2019-20 Previews: The Roast of the Philadelphia 76ers

Posted on Oct 20 2019 - 12:59pm by Aris Tolios

Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Philadelphia 76ers.

Περσινά, ξινά σταφύλια

H περσινή σεζόν των Sixers είχε πάλι μπόλικες συγκινήσεις, αντίστοιχες μιας ομάδας που κυνηγάει τη σκιά της, μόνο που την βλέπει και τεράστια. Ο Elton Brand είναι ένας πραγματικά καλός GM, που βαδίζει στα χνάρια περισσότερο του Morey παρά του Ujiri, με την έννοια ότι καταφέρνει να ξεζουμίζει τις δυνατότητες για πρωτάθλημα, τιγκάροντας την ομάδα του σε all-star ταλέντο και θυσιάζοντας βέβαια το μέλλον του franchise στην πορεία (ο Νιγηριανός κατάφερνε αυτά τα δύο να είναι πάντα ισορροπημένα). Έτσι, όταν είδε ότι ο Jimmy Butler ξίνισε τα μουτράκια του στη Minnesota, θυσίασε τον Νοέμβρη τους Covington – Saric και ένα pick β’ γύρου για το 2022 για να τον φέρει στους Sixers, ενώ θυσίασε τον Φλεβάρη τους Landry Shamet, Mike Muscala, Wilson Chandler και τα picks α’ γύρου για το 2020 (top-14 protected) και 2021 (unprotected του Miami) και β’ γύρου του Detroit για το 2021 και το 2023. Αν με τα παραπάνω υπολογίσουμε το sign’n’trade του Butler που μαζί με τον Matthias Lessort μετατράπηκαν σε Josh Richardson (και λόγω του κενού στο cap, Al Horford, αλλά από την άλλη κάπως έτσι έχασαν τον J.J. Redick). ΟΚ, πιθανόν το all-in του Brand πέρυσι να μην ήταν παράλογο, αλλά και η φετινή ομάδα να είναι πιο κοντά στους Τελικούς της Περιφέρειας από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία 18 χρόνια. Αλλά, ανάμεσα στην περσινή, στην φετινή και σε μια ομάδα που θα είχε Simmons, Embiid, Redick, Covington, Saric, Harris (και ενδεχομένως για τον Fultz που έφυγε για μερικά picks β’ γύρου και τον Jonathon Simmons, που δεν είναι πια στο ρόστερ), ποια θα προτιμουσατε;

Εκτός από τις μεταγραφές, είδαμε τον Simmons να επιστρέφει στη φυσική του θέση (center) στη σειρά με τους Nets, όταν απουσίασε ο Embiid και να την γυρίζει καθοριστικά. Και φυσικά, είδαμε τον Simmons (ή τον Brett Brown) να βρίσκει άσκοπο να κάνει με τον Embiid double-team πάνω στον Kawhi στον έβδομο ημιτελικό της Ανατολής. Εντάξει, μάλλον μπερδεύτηκε (όποιος το πήρε πάνω του) και θεώρησε ότι επειδή ήταν στο γήπεδο και άλλοι τέσσερις Raptors, υπήρχε πιθανότητα να αγγίξουν τη μπάλα, τη στιγμή που ήταν πιο πιθανό σενάριο, αν μπορούσαν, θα βρίσκονταν σε άλλο ταχυδρομικό κώδικα από τη μπάλα. Οι τρεις αναπηδήσεις που ακολούθησαν το σουτ του “Fun Guy” ήταν το τέταρτο πιο επώδυνο πράγμα που έτυχε στην Philadelphia μετά τη μπάλα που τελικά κατέληξε μέσα, τη φορά που η ίδια η Philadelphia ανατίναξε τη μισή πόλη και το “Rocky V”. Τίποτα δεν ξεπερνάει το “Rocky V”.

Βεβαίως, ακόμα και ο τρόπος που σκότωσε ο Kawhi τους Sixers, αξίζει να θυμόμαστε πως έχει ξαναγίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στην regular season, γεγονός που πρέπει να προκαλεί ανακούφιση σε οποιονδήποτε άλλον, αλλά στους ψωνισμένους οπαδούς των Sixers που νομίζουν πως είναι θεόσταλτοι, μάλλον τους βυθίζει πιο βαθιά στο έρεβος.

