Fantastic Beasts and Where to Find Them: Season VII, Chapter 12

Posted on Jan 23 2023 - 9:20pm by Johnny Koutsourakis
Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

 

The Hardens

Ο Fred VanVleet τα τελευταία χρόνια μας αρρωσταίνει. Από τη μία οι σταθερές απουσίες και το παιχνίδι νεύρων που κάνει στους ιδιοκτήτες του, από την άλλη τα νούμερα που γράφει όταν παίζει. Αυτή την εβδομάδα συνέβη το δεύτερο στα 4 από τα 5 παιχνίδια του Toronto που αγωνίστηκε. Έβαζε 31 κάθε βράδυ με σχεδόν 5 τρίποντα, μοίραζε 7 assists, έδινε 2.3 stocks, με 48% εντός πεδιάς, 100% στις βολές σε μπόλικες προσπάθειες και μόλις 1.3 λάθη. Απλά τρομερός.

O Jrue Holiday θα μπορούσε όχι απλά να βάλει υποψηφιότητα, αλλά να είναι και το φαβορί για το βραβείο του πιο υποτιμημένου παιχταρά του σημερινού ΝΒΑ. Αυτή την εβδομάδα ο Γιάννης απουσίαζε και αφού η ομάδα το χρειάστηκε, ο Jrue ήταν το σημείο αναφοράς και στην επίθεση. Πως ανταποκρίθηκε στις αυξημένες αρμοδιότητες; Καλούτσικα θα λέγαμε, αφού σούταρε με 57% εντός πεδιάς, παρά το αυξημένο usage. Κάπως έτσι έβαζε σχεδόν 4 τρίποντα και 33+ πόντους κάθε βράδυ. Ήταν αλάνθαστος από τις βολές, μοίραζε περισσότερες από 9 assists, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει και 5 κλεψίματα μαζί με 2 τάπες αθροιστικά αυτή την εβδομάδα.

Φοβερή επανεμφάνιση στις τρομερές εμφανίσεις από τον Dejounte Murray, ο οποίος έλαμψε στους αγώνες των Hawks κάνοντας τα πάντα. 28.3/5/6.5 στις βασικές στατιστικές κατηγορίες, μαζί με 3.5 τρίποντα και 1.8 κλεψίματα κάθε βράδυ αποτελούν εντυπωσιακό απολογισμό. Η ευστοχία του (60%) και τα μόλις 1.8 λάθη κάθε βράδυ είναι το κερασάκι στην τούρτα μίας φανταστικής εβδομάδας.

Πάντα χαιρόμαστε με τα καινούρια μέλη της λίστας των “καλών”, πόσο μάλλον όταν αυτά είναι πολυαναμενόμενα. Alperen Sengun, ήρθε η ώρα να βάλεις το σμόκιν σου και να μπεις στο κλαμπ των φανταστικών. Ο Τούρκος σέντερ είχε μία πληθωρική εβδομάδα που γέμισε κάθε κουτάκι της στατιστικής. Οι 22.8 πόντοι, τα 12.8 rebounds, οι 2.3 τάπες και η ευστοχία της τάξης του 71% θα αρκούσαν από μόνα τους για να βρίσκεται εδώ. Όμως αυτός έδωσε επιπλέον 1 κλέψιμο, 1 τρίποντο και 6.3 assists (!) κάθε βράδυ στους αγώνες των Rockets. Μπορείτε να χειροκροτήσετε άφοβα.

