Fantastic Beasts and Where to Find Them: Season VII, Chapter 16

Posted on Feb 27 2023 - 7:16pm by Johnny Koutsourakis
Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

 

The Hardens

Φαίνεται πως το Toronto πηγαίνει στον Jacob Poeltl και με την επιστροφή του στους Raptors έχει αρχίσει να δίνει τρομερούς αριθμούς. 18.3/12.5 σε πόντους και rebounds για αρχή, με 76% ευστοχία εντός πεδιάς, 2 κλεψίματα και 2.3 τάπες ήταν ο απολογισμών της προηγούμενης αγωνιστικής εβδομάδας. Μοναδικό μελανό σημάδι το 56% στις βολές, χωρίς το οποίο μάλλον θα ήταν ο Νο1 παίχτης fantasy σε αυτό το διάστημα. Ναι, τόσο καλός ήταν.

Μπορεί να μην έχουμε συνηθίσει τον Myles Turner ως σκόρερ, όμως η εβδομάδα του ήταν τόσο καλή που ανταποκρίθηκε ακόμη και σε αυτό τον τομέα, δίνοντας 27 πόντους κάθε βράδυ στους έκπληκτους ιδιοκτήτες του. Είχε 9 rebounds, 1.7 τάπες και σχεδόν 4 τρίποντα κάθε βράδυ, ενώ σούταρε εξαιρετικά από κάθε θέση του παρκέ. Ο ορισμός τους σύγχρονου σέντερ.

Διανύουμε ένα από τα σπάνια διαστήματα που ο Gordon Hayward είναι υγιής και αυτό βγαίνει προς τα έξω με top εμφανίσεις. 22.5/6.5/4.5 στις βασικές στατιστικές κατηγορίες, με σχεδόν δύο τρίποντα, 1.5 κλέψιμο και 61% εντός πεδιάς ήταν τα πεπραγμένα του small forward της Charlotte στο διάστημα που μας πέρασε. Με τον τραυματισμό μάλιστα του PJ Washington και τον παραπάνω χρόνο που θα του δώσει, δεν αποκλείεται αυτά τα νούμερα να επαναληφθούν.

Εξαιρετικό διάστημα για τον Markelle Fultz που χάρισε νούμερα σε όλες τις κατηγορίες. Οι 6.3 assists, το 1 κλέψιμο και η 1 τάπα συνοδεύτηκαν από 17 πόντους και 6 rebounds, ενώ ήταν εύστοχος σε κάθε βολή που επιχείρησε, κάνοντας τα λογικά 2.3 λάθη κάθε βράδυ. Μοναδική παραφωνία η έλλειψη μακρινού σουτ (0.5 τρίποντα), όμως συνολικά η απόδοση ήταν αρκετά πάνω από τον μέσο όρο.

Σφηνάκια

Οι 6 τάπες του Jacob Poeltl κόντρα στο Orlando

Οι 20 εκτελεσμένες βολές του Jimmy Butler με αντίπαλο τη Charlotte

Τα 16 rebounds του PJ Tucker απέναντι στη Βοστώνη

Οι 46 πόντοι του Julius Randle κόντρα στους Wizards

Οι 14 assists του Russell Westbrook με αντίπαλο το Sacramento

Τα 12 τρίποντα του Klay Thompson απέναντι στο Houston

Οι 10/10 βολές του Domantas Sabonis κόντρα στο Phoenix

Τα 6 κλεψίματα του Marcus Smart με αντίπαλο το Detroit

Ω να σου

Οι 70ρες φαίνεται πως έχουν γίνει της μόδας κι έχει είχαμε μία ακόμη αυτή την εβδομάδα από τον Damian Lillard κόντρα στο Houston. 71 για την ακρίβεια, που πέτυχε με 22/38 σουτ και 14/14 βολές. Τόσο οι πόντοι, όσο και τα 13 εύστοχα τρίποντα ήταν ρεκόρ για τον ίδιο και το franchise που εκπροσωπεί. Ο σταρ των Blazers είναι ο μοναδικός από τους 8 παίχτες που έχουν πετύχει τουλάχιστον 70 πόντους με ηλικία 30+ χρονών. Παράλληλα, αυτό ήταν το πέμπτο παιχνίδι του με τουλάχιστον 60 πόντους, ισοφαρίζοντας τους Michael Jordan και James Harden στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας. Πλέον μόνο οι Wilt Chamberlain και Kobe Bryant έχουν περισσότερα.

