Deep Για Deep Fantasy Sleepers 2019-20

Posted on Oct 8 2019 - 1:10pm by Stavros Marinos

Από τον Ricky στον Jalen…

Πρέπει να ήταν ένα πρωινό του Νοεμβρίου του 2001. Ως συνήθως, σηκώθηκα δύσκολα από το κρεβάτι για να ετοιμαστώ για τη σχολή. Παραπατώντας, τα πρώτα δύο βήματα ήταν όπως πάντα προς τον υπολογιστή, έτσι ώστε να ξεκινήσει το boot μέχρι να πλυθώ και να επιστρέψω από την τουαλέτα. Στη συνέχεια ακολουθούσε dial-up τηλεφώνημα και ο γλυκά ενοχλητικός ήχος σύνδεσης στο ίντερνετ. Όπως και τώρα, το μόνο πράγμα ικανό να με επαναφέρει στην πραγματικότητα, ήταν η πρωινή ιεροτελεστία της μελέτης box scores.

Ο γάμος με την γυναίκα της ζωής σου; Η μέρα που γίνεσαι πατέρας; Νομίζω πως η στιγμή που θα προλάβεις να πάρεις πρώτος έναν free agent που θα φέρει την υπέρβαση στην ομάδα σου, είναι ξεκάθαρα ικανοποιητικότερη εμπειρία από οποιαδήποτε άλλη. Σαν εμμονικός κομισάριος από εκείνα τα χρόνια, εκείνο το πρωινό πίστεψα ότι Τον είχα βρει.

Ήταν ο Ricky Brunson. Για πρώτη φορά στα 29 του χρόνια, οι Blazers αποφάσισαν να τον ξεκινήσουν βασικό στο έκτο παιχνίδι της σεζόν. Δεν μπορώ να θυμηθώ ποιον παίχτη έκανα drop με βαριά καρδιά, αλλά είχα πιστέψει ότι βρήκα τον PG-αποκάλυψη της χρονιάς. Για να μην πολυλογώ, αυταπατήθηκα οικτρά και μετά από ένα αγώνα ο Ricky επέστρεψε στον πάγκο κι έγινε συλλέκτης DNP, ακολουθώντας μια συμπαθέστατη καριέρα βαθυπαγκίτη.

Σήμερα, 18 χρόνια μετά βρισκόμαστε στην ίδια θέση αλλά αυτή την φορά για τον γιο του, Jalen Brunson.

Fun Fact: Όμορφο άρθρο με ιστορίες της οικογένειας Brunson και πως ο Jalen έριξε άκυρο σε αυτόγραφο του Jordan.

Το κίνητρο δημιουργίας της παρακάτω λίστας είναι για προσωπικούς σκοπούς και προορίζεται κυρίως για βαθιές λίγκες. Σε καμία περίπτωση δεν θα γραφόταν αν ήξερα ότι οι μάνατζερ της λίγκας μου διάβαζαν τα άρθρα που γράφω. Για όλους τους υπόλοιπους όμως, με χαρά παρουσιάζω τις σκέψεις μου για τους deep για deep sleepers της φετινής χρονιάς. Παραδοσιακά, τα κριτήρια είναι άκρως υποκειμενικά, ακόμα κι αν βασίζονται στη διαχρονική fantasy σοφία που ο καθένας μας νομίζει ότι κατέχει. Οι αναγνώστες είναι ελεύθεροι να παραθέσουν και δικές τους απόψεις.

Οι παίχτες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη ονομάζεται Captain Obvious και σε αυτή ανήκουν οι πιο προφανείς επιλογές που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη σκέψη. Στην κατηγορία Conspiracy Keanu, μελετάμε τις πιο άρρωστες ιδέες μας, κυρίως για τους μάνατζερ που τους αρέσει η συνομωσιολογία κι έχουν χώρο για stash, υπομονή, τρέλα και πιθανώς παίζουν σε dynasty league.

Atlanta Hawks

Οι Hawks είναι μία από τις παραδοσιακές rebuilding ομάδες που θα προσφέρουν άπλετο χρόνο σε νέους παίχτες, χωρίς να διστάσουν ιδιαίτερα να δώσουν ευκαιρίες ακόμα και σε κάποιους που πιθανώς να καταλήξουν σύντομα στην KBL (Korean Basketball League). Με άλλα λόγια, είναι εν δυνάμει παράδεισος για τον fantasy μάνατζερ-αρπακτικό.

