Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part VI, Chapter 13

Posted on Feb 28 2022 - 8:48pm by Johnny Koutsourakis
Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Fantastic Beast cover photo

 

The Hardens

 

O DeMar DeRozan βρίσκεται σε άλλο επίπεδο πλέον και θα μπορούσε να είναι στους Hardens κάθε εβδομάδα. Αυτό το 14ήμερο ωστόσο ήταν το κάτι άλλο, πετυχαίνοντας 36.5 πόντους με 56% ευστοχία και 90% στις βολές, δίνοντας 5.5 rebounds, μοιράζοντας 4.8 assists. Είχε ένα κλέψιμο κάθε βράδυ και όλα αυτά με μόλις 2.5 λάθη. Μύθος. Από τους ευνοημένους της trade deadline φαίνεται να είναι ο CJ McCollum, ο οποίος γίνεται όλο και περισσότερο ο βασικός εκτελεστής, αλλά και οργανωτής των Πελεκάνων. Τις προηγούμενες ημέρες τα πήγε περίφημα έχοντας 29/4.5/6 στις βασικές κατηγορίες, με 2 κλεψίματα, 56% εντός πεδιάς και μόλις 1.5 λάθη κάθε βράδυ. Ο Bogdan Bogdanovic περνάει περίοδο αυξημένης φόρμας, με αποτέλεσμα να δίνει νούμερα σε κατηγορίες που δεν μας είχε συνηθίσει, όπως τα κλεψίματα (2.3). Κατά τα άλλα, είχε 18.5 πόντους με 52% ευστοχία, 3.3 τρίποντα, ενώ βοήθησε και στα rebounds (4.8) και τις assists (3.5). Αποκάλυψη ήταν για άλλη μία εβδομάδα ο Kyle Kuzma. Μπορεί να μην έχει ιδέα από μόδα, αλλά φέτος με κάποιο τρόπο δείχνει να έχει γίνει ένας καλός παίκτης μπάσκετ. Τις τελευταίες ημέρες έγραψε την τρομερή statline του 24.8/10/4.4/1/0.8 για τις πέντε βασικές στατιστικές κατηγορίες. Παράλληλα, είχε 3.5 τρίποντα, ήταν εύστοχος από τις βολές (86%) και ικανοποιητικός στα εντός πεδιάς (46%).

 

Σφηνάκια

 

Τα 6 κλεψίματα του Gary Payton II κόντρα στο Denver

Οι 6 τάπες του Ivica Zubac με αντίπαλο το Houston

Οι 8 assists του Jacob Poeltl απέναντι στην Washington

Τα 17 εύστοχα σουτ εντός πεδιάς του Trae Young με αντίπαλο το Toronto

Οι 21/25 ελεύθερες βολές του Ja Morant κόντρα στο Portland

Τα 8 τρίποντα του Kyle Kuzma απέναντι στο Cleveland

Οι 5 τάπες του Isaiah Jackson με αντίπαλο την Oklahoma

Τα 8/9 τρίποντα του Luke Kennard απέναντι στο Houston

 

Πολλά έχουν δει τα μάτια μου μα αυτό μου φέρνει τρόμο

 