The Bennets

Ενώ φέτος διανύει αδιαμφησβήτητα την fantasy breakout season του, οι τελευταίες δύο εβδομάδες του OG Anunoby ήταν κάκιστες. Άνευρος, άτολμος και άοσμος, είχε μόλις 8 πόντους και 3 rebounds στην επιστροφή του. Οκ, το να εμφανιστεί λίγο σκουριασμένος (37% ευστοχία) δεν είναι παράλογο, όμως το να είναι τόσο άτολμος είναι τουλάχιστον προβληματικό. Τα αμυντικά στατιστικά έστω και μειωμένα ήταν εκεί, όμως δεν κατάφεραν να σώσουν την κατάσταση.

Κακή εβδομάδα σε μία πολύ καλή σεζόν και για τον Kyle Kuzma. Μην σας ξεγελούν οι 20 πόντοι που έβαζε κάθε βράδυ. Ο Kuz αυτή την εβδομάδα έσπασε τα καλάθια (37.8% εντός πεδιάς) και η παραγωγικότητά του οφείλεται στα περίπου 200 σουτ που έπαιρνε κάθε βράδυ. Με τόσα πολλά σουτ δεδομένα κατέστρεψε το fg% της ομάδας σας, ενώ κλασσικά δεν βοήθησε στο ποσοστό βολών (75%), στα λάθη (3.5), τις αμυντικές κατηγορίες, τις assists. Με μόνο πόντους και τρίποντα δεν έρχεται η άνοιξη.

Η πρώτη και βασικότερη όλων των προϋποθέσεων για να “γράφει” ένας παίκτης νούμερα είναι ο μεγάλος χρόνος συμμετοχής. Αυτός ο χρόνος είναι άφθονος για τους νεαρούς στους Spurs αυτή την εποχή και ο Jeremy Sochan θα έπρεπε να τον εκμεταλλευόταν καλύτερα. Εξαιρετικά άστοχος (36%), δεν κατάφερε να σκοράρει πολύ (12 πόντοι), ενώ έδωσε λίγα αμυντικά στατιστικά κι ελάχιστες assists (2 κάθε βράδυ). Το διάστημα μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι σημαντικό ώστε να βελτιώσει το status του.

Ναι, οκ, ο Ayo Dosunmu δεν είναι το πιο hot φαντασιακό όνομα. Όμως από αυτό, μέχρι το “βραβείο Tony Snell” (δηλαδή του παίχτη που απλά υπάρχει και δεν ακουμπάει τη μπάλα), υπάρχει απόσταση. Αγωνίστηκε 32 λεπτά κάθε βράδυ. Και σε αυτά κατάφερε να έχει 6 πόντους , 4 rebounds και 2.6 assists. Καταλαβαίνουμε ότι είναι η 5η (και αν) επιλογή στην επίθεση, ότι το Chicago δεν φημίζεται για το γύρισμα της μπάλας (της μπασκετικής) στην επίθεσή του, όμως ρε γαμώτο κι εμένα να έβαζες μέσα για 32 λεπτά, καλύτερα νούμερα θα έδινα.

Σφηνάκια

Τα 8 λάθη του Γιάννη κόντρα στη Βοστώνη

Οι 3/7 βολές του Bradley Beal με αντίπαλο το Chicago

Τα 1/9 τρίποντα του CJ McCollum απέναντι στους Knicks

Τα 6 λάθη του Kelly Olynyk κόντρα στο Memphis

Οι 3/7 βολές του Jaden McDaniels με αντίπαλο το Dallas

Τα 1/11 σουτ του Wendell Carter Jr. απέναντι στην Indiana

Τα 0/6 σουτ του Mike Conley κόντρα στους Wizards

Τα 0/6 σουτ του Spencer Dinwiddie με αντιπάλους τους Bulls

One Night Stands

Ο Malik Monk ανέκαθεν ήταν από τους παίχτες που μπορούσαν να προσφέρουν στιγμές σοβαρής απόλαυσης. Ήδη από τα κολλεγιακά του χρόνια στο Kentucky, σε αυτά τα ηλεκτρισμένα διαστήματα όπου σούταρε κυριολεκτικά από παντού κι έβαζε το ένα σουτ μετά το άλλο, υπήρχαν διαστήματα μέσα στον αγώνα που μεταμορφωνόταν σε υπερήρωα. Αυτό έκανε και κόντρα στους Clippers, όταν ερχόμενος από τον πάγκο σταμάτησε στους 45 πόντους, κάνοντας ρεκόρ καριέρας και χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του. Χωρίς περιγραφή, απλά απολαύστε.

