2019-20 Previews: The Roast of the Minnesota Timberwolves

Posted on Oct 17 2019 - 8:10pm by Mitsos Mavrakis
Ελπίζουμε να είστε εξοικειωμένοι με τον όρο “roast“. Εμείς τα λατρεύουμε.

Επίσης, μια γνωστή φράση των “roasts” λέει “you only roast the ones you love”. Και η αλήθεια είναι ότι λατρεύουμε και τη φετινή σεζόν, όπως λατρεύουμε και το ΝΒΑ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως ως Έλληνες οπαδοί δεν έχουμε τη γνωστή εθνική μας εμμονή στο «κράξιμο» και προφανώς απολαμβάνουμε να είμαστε haters. Aν ταυτίζεστε, ήρθατε στο σωστό μέρος.

Διότι σας παρουσιάζουμε… The Roast of the Minnesota Timberwolves.

Περσινά, ξινά σταφύλια

Παραβλέποντας το γεγονός ότι θα έπρεπε να κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας για την απόπειρά του να αφήσει τον Luol Deng στο παρκέ μέχρι εξαντλήσεως σαν να έπαιζε στο Σκοτώνουν Τα Αλογα Οταν Γεράσουν και δίχως να υποψιαστούν από το γεγονός ότι οι Bulls είχαν σιχαθεί τόσο βαθιά την σκυθρωπή του φάτσα που προσέλαβαν στη θέση του τον Fred Hoiberg, απλά και μόνο γιατί ήταν χαζοχαρούμενος, οι Timberwolves συνέχισαν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν με τον Tom Thibodeau στον τριπλό ρόλο του GM, προπονητή, δημίου.

Αυτός είχε βρει στο πρόσωπο του Jimmy Butler, τον παίκτη που αποτελούσε την προέκταση του στο παρκέ, τον Buffalo Bill στον Hannibal Lecter του και με ηγέτη τον Butler ήταν έτοιμος να πλάσει τους νεαρούς του παίκτες στο σύνολο που πάντα ονειρευόταν.

Πλασμένοι ο ένας για τον Άλλον

Ο Jimmy Butler δεν ήταν τόσο alpha dog, όσο ήταν ψάρι μονομάχος αυτά που μόλις τα αμολάς σε ενυδρείο τρώνε τα υπόλοιπα ψαράκια σε ενυδρείο. Η συνύπαρξη του Butler με τους νεαρού παίκτες της Minnesota θα μνημονεύεται στο μέλλον όπως η εκπαίδευση στο Full Metal Jacket και ήδη αποτελεί την ιστορία που διηγούνται γύρω από τη φωτιά στο κάμπινγκ οι νεαροί παίκτες του ΝΒΑ. Η απόδειξη για το πόσο πρηξαρχίδας είναι ο Butler, είναι ότι ο Meyers Leonard αναγκάζεται να προσποιείται ότι γουστάρει να πηγαίνει για προπόνηση στις τρεισήμισι ώρα το πρωί φέτος στο Miami.

Ο Butler έκανε ότι μπορούσε για να αποδείξει πως ήθελε να φύγει από την Minnesota και οι Timberwolves αναγκάστηκαν να τον δώσουν στους Sixers πριν φτάσει στην έσχατη λύση που θα ήταν να πατήσει τον Towns με παγοθραυστικό.

*στο ευχάριστο διάλειμμα της μέρας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο τύπος που το 2011 έκλεψε κατά τη διάρκεια ψυχωτικού επεισοδίου ένα χιονοθραυστικό και με αυτό πάτησε έναν αστυνομικό δεν καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία εξ’αμέλειας και πέντε χρόνια μετά ζει ελεύθερος με την οικογένεια του. Τα συγχαρητήρια μας στην επιεική δικαιοσύνη της κομητείας του Ontario κι αυτό είναι το τελευταίο θετικό πράγμα που θα δείτε ποτέ να γράφεται σε κάποιο roast.

Σε αντάλλαγμα για τον Butler πήραν τους Covington και Saric. Δηλαδή ουσιαστικά Dunn, LaVine και Markannen έγιναν Covington και Saric. Κάποια άλλη ομάδα θα είχε αντιμετωπίσει τη χλεύη, αλλά τουλάχιστον στους κάτι μήνες που αγωνίστηκε ο Butler εκεί έπαιξαν στα playoffs για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια. Που πιθανότατα θα είναι και η μοναδική φορά που θα παίξουν στα playoffs τουλάχιστον μέχρι να να γίνει η Minnesota παραθαλάσσια λόγω της κλιματικής αλλαγής και καταφέρουν να πάρουν κάνα καλό free agent. Καλά τώρα μην νομίζουμε ότι οι Dunn, LaVine και Markannen θα γίνουν τίποτα βετεράνοι των playoffs στην καριέρα τους. Στην καλύτερη να παίξουν 5 αγώνες φέτος κι αυτό επειδή βρίσκονται στην Ανατολή.

Μετά την αποχώρηση του Butler, ο Towns ανέλαβε το ρόλο του ηγέτη της ομάδας κι ανταποκρίθηκε με έξοχα στατιστικά που δεν αντικατοπτρίζονται σε νίκες, όπως ήταν και το αναμενόμενο.

Η υπόλοιπη χρονιά ήταν απελπιστικά αδιάφορη, αν εξαιρέσουμε την 31η Οκτωβρίου όταν και ο Rose σκόραρε 50 πόντους.

Μια ομολογουμένως από τις πιο συγκινητικές ιστορίες της σεζόν ,εφόσον έχουμε όλοι επιλέξει να αγνοούμε ότι είναι ένας βιαστής.

Αλλά, εφόσον φαίνεται ότι ο βιασμός θεωρείται απλά μια άτυχη στιγμής για τον κάθε βιαστή που τυγχάνει να είναι καλός στα σπορ ή την τέχνη, όπως έχουμε καταλάβει από την αντιμετώπιση που έχει ο Kobe, που είναι άλλωστε κι ένας αντιπαθέστατος ψυχοπαθής, γιατί να μην επιλέξουμε να το ξεχάσουμε για τον Rose που είναι και το Ρόδο που Φύτρωσε στο Τσιμέντο.

Καλοκαίρια είδα μπετά να λιώνουν σαν παγωτά

Η μεγάλη κίνηση των Wolves έγινε τη νύχτα του Draft, όποτε έδωσαν την ενδέκατη επιλογή και τον Saric για να επιλέξουν έκτοι. Όλοι περίμεναν να επιλέξουν εκεί τον point guard του μέλλοντος, δηλαδή τον Darius Garland, αλλά τους πρόλαβαν οι Cavs, οπότε στο #6 πήραν τον Jarrett Culver, που είναι ένας τόσο πλήρης παίκτης που σχεδόν δεν κολλάει σε μια ομάδα που έχει τόσα βαρβάτα κενά.

Αλλά το trade στο draft ήταν απλά η αρχή για τον καινούργιο τους GM Gersson Rosas, τον Κολομβιανό protégé του Daryl Morey, που ήταν έτοιμος να κάνει εντυπωσιακές κινήσεις όπως ο μέντοράς του. Με τον Rosas στο τιμόνι, οι Minnesota Timberwolves είχαν πραγματικά μεγάλα σχέδια για την free agency και δεν ήθελαν να το κρύψουν.

Και μετά από αυτό το σιβυλλικό τουι, σόκαραν τον κόσμο του ΝΒΑ καθώς έκλεισαν σαν free agents τους Jake Layman, Noah Vonleh και Jordan Bell.

Δικό σου KAT.

Τουλάχιστον φρόντισαν να καλύψουν το κενό στον αναπληρωματικό(;) άσο, παίρνοντας τον Shabazz Napier έναν από τους ελάχιστους παίκτες που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν πλήρως τον Tyus Jones. Τουλάχιστον στο πόσο undersized είναι ,καθώς ο Napier δεν είναι ούτε στο ελάχιστο τόσο καλός δημιουργός κι αμυντικός, όσο ο Jones. Για την ακρίβεια δεν είναι καν point guard, αλλά αυτή η θέση δεν φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τους Wolves. Μάλλον είναι ακόμη triggering οι μνήμες από τότε που ντράφταραν τον Johnny Flynn μπροστά από τον Steph Curry, οπότε μην έχοντας point guard στο ρόστερ δεν επιτρέπουν σε αυτές τις αναμνήσεις να επιστρέψουν.