Όσοι και όσες παρακολουθείτε συστηματικά τα στατιστικά του ΝΒΑ θα έχετε καταλάβει ότι ένα καλό “φεγγάρι” ενός παίκτη διαρκεί συνήθως κάποιες εβδομάδες. Σε όλες τις επιμέρους στήλες του κειμένου προσπαθούμε να μην έχουμε τους ίδιους παίκτες κάθε εβδομάδα. Ο Γιάννης όμως μας αναγκάζει να τον έχουμε θαμώνα στην στήλη του τρόμου. Νέα “μυθική” εμφάνιση κόντρα στην Ιντιάνα, που ίσως είναι και η πιο ακραία της καριέρας του μέχρι την επόμενη. 50 πόντοι, 14 rebounds και 4 assists έγραψε το κοντέρ απέναντι στους Pacers. “Οκ”, θα πείτε. “Δεν τον έχεις ξαναδεί να βάζει 50ρα”; Η συγκεκριμένη επίδοση ήρθε με 17/21 σουτ και 14/18 βολές. Αξίζει να τονιστεί πως μέχρι σήμερα έχει συμβεί μόλις 12 φορές κάποιος να σκοράρει 50+ πόντους με τουλάχιστον 80% ευστοχία. Παράλληλα, μόλις 3 παίκτες έχουν καταφέρει να βάλουν 50ρες με λιγότερα σουτ από τον Γιάννη: ο Adrian Dantley το 1980, ο Willie Burton το 1994 και ο Damian Lillard πέρυσι. Η εμφάνιση του Αντετοκούνμπο στις 16 Φεβρουαρίου του 2022 δεν προκαλεί τρόμο για το fantasy ή το φετινό πρωτάθλημα, αλλά συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες στην ιστορία του ΝΒΑ. Αξίζει να θυσιάσετε λίγα λεπτά για να την απολαύσετε, αν δεν το έχετε ήδη κάνει.

The Bennets

 

Όλοι οι νεαροί παίκτες έχουν μεταπτώσεις στην απόδοσή τους, γι’ αυτό καλό είναι να μην αποτελούν “σταθερές” μίας φαντασιακής ομάδας. Αυτό όμως που συνέβη με τον Anthony Edwards αυτή την εβδομάδα ξεπερνάει τα όρια της αστάθειας και φτάνει αυτά του ολέθρου. Ο 2ετής guard σούταρε με 21% εντός πεδιάς, έχοντας 8.8 πόντους μέσο όρο. Χαρακτηριστικό ήταν πως είχε 2/23 τρίποντα αυτές τις δύο εβδομάδες, οπότε είναι αχρείαστη η παρουσίαση άλλων στατιστικών. O Russell Westbrook έχει εξελιχθεί σε πρόβλημα για τους Lakers, καθώς ο GM Lebron έχει αποφασίσει πως δεν πρέπει να έχει τη μπάλα στα χέρια του, με αποτέλεσμα να είναι κάκιστος χωρίς αυτή. Ο Westbrook είχε μεν 17 πόντους, αλλά με 41% εντός πεδιάς, 63% στις βολές, 4 λάθη, ενώ έδωσε 7 ολόκληρες assists σε 3 παιχνίδια. Επειδή build με μία καλή κατηγορία δεν υπάρχει ακόμη, καλό θα είναι να σοβαρευτεί λίγο γιατί θα αρχίσει να φεύγει στο waiver. Όταν ακούς για ψηλό που είναι rim protector, καλός σουτέρ και καλός στις βολές σίγουρα το μυαλό σου δεν πηγαίνει σε αυτή την εβδομάδα του Mo Bamba. 6 πόντοι, 6 ριμπάουντ είναι ό,τι καλύτερο προσέφερε. Είχε επίσης 1 τρίποντο και 2 τάπες σε 3 αγώνες, ενώ “έσβησε” το πιάτο του με 43% ευστοχία. Τεράστιος Μο. Καιρό είχαμε να δούμε στους Bennets τον Duncan Robinson, που είπε να ανανεώσει το ραντεβού. Πολύ άστοχος (36%), έδωσε μόλις 2.3 τρίποντα και 8 πόντους, στατιστικά εμφανώς χαμηλότερα από τους μέσους όρους του. Και όταν τα παραπάνω είναι τα μοναδικά πράγματα που μπορείς να προσφέρεις, μοιραία γίνεσαι παίκτης επιπέδου waiver για την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Σφηνάκια

 

