Rumble in the Bubble: Day 12

Posted on Aug 11 2020 - 11:03am by The Ball Hog

Καλώς ήλθατε στην σημερινή επισκόπηση του NBA Bubble, λιτή, απέριττη και ενδιαφέρουσα (ελπίζουμε), την οποία θα παρουσιάζουμε κάθε μέρα που θα κρατήσει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση, με πολύ μεράκι και ακόμα μεγαλύτερη αυταρέσκεια.

Πάμε να δούμε τι είδαν τα ματάκια μας χτες, χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα πιο κρύα λογοπαίγνια από τα άπειρα που μπορούμε να σκαρφιστούμε με τη λέξη “bubble”, περιμένοντας στα σχόλια τα δικά σας (όχι σχόλια, λογοπαίγνια).

Bubblegum

Απλά για να εκτιμήσουμε τι ζήσαμε το Σάββατο.

ΒubbleΤι;

Q: Oι Lakers σκότωσαν το τέρας των Nuggets με τον Kuzma σε ρόλο Αι-Γιώργη. Είναι το φαβορί για τίτλο σωστά; 

Α: Εεχχμμ, όχι ακριβώς. Πάμε να δούμε το sequence της χτεσινοβραδινής νίκης των Lakers.

Scene #1: Οι Lakers κάνουν επαναφορά, όπου έχουν σχεδιάσει ένα play με δύο μικρές προσποιήσεις των LeBron (ότι θα πάρει τη μπάλα από τον Davis μετά την επαναφορά και θα το μπουμπουνίσει) και Davis (ότι αφού ο LeBron τελικά απομακρύνεται, θα σουτάρει αυτός). Ο Plumlee, προσωπικός αντίπαλος του Kuzma, έχει βιδωθεί στο ζωγραφιστό και κάνει ένα διστακτικό βήμα για βοήθεια πάνω στο LeBron και στη συνέχεια, το ίδιο πάνω στον Davis, αλλά στην πραγματικότητα δεν πάει πουθενά. Έτσι, ο Kuzma σουτάρει με ότι έχει ορίζοντα έχει προλάβει να κόψει το χέρι του Bol Bol, που οριακά προλαβαίνει να παρατήσει τον Davis. Δείτε όλο το play σε βίντεο εδώ, αλλά εστιάστε στο παρακάτω στιγμιότυπο, όπου ο Plumlee είναι σε άλλο ταχυδρομικό κώδικα.

Για να μην μας πείτε εμπαθείς: ας πούμε ότι αυτό το play έκρινε τίτλο, ειλικρινά είναι κάτι που δεν θα μπορούσατε να σχεδιάσετε/προβλέψετε;

Scene #2: Στα αποδυτήρια των Lakers ακολουθεί το παρακάτω στιγμιότυπο. Κανείς δεν σηκώνεται να – ας πούμε – σηκώσει τον Kuzma στους ώμους. Χμ, ο J.R. Smith φαίνεται να το απολαμβάνει, αλλά εντάξει, δεν φημίζεται και για την αίσθηση χρόνου και timing – για την ακρίβεια, απορούμε πως δεν έβγαλε την μπλούζα του ακόμα και για αυτή την παντελώς αδιάφορη νίκη στη regular season. Τι να συμβαίνει;

Scene #3: Υπάρχει μισό κομμάτι αλήθειας, αρκετά σκοτεινό βέβαια, το οποίο λέει πως στο στρατόπεδο των Nuggets πρέπει να τρόμαξαν όταν οι Clippers κάθισαν και έχασαν από τους Nets1)τρομερό ότι οι Nets είναι 4-2, επειδή όλοι στήνουν τα παιχνίδια απέναντι τους και σκέφτηκαν να προστατέψουν τα κεκτημένα τους (δηλαδή να πέσουν πάνω στη μέτρια Utah) και να αποφύγουν να ανέβουν στη δεύτερη θέση (και να πέσουν πάνω στο Dallas). Υπόθεση; Μπορεί, αλλά τέλος πάντων, στο επικείμενο Clippers-Nuggets θα πάρουμε πολλές απαντήσεις. Το άλλο μισό κομμάτι αλήθειας το είπε ο LeBron: «σκηνοθετήσαμε όλο αυτό μπας και ο κάγκουρας ο Kuz στροφάρει και καταλάβει ότι είναι ο μόνος μετά από εμένα και τον Davis που μπορεί να πάρει τη μπάλα και να τη βάλει στο καλάθι (βλ. λίγο πιο κάτω) και γενικά σε όλα μου τα campaigns πάντα χρειαζόμουν a third guy».

