Rumble in the Bubble: Day 13

Posted on Aug 12 2020 - 1:12am by The Ball Hog

Καλώς ήλθατε στην σημερινή επισκόπηση του NBA Bubble, λιτή, απέριττη και ενδιαφέρουσα (ελπίζουμε), την οποία θα παρουσιάζουμε κάθε μέρα που θα κρατήσει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση, με πολύ μεράκι και ακόμα μεγαλύτερη αυταρέσκεια.

Πάμε να δούμε τι είδαν τα ματάκια μας χτες, χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα πιο κρύα λογοπαίγνια από τα άπειρα που μπορούμε να σκαρφιστούμε με τη λέξη “bubble”, περιμένοντας στα σχόλια τα δικά σας (όχι σχόλια, λογοπαίγνια).

Bubblegum

To καλύτερο twitter account ομάδας, έχοντας πάρει τη σκυτάλη από το αντίστοιχο του Portland στο παρελθόν.

Και ναι, βασικά ας μιλήσουμε κάποια στιγμή για τον πολυτιμότερο παίκτη του Phoenix στο Bubble, που έχει σταματήσει πλέον να κοιτάει πίσω από την πλάτη προτού σουτάρει.

Αν έπρεπε να ονομάσετε το παρακάτω, θα επιλέγατε:

Α. Απαράδεκτο bullying σε λευκούς που δεν τους λες και «αλήτες»

Β. Antifa meme

Γ. Γουστάραμε Laimbeer, αλλά όχι και από τα LIDL, δηλαδή μην στρουθοκαμηλίζουμε κιόλας

Αν έπρεπε να ονομάσετε το παρακάτω, θα επιλέγατε:

Α. Antifa meme #2

B. Revenge από τον μεγάλο αδελφό, αλλά σκατά, μπέρδεψε τους λευκούς

ΒubbleΤι;

Q: Τώρα που οι μετοχές των Suns έχουν ανέβει πιο ψηλά κι από αυτές της Dettol ποιους θα κοροιδεύουμε;

Α: Ας μην ανησυχούμε υπάρχουν πάντα οι Kangz!! Τα πραγματικά κακά franchises δεν είναι αυτά που κάνουν ένα λάθος που μπορεί να μην ξεχαστεί ποτέ (βλέπε Thunder και το trade του James Harden), αλλά όσα συνοδεύουν τις τραγωδίες τους (επιλογή Bangley μπροστά από τον Doncic) μαζί με μικρής εμβέλειας λάθη που καταρρακώνουν τους οπαδούς τους σαν μια μορφή του μαρτυρίου της σταγόνας.

Οι Kings συνεπείς στο ραντεβού με την ανικανότητα κατάφεραν να κάνουν και την μόνη ευχάριστη έκπληξη του bubble να έχει δυσάρεστη γεύση για τους οπαδού τους.

Λοιπόν στο draft του 2017 Kings είχαν πάρει το ρίσκο να ντραφτάρουν στο #20 τον υπερταλαντούχο power forward Harry Giles, που στα 16 του ακουγόταν ότι θα γίνει ο νέος Garnett και ότι ήταν ο πιο ταλαντούχος παίκτης της φουρνίας του που συμπεριλάμβανε τον Jayson Tatum. Φυσικά, αν δεν είχε βασανιστεί από τραυματισμούς ο Giles θα ήταν top 3 στο draft, οπότε ήταν μια επένδυση με αρκετό ρίσκο, αλλά που άξιζε τον κόπο στα δεύτερα μισά του πρώτου γύρου.

Μετά από μια σεζόν αποθεραπείας, ο Giles αγωνίστηκε σε σχεδόν 60 παιχνίδια το 18-19 και σε άλλους 17 αγώνες (από συνολικά 45) σαν βασικός το 19-20. Οι μέσοι όροι σε 36 λεπτά : 16 πόντοι, 10 rebound, 3,3 assist 1 κόψιμο κι ένα κλέψιμο. Και εξακολουθεί να είναι μόλις 21 ετών.

Αλλά οι Kings έχοντας δει τι μπορεί να κάνει αποφάσισαν πως την ίδια σεζόν που θα δίνουν 12,6 εκατομμύρια στον Cory Joseph δεν τους παίρνει να ξοδέψουν τέσσερα ακόμη για την τέταρτη σεζόν του rookie συμβολαίου του Giles.

Ο Giles στο bubble έχει αγωνιστεί μόλις σε δυο παιχνίδια πάνω από 19 λεπτά με την μέλλουσα πρώην ομάδα του. Είχε 24 πόντους και 8 rebound κόντρα στους Magic και 12 πόντους και 11 rebound εναντίον των Pelicans. Και ο Bogdanovic δήλωσε προχθές πως

Honestly in the team we play together, we use Harry as a point guard

Υποθέτω πως κάποια ομάδα θα βρεθεί που να πιστεύει πως αξίζει τα 4 μυρια το καλοκαίρι.