Τα 0/9 σουτ του Patty Mills απέναντι στην Βοστώνη

Τα 7 λάθη του Julius Randle κόντρα στην Oklahoma

Οι 1/7 βολές του Mason Plumlee με αντίπαλο το Detroit

Τα 0/8 τρίποντα του Reggie Jackson απέναντι στο Phoenix

Τα 9 λάθη του Luka Doncic  κόντρα στους Warriors

Τα 0/9 σουτ του Herbert Jones με αντιπάλους τους Suns

Οι 3/8 βολές του Kevon Looney απέναντι στο Denver

Τα 0/8 σουτ του Anthony Edwards κόντρα στο Toronto

 

One night stands

 

Τον πρώτο ενάμιση μήνα της χρονιάς ο Mitchell Robinson ήταν μία από τις μεγαλύτερες φετινές απογοητεύσεις. Στην πορεία ωστόσο έστρωσε, ενώ κόντρα στην Oklahoma πραγματοποίηση μια τρομακτική εμφάνιση. 14 πόντοι με 6/9 σουτ και 2/4 βολές, 17 rebounds, εκ των οποίων τα 9 επιθετικά. Αν και ακόμη και αυτά αρκούν για μια εξαιρετική βραδιά, το καλύτερο δεν έχει έρθει ακόμη: 4 κλεψίματα και άλλες τόσες τάπες ολοκλήρωσαν μια εξαιρετική βραδιά για τους ιδιοκτήτες του.

Γενικά μια καλή επιθετική επίδοση δεν κάνει πάντα αίσθηση. Οι Knicks όμως που έχουν να δουν χαρά στα σκέλια τους από το 182 π.Χ. πανηγυρίζουν όταν ένας παίκτης τους τα βάζει όλα, ακόμη κι όταν χάνουν με 15 εντός έδρας. Αυτή τη φορά αυτός ο παίκτης ήταν ο RJ Barrett, ο οποίος κόντρα στους Heat έκανε το one night stand της ζωής του. Έβαλε 46 πόντους (13/22 σουτ, 14/22 βολές, 6 τρίποντα), πήρε και 9 rebounds και κυρίως έδωσε χαρά την ημέρα ενός ντέρμπι στους οπαδούς της ομάδας του.

Οι Kings είναι ίσως το μεγαλύτερο ανέκδοτο σε ολόκληρο το ΝΒΑ εδώ και καιρό. Επίσης, μάλλον αποτελεί το αγαπημένο θύμα του Bruce Brown, ο οποίος μετά το career high του με 29 πόντους απέναντί τους, είπε να γράψει μια ακόμη πιο απίθανη statline. Κρατηθείτε: 19 πόντοι (8/12 σουτ), 6 rebounds, 6 assists, 5 κλεψίματα, 3 τάπες, 0 λάθη. Απλά από τις καλύτερες εμφανίσεις οποιουδήποτε παίκτη την φετινή σεζόν.

Ο Ja Morant ήταν τραυματίας κόντρα στους Pelicans κι έτσι τον ρόλο του βασικού ανέλαβε ένας από τους πιο αξιόπιστους αναπληρωματικούς οργανωτές του ΝΒΑ: ο Tyus Jones. Ο Jones είναι γνωστός για την τρομακτική αναλογία assists ανά λάθη που έχει σε ολόκληρη την καριέρα του. Σε αυτό τον αγώνα όμως έδειξε κι άλλες πτυχές του ταλέντου του πετυχαίνοντας 27 πόντους και μάλιστα με εξαιρετικά ποσοστά (11/17 σουτ, 3/7 τρίποντα). Είχε ακόμη 9 assists, 1 κλέψιμο και 2 λάθη, ολοκληρώνοντας μια καταπληκτική εμφάνιση.

Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία

 

Η trade deadline άλλαξε αρκετά το τοπίο φέτος και μετά από αυτή υπάρχουν ξεκάθαροι νικητές και χαμένοι, μιλώντας πάντα φαντασιακά. Ίσως οι μεγαλύτεροι ευνοημένοι αυτών των ημερών να είναι οι James Harden και Buddy Hield και σήμερα θα ασχοληθούμε με τον δεύτερο. Από το τελευταίο κομμάτι της περασμένης περιόδου με την άνοδο του Tyrese Haliburton η θέση του Buddy στο Sacramento δεν φάνταζε ακλόνητη. Η φετινή χρονιά απλώς επιβεβαίωσε αυτό που είχε αρχίσει να φαίνεται και ο Hield όχι απλώς ήταν αναπληρωματικός, αλλά και μειωμένο ρόλο (-5.5 αγωνιστικά λεπτά) και ευθύνες (-1.7 assists). Το κακό συμβόλαιο, συγκριτικά με όσα προσφέρει, έκανε ακόμη πιο δύσκολη οποιαδήποτε μετακίνηση, παρόλο που το Sacramento τον shopαρε ανελέητα όλο αυτό το διάστημα.

Ξάφνου εμφανίστηκε η Indiana και ο -ερωτευμένος με τον Haliburton- Rick Carlisle. Οι Pacers αγόρασαν μεν έναν εξαιρετικό κι ελπιδοφόρο παίκτη (Hali), τον πλήρωσαν ωστόσο πανάκριβα (ένας all star σε αδιανόητο συμβόλαιο, έναν εξαιρετικά χρήσιμο ρολίστα σε πολύ καλό συμβόλαιο, ένα Βπικ και πήραν κι ένα πολύ κακό). Κάπως έτσι ο Buddy Hield ντύθηκε στα χρώματα της Indiana και άλλαξε πραγματικά το φαντασιακό του μέλλον. Στη νέα του ομάδα συναγωνίζεται για τις 3 θέσεις των περιφερειακών με τους Duarte και Brogdon. Οι τραυματισμοί των δύο τελευταίων που δεν έχουν ακόμη επανέλθει χωρίς περιορισμούς του έδωσαν τη δυνατότητα να αγωνίζεται για 40 λεπτά κάθε βράδυ. Σε μία ομάδα χωρίς κανένα στόχο, έχει για αρχή το ελεύθερο να σουτάρει όσο θέλει. Και το έκανε. Στους 6 πρώτους αγώνες του μετράει 21.7 πόντους, 6.2 rebounds, 4.8 assists, 0.8 κλεψίματα και 0.5 τάπες. Επίσης σουτάρει με 49% εντός πεδιάς. Για να αντιληφθεί κάποιος την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, πλην των κλεψιμάτων όλοι οι άλλοι αριθμοί είναι career high.

Άρα, γιατί να τον δώσει κάποιος αυτή τη στιγμή; Για δύο λόγους. Πρώτον γιατί πλέον σιγά σιγά θα επιστρέψουν οι Duarte και Brogdon, οι οποίοι αναγκαστικά του παίρνουν λεπτά συμμετοχής και usage. Αν βάλετε στην εξίσωση και το γεγονός ότι ο Myles Turner είναι τραυματίας, καταλαβαίνετε ότι δεν θα είναι εύκολο να συνεχίσει να έχει 17+ προσπάθειες κάθε βράδυ. Ο δεύτερος λόγος είναι η επισφάλεια της θέσης του. Η Indiana το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του rebuild της, θα επιχειρήσει να πάρει πίσω “κακά” συμβόλαια, μαζί με assets. Από τα υπάρχοντα συμβόλαια, τα πιο “ανώδυνα” να ξεφορτωθεί είναι αυτά του Hield και πλέον μάλλον του Brogdon. Άρα δεν θα πρέπει να προκαλέσει καμία έκπληξη να δοθεί αλλού, που είναι αμφίβολο αν θα έχει τέτοιο ρόλο όπως τώρα.

Άρα αν είστε μία ομάδα σε μέτρια χρονιά, η τιμή του Buddy αυτή τη στιγμή είναι στην υψηλότερη φάση της χρονιάς. Η παραχώρησή του θα ήταν μια κίνηση που σχεδόν σίγουρα θα αποφέρει σοβαρά οφέλη. Αν από την άλλη υπολογίζετε αυτά τα Play Offs, μπορείτε να τον κρατήσετε, αλλά φαίνεται πως δύσκολα θα συνεχίσει να αποδίδει σε αυτά τα επίπεδα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που βλέπουμε τους τελευταίους αγώνες είναι μάλλον το φαντασιακό ταβάνι του Buddy Hield.