Scene #4: O Kuzma κάνει την εξής φοβερή δήλωση, που αν δεν ήταν τόσο καλτ, θα ήταν για γιαούρτια (με ξυραφάκια μέσα).

Εν τέλει, το παίρνει το memo και ανασκευάζει σε πιο σοβαρές δηλώσεις τύπου «ξέρω ότι με χρειάζονται και ήρθε η ώρα μου»2)Βασικά δεν είπε αυτό, αλλά αντιθέτως έκανε double-down στην κοτσάνα, τονίζοντας ότι κανονικά θα ήταν βασικός σε οποιαδήποτε ομάδα του ΝΒΑ και ας όψεται που είναι πίσω από LeBron-AD…, άσχετα αν και πάλι δεν αποφεύγει να είναι τόσο γραφικούλης που θα μπορούσε να είναι στο Ball Hog.

Γιατί τότε όλος αυτός ο χαμός με τον Kuz;

Γιατί μόλις συνειδητοποίησαν οι Lakers πως χωρίς τον Kuzma να είναι σε υψηλό επίπεδο δεν θα μείνουν πολύ καιρό στο Orlando.

Double Bubble Trouble
Mr. Bubblicious

25 πόντοι και 11 rebound για τον Chris Boucher. Ναι, αυτό το center που στο Oregon φώναζαν Swatterboy, αλλά όπως μάθαμε από την αφιέρωση στα αρωματικά κεριά που έστειλε δώρο ο Drake σε όλους τους παίκτες των Raptors, ακούει πλέον στο προσωνύμιο Slim Duck

O Boucher, από τον καιρό που βρισκόταν στο Oregon, όπου μαζί με τους Dillon Brooks, Tyler Dorsey, Jordan Bell και τον Payton Prichard έφθασαν ένα καλάθι μακριά από τον τελικό του NCAA, αποτελούσε ένα πολύ εντυπωσιακό παίκτη που απλά δεν μπορούσε να τιθασεύσει τα προσόντα του. Αδιανόητος μπλοκέρ, που όμως έβγαινε εκτός θέσης για να κυνηγήσει κοψίματα, πολύ καλός σουτερ που δεν έπαιρνε καλές προσπάθειες, έξοχος αθλητής που συχνά βρισκόταν εκτός θέσης, χρειαζόταν να μπει σε ένα πρόγραμμα που θα μπορούσε σιγά-σιγά να τον εντάξει και να τον μάθει να είναι χρήσιμος για την ομάδα. Ντόπιο παιδί που αποτελεί την αδυναμία των φαν ο Boucher αποτελεί ένα ακόμη undrafted διαμάντι για τους Raptors που του χρόνου μπορεί απορροφήσει λεπτά αν φύγει κάποιος εκ τον Gasol ή Ibaka. Τώρα μένει να βάλει κανά κιλό πάνω του

Be quiet, you bubbling fool!

Ο χειρότερος της βραδιάς θα μπορούσε να είναι ο Hamidou Diallo των 4/13 προσπαθειών, 4 φάουλ και 6 λαθών απέναντι μόνο σε μία assist.

Αλλά ας σταματήσουμε πια με την αρνητικότητα αυτής της στήλης. Οι Thunder είναι ίσως οι μεγαλύτεροι μέχρι τώρα νικητές του bubble, οριακά μπροστά από τους Suns που έχουν κατορθώσει να κρατήσουν τον Booker μακριά από τις σειρήνες της free agency μέχρι τουλάχιστον το trade deadline του 2021. In Sarver We Trust.

Σύμφωνα με το chart που κλέψαμε  απαλλοτριώσαμε από το Athletic οι Thunder είναι η ομάδα που δίνει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε παίκτες κάτω των 22 ετών μέσα στο bubble.

Συνολικά το 48,6% των αγωνιστικών λεπτών της Oklahoma πάει σε παίκτες κάτω των 22, γεγονός που της δίνει επάξια την πρωτιά αν αγνοήσουμε την ύπαρξη των Wizards, που είναι μια άτυπη συμφωνία που θα πρέπει να κάνουμε και να αρχίσουμε να τηρούμε από’δω και πέρα.

Οπότε χαλάλι τα 6 λάθη σου ρε Hamidou, o Westbrook στην ηλικία να δεις πόσα έκανε. Ο Sam o Presti έχει σχέδιο, έναν σκασμό draft picks ενώ παράλληλα είναι στην πέμπτη θέση της Δύσης.