Double Bubble Trouble
Mr. Bubblicious

Αν κάποια στιγμή αργά, αλλά όχι πάρα πολύ αργά με όρους ΝΒΑ, περνάγατε με το αυτοκίνητο στο ύψος της Μαβίλλη και ακούσατε κραυγές ηδονής, σας ενημερώνουμε πως δεν συνέβαινε κάτι άλλο, παρά μόνο η έκσταση του Μήτσου Μαυράκη για την απόδοση του Kyle O’ Quinn στο χτεσινό ματς. Δύο παίκτες έχουν κάνει φέτος παραλίγο – λόγω πόντων – triple-double: ο Draymond Green και ο O’ Quinn. Και ο φίλος μας ήταν ο μόνος που το έκανε σε λιγότερο από 35′ και σε ήττα.

Ο Kyle O’ Quinn ήταν χτες ο καλύτερος παίκτης του πλανήτη. Εντάξει και ο Raul Neto ήταν σούπερ χτες, ένας ψηλότερος J.J. Barea. Και ο Mikal Bridges έκλεισε το ματσάκι κάθε φορά που πήγε να γίνει ανταγωνιστικό, αλλά τα λέμε σε όλη τη διοργάνωση για αυτόν, καμία έκπληξη. Μέχρι εκεί όμως. 01.00 ώρα Ελλάδας, όλα αυτά.

Μετά κοιμηθήκαμε, αλλά τι διάολο, δεν νομίζουμε να χάσαμε κάτι συγκλονιστικότερο…

Be quiet, you bubbling fool!

O Justin Anderson έχει αυτό που λέμε καλό pedigree έχοντας περάσει μια τριετία στα χέρια του Tony Bennet στους Virginia Cavaliers. Τα shooting guard που προέρχονται από το ελεγχόμενο περιβάλλον της Virginia είναι ίσως τα δεύτερο καλύτερο στανταράκι για έναν συνεπή ρολίστα στο ΝΒΑ μετά από τα κολεγιόπαιδα του Villanova. Για να καταλάβετε ο προκάτοχος του Anderson στο δύο των καλών Cavaliers ήταν ο Joe Harrisκαι ο διάδοχός του ο Malcolm Brogdon. Κι από τους τρεις τους αυτός που επιλεχθηκε πιο ψηλά στο draft ήταν ο Anderson στο #21 από τους Mavericks.

Μετά από μια πολύ καλή σεζόν στην καλύτερη προπαρασκευαστική ομάδα της G League τους Raptors 905 ο Anderson πήρε μεταγραφή στους Long Island Nets για να λάβει την ευκαιρία του να δοκιμαστεί με το Brooklyn σε μία θέση όπου με δεδομένη την free agency του Harris, την ειδεχθή χρονιά του Taurean Prince και το πωλητήριο στον Caris LeVert σίγουρη θέση για του χρόνου έχει μόνο ο Garrett Temple.

Κι αυτός πάει στο πρώτο παιχνίδι που παίρνει την ευκαιρία να αγωνιστεί πάνω από 30 λεπτά εδώ κι ένα χρόνο και σουτάρει 0/12 τρίποντα.

Triple Bubble

Η πρωτη παράγραφος του σημερινού triple bubble ανήκει δικαιωματικά στον Damian Lillard. Έχουμε και λέμε (προτείνουμε να πάρετε ανάσα): με τους 61 πόντους του αρχικά ισοφάρισε το career high του. Παράλληλα, είναι πλέον ο πρώτος σκόρερ του bubble με 37 πόντους μέσο όρο, αλλά και ο τρίτος πασέρ με 9,3. Σουτάρει δε με 49/41/89. Ακόμη, έγινε ο 4ος παίκτης στην ιστορία του NBA με τουλάχιστον 6 πενηντάρες σε μία σεζόν, μετά τους MJ, James Harden και Kobe Bryant (που το έχει κάνει δύο φορές). Όχι, δεν τελειώνει εδώ. Επίσης έγινε ο 6ος παίκτης στην ιστορία του NBA με τουλάχιστον 3 εξηντάρες στην καριέρα του. Έχουν προηγηθεί οι Wilt Chamberlain (32), Kobe Bryant (6), Michael Jordan (4), James Harden (4) και Elgin Baylor (3). Ωστόσο, μόνο οι Dame και Wilt έχουν πετύχει τρεις 60ρες σε μία μόνο σεζόν (ο Wilt τη σεζόν 61-62 πέτυχε 15 και τη σεζόν 62-63 πέτυχε 9. Ναι, μιλάμε ακόμη για 60ρες). Μπορείτε να αναπνεύσετε ξανά.