 

Να πανικοβληθώ;;;!;!;;!;!!!;!;;

 

Όπως μιλήσαμε πριν για νικητές, ήρθε και η ώρα των χαμένων από το trade deadline. Σε περίοπτη θέση σε αυτή τη λίστα συναντάμε τον Tobias Harris, έναν παίκτη που βάσει στατιστικών βρίσκεται σταθερά μεταξύ τοπ30 και τοπ50 σε οποιοδήποτε είδος λίγκας υπάρχει (προφανώς δεν λαμβάνουμε υπ όψιν τα μισθά των salary). Ο Tobias παραδοσιακά είναι ένας τιμιότατος παίκτης που βοηθάει σχεδόν σε κάθε κατηγορία, χωρίς να καταστρέφει καμία. Ανήκει σε αυτό το είδος των “βαρετών παικτών” που δεν θα κάνουν τη διαφορά σε μία μέτρια φαντασιακή ομάδα, μπορούν όμως να μετατρέψουν μια καλή ομάδα σε ομαδάρα.

Το trade του Harden ωστόσο τον έφερε σε δυσχερή θέση, καθώς είναι προφανές ότι πλέον είναι ο τρίτος πυλώνας των Sixers κι αυτό στο καλύτερο σενάριο. Θα θεωρήσουμε μικρό το πρώτο δείγμα δύο αγώνων του Harden, στο οποίο ο Tobias ήταν ο 4ος παίκτης της Phily κι αναλωνόταν κυρίως στην άμυνα, σε catch’n’shoot τρίποντα και στην βοήθεια στην όποια περιφερειακή κυκλοφορία της μπάλας. Πράγματα δηλαδή που μπορούν να κάνουν πάρα πολλοί παίκτες. Ο ρόλος του στα πρώτα αυτά παιχνίδια ήταν κάτι λιγότερο από ρολίστας πολυτελείας. Το σύνολο πόντων του είναι αρκετά πεσμένο, όπως και τα rebounds, αλλά και το συνολικό ποσοστό, αφού πλέον αναλώνεται σε περισσότερες προσπάθειες από μακρινή απόσταση.

Η κατάσταση για την φετινή σεζόν δεν φαίνεται να είναι καλή. Αν είσαστε ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις κάποια λίγκα, η κατάσταση επιδεινώθηκε. Αν όμως έχετε το περιθώριο να περιμένετε, καλό θα είναι να το κάνετε και να μην πανικοβληθείτε. Ο Tobias είναι τέτοιο είδος παίκτη που κολλάει και είναι χρήσιμος παντού. Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει περίπου τα ίδια πράγματα σε Orlando, Clippers, Detroit, Philadephia και θα τα προσφέρει και στην επόμενη ομάδα του. Αν αναλογιστούμε το τεράστιο συμβόλαιο που έχει και το γεγονός ότι δεν είναι elite αμυντικός (κάτι που χρειάζονται περισσότερο οι Sixers), είναι εξαιρετικά πιθανό να μετακινηθεί. Και αν διαβάσατε την παραπάνω στήλη, τότε ήδη θα ξέρετε ότι υπάρχουν ομάδες (στην Indiana ας προσθέσουμε το Portland ή το San Antonio που θα έχουν τεράστιο cap space το καλοκαίρι) που είναι διατεθειμένες να πάρουν ένα μεγάλο συμβόλαιο, αν σε αυτό μπει και κανένα τυράκι. Και ο Morey δεν τα λυπάται γενικώς τα πικς. Επομένως τα πράγματα δεν είναι καλά στις ετήσιες λίγκες, στις dynasty όμως λίγη υπομονή και δεν χρειάζεται πανικός, για να δείτε πάλι τον παίκτη που ξέρατε.

