Ask the Hog: Είναι ο Rondae Hollis-Jefferson το μεγαλύτερο “φαντασιακό” ψέμα για φέτος;

Posted on Nov 10 2016 - 4:44pm by Stavros Marinos

Το Ταχυδρομείο του Γουρουνιού ξανάνοιξε και οι ερωτήσεις πέφτουν βροχή. Από αγωνιστικά ζητήματα μέχρι και fantasy-ακά. Ξεκινάμε με την ερώτηση του φίλου αναγνώστη Giannis Dalas, ο οποίος θέλει να μάθει για τον Rondae Hollis-Jefferson. Γκροινγκ! (μτφ. “Πάμε”)

Με ύψος 6’7, wingspan 7’2 και vertical άλμα 38 ίντσες, ο Rondae Hollis-Jefferson έχει τα ιδανικά προσόντα για να γίνει η απόλυτη αμυντική μηχανή. Από την περσινή rookie του χρονιά, αυτό έγινε προφανές, αφού τελείωσε την σεζόν με 1,3 steals και 0,6 blocks κατά μέσο όρο. Νούμερα που μόνο οι κορυφαίοι βετεράνοι LeBron, Leonard, Millsap, D.Green και Gay είχαν, από όλα τα φτερά του NBA. Το ότι πέτυχε κάτι τέτοιο σε rookie χρονιά, και μάλιστα σε μια από τις χειρότερες ομάδες του NBA με άμυνα Ελβετικού τυριού, τους Brooklyn Nets, δίνουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στον άθλο του νεαρού.

Επίσης, ποτέ δεν ήταν μυστικό πως οι επιθετικές προσπάθειες του RHF πρέπει να παρακολουθούνται μόνο με έγκριση ιατρού, αφού είναι πιθανό να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα μάτια. Για την καλύτερη κατανόηση του σωματικού συντονισμού των άκρων του παίχτη, θα βοηθούσε πολύ να παίξετε το γνωστό παιχνίδι QWOP, έτσι ώστε να καταλάβετε γιατί υπάρχει δυσκολία τόσο στο σουτ, όσο και σε πιο απλές κινήσεις. Ακόμα και σε ένα συνηθισμένο highlight reel, μπορούμε να παρατηρήσουμε πως ο Rondae δύσκολα ελέγχει τα χέρια του ακόμα και σε βασικές τρίπλες. Ο μηχανισμός του σουτ του θα μπορούσε να συνοδεύεται με PG-18 σήμα στην οθόνη, και το συναίσθημα του τρόμου είναι το πρώτο που αναδύεται μετά το release με το αμήχανο αριστερό χέρι.

Δεν είναι τυχαίο πως το καλοκαίρι ο ίδιος -άθελά του- παρομοίασε την επιθετική του εξέλιξη σαν το χτίσιμο ενός σπιτιού, κάνοντας μας να δημιουργήσουμε συνειρμούς για πολλά τούβλα.

“I feel like offense right now, it’s like building a home. You want to get that foundation started. I’m still young and I never was like the super offensive guy, so building that home it takes time.”

Αυτό που δυσκολεύει την κατάσταση για τον ίδιο, δεν είναι τόσο η έλλειψη τεχνικής κατάρτισης, όσο το ότι η ασυγκράτητη ενέργειά του προηγείται της θέλησης να ελέγξει το σώμα του, με συνέπεια πολλές φορές να διεισδύει άκομψα με το κεφάλι κάτω σαν ταύρος σε κόκκινο πανί.

Ο λόγος που επικεντρωνόμαστε στην δραματοποίηση των επιθετικών ελαττωμάτων του Hollis-Jefferson είναι ότι τη φετινή offseason, από πολλούς “σοφούς” του ΝΒΑ Fantasy, προωθήθηκε σαν ένας από τους μεγαλύτερους sleepers και υποψήφιους για break out season.

Σαν βετεράνοι του είδους, οφείλουμε να παραθέσουμε τους παρακάτω άγραφους κανόνες:

  • Δεν εμπιστευόμαστε παίχτη από losing team, ειδικά από αυτές που βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας. Οι πολλές συντριβές και οι πολλοί πειραματισμοί στο rotation καθιστούν όλους τους παίχτες τους, αστέρες και μη, το λιγότερο ύποπτους για fantasy νούμερα, με πλήρως ασταθές playing time και επίφοβα shut downs/rest days.
  • Δεν εμπιστευόμαστε ποτέ “αμυντικούς σπεσιαλίστες”, διότι ο όρος αυτός αυτόματα σημαίνει ότι είναι και “επιθετικοί πουθενάδες”, εκτός αν μιλάμε για τους τελευταίους γύρους του draft.

Δυστυχώς για τον RHF, παρότι οι Nets τερμάτισαν 28οι πέρυσι, φέτος έγιναν ακόμα χειρότεροι. Το γεγονός πως ο Bogdanovic είναι ο παίχτης με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής και έχει γίνει ο go-to-gyu της ομάδας, μόνο ανακατωσούρα στο στομάχι μπορεί να φέρει. Η μικρή πιθανότητα να απαγορευτεί η συμμετοχή σε μη-Αμερικάνους στο NBA από εδώ και πέρα, είναι άλλωστε η μόνη θετική προοπτική της εκλογής Trump.

Κλείνοντας, δεν έχουμε σκοπό να μειώσουμε την αξία του Hollis-Jefferson, αλλά να τη φέρουμε σε αντικειμενικά επίπεδα. Παρά το πολύ κακό ξεκίνημα, ο RHF σίγουρα θα ανέβει σταδιακά, διότι είναι αδύνατο να συνεχίσει να σουτάρει κοντά στο 30%. Παρόλα αυτά, δύσκολα θα αυξηθούν οι μόλις 4,5 προσπάθειες ανά αγώνα, αφού ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για επιθετικό ρόλο και η συνεισφορά του θα περιορίζεται σε fast break points, έτοιμα καλάθια, yolo διεισδύσεις και λίγα μακρινά σουτ με συνοδεία προσευχών. Παραμένει ένα χρήσιμο εργαλείο σε ένα fantasy roster, λόγω των αμυντικών του αρετών. Σίγουρα δεν αναμένουμε κάποιο έντονο breakout, αλλά περισσότερο μια σταθερή και αργή εξέλιξη, ενός παίχτη που θα λάμψει όταν παίξει με συμπαίχτες που μπορούν να τον αναδείξουν.

 

The following two tabs change content below.
Αιρετικός Βουδιστής, θεοσεβούμενος αθεόφοβος, σκληροπυρηνικός συνομωσιολόγος, vegan αστρολόγος, αντικοινωνικός κοινωνιολόγος, πιστεύει στους εξωγήινους. Έχει περάσει περισσότερες ώρες ξύπνιος τη νύχτα βλέποντας NBA απ’ότι στο φως του ήλιου. Εμμονικός Fantasy Commissioner από το 2002, στις πιο «βαθιές» λίγκες του πλανήτη. Αν έπαιζε στο NBA, θα έστηνε αγώνες για να κερδίσει η ομάδα του στο fantasy. ΝΒΑ blogger από το 2007. Ακόμα πιστεύει πως ο Donté Greene θα γίνει All-Star.