Rumble in the Bubble: Day 14

Posted on Aug 13 2020 - 9:44am by The Ball Hog

Καλώς ήλθατε στην σημερινή επισκόπηση του NBA Bubble, λιτή, απέριττη και ενδιαφέρουσα (ελπίζουμε), την οποία θα παρουσιάζουμε κάθε μέρα που θα κρατήσει αυτή η ιδιότυπη κατάσταση, με πολύ μεράκι και ακόμα μεγαλύτερη αυταρέσκεια.

Πάμε να δούμε τι είδαν τα ματάκια μας χτες, χρησιμοποιώντας ορισμένα από τα πιο κρύα λογοπαίγνια από τα άπειρα που μπορούμε να σκαρφιστούμε με τη λέξη “bubble”, περιμένοντας στα σχόλια τα δικά σας (όχι σχόλια, λογοπαίγνια).

Bubblegum

Παίζοντας με τους ήρωες της Disney, ενώ περιμένουμε να μάθουμε ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι των Lakers τη Δευτέρα.

Credits: @pkairdesigns

MVP Argument #1

GOAT Argument #1

GOAT Argument #2

ΒubbleΤι;

Q: Ερώτηση στο Quora: Έχει συμβεί ποτέ να βάλει παίκτης buzzer beater και να ξενερώσει η ομάδα του;

Α: Ήταν το 2020, η σεζόν που θα έμενε στην ιστορία ως η bubble season, η αλλιώς η τελευταία προ-αποκαλυπτική χρονιά, τότε που είχε πάρει το πρώτο του Finals MVP o O.G. Anunoby. Σε ένα ιδιαίτερο τουρνουά στο Orlando αγωνίζονταν οι Miami Heat του Jimmy Butler, αυτού που το 2029 αποκαλύφθηκε πως ήταν serial killer και του μελλοντικού δικτάτορα του Trinidad & Tobago Chris Paul.

Οι Thunder βρίσκονταν με 22 πόντους 10 λεπτά πριν την λήξη και είχαν αδειάσει τον πάγκο προσπαθώντας να διατηρήσουν το σκορ απλά σε αξιοπρεπή επίπεδα για να πέσουν στην έκτη θέση και να αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο των playoffs τους Nuggets, που με την απουσία των Garry Harris και Will Barton δεν έχει κάποιον καλό αμυντικό για να σταματήσουν την τριάδα των “κοντών” της Oklahoma που στάζει φωτιά. Επίσης εφόσον έμεναν στην έκτη θέση της Δύσης θα μπορούσαν να διατηρήσουν και το pick τους για το 2020, το οποίο και ήταν top-20 protected, ειδάλλως θα πήγαινε στους Sixers από το trade Jerami Grant (τον οποίο και έδωσαν στο Denver με αντάλλαγμα το pick των Nuggets στο ίδιο draft).

Υπολόγιζαν όμως δίχως τους Darius Bazley και Abdel Nader, κατόρθωσαν να τρέξουν ένα σερί 31-11, πριν δώσει ο rookie την assist στον Mike Muscala που ψύχραιμα έγραψε το 116-115 στερώντας από την ομάδα του το pick πρώτου γύρου στο draft (το οποίο θα το πάρει η περσινή του ομάδα !!111!!!111) και στέλνοντάς τους σε μια απολαυστική και από αγωνιστικής πλευράς και όσον αφορά την ίντριγκα αναμέτρηση με τους Rockets στον πρώτο γύρο των playoffs.

Ορίστε δείτε τον ενθουσιασμό στο πρόσωπό του.

Double Bubble Trouble
Mr. Bubblicious

24 πόντοι με 5 τρίποντα, 11 rebound και 4 assist για τον Darius Bazley που έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο της ευκαιρίες που του έχουν δώσει οι Thunder (δεύτερη πιο νεανική ομάδα στο bubble) κι έχει μέσους όρους 13,6 πόντων και 6 rebound κατά την παραμονή του στο Orlando. Με τον Gallinari να είναι free agent το καλοκαίρι η θέση του power forward χηρεύει και μες τις εμφανίσεις του όσο περνάει η σεζόν, ο Bazley βάζει δυνατή υποψηφιότητα ώστε να μην βιαστούν οι Thunder να υπογράψουν κάποιον άλλον. Αλλά δεν είναι δα ότι ο rookie θα χρειαστεί να περιμένει μέχρι του χρόνου για να αγωνιστεί σε σημαντικά παιχνίδια. Ο Bazley που έχει πάρει και λεπτά ως center είναι ο μόνος forward με σωστό μέγεθος στους Thunder κι αν τυχόν περάσουν στον δεύτερο γύρο θα κληθεί να παίξει λεπτά μαρκάροντας τον LeBron και τον AD σε μια αποστολή που θα μπορούσε να του χτίσει την καριέρα ή να του καταρρακώσει την αυτοπεποίθηση.

Be quiet, you bubbling fool!

O Joel Embiid είχε 5 πόντους 9 rebound 5 λάθη σε 14 λεπτά απέναντί στην νέμεση του Marc Gasol καθώς μετά αποχώρησε τραυματισμένος. Ο Marc και η άμυνα των Raptors είναι διαχρονικά πρόβλημα για τον Jojo αλλά με την έκτη θέση να έχει κλειδώσει, ένα πρόβλημα που μάλλον δεν θα τον απασχολήσει φέτος. Η απουσία του Simmons δίνει επιπλέον βάρος στις πλάτες του Embiid που θα βρεθεί στον πρώτο γύρο απέναντι στους Celtics σε ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό matchup στα χαρτιά τουλάχιστον. Τα δύο τελευταία του παιχνίδια κόντρα στους Celtics αποτελούν το απόσταγμα της φετινής σεζόν των Sixers: Τεράστιες προσδοκίες στην αρχή με τους 38 πόντους, 13 rebound και 6 assist στις 12 Δεκέμβρη για να ακολουθήσει μια εξοργιστική εμφάνιση με 11 πόντους και 1/11 σουτ.