 

Thinking ahead

 

Συνεχίζουμε με trade deadline και τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν εκεί. Οι Wizards δεν είναι ομάδα που συγκεντρώνει τα βλέμματα, αυτό είναι γεγονός. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους κοιτάμε. Η αποχώρηση του Spencer Dinwiddie, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Bradley Beal έχουν ανοίξει μία τρύπα ΝΑ (με το συμπάθιο) στον άσσο. Αυτή την τρύπα δείχνει να εκμεταλλεύεται αυτή τη στιγμή ο Raul Neto που έχει κάνει υπερβολικά τίμιες εμφανίσεις. Τόσο τίμιες που δεν δικαιολογείται να είναι ελεύθερος ούτε σε 12ρες λίγκες αυτή τη στιγμή. Οι Wizards βέβαια ετοιμάζονται να υπογράψουν τον Tomas Satoransky και αυτό ίσως χαλάσει λίγο το γλυκό με τον Neto, αλλά και πάλι αξίζει η προσθήκη.

Το Toronto έχει τα θεματάκια του τελευταία και ιδίως με τον OG Anunoby. Δεν ξέρουμε αν φταίνε τα 54 λεπτά που χρησιμοποιεί κάθε βράδυ ο Nick Nurse τους βασικούς του, πάντως η ευκαιρία έχει παρουσιαστεί στους Raptors. Οι παίκτες που φαίνεται να ωφελούνται περισσότερο από αυτή την απουσία είναι οι Precious Achiuwa και ο Thaddeus Young. Πιο πιθανό είναι να πάρει περισσότερα αγωνιστικά ο πρώτος. Ο Nurse όμως ξέρει μπάσκετ. Το ίδιο και ο Thaddeus. Και πραγματικά αν πάρει αρκετά αγωνιστικά λεπτά ο Thaddeus, θα κλάψουνε μανούλες.

Μου φαίνεται απίστευτο πως θα ασχοληθώ με αυτό το φαντασιακό και όχι μόνο ανέκδοτο που ακούει στο όνομα Oklahoma City Thunder. Σε αυτή τη δουλειά αναγκάζομαι όμως να κάνω πολλά πράγματα που δεν θέλω για να πληρώνομαι από τον Τόλιο. Ας είναι. Ο Josh Giddey έπαιξε πάρα πολύ καλά και όπως ήταν αναμενόμενο θα παρκαριστεί για λίγο. Ο Luguentz Dort όχι και τόσο, καμία σημασία δεν έχει όμως: παρκάρισμα και γι’ αυτόν. Ο Shai επέστρεψε και αν πιστεύετε ότι θα μείνει για πολύ να αγωνίζεται μάλλον είστε γελασμένοι. Στα τελευταία ματς ωστόσο έχει αρχίσει να κάνει επιτέλους την εμφάνισή του ένα rookie που πιστεύουν πολλοί πολύ στην Oklahoma. Αυτός δεν είναι άλλο από τον Tre Mann, ο οποίος κάνει κάτι ψιλοπαπάδες το τελευταίο διάστημα. Υψηλό σκοράρισμα, λίγα rebounds, λίγες assists και κλεψίματα είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να φανεί χρήσιμος, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι είναι ελεύθερος σχεδόν παντού.

 

Η γωνία του Porzingis

 

O Chris Paul χτύπησε στον αντίχειρα κόντρα στους Rockets και θα χάσει τις επόμενες 5-7 εβδομάδες. Αυτό σημαίνει fantasy season ending τραυματισμός στο χειρότερο σημείο της χρονιάς. Τραυματίας δε εδώ και 1 μήνα είναι και ο βασικός υποψήφιος για αντικαταστάτης του, ο Cameron Payne, και θεωρητικά δεν αργεί η ώρα που θα επιστρέψει.