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά

Για τις κινήσεις του καλοκαιριού, τα είπαμε πιο πάνω, οπότε επιτρέψτε μας εδώ να στραφούμε στις πραγματικές ειδήσεις.

O Ben Simmons ισχυρίζεται πως ο rookie Matisse Thybulle είναι ο καλύτερος αμυντικός της τάξης του, λέγοντας μάλιστα πως «τον μισεί στην άμυνα». Διάφοροι κακεντρεχείς μπορούν να ισχυριστούν πως η άμυνα του Thybulle θα ήταν να αράξει σε σπαστό καρεκλάκι με φορητό ανεμιστηράκι και φραπεδιά τρία μέτρα μπροστά από τον Αυστραλό και να μην κάνει τίποτα, τη στιγμή που αυτός είναι στο τρίποντο. Πάνε αυτά, ξεχάστε τα.

Τρία σουτ θα μείνουν στην Ιστορία: το The Shot 1 του Jordan, το The Shot 2 του Jordan, το τρίποντο του Ray Allen απέναντι στους Spurs. Και μετά αυτό1)Αν βρεθεί κάποιο σπασικλάκι να πει «αυτά είναι τέσσερα σουτ, ενώ είπες τρία θα μείνουν στην Ιστορία», ας το διαβάσει ξανά μέχρι να το πιάσει.

Λίγες μέρες πριν γραφτεί αυτό το κείμενο, γράφτηκε ιστορία από το χέρι του Ben Simmons.

Half man, half amazing.

No regard for human life.

Και εμείς – προφανώς – θα συμπληρώσουμε:

Ο Simmons, ένας παίκτης λιγότερο απειλητικός από το τρίποντο και από τον Ιάκωβο Τσακαλίδη2)Ναι, τι; Ο Τσακαλίδης είχε 0/1 σε επτά χρόνια, ο Simmons 0/17 σε δύο., «έσπασε το ρόδι». Βέβαια, ακόμα δεν έχει ευστοχήσει σε επίσημο αγώνα, αλλά που θα πάει… Το θέμα είναι πως είναι σε καλό δρόμο, αφού λίγες μέρες μετά την τυμβωρυχία που τους επεφύλαξε ο Kawhi, ο Ben έσκυψε το κεφάλι και αποφάσισε να πάρει τη ζωή στα χέρια του ως μπασκετμπολίστα, αλλά και ως άνδρα: χώρισε με την Kendall Jenner.

Η Kendall δεν είναι μόνο ότι έχει η ίδια ένα σοβαρό ιστορικό σχέσεων με έμφαση στον τομέα του μπάσκετ, αλλά είναι περήφανο μέλος της δυναστείας Kardashian – Jenner: μιας μυστικής σέκτας που ρουφάει καριέρες και στραγγίζει πορτοφόλια, με πρωθιέρειες – ανάλογα με το τι προτιμάτε – την Khloe Kardashian που έχει θέσει σε κίνδυνο πολλές καριέρες και την Kim Kardashian που κατέστρεψε μια, αλλά με το χειρότερο τρόπο (Kris Humphries).

Τόσο φοβερή είναι η επίδραση των Kardashian – Jenners! Μπορεί λοιπόν ο Ιησούς Χριστός να έκανε τα πέντε ψωμιά και δύο ψάρια πολλαπλάσια για να θρέψει χιλιάδες ανθρώπους στη Γαλιλαία, να περπάτησε στο νερό, να θεράπευσε τον λεπρό και τον τυφλό, να ανέστησε το Λάζαρο, αλλά και να αναστήθηκε ο ίδιος.

