο.

14/ Μετά από τις ήττες τους το βράδυ της Κυριακής, οι Spurs και Clippers ισοβαθμούν στην έβδομη και όγδοη θέση της Δύσης με ρεκόρ 33-28, στην ένατη θέση οι Kings με ακριβώς ίδιες ήττες και δύο αγώνες λιγότερους, στο 31-28 και και 10οι οι Lakers με 20-30. Θα γίνει πόλεμος!

Σφηνάκια

1/ Old school basketball

2/ Μετά από 18 σερί εντός έδρας ήττες, νίκη στο MSG για τους Knicks, κόντρα στους Spurs, με το κοινό να τους χαρίζει μάλιστα ένα standing ovation στο τέλος του αγώνα!

Οι δε Spurs, από την άλλη, είναι μόλις στο 1-7 στο Rodeo Road Trip, το οποίο τελειώνει μεθαύριο κόντρα στους Nets και

3/ Τελικό σκορ, 1-1.

4/ Όχι καλά νέα για τον rookie Jaren Jackson Jr. και τους Memphis καθώς αυτός αναμένεται να χάσει κάμποσα παιχνίδια (ίσως και το υπόλοιπο της σεζόν) με πρόβλημα στον τετρακέφαλο.

5/ Η αδυναμία του γράφοντα και της στήλης σε κάθε παιχνίδι φροντίζει να μας χαρίζει μια φάση που μας δίνει το δικαίωμα να του κρατάμε μια γωνίτσα στο Weekly:

Σε κάθε παιχνίδι όμως!

6/ Και μιας και πιάσαμε τις αδυναμίες της στήλης, να και η έτερη:

7/ Και αφού το hipsteroποιήσαμε τελείως το πράμα, πάρτε και μια ομορφιά από τον Bruno τον Caboclo

8/ Άπαπα..!

9/ Μετά την ήττα τους (και μάλιστα άνετα) από τους Pistons το βράδυ Σαββάτου, οι Heat πλέον είναι στο 26-32, στη 10η θέση της Ανατολής, δύο καθαρά παιχνίδια πίσω από τους Pistons και πίσω και από τους Magic, έχοντας δυσκολότερο Stength of Schedule και από τους δύο για τη συνέχεια και όλα φαίνεται πως μάλλον πάνε για την οικονομία στο tax, όπως αναλυτικά σας γράφαμε στο Moneyball Corner του προηγούμενου Weekly Report.

10/ Boban <3

Διαβάσαμε, μας άρεσαν και σας προτείνουμε
#AskTheHog

Στο Μπασκετικό Γουρούνι περιμένουμε και τις επόμενες ερωτήσεις σας, τις οποίες μπορείτε να στείλετε μέσω των comments στα Weekly, στο mail μας, theballhogsite@gmail.com και με μήνυμα, είτε στη σελίδα μας στο facebook, The Ball Hog, είτε στον λογαριασμό μας στο twitter, @TheBallHogNet, ώστε να αρχίσουμε από το επόμενο Weekly Report την απάντηση αυτών.

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.