Τραυματισμός στο πόδι για τον Jusuf Nurkic που θα τον αφήσει εκτός τον επόμενο μήνα. Αν αναλογιστούμε ότι το Portland τανκάρει, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βιαστούν για επιστροφή. Εκτός απροόπτου fantasy season ending τραυματισμός και εδώ.

Για δύο εβδομάδες θα λείψει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Cavaliers ο Caris LeVert με τραυματισμό στο πόδι. Δεδομένου του πόσο injury prone είναι ο LeVert, καλό θα είναι να μην αποκλείσετε όλα τα ενδεχόμενα.

Ο Richaun Holmes έχει τραυματιστεί στην πλάτη. Ενώ οι Kings τον δίνουν day-to-day αρκετές ημέρες τώρα, δεν φαίνεται ότι θα αγωνιστεί σίγουρα αυτές τις μέρες.

Ο John Collins εξακολουθεί να πονάει στο πόδι. Παρόλο που δεν ανακοινωθεί σοβαρός τραυματισμός, οι οιωνοί δεν είναι καλοί με το “ασαφές” status του. Μπορεί να θεωρηθεί αμφίβολος για την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Darius Garland εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από μια μελανιά στην πλάτη και να χάνει αγώνες. Ακόμη δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα και δεν γνωρίζουμε πόσο σύντομα επιστρέφει.

Αν ελπίζατε σε επιστροφή του Draymond Green μετά το All Star Game, τελικά δεν θα συμβεί. Πρόσφατα προπονήθηκε για πρώτη φορά, ωστόσο μέχρι στιγμής υπολογίζεται να επιστρέψει περί τα μέσα Μαρτίου. Αν αυτό συμβεί και με δεδομένους και τους περιορισμούς που λογικά θα έχει, στην ουσία δεν θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος φέτος.

Ένας ακόμη παίκτης με fantasy season ending τραυματισμό είναι ο Anthony Davis. Το γνωρίζαμε, όμως πλέον είναι και επίσημο μετά από νέες επιπλοκές στον τραυματισμό του.

Χαμός στους Knicks και πιο συγκεκριμένα στα guards. Ο Kemba Walker είναι εκτός για την υπόλοιπη σεζόν γιατί ο Thibs δεν ψήνεται ιδιαίτερα να τον χρησιμοποιεί. Ο Derrick Rose πάνω που θα επέστρεφε, έκανε κάποιες ενέσεις στον εγχειρισμένο αστράγαλό του και υπολογίστε άλλες 2 εβδομάδες και βλέπουμε. Τέλος, ο Quentin Grimmes θα λείψει για 2 εβδομάδες στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Ο Luguentz Dort βρίσκεται εκτός γιατί έπαιζε αρκετά καλά και δεν βοηθούσε ιδιαίτερα την Oklahoma να τανκάρει. Επισήμως λέγεται για πρόβλημα στον ώμο. Με την προϊστορία των Thunder σε αυτό το χρονικό σημείο της περιόδου, δεν είναι ιδιαίτερο καλό να έχει κάποιος παίκτες τους.

Άσχημα τα νέα και για τον OG Anunoby. Πονάει σε δάχτυλο του χεριού του κι έχει αρχίσει να παίρνει γνώμες ειδικών – αυτό δεν είναι ποτέ καλό σημάδι. Ας ελπίσουμε να λείψει για καμιά εβδομάδα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν είναι μακριά άλλος ένας fantasy season ending τραυματισμός.

Πρόβλημα στον γοφό για τον Josh Giddey. Δεν θα αγωνιστεί σίγουρα σήμερα, ενώ όπως αναφέρουν στους Thunder, ενδέχεται να βρεθεί για σημαντικό διάστημα εκτός δράσης.

*Οι περισσότερες ομάδες δίνουν 3 ή 4 παιχνίδια την επόμενη εβδομάδα. Εξαίρεση αποτελεί το Portland που δίνει 2, ενώ το Toronto θα αγωνιστεί 5 φορές