Moneyball: Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες του Salary Cap (Μέρος 1ο)

Posted on Nov 17 2014 - 12:02pm by Nicolas Radicopoulos
NBA SalaryΜια αναλυτικότερη προσέγγιση σε μια οικεία, αλλά συνάμα δύστροπη και περίπλοκη έννοια

Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί κατά καιρούς με το ΝΒΑ θα έχουν ακούσει κάποια αναφορά για το salary cap αυτού. Το TheBallHog.Net μέσω του αρθρογράφου του Νίκου Ραδικόπουλου, κάνει μία, όσο το δυνατόν αναλυτικότερη, παρουσίαση της έννοιας του ΝΒΑ salary και του ρόλου αυτού στην ΝΒΑ καθημερινότητα, προσπαθώντας παράλληλα να αποφύγει να κουράσει με τις πάμπολλες λεπτομέρειες και ιδιαιτερότητες του νομικού πλαισίου που το καθορίζει.

Η ανάλυση αυτή θα παρουσιάζεται εβδομαδιαίως σε μέρη.

Μέρος 1ο: Εισαγωγή στις Βασικές Έννοιες

Salary Cap και Collective Bargaining Agreement (CBA)

Ο ορισμός του salary cap δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ο καθένας μας φαντάζεται. Συγκεκριμένα, το salary cap είναι το όριο των χρημάτων που κάθε ομάδα του ΝΒΑ μπορεί να διαθέσει για συμβόλαια παικτών. Ένα όριο χρημάτων που είναι κοινό για όλες τις ομάδες, ευνοώντας με αυτόν τον τρόπο τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, εμποδίζοντας τις πλουσιότερες ομάδες/ιδιοκτήτες να ξοδεύουν περισσότερο από τους υπόλοιπους. H πραγματικότητά, όμως, όπως θα αναλυθεί ακολούθως, δεν είναι ακριβώς τόσο απλή όσο ο ορισμός της έννοιας.

Ο κανόνας του salary είναι τόσο παλιός, όσο και το ίδιο το άθλημα του μπάσκετ ως επαγγελματική διοργάνωση στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ισχύει και εφαρμόζεται από την πρώτη κιόλας σεζόν, εκείνη του 1946-47, με το όριο για συμβόλαια να είχε τότε τεθεί στα $55000.

Όπως είναι εύλογο να διαπιστωθεί, το όριο του salary δεν παρέμεινε σταθερό μέσα στο χρόνο. Αντίθετα αυτό μεταβάλλεται τακτικά και είναι προϊόν, πρωτίστως, της Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας (Collective Bargaining Agreement – CBA -, εφ’εξής έτσι και στο κείμενο) που υπογράφεται μεταξύ των ιδιοκτητών των ομάδων και του Σωματείου των παικτών του ΝΒΑ, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, η οποία καθορίζει και το ποσοστό των εσόδων των ομάδων που θα διατεθούν για τους μισθούς των αθλητών.

Η CBA, όμως δεν καθορίζει απλά τα όρια του salary. Είναι πολύ σημαντικότερο έγγραφο από αυτό και στην ουσία αποτελεί την ραχοκοκαλιά της λειτουργίας του ΝΒΑ. Βάσει αυτής γίνονται όλες οι κινήσεις των ομάδων, και μόνο μέσω των οριζόμενων εξ αυτής, μπορούν να αιτιολογηθούν πολλές από αυτές που στο φίλαθλο κοινό μπορεί να φαντάζουν παράλογες. Η τρέχουσα και σε ισχύ CBA υπογράφτηκε το Δεκέμβρη του 2011, ύστερα από πολύμηνες και έντονες διαπραγματεύσεις (που είχαν οδηγήσει σε lock out1)το αντίθετο της απεργίας: οι ιδιοκτήτες «κλείνουν έξω»-δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εργαστούν, λόγω διαφωνίας, μέτρο που θεωρείται αναχρονιστικό και ιδιαίτερα αντεργατικό και του οποίου η εφαρμογή στην Ελλάδα έχει καταργηθεί πάνω από 3 δεκαετίες, αλλά γίνεται προσπάθεια επαναφοράς του από την τρόικα 5,5 μηνών), και είναι ένα στρυφνό, δυσνόητο, απόλυτα δεσμευτικό για τα μέρη που το υπέγραψαν 2)εφαρμόζεται αποκλειστικά ό,τι γράφει και οτιδήποτε δεν αναφέρεται σε αυτό είναι αυτομάτως άκυρο και παράτυπο κείμενο 337 σελίδων, χωρισμένο σε 33 ενότητες, γεμάτο εξειδικευμένες νομικές ορολογίες, γραμμένο, προφανώς από νομικούς, που μπορεί να γίνει πλήρως κατανοητό, μάλλον μόνο, από συναδέλφους τους, και είναι το κείμενο που, μεταξύ άλλων, καθορίζει και τα όρια που θα κινηθεί το salary μέχρι την επόμενη CBA.

Χαρακτηριστικό του πόσο ιδιαίτερο, σημαντικό, αλλά και περίπλοκο είναι το συγκεκριμένο κείμενο, αποτελεί το γεγονός πως η έννοια του salary πρωτοπροσεγγίζεται σε αυτό στη σελίδα 111!

[Για τους έχοντες ιδιαίτερα γούστα και ενδιαφέροντα, το πλήρες κείμενο της παρούσας CBA μπορεί να διαβαστεί εδώ. (Στο άμεσο μέλλον θα γίνει σε ειδικό άρθρο ανάλυση επί του θέματος, οπότε, προς ώρας, δεν θα προβούμε σε εκτενέστερη αναφορά στη CBA και τη σημασία αυτής, πέρα από το ό,τι αφορά το salary)]

Basketball Related IncomeBRI

Στο ό,τι αφορά το salary cap των ομάδων, η εν ισχύ CBA αρχικά το καθορίζει στο 50% των συνολικών εσόδων των ομάδων από τα σχετιζόμενα με την μπασκετική δραστηριότητά τους έσοδα (Basketball Related Income – BRI – , εφ’εξής έτσι και στο κείμενο). Στα Έσοδα από την Δραστηριότητα γύρω από το Άθλημα συμπεριλαμβάνεται κάθε έσοδο προερχόμενο από τους οργανισμούς NBA, NBA Properties 3)είναι η εταιρεία στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα των ονομασιών των ομάδων, των σημάτων, των φωτογραφιών και videos, των εμφανίσεων αγώνων και προθέρμανσης, των προγραμμάτων των αγώνων και η οποία τα διαχειρίζεται τόσο για τη λίγκα, όσο και για τις ομάδες, και NBA Media Ventures, καθώς και κάθε θυγατρικής αυτών. Επίσης περιλαμβάνει κάθε έσοδο από δραστηριότητα εταιρειών στις οποίες η λίγκα του ΝΒΑ, θυγατρική της λίγκας ή ομάδα του ΝΒΑ, έχει ποσοστό συμμετοχής τουλάχιστον 50%. Τέλος, στo ΒRI περιλαμβάνονται και τα κάτωθι:

  • Τα έσοδα από τα εισιτήρια της κανονικής περιόδου, μείον τους εξ αυτών προερχόμενων φόρους και τα χρηματοοικονομικά έξοδα που αφορούν τις εγκαταστάσεις διεξαγωγής των αγώνων (σ.σ. δεν είναι ακριβώς και αποκλειστικά «γήπεδα», εξ ου κι η επιλογή αυτού του όρου).
  • Έσοδα αναμετάδοσης αγώνων.
  • Τα καθαρά έσοδα από φιλικούς αγώνες ή αγώνες επίδειξης.
  • Έσοδα εισιτηρίων αγώνων playoffs.
  • H αξία των δωρεάν διατεθέντων εισιτηρίων (προσκλήσεις, ελληνιστί).
  • Έσοδα από merchandise και λοιπά δικαιώματα διαχείρισης της εικόνας των αθλητών.
  • Τα έσοδα των χώρων στάθμευσης των αρένων.
  • Τα καθαρά έσοδα από χορηγίες.
  • Τα καθαρά έσοδα από διοργανώσεις προώθησης των ομάδων.
  • Τα έσοδα από τις λοιπές δραστηριότητες των αρένων.
  • Τα καθαρά έσοδα των summer camps.
  • Τα καθαρά έσοδα από διοργανώσεις εκτός ΝΒΑ που συμμετέχουν οι παίχτες.
  • Τα καθαρά έσοδα από τις μασκότς και τις εμφανίσεις των cheerleaders (team dancers ο επίσημος όρος).
  • Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις ποτών και τροφίμων κατά τη διάρκεια των αγώνων.
  • 40% of proceeds from arena signage.
  • Το 40% των καθαρών εσόδων από τις σουίτες των εγκαταστάσεων διεξαγωγής των αγώνων.
  • 50% των καθαρών εσόδων από την ονοματοδοσία/χορηγία των εγκαταστάσεων διεξαγωγής των αγώνων.
  • 50% των καθαρών εσόδων από την ονοματοδοσία/χορηγία των προπονητικών κέντρων των ομάδων.
  • Τα καθαρά έσοδα από τις λοιπές προνομιακές θέσεις παρακολούθησης αγώνων.
  • Τα καθαρά έσοδα του ΝΒΑ από πού αφορούν διεθνή τηλεοπτικά δικαιώματα, χορηγίες, έσοδα από το NBA Entertainment, το All-Star Game, και λοιπά NBA special events.

Να αναφερθεί, τέλος, ότι ρητά από την CBA αναφέρεται πως στα BRI δεν περιλαμβάνονται τα καθαρά έσοδα από τα χορηγούμενα ομολογιακά δάνεια στις νεοεισελθείσες στη λίγκα ομάδες, τα έσοδα από πρόστιμα αθλητών, παραγόντων και ομάδων, τα έσοδα μερισμάτων, τα έσοδα τόκων καθώς και τα έσοδα από πώληση παγίων.

Υπολογισμός Salary Cap

Στο σημείο αυτό, έχει γίνει η αναγκαία αναφορά στις έννοιες και τα εργαλεία που αποτελούν τη βάση για τον υπολογισμό του ετήσιου salary cap. Και η έμφαση στην προηγούμενη πρόταση είναι το «ετήσιο». Καθώς το salary cap οριοθετείται κάθε καλοκαίρι για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, βάση της πρόβλεψης των εσόδων που αναμένονται σε αυτήν. Συγκεκριμένα, κάθε Ιούλη λαμβάνει χώρα το July Moratorium. Ενώ θεωρητικά η περίοδος υπογραφής συμβολαίων και ανταλλαγών για το ΝΒΑ ξεκινά την 1η Ιουλίου, μέχρι την ολοκλήρωση του July Μoratorium, που συνήθως διαρκεί τις 10 πρώτες μέρες του μήνα, καμία υπογραφή free agent ή ανταλλαγή μεταξύ ομάδων δεν μπορεί να γίνει. Οι επιτρεπόμενες κινήσεις περιορίζονται, κατά βάση, σε υπογραφή των rookies που επιλέχθηκαν στο draft και restricted free agents 4)παίκτες που είναι μεν ελεύθεροι να διαπραγματευτούν με άλλες ομάδες, αλλά οι ομάδες για τις οποίες έπαιζαν την χρονιά που τέλειωσε έχουν δικαίωμα να ισοφαρίσουν οποιαδήποτε πρόταση τους γίνει για να τους διατηρήσουν στα rosters τους. Η σημαντικότητα του July Moratorium έγκειται στο ότι εκεί και τότε λαμβάνει χώρα ο προϋπολογισμός των εσόδων της επόμενης περιόδου και ο έλεγχος των εσόδων της προηγούμενης. Βάσει της πρόβλεψης των εσόδων της επόμενης περιόδου καθορίζεται το ύψος του salary cap της ερχόμενης σεζόν, και βάση του ελέγχου που διεξάγεται στα έσοδα της προηγούμενης περιόδου επιβεβαιώνονται, ή μη, οι προβλέψεις για το salary cap της χρονιάς που πέρασε.

Αναλυτικότερα, το salary cap διαμορφώνεται στο 50% του ύψους των προβλέψεων επί των εσόδων για την επόμενη χρονιά που αποτελούν το BRI, όμως αυτά αναλύθηκαν ανωτέρω. Το ποσό αυτό διαιρείται με το 30, τον αριθμό δηλαδή των ομάδων του ΝΒΑ και έτσι καθορίζεται το salary που θα ισχύει για την ερχόμενη σεζόν. Αν οι προβλέψεις ελεγχθούν και βρεθούν σωστές 5)γίνεται έλεγχος και κατά τη διάρκεια της σεζόν, ανά 3μηνο, για να υπάρχει μία εικόνα της τάσης της πρόβλεψης τότε η διαδικασία για τη σεζόν που έχει τελειώσει ολοκληρώνεται εκεί. Αν όμως τα έσοδα διαφέρουν της αρχικής (ή αναθεωρημένης, βάση των ενδιάμεσων ελέγχων πρόβλεψης), τότε ανάλογα με το αν είναι περισσότερα ή λιγότερα των προβλεπόμενων, γίνεται αναπροσαρμογή. Αν τo BRI αποδειχθεί υψηλότερο, τότε οι παίκτες δικαιούνται το 60,5% του πλεονάσματος. Το εισόδημά τους, παρόλα αυτά, δεν δύναται βάσει της CBA να ξεπεράσει το 51% του συνολικού πραγματοποιηθέντος BRI. To ακριβές αντίστοιχο συμβαίνει και σε περίπτωση που το ΒRI αποδειχθεί χαμηλότερο του προβλεπόμενου. Οι παίκτες οφείλουν να επιστρέψουν το 60,5% της διαφοράς πραγματικού εσόδου με πρόβλεψη, αλλά το συνολικό εισόδημά τους δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 49% του συνολικού πραγματοποιηθέντος BRI.

Για την καλύτερη κατανόηση αυτού, απαιτείται η χρήση αριθμητικού παραδείγματος. Για την τρέχουσα σεζόν 2014-15, το salary έχει καθοριστεί στα $63,065 εκατ. ανά ομάδα, δηλαδή το 50% του συνολικού BRI έχει προβλεφθεί να είναι στα $ 1.892 δις 6)Δηλαδή συνολική πρόβλεψη: $3,784 δις. Το 50% αυτού είναι $1,892 το οποίο διαιρεμένο στις 30 ομάδες μας δίνει salary cap ύψους $ 63.065.000. Έστω, ότι τον Ιούλη 2015, κατά τον έλεγχο του BRI της σεζόν, αυτό ανέλθει σε πραγματοποιηθέντα έσοδα ύψους $ 4,1 δις. Οι παίχτες θα δικαιούνται το 60,5% των επιπλέον εσόδων, αρκεί να μην ξεπερνάν τα συνολικά τους εισοδήματα το 51% του συνολικού BRI.

Σε αυτήν την περίπτωση θα ισχύουν:

1Προβλεπόμενο BRI 2014-15:3.783.900.000
2Salaries, βάσει CBA:50%1.891.950.000(50% του 1)
3Ομάδες ΝΒΑ:3063.065.000ανά ομάδα(2 διά 30)
4Πραγματοποιηθέντα Έσοδα:Ιούλης '154.100.000.000
5Διαφορά με Προβλεπόμενα:316.100.000(4 μείον 1)
6Δικαίωμα παικτών επί αυτών:60,50%191.240.500(5 επί 60,5%)
7Ομάδες ΝΒΑ:306.374.683ανά ομάδα(6 διά 30)
8Συνολικό Salary:69.439.683ανά ομάδα(3 συν 7)
9Σύνολο αμοιβών παικτών:2.083.190.500(8 επί 30)
10Το 51% των Συνολικών Εσόδων:2.091.000.000(4 επί 51%)

Και καθώς το 9 είναι μικρότερο του 10 δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω αναπροσαρμογής και το επιπλέον ποσό μοιράζεται στους παίχτες αναλογικά των συμβολαίων τους.

Σημαντική σημείωση σε αυτό το σημείο είναι πως κατά τη διάρκεια της σεζόν οι παίκτες δεν πληρώνονται τα προβλεπόμενα ποσά των συμβολαίων τους, αλλά το 90% αυτών. Το υπόλοιπο 10% παρακρατείται για την περίπτωση που τα πραγματικά έσοδα είναι μικρότερα από τα προβλεπόμενα, ώστε να μην χρειαστεί να επιστρέψουν οι παίχτες χρήματα. Σε περίπτωση που τα πραγματικά έσοδα δεν είναι μικρότερα των προβλεφθέντων, τότε λαμβάνουν και το υπόλοιπο 10%. Ενώ, τέλος, δεν έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στην ιστορία του ΝΒΑ περίπτωση που το 10% της παρακράτησης δεν επαρκούσε για να καλυφθεί η αρνητική διαφορά μεταξύ πραγματοποιηθέντων και προβλεφθέντων εσόδων, για να περιγράφει το τί γίνεται και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Εξέλιξη του Salary Cap

Για πολλά έχει κατηγορηθεί ο David Stern κατά τη διάρκεια της θητείας του (Sonicsgate, το στοιχηματικό σκάνδαλο του 2007 με τον Tim Donaghy κτλ.), αλλά το τελευταίο που μπορεί κανείς να του καταλογίσει είναι πως δεν κατάφερε να κάνει το ΝΒΑ μία επικερδή, παγκόσμιας εμβέλειας διοργάνωση. Στο γράφημα που ακολουθεί, παρουσιάζεται η εξέλιξη του Salary Cap στο ΝΒΑ τα τελευταία 30 χρόνια. Και καθώς η προσφιλής έκφραση λέει “let the money talk”, δεν είναι πολλά εκείνα που θα μπορούσαν να γραφτούν, πρόσθετα του γραφήματος, αναφορικά με την οικονομική και εμπορική εξέλιξη του οργανισμού ΝΒΑ, χρησιμοποιώντας το Salary Cap ως έναν αντιπροσωπευτικό δείκτη της οικονομικής ευρωστίας του οργανισμού και των ομάδων που τον αποτελούν, όπως αυτός αναλύθηκε ανωτέρω μέσω της σχέσης του με τα έσοδα οργανισμού και ομάδων.

Χωρίς τίτλο

Πρέπει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, πως για λόγους προστασίας του ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων, έχει επικρατήσει κι η ύπαρξη κατώτερου ύψους salary, που μία ομάδα είναι υποχρεωμένη να δώσει στους παίχτες της. Από την σεζόν 2013-14 και εξής, αυτό έχει καθοριστεί στο 90% του salary cap της κάθε σεζόν 7)με τους Kings επί Maloofs και τους 76ers τις τελευταίες δύο σεζόν να κάνουν υπερπροσπάθεια να το πιάσουν…

Κατακλείδα κάθε άρθρου, δεν θα μπορούσε να μην είναι τα δύο sites που αποτελούν εδώ και χρόνια τις εγκυκλοπαίδειες, δικές μας, αλλά και παγκοσμίως, γύρω από τα θέματα salary του ΝΒΑ, έχοντας μάλιστα, αρκετές φορές διορθώσει το ίδιο το ΝΒΑ, γύρω από ζητήματα που αφορούν τη CBA και τα συμβόλαια παιχτών. Πρώτο και παλαιότερο είναι το NBA Salary Cap FAQ του Larry Coon και στο ίδιο επίπεδο ακολουθεί το ShamSports, του Βρετανού (και όμως!) Mark Deeks, που πρόσφατα εκθειάστηκε κι από τον Zach Lowe.

Για οποιεσδήποτε απορίες ή λεπτομέρειες θεωρείτε πως δεν καλύφθηκαν επαρκώς στο παρόν άρθρο, μπορείτε να μας ρωτήσετε στα comments, να μας στείλετε mail στο theballhogsite@gmail.com, στο twitter account μας ή στη σελίδα μας στο facebook.

Αν έχετε χρόνο, διάθεση και υπομονή, μπορείτε να λύσετε τις απορίες σας επισκεπτόμενοι τα προαναφερθέντα sites, όπου δεν υπάρχει η παραμικρή λεπτομέρεια σε θέματα CBA και salary που να μένει αναπάντητη. Αυτά άλλωστε αποτέλεσαν και τις κύριες πηγές συγγραφής του παρόντος άρθρου.

Όπως αναφέρεται και εισαγωγικά, η ανάλυση του  σε θέματα salary, συμβολαίων και CBA δεν τελειώνει με το παρόν άρθρο, οπότε αν βρίσκετε κι εσείς ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον κόσμο των νομικών και οικονομικών εγγράφων που βρίσκονται πίσω από το παιχνίδι και καθορίζουν στην πράξη το πλαίσιο διεξαγωγής του, μείνετε συντονισμένοι!


The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 το αντίθετο της απεργίας: οι ιδιοκτήτες «κλείνουν έξω»-δεν επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εργαστούν, λόγω διαφωνίας, μέτρο που θεωρείται αναχρονιστικό και ιδιαίτερα αντεργατικό και του οποίου η εφαρμογή στην Ελλάδα έχει καταργηθεί πάνω από 3 δεκαετίες, αλλά γίνεται προσπάθεια επαναφοράς του από την τρόικα
2 εφαρμόζεται αποκλειστικά ό,τι γράφει και οτιδήποτε δεν αναφέρεται σε αυτό είναι αυτομάτως άκυρο και παράτυπο
3 είναι η εταιρεία στην οποία ανήκουν τα δικαιώματα των ονομασιών των ομάδων, των σημάτων, των φωτογραφιών και videos, των εμφανίσεων αγώνων και προθέρμανσης, των προγραμμάτων των αγώνων και η οποία τα διαχειρίζεται τόσο για τη λίγκα, όσο και για τις ομάδες
4 παίκτες που είναι μεν ελεύθεροι να διαπραγματευτούν με άλλες ομάδες, αλλά οι ομάδες για τις οποίες έπαιζαν την χρονιά που τέλειωσε έχουν δικαίωμα να ισοφαρίσουν οποιαδήποτε πρόταση τους γίνει για να τους διατηρήσουν στα rosters τους
5 γίνεται έλεγχος και κατά τη διάρκεια της σεζόν, ανά 3μηνο, για να υπάρχει μία εικόνα της τάσης της πρόβλεψης
6 Δηλαδή συνολική πρόβλεψη: $3,784 δις. Το 50% αυτού είναι $1,892 το οποίο διαιρεμένο στις 30 ομάδες μας δίνει salary cap ύψους $ 63.065.000
7 με τους Kings επί Maloofs και τους 76ers τις τελευταίες δύο σεζόν να κάνουν υπερπροσπάθεια να το πιάσουν…

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Μαζί φάγαμε,εσείς πλουτίσατε November 17, 2014 at 23:12 -

    Κύριε Ραδικόπουλε συγχαρητήρια.
    Είστε ίσως ο μοναδικός εν Ελλάδι άνθρωπος ο οποίος διάβασε και ανέλυσε τόσο διεξοδικά
    και κατανοητά τον όρο Salary Cap.
    Έχετε σκεφτεί αλήθεια να εργαστείτε σε αυτόν τον τομέα στο ΝΒΑ; (δεν ειρωνεύομαι, παρακαλώ να περάσει).

  2. 'Ητανε μια φορά... November 17, 2014 at 23:21 -

    Για ακόμα μία φορά ένα μεγάλο μπράβο. Ανάλυση βήμα προς βήμα για το μοναδικό αχώνευτο πλην όμως απαραίτητο κομμάτι του μαγικού κόσμου. Και πάλι συγχαρητήρια.