Ball Hog’s Roundtable: NBA Playoffs 2019 Predictions

Posted on Apr 13 2019 - 10:27am by The Ball Hog

Με τα NBA Playoffs 2019 να είναι στην αφετηρία τους, οι συντάκτες του “Γουρουνιού” μαζεύτηκαν στην στρογγυλή τράπεζα των HogQuarters για να συζητήσουν τις προβλέψεις τους ως προς το τι περιμένουν από την φετινή post season, σε μία συζήτηση-αφετηρία της Ετήσιας Μεγάλης Αγρύπνιας. 

1. Έχοντας ολοκληρώσει την σύνταξη των αναλύσεων μας για κάθε ζευγάρι του Πρώτου Γύρου των φετινών 2019 NBA Playoffs, να δούμε ποια είναι η γνώμη και των υπολοίπων, πέρα του συντάκτη, για κάθε ζευγάρι; Και ας ξεκινήσουμε από τη Δύση.

Γιάννης Χάτσιος: Warriors in 5, Nuggets in 6, Thunder in 6 και Rockets in 7. Για τους Warriors προβλέπω ένα gentleman’s sweep. Όσο ωραία ιστορία κι αν είναι οι Clippers, θα χρειαστεί να πάνε τα σκορ ψηλά για να είναι ανταγωνιστικοί, δηλαδή να παίξουν με πολύ Lou-Gallinari-Harrell. Ε, θα αλωνίσουν οι άλλοι… Οι Spurs δεν ματσάρουν καλά με τους Nuggets, και θα πρέπει να βρουν τρόπο να κρατήσουν πολλά λεπτά στο παρκέ Mills και Belinelli για να έχουν ελπίδες, ενώ ούτε ο Aldridge, ούτε και ο DeRozan δεν είναι παίκτες που θα εκμεταλλευτούν τα πόδια του Jokic. Τρομερό ενδιαφέρον στο Blazers – Thunder και δίνω ένα 30% στην εξιλέωση του Lillard για το περυσινό φιάσκο. Οι Jazz έχουν φέτος προσθέσει με τον Korver ένα στοιχείο spacing που έλειπε πέρσι, και εφόσον καταφέρουν να τον προστατεύσουν στην άμυνα μπορούν άνετα να σοκάρουν τους Rockets.

Κοσμάς Καψάλης: Οι Warriors θα ξεκινήσουν με σκούπα. Οι Blazers ελπίζω να μην πέσουν στις παθογένειες του παρελθόντος και να έχουμε μια ανταγωνιστική σειρά -τουλάχιστον- έξι παιχνιδιών. Μέχρι το τέλος νομίζω θα πάει και το Houston – Utah, χωρίς να μπορώ να πω εύκολα ποιος θα κερδίσει. Στο τελευταίο ζευγάρι, αν οι Nuggets είχαν εμπειρία θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, αλλά απέναντι στους Spurs ποιος μπορεί να κάνει αβίαστες προβλέψεις;

Gus Χρυσοχού: Για τα Denver – San Antonio και Portland – Oklahoma, έγραψα στα αντίστοιχα previews, αλλά ας υπενθυμίσω και εδώ την αποψάρα μου: 4-2 υπέρ των Spurs και 4-3 υπέρ των Blazers. Στο Warriors – Clippers δεν έχω να πω πολλά. Δυστυχώς για την ομάδα του L.A. οι εξελίξεις του 82ου παιχνιδιού την έφεραν στην όγδοη θέση και πάνω στο θηρίο. Αλλιώς είναι να αντιμετωπίζεις τους πρωτάρηδες Nuggets, αλλιώς τους Πρωταθλητές. Εντυπωσιακή η πορεία τους στην regular season, αλλά ως εκεί. Ταβάνι για εκείνους μία νίκη επί των Warriors και 4-1. Για το Houston – Utah, όσο ο Harden είναι υγιής οι Rockets δεν θα έχουν θέμα. Οι Jazz είναι σκληροτράχηλοι, αλλά με τον κατ’ εμέ MVP απέναντι τα πράγματα είναι σκούρα. οπότε 4-2 για την ομάδα του Texas.

Νίκος Ραδικόπουλος: Warriors σκούπα, Nuggets στα έξι, αλλά φτύνοντας αίμα. Θα ήθελα Blazers, αλλά η απουσία του Nurkic και η επιστροφή του McCollum από τραυματισμό με κάνει να κλίνω προς Thunder, πάλι σε έξι. Και στο πιο ενδιαφέρον ματσάρισμα, μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης καλύτερης ομάδας της Περιφέρειας, παρότι η λογική λέει Rockets σε όσα κι αν χρειαστούν, θα πάω κόντρα και θα πω Jazz σε έξι.

Λουκάς Μοσχούλας:  Θα ξεκινήσω από το #4, για Rockets τα είπαμε και στο preview, με δυσκολία στα έξι, με Harden στα κόκκινα. Warriors και Thunder στα πέντε, με την ομάδα της Oklahoma μετά από αυτό να ονειρεύεται μεγάλα πράγματα. Τέλος, η σειρά που θα τραβήξει για εμένα είναι το San Antonio – Denver, όπου δεν βλέπω να τελειώνει πριν το έκτο παιχνίδι. Θα πάω με Nuggets στα εφτά.

2. Αντίστοιχα, στα ζευγάρια της Ανατολής, τι βλέπουμε;

Κοσμάς Καψάλης: Νομίζω Bucks και Raptors θα πιάσουν σκούπες. Άντε, το πολύ ένα λεγόμενο gentleman’s sweep1)3-0, 3-1, 4-1. Η Βοστόνη δεν ξέρω πόσο εύκολα μπορεί να πατήσει το κουμπί που υποστήριξε ο Kyrie, αλλά τα έξι παιχνίδια μοιάζουν ελάχιστος ορίζοντας σε αυτή την αναμέτρηση για εμένα. Στο τελευταίο, οι Nets και με 4-0 δεν θα έχουν παράπονο μιας και ήδη την έχουν κάνει την επιστροφή σε χρόνο υπερβατικό, αλλά σίγουρα ήρθαν για να παίξουν. Θα “κλέψουν” κάποιο παιχνίδι, αλλά δεν θα φρενάρουν τους Sixers σε αυτό το σημείο και νομίζω δεν θα τους πάνε σε περισσότερα από πέντε παιχνίδια.

Gus Χρυσοχού: Και εμένα μου φαντάζει απίθανο να μην δούμε “σκούπα” από Bucks και Raptors. Ακόμα και μια νίκη να καταφέρουν να κλέψουν Pistons και Magic, θα μου φανεί μεγάλη έκπληξη. Στο Sixers – Nets, καλοί και “fun to watch” οι δεύτεροι, αλλά δεν μπορώ να δω πως θα έχουν ελπίδες απέναντι στην Philly. Ένα τίμιο (για τους Nets) 4-1 με 4-2 βλέπω υπέρ των Sixers. Το πραγματικά ωραίο matchup είναι αυτό των Celtics και Pacers. Θα ιδρώσει, θα φτύσει αίμα η Βοστώνη, αλλά αυτή θα είναι και η σειρά που θα σκληραγωγήσει το σύνολο του Stevens. 4-3 για τους Celtics.

Νίκος Ραδικόπουλος: Για εμένα τα τρία ζευγάρια του γύρου δεν θα χρειαστούν έκτο παιχνίδι, τα δύο δε, ίσως ούτε πέμπτο. Bucks, Raptors θα σκουπίσουν τους λαθρεπιβάτες της φετινής post season, ενώ οι Celtics το πολύ να πάνε στα πέντε, καθώς δεν βλέπω πως θα καταφέρουν να σκοράρουν απέναντί τους οι Pacers. Το ζευγάρι που έχει ψωμί -και ίσως και έκπληξη- είναι αυτό των Nets με τους Sixers στη δική μου οπτική, όπου όλα θα εξαρτηθούν από την υγεία του Embiid. Αν είναι υγιής, Sixers στα έξι. Αν όχι, θα έχουμε δράματα.

Λουκάς Μοσχούλας: Στην Ανατολή θα γίνει της σκούπας. Bucks και Raptors μοιάζουν ως απόλυτα φαβορί και δεν θα πόνταρε πολύς κόσμος ότι θα χάσουν έστω ένα παιχνίδι στον πρώτο γύρο. Από τα άλλα δύο, η Βοστόνη έστω και δύσκολα θα περάσει, θα πάω με τους Κέλτες στα έξι παιχνίδια. Τέλος, ίσως με πουν γραφικό, αλλά έφτασε η στιγμή που θα σταματήσω να πιστεύω στους 76ers. Θα πάω με το Brooklyn. Στα έξι επίσης.

Γιάννης Χάτσιος: Bucks σε τέσσερα, Raptors επίσης, 76ers σε έξι και Celtics σε πέντε. Χωρίς πολλά-πολλά σχόλια, τα φαβορί είναι σαφή παντού, θα μου φανεί εξωπραγματικό ακόμα κάποιο έβδομο παιχνίδι κάπου, αν όμως πόνταρα ότι θα γίνει, θα ήταν στη Philadelphia. Μου αρέσει το πως ματσάρει η ομάδα του Atkinson με τους Sixers, ωστόσο όταν ο καλύτερος σου παίκτης είναι στο επίπεδο του τέταρτου καλύτερου παίκτη του αντιπάλου, είναι δύσκολο να το ξεπεράσεις όσο ευέλικτος κι αν είσαι στο κοουτσάρισμα.

Ballhog Spalding

3. Για να το πάμε ένα βήμα παραπέρα, ποια είναι η πρόβλεψή σας για τους τελικούς της κάθε περιφέρειας;

Νίκος Ραδικόπουλος: Warriors – Nuggets και Raptors – Bucks. Αυτή την στιγμή που φαίνονται τρομακτικά αυτονόητα και τα δύο, με τους Nuggets να έχουν το πιο δύσκολο εμπόδιο για να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο στον πρώτο γύρο. Αν καταφέρουν να περάσουν τους Spurs, τότε στα ημιτελικά της Δύσης θα περάσουν αέρα, όποιον εκ των Blazers ή Thunder βρουν μπροστά τους. Από την άλλη, δεν θα σοκαριστώ καθόλου νομίζω, αν οι Celtics, παρά το κουραστικό δείγμα τους των 82 αγώνων, μεταμορφωθούν σε Warriors East Version, και να για 1,5 μήνα δείξουν το πρόσωπο που φανταζόμασταν πως θα έχουν -αλλά ποτέ δεν έδειξαν- και να πάνε αέρα Τελικούς και να κοιτάμε το υπερπέραν σαν τον Παπαδόπουλο στους Απαράδεκτους “τι έγινε ρε παιδιά;”. Ωστόσο, με το μεγάλο δείγμα της regular κατά νου, το Raptors – Bucks θεωρείται αυτονόητο για μένα.

Gus Χρυσοχού: Εγώ αντίθετα νομίζω πως φέτος στη Δύση είναι η μεγάλη ευκαιρία τόσο του Portland, όσο και της Oklahoma. Και οι δύο ομάδες θα εμφανιστούν έτοιμες και υποψιασμένες από τα κάζα των προηγούμενων ετών και εκτιμώ πως θα πάνε μέχρι τέλους στη Δύση για να αντιμετωπίσουν τους Warriors. Εκτός κι αν οι “White Walkers Spurs” έχουν άλλη άποψη. Στην Ανατολή, το Milwaukee – Toronto μοιάζει να είναι τόσο αναπόφευκτο που θα δοκιμάσω να το “σπάσω” σαν ζευγάρι, συμφωνώντας με τον Νίκο. Είναι τόσο κακή η εικόνα των Celtics σε όλη την διάρκεια της σεζόν, που αναρωτιέμαι “για πόσο ακόμα;”. Για να το κλείσουμε λοιπόν, Warriors – Blazers (οι αδυναμίες δεν κρύβονται) και Celtics – Raptors.

Λουκάς Μοσχούλας: Παιδιά ήρθε η ώρα να αλλάξουμε Πρωταθλητή και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι. Βλέπω Rockets να παίρνουν την εκδίκηση τους. Με αντίπαλο τους Nuggets στους τελικούς της Δύση. Από την άλλη, στην Ανατολή δεν υπάρχουν στον χάρτη οι Celtics παλικάρια, Toronto και Bucks βλέπω να περνάνε και από τον δεύτερο γύρο πριν καν το έκτο παιχνίδι.

Γιάννης Χάτσιος: Η απουσία του Smart από τον δεύτερο γύρο είναι μεγάλη μαχαιριά για τους Celtics. Μέχρι πρόσφατα ήμουν στο 50/50 μεταξύ αυτών και των Bucks, ωστόσο ο Smart, πέρα από τρομερός αμυντικός είναι και ο φυσικός ηγέτης της ομάδας του Stevens. Έτσι λοιπόν μάλλον θα συναντήσουν τους Raptors στους τελικούς περιφέρειας οι Bucks του Giannis. Οι Warriors θα έχουν το δύσκολο match-up στους ημιτελικούς, αλλά θα περάσουν, κι εκεί προβλέπω να συναντούν τους Nuggets, που, ακόμα κι αν ψάχνονται τον τελευταίο καιρό επανενσωματώνοντας τους αφιχθέντες από το σανατόριο, τους θεωρώ δυνατότερους τόσο από τους Thunder όσο κι από τους Blazers.

Κοσμάς Καψάλης: Στη Δύση το ένα εισιτήριο είναι καπαρωμένο. Για το άλλο θα ήθελα πολύ τους Nuggets, αλλά νομίζω πως η OKC έχει το ταλέντο και τα κορμιά για να ζορίσουν περισσότερο τους Warriors. Στην Ανατολή θέλω πολύ Bucks – Sixers κι από εκεί και πέρα δεν με νοιάζει. Γιάννης και Embiid δίνουν ένα εξαιρετικό ματσάρισμα στο οποίο η καρδιά μου δεν μπορεί να πάρει θέση. Εφτά παιχνιδάρες αντίστοιχες της regular και όποιος μείνει όρθιος.

mini logo

4. Υπάρχει κάποιος παίχτης που θα ξεχωρίζατε ως εκείνος που θα κάνει το step-up στη φετινή post season, αντίστοιχο με τα περσινό του Donovan Mitchell, του Jason Tatum ή του Terry Rozier για παράδειγμα;

Νίκος Ραδικόπουλος: Το κλειδί για τους Celtics για να κάνουν την υπέρβαση δεν είναι άλλο από τον Gordon Hayward. “Ο καλύτερος μη εξωγήινος SF της Λίγκας”, όπως συνήθιζα να τον αποκαλώ πριν τον τραυματισμό του2)Με εξωγήινους τους LeBron, Durant, Kawhi, George., φέτος περιφερόταν το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ως ένας random white guy στα παρκέ του NBA. Με τους Irving και Horford δεδομένους πως θα πιάσουν τα post season επίπεδά τους, το ζητούμενο για τους Celtics για να καταφέρουν να σπάσουν το στα μάτια μου κλειδωμένο Bucks-Raptors στους τελικούς της ανατολικής περιφέρειας, είναι ο Hayward να κάνει την υπέρβαση και να μπορέσει να προσφέρει 25 ποιοτικότατα λεπτά στο -κατ’ελάχιστο- 16/5/5. Θαρρώ θα το κάνει και οι Bucks θα πρέπει να περάσουν ένα πολύ δύσκολο τεστ ενηλικίωσης απέναντι στους Celtics στον δεύτερο γύρο για να φτάσουν στους τελικούς της Ανατολής.

Λουκάς Μοσχούλας: Μόνο εγώ πιστεύω ότι τα φετινά Playoffs δεν θα έχουν κάτι να μας εκπλήξουν; Πραγματικά δεν περιμένω από κανέναν αφανή ήρωα να κάνει κάτι που δεν περιμένουμε. Ίσως η έλλειψη νέων παικτών στους Rockets, που τους πιστεύω, να είναι και ένας λόγος που δεν βλέπω κάποιον να μας αφήσει άφωνους.

Γιάννης Χάτσιος: Μια καταξίωση που σιγομαγειρεύεται καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν είναι αυτή του Derrick White, ο οποίος βελτιώνεται σταθερά με εκλάμψεις ενός πολύ καλού starter. Είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει αυτό το έξτρα κάτι στους Spurs και να τους οδηγήσει από έναν πρόωρο αποκλεισμό, γιατί όχι, μέχρι και τους τελικούς της περιφέρειας. Δεν νομίζω όμως ότι είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Από την απέναντι πλευρά, θέλω πάρα πολύ να δω πως θα τα καταφέρει ο αθεόφοβος Jarrett Allen απέναντι στον Embiid. Ωστόσο ο παίκτης που πιστεύω ότι θα είναι καθοριστικός και δεν είναι ήδη στην ελίτ, είναι ο Fred VanFleet. Αυτός ο διάολος είναι από τους καλύτερους σουτέρ των Raptors, και μια εξαιρετική επιλογή για να κυνηγάει κόσμο στα screens, κάτι που θα είναι πολύ σημαντικό όσο οι Raptors προχωρούν στα Playoffs.

Κοσμάς Καψάλης: Βγάζοντας έξω περιπτώσεις παικτών που θα λάμψουν λόγω ενός τραυματισμού βασικού παίκτη, θα πάω με τον αγαπημένο Myles Turner. Ο ψηλός των Pacers έκανε μια εξαιρετική χρονιά από την οποία δεν θα αποσπάσει κάποιο βραβείο και ίσως αυτό του δώσει έξτρα κίνητρο. Με τον τραυματισμού του ηγέτη της ομάδας Oladipo, οι ευθύνες του αυξήθηκαν, αλλά ευτυχώς δεν μάσησε κι ελπίζω να είναι ο βασικός λόγος για τα ζόρια που θα βάλουν οι Pacers στους Celtics και γιατί όχι να τους αποκλείσουν κιόλας. Αν πρέπει να πάμε αποκλειστικά σε rookie-sophomore κατάσταση, η παραμικρή δυσκολία που μπορεί να επιφέρει ο Shai Gilgeous-Alexander στους Splash Bros θα είναι μεγάλο γαλόνι, άσχετα με το πως θα πάει η σειρά.

Gus Χρυσοχού: Πέρυσι ο Eric Bledsoe στη σειρά με τους Celtics ήταν σκιά του εαυτού του. Φέτος, κάτω από τις οδηγίες του Mike Budenholzer, τα πάντα έχουν αλλάξει. Ο guard των Bucks φαίνεται έτοιμος να κάνει το step up σε όλες τις πτυχές του παιχνιδιού του Milwaukee και να αποδείξει πως η πολύ καλή πορεία του στην regular season δεν ήταν κάτι αντίστοιχο πυροτεχνήματος, ώστε να αναδειχθεί και ως ένας άξιος συμπαραστάτης του Giannis.

profile ballhog4

5. Αντίθετα, ποιος/ποιους παίχτες θεωρείτε πως σε 1,5 μήνα θα αντιμετωπίζουμε ως τη μεγάλη απογοήτευση της φετινής post season.

Λουκάς Μοσχούλας: Ναι, γεια σας, Ben Simmons με λένε, με φωνάξατε;” Με την πρώτη σοβαρή ευκαιρία του “Process” είναι εδώ και κάτι πρέπει να πάει στραβά καθώς τα παραμύθια δεν έχουν πάντα ευχάριστο τέλος. Τώρα για τη Δύση θα στεναχωρήσω τον Gus και θα πω Damian Lillard, όχι γιατί δεν είναι σε φεγγάρι, αλλά δεν βρίσκω λόγο ο μεγάλος αστέρας των Blazers να κυνηγήσει πράγματα στην φετινή post season, καθώς είναι λογικό να βλέπει ότι η υπόλοιπη ομάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει με τόσους τραυματισμούς να έχουν χτυπήσει την πόρτα της ομάδας του Oregon.

Γιάννης Χάτσιος: Στη Δύση, οι Thunder περιμένουν πολλά από τον Westbrook και τον George, δύο παίκτες που έχουν βρει μια ανέλπιστη μέθοδο επικοινωνίας. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό ο Paul George εμφανίζεται πεσμένος μετά και τον τραυματισμό του στον ώμο, με περισσότερο βάρος να πέφτει αναγκαστικά στον Russell Westbrook, ο οποίος δεν έχει πει ποτέ “όχι” σε περισσότερες ευθύνες. Αναμένεται απογοήτευση για τους φίλους των Thunder, για διαφορετικούς λόγους για τον καθέναν από τους δύο. Στην Ανατολή, ο Butler δεν μου έχει κολλήσει ποτέ στους Sixers, ενώ αυτοί περιμένουν να τους οδηγήσει ένα βήμα πιο ψηλά από ό,τι πήγαν πέρσι, βλέπω μια παρόμοια έξοδο με μέτρια νούμερα για τον Butler.

Κοσμάς Καψάλης: Ο Lowry και ο Lillard έχουν βεβαρυμένο παρελθόν, ενώ μπορεί κάποιος από τους Sixers να χαθεί λίγο στο αυξημένο workload που θα έχουν στα Playoffs. Απογοήτευση δεν νομίζω να είναι, αλλά για κάποιο λόγο νομίζω ότι ο Pop θα προσγειώσει αρκετά τον Joker. To πρώτο ημίχρονο των δυτικών τελικών του 2017 δύσκολα θα φύγει από τη μνήμη μου.

Gus Χρυσοχού: Θα πάω με τον Jimmy Butler, τον παίκτη που ποτέ δεν δικαιολόγησε το status του στους Sixers. Η εικόνα του δείχνει πως δεν έχει μάθει να παίζει δίπλα από δύο καλύτερους του παίκτες και δεν είμαι σίγουρος πως θα αλλάξει αυτό κατά την διάρκεια των Playoffs. Αν θα έπρεπε να κάνω και μια εκτίμηση, θα έλεγα πως σε βάθος χρόνου, περισσότερη ζημιά θα κάνει στους Sixers, παρά θα τους βοηθήσει.

Νίκος Ραδικόπουλος: Θα γίνω κακός και θα πω με έμφαση “και” της φετινής post season. Και θα αναφερθώ στον James Harden. Με τις άμυνες να προσαρμόζονται απόλυτα πάνω του, ειδικά πλέον που Bucks και Spurs έχουν δείξει τον τρόπο (κόλλημα του αμυντικό στον αριστερό ώμο του και ξεδιάντροπη υπόδειξη να πάρει το δεξί drive), με το supporting cast στο πλάι του να είναι σαφώς χειρότερο του αντίστοιχου περσινού και τον Chris Paul στα decline years του, συν όλη την καταπόνηση της regular, όπου χρειάστηκε να κάνει υπεράνθρωπα πράγματα για να φτάσει τους Rockets στο πλεονέκτημα έδρας -έστω στον πρώτο γύρο-, δεν βλέπω πως ο Harden θα μπορέσει να επαναλάβει αντίστοιχες εμφανίσεις. Αντίθετα, τον βλέπω στα συνήθη μαγικά του στα πρώτα παιχνίδια κάθε σειράς (όπου συνηθίζει από μια 40άρα) και μετά σε καταβαράθρωση του TS%, όπως επίσης συνηθίζει σε κάθε μία από τις τελευταίες τρεις post season. Aπό την άλλη, ειδική αναφορά εδώ θέλω να κάνω και εγώ στον Ben Simmons, τον οποίο οι άμυνες θα στοχεύσουν προκλητικά, και σε αυτόν μάλλον θα φορτωθεί και ο φετινός τους αποκλεισμός στον δεύτερο γύρο3)Πράγμα άδικο, μιας και σαφέστατες ευθύνες θα φέρουν τόσο το front office, με τις κινήσεις που έκανε τους τελευταίους μήνες, όσο και ο τόσο-όσο Brett Brown..

6. Τελευταία ερώτηση, η προφανής: Ποιος κατ’εσάς το ζευγάρι των Τελικών του NBA για το 2019, ποια η Πρωταθλήτρια ομάδα και ποιος ο MVP;

Νίκος Ραδικόπουλος: Είναι η πρώτη φορά στα χρόνια του Ball Hog που αυτή την απάντηση πρέπει να την σκεφτείς και να μην πεις αυτόματα “Warriors-Cavaliers”! Και πάλι κατά το ήμισυ, μιας και οι Warriors εκεί θα είναι, και προφανώς θα το κατακτήσουν κιόλας. Απέναντι σε ποιον, όμως, ε; Θα πάω με Raptors. Έχουν μάθει να ανταπεξέρχονται σε τραυματισμός, ελλείψεις, ανάγκες προσαρμογών, ενώ LeBron δεν υπάρχει στο διάβα τους και έχουν το μεγαλύτερο -αποδεδειγμένο, σε αντίθεση με το θεωρητικό των Celtics- βάθος, με παίχτες που μπορούν τόσο να προσαρμοστούν, όσο και να δημιουργήσουν προβλήματα σε κάθε στυλ αντιπάλου. Διαθέτουν τρομακτική ισορροπία, τόσο στη ρακέτα, όσο και στην περιφέρεια, και ο Kawhi έχει κάνει εξαιρετικό “management” στο “load” του όλη τη σεζόν και εδώ που δεν έχει back to backs θα ανέβει ένα ακόμα επίπεδο. Και πάλι βέβαια, Warriors three-peat, με τον Curry να παίρνει το MVP των Τελικών που αδίκως ως τώρα του έχει στερηθεί.

