The Ball Hog (Late Night) Show S03e23 – Boys in the Bubble

Posted on Aug 11 2020 - 4:30pm by The Ball Hog

Το 22ο επεισόδιο του Τhe Ball Hog (Late Night) Show ξεκίνησε με τον Άρη Τόλιο να βγάζει έναν βαθύ αναστεναγμό που ήμασταν ακόμα στην Αθήνα στις 7 Αυγούστου (ενώ είμαστε ακόμα στην Αθήνα μέχρι και σήμερα) και αφήνουμε πίσω τα γυναικόπαιδα για να κάνουμε εκπομπή και να ξεκινάει πρώτο γύρο φιλοσοφίας περί humans of late capitalism κτλ κτλ. (9:30). Spoiler alert: μια τέτοια μελαγχολία τον πιάνει και στο δίωρο της εκπομπής.

Σε πιο σοβαρούς τόνους, μετά από ένα σκληρό buzzkill ή μια στιγμή ανθρωπιάς (εξαρτάται πως το βλέπει καθένας) περί τραγωδίας στη Βυρηττό ακολούθησε η ανακοίνωση ότι έχουμε σεζόν ΝΒΑ (13:00), λες και δεν το ξέραμε. Στη συνέχεια, η ικανοποίηση για τον Έλληνα εργαζόμενο που δεν μπορεί να παρακολουθήσει ΝΒΑ και αυτές τις μέρες μπορεί, δίνει τη σειρά της σε προβληματισμούς για την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού και την προπαγάνδα που διαρρηγνύει τον κοινωνικό ιστό και την εμπιστοσύνη απέναντι στην ενημέρωση (16:00).

Αυτό το «κάτι ανάμεσα σε καταθλιπτικές διαπιστώσεις και μπάσκετ στο Bubble» σταμάτησε γύρω στο 18ο λεπτό, ανοίγοντας τελείως ξερά το θέμα του τραυματισμού του Jonathan Isaac. Ε από το 20:00 και εν μέσω «ντιν ντιν» ειδοποιήσεων στο Messenger, βάλαμε κάτω όλο το σχεδιασμό των Magic για του χρόνου (#μονοπροβληματα). Ο ειδικός στο να ονομάζει tanking το ότι τον πελατεύουν στο fantasy Λουκάς Μοσχούλας είπε tanking – δύσκολο με τόσες κακές ομάδες στην Ανατολή. Ο Άρης Τόλιος τόνισε την αντίφαση από τη μία, να πρέπει να πληρώσεις έναν παίκτη που θα είναι τραυματίας για δεκαπέντε μήνες ακόμα και από την άλλη, να πρέπει να χαϊδολογήσει τον μόνο παίκτη-θεμέλιο που έχεις την ώρα που δεν έπρεπε να παίξει ακόμα μπάσκετ – χρήσιμα πάντα τα αδιέξοδα ομολογουμένως. Ευτυχώς, υπήρχε και ο Κουτσουράκης εκεί για να ισιώνει το καράβι, αλλιώς δεν θα έβγαινε άκρη. Και κάπου εκεί, το ωραίο μέρος του σογιού του Λουκά έφτασε στα όρια της σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρο εργασίας, με εξαίρεση το γεγονός ότι δεν ήμασταν σε χώρο εργασίας και δεν έγινε σεξουαλική παρενόχληση (33:00).

Στη συνέχεια και για κανά εικοσάλεπτο, αναστοχαστήκαμε αν βλέπουμε καλό μπάσκετ και “fresh” ή μπάσκετ με social distancing και όχι πολλές επαφές σε μικρούς χώρους, ποια θα είναι η «διασταύρωση» (sic) των Clippers (κοκόνι με Jack Russell μάλλον), αν έχουμε πιθανότητες να δούμε live περιτομή Μαυράκη οι Spurs έχουν πιθανότητες να περάσουν έστω στα play-in, αν οι Mavericks έχουν πράγματι εμμονή με το να χάσουν βάζοντας έναν τόνο πόντους, αν είναι καλύτερη ή χειρότερη η Utah από αυτό που περιμέναμε και άλλα πολλά.

A ναι! Στο 57:00 ο Λουκάς παρομοίωσε τους Suns με την Δανία στο Euro ’92, προδίδοντας την γραφικότητα του, αλλά και την ηλικία του – κάτι που επιβεβαίωθηκε και αργότερα, όταν, κατά δήλωση του, «ήμασταν 10 χρονών το ’90».

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας (59:00), το WTF γεγονός της εβδομάδας ήταν μάλλον το πως κατάφεραν οι Pelicans με 100 πόντους με πάνω από 60% στα σουτ από τους βασικούς τους και 125 πόντους με πάνω από 57% στα σουτ… να χάσουν… με δεκαπέντε πόντους… από τους Kings… Ο Κουτσουράκης εξήγησε – αρκετά πειστικά ομολογουμένως – πως συμβαίνει αυτό, ειδικά την ώρα που δεν υπάρχουν τόσο κακοί αμυντικοί στη Νέα Ορλεανή, ρίχνοντας τις περισσότερες ευθύνες στον Zion Williamson, παρά τις ακατανόητες προσπάθειες του Άρη να τον πείσει πως «όχι δεν είναι τόσο κακός, κάτι συμβαίνει».

Παρεμπιπτόντως, το ξέρατε ότι ο Duncan Robinson μπήκε στο Bubble ως ο 11ος σε +/- στη λίγκα, πίσω από τα μεγαλύτερα alpha dogs (1:10:00);

Επίσης, το ξέρατε ότι ζούμε σε χρυσή εποχή για τους centers (1:14:00);

Επίσης-επίσης, το ξέρατε ότι οι σοβαροί τραυματισμοί (Simmons, Isaac, JJJ) που έγιναν μέσα στο Bubble είναι σε παίκτες που ήταν τραυματίες και μόλις σταμάτησε το ΝΒΑ το Μάρτη (1:19:00);

Παρεμπιπτόντως, ανάμεσα στους Jazz με Mudiay-Oni-Ingles-Niang-Davis που έχασαν στα σημεία από τους Spurs, στους Nets με Tyler Johnson-Temple-TLC-Kurucs-Lance Thomas που νίκησαν τους Bucks και τους Suns με (όχι βασική) πεντάδα Payne-Carter-Cam Johnson-Saric-Kaminsky που έκαναν 21-0 κάποια στιγμή απέναντι στους Pacers (1:20:00), εσείς ποιους θα διαλέγατε;

Τέτοιες και άλλες τέτοιες εξυπνάδες – που αλλού; – στο εικοστό τρίτο φετινό επεισόδιο του The BallHog (Late Night) Show.

Ναι, θυμηθήκαμε κι αυτούς!!!: Greg Ostertag, Jim McIlvaine, Ervin Johnson, Brad Daugherty

Τα hot takes της εβδομάδας:

Λουκάς Μοσχούλας: «Οι Suns θα είναι σαν τη Δανία του ’92 και την Ελλάδα του 2004»

Άρης Τόλιος: «Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις tanking στην Ανατολή […] τόσο χάλια που είναι η Ανατολή»

Γιάννης Κουτσουράκης: «Αυτό το ρόστερ των Νets του χρόνου θα παλεύει για να είναι στην G-League»