Triple Bubble

Την τελευταία φορά που οι Suns πέτυχαν 6 συνεχόμενες νίκες είχαμε Δεκέμβρη του 2014. Σημαδιακή ημέρα όμως και για τον ηγέτη τους, τον Devin Booker, καθώς χθες ξεπέρασε για 90η φορά τους 30 πόντους με τη φανέλα του Phoenix, ισοφαρίζοντας στην πρώτη θέση του franchise τον Walter Davis. Η διαφορά τους είναι πως ο Booker χρειάστηκε μόνο 339 παιχνίδια για να τα καταφέρει, ενώ ο Davis το πέτυχε σε 766.

Επίσης, οι Suns είναι σε καλό δρόμο για να γίνουν η πιο εύστοχη ομάδα από τη γραμμή των βολών στην ιστορία του ΝΒΑ για μία σεζόν, καθώς το ποσοστό τους φέτος είναι στο 83.3%. Μέχρι στιγμής στις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Celtics της σεζόν 1989-90 με 83.2%, οι Mavericks της σεζόν 2002-03 με 82.9% και οι Thunder της σεζόν 2012-13 με 82.8%.

Οι ομάδες που είναι τυπικά γηπεδούχοι στο bubble έχουν ποσοστό νικών 59% (36-25). Φαίνεται πως οι εικονικοί θεατές και τα πάνελ με τα logo των ομάδων έχουν κάνει καλά τη δουλειά τους, καθώς όταν οι γηπεδούχοι έπαιζαν με κόσμο στις κανονικές έδρες είχαν ποσοστό νικών 55.1%.

Μετά τον μαθηματικό αποκλεισμό των Pelicans και του JJ Redick από τα play offs, το μεγαλύτερο σερί συνεχόμενων παρουσιών ανήκει πλέον στον Kyle Korver με 13. Για να ξέρουμε όμως τι θα γίνει όταν σταματήσει και το δικό του, να ενημερώσουμε ότι ακολουθεί ο James Harden με 11 συνεχόμενες παρουσίες και οι Danny Green, Andre Iguodala, Chris Paul και Patty Mills με 10.

Οι Heat είχαν 7 παίκτες που σκόραραν διψήφιο αριθμό πόντων κόντρα στους Pacers, μεταξύ των οποίων όλη η βασική τους 5δα! Επιπλέον, ανάγκασαν τον TJ Warren να κάνει την χειρότερή του εμφάνιση στο τουρνουά, πετυχαίνοντας μόλις 12 πόντους με άσχημα ποσοστά.

Οι Nuggets γνώρισαν την ήττα από τους Lakers χάρης το buzzer του Kyle Kuzma. Το περίεργο ωστόσο είναι πως στον αγώνα είχαν καλύτερα ποσοστά σε σουτ εντός πεδιάς (58.4% Vs 54.3%), τρίποντα (56.5% Vs 48.3%), βολές (78.3% Vs 68.8%), αλλά και περισσότερα ριμπάουντ (35 Vs 32) από τους αντιπάλους τους.

Οι LeBron James (29 πόντοι), Anthony Davis (27 πόντοι) και Kyle Kuzma (25 πόντοι) έγιναν η πρώτη 3δα παικτών των Lakers που σκοράρει τουλάχιστον 25 πόντους στον ίδιο αγώνα μετά τις 12 Απριλίου του 2013, όταν το είχαν καταφέρει οι Kobe Bryant, Pau Gasol και Dwight Howard.

Bubblewrap

https://www.instagram.com/p/CDufRI-HO6b/?igshid=xonbes461xqh

Kαι μόλις προχθές ο LeBron δήλωσε πως η απουσία οπαδών τον δυσκολεύει στο να προσαρμοστεί και να μπει στο ρυθμό του παιχνιδιού.

I am getting more and more used to being out there. It’s a very weird dynamic. I haven’t played in an empty gym in a very, very long time. It’s been a very long time since no one has been watching me play the game. I’m just trying to find that rhythm and lock in.”

Για τον LeBron έχουμε να πουμε πως το πρόβλημα δεν είναι η απουσία θεατών, όσο η απουσία guard στο roster των Lakers, που έβλεπαν τον 15ο παίκτη των Nuggets, τον PJ Dozier στον μεταξύ τους αγώνα και τους έτρεχαν τα σάλια σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα μπροστά στο χριστουγεννιάτικο δείπνο.

Όσο για την Joy ένα πράγμα έχουμε μόνο να πούμε…

Yas queen Yas!!

References
1 τρομερό ότι οι Nets είναι 4-2, επειδή όλοι στήνουν τα παιχνίδια απέναντι τους
2 Βασικά δεν είπε αυτό, αλλά αντιθέτως έκανε double-down στην κοτσάνα, τονίζοντας ότι κανονικά θα ήταν βασικός σε οποιαδήποτε ομάδα του ΝΒΑ και ας όψεται που είναι πίσω από LeBron-AD…