Σφηνάκια

Οι 10 assists του Victor Oladipo κόντρα στην Atlanta

Τα 6 blocks του Jaren Jackson Jr. με αντίπαλο το Phoenix

Τα 19 rebounds του Jason Tatum απέναντι στους Warriors

Τα 5/6 τρίποντα του Mike Conley κόντρα στους Clippers

Τα 19 εύστοχα εντός πεδιάς σουτ του Evan Mobley με αντίπαλο το Milwaukee

Τα 10/12 σουτ του Desmond Bane απέναντι στο Phoenix

Οι 11/11 βολές του Bennedict Mathurin κόντρα στο Phoenix

Ω να σου

Όσο γραφικοί και αν γινόμαστε, δεν θα σταματήσουμε να λέμε ποτέ ότι είμαστε πολύ τυχεροί/ες που έχουμε την ευκαιρία να ζούμε στο διάστημα που μεγαλουργεί ο LeBron James και πως δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο αυτό το προνόμιο. Ο LeBron εξακολουθεί να κάνει πράγματα που είναι αφύσικα και αδιανόητα όχι απλά για την ηλικία του, αλλά σε κάθε επίπεδο. Κάθε φορά που λες ότι ο χρόνος τον έπιασε επιτέλους και αρχίζει να τον νικά, σαν να βρίσκει μεγαλύτερο κίνητρο και να κάνει κάτι ακόμη δυσκολότερο. Φέτος κρατάει όρθιους τους Lakers στο διάστημα απουσίας του Anthony Davis με αλλεπάλληλες ραψωδίες, με τελευταία αυτή κόντρα στο Houston. Τα νούμερά του για ακόμη μια φορά ακραία, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 48 πόντους (16/26 σουτ, 5/10 τρίποντα, 11/12 βολές), 8 rebounds και 9 assists, ενώ το εντυπωσιακότερο είναι ότι έκανε 0 (μηδέν) λάθη στα 36 λεπτά που αγωνίστηκε. Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο LeBron έκλεισε τα 38 του χρόνια. Αυτό.

 

The Bennets

Ο Wendel Carter Jr. εμφανίστηκε μόλις σε δύο παιχνίδια των Magic την εβδομάδα που μας πέρασε και αν κρίνουμε από τις εμφανίσεις του, οι ιδιοκτήτες του δεν πρέπει να δυσαρεστήθηκαν ιδιαίτερα. Οι 6.5 πόντοι, το μισό τρίποντο και το 35% ποσοστό ευστοχίας δεν φαίνονται ικανοποιητικοί αριθμοί για το ταλέντο του, την ίδια στιγμή που είχε ελάχιστες assists και μηδενικά κλεψίματα.

Ο τραυματισμός του Rudy Gobert προϊδέαζε για μία monster week του Naz Reid. Κάτι τέτοιο όμως συνέβη μόνο στη φαντασία των ιδιοκτητών, καθώς στην πράξη ο Naz τα έκανε μούσκεμα με τη διαχείριση των fouls. Σε τέτοιο βαθμό που ο πρωτοετής Jaren Jackson Jr. φάνταζε μέγας διαχειριστής μπροστά τους. Κάπως έτσι κατάφερε να περιοριστεί σε 21 λεπτά μέσου όρου συμμετοχής και να έχει μέσους όρους της τάξης των 9 πόντων, 4 rebounds, 2.7 λαθών και 36% ευστοχία εντός πεδιάς.

Η προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε με μεγάλη χαρά για τους ιδιοκτήτες του OG Anunoby, λόγω των 5 παιχνιδιών των Raptors. Η ατομική απόδοση του OG εντέλει δεν ήταν ιδανική, καθώς φέτος έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα πάει καλύτερα από το Top150, στο οποίο οριακά χώρεσε την εβδομάδα που μας πέρασε. Μόλις 37% ευστοχία εντός πεδιάς, με κάτι παραπάνω από 10 πόντους κάθε βράδυ, ένα κλέψιμο και μία τάπα. Κάποια από τα νούμερα δεν είναι άσχημα, αλλά αν είσαι παίχτης που σε μεγάλο κομμάτι της χρονιάς ανήκεις στο τοπ30, τότε οι απαιτήσεις είναι υψηλές.