Η ώρα της κρίσης

Μετά από τέσσερις σεζόν όπου είχε μπει σαν o Robin δίπλα στον Batman είτε του Wiggins (πιο κοντά σαν τον Batman του Lego movie) είτε του Butler (πιο κοντά στον ψυχοπαθή The Batman Who Laughs) είναι επιτέλους φέτος η σεζόν στην οποία ο Karl-Anthony Towns θα ξεκινάει σαν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της ομάδας. Δεν υπάρχει όμως η παραμικρή αμφιβολία για το κατά πόσον θα αντεπεξέλθει. Θα βγάλει νούμερα που θα του χάριζαν το MVP Timberwolves πλησίαζαν έστω τα playoffs.

O μεγάλος πονοκέφαλος όμως τον Wolves είναι το άλλο νούμερο 1 του ντραφτ που έχουν στο ρόστερ τους. O Andrew Wiggins μπήκε στην λίγκα σαν ο Maple Jordan, άφησε υποσχέσεις ότι τουλάχιστον θα γίνει ο νέος Vince Carter, στους Wolves θα τους αρκούσε να γίνει τουλάχιστον ένας Rudy Gay, ενώ σιγά σιγά φαίνεται πως είναι πιο κοντά στον Andrea Bargnani. Η φετινή σεζόν ξεκινάει στην Minnesota να εύχονται τελικά να τους βγει Tyreke Evans. Όχι σαν ένας πρώην Rookie of the year, που παίζει καλά μόνο όποτε πρόκειται να υπογράψει κάποιο συμβόλαιο, αλλά σαν ο επόμενος τύπος που θα πιαστεί με ναρκωτικά και θα τον αποβάλλουν από τη λίγκα. Οι Wolves είναι τόσο απεγνωσμένοι να απελευθερωθούν από το συμβόλαιο του που αν παίξει καμιά φάση που να θυμίζει Fargo και οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι μπασκετόφιλοι τότε σίγουρα ο Wiggins θα κληθεί σε απολογία σαν ο βασικός ύποπτος.

Αντικειμενικά αστείο αν δεν είσαι φαν των Wolves

Εντάξει δεν περιστρέφονται όλα φέτος γύρω από αυτούς τους δύο. Ο Jarrett Culver μπορεί μεν να είναι rookie, αλλά θα κληθεί μόνος του να αναπληρώσει όλα τα κενά που έχουν αποκτήσει οι Wolves μετά από τόσα χρόνια ανικανότητας.

Ο Okogie δεν μπορεί να σουτάρει; Ο Jarrett έχει καλό σουτ από μακριά.

Ο Wiggins δεν πολυγουστάρει την άμυνα; Ο rookie μας έπαιζε κτηνώδη άμυνα στο κολέγιο.

Δεν έχουν άλλον point guard πέραν του Teague; Δεν πειράζει ο Culver ήταν ο βασικός δημιουργός του Georgia Tech, κάτι θα μπορέσει να κάνει στον άσο.

Δεν μπορεί ο Ryan Saunders να εμψυχώσει την ομάδα; Ρε, Jarrett ο πατέρας σου δεν είναι πάστορας; Πες μωρέ κάτι εκεί για τους Χριστους και τις Παναγίες μπας και πάρουμε μπρος.

Και για το καλό της ομάδας φρόντισε να πάρει το #23 μπας και ανακυκλωθούν οι εμφανίσεις

#bad_art_time

Κατά την άποψη μου το Breaking Bad ήταν ένα πιο βαρετό The Shield για τύπους που περνάνε την ανδρική εμμηνόπαυση. Το καλύτερο επεισόδιο για εμένα ήταν το Granite State αυτό που ακολούθησε το συγκλονιστικό Ozzymandias στο οποίο ο Walter White βρίσκεται κι αργοπεθαίνει ξεχασμένος από όλους σε κάτι βουνά. Περίπου αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με την καριέρα του Karl-Anthony Towns του πιο ολοκληρωμένου μονόκερου από όλους.

#Save_…

Robert_Covington. Ναι, ναι έπρεπε να είχαμε γράψει Karl_Anthony_Towns. Κι όμως όχι. Όχι επειδή είναι προφανές κιεμείς είμαστε μπασκετικοί hipsters, o Covington ήταν ταγμένη επιλογή όταν έπαιζε στους Rio Grande Valley Vipers, τώρα είναι απλά μεινστρημ. Απλά οι Timberwolves είναι μια τόσο βαρετή κι ανούσια ομάδα που μας προκαλεί τη θλίψη το γεγονός ότι υφίσταται στο ρόστερ τους ένας παίκτης που θα μπορούσε να έχει την οποιαδήποτε χρησιμότητα κάπου αλλού. Γιατί να το υποστεί αυτό δηλαδή ο Covington; Γιατί να είναι αυτός που θα παίζει power forward χωμένος ανάμεσα στις δύο συμπληγάδες αμυντικής ανεπάρκειας που έχουν οι wolves στο τρία και το πέντε. Γιατί ο Danny Green να παίρνει τίτλους και να παίζει στους Lakers κι ο Covington αφού έχει φάει όλη την πίκρα του χτισίματος των Sixers να περνάει τα πιο παραγωγικά χρόνια της καριέρας του στην Minnesota. Χίλιες φορές να είχε έρθει στον Παναθηναϊκό.

Worst case scenario

Ορίστε μια λίστα με τους παίκτες που έχουν τελειώσει μια σεζόν με μέσους όρους 24 πόντων, 12 rebound, 3 assist με πάνω από 40% στα τρίποντα και 80% στις βολές.

Query Results Table
Criteria Totals Per Game Shooting
Rk Player Season Age Tm Lg PTS TRB AST 3P% WS G GS MP FG FGA 2P 2PA 3P 3PA FT FTA ORB DRB STL BLK TOV PF FG% 2P% eFG% FT% TS%
1 Karl-Anthony Towns 2018-19 23 MIN NBA 24.4 12.4 3.4 .400 10.4 77 77 33.1 8.8 17.1 7.0 12.5 1.8 4.6 4.9 5.8 3.4 9.0 0.9 1.6 3.1 3.8 .518 .562 .572 .836 .622
Provided by Basketball-Reference.com: View Original Table
Generated 10/15/2019.

Είναι ο Towns. Ο ένας και μοναδικός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έχει βγάλει τέτοια νούμερα .

Ξέρετε πόσοι το πρόσεξαν αυτό; Κανείς.

Γιατί; Γιατί ο Towns αγωνίζεται στην Minnesota. Την πόλη που παραλίγο να καταπιεί τον Kevin Garnett. Και μετά και το θάνατο του Prince, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να ασχοληθεί κάποιος με την Minnesota. Ούτε καν ο ΚΑΤ που κατορθώνει νούμερα πέρα από κάθε φαντασία.

Στην Minnesota επιτέλους κατάλαβαν ότι ο Towns είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στην πόλη και ότι τα λεφτά μόνο δεν αρκούν για να τον κρατήσουν σε αυτό το μπασκετικό Γκουλάγκ. Τώρα λοιπόν είναι στη φάση όπου για να επανορθώσουν για την προηγούμενη φριχτή του τετραετία μαζί τους έχουν αρχίσει να τον γλείφουν όπως δεν θα έκανε ποτέ κάποιος αξιοπρεπής οργανισμός.

«Ο κακός ο κόουτς φωνάζει πολύ και τον πόνεσαν τα αυτάκια του τον γατουλίνο μας; Θα του φέρουμε εμείς τον Ryan Saunders, για να του χαϊδεύει την κοιλίτσα»

«Ο Κατμαν δεν θέλει να παίζει κοντά στην ρακέτα γιατί οι κακοί οι σέντερ θα τον κάνουν βαβά. Δεν πειράζει θα τον βγάλουμε στην περιφέρεια να παίρνει fadeaway τρίποντα.»

«Δεν θέλει ο παίδαρος να ταλαιπωριέται στην άμυνα; Μην ανησυχείς ο Covington με τον Culver θα τους μαρκάρουν όλους, εσύ να πηγαίνεις να παίρνεις τα rebound μόνο»

«Έλειψαν από τον μπουμπούκο οι φίλοι του στο βουνό. Θα σου φέρουμε τον Ντιαντζουλίνο να παίζεις. Απλά μέχρι τότε θα μείνουμε χωρίς point guard, αλλά όσο έχουμε εσένα Κατούλη μας είναι αρκετό»

Οπότε οι Timberwolves θα παραμείνει δέσμιοι των καπρίτσιων του Towns γιατί γνωρίζουν ότι όταν αποφασίσει να φύγει θα αρχίσουν να ξαναχαρίζουν τα εισιτήρια μαζί με τις κονσέρβες του τοπικού Μπάρμπα-Στάθη όπως έκαναν στο πολύ κοντινό παρελθόν.

Black Mirror 

Και παρά τις προσδοκίες που έχουν φέτος οι Timberwolves είναι η πιο βαθιά απελπισμένη ομάδα στη λίγκα. Γιατί για παράδειγμα οι Hornets μπορούν να τανκάρουν γιατί δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα. Οι Wolves είναι μία ομάδα που δεν το’χει, αλλά ταυτόχρονα είναι απεγνωσμένοι γιατί ξέρουν πως ο Towns είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να τους συμβεί και δεν θα ανεχθεί πολύ ακόμα να συνεχίσει να χαραμίζεται σε αυτή την σχέση.

Είναι δηλαδή οι ιδανικοί υποψήφιοι για να κάνουν αυτό το trade που θα τα τινάξει όλα απλά για να διεκδικήσουν μια θέση στα playoffs. Σας παρουσιάζουμε τους νέους Wizards.

Όλως τυχαίως αν γκουγκλαρει κανείς το trade machine, τα δύο πρώτα ονόματα που εμφανίζονται είναι τα ακόλουθα:

Νοσηρή σύμπτωση, αλλά μιας που φαίνεται σαν παλλαϊκό αίτημα οι μεταγραφές τους θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι αυθεντικά lose-lose;

Ορίστε…

http://www.espn.com/nba/tradeMachine?tradeId=y4dkafof

Και να την παλέψουν ακόμη 82 παιχνίδια με την ενσάρκωση της μετριότητας που είναι ο Jeff Teague στην καλύτερη το καλοκαίρι να πληρώσουν παράλογα λεφτά τον Fred Van Fleet. Με το υπάρχον ρόστερ δεν έχουν καν την ελπίδα μήπως τυχόν ψηλώσει ως δια μαγείας ο Tyus Jones μιας και ότι πιο κοντινό είναι ο Jarrett Culver, που είναι μεν φιλότιμο παλικάρι, αλλά είναι τόσο άσος όσο o Denzel Valentine. Οπότε βλέποντας την αντίστροφη μέτρηση για τη φυγή του Towns να πλησιάζει είναι η κατεξοχήν ομάδα που θα πήγαινε να φέρει τον συνταξιούχο point god για να προσφέρει αυτόν τον ψυχαναγκασμό και την μόνιμη μίρλα που κάποιοι βαφτίζουν σαν mentoring.

Τουλάχιστον αν φέρουν τον CP3 στα χιόνια θα ξεκινήσει ο κόσμος να ασχολείται ξανά με την ομάδα τους. Ποιος δεν θα ήθελε να δει τον νάνο στρατηγό να γίνεται passive-aggressive να απομυζεί τη θέληση για ζωή από τα μάτια του ΚΑΤ επειδή ο δεύτερος δεν θεωρεί ότι η άμυνα αρμόζει σε έναν παίκτη όπως αυτός. Και ναι ο ερχομός του Paul ίσως είναι η μόνη μας ελπίδα να δούμε τον ΚΑΤ να πηγαίνει προς πιο θερμά κλίματα για να μην μας απασχολήσει αυτή η ομάδα ποτέ ξανά

The following two tabs change content below.

Mitsos Mavrakis

Χαζοχαρούμενος κουλτουριάρης για τους Τζιτζιφιώτες, χυδαίος κάγκουρας για όλους τους άλλους, ένα κιτς, παρτσακλό πολύχρωμο αγόρι, που γίνεται ένας λαϊκός καργιόλης όταν βλέπει/παίζει μπάσκετ (ή ακούει hip hop) o Μήτσος Μαυράκης νοιώθει απολύτως άνετα μόνο όταν είναι ανάμεσα στις γάτες ή όταν παραληρεί για το BallHog.

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. antfouk October 18, 2019 at 11:02 -

    Εξαιρετίκ, αλλά… Ψητούς Πελεκάνους δεν θα φάμε;