O Naz Reid ανά διαστήματα κάνει τρομερές εμφανίσεις, όποτε του δίνεται αρκετός χρόνος συμμετοχής και βρίσκεται σε καλή μέρα. Μια τέτοια ήταν και κόντρα στους Warriors, όταν ο σέντερ της Minnesota ήταν εντυπωσιακός σε ατομικό επίπεδο. Πέτυχε 30 πόντους με 4 τρίποντα, είχε 9 rebounds και αμυντική συνεισφορά, κλέβοντας 5 μπάλες και κάνοντας 2 τάπες σε 36 αγωνιστικά λεπτά.

Το προηγούμενο Σάββατο η Charlotte υποδέχθηκε το Miami και προς έκπληξη όλων, κέρδισε. Μερίδιο σε αυτή την επιτυχία είχε μια απροσδόκητα καλή εμφάνιση του νεαρού σέντερ της, Mark Williams, απέναντι μάλιστα σε μερικούς εκ των πιο σκληροτράχηλων αμυντικών του πρωταθλήματος. Ο νεαρός σέντερ είχε 18 πόντους με 9/12 σουτ, 20 rebounds (7 επιθετικά), 1 κλέψιμο και 1 τάπα, βοηθώντας την ομάδα του να επικρατήσει.

Συνήθως η στήλη είναι για παίκτες μικρότερης εμβέλειας, αλλά αυτά που έκανε ο Mikal Bridges κόντρα στους Heat είναι αμαρτία να μην αποτυπωθούν κάπου. Ο Bridges απλά δεν μπορούσε να αστοχήσει με τίποτα, κάνοντας για αρχή ρεκόρ καριέρας με 45 πόντους με 17/24 σουτ. Επιθετικά, είχε ακόμη 5 assists σε ένα υπερπλήρες παιχνίδι. Και αμυντικά όμως δεν τα πήγε άσχημα. Είχε 8 rebounds, 2 κλεψίματα και 2 τάπες σε μία μυθική εμφάνιση.

Να πανικοβληθώ;;;!;!;!!;!!;

Η Νέα Ορλεάνη έκανε την έκπληξη στην trade deadline και προσγείωσε στη Λουιζιάνα τον παιχταρά Josh Richardson. Για τον Josh μάλιστα αποζημίωσε τους Spurs με 4 πικ δεύτερου γύρου (ή μήπως αυτό το έκανε απλά και μόνο επειδή δέχτηκαν να ανεχτούν τον Devonte Graham – δεν ξέρω, μπερδεύομαι λίγο). Η απορία βέβαια είναι γιατί να κάνουν μια τέτοια κίνηση, αφού θα μπορούσαν να αποκλειστούν και μόνοι τους, χωρίς τη βοήθεια του Richardson. Φήμες όμως λένε ότι αυτό έγινε για να καταστρέψουν την καριέρα του Trey Murphy, για τον οποίο θα μιλήσουμε σήμερα.

Ο Murphy είχε δείξει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία στα δύο summer leagues που συμμετείχε, ελάχιστα όμως την πρώτη χρονιά του. Έτσι, φέτος πολλοί περίμεναν με αγωνία να δουν κατά πόσο μπορεί να σταθεί στο rotation μίας ομάδας ΝΒΑ. Το μακρινό σουτ του με το εντυπωσιακά γρήγορο release αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για το σύγχρονο ΝΒΑ. Φέτος όμως ο Murphy είναι πολύ καλύτερος και στο αμυντικό κομμάτι και δείχνει την απαραίτητη διάθεση να ανταποκριθεί. Δεν μιλάμε φυσικά για κάποιον lock down αμυντικό, όμως το γεγονός πως δεν είναι πλέον κώνος στην πίσω μεριά του παρκέ, του επέτρεψε να αυξήσει σημαντικά τα λεπτά του. Όλα αυτά συνδυαστικά με το γεγονός πως για ακόμη μία φορά ο Zion Williamson τραυματίστηκε και ο Brandon Ingram ήταν απών για μεγάλο χρονικό διάστημα από την ομάδα.

Χάρη σε όλα τα παραπάνω, ο Murphy ήταν κάτι παραπάνω από θετικός στην φετινή φαντασιακή σεζόν. Με καλά ποσοστά, ελάχιστα λάθη και συστηματική συνεισφορά σε πόντους και τρίποντα, κατάφερε σχετικά εύκολα να ανέβει στο τοπ80 του 9cat, ενώ το διάστημα που αγωνιζόταν για 30+ λεπτά το ranking του ήταν άνετα εντός του τοπ50.

Πλέον όμως, με τον ερχομό του Richardson, έρχεται από τον πάγκο. Ο χρόνος του είναι μειωμένος, όμως το ανησυχητικότερο είναι πως οι προσπάθειές του έχουν μειωθεί σημαντικά. Η επιστροφή του Ingram έχει εξαφανίσει περίπου 25 διαθέσιμα σουτ. Αν αναλογιστούμε ότι ακόμη 20 κάθε βράδυ πηγαίνουν στον McCollum, αλλά και πως οι Valanciunas-Richardson παίρνουν επίσης διψήφιο αριθμό προσπαθειών, δεν μένουν πολλές προσπάθειες στον Murphy. Για να είναι αποδοτικός, θα πρέπει να ανεβάσει τρομακτικά τα – ήδη υψηλά – ποσοστά ευστοχίας του ή να αρχίσει να συνεισφέρει σε στατιστικές κατηγορίες που δεν το έκανε μέχρι στιγμής (stocks?). Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζουμε ότι ίσως ο Zion επιστρέψει στην ενεργό δράση το επόμενο διάστημα.

Συνοπτικά, φαίνεται πως οι καλές φετινές ημέρες του Murphy δεν βρίσκονται μπροστά του, εφόσον φυσικά δεν υπάρξει εκ νέου τραυματισμός στην ομάδα. Για τις dynasty λίγκες, το πρόβλημα είναι μικρό. Στις ετήσιες λίγκες όμως που μπαίνουμε στο τελικό διάστημα της χρονιάς, ο πανικός είναι απόλυτα δικαιολογημένος.

Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία

Ίσως έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες εβδομάδες έναν σέντερ που γράφει μυθικά νούμερα από το πουθενά, ενώ είναι ένας απλά καλός παίκτης. Μία πιθανή εξήγηση είναι να τον έχει κάποιος ιδιοκτήτης που τελευταία πέφτει από την Ακρόπολη και βρίσκει πορτοφόλι, όμως αυτά μπορεί να είναι απλά εικασίες. Το ζήτημα είναι αν με τα παραπάνω λόγια σας ήρθε στο μυαλό ο DeAndre Ayton, τότε ναι, πέσατε μέσα. Ο σέντερ του Phoenix για άγνωστους λόγους κάνει πράγματα που κανένας δεν περίμενε ότι μπορούσε κι έχει απόδοση (κρατηθείτε) Top10 (!!!) παίχτη για το διάστημα του τελευταίου ενός μήνα (!!!!!). O Ayton σκοράρει με τρομερά ποσοστά, κατεβάζει rebounds, ενώ προσφάτως μάλλον έμαθε να κάνει stocks, να σουτάρει βολές (82%) και να μην κάνει λάθη.

Όπως είναι λογικό, τα νούμερα αυτά οφείλονται σε έναν βαθμό στην απουσία των Booker, Paul για κάποιο διάστημα και σε έναν άλλο στον συντονισμό του πλανητικού συστήματος. Το ζήτημα όμως είναι ότι δεν είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί. Ήδη ο Kevin Durant επιστρέφει εντός της εβδομάδας και κάνει ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα, ενώ το minutes restriction του Booker ανήκει στο παρελθόν. Ο Paul ήδη δεν παίρνει πολλές προσπάθειες. Επομένως ο πρώτος υποψήφιος για μείωση του usage είναι ο Ayton. Τα Play Offs που έρχονται είναι διάστημα που ευνοεί τα ρίσκα και ίσως κάποιος μάνατζερ να έχει υπερεκτιμήσει τις δυνατότητες του Ayton. Καλό θα είναι να στοχεύσετε εκεί και μπορεί να πάρετε πίσω έναν ακραία καλύτερο παίχτη.