Τρία παιχνίδια είχε το πρόγραμμα για τον James Harden την προηγούμενη εβδομάδα. Στο ένα εξ αυτών δεν αγωνίστηκε γιατί ήταν τραυματίας. Στο δεύτερο είχε 6 πόντους, 3 rebounds και 9 assists, γράφοντας μονοψήφιο αριθμό πόντων μετά από αιώνες. Οκ, έκανε κι ένα 16/10/14, αλλά ήταν πολύ αργά για να σωθεί η εβδομάδα. Με τέτοια εμφάνιση του πρώτου του πικ πώς να μην διασυρθεί ο Guru μετά, μου λέτε;

Σφηνάκια

Τα 10 λάθη του Trae Young κόντρα στο Miami

Τα 0/7 σουτ του Kyle Anderson με αντίπαλο το Houston

Τα 6 λάθη του Evan Mobley απέναντι στο Memphis

Οι 0/5 βολές του PJ Washington κόντρα στο Houston

Τα 1/10 σουτ του Isaiah Stewart με αντίπαλο το Chicago

Τα 5 λάθη του Tobias Harris απέναντι στο Sacramento

Οι 6/11 βολές του Pascal Siakam κόντρα στους Bucks

One Night Stands

Αν στο Phoenix είχε γίνει πόλεμος, οι Suns θα είχαν σίγουρα λιγότερες απώλειες από αυτές που έχουν τον τελευταίο καιρό. Ευκαιρία για νέους πρωταγωνιστές να δείξουν τι αξίζουν, θα σκέφτηκε ο Josh Okogie την ώρα που έμπαινε στο παρκέ κόντρα στην Indiana. Έβαλε 24 πόντους με 6/11 σουτ και 11/15 βολές, κατέβασε 10 rebounds, μοίρασε 4 assists. Έπαιξε και άμυνα, κάνοντας 4 τάπες. Γενικά πρέπει να τα πήγε καλά, δεδομένου ότι ο προπονητής του τον άφησε στο γήπεδο 34 λεπτά, τα περισσότερα όλων των συμπαικτών του πλην Mikal Bridges.

Ξέρετε ότι αγαπάμε Rui Hachimura και δεν χάνουμε ευκαιρία να προβάλουμε τα κατορθώματά του, γιατί ποτέ δεν ξεχνάμε τους ανθρώπους που στέκονται με θάρρος μπροστά στο τέρας της κατάθλιψης. Ευτυχώς ο Rui μας δίνει συνέχεια τέτοιες ευκαιρίες φέτος, μόλις πάρει λίγο αγωνιστικό χρόνο. Ο τραυματισμός του Porzingis του άνοιξε το δρόμο κι έτσι ο Ιάπωνας της καρδιάς μας έσταξε 30ρα ερχόμενος από τον πάγκο, έχοντας 13/22 σουτ. Είχε ακόμη 5 rebounds, 2 τάπες και το μεγαλύτερο +/- για παίχτη της ομάδας του με +20.

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς πρόβλημα έχει ο Jalen McDaniels με τους Celtics. Μπορεί μικρός ας πούμε να ήταν φίλαθλος των Lakers. Το ζήτημα είναι ότι και το προηγούμενο career high του και αυτό που σημείωσε το βράδυ της Δευτέρας σημειώθηκαν κόντρα στην ομάδα της Βοστώνης. Ο McDaniels ήταν βασικός και ειδικά στο πρώτο μέρος δεν έχανε σουτ. Σημείωσε συνολικά 26 πόντους με 5/7 τρίποντα, είχε 3 rebounds και 2 κλεψίματα. Προφανώς η ομάδα του δεν κέρδισε τελικά – για τη Charlotte μιλάμε –, αλλά τουλάχιστον αυτός κέρδισε τις εντυπώσεις.

Την ημέρα του draft υπήρξε πολύς κόσμος που θεώρησε πως ο Keegan Murray θα μπορούσε να αποδειχθεί το steal της βραδιάς για τους Kings. Ίσως κάποια μέρα είναι, όμως μέχρι στιγμής έχει μάλλον απογοητεύσει. Κόντρα στην Oklahoma όμως το βράδυ της Παρασκευής ήταν εξαιρετικός, σημειώνοντας ρεκόρ καριέρας με 29 πόντους. Ο Murray είχε 10/12 σουτ (5/7 τρίποντα) και 14 rebounds (!), όντας ένας από τους βασικότερους λόγους που οι Kings κέρδισαν τους Thunder.

Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία

Υπάρχουν ορισμένοι παίχτες που δεν γεμίζουν ιδιαίτερα το μάτι καθώς δεν είναι σταρ. Οι αριθμοί τους είναι μεν καλοί, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια κατηγορία που να εντυπωσιάζει. Η σφαιρική όμως προσφορά και το γεγονός πως οι “κακές” τους κατηγορίες στην ουσία δεν μας καταστρέφουν, τους επιτρέπουν να είναι υπερχρήσιμοι στις ομάδες μας και εν τέλει να κάνουν τη διαφορά, όταν δεν τους έχουμε επιλέξει ψηλά. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου παίκτη είναι ο Harrison Barnes: τίμιος, δίνει λίγο απ’ όλα και σχεδόν ποτέ δεν καταστρέφει κάποια κατηγορία.

Υπάρχουν ωστόσο και τα διαστήματα στα οποία οι Harrison Barnes αυτού του κόσμου βρίσκονται σε πολύ καλό φεγγάρι και κάνουν πράγματα που δεν μας συνηθίζουν. Για παράδειγμα ο αγαπητός Harrison εντελώς αθόρυβα είναι τις τελευταίες δύο εβδομάδες Top40 παίχτης και σταθερά εντός του τοπ70 τον τελευταίο μήνα. Πως το καταφέρνει αυτό; Με την αύξηση των ποσοστών του. Ο Barnes εκμεταλλεύεται πως πλέον οι αντίπαλες άμυνες εστιάζουν υπερβολικά πάνω στους Fox και Sabonis, με αποτέλεσμα να έχει έναν σκασμό ελεύθερα σουτ. Παράλληλα, έχει βρει και πάλι την αυτοπεποίθησή του κι επιτίθεται στο καλάθι με την παραμικρή ευκαιρία. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να σουτάρει με 58% συνολικά, με 59% από το τρίποντο σκοράροντας περίπου 4 φορές κάθε βράδυ εκτός της γραμμής των 7.25, ενώ πηγαίνει στη γραμμή των βολών με μεγάλη συχνότητα (6 φορές ανά παιχνίδι), όντας αρκετά εύστοχος (85.3%). Τελικό αποτέλεσμα οι σχεδόν 23 πόντοι που σημειώνει κάθε βράδυ.

Όλα τα παραπάνω είναι εξαιρετικά δύσκολο να συνεχίσουν να συμβαίνουν, καθώς είναι πολύ καλύτερα από τα στατιστικά του παίχτη καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Επειδή όμως σιγά σιγά πλησιάζουμε προς τα Play Offs, έχει αρχίσει να επικρατεί μία μίνι φρενίτιδα για ανταλλαγές, που καλό θα ήταν να εκμεταλλευτείτε. Η φόρμα του Barnes και τα συνεχόμενα καλά παιχνίδια μπορούν να προσεγγίσουν αγοραστές. Πιο σίγουροι παίχτες που βρίσκονται σταθερά εντός του Τοπ70 θα ήταν εξαιρετικά ανταλλάγματα για τον Harrison Barnes.

Να πανικοβληθώ;;;!;!!;!;;!;!;;

Η φετινή χρονιά σίγουρα δεν είναι η καλύτερη της καριέρας του Dillon Brooks. O shooting guard των Grizzlies ξεκίνησε σχετικά καλά, ήταν ικανοποιητικότατος – αν όχι καλός – κατά το διάστημα της απουσίας του Desmond Bane, όμως έχει πέσει αισθητά μετά την επανεμφάνισή του τον τελευταίο μήνα. Όσο περνάει ο καιρός μάλιστα η εικόνα του επιδεινώνεται, ενώ φαίνεται πως σταδιακά ο ρόλος του δεν είναι τόσο ξεκάθαρος.