Αλλά ειλικρινά: αν θέλατε οπωσδήποτε ο Ben Simmons να αποκτήσει μακρινό σουτ, θα ποντάρατε στον Ιησού Χριστό ή στο σόι Kardashian – Jenners;

Η ώρα της κρίσης

Οι Sixers, ένα από τα ιστορικότερα franchises στην Ιστορία της λίγκας, πολλοί θυμούνται πόσο κουλ ήταν πάντα και ελάχιστοι πόσο λούζερ ήταν πάντα. Και ο μόνος τρόπος που πάντα τα κατάφερναν ήταν αν αντικαθιστούσαν τα κουλ στοιχεία τους με βαρετά και αποτελεσματικά. Ο Chamberlain σταμάτησε να τρώει σφαλιάρες από τους Celtics, όταν έριξε κατά δέκα τους ppg και ξεκίνησε να πασάρει3)Βέβαια, για τον Chamberlain μιλάμε που επιδίωκε συνεχώς την επιβεβαίωση, οπότε το ότι βγήκε πρώτος στις apg είναι το ίδο επιτηδευμένο με τα rebounds του Westbrook στις triple-double σεζόν του προς όφελος των νεότερων Billy Cunningham και Chet Walker. Ο Julius Erving έσωσε το legacy του στο ΝΒΑ και σταμάτησε να βλέπει την πλάτη του Magic, του Kareem και του Bird, όταν ήρθε ο απόμακρος Moses Malone στη θέση του φαντασμαγορικού Darryl Dawkins και μπήκε ο “Dr. J” σε δεύτερο ρόλο.

Με αυτή την έννοια, ο ερχομός των Horford – Richardson είναι στη σωστή κατεύθυνση. Ο Butler μπορεί να έδινε το απαραίτητο (;) δράμα, αλλά μάλλον υπονόμευε τα μακροχρόνια συμφέροντα των Sixers – τουλάχιστον μέχρι να σταματήσουν να είναι σε άρνηση και να καταλάβουν πως ο Simmons είναι μια πιο λούζερ εκδοχή του LeBron James και εμπόδιο μπροστά σε οποιαδήποτε επιτυχία.

Και η αλήθεια είναι πως οι προσθήκες θα δώσουν boost στην ομάδα, αφού αυτομάτως γίνονται οι δύο καλύτεροι σουτέρ της, με τον Horford να είναι ελαφρώς καλύτερος, αφού σουτάρει μέτρια πιο σταθερά στην μεγάλη του καριέρα από τον Richardson που σουτάρει άλλοτε μέτρια άλλοτε κακά. Και μια και το πιάσαμε αυτό το θέμα, όλη η καλή της πεντάδα πέρσι σούταρε χειρότερα από το μ.ο. καριέρας στα τρίποντα – εξαίρεση αποτελεί ο Ben Simmons που είναι σταθερός σε αυτόν τον τομέα (η παράμετρος Kendall Jenner παραείναι μεγάλη για να αξιολογηθεί ακόμα).

Άρα, έχουμε μια ομάδα που δεν σουτάρει καλά, έχει τρεις σέντερ μέσα4)Ναι, γιατί; Αν μπορεί να θεωρηθεί ο Aaron Gordon “small ball 5”, ο Simmons τι θα μπορούσε να θεωρείται; προκειμένου να έχουν συγκλονιστική άμυνα που ως γνωστόν κερδίζει τα πρωταθλήματα… Ξεχάσαμε κάτι;

Σωστά, τα οικονομικά. Εδώ οι Sixers τα έχουν πάει πολύ καλά, καθώς έχουν τους κεντρικούς τους παίκτες δεμένους σε μακροχρόνια συμβόλαια, άρα τουλάχιστον έχουν το μέλλον τους εγγυημένο – απλώς, έτσι όπως τα ‘καναν, δεν μπορούν να εγγυηθούν το μέλλον του καλύτερου τους παίκτη σε αυτό.

#bad_art_time

Πέρασαν διάφορα από το μυαλό μας, αλλά τις προάλλες, μας πρόλαβαν οι ίδιοι οι Sixers, με μια καμπάνια που διοργανώνουν από κοινού με την Reebok, που, για να είμαστε ειλικρινείς, ακόμα δεν έχουμε καταλάβει περί τίνος πρόκειται.

Αυτό το ομολογουμένως πολύ όμορφο artwork, εκτός του ότι «μας ταξίδεψε», μας ανέδειξε και κάτι πραγματικά σπάνιο: η All-Time ομάδα των Sixers παίζει να σουτάρει ακόμα χειρότερα από τους σημερινούς Sixers.

Κάτι πρέπει να συμβαίνει στη Philadelphia με το τρίποντο, καθώς η αλήθεια είναι πως πέραν του Korver, του Hawkins και του Redick, δεν έχει υπάρξει άλλος σουτέρ στην πόλη. Δεν μιλάμε για παίκτη που και σουτάρει καλά, αλλά σουτέρ. Δηλαδή όταν είναι όγδοος σε εύστοχα τρίποντα στην Ιστορία του franchise ο Hollis Thompson που στην ακμή της καριέρας του πέρασε απαρατήρητος από τον Ολυμπιακό, η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Είναι πολύ δύσκολο μια all-time ομάδα να είναι χειρότερη κάπου όπου μια τωρινή ομάδα είναι ήδη κακή. Η all-time ομάδα των Sixers μπορεί να μετράει τα (ατομικά) πρωταθλήματα της στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά κατάφερε κάτι όντως μοναδικό.

Και εντάξει, είναι πάρα πολύ κουλ.

#save_…

Tobias_Harris.

Σοβαρά, τι κάνει αυτό το καλό παλικάρι εκεί πέρα; Ο Tobias, πέρα από το σεβάσμιο του ονόματος του, θα πρέπει να είναι και συμπαθητικός τύπος, εκτός από καλός παίκτης προφανώς. Τι δουλειά έχει λοιπόν σε μια ομάδα που διαφεντεύουν δύο κάγκουρες; Ο ένας μοιάζει με τον τύπο που θα έστελνε dickpick είτε σε όλες τις γυναίκες σε ένα μπαρ είτε σε όποια θα μπορούσε να περνάει για παίκτρια στο “Jersey Shore” και ο άλλος λογικά θα ζωγράφιζε πέη στους τοίχους του σχολείου του και θα τα ονόμαζε “The Process”.

ΟΚ, έχετε δίκιο. Παραείναι τραβηγμένο αυτό το αστείο – σιγά μην είχε τοίχους το σχολείο του Embiid στο Καμερούν.

Το θέμα είναι ότι ο Harris βρήκε επιτέλους μια ομάδα που τον αποδέχεται και τον χρυσοπληρώνει, αλλά ακόμα κι εκεί δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να κατακτήσει οτιδήποτε συλλογικό ή ατομικό, όντας πίσω από τους Embiid – Simmons – δύο παίκτες που, παρότι «μονόκεροι», περνούν τις μέρες τους σαν «γυπαετοί». Τουλάχιστον, θα σταματήσει να μετακινείται σε κάθε trade deadline, αφού είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στην Ιστορία του ΝΒΑ που έχει αλλάξει πέντε ομάδες στα πρώτα οκτώ χρόνια καριέρας του.

Εκτός αν ξαναφέρουν τον Marjanovic οι Sixers στην ομάδα. Τότε ναι, θα πρέπει να αρχίσει να ανησυχεί.

Worst case scenario

Όλα τα προγνωστικά δίνουν τους Sixers contender για το πρωτάθλημα και μαζί με τους Bucks τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για το ζευγάρι των τελικών της Ανατολής.

Ποιον δίνουν από την άλλη πλευρά; Κατά σειρά: τους Clippers και τους Lakers.

Και ποιος είπαμε παίζει στους Clippers; Πολύ σωστά.

Οι Sixers fans που θα δουν αυτό το χαριτωμένο βιντεάκι, ίσως θα είναι οι μόνοι άνθρωποι που θα βλέπουν lego και θα κλαίνε. Τώρα σκεφτείτε το εξής: αν με το παραπάνω τρίποντο, ο Kawhi Leonard τους έκλεψε την ψυχή σαν τον Shang Tsung στο Mortal Kombat, τι θα γίνει αν τους πετύχει στους Τελικούς και τους σκαρώσει το ίδιο κόλπο;

Oh Lord…

Black Mirror

Οι Sixers είναι γνωστό πως έχουν ίσως τις περισσότερες και ζωντανότερες fan communities, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα. Μπορεί να έχουν μακράν την ιστορικότερη ομάδα που είναι «του κλώτσου και του μπάτσου», αλλά είναι άνθρωποι περήφανοι, με τσαγανό και τσαμπουκά, που σπέρνουν τον τρόμο στο διαδίκτυο.

Οι Sixers λοιπόν, σοβαρότεροι από ποτέ, φτάνουν φέτος στους τελικούς του ΝΒΑ. Eκεί μαθαίνουν πως ο Ben Simmons τα έφτιαξε με την Kris Jenner, γιατί σίγουρα η μαμά του σογιού θα είναι το apex της καγκουριάς του. Οι οπαδοί τον βρίζουν, ωστόσο για καλή τους τύχη, πετυχαίνουν τους Lakers και σε μια ονειρεμένη σειρά, γεμάτη φανταστικά matchups, παίρνουν το πρωτάθλημα.

Όλοι υποθέτουν πως η κατάρα των Kardashian-Jenners δεν υπάρχει πλέον, αφού κυριεύθηκε η μαμά. Καμία σχέση.

Οι χουλιγκαναραίοι Sixers fans ξεσπούν σε πανηγυρισμούς, αλλά αυτοί σύντομα μετατρέπονται σε μπάχαλα χωρίς καμία αιτία και διαλύεται η μισή πόλη, όπως είχε γίνει και με το πρωτάθλημα των ντόπιων Eagles. Επεμβαίνει η αστυνομία και ως συνήθως, διαλύει την άλλη μισή. Τελευταία εικόνα από την κατεστραμμένη Philadelphia, είναι ο Embiid να γίνεται ιεροκύρηκας που περιπλανιέται στα συντρίμμια γράφοντας “Fear the Process” στον τοίχο, ενώ στη γωνία o Simmons στέλνει την τελευταία του dickpick στην Kris, αξιοποιώντας ιδανικά την τελευταία μπάρα μπαταρίας που έχει απομείνει στο κινητό του.

Κανείς δεν μπλέκει με την κατάρα.

The following two tabs change content below.

Aris Tolios

Αναγνώστης του The Ball Hog, βρέθηκε σε αυτό επειδή είχε μπάρμπα στην Κορώνη, για να προσθέσει το τελευταίο λιθαράκι γραφικότητας. Έχει αγαπήσει με τη σειρά τους Suns, τους Sonics, τους Knicks, τους Clippers, τους Mavericks, τους Warriors και τους Hornets, αλλά πιο πολύ θα παραμένει ταγμένος στη Δύση (και ειδικά στην Pacific). Φτερνίζεται λέξεις σε χιλιάδες και νιώθει περήφανος που σε κάθε κείμενο, η πλατφόρμα του επισημαίνει πως οι προτάσεις του παραείναι μεγάλες. Έχει σταματήσει να ανησυχεί και έχει μάθει να αγαπά τον αναπόφευκτο υποκειμενισμό και ζει για να περνάει καλά, διαβάζοντας μεγάλα κείμενα. Γράφει για τον εαυτό του στο τρίτο ενικό.

References
1 Αν βρεθεί κάποιο σπασικλάκι να πει «αυτά είναι τέσσερα σουτ, ενώ είπες τρία θα μείνουν στην Ιστορία», ας το διαβάσει ξανά μέχρι να το πιάσει
2 Ναι, τι; Ο Τσακαλίδης είχε 0/1 σε επτά χρόνια, ο Simmons 0/17 σε δύο.
3 Βέβαια, για τον Chamberlain μιλάμε που επιδίωκε συνεχώς την επιβεβαίωση, οπότε το ότι βγήκε πρώτος στις apg είναι το ίδο επιτηδευμένο με τα rebounds του Westbrook στις triple-double σεζόν του
4 Ναι, γιατί; Αν μπορεί να θεωρηθεί ο Aaron Gordon “small ball 5”, ο Simmons τι θα μπορούσε να θεωρείται;