The Ball Hog (Late Night) Show S03E21 – Welcome to the Bubble

Posted on Jul 28 2020 - 1:20am by The Ball Hog

Το 21ο επεισόδιο του Τhe Ball Hog (Late Night) Show ανέδειξε μια μεγάλη αλήθεια: πως όταν είσαι διψασμένος (για μπάσκετ), πίνεις ακόμα και (μπασκετικά) κάτουρα. Η αλήθεια είναι πως κάναμε ένα μίνι-roast στον Bol Bol, αφού υπερθεματίσαμε τόσο ότι μεγαλύτερη καριέρα στο ΝΒΑ θα έκανε ο Josh Selby, όσο ότι και απέναντι στον Mo τον Wagner ο Άρης Τόλιος θα έβαζε περισσότερους πόντους και από την περιφέρεια και με pick’n’roll σε σχέση με τον γιο του Manute (8:00).

Κάπου εκεί στα πεταχτά, ο Μαυράκης, που ότι θυμάται χαίρεται, θυμήθηκε την θρυλική ομάδα του κολεγίου UC Irvine με frontline τον Shawn Ray των 2,08, τον Δημακόπουλο των 2,18 και τον Mamadou N’Diaye των 2,26 (10:00).

Στη συνέχεια, πιάσαμε λίγο το Portland όπου ο πουρισμός του Άρη για τις ομάδες που έχουν πληρότητα στις θέσεις συγκρούστηκε χωρίς θύματα ευτυχώς με τον έρωτα του Μαυράκη για τον Gary Trent Jr. (15:30),  ενώ συνεχίσαμε με μια νέα σύγκρουση πάνω στο αν είναι κυνικοί ή όχι οι Pelicans (17:00), όπου ο Άρης ανακήρυξε τον Gentry, τον coach των πιο fun ομάδων της εικοσαετίας, ως τον τελευταίο ρομαντικό της εποχής μας.

To Brooklyn των Chris Chiozza – Rodions Kurucs και η Washington των Isaac Bonga – Moritz Wagner ήταν η αφορμή για να αφορίσουμε (22:00) – από την κακή στη χειρότερη –  Phoenix, Orlando, San Antonio ως τις ομάδες που κακώς βρίσκονται στο Bubble.

Ανάμεσα στην ανακούφιση της τρασοκαλτίλας Wild Things και το γκώσιμο για την Liverpool που πήρε πρωτάθλημα και δεν θα ησυχάσουμε (27:30), αναστοχαστήκαμε τους παίκτες που λάτρεψε το fanbase των Magic: από τον Scott Skiles και τον Reggie Theus μέχρι τον GOAT στα μάτια όσων βλέπουν για πρώτη φορά μπάσκετ Terrence Ross (31:00).

Σε πιο σοβαρά νέα και με τη μικρή διακοπή ενός savage καρφώματος του Drew Eubanks πάνω στον Θανάση Αντετοκούνμπο (40:00), άνοιξε μια μεγάλη συζήτηση για τα ημιτελικά της Ανατολής (μια και που 2-3 ζευγάρια σχεδόν δεν υπάρχει λόγος να παίξουν καν στον α’ γύρο): αν το Milwaukee μπορεί να διαχειριστεί ότι θα αρχίσει να παίζει ανταγωνιστικό μπάσκετ περίπου ένα μήνα ή αν οι Sixers μπορούν, με την μετατόπιση του Simmons στο “4”, να κυνηγήσουν κάτι που τους χρωστάει (;) η Ιστορία (από το 39:00)… αν φυσικά, περάσει το Miami. Φυσικά, ασχοληθήκαμε, για να φυλάμε τα ρούχα μας, και με το ενδεχόμενο δίδυμο Bucks-Heat (51:00).

Αντίστοιχο κουβεντολόι ανοίξαμε και για τη Βοστώνη και τους πρωταθλητές Raptors (56:00), οι οποίοι είναι, αν όχι το πιο αναμενόμενο ζευγάρι των φετινών playoffs, το αμέσως επόμενο – μόνο και μόνο για να επιστρέψουμε στο Milwaukee (1:03:00), για να πούμε πως οι αρχές του Budenholzer μπορεί και να καταδικάσουν τους πρωτοπόρους του ΝΒΑ, σε αντίθεση με την έλλειψη αρχών και οπορτουνισμό του Nick Nurse.

Aπό το 1:12:00 και μετά και παράλληλα με την άφιξη του Μαντζούκα στο στούντιο, εντελώς συμπτωματικά ξεκίνησε και ένα ανερυθρίαστο προμοτάρισμα του Bol Bol, ενώ όταν αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο μπάσκετ, πήγαμε στη Δύση, όπου και πάλι, οι Clippers φαίνονται να είναι η μοναδική απάντηση τόσο στο tallball των Lakers, όσο και το smallball των Rockets (1:15:00). Βεβαίως, πολλά θα εξαρτηθούν και από το μονοπάτι που θα ακολουθήσει καθεμία για να φτάσει στον τελικό της Δύσης, διότι υπάρχουν όντως δύο δρόμοι μέχρι εκεί, διαφοροποιημένης δυσκολίας.

Προκειμένου να συντονιστεί ο Μαντζούκας σε μια συζήτηση που δεν αφορά τον πλειστηριασμό του Bol Bol, επιστρέψαμε σε μια πιο μακροσκελή ανάλυση στους Milwaukee Bucks και στο «μέταλλο που έχει ατσαλωθεί στη φωτιά της μάχης» (true story, το είπε ο Μαντζούκας) και θα τους αποτρέψει από το να φανούν ντεφορμέ στον β’ γύρο των playoffs ή να φορέσουν την ταμπέλα του “loser” (1:31:00).

Και προτού ο τελευταίος εκτεθεί ακόμα χειρότερα με την αντεπιστημονική του άποψη ότι οι κοντοί κολλάνε πιο εύκολα κορονοϊό που χαρακτηρίζεται από το μίσος του για τους κοντούς ανθρώπους (1:39:00), ο Μαυράκης ανταποκρίθηκε στην πρόκληση του Άρη να αντιμετωπίσει με πατρική σοφία το ζήτημα του ρουφιανέματος στο bubble, του διαβόητου “snitch call” (1:41:00). Η θεωρία είναι η εξής: όπως ο Jordan είναι δυστυχισμένος (…) επειδή δεν έχει ανθρώπους να βασανίζει μετά το τέλος της καριέρας του, έτσι και ο εντελώς εγκεφαλικός Chris Paul θα πέσει θύμα των τρομακτικών υπερβάσεων που έχει κάνει λόγω των πραγμάτων που στερήθηκε και θα είναι ο πρώτος που θα καρφώσει συναθλητές του (1:44:00).

Τέτοιες και πολλές επιπλέον σοφίες στο εικοστό πρώτο φετινό επεισόδιο του The BallHog (Late Night) Show.

Τα hot takes της εβδομάδας:

Τόλιος: (Μαυράκης για τον Fultz: Shooting guard που δεν σουτάρει; Τι είναι, ο Jarrett Culver;) Όχι, ο Michael Jordan.

Μαυράκης: [Η Florida] είναι το “The Good Place” των συνταξιούχων, των Κουβανών εξορίστων και των τύπων σαν τον Jason, των σπαταναίων των τελευταίων.

Μαντζούκας: Carmelo MVP Τελικών; Το έχετε δει να έρχεται;

Ναι, μιλήσαμε και για αυτόν!: Γιάννης Δημακόπουλος (και γενικά όλη η ομάδα του UC Irvine), Josh Selby, Denise Richards, Neve Campbell, Reggie Theus, Little Richard.