Ως προς το κομμάτι των αριθμών, ο Brooks ήταν πάντα ένας σκόρερ που έπαιζε καλή άμυνα. Ένας κλασσικός shoot first τύπος με προβληματικό shot selection, πολλές φορές μάλιστα σε υπερβολικό βαθμό και εις βάρος της ομάδας του. Είναι όμως χρήσιμος επιθετικά, αρκεί να του μοιράζουν τη μπάλα και να μην παίρνει μόνος του τις αποφάσεις. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Brooks είναι άστοχος σε όλα τα επίπεδα. Σουτάρει με μόλις 33% εντός πεδιάς (42% ποσοστό καριέρας), ευστοχεί σε λιγότερα από ένα τρίποντα κάθε βράδυ (1.6 τρίποντα καριέρας), είναι λίγο πιο άστοχος στις βολές απ’ ότι συνήθως. Γενικά φέτος έχει το χαμηλότερο effective fg% της καριέρας του και σημειώνει τους λιγότερους πόντους της τελευταίας 4ετίας, από τότε δηλαδή που είχε την breakout season του. Και το τελευταίο διάστημα αυτά όλο και μειώνονται. Ταυτόχρονα, ακόμη και στο αμυντικό κομμάτι οι αριθμοί του είναι οι φτωχότεροι στα αμυντικά στατιστικά, την ίδια ώρα που αγωνίζεται τα περισσότερα λεπτά της καριέρας του (30.5 κάθε βράδυ).

Μέχρι την περυσινή σεζόν, όταν ο Desmond Bane έκανε την δική του φανταστική χρονιά, ο Brooks ήταν η σημαντικότερη επιθετική απειλή των Grizzlies από τα φτερά. Πλέον εκεί υπάρχει ένας σαφώς καλύτερος παίχτης, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν στον πάγκο παίχτες που μπορούν να τον αντικαταστήσουν επάξια. Με λίγα λόγια, ο Brooks πλέον δεν είναι τόσο απαραίτητος σε αυτό το ρόστερ και ίσως το αντιλαμβάνεται και τον έχει επηρεάσει. Σε κάθε περίπτωση, η απόδοσή του το τελευταίο διάστημα είναι προβληματική και ο πανικός είναι δικαιολογημένος. Το πρόβλημα είναι ότι οι μετοχές του αυτό το διάστημα είναι τόσο χαμηλές, που φαντάζει πολύ δύσκολο να πάρει κάποιος πίσω την αξία του. Επομένως αν δεν συμβεί κάποια τρελή πρόταση, είναι προτιμότερο να τον κρατήσουμε και να ελπίσουμε να επανέλθει. Αν βελτιώσει λίγο τα ποσοστά και αρχίσουν να μπαίνουν ξανά τα τρίποντα, θα μιλάμε και πάλι για έναν χρήσιμο παίχτη.

Thinking Ahead

Ο Myles Turner είναι ένας από τους χρήσιμους και περιζήτητους ψηλούς στο παιχνίδι. Πέραν των blocks, για τα οποία τον εκτιμούν όλοι, φέτος κάνει χρονιά καριέρας σε μία σειρά από στατιστικές κατηγορίες (πόντοι, rebounds, fg%, τρίποντα) και είναι κοντά σε επιδόσεις καριέρας σχεδόν σε όλες τις υπόλοιπες. Γενικότερα υπάρχει σοβαρός λόγος να τον θέλουν πολλές ομάδες. Η Indiana από την άλλη μετράει 7 συνεχόμενες ήττες κι έχει υποχωρήσει ήδη στην 9η θέση της Ανατολής, έχοντας τον σταρ της (Haliburton) τραυματία για κάμποσο ακόμη. Με λίγα λόγια, θα είχε αρκετή λογική η παραχώρηση του Turner, αν κι εφόσον λάβει ικανοποιητική προσφορά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θεωρείται μάλλον απίθανο για τον παίχτη να σημειώσει τα ίδια νούμερα σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα πάει. Αυτή τη στιγμή ο Turner έχει Top20 νούμερα. Σίγουρα είναι κομβικός παίκτης, αλλά για τη μικρή περίπτωση που δεν είναι για το ρόστερ σας, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο απόλυτο sell high και θα μπορούσατε να αποκομίσετε υπερπαίχτη, αν αποφασίζατε να τον πουλήσετε.

O LaMelo Ball φέτος έχει τραυματιστεί με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους, πάνω στον ίδιο αστράγαλο φυσικά. Τις προηγούμενες δύο φορές συνέβαλε εξαιρετικά στο tanking της Charlotte, χάνοντας 13 και 11 αναμετρήσεις αντίστοιχα για κάθε διάστρεμμα. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να υποθέσουμε ότι δεν θα χάσει και τώρα χρόνο. Ο Dennis Smith Jr. περιέργως είναι διαθέσιμος σε αρκετές ακόμη λίγκες και δεν αντιλαμβανόμαστε το γιατί.

O Marcus Smart αποχώρησε από τον αγώνα κόντρα στους Raptors επίσης με διάστρεμμα, το οποίο ακόμη δεν έχει εκτιμηθεί πλήρως. Οι Celtics δεν έχουν λόγο να πιέσουν για γρήγορη επιστροφή παικτών. Ο Derrick White ήταν εξαιρετικός την προηγούμενη φορά που αγωνίστηκε βασικός και κλήθηκε να καλύψει αγωνιστικά κενά. Οπότε αν τα ενώσουμε όλα αυτά, τι βγαίνει;

Η γωνιά του Porzingis

Η γωνιά αυτή του ανήκει δικαιωματικά. Τιμής ένεκεν αναφέρεται πρώτος. Ο Kristaps όλων των τραυματιών αποχώρησε από τον αγώνα κόντρα στο Orlando με διάστρεμμα και όπως ανακοίνωσαν οι Wizards θα είναι week-to-week. Το χειρότερο σενάριο στο χειρότερο δυνατό σημείο της χρονιάς.

Διάστρεμμα και για τον Marcus Smart, ο οποίος θα χάσει σίγουρα τον αγώνα της Δευτέρας και βλέπουμε. Οι Celtics λογικά δεν σκοπεύουν να πιέσουν τον βασικό point guard τους, οπότε ίσως η εβδομάδα δεν πάει ιδιαίτερα καλά.

Ο LaMelo Ball για άλλη μια φορά γύρισε τον αστράγαλό του, αφού προσγειώθηκε πάνω του ο PJ Washington. Η ανεκδοτιακή ενημέρωση των Hornets υπάρχει και αυτή την φορά και δεν έχουμε ιδέα πόσο σοβαρό είναι. Τις προηγούμενες δύο φορές πάντως έλειψε για διψήφιο αριθμό αγώνων.

Ο Christian Wood τραυματίστηκε στον αντίχειρα και απουσίασε από τον τελευταίο αγώνα των Mavs. Θα επανεκτιμηθεί στα μέσα της εβδομάδας. Γενικά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του για αυτή την αγωνιστική.

Ο Nikola Jokic έχει λείψει ήδη από δύο αγώνες του Denver με πρόβλημα στον οπίσθιο μηριαίο. Η ενημέρωση των Nuggets επίσης τραγική, οπότε δεν έχουμε ιδέα τι έχει.

Ο Rudy Gobert φαίνεται σιγά σιγά να ξεπερνά το πρόβλημα στη βουβωνική χώρα. Ίσως δεν χάσει κάποιο από τα παιχνίδια της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση, η επιστροφή του πλησιάζει.

Ο OG Anunoby τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποχώρησε από το παιχνίδι με τους Celtics. Από τότε καμία ενημέρωση, πλην του ότι δεν αγωνίστηκε στον επόμενο αγώνα της ομάδας το. Οι Raptors περιμένουν αποτελέσματα επιπλέον εξετάσεων, ωστόσο δεν φάνηκε για πολύ σοβαρό τραυματισμό.

*Οι περισσότερες ομάδες έχουν τις γνωστές 3 ή 4 αναμετρήσεις την εβδομάδα που ξεκινά. Εξαίρεση αποτελούν οι Warriors, η Oklahoma και η Philadelphia με μόλις 2 αναμετρήσεις