Christmas (Games) Transcripts

Posted on Dec 25 2020 - 9:00pm by The Ball Hog

Για πολύ κόσμο τα Χριστούγεννα είναι τα οικογενειακά τραπέζια με ανθρώπους που αγαπούν με γέλια, τραγούδια και χορούς. Για εμάς, εκτός από αυτά είναι και το κάψιμο από τις επτά το απόγευμα μέχρι και τις οκτώ το επόμενο πρωί με πέντε συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς σταματημό.

Και μιας και κάτσαμε και είδαμε όλα τα παιχνίδια (αχμ…), δεν μπορούσαμε να μην γράψουμε κάτι για αυτά. Ένα Christmas gift από εμάς για το κοινό του γουρουνιού με πολύ αγάπη.

Φυσικά, ότι θα διαβάσετε παρακάτω είναι το σύνηθες χάος μεταξύ ημών, μέσα από το οποίο προκύπτουν ιδέες, σχόλια, συζητήσεις, οι οποίες μια στο τόσο γίνονται – αναντίστοιχα δυσανάλογα – κείμενα, podcasts και βίντεο. Είναι ο διάλογος αρκετών τύπων που βλέπουν εκείνη τη στιγμή πέντε αγώνες για μπόλικες ώρες – και σε αντίθεση με το μήνυμα που έστειλες σε πρώην μεθυσμένος στις 3 το πρωί ή τα αστεία που έκανες στο Λύκειο, το βρίσκουν εκ των υστέρων ακόμα ενδιαφέρον.

Προκαταβολικά, σας ζητάμε συγγνώμη για το γλωσσικό έγκλημα που θα ακολουθήσει. Το μεν παρακάτω transcript είναι αποτέλεσμα εξοντωτικού editing, οπότε καταλαβαίνετε πως μιλάμε μεταξύ μας, το δε υβρεολόγιο, δυστυχώς, η λαϊκή μικροαστική καταγωγή των περισσοτέρων από εμάς, καθιστά αναπόδραστο κάτω από το χίπστερ περίβλημα μας, να έχουμε βλαχομπαρόκ στάση στα πράγματα.

New Orleans Pelicans @ Miami Heat

Μοσχούλας: Οι πάσες του Dragic στον αιφνιδιασμό μοιάζουν τόσο γλυκές όσο το χοιρινό που μαγειρεύτηκε τρεις ώρες με δαμάσκηνα και βερίκοκα.

Μοσχούλας: Achiuwa παλικάρι μου, πόσο τυχερός είσαι που πήγες σε αυτή την ομάδα. και πραγματικά θα παίξεις σίγουρα καλό μπάσκετ τα επόμενα χρόνια. Μπράβο και στους δύο.

Τσολάκης: Ρε ο Ingram είναι τόσο γαμημένα καλός.

Καούνης: Ο Ingram από τον τύπο που δεν θα έπαιζε μπάσκετ ξανά λόγω της πάθησης που είχε, έγινε ένας κλώνος του KD. OK, άστοχος κλώνος.

Μαρίνος: Θα ήταν καλή φάση να εξελιχθεί ο Βazley σε κάτι τέτοιο, αλλά δεν νομίζω να μπορέσει ποτέ.

Καούνης: Αλλά όλοι οι κλώνοι έχει αποδείξει η Ιστορία πως βγαίνουν άστοχοι π.χ. Star Wars.

Τσολάκης: Random καυλωτικά πράγματα: οι αριθμοί τύπου Kansas στις φανέλες των Pelicans.

Καούνης: Συμφωνείτε πως πρέπει να νομοθετηθεί η απαγόρευση σουτ στον Bledsoe;

Τσολάκης: 5/8 είχε προχθές αλλά μάλλον όχι χαχα!

Καούνης: 1/8 σήμερα.

Μαρίνος: Για ΚλαΜέλο σίγουρα.

Τσολάκης: Σταθερότητα στις προσπάθειες!

Μαρίνος: Περιμένω να πάει η διαφορά στους 30 για να δούμε Kira Lewis.

Μοσχούλας: Θα πρέπει ο Bledsoe να γίνει έκτος παίκτης. Είναι πραγματικά κακός.

Καούνης: Ρε πραγματικά, σταμάτα να παίζεις στο NBA, τραβά Α2 Γαλλίας, άλλαξε όνομα και ξεκινά νέα καριέρα. Στο χάντμπολ.

Τσολάκης: Δηλαδή δεν είναι κάπως καλύτερος από Σλούκα πχ για να παίξει Θρύλο;

Καούνης: Εγώ είμαι καλύτερος από Σλούκα. Ή έχω περισσότερο φιλότιμο για να προσπαθώ περισσότερο με τόσα λεφτά.

Μοσχούλας: Ο Butler γιατί δεν επέστρεψε;; Είδε κανείς τίποτα;; [Μετά από λίγο] Μόλις έγραψε, αστράγαλο.

Καούνης: Πέθανε ο KC Jones.

Μοσχούλας: Πρέπει να έχει κάνει μεγάλο σερί το Miami στο τέλος της περιόδου. Οι Pelicans μοιάζουν να μην μπορούν να βγάλουν ένα σύστημα της προκοπής στην τέταρτη περίοδο. Έχει στερέψει και ο Ingram, άποντος στην τέταρτη περίοδο μέχρι το 3’00”.

Καούνης: Ωραία η φανέλα των Bucks.

Μοσχούλας:

Μοσχούλας: Ο Zion κάνει παιχνίδι που θα έχει να το λέει στα παιδιά του. Παρόλα αυτά να δούμε που θα καταλήξει το +/- γιατί μέχρι το 6 πριν τελειώσει η τρίτη περίοδος έχει το χειρότερο από τους βασικούς της ομάδας όχι ο μοναδικός, μαζί με Bledsoe αρνητικοί από τους αρχικούς 5.

Καούνης: Θέλει 35 ο Zion για να γίνει ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους ανήμερα Χριστουγέννων κάτω από τα 21 του – πρώτος ο LeBron. Ο Robinson ισοφάρισε με τα επτά τρίποντα το ρεκόρ Χριστουγέννων.

Μοσχούλας: Είχε κάνει ρεκόρ με τα έξι σε ένα ημίχρονο. Ήθελε οκτώ για το συνολικό.

Καψάλης: Και ο Redick περισσότερα τρίποντα σε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια

Μοσχούλας: Μέχρι να τον ξαναπεράσει ο LeBron..

Golden State Warriors @ Milwaukee Bucks

Μοσχούλας: Ο Wiseman ξεκινά πάνω στον Giannis και η άμυνα του τον περιμένει μέσα στο ζωγραφιστό.

Μαρίνος: Οι Warriors έχουν ήδη χρησιμοποιήσει 12 παίχτες από τις αρχές του δεύτερου quarter. Βρίσκονται σε πλήρως πειραματική φάση στους πρώτους αγώνες της σεζόν. Από την βασική πεντάδα, μόνο ο Wiseman έχει πετύχει τρίποντο… (στα μέσα του δεύτερού δωδεκαλέπτου).

Μοσχούλας: Wiseman και Curry έχουν βρεθεί μόνο σε 1,5 παιχνίδι και 5 προπονήσεις και όμως δείχνουν να συνεργάζονται πολύ καλά. Από την άλλη οι Bucks φέτος δείχνουν να έχουν μικρότερο rotation. Μόλις 7 παίκτες θα έχουν παίξει πάνω από 10 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, να δούμε τι θα γίνει και στο δεύτερο αν δεν ανοίξει το ματς. Στα πρώτα 32 λεπτά επίσης μόλις δύο παίκτες του πάγκου είχαν παίξει 10+ λεπτά.

Μοσχούλας: 8/32 τρίποντα στα μέσα της τρίτης περιόδου και οι Warriors και κακώς έχτισαν το γήπεδο πέρσι, θα μπορούσε να τους βγει τζάμπα με τα τούβλα που θα ρίχνει η ομάδα φέτος.. Και συγχρόνως στην άμυνα τρώνε 100 σε τρεις περιόδους. Εντάξει δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τους Warriors δυστυχώς.

Μαυράκης: Ο Steph δεν μπορεί να παίξει offball. Το στοιχείο που τον ξεχώριζε από σκόρερ όπως ο Kyrie ή ο Harden έχει χαθεί1)Σημ. Επιμ.: O Μήτσος εδώ έχει απόλυτο δίκιο. Ο Curry στην χρυσή εποχή του επί Steve Kerr, είχε εύστοχα unassisted 55,6% των σουτ και 41,3% των τριπόντων του το 2014-15, 53,4% των σουτ και 44% των τριπόντων του το 2015-16, δηλαδή τις δύο MVP χρονιές του. Μείωσε ακόμα περισσότερο τα εύστοχα unassisted με την έλευση του Durant σε 47,7% των σουτ και 35,8% των τριπόντων του το 2016-17, 48,4% των σουτ και 38,2% των τριπόντων του το 2017-18 και το τερμάτισε με 41% των σουτ και 31,1% των τριπόντων του το 2018-19. Ακόμα και πέρυσι, στα λίγα ματς που έπαιξε με το αποψιλωμένο λόγω τραυματισμών και ένδειας ταλέντου ρόστερ των Warriors, είχε εύστοχα unassisted 54,5% των σουτ και 33,3% των τριπόντων του. Φέτος, στο πολύ μικρό δείγμα των δύο αγώνων, 69,2% των σουτ του και 50% των τριπόντων του προέρχονται από δική του δημιουργία.

Μαυράκης: Υποστηρίζω αυτήν την ομάδα πάνω από είκοσι χρόνια. Και ρε, σαν οπαδός έχω υπάρξει αιθεροβάμων και έχω πει μαλακίες, επειδή έχω πορωθεί. Έλεγα ότι ο Anthony Randolph είναι ο νέος Durant. Και το πίστευα. Αλλά, ειλικρινά, στην επόμενη επίθεση που θα είναι iso o Oubre και θα πάρει stepback τρίποντο, θα ανέβω στη Θεσσαλονίκη, θα κάνω διάρρηξη και θα κατουρήσω στα φυτά που ΄χει στο σπίτι του ο Τσολάκης.

Μοσχούλας: Ανεβαίνουμε παρέα να μοιραστούμε τα έξοδα.

Καούνης: Πονάνε τα μάτια μου.

Τσολάκης: Έχει μπει ο Δημήτρης Αγραβάνης στο κορμί του Kelly Oubre.

Μαυράκης: Τουλάχιστον μπήκε τώρα η ψυχάρα ο Juan Toscano, ο Αμανατίδης του Bay Area. Και ο Mychal Mulder, ο καλύτερος σουτέρ των Warriors.

Τσολάκης: Ρε πάντως, η φάση με τους Warriors, που έχουν το ελεύθερο όλοι να σουτάρουν τρίποντο… Απλά δεν είναι καλοί. Ή θα παίξεις transition ρε Kerr ή θα σε γαμάνε όλες οι καλές ομάδες.

Μαυράκης: Αυτό ρε γαμώτο.

Τσολάκης: Πονάνε τα μάτια να βλέπω να σουτάρουν 50 τρίποντα. Δεν είναι κακοι παίκτες όλοι αυτοί ρε – εκτός από τον Poole. Αλλά τι σουτάρουν τρίποντα ασταμάτητα;

Μαυράκης: Αυτό ακριβώς. ή τουλάχιστον βγάλτους διαφορετικά τρίποντα. Και ρε γαμώτο, μην είσαι συντηρητικός στην άμυνα.

Τσολάκης: Επίσης ο Looney τι δουλειά έχει στο παρκέ; Και εγώ το φταίω δηλαδή, να γράψω άλλες 20300303 λέξεις, επειδή ο Kerr τρολάρει;

Τόλιος: Ο Looney απλά είναι ο Κόφι Αμπονσά του Kerr

Μαυράκης: Αυτό ήθελα να γράψω για Looney, αλλά δεν είχα κάποιο παράδειγμα εύκαιρο.

Τσολάκης: Για να προλάβω τον Μαυράκη για Wiggins – 6/9 έχει κάτω από το καλάθι. Φτιάξε κάτι να μπαίνει ο Wiggins μέσα και ο Curry να παίξει offball [Σημ. Επιμ.: δεν απευθύνεται στον Μαυράκη, αλλά στον Kerr, όμως και πάλι βασικά δεν διαφέρει σε τίποτα από μπαρμπάδες που φωνάζουν στην τηλεόραση].

Μοσχούλας: Ρε όσες φορές έχει κάνει ντου, δεν τον σταματάνε…. Όντως.

Τσολάκης: Ο Poole όντως είναι Eurocup material. No troll.

Μαυράκης: Δεν έχω παράπονο με Wiggins και τα σουτ του τόσο πολύ. Και τα τρίποντα που χάνει, είναι στο ρυθμό της επίθεσης. Ο Oubre παίρνει τα παλαβά σουτ.

Μοσχούλας: Και ο Paschall την παλεύει πάντως…

Τσολάκης: Και ο Paschall καλός για πάγκο. Και ο Lee. Και ο Mulder θα την παλέψει.

Μαυράκης: Ο Paschall είναι σαν εμένα, αφού έφαγα ότι είχε το τραπέζι σήμερα. Ξέρει μπάσκετ, αλλά από πέρυσι έχει αρκεστεί σε ένα ρόλο σκόρερ από τον πάγκο, που δεν είναι καθόλου χρήσιμος. Στο Villanova ήταν άλλος παίκτης.

Τόλιος: Ρε Νικόλα σοβαρά, αυτό το πράγμα με τον Mulder, τι φάση; Εδώ και τέσσερις μήνες τον αποθεώνεις.

Μαυράκης: Είναι ο καλύτερος σουτέρ της ομάδας. Αν έπαιζε ο Klay, δεν θα είχε συμβόλαιο. Με αυτά τα χάλια, είναι απαραίτητος.

Τσολάκης: Εγώ τον είδα πέρσι στη G-League και πιστεύω ότι με χρόνο συμμετοχής θα σουτάρει 40% στο τρίποντο σταθερά. Και φέτος βάζει. Τουλάχιστον πιο πολύ από τον Poole.

Καούνης: Συγγνώμη αλλά δεν αντέχω… ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΤΏΡΑ ΓΙΑΝΝΆΚΗ; ΔΕΝ ΣΕ ΧΆΛΑΣΕ ΠΟΥ Ο ΘΑΝΆΣΗΣ ΒΓΆΖΕΙ ΜΑΤΙΑ ΠΑΛΙΟΠΑΛΤΟ!

Μαυράκης: Ο Smailagic και ο Kennard είναι το ίδιο πρόσωπο.

Μοσχούλας: Το παρακάτω tweet δεν το βάζω για να αποθεώσω τον Wiggins, αλλά για να αποδοκιμάσω την κακή άμυνα του Portis, που πραγματικά δεν υπάρχει λόγω να παίζει έτσι λες και έχει απέναντι του τον Gobert ή τον Adebayo.

Παρόλ’ αυτά, όποτε ο Wiggins πήγε προς το καλάθι, τα κατάφερε μια χαρά, απεναντίας όποτε σούταρε από μακριά τα έκανε μαντάρα… Όπως εξάλλου και ο Kelly Oubre Jr.

Brooklyn Nets @ Boston Celtics

Μοσχούλας: Ο Joe Harris Κάνει francise record για τους Nets έχοντας 62 συνεχόμενα παιχνίδια με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο.

Μαυράκης: Καλή άμυνα πάνω στη μπάλα επίσης ο Joe Harris.

Μοσχούλας: O Irving sto πρώτο ημίχρονο είτε σκόραρε είτε έδωσε την assist στους 29 από τους 51 πόντους της ομάδας του.

Τόλιος: Ρε σεις ο Kyrie Eleison έχει ξεκινήσει πολύ τίμια τη σεζόν. Και γενικά ωραίο μπασκετακι οι Nets.

Καψάλης: Γιατί σου κάνει εντύπωση;

Τόλιος: Κοίτα δεν ήμουν πολύ μακριά από το σενάριο περσινών Clippers.Ίσως με είχε τρομάξει κιόλας. Αλλά είναι ωραία ομάδα, με ωραίο flow εξαιτίας του Durant. Και ο Kyrie δεν κάνει ούτε κατάχρηση ούτε τίποτα. Πολύ πιο έτοιμοι από ότι περίμενα.

Μοσχούλας: Γενικά είναι και πολύ γεμάτοι έτσι.. οπότε είναι και αυτός πιο χαλαρός

Τόλιος: Ξέρεις γιατί λέω για τους Clippers; Και οι Nets είχαν έναν κορμό 2-3 χρόνων αρκετά συμπαγή όπως οι Clippers, στον οποίον ήρθαν δύο σταρ. Τον έναν τον διαταραξαν – ίσως να έφταιγαν και οι προσωπικότητες του κορμού βέβαια. Αυτόν, παρότι είναι πάρα πολύ νωρίς, φαίνονται οι δύο πολύ οργανικά ενταγμένοι ρε παιδί μου.

Μαυράκης: Μήπως η διαφορά είναι α) ότι αυτοί είναι point guard και με πιο καθορισμένους ρόλους και β) ότι δεν είχαν κάποια επιτυχία;

Τόλιος: Για τους ρόλους το καταλαβαίνω. Το άλλο με τον PG δεν το πιάνω. Και τι εννοείς επιτυχία; Και ο κορμός των Nets και των Clippers ήταν οι όμορφες ομάδες που αποκλειστηκάν ένδοξα αλλά με συνοπτικές διαδικασίες στον α’ γύρο των playoffs του 2019.

Μαυράκης: Με τον point guard εννοώ ότι ξέρουν π.χ. ότι σε κάθε επίθεση, θα παίρνει τη μπάλα ο Kyrie. Υπάρχει μια ιεραρχία και μια συγκεκριμένη φόρμα στο πως ξεκινάει η επίθεση. Αυτό δίνει σταθερές που δεν έχτισαν πέρυσι οι Clippers. Και έτσι, βρέθηκε να δημιουργεί σχεδόν αποκλειστικά ο Kawhi.

Μαυράκης: Πως θα μπορούμε να δούμε άραγε πως είναι το μεγαλύτερο stretch από σουτ δίχως βολές στην Ιστορία; Π.χ. ο Tatum έχει σουτάρει από την αρχή της σεζόν 38 σουτ και δεν έχει βαρέσει ακόμη βολές(Σημ. Επιμ.: Ο Tatum ολοκλήρωσε έτσι και τον δεύτερο αγώνα και τελικά έχει ως τώρα στη σεζόν 50 σουτ χωρίς βολές)). [Αφού ψάχνει πρώτα λίγο στο stathead] Το ρεκόρ παιδιά είναι άπιαστο. Ένα παιχνίδι με 40 σουτ δίχως βολές και στο αμέσως επόμενο 13 σουτ δίχως βολές. Ποιος λέτε;

Τόλιος: Θα έλεγα Arenas, αλλά αποκλείεται, τις έπαιρνε για πλάκα.

Τσολάκης: Ο Gilbert Arenas για μένα παιδιά, είναι κάποιου είδους θεός. Θέλω να σας το πω για να το ξέρετε.

Μαυράκης: Σχετικά αδικημένος από την εποχή του.

Τσολάκης: Όταν με ρωτάνε ποιοι είναι οι καλύτεροι παίκτες όλων των εποχών λέω: LeBron, Carter, Arenas.

Tόλιος: Ρε μαλάκα, ο Durant έχει χάσει σουτ φέτος; Δεν έχω ιδέα, μου φαίνεται ότι παίρνει όλα τα σιγουράκια (για αυτόν).

Τόλιος: Τελικά Μήτσο ποιος ήταν αυτός που έλεγες;

Μαυράκης: Hakeem.

Τόλιος: [Σημ. Επιμ.: Μετά από κανά μισάωρο που το είχε ήδη αναφέρει ο Μαυράκης στο chat μας] Σε αντιγράφουν πάλι Μήτσο;

Τόλιος: Υπάρχει παίκτης που να συγκρίνεται με τον Smart στο να στήνεται για επιθετικό; Και να μην κάνει flopping, άρα όχι ο Lowry…

Μαυράκης: Ο Ilyasova ήταν θαυμάσιος

Τόλιος: Αχ μπράβο ρε ναι!

Τσολάκης: Ο Aron Baynes επίσης καλός. Και ο Rubio.

Τόλιος: Ισχύει το γράψαμε για Baynes, αλλά και αυτός ψιλο-flopper. Και ο Rubio flopper ρε.

Τόλιος: Ποιος είναι ο defense coordinator στους Nets; Πολύ καλή άμυνα.

Τόλιος: Έτσι ρε Jarrett Allen πάλεψε λίγο ρε παλικάρι μου μπας και κάνεις καριέρα εκεί που έμπλεξες.

Τσολάκης: Εννοείς έμπλεξε στην ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα;

Τόλιος: Ναι ενώ θα μπορούσε να είναι βασικός τουλάχιστον στο 20% των ομάδων.

Τσολάκης: Ναι εντάξει. Πάντως παίζουν όμορφο μπάσκετ. Και σοβαρό. Μόνο ο LeVert φαίνεται στα χαμένα τώρα. Και ΟΚ μάλλον θα συνεχιστεί για καιρό αυτό.

Μαυράκης: Τον LeVert τον χρειάζονται για έκτο παίκτη.

Τσολάκης: Α είσαι LeVert groupie; Κι εγώ. Απλά προτιμάω να τον δω κάπου αλλού.

Μαυράκης: Ρε, ο ρόλος του πάει υπέροχα όπως έπαιζε σαν άσος και τους επιτρέπει να μπαίνει ο Dinwiddie πεντάδα. Αλλά….

Τσολάκης: Ωραία σκέψη είναι. Αλλά το να μαζεύονται όλοι γύρω του και να τον μαρκάρουν… Ε δεν είναι τόσο καλός για να κουβαλήσει τόσο.

Μαυράκης: Το ότι δεν ανανέωσαν τον Allen σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε trade. Και έχει ιδανικό συμβόλαιο και ο Prince.

Τσολάκης: Ρε σε ματς που είχε playoff-ικό άρωμα και έπαιζαν 100% και οι δύο, το ματς ήταν ντέρμπι, όσο ο Durant είχε 6 πόντους. Μόλις ανέβηκα στο βαγόνι των Nets. Aν trade-άρουν και LeVert για βετερανοειδή, πάνε καρφί για πρωτάθλημα μάγκες.

Μαυράκης: Η πεντάδα του πάγκου θα είναι LeVert-Shamet-Prince-Green-Allen. Εύκολα η καλύτερη της λίγκας.

Τσολάκης: Ρε ναι σε όλα. Απλά ο LeVert θα έχει όλη τη προσοχή πάνω του και δε ξέρω αν είναι τόσο καλός για να το αντέξει αυτό. Θα το δούμε σύντομα. Δηλαδή σήμερα ήταν η μόνη παραφωνία στο ματς.

Μαυράκης: Πάντως σήμερα μου έκανε εντύπωση σαν δημιουργός ρίχνει ένα κεφάλι στους αντίπαλους guards, κάτι που του επιτρέπει να πηγαίνει all the way μέχρι το καλάθι και πολύ πιο γρήγορος από τους forwards. Όμως, έκανε και επτά λάθη…

Τσολάκης: το 7 είναι πάραααααα πολλά…

Μαυράκης: Πάρα πολλά είναι τα τρία λάθη του Pritchard, που και στα τρία πάτησε γραμμή, ενώ πήγαινε να πάρει τρίποντο από την γωνία.

Τσολάκης: Εντάξει, επτά λάθη είναι πολλά, δεν έχει κάποιο μέτρο άλλου τύπου ανάλογα τον παίκτη.

Μοσχούλας: Δεν ξέρω αν προσέξατε στατιστικό στο τέλος. Είναι η δεύτερη ομάδα στην Ιστορία που ξεκινά με 2-0 νίκες με 20+

Τσολάκης: Πρώτη;

Μοσχούλας: Η προηγούμενη ήταν οι Lakers σε μία από τις χρονιές που πήραν πρωτάθλημα – δεν συγκράτησα χρονιά, αλλά μάλλον κάποια με Kobe. [Σημ. Επιμ. αφού ψάχνει λίγο] Lakers 2008-09, το βρήκα. Και βασικά τώρα που είδα το στατιστικό, δεν είναι η δεύτερη, αλλά η πρώτη από το 2008-09, λογικά έχει ξαναγίνει και παλαιότερα..

Μαυράκης: O εκφωνητής μόλις είπε “you know what nba stands for? Never Broke Again”. Βασικά το είπα λάθος αλλά αυτό ήθελε να πει.

Τσολάκης: Το γύρισα στο ελληνικό. Γιατί ο Πρόδρομος θέλει να ακούμε Σκουντή στο επόμενο…

Μαυράκης: 20-9 οι Celtics στη μάχη των επιθετικών rebounds. Aν δεν ήταν ο Allen, θα ήταν ακόμα χειρότερα τα νέα για τους Nets.
Dallas Mavericks @ Los Angeles Lakers

[Σημ. Επιμ.: Πλέον, έχει απομείνει μόνο ο Λουκάς Μοσχούλας για να παραμιλάει. Απολαύστε το παραλήρημα ενός ανθρώπου στο τρίτο ουισκάκι μετά από πεντέξι ώρες NBA]

Μοσχούλας: Ο Doncic είναι φανερά εκτός φόρμας… Οι Lakers έχουν 16 assists στα 24 πρώτα εύστοχα σουτ… Απαράδεκτη περιφερειακή άμυνα των Mavericks, πολύ καλή κυκλοφορία για τους Lakers που βρίσκουν εύκολα το ελεύθερο σουτ όταν το χρειάζονται… [Σημ. Επιμ. Ναι, ενώ στο Bubble εξολόθρευαν τις αντίπαλες επιθέσεις στην άμυνα…]. Ο J-Rich θέλει χρόνο για να δέσει με Luka και Hardaway Jr. – οι τρεις τους μοιάζουν να παίζουν στο Ποσειδώνιο (ανοιχτά γήπεδα στην Θεσσαλονίκη για όποιον άσχετο δεν τα ξέρει)… Ο Porzi λείπει από την άμυνα να κλείσει κανέναν διάδρομο, οι Kleber και Powell δεν είναι φόβητρα, ειδικά για Davis… Στο ημίχρονο, οι Lakers έχουν 13 παραπάνω rebounds…
LA Clippers @ Denver Nuggets

[Σημ. Επιμ.: Ε κάπου εδώ όπως καταλαβαίνετε, οι ήρωες μας είχαν ήδη κοιμηθεί. Καλές γιορτές λοιπόν!]

References
1 Σημ. Επιμ.: O Μήτσος εδώ έχει απόλυτο δίκιο. Ο Curry στην χρυσή εποχή του επί Steve Kerr, είχε εύστοχα unassisted 55,6% των σουτ και 41,3% των τριπόντων του το 2014-15, 53,4% των σουτ και 44% των τριπόντων του το 2015-16, δηλαδή τις δύο MVP χρονιές του. Μείωσε ακόμα περισσότερο τα εύστοχα unassisted με την έλευση του Durant σε 47,7% των σουτ και 35,8% των τριπόντων του το 2016-17, 48,4% των σουτ και 38,2% των τριπόντων του το 2017-18 και το τερμάτισε με 41% των σουτ και 31,1% των τριπόντων του το 2018-19. Ακόμα και πέρυσι, στα λίγα ματς που έπαιξε με το αποψιλωμένο λόγω τραυματισμών και ένδειας ταλέντου ρόστερ των Warriors, είχε εύστοχα unassisted 54,5% των σουτ και 33,3% των τριπόντων του. Φέτος, στο πολύ μικρό δείγμα των δύο αγώνων, 69,2% των σουτ του και 50% των τριπόντων του προέρχονται από δική του δημιουργία