Gus Χρυσοχού: Μάλλον έφτασε η ώρα να δουν οι φίλοι των Raptors την ομάδα τους σε Tελικούς. Συγκεκριμένα, μοιάζουν έτοιμοι καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, καθώς, όπως σωστά σημειώνει ο Νίκος πιο πάνω, έμαθαν να προσαρμόζονται σε κάθε είδους κακοτυχία που τους χτύπησε φέτος. Και αναμφίβολα, η παρουσία του MVP των Τελικών του 2014 στο ρόστερ, ανεβάζει κατά πολύ τις ελπίδες τους για την πρώτη τους παρουσία στους Τελικούς. Από την άλλη οι Warriors είναι κλειδωμένοι εδώ και πολύ καιρό. Warriors – Raptors κι εγώ λοιπόν, με τον Durant να παίρνει το βραβείο του MVP των Τελικών στο σπίτι του για τρίτη σερί χρονιά.

Γιάννης Χάτσιος: Δεν γαμιέται. Bucks και Γιάννης απέναντι στους Warriors. Δεν θα γίνει, αλλά, αν, λέμε αν ρε παιδί μου, κρίμα να μην το ‘χει πει κανείς. Στα σοβαρά τώρα, θα πάρει το MVP των Τελικών ο Curry, για να μην πρήζει μελλοντικές μπάλες ο κόσμος για την απουσία του συγκεκριμένου βραβείου από το παλμαρέ του.

Κοσμάς Καψάλης: Warriors με όποιον εκ των Bucks ή Sixers. Πρωταθλητές οι “Πρωταθλητές”, αν δεν στραβώσει κάτι σοβαρά, αλλά αν κάτσουν αυτοί οι αντίπαλοι, δεν θα με χαλάσει το οποιοδήποτε “upset”. MVP ο Curry για τους λόγους που είπε ο Γιάννης. Κρυφή ελπίδα για κάποιον εκ των Klay ή Boogie, στη λογική ότι για να το πάρουν με τέτοιους συμπαίκτες, θα πρέπει να έχουν κάνει κάτι πραγματικά μεγαλειώδες. Αν πάλι πάρει άλλη ομάδα το Πρωτάθλημα, δεν θα δυσκολευτούμε να βρούμε τον MVP.

Λουκάς Μοσχούλας: Μιας και είμαι αυτός που κλείνει αυτή την κουβέντα και δεν μπορεί κανείς να ανταπαντήσει θα πω το πιο τρελό: “Rockets are the new World Champions”. Tο ανέφερα και παραπάνω, πιστεύω πολύ τον Harden και την παρέα του. Με αντιπάλους τους Raptors που θα παλέψουν να πάρουν τον πρώτο Tίτλο του NBA έξω από τις Η.Π.Α. Τώρα μην με ρωτάτε για MVP, αυτονόητο στην περίπτωση που το σηκώσουν οι του Texas. Και τώρα που είπα Texas, μπορώ να πω ότι οι φετινοί Rockets μου βγάζουν την αύρα των Mavs του 2011 (βέβαια μπορείτε να με πάρετε και με τις ντομάτες σε δύο εβδομάδες που θα έχουν αποκλειστεί από τους Jazz…).

cover

References
1 3-0, 3-1, 4-1
2 Με εξωγήινους τους LeBron, Durant, Kawhi, George.
3 Πράγμα άδικο, μιας και σαφέστατες ευθύνες θα φέρουν τόσο το front office, με τις κινήσεις που έκανε τους τελευταίους μήνες, όσο και ο τόσο-όσο Brett Brown.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. GiannisD April 13, 2019 at 12:20 -

    @Gus Χρυσοχού στα αντίστοιχα preview λες αλλά δε βλέπω preview για Blazers!

  2. GiannisD April 13, 2019 at 12:20 -

    @Gus Χρυσοχού στα αντίστοιχα preview λες αλλά δε βλέπω preview για Blazers!