NBA Previews 2014-15: Minnesota Timberwolves

Posted on Nov 2 2014 - 10:39pm by Kosmas Kapsalis

Minnesota Logo

Τι κάνατε πέρσι:

Τερμάτισαν τρίτοι στην Northwest και 10οι στην πολύ ανταγωνιστική πέρσι δυτική περιφέρεια. Συνολικά είχαν ρεκόρ 40-42 και για μόλις μια νίκη δεν έπιασαν το 50%, ποσοστό που έχουν να δουν 9 χρόνια από τον καιρό που στα μέρη τους μεσουρανούσε ακόμα ο Garnett.

Από πλευράς στατιστικής δεν τα πήγαν άσχημα. Είχαν την τρίτη καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα, ήταν έκτοι σε rebounds και πέμπτοι σε assists, είχαν όμως την τέταρτη χειρότερη άμυνα στη λίγκα. Love και Rubio ήταν ξανά στο top-3 σε πόντους, rebound, assist και κλεψίματα, όμως αυτό για άλλη μια χρονιά δε μεταφράστηκε σε είσοδο στα playoff. O Pekovic έχασε ξανά πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμού (28 ήταν ο αριθμός τη χρονιά που μας πέρασε), κάτι που όμως βοήθησε τον Gorgui Dieng να αναδειχτεί.

Όσο εμείς κάναμε μπάνια:

Περίεργα πράγματα. O Love χαιρέτησε για εξίσου κρύες πολιτείες με περισσότερες όμως πιθανότητες για το δαχτυλίδι, αλλά οι Wolves βγήκαν (μάλλον) κερδισμένοι από την υπόθεση, λόγω των ανταλλαγμάτων που πήραν πίσω για χάρη του. Πλέον έχουν τα δύο προηγούμενα πρώτα picks (ok, έστω κι αν το ένα είναι ο Bennett) και τον Thaddeus Young τον οποίο άφησαν οι 76’ers στην προσπάθειά τους να μην πετύχουν ούτε μια νίκη φέτος. Με τo δικό τους pick στο φετινό draft διάλεξαν στο Νο 13 τον Zach LaVine, τον (για μια χρονιά) SG του UCLA, ένα παίκτη που μπορεί να παίξει και στον άσσο και το σίγουρο είναι πως θα ‘’βαρεθούμε’’ να βλέπουμε στα φετινά highlights. Τα περισσότερα φώτα πάντως θα είναι στραμμένα στον Andrew Wiggins το φετινό Νο1 του draft. Ο Wiggins άφησε το high school σαν σίγουρο νο1, έκανε μια μέτρια χρονιά στο Kansas, τελικά επιλέχθηκε πρώτος από τους Cavaliers, οι οποίοι τον έστειλαν στη Minnesota κι εκείνος δηλώνει πλέον έτοιμος να παίξει και να βοηθήσει την ομάδα που τον ήθελε.

Depth Chart:

PG Ricky Rubio Mo Williams
SG Kevin Martin Zach LaVine Chase Budinger
SF Andrew Wiggins Corey Brewer Shabazz Muhammad
PF Thaddeus Young Anthony Bennett Robbie Hummel
C Nikola Pekovic Gorgui Dieng Ronny Turiaf

Γκανιάν:

Νεανική ομάδα, δεν έχει άγχος για άμεσα αποτελέσματα κι αυτό μόνο καλό μπορεί να της κάνει. Στο roster έχει αρκετούς παίκτες με ευελιξία ως προς τη θέση που αγωνίζονται (Wiggins, LaVine, Dieng, Young) οπότε αναμένονται αρκετά διαφορετικά σχήματα στο παρκέ. Ο Dieng συνέχισε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε στο δεύτερο μισό της περασμένης season, οπότε ο Pekovic πλέον θα ξεκουράζεται περισσότερο. Έχουν όλα τα εφόδια να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια αν και δεν αναμένονται άμεσα αποτελέσματα.

Μουλάρι ο Αστραχάν:

Το θετικό χαρακτηριστικό τους είναι συνάμα και η αδυναμία, καθώς πρόκειται για εντελώς άπειρη ομάδα. Μόλις τέσσερις παίκτες από το roster έχουν αγωνιστεί σε playoff. Είναι νέα ομάδα με νέο προπονητή. Ο Saunders επιστρέφει για τη δεύτερη θητεία στον πάγκο μετά από το 2005. Το γεγονός ότι αγωνίζονται στην εξαιρετικά ανταγωνιστική Δύση κάνει το έργο τους ακόμα πιο δύσκολο.

Με έχεις κάνει ξενύχτη:

Οι Timberwolves φρόντισαν να δείξουν τις προθέσεις τους για τη φετινή χρονιά από την πρώτη κιόλας ανοιχτή προπόνηση της ομάδας. Στα πρότυπα του κολεγιακού “Midnight Madness”,  προγραμμάτισαν την παρουσίαση για τα μεσάνυχτα, ενώ μετά την προπόνηση όλοι οι παίκτες με μπροστάρηδες τους Wiggins και LaVine επιδόθηκαν σε ένα άτυπο διαγωνισμό καρφωμάτων. Θα είναι από τις πιο διασκεδαστικές ομάδες για να δει κάποιος.

Tο μαντείο του Ball Hog:

Δύσκολα να επαναλάβουν την περσινή χρονιά από άποψη νικών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ο Wiggins παίρνει το βραβείο του rookie της χρονιάς, ο LaVine κερδίζει τα καρφώματα στο all star της Nέας Υόρκης και βλέπουμε ψήγματα των δυνατοτήτων τους με νίκες κόντρα σε ομάδες διεκδικήτριες όπως τους Cavaliers (τυχαίο το παράδειγμα). Σιγά σιγά θα γίνονται ομάδα μιας και όπως προείπαμε τα νέα πρόσωπα είναι πολλά σε διάφορα πόστα.

The following two tabs change content below.
Τίμιος αιώνιος φοιτητής, θα ψάχνει κάθε ευκαιρία να γράψει σε άρθρα τις λέξεις Tracy και McGrady. Όταν δεν παρακολουθεί με νοσταλγία videos του πάλαι ποτέ superstar, τρομοκρατεί τα εργαστήρια χημείας της συμπρωτεύουσας. Φημολογείται ότι είναι εξαιρετικός post player, αλλά ακόμα δεν είχαμε την ευκαιρία να τον θαυμάσουμε. Σιγουράκι για τις άγριες ώρες, το NBA ήρθε σαν φυσικό αποτέλεσμα του τρόπου ζωής του.