 

Ο Devin Booker είναι -στα 23 του- ο παίκτης των Suns με τις περισσότερες 30ρες. Επιπλέον, το Phoenix είναι στο 7-0 και η μόνη αήττητη ομάδα του bubble. 7 νίκες στη σειρά είχαν να πετύχουν από το 2010. Τέτοια επίδοση όμως δεν εξηγείται μόνο από τον πραγματικά εξαιρετικό Devin Booker, αλλά έχουν συμβάλλει κι άλλοι σε αυτό. Όπως για παράδειγμα οι Cam Johnson, Dario Saric και Jevon Carter. Τα ποσοστά κάθε παίκτη από την προαναφερθείσα 3δα είναι τουλάχιστον 50/40/90 κατά τη διάρκεια του bubble!

 

Ο Jeremiah Martin ήταν χθες ο πρώτος σκόρερ των Nets (24 πόντοι με career high). Παρ’ όλα αυτά, ήταν ο μοναδικός παίκτης της ομάδας του με αρνητικό συντελεστή στον δείκτη +/- στη νίκη της ομάδας του με τους Magic. Με την ευκαιρία, αξίζει να αναφερθεί ότι οι Nets έχουν ρεκόρ 5-2 στο bubble, το δεύτερο καλύτερο δηλαδή μετά τους Suns.

 

Αφού σήμερα αναφέρουμε εξαιρετικές επιδόσεις, ας ρίξουμε μια ματιά και στον πιο clutch παίκτη του bubble. Κυρίες και κύριοι, ας υποκλιθούμε στον DeMar DeRozan. Ο παίκτης των Spurs σκοράρει 10,3 πόντους στις τέταρτες περιόδους του bubble, τους περισσότερους από οποιονδήποτε άλλο. Σουτάρει δε με 75% στα εντός πεδιάς και με 87% στις βολές.

 

Η χθεσινή ήταν η τρίτη αποβολή για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην κανονική περίοδο, ενώ έχει αποβληθεί άλλη μία φορά στα play offs. Ειναι η πρώτη απο την 1η Απριλίου 2018 και τον αγώνα κόντρα στο Denver. Στο αγωνιστικό σκέλος, παρόλο που αγωνίστηκε μόλις 10 λεπτά, έχασε το double double για ένα μόνο ριμπάουντ (12 πόντοι, 9 ριμπάουντ).

Bubblewrap

O Μακιαβέλι έλεγε πως «είναι καλύτερο να σε φοβούνται από το να σε αγαπούν, αν δεν γίνονται και τα δύο». Ο Lillard είναι από τους πιο cool τύπους εκεί έξω, πραγματικά κοσμαγάπητος στο fandom του ΝΒΑ. Όμως, πάντα υπάρχουν και haters. Και μάλλον ο Dame δεν αντέχει να μην έχει απόλυτη και 100% αποδοχή και αποφάσισε να τιμωρήσει μέχρι να φύγει το chip on his shoulder (δηλαδή να του ζητάνε και αυτοί συγγνώμη).

Πρώτα, ο Paul George του ζήτησε συγγνώμη (τι φλώρος!!!)

Μετά, ο Skip Bayless που είναι 68 χρονών και έχει ανάγκη για προσοχή χειρότερα και από το alpha male της έκτης δημοτικού

Τα στατιστικά του αυτό το τριήμερο είναι από μόνα τους κεφάλαιο, το πιο αδύναμο μολαταύτα στον αφηγηματικό μύθο που υφαίνει ο Dame D.O.L.L.A. Ορίστε μερικά, ωστόσο.

Αφότου έχασε δύο βολές στο ματς με τους Clippers, o Damian Lillard έχει 33/34 βολές, με 16/17 στα τέταρτα δωδεκάλεπτα με Sixers και Mavericks.

Πρώτη φορά, μετά τον Wilt Chamberlain, ένας παίκτης πετυχαίνει παίκτες τρεις φορές 60+ πόντους σε μια regular season. Τον λένε Damian Lillard.

Πρώτη φορά ένας Blazer πετυχαίνει back-to-back +50 πόντους. Τον λένε Damian Lillard.

Είναι ο πιο αληθινός και σκληρός καργιόλης εκεί έξω. Δεν ήρθε για πλάκα στο Bubble, ούτε ετοίμασε βαλίτσες για δυο εβδομάδες. Τον λένε Damian Lillard.

Και θα σέβεστε το όνομα του.