The Bubble Multiverse: The Bubble Saga

Posted on Aug 1 2020 - 9:34pm by The Ball Hog

Εν έτει 2020, βιώσαμε μια εξαιρετικά ιδιαίτερη συνθήκη που άγγιξε την παγκόσμια ανθρωπότητα με πολύ δραματικό τρόπο. Εκτός των άλλων, άγγιξε και τον κόσμο του μπάσκετ, δημιουργώντας πρωτοφανή δεδομένα, με τις περισσότερες λίγκες σε παγκόσμιο επίπεδο να ακυρώνονται, αλλά την μεγαλύτερη, το ΝΒΑ, να διεξάγεται. Σε μια χώρα που μέτρησε σε 17 χρόνια στον Πόλεμο του Βιετνάμ που χάραξε την σύγχρονη Ιστορία της 50.000 νεκρούς και 150.000 χρήζοντες νοσηλεία, τα αντίστοιχα νούμερα σε 17 εβδομάδες της πανδημίας του κορονοϊού ήταν 150.000 και 4.500.000. Tην ίδια ώρα, η περίοδος άφησε και αόρατες πληγές στο σώμα της αμερικανικής κοινωνίας, με τη δολοφονία του George Floyd και την κοινωνική έκρηξη που ακολούθησε κατά μήκος της χώρας και ακόμα δεν έχει εκτονωθεί σε κάποιες περιοχές (βλ. Portland).

Για να αποφευχθεί η ακύρωση της φετινής σεζόν, το ΝΒΑ μεταφέρθηκε στο χωροχρόνο (Ιούλιο με Σεπτέμβρη στο Orlando) και κάπως έτσι, όλα τα παραπάνω υπέκυψαν μπροστά στην αβάσταχτη βαρύτητα των οικονομικών μεγεθών.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να υπάρχει άλλη λύση. Σε ένα άλλο σύμπαν, ίσως. Και τι καλύτερο για να παρουσιάσουμε αυτό το άλλο σύμπαν από το να βουτήξουμε στη «λογοτεχνία» των ειδικών σε παράλληλα σύμπαντα, της Marvel Comics.

Στο “Planet Hulk”, μετά από ένα τρομερό μπάχαλο που προκαλεί ο ομώνυμος χαρακτήρας στη Γη, οι Illuminati κατασκευάζουν ένα ειδικό σκάφος που φυλακίζει τον φίλο του σάιτ μας Hulk και τον στέλνει σε έναν ακατοίκητο πλανήτη1)Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, οι Illuminati μπορούν να κάνουν τα πάντα, εδώ σχεδόν έφτασαν στο τέλος της την καριέρα του Sin Boy. Όμως, το σκάφος μπαίνει κατά λάθος σε σκουληκότρυπα2)Κάπου εδώ μετανιώνουμε που χρησιμοποιήσαμε τη λέξη λογοτεχνία πιο πάνω και ο Hulk καταλήγει σε έναν καθόλα κατοικημένο και πολύ επιθετικό πλανήτη, όπου ο ήρωας μας σκλαβώνεται και γίνεται μονομάχος σε αρένα.

Θυμίζουμε βέβαια πως ήδη από τις ραψωδίες Γ και Χ της «Ιλιάδας», ο Όμηρος αναφέρεται στο αρχαίο έθιμο της μονομαχίας. Οι Μενέλαος – Πάρης και οι Αχιλλέας – Έκτορας αντίστοιχα συναντούνται για να επιλύσουν τις διαφορές τους, όμως μόνο η πρώτη μονομαχία γίνεται για λόγους πέρα από την τιμή ή την εκδίκηση, δηλαδή την επίλυση ενός πολέμου που αποδεικνύεται ή επίκειται υπερβολικά αιματηρός: ο Μενέλαος για λογαριασμό των Αχαιών και ο Πάρης για λογαριασμό των Τρώων αναλαμβάνουν ατομικά να καθορίσουν την έκβαση ενός συνολικότερου πολέμου μεταξύ στρατών.

Το κόνσεπτ

Με το χέρι στην καρδιά τώρα: προτιμάτε αυτό το νερόβραστο bubble των οκτώ αγώνων με το Brooklyn του Chris Chiozza, τη Washington του Isaac Bonga και 3-4 άλλες ομάδες που παραείναι κακές για οποιοδήποτε ανταγωνιστικό επίπεδο και των playoffs με αστερίσκο ή χωρίς ή ένα saga που στέκεται στο ύψος του ονόματος του με συγκλονιστικές μονομαχίες «ένας με έναν» που θα μας γλιτώσουν από αχρείαστες σειρές και θα μας προσφέρουν τέρψη και σασπένς;

Έχουμε και λέμε, λοιπόν. Οι 30 ομάδες μεταφέρονται σε έναν άγνωστο πλανήτη, για να απομακρυνθούν από την πανδημία, όσο γίνεται περισσότερο και επιλέγουν να συνεχίσουν τη φετινή σύγκρουση σε ουδέτερο έδαφος, μέσα από την πανάρχαια παράδοση της μονομαχίας. Κάθε ομάδα θα πρέπει να διαλέξει έξυπνα τους δυνατότερους μονομάχους της, με βλέμμα και στον επόμενο γύρο, ώστε να φτάσει όσο το δυνατόν μακρύτερα.

Οι κανόνες

Τέσσερις μοναχά.

α. Οι 28 τελευταίες ομάδες, βάσει κατάταξης μέχρι το bubble, μπαίνουν σε χιαστί σταυρώματα, ενώ οι δύο πρώτες (Bucks, Lakers) περνούν αυτομάτως στον επόμενο γύρο (έτσι μας βόλευε).

β. Δύο συντάκτες του Ball Hog επιλέγουν από μια ομάδα σε κάθε ζευγάρι που προκύπτει και έναν champion για λογαριασμό της, με μια πολύ σύντομη επιχειρηματολογία. Ο champion δεν μπορεί να είναι κάποιος που είναι στην μακρόχρονη injury list αυτή τη στιγμή και είχε ήδη δηλώσει απουσία έτσι κι αλλιώς για το bubble, άρα Durant, Thompson, Wall, κτλ. αποκλείονται3)Μήπως μόλις λύσαμε και το πρόβλημα του tanking; Μήπως;;;. Πρώτη, ως ένα μίνι αβαντάζ (δηλαδή ξέροντας τι θα αντιμετωπίσει, ώστε να μην πέσει θύμα δηλαδή του “element of surprise”), επιλέγει η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ από τις δύο.

γ. Διαιτητής που κρίνει αμερόληπτα το αποτέλεσμα είναι ο κόσμος – δηλαδή εσείς – μέσω των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης. Ψηφίζετε σε Facebook, Twitter και Instagram.

δ. Ο νικητής περνάει στον επόμενο γύρο του playoff tree και αποσύρει τον champion που μόλις χρησιμοποίησε.

Το δέντρο

Τα ζευγάρια του α’ γύρου4)Η κατάταξη είναι με βάση την πραγματικότητα μέχρι 29 Ιουλίου, δηλαδή πριν την επανέναρξη της σεζόν.
#16 Orlando Magic – #17 Portland Trail Blazers
#9 Oklahoma City Thunder – #24 Chicago Bulls
#8 Miami Heat – #25 New York Knicks
#5 Boston Celtics – #28 Minnesota Timberwolves
#12 Philadelphia Sixers – #21 Phoenix Suns
#4 Los Angeles Clippers – #29 Cleveland Cavaliers
#13 Dallas Mavericks – #20 San Antonio Spurs
#15 Brooklyn Nets – #18 New Orleans Pelicans
#7 Utah Jazz – #26 Detroit Pistons
#10 Houston Rockets – #23 Charlotte Hornets
#6 Denver Nuggets – #27 Atlanta Hawks
#11 Indiana Pacers – #22 Washington Wizards
#3 Toronto Raptors – #30 Golden State Warriors
#14 Memphis Grizzlies – #19 Sacramento Kings

Είστε έτοιμοι;;;

References
1 Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει, οι Illuminati μπορούν να κάνουν τα πάντα, εδώ σχεδόν έφτασαν στο τέλος της την καριέρα του Sin Boy
2 Κάπου εδώ μετανιώνουμε που χρησιμοποιήσαμε τη λέξη λογοτεχνία πιο πάνω
3 Μήπως μόλις λύσαμε και το πρόβλημα του tanking; Μήπως;;;
4 Η κατάταξη είναι με βάση την πραγματικότητα μέχρι 29 Ιουλίου, δηλαδή πριν την επανέναρξη της σεζόν.