Επίσης γιορτάσαμε και την επιστροφή του Eric Gordon που φάνηκε σκουριασμένος με 1/9 τρίποντα και 6 λάθη σε 20 λεπτά. Μην ξεγελιέστε από την σαραντάρα του Rivers, o Gordon παραμένει όχι απλά ο τρίτος καλύτερος σκόρερ των Rockets, αλλά ο ουσιαστικός X factor της ομάδας του D’Antoni που δεν θα προχωρήσει χωρίς την άμυνά του (πέρυσι είχε σβήσει τον Mitchell) και περίπου 18 πόντους από αυτόν στην επίθεση κάθε βράδυ.

Triple Bubble

– Πολλοί centers ήταν καλοί πασέρ. Ωστόσο, έχουν υπάρξει μόλις δύο ψηλοί που είχαν τουλάχιστον 500 ασίστ σε μία σεζόν και μάλιστα από δύο φορές ο καθένας: ο Wilt Chamberlain (σεζόν 1966-67 και 1967-68) και ο Nicola Jokic (2018-19 και φέτος). Παράλληλα, είναι οι μοναδικοί 7 footers με τουλάχιστον 20 παιχνίδια με 10+ ασίστ σε μία χρονιά.

– Ο James Harden έχασε χθες το triple double για μία ασίστ έχοντας 45/17/9 και περιορίστηκε σε ένα απλό double double των 40 πόντων. Καθόλου άσχημα όμως, καθώς πλέον ηγείται της συγκεκριμένης κατηγορίας με 43 (όσα δηλαδή και ο Shaq), ενώ στην τρίτη θέση ακολουθεί ο Michael Jordan με 39. Παράλληλα, με την χθεσινή 40ρα έφτασε τις 60 στις τελευταίες 3 σεζόν. Κανένας άλλος παίκτης δεν έχει περισσότερες από 20 σε αυτό το διάστημα.

– Το Miami χθες προηγήθηκε με 22 πόντους, όμως στο τέλος έχασε από τους Thunder. Αυτή ήταν η 4η ήττα τη φετινή σεζόν, στην οποία απώλεσε διαφορά τουλάχιστον 20 πόντων. Αυτό αποτελεί ρεκόρ για τα τελευταία 20 χρόνια, σε ισοβαθμία με τους Knicks της σεζόν  2017-8, τους Sixers της σεζόν 2017-8 και τους Cavaliers της σεζόν 2012-3.

– Miami ατομικά. Πρώτη 30ρα στην καριέρα του Tyler Herro και φυσικά career high. Παράλληλα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των Heat που σκοράρει 30+ πόντους ερχόμενος από τον πάγκο. Από την άλλη, ο Duncan Robinson, με τα πέντε τρίποντα του πρώτου ημιχρόνου έφτασε τα 270 στη σεζόν και βρίσκεται μόλις δύο πίσω από την 10η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών (Stephen Curry με 272). Όλα αυτά σε 72 εμφανίσεις με σκάρτα 30 λεπτά συμμετοχής και ποσοστό ευστοχίας 44.8%.

– Οι Raptors βρέθηκαν να χάνουν με 101-111, 4:53 πριν τη λήξη του αγώνα, όμως τελικά κέρδισαν το παιχνίδι με τη Phily. Αυτή ήταν η 4η φορά μέσα στη σεζόν που το Toronto κερδίζει αγώνα, ενώ βρίσκεται να χάνει με διψήφια διαφορά στην τελευταία περίοδο. Πρόκειται για την κορυφαία επίδοση στην συγκεκριμένη κατηγορία για φέτος.

– Ο Kawhi Leonard χωρίς να κάνει σεζόν που εντυπωσιάζει μέχρι στιγμής, πέτυχε χθες για 38η φορά μέσα στη χρονιά τουλάχιστον 25 πόντους. Αυτή είναι η καλύτερη επίδοση για παίκτη των Clippers από τότε που η ομάδα εγκαταστάθηκε στο Los Angeles. Παράλληλα, τόσο αυτός, όσο και ο έτερος σούπερ σταρ των Clippers, Paul George, τα πηγαίνουν αρκετά καλά στο bubble, ιδιαίτερα στο μακρινό σουτ. Ο μεν Leonard μετράει 28.8 πόντους μέσο όρο  με 48.5% στα τρίποντα, ενώ ο George 25.5 πόντους με 50% στα σουτ τριών πόντων.

Bubblewrap

Και χθες ξεκίνησαν να πέφτουν αδυσώπητες οι Woj bombs σαν να ήμασταν στην Δρέσδη λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου.

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι

Δηλαδή αν είσαι ένας rookie, όπως για παράδειγμα ο Jordi El Niño Polla Tyler Herro για να δεχθείς κάποια επίσκεψη θα πρέπει να κάποια φίλη που έκανες στο κατηχητικό πριν από μια δεκαετία ή κάποια μακρινή σου ξαδέρφη. Πράγματα που σημαίνει το μέλλον προδιαγράφεται δύσκολο για τους εργένηδες παίκτες του ΝΒΑ με μόνη εξαίρεση ίσως τον Josh Magette παίκτη των Magic και περήφανο τέκνο της Alabama, της πολιτείας που έχει για μότο το «στην ξαδέρφη και στην θειά, ένα πόντο πιο βαθιά»