Πάμε τώρα και στις dynasty λίγκες, όπου τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζεται μία μοναδική ευκαιρία. Αυτή προκύπτει από το σεληνιασμένο διάστημα στο οποίο βρίσκεται ένας άλλος παίκτης. Ο αξιαγάπητος Klay Thomspon το τελευταίο διάστημα έχει μετατρέψει τους αγώνες των Warriors σε έναν συνεχή διαγωνισμό τριπόντων, σουτάροντας από παντού, χωρίς να δείχνει κανένα έλεος. Έχει σημειώσει δύο φορές από 12 τρίποντα και γενικά έτσι όπως παίζει το τελευταίο διάστημα, αν την επόμενη μέρα έχεις φάει μόνο 6 στο ματσάπ σας λες κι ευχαριστώ. Αυτό δεν είναι τρόπος του λέγειν, καθώς τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει κατά μέσο όρο 6.5 εύστοχα τρίποντα κάθε βράδυ, ρυθμός δηλαδή που δεν είχε ούτε ο Steph τη σεζόν που έκανε ρεκόρ ΝΒΑ με 400+ εύστοχα σουτ.

Με δεδομένο ότι ο Klay είναι ένας παίχτης που δεν έχει αρνητικές κατηγορίες, οι επιδόσεις αυτές τον έχουν ανεβάσει στο τοπ30 των παιχτών του τελευταίου μήνα. Επίσης, θα έχει λίγο ακόμη χρόνο να συνεχίσει τα όργια, καθώς ο Steph Curry δεν θα επιστρέψει σύντομα. Στις dynasty λίγκες που η αξία των παικτών επηρεάζεται από την ηλικία, δύσκολα θα βρεθεί αντίστοιχο διάστημα για τον Klay, που είναι πλέον 33 κλεισμένα. Επομένως μπορείτε να σκεφτείτε αν αξίζει να χάσετε μερικά φετινά στατιστικά, για να πάρετε πίσω περισσότερα απ’ ότι συνήθως.

Thinking Ahead

Μέσα στα μπόλικα trades που συνέβησαν και φέτος κατά την trade deadline, συνέβη κι ένα μεταξύ του Portland, της Philadelphia και της Charlotte. Στο συγκεκριμένο trade ο Jalen McDaniels μετακόμισε στους Sixers, ενώ ο Matisse Thybulle πήγε στο Portland (οι Hornets ακόμη κι εδώ κομπάρσοι ήταν). Παράλληλα, ίσως παρατηρήσατε ότι οι Blazers παραχώρησαν στη Νέα Υόρκη τον Josh Hart, με αποτέλεσμα να υπάρχει πάρα πολύς διαθέσιμος χώρος στα φτερά. Ο Thybulle στην παρούσα φάση δεν είναι καλός στο επιθετικό κομμάτι, όμως μπορεί να λειτουργήσει εξαιρετικά ως ο σωματοφύλακας του Damian Lillard, που θα κυνηγάει μανιασμένα οποιονδήποτε παίχτη στην περιφέρεια της αντίπαλης ομάδας. Μέχρι στιγμής ο προπονητής του δείχνει να τον εμπιστεύεται για 25+ λεπτά και φαντασιακά μπορεί να γίνει υπερχρήσιμος με τα αμυντικά στατιστικά του. Μέχρι στιγμής είναι διαθέσιμος σε περισσότερες από τις μισές λίγκες.

O Isaiah Joe είναι baller. Μόλις πάρει χρόνο συμμετοχής, δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει τη σύνδεσή του με το καλάθι. Στους τελευταίους αγώνες με την απουσία του Shai, βάζει με ευκολία 20ρες. Η Oklahoma παρά την σχετικά καλή φετινή πορεία, δύσκολα πείθει ότι στόχος είναι το Play In παιχνίδι. Η πρόοδος της ομάδας είναι τεράστια και αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία. Ρίχνοντας μια ματιά στη βαθμολογία, με λίγο tanking από εδώ και πέρα δεν αποκλείεται να βρεθεί με το 6ο-7ο χειρότερο ρεκόρ της λίγκας. Και θυμόμαστε όλοι το ανερυθρίαστο tanking της ομάδας για πολλά χρόνια. Μεταξύ μας, ένα στασάρισμα του Shai μακριά είναι αυτό. Ο Joe είναι ελεύθερος στις περισσότερες λίγκες και η προσθήκη του δεν θα ήταν κακή.

To Detroit βρίσκεται εδώ και μία τριετία σε αναζήτηση καλών πικ και φυσικά φέτος συνεχίζει την παράδοση. Στους ψηλούς γίνεται ένας κακός χαμούλης και σίγουρα κάποιος θα αρπάξει την ευκαιρία. Ο Jalen Duren φαινόταν ότι είχε μεγάλη ευκαιρία κι έδωσε θετικά δείγματα, όμως πλέον έχει ανταγωνισμό. Πρώτον, ήρθε στην ομάδα μέσω ανταλλαγής ο James Wiseman, ο οποίος θα θέλει να σώσει την καριέρα του. Εκτός όμως από αυτό, στην ομάδα επέστρεψε από τραυματισμό και ο Marvin Bagley, ο οποίος τη δεδομένη στιγμή φαντάζει ως ο πιο έτοιμος ψηλός μεταξύ των τριών. Ο Bagley έχει ίσως την τελευταία ευκαιρία που θα πάρει στο ΝΒΑ και είναι στο χέρι του να την αξιοποιήσει. Όταν παίρνει 25+ λεπτά, γράφει εξαιρετικά νούμερα. Ένα add θα με αυτόν θα ήταν μια κίνηση χαμηλού ρίσκου και υψηλής απόδοσης.

Η γωνιά του Porzingis

Απουσία για τον Jaylen Brown για προσωπικούς λόγους από τουλάχιστον έναν αγώνα (Δευτέρα). Μένει να δούμε αν θα είναι περισσότεροι.

Το ίδιο ισχύει και για τον Jaden Ivey.

Αβέβαιη είναι η συμμετοχή του Ben Simmons στους επόμενους αγώνες τον Nets, που δεν παρέχουν νεότερη ενημέρωση. Επίφοβος για εβδομαδιαία φορμάτ.

O PJ Washington τραυματίστηκε κόντρα στη Minnesota κι έχει χάσει ήδη έναν αγώνα. Με τα υπάρχοντα δεδομένα δύσκολα θα αγωνιστεί τη Δευτέρα. Υπολογίστε και πως η Charlotte τανκάρει και δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να τον πιέσει.

Ο Jalen Duren θα απουσιάσει από τον αγώνα της Δευτέρας εξαιτίας προβλήματος στον αστράγαλο. Είναι η δεύτερη απουσία του στη σειρά κι επίσης το Detroit δεν έχει απολύτως κανένα λόγο να τον πιέσει για πρόωρη επιστροφή.

Ο Andrew Wiggins εξακολουθεί να έχει κάποιο προσωπικό πρόβλημα που τον κρατάει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή του, οπότε καλό θα είναι να μην βασιστείτε πάνω του.

Ο Jalen Green έχει αρχίσει τις προπονήσεις με τους Rockets και παρ’ ότι δεν έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής, αναμένεται να επιστρέψει κάποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα.

Ο D’Angelo Russell έχει γυρίσει τον αστράγαλό του, έχει χάσει ήδη ένα παιχνίδι και είναι πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλες απουσίες. Το μόνο θετικό είναι ότι οι Lakers βιάζονται να προλάβουν τα Play Offs, οπότε δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στην αποθεραπεία.

Ο Kyle Lowry δεν θα επιστρέψει στο πρώτο παιχνίδι των Heat για αυτή την εβδομάδα. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει όμως σε κάποιο από τα επόμενα.

Ο Shai Gilgeous-Alexander έχει χάσει τους δύο τελευταίους αγώνες των Thunder με πρόβλημα τραυματισμού. Δεν υπάρχει ενημέρωση για μακροχρόνια απουσία, ωστόσο πλησιάζει το χρονικό σημείο όπου οι Thunder παίζουν με την υπομονή μας παραδοσιακά.

Ο Kevin Durant αναμένεται να κάνει κανονικά το ντεμπούτο του αυτή την εβδομάδα με τους Suns και να αρχίσει ξανά να αγωνίζεται. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε ωστόσο minutes restriction, ιδιαίτερα όταν αγωνίζεται σε μία ομάδα που δεν δείχνει να έχει πρόβλημα στο σκοράρισμα.

*Τρεις ή τέσσερις αναμετρήσεις για τις περισσότερες ομάδες την επόμενη εβδομάδα. Εξαίρεση αποτελούν το Cleveland και το Denver που παίζουν μόνο δύο φορές