Captain Obvious
  • Kevin Huerter: Σκοπός του να εδραιωθεί σαν βασικός και να μπει στους τρεις πρώτους σκόρερ της ομάδας (μετά από Trae, Collins).
  • Alex Len: Σαν βασικός πέρσι σε 31 αγώνες είχε 13 ppgs, 6 rpg σε 24 λεπτά. Χωρίς τον Dedmon πλέον, ανοίγει ο δρόμος.
  • De’Andre Hunter, Cam Reddish: Όπως είπε κι ο GM Schlenk, οι δύο rookies θα παίξουν “ΠΟΛΥ” φέτος. Τα 30 λεπτά δεν φαίνονται άπιαστο σενάριο.
Conspiracy Keanu
  • Bruno Fernando: Ο Len αντιμετωπίζει ελαφρύ τραυματισμό και ίσως χάσει κάποια preseason παιχνίδια. Επίσης είναι “ήδη” 26 ετών και μετά από έξι χρόνια μετριότητας, το ταβάνι προσδοκιών είναι χαμηλό για τον Ουκρανό. Από την άλλη, οι Hawks θυσίασαν ουσιαστικά τρία 2nd round picks για να αποκτήσουν τον Fernando από τους 76ers (#34 pick 2019). Κάτι που μαρτυρά ότι τον πιστεύουν πολύ.
  • Damian Jones: Αποκτήθηκε από τους Warriors κυρίως για την άμυνά του. Με δεδομένη την ρευστότητα στην θέση του Center, όλα είναι πιθανά.
Boston Celtics

Ομάδα με φιλοδοξίες. Λίγες οι ευκαιρίες για άμεσο impact από λαβράκια.

Captain Obvious
  • Robert Williams, the Time Lord: Έχει σοβαρές πιθανότητες για την βασική θέση του center. Μεγάλο potential σε blocks (5 bpg per 36) και πανύψηλο FG%. Το ότι ο συμπαθέστατος Kanter δεν παίζει άμυνα για δείγμα, είναι πλέον γνωστό στην υφήλιο.

Fun Fact: O Kanter πέρασε το καλοκαίρι του μαθαίνοντας wrestling και κάνοντας DDPYoga.

Conspiracy Keanu
  • Tacko Fall: No. Just No.
Brooklyn Nets

The Power Forward race.

Captain Obvious
  • Taurean Prince: “Ο Prince θα είναι τεράστιος για εμάς φέτος”, είπε ο coach Atkinson. Εμείς συμπεραίνουμε ότι η άμυνα και το γλυκό σουτ του, δίνουν το προβάδισμα για την θέση του βασικού.
Conspiracy Keanu
  • Rodions Kurucs: Χάνει σημαντικά πιθανότητες, αφού η ημερομηνία της δίκης του πλησιάζει, μετά τις πολεμικές τέχνες που εφάρμοσε στην πρώην κοπέλα του. Δεν παραβλέπουμε όμως ότι πέρσι είχε 15 ppg, 7 rpg per 36.
Charlotte Hornets

Η δεύτερη ομάδα της λίγκας που θα αποτελέσει χαρά του fantasy manager, με όλες τις βασικές θέσεις ανοιχτές.

– Όλες είπες; Μα οι Hornets έδωσαν $57 εκατ. στον Rozier.

– Όλες. 

Captain Obvious
  • Malik Monk: Μπαίνει σε make or break σεζόν. Ο παίχτης που σουτάρει πιο γρήγορα από τον Λούκι Λουκ1)Πότε δεν κατάλαβα πώς το “Lucky” (Λάκι) Luke, έγινε “ΛΟΥκι, με αντιστρόφως ανάλογη ευστοχία (FG 37.6% μέσος όρος καριέρας), έχει φέτος την ευκαιρία για το breakout. Είναι πιθανώς η χρονιά που θα κρίνει αν ο Monk θα παραμείνει ένας trigger-happy οικοδόμος χωρίς αίσθηση shot selection ή αν θα δείξει επιτέλους σημάδια ανάπτυξης. Τον χρόνο θα τον έχει.
  • Dwayne Bacon: Δυνατός σαν αρκούδα, πολυδιάστατος σκόρερ (χωρίς έξτρα stats) και με άπλετο χώρο φέτος, να πάρει προσπάθειες.
  • Miles Bridges: Πολύ προφανές ακόμα και για τον Captain Obvious.
Conspiracy Keanu
  • Willy Hernangomez: Μέχρι και για load management του 26χρονου Cody Zeller μίλησαν οι Hornets, ειδικά για τα back to backs. Γιατί να μην πάρει περισσότερο χρόνο ο πολύ νεότερος 25χρονος Willy;
  • Devonte’ Graham: Τι εννοείς πως ο Graham (6’2) είναι πιο ψηλός από τον Rozier (6’1), εξίσου κακός σουτέρ, και γεμάτος δημιουργικότητα με φανταστικές no-look πάσες. Fan favorite.

Chicago Bulls

High risk, low reward οι πιθανοί sleepers των Bulls.

Captain Obvious
  • Wendell Carter Jr.: Lottery pick σε sophomore χρονιά χωρίς σοβαρό ανταγωνισμό για την θέση του. Χέζει η αρκούδα στο δάσος;
Conspiracy Keanu
  • Kris Dunn: Άκρως ύποπτος όσο βρίσκεται στους Bulls, αφού για κάποιο διάστημα θα είναι στη βιτρίνα για trade. Μετά από αυτό, ίσως αξίζει το ρίσκο να δούμε την θέση του στη νέα ομάδα, αρκεί αν υπάρχει η πολυτέλεια στο fantasy ρόστερ σας για υπομονή.
  • Tomas Satoransky: Δεν χρειαζόταν το παγκόσμιο για να μάθουμε ότι μπορεί να παίξει ποιοτικά λεπτά στο NBA. Μετά την επερχόμενη φυγή του Dunn, θα αναλάβει πλήρως την θέση του βασικού PG, εκτός αν…
  • Coby White: …ο Coby White μας εκπλήξει πρόωρα και δείξει ότι είναι ικανός να ηγηθεί μιας ομάδας NBA νωρίς. Κάτι το οποίο δεν πιθανολογείται αφού οι πρώτες φήμες είναι ότι θα έχει δυσκολία να μπει στο rotation.
Cleveland Cavaliers

Ακόμα μια ομάδα που ο έμπειρος μάνατζερ-γάτα θα κατασκοπεύει από κοντά, έτοιμος για την κίνηση ματ.

Captain Obvious
  • Collin Sexton: Το πείραμα με τον Sexton στο PG είχε μεγάλη επιτυχία, αφού ήταν τόσο κακός που χάρισε στους Cavs ακόμα ένα ψηλό pick. Η ομάδα δεν έχει λόγο να μην του δώσει κι άλλες ευκαιρίες, αφού θα συνεχίσει στην ίδια λογική, με την διαφορά ότι θα μοιραστεί τα καθήκοντα της θέσης με τον rookie Darius Garland. Θετικό το γεγονός ότι βελτιώθηκε αισθητά μετά το All-Star.
  • Darius Garland: Ακόμα δεν τον είδαμε ούτε στο κολέγιο (μόνο 5 αγώνες λόγω τραυματισμού) ούτε φυσικά στο Summer League. Παρ’όλα αυτά, είναι ο νέος ήρωας των Cavs, στον οποίον οι fans δίνουν πολύ μεγαλύτερη πίστη από ότι στον Sexton.
  • Cedi Osman: Όπως και οι υπόλοιποι νέοι συμπαίχτες του, πέρυσι αφέθηκε ελεύθερος στο λιβάδι να βοσκήσει. Ελπίζουμε πως αυτή την χρονιά θα σταματήσει το αστείο με τον Cedi στο 4.
  • Larry Nance Jr.: Μέσο όρο double-double είχε ο Nance όσο ξεκινούσε βασικός πέρυσι. Ο Love που εδώ και τρία χρόνια είναι part-time παίχτης παρά τα μόλις 31 του έτη, πιστεύουμε πως θα έχει παρόμοιο ρόλο και φέτος, αν τελικά ολοκληρώσει την σεζόν στο Cleveland.
Conspiracy Keanu
  • Kevin Porter Jr.: Θεωρήθηκε από τα μεγαλύτερα steals του draft στο #30. Ταλέντο στο σκοράρισμα και αμφιλεγόμενα intagibles σε όλα τα επίπεδα. Γιατί να μην πάρει χρόνο στο τανκ των Cavs; Ήδη ξεκίνησε θετικά στα preseason.
  • Ante Zizic: Εντυπωσιακά τα καλοκαιρινά νέα για Zizic αφού πήρε 7 κιλά σε μυς και θέλει “σαν τρελός” να παίξει αρκετά φέτος. Τα trade σενάρια για τον Tristan Thompson έχουν ήδη αρχίσει ενώ η καριέρα του Henson φαίνεται ήδη να κατηφορίζει από τα 28 του.
Dallas Mavericks

Το γεγονός ότι δύο λευκοί Ευρωπαίοι είναι οι καλύτεροι παίχτες μια ομάδας ΝΒΑ, προσωπικά με τρομάζει.

Captain Obvious
  • Delon Wright: O ίδιος ο Cuban άφησε να εννοηθεί ότι ο Delon θα ξεκινάει βασικός. Στην περσινή breakout χρονιά, έδωσε πολλά απροσδόκητα δώρα σε όσους τον βρήκαν στο FA pool. Όχι τόσο για τα αξιοπρεπή 12 ppg και 5 apg, αλλά για τα 1.6 steals, τα 0.6 blocks και τα μόλις 1.5 λάθη.
  • Dwight Powell: O coach Carlisle εμμέσως πλην σαφώς ανέφερε για το πόσο καλά συνδυάζονται οι ικανότητες του Powell με τον Porzingis. Ως βασικός πέρσι, είχε 15 ppg, 8 rpg…
Conspiracy Keanu
  • Jalen Brunson: Η περσινή τρύπα στο PG των Mavericks, έδωσε την δυνατότητα στον Brunson να ξεκινήσει 38 παιχνίδια έχοντας 13 ppg, 4 rpg και 48%. Το φετινό καλοκαίρι, ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ήταν ο πιο εντυπωσιακός Maverick στις προπονήσεις. Έχει περισσότερες ελπίδες να βρεθεί σε fantasy team συγκριτικά με τον πατέρα του.
Denver Nuggets

Τα ρόστερ με βάθος είναι τα πιο δύσκολα στην fantasy προσέγγιση και οι Denver έχουν ένα από αυτά, ειδικά στα φτερά. Ο Βeasley έρχεται από breakout χρονιά, Harris και Barton επιστρέφουν θεωρητικά υγιείς, ο Torrey Craig υποβόσκει, ο Michael Porter Jr. ετοιμάζεται για την καθυστερημένη rookie χρονιά του κι ο coach Malone ευθαρσώς δηλώνει ότι η θέση του SF είναι ανοιχτή για όλους. Ναι, υπάρχουν και οι Jerami Grant, Hernangomez στο παιχνίδι. Μείνετε μακριά σε draft nights εκτός αν βρίσκεστε σε χαμηλούς γύρους.

Detroit Pistons

Θυμίζουν ομάδα που μάταια προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει ενώ όλοι ξέρουν, ακόμα και οι ίδιοι, ότι δεν έχει καμία ελπίδα λόγω του ταλαιπωρημένου, ρηχού κι ατάλαντου ρόστερ. Καλό αυτό για fantasy. Μεγάλες οι τρύπες σε SG και SF. Πολλοί οι υποψήφιοι. Μην εμπιστεύεστε κανέναν.

Captain Obvious
  • Bruce Brown: O coach Casey δεν παύει να μιλάει για την άμυνα του Brown. Κι αυτός θα είναι μάλλον ο λόγος που φέτος θα ξεκινάει. Βασικός υποψήφιος για λιγότερος παραγωγικός starter του NBA.
  • Luke Kennard: Χρειάζονται σκόρερ για το δεύτερο unit, κι ο Luke είναι η αναγκαία λύση.
  • Tony Snell: Λογικά και παράλογα θα ξεκινήσει βασικός.
Conspiracy Keanu

Όταν οι ήττες θα έρθουν η μία μετά την άλλη, τότε με την άκρη του ματιού σας κοιτάξτε:

  • Sviatoslav Mykhailiuk: Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους 47 πόντους που έβαλε σε αγώνα του G-League ή τα highlights του στο summer league που παίζει σαν point forward. Όλοι. 
  • Christian Wood: Δεν με ενδιαφέρει που παίζει, ποιο είναι το rotation ή αν έχει τρεις All-Star παίχτες μπροστά του. O Wood κάθε χρόνο έχει 25 ppg, 12 rpg per 36. Είναι ένα τέρας που περιμένει την ευκαιρία του.
Golden State Warriors

Φέτος, οι εσωστρεφείς στα media Warriors, δεν αφήνουν πολλά στοιχεία στην επιφάνεια. Εμείς όμως περιμένουμε το ξεκαθάρισμα στο SF και στο C.

  • Alfonzo McKinnie: Όπως όλα δείχνουν θα ξεκινάει βασικός, σαν παλιότερος στην ομάδα αλλά και σχετικά πιο έμπιστος συγκριτικά με τους αναξιόπιστους Burks και Robinson. Να αναφέρουμε πάντως πως το συμβόλαιό του είναι εγγυημένο μέχρι τον Ιανουάριο και ο Marquese Chriss παίζει καλύτερα από αυτόν στο μικρό πρόσφατο δείγμα. Εύκολα μπορεί να καταλήξει από βασικός σε άνεργος.
  • Willie Cauley-Stein: Παίχτης με όλα τα αθλητικά προαπαιτούμενα για μεγάλη καριέρα. Ο φόβος του Embiid, τον οποίο διαλύει όπου βρίσκει. Κατά τα άλλα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για μπάσκετ και θα προτιμούσε να ζει στα 70s ως hippy σε κάποια σπηλιά. Ρισκάρετε με προσωπική ευθύνη και γνώση της αστάθειάς του.
  • Kevon Looney: Κι αυτό μας φέρνει στον Looney που θα ξεκινήσει βασικός τον Οκτώβριο λόγω τραυματισμού του WCS, και δεν θα διστάσει να του κλέψει όσα λεπτά χρειάζεται κατά την διάρκεια της σεζόν.
Houston Rockets

Απλά και σαφή τα πράγματα εδώ.

Captain Obvious
  • Danuel House: Ποιος θα συμπληρώσει την πεντάδα που θα παρακολουθεί το Harden-Westbrook show, σουτάροντας ενίοτε ανοιχτά spot up τρίποντα;
Indiana Pacers
Captain Obvious
  • Jeremy Lamb: Καλή ενοικίαση μονοδιάστατου σκόρερ μέχρι να γυρίσει ο Oladipo.
Conspiracy Keanu
  • Goga Bitadze, T.J. Leaf: Έντονο το hype για το ταλέντο του Goga και πολλοί τον περιμένουν σαν τον πρώτο big man off the bench. Επιλέχθηκε ψηλά σε πολλά dynasty leagues.
  • T.J. Leaf: Δύο χρόνια τώρα, το πρότυπο του μονοδιάστατου (μέχρι τώρα) λευκού stretch-four περιμένει λίγα παραπάνω λεπτά στο rotation. Φέτος, θα τα βρει.
Los Angeles Clippers

Άργησα τρεις ώρες το πρωί στη δουλειά κι έφυγα δυο ώρες νωρίτερα. Την επόμενη μέρα, ο διευθυντής με ρώτησε εκνευρισμένος τι συνέβη. Με πολύ φυσικό τρόπο του απάντησα “load management“. Θυμωμένος ρώτησε “τι είναι αυτό;“. Του εξήγησα ότι load management2)Ελεύθερη μετάφραση του όρου από την IOC Consensus δήλωση που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine το 2016.είναι η βέλτιστη διαμόρφωση παραγωγικότητας, ανταγωνισμού και λοιπών εργασιακών δραστηριοτήτων με σκοπό την μεγιστοποίηση προσαρμογής κι επιδόσεων με το ελάχιστο ρίσκο τραυματισμού. Συνεπώς, το load management συνθέτει την κατάλληλη προδιαγραφή, παρακολούθηση και διευθέτηση εξωτερικών κι εσωτερικών φορτίων. Ήταν η τελευταία μου μέρα στη δουλειά.

Στο θέμα μας. Πόσους αγώνες θα ξεκουραστούν οι Paul George και Kawhi Leonard; Στην απάντηση θα κριθούν πολλά.

Captain Obvious
  • Landry Shamet: Θα βρέξει τρίποντα κι ο Doc Rivers τον παρομοίασε με τον Curry. Ενίοτε φέτος, θα παίξει και PG.
  • Ivica Zubac: Ακόμα γελάει ο Jerry West για το πως οι Lakers του χάρισαν τον Zubac. Θα ξεκινάει και φέτος, παραχωρώντας μετά από λίγα λεπτά την θέση του στο θηρίο του πάγκου ονόματι Montrezl.
  • Moe Harkless/JaMychal Green: Η μάχη του PF από την οποία θα απέχουμε. Ο Moe κι ο JaMychal έχουν ξεκινήσει εκατοντάδες παιχνίδια στην καριέρα τους και ποτέ δεν κατάφεραν να περάσουν τους 10 πόντους μέσο όρο.
Conspiracy Keanu
  • Terance Mann: To 2nd Round Pick έχει εντυπωσιάσει πολλούς το καλοκαίρι και παρά τα 6’7 του, στις προπονήσεις παίζει σαν PG στο δεύτερο unit. Παρά τα αρκετά του λάθη στον πρώτο preseason αγώνα στη Χονολουλού, τα στοιχεία ήταν θετικά. ‘
  • Rodney McGruder: Ξεκινάει βασικός στις προπονήσεις στην θέση του Kawhi. Εκτός από μερικούς πόντους, δύσκολα θα προσφέρει σε άλλη κατηγορία αν πάρει χρόνο. It’s something.
Los Angeles Lakers

The PG situation:

  • Rajon Rondo: Θα ξεκινάει λόγω εμπειρίας.
  • Quinn Cook: Ποιος ξεχνάει ότι ο Cook έχει 17-4 per 36 και δεν το έχει καταφέρει λίγες φορές όταν ο Curry έμενε εκτός.
  • Alex Caruso: Η φωτοσοπιά του Caruso με μυς επιπέδου body builder ξεγέλασε ακόμα και το ΝΒΑ που μια εβδομάδα αφότου έγινε viral, τον κάλεσαν σε “τυχαίο” drug test.
  • Avery Bradley: Ακούστηκε πως στο Los Angeles απαγορεύτηκε στους γονείς να δίνουν μπάλες στα παιδιά τους όταν βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο, γιατί θα τις κλέψει όλες ο Avery Bradley. Προπονείται ήδη με την βασική πεντάδα, κι όσοι φωνάζουν “μα δεν είναι PG!”, η απάντηση είναι πως ξέρουμε ποιος θα κατεβάζει την μπάλα έτσι κι αλλιώς.
Memphis Grizzlies

Ενδιαφέρον έδαφος για πειραματισμούς.

Captain Obvious
  • Ja Morant: Δεν τον είδαμε στο summer league αλλά το #2 του φετινού draft, θα πάρει όσο χρόνο χρειάζεται.
  • Brandon Clarke: Summer League MVP. Πόσοι GMs μετάνιωσαν που τον άφησαν να πέσει στο #21; Θα έχει χρόνο σαν τρίτος ψηλός αλλά ειπώθηκε θα πάρει χρόνο και σαν SF
  • Dillon Brooks: Χάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν, ο Brooks φέτος ουσιαστικά γίνεται sophomore και θα έχει την ευκαιρία να δείξει αν είναι κάτι παραπάνω από μονοδιάστατος σκόρερ. Η θέση του SG είναι δική του για να την χάσει.
Conspiracy Keanu
  • Tyus Jones: Στα τέσσερα χρόνια του στο NBA τερματίζει μονίμως στο top 10 του assist/turnover ratio. Την προηγούμενη χρονιά ήταν κι ο κορυφαίος στην κατηγορία. Αν δεν βιάσουν τα λεπτά του Ja, o Tyus θα είναι εκεί να γεμίζει τις πιο δύσκολες κατηγορίες σας.
Miami Heat

Η ομάδα της χρυσής μετριότητας είναι και πάλι εδώ. Bam, ζούμε για να σε δούμε.

Captain Obvious
  • Justise Winslow: Τέσσερα χρόνια δεν έχει μάθει να σουτάρει, αλλά από άχαρο τριάρι έχει ωριμάσει σε point-forward. Τα χιλιόμετρα του Dragic είναι πολλά και έχει έρθει η στιγμή την ομάδα να αναλάβει o Winslow.
Conspiracy Keanu
  • Tyler Herro: Ούτε το μακρινό σουτ ούτε το high IQ είναι πλέον μυστικά μετά το υπέροχο summer league. Και πέρα από την πλάκα, ποιος αντέχει να βλέπει για όγδοο χρόνο τον Dion Waiters να παίρνει 15 προσπάθειες με FG% στα 41% και 3P% στα 33%.

Milwaukee Bucks

Όσο άδειασε η θέση του Shooting Guard, τόσο βάθυναν οι υπόλοιπες. Όντας contenders, οι Bucks δεν θα ρισκάρουν πειράματα και πιθανώς να συμβιβαστούν με την εμπειρία του Wes Matthews. Ας έχετε πάντως, τον Sterling Brown στην watch list σας. Δεν κάνει κακό.

Minnesota Timberwolves

Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του Wiggins! Συγκεκριμένα η τρίτη τελευταία ευκαιρία!

  • Jarrett Culver: Το λιγότερο σέξυ lottery pick. Στη Minnesota θα επεξεργαστούν το κατά πόσο μπορεί να παίξει PG κι από αυτό θα εξαρτηθεί η ενδεχόμενη ανταλλαγή του Jeff Teague που βρίσκεται σε contract year.
  • Josh Okogie: Βρήκε περισσότερο χώρο μετά τον τραυματισμό του Covington και χάρη στην άμυνά του, παραμένει στον μελλοντικό πυρήνα της ομάδας. Κατά πόσο θα αυξηθούν τα λεπτά του, εξαρτάται κυρίως από το αν θα καταφέρουν να ανταλλάξουν τους Teague και κυρίως τον Wiggins ή αν θα το κάνουν να φανεί σαν ατύχημα. Βίντεο: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.

New Orleans Pelicans

Πρόσφατα είδα ένα βίντεο ζώων που μεγάλωσαν σε κλουβιά, χρησιμοποιήθηκαν σε εργαστηριακά πειράματα και για πρώτη φορά αφέθηκαν ελεύθερα στην εξοχή. Το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν οι νεαροί Pelicans. Ειδικότερα όσοι ήρθαν από τους Lakers.

Captain Obvious
  • Nickeil Alexander-Walker: Έκλεψε καρδιές στο Summer League. Αναπόφευκτα, θα κλέψει και τα λεπτά του παππού Redick.

Conspiracy Keanu
  • Jahlil Okafor: Τι κι αν τον κατηγορούν από την αρχή της καριέρας του πως το back to the basket στυλ του είναι ξεπερασμένο; O Okafor όπου βρίσκει χαραμάδα, αποδίδει τα μέγιστα, έχοντας μέσο όρο καριέρας 20-9 per 36. Πόσο να παίξει με τα νιάτα ο Favors, που παρά τα μόλις 28 του χρόνια θυμίζει παλαίμαχο;
New York Knicks

Οι Knicks πήραν την έννοια του μοντέρνου positionless basketball πολύ σοβαρά, μαζεύοντας φέτος έντεκα παίχτες που “μπορούν” να παίξουν forward. Ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν πως θα διαμορφωθεί το rotation, για το οποίο γίνεται ανοιχτός διαγωνισμός επιπέδου ελληνικού δημοσίου.

Στο PG η κατάσταση δεν προδιαγράφεται καθαρότερη. Το ΝΒΑ χάνει σταδιακά την πίστη του στον DSJ, ο Payton παραμένει ένας all around οργανωτής χωρίς σουτ κι ο ξεχασμένος Ntilikina ξαναβρίσκει ελπίδα με το πολύ καλό Παγκόσμιο.

Fun Fact: O Knox στην rookie χρονιά του είχε το χειρότερο ποσοστό στο NBA (37%).

Oklahoma City Thunder

Ενδιαφέρουσα και απατηλή η ομάδα της Οκλαχόμα. Τεράστια είναι τα κενά από τα οποία μπορεί να αναδυθούν παίχτες fantasy αξίας. Ρόλο κλειδί θα παίξουν οι ενδεχόμενες ανταλλαγές των CP3 και Gallinari και τι θέση θα παίζουν οι εισερχόμενοι νέοι.

Captain Obvious
  • Shai Gilgeous-Alexander: Το ότι ετοιμάζεται για breakout year δεν είναι νέο. Αυτό που πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας είναι το τι μπορεί να κάνει μετά το trade του Chris Paul.
Conspiracy Keanu
  • Hamidou Diallo: Δεν έχουν παίξει ακόμα το πρώτο τους φιλικό, αλλά καλύφθηκε online το τελευταίο εσωτερικό διπλό της ομάδας. Σε αυτό, ηγήθηκε της μιας ομάδας ο SGA κι ο Hami Diallo, από τον οποίο περιμένουμε ενδιαφέροντα πράγματα φέτος. Η νικήτρια ομάδα δεν μας έδωσε κάποιο fantasy στοιχείο, αφού πρωταγωνίστησαν οι CP3, Gallinari, Adams.

Orlando Magic

Οι θέσεις είναι καλυμμένες, κι ο διαχρονικά υποεκτιμημένος D.J. Augustin μετά από έντεκα χρόνια και οκτώ ομάδες, συνεχίζει να κλέβει θέση βασικού.

Captain Obvious
  • Jonathan Isaac: Και φέτος περιμένουμε το περίφημο breakout της “καμηλοπάρδαλης που κινείται σαν λιοντάρι” κατά τα λεγόμενα του Terrence Ross.
  • Mo Bamba: Παρ’ότι έχει τον Vucevic μπροστά του, μία λογική αύξηση των λεπτών του από τα 16 στα 20, θα τον μετέτρεπε σε πολύ χρήσιμο fantasy εργαλείο (rebs, blocks κι ένα τρίποντο).
Conspiracy Keanu
  • Markelle Fultz: Αν πάρεις Tacko Fall, σου αξίζει κι ο Fultz.
Philadelphia 76ers

Έφυγε ο Jimmy Butler, ήρθε ο Josh Richardson. Τα περιθώρια για τον απροσδόκητο fantasy παράγοντα είναι λιγοστά και περιορίζονται σε ενδεχόμενους τραυματισμούς και rest του Embiid.

Phoenix Suns

Τελευταία, έχουν γελοιοποιηθεί περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα και δικαιολογημένα. Ο Ayton αφού έπαιζε το 100% των λεπτών του σαν center πέρσι, προκάλεσε πρόσφατα δηλώνοντας πως γεννήθηκε και μεγάλωσε σαν PF.

Δεν θα διστάσουν να δώσουν χρόνο σε παίχτες που δύσκολα θα έπαιζαν αλλού. Δύσκολα κάποιος θα σταθεροποιήσει την απόδοσή του καθ’όλη την διάρκεια της σεζόν, αφού αναμένονται random rests και “τραυματισμοί”.

Captain Obvious
  • Kelly Oubre Jr.: Χρειάζονται απελπιστικά πόντους κι ο Booker δεν είναι αρκετός. Όσο είναι υγιής, θα έχει το ελεύθερο.
Conspiracy Keanu
  • Cam Johnson: Oubre και Bridges δεν έχουν χρονοδιάγραμμα επιστροφής και θα επανεκτιμηθούν κοντά στις 15 Οκτώβρη. Σε μια ομάδα που δεν βιάζεται, δεν αποκλείεται να ξεκινήσει την χρονιά βασικός ο ρουκ Cam Johnson.
  • Cheick Diallo: Άλλος ένας θρύλος των per 36, με 16 ppg και 13 rpg. Θα έρθει η μέρα που θα πάρει τον χρόνο που του αρμόζει.
Portland Trail Blazers

Όπως είπε ο Lilllard, τα ενίοτε rests είναι μια πολυτέλεια που δεν έχουν την δυνατότητα να εφαρμόσουν στην Δύση. “We can’t afford to ‘Kawhi’ it”.

Captain Obvious
  • Anfernee Simons: Αν τα πάρτυ που έδωσε στο summer league με 22 ppg σε 26 λεπτά, οι 37 πόντοι στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ή οι δηλώσεις του προέδρου Neil Olshey πως είναι ο πιο χαρισματικός παίχτης που έχουν ντραφτάρει οι Blazers τα τελευταία 15 χρόνια δεν έφτασαν, τότε δεν μπορεί να χάσατε το άρθρο του sbnation που κράτησε στην front page όλο το καλοκαίρι.

Sacramento Kings

Χωρίς υπερβολή, οι Kings έχτισαν φέτος τον βαθύτερο πάγκο της λίγκας, ελαχιστοποιώντας τον χώρο για fantasy sleepers. Θετικό στοιχείο το γεγονός ότι και φέτος θα παίξουν σε ταχύτατο pace, προσφέροντας νούμερα για πολλούς.

San Antonio Spurs

Δεν μπορεί να εμπιστευτεί κάποιος μια ομάδα που εδώ και δεκαετίες εφαρμόζει εσωτερικό load management στο rotation. Ανυπομονούμε για το breakout του Dejounte που καθυστέρησε ένα χρόνο λόγω τραυματισμού και περιμένