Rumble in the Bubble: Day 11

Posted on Aug 10 2020 - 12:40am by The Ball Hog

Καλώς ήλθατε στην σημερινή επισκόπηση του NBA Bubble, λιτή, απέριττη και ενδιαφέρουσα (ελπίζουμε), την οποία θα παρουσιάζουμε κάθε μέρα που θα κρατήσει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση, με πολύ μεράκι και ακόμα μεγαλύτερη αυταρέσκεια.

Πάμε να δούμε τι είδαν τα ματάκια μας χτες, χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα πιο κρύα λογοπαίγνια από τα άπειρα που μπορούμε να σκαρφιστούμε με τη λέξη “bubble”, περιμένοντας στα σχόλια τα δικά σας (όχι σχόλια, λογοπαίγνια).

Bubblegum

Τι βαράτε ρε καθάρματα; Δεν ντρέπεστε; Επειδή είναι χαζοί;

https://www.instagram.com/p/CDsSLNDjlV-/

Footwork #1

Footwork #2

Footwork #3

Απορούμε που μετά από αυτό το καλάθι, δεν είπε κάποιος «ωχ, κακό σημάδι, βγάλε τον Embiid γρήγορα μην τραυματιστεί».

ΒubbleΤι;

Q: Εντάξει, δεν είναι κιόλας ότι οι άμυνες έχουν τη θέση που τους αξίζουν σε αυτό το NBA Restart. Μπορούμε όμως να βρούμε αυτή που πρaγματικά αξίζει μια ευκαιρία απέναντι στους Lakers ως #8 seed της Δύσης (ή νικήτρια του play-in) χάρη στην αμυντική της στάση;

Α: Έλα ντε.

Οι Suns είναι τρίτοι από το τέλος σε πόντους που δέχονται στον αιφνιδιασμό. Οι Spurs είναι προτελευταίοι σε πόντους που δέχονται στο ζωγραφιστό. Οι Grizzlies είναι καλή ομάδα στα νούμερα, αλλά η απουσία του Jaren Jackson Jr. τους έχει αναγκάσει να δίνουν πολύ περισσότερα λεπτά στους Anthony Tolliver, De’Anthony Melton και Gorgui Dieng με αποτέλεσμα να καταβαραθρώνουν την επιθετική δυναμική τους, οπότε ποιος τους παίρνει στα σοβαρά;

Πάμε λοιπόν στους Blazers, το πρώτο φαβορί για το #8 seed, βάσει momentum και προγράμματος, που είναι πραγματικά φριχτοί στην άμυνα. Δεν αναφερόμαστε τόσο στο αν ο Zach Collins είναι ένας καλός rim protector με γρήγορα πόδια ή αν ο Carmelo Anthony που και που πιάνεται να παίζει λίγο άμυνα ή αν υπάρχει και ο Gary Trent Jr. που είναι ένας τίμιος 3&D ρολίστας. Αν εξαιρέσουμε τον Nurkić που έκανε όντως σοβαρή δουλειά απέναντι στον Horford και τον Lillard που τον έβρισκες άλλοτε πάνω στον Josh Richardson και άλλοτε πάνω στον… Tobias Harris1)Στην αρχή του Bubble, νομίζαμε ότι ο Lillard μαρκάρει τον καλύτερο παίκτη, αυτό δηλαδή που έκανε ο Ariza, έτσι για το statement. Κάναμε τεράστιο λάθος, η ομαδική λειτουργία του Portland στις βοήθειες στην άμυνα άφηνε μονίμως τους δυο τους εκτεθειμένους να τρέχουν να σταματήσουν, ανεπιτυχώς, να φάνε καλάθι στην μάπα τους από κάποιον αντίπαλο.

[Διάλειμμα για μια φάση: Με τρεις πόντους πίσω, οι Sixers κάνουν επαναφορά από το κέντρο στα 10″ από τη λήξη. O Richardson παίρνει τη μπάλα με τον Anthony πάνω του. Ο Melo τον πετάει μακριά με τον κώλο και στα 7″ ο Richardson βρίσκεται 10 μέτρα μακριά από το καλάθι και ΠΑΡΟΛ’ΑΥΤΑ καταφέρνει και παίρνει εντελώς αμαρκάριστο τρίποντα στα 5″, ενώ από το άστοχο σουτ του παίρνουν γύρω στα τρία επιθετικά rebound οι Sixers].

[Διάλειμμα για ένα στατιστικό: Οι Sixers πρακτικά χωρίς Embiid και Simmons και χάρη στους Matisse Thybulle και Mike Scott έγραψαν χτες 14 επιθετικά rebounds ή 29,2% OREB%].

Αν δεν το έχουν καταλάβει οι αντίπαλοι τους, το Portland μπορεί να κρατήσει οποιονδήποτε στο παιχνίδι. Στο bubble είναι τρίτοι από το τέλος σε defensive rating και τελευταίοι σε πόντους από χαμένα rebounds.

Aminu – Harkless θα λέτε και θα κλαίτε.

Double Bubble Trouble
Mr. Bubblicious

To καλοκαίρι του 2011 το Sbnation έκανε τα καθιερωμένα power rankingsόπου ψήφιζαν το ποιοι θα είναι οι 100 καλύτεροι παίκτες του ΝΒΑ πέντε χρόνια μετά. Ο Mike Prada λοιπόν το καλοκαίρι του 2011 είχε επιλέξει τον Austin Rivers σαν 14ο καλύτερο παίκτη του ΝΒΑ για την σεζόν 2016-17. Μετά τους 41 πόντους (με 14/20 σουτ) με 6 rebound, 4 assist και 2 κλεψίματα σε 33 λεπτά ο Mike Prada μπορεί να αισθάνεται ελαφρώς δικαιωμένος.

Στους καλύτερους όπως πάντα και ο Nick Nurse που ακόμη και σε ένα παιχνίδι που δεν τον ενδιέφερε και τόσο φλέξαρε τα αντανακλαστικά του και θύμισε προπονητή κολεγιακού γεμίζοντας την ρακέτα του και παίζοντας μια σκληρή ζώνη που οδήγησε τους Grizzlies να δώσουν 26 σουτ στον Dillon Brooks (άλλο που δεν ήθελε) και συνολικά 20 τρίποντα στο δίδυμο Brooks-Allen.

Be quiet, you bubbling fool!

4/22 σουτ για το βασικό backcourt των Pelicans σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου. Ξέρουμε πως δεν είναι πρέπον, αλλά είναι προφανές πως η επιστροφή μετά από χρόνια στο παιδικό του δωμάτιο λόγω καραντίνας οδήγησε σε μια βαθιά κατάθλιψη του Lonzo που φαίνεται από την άκεφή του παρουσία στο παρκέ. Ακόμα χειρότερα, η επιστροφή στο comfort zone της παιδικής ηλικίας, αντικατοπτρίζεται ευθέως στο σπασμένο του σουτ που έχει αναιρέσει όλα τα φετινά βήματα βελτίωσης που είχε δείξει στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Άσχετο, αλλά σε Sixers χωρίς Embiid-Simmons και με τέτοια δικαιώματα από την άμυνα των Blazers, επιδόσεις σαν τις χτεσινές για τον Tobias Harris κάνουν το συμβόλαιο του να φαίνεται το μεγαλύτερο άλμπατρος στον κόσμο.

 

Triple Bubble

Οι Nets είχαν 18/21 σουτ εντός πεδιάς στην πρώτη περίοδο του χθεσινού αγώνα κόντρα στους Clippers. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό ευστοχίας σε μία περίοδο από οποιαδήποτε ομάδα φέτος. Παράλληλα, οι Nets είναι πλέον η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ομάδα του bubble που σε κάθε αγώνα της προηγήθηκε έστω και μία φορά στο παιχνίδι!

Με τους 32 πόντους που πέτυχε χθες, ο James Harden έφτασε τα 43 φετινά παιχνίδια με τουλάχιστον 30 πόντους σε 66 συμμετοχές. Δηλαδή 2 στις 3 φορές βάζει 30+. Μάλλον περιττό να αναφερθεί ότι είναι πρώτος στο ΝΒΑ σε αυτή την κατηγορία.

Το παιχνίδι της ζωής του έκανε ο Austin Rivers κόντρα στους Kings. Career high με 41 πόντους, 14/20 σουτ εντός πεδιάς και ο πρώτος παίκτης του Houston που πέτυχε 40 πόντους ερχόμενος από τον πάγκο, μετά τον Sleepy Floyd το 1991. Παράλληλα, οι Rockets έγιναν μόλις η 4η ομάδα στην ιστορία του ΝΒΑ με 4 διαφορετικούς παίκτες να πετυχαίνουν 40ρα μέσα στην ίδια σεζόν, μετά τους Bullets (1969-70), τους Suns (1988-89) και τους Nuggets (2008-09).

O Carmelo Anthony έφτασε χτες τους 26.398 πόντους, περνώντας τον Paul Pierce στη θέση #15 των σκόρερ όλων των εποχών. Αν παίξει άλλη μια χρονιά και είναι περίπου το ίδιο αποδοτικός, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει περάσει και τον Elvin Hayes στο top-10.

Όταν μιλάμε για ομαδικά στατιστικά επιτεύγματα, συνήθως δεν αναφερόμαστε στο Sacramento. Σήμερα όμως θα γίνει μια εξαίρεση. Οι Kings, λοιπόν, έγιναν χθες η πρώτη ομάδα του bubble που κατάφερε να πάρει λιγότερα ριμπάουντ από τους Rockets (41 vs 48). Ξέρετε, αυτή την ομάδα που δεν έχει σέντερ και συνήθως παίρνει καμιά εικοσαριά λιγότερα από τους αντιπάλους της.

Ας πούμε ότι ο αγώνας των Grizzlies με τους Raptors δεν ήταν ο ποιοτικότερος του bubble. Οι δύο ομάδες υπέπεσαν σε πάρα πολλά λάθη (47), που ήταν και τα περισσότερα από κάθε άλλο αγώνα στη Φούσκα. Ο Kyle Lowry σημείωσε την υψηλότερη ατομική επίδοση του αγώνα, της ημέρας και του bubble γενικότερα με 9.

Ο Damian Lillard πραγματοποιεί μακράν την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Χθες πέτυχε 51 πόντους κόντρα στους Sixers και αυτή ήταν η 5η 50ρα της χρονιάς (1η θέση μαζί με τον James Harden). Ήταν όμως και η 10η της καριέρας του, επίδοση που έχουν πετύχει μόλις 9 ακόμη παίκτες. Δηλαδή οι Wilt Chamberlain, Michael Jordan, Kobe Bryant, James Harden, Elgin Baylor, Rick Barry, Kareem Abdul-Jabbar, LeBron James και Allen Iverson. Τέλος, από όλους τους προαναφερθέντες πλην LeBron και Iverson, ο Lillard είναι σε μια σπάνια οκτάδα παικτών που έχουν σημειώσει πέντε πενηντάρες σε μια σεζόν.

Bubblewrap

O Sam Morril υποστηρίζει πως ποτέ καμία γυναίκα δεν θα μπορούσε να γράψει ένα τραγούδι σαν το “I Love You Just The Way You Are” του Billy Joel. Κάθε σχέση μοιάζει με ένα διαρκές μήνυμα στο κινητό για κάποιο updateτο οποίο οι άνδρες επιλέγουμε να μας μας έρθει υπενθύμιση αργότερα.

Ξέρετε ποιος αγαπάει τους παίκτες του όπως ακριβώς είναι με τα ελαττώματά, αλλά και τα προτερήματά τους;
Ο Gregg Popovich που είπε στον DeMar DeRozan να παίζει όπως ακριβώς νοιώθει άνετα. Αν δεν θέλει να σουτάρει τρίποντα να μην το κάνει απλά να πλησιάζει λίγο πιο κοντά στο καλάθι. Σαν αποτέλεσμα ο DeRozan σουτάρει για πρώτη φορά στην καριέρα του με πάνω από 50% και φυσικά έχει σκοράρει περισσότερους πόντους στην τέταρτη περίοδο από κάθε άλλο παίκτη μέσα στο Bubble. Mε τους Spurs να μην έχουν άλλο δημιουργό λόγω του τραυματισμού του White η μπάλα πήγε στα χέρια του DeRozan κι αυτός έβαλε 15 από τους 27 πόντους του στην τέταρτη περίοδο. Όπως ένοιωθε ο ίδιος άνετα.

References
1 Στην αρχή του Bubble, νομίζαμε ότι ο Lillard μαρκάρει τον καλύτερο παίκτη, αυτό δηλαδή που έκανε ο Ariza, έτσι για το statement. Κάναμε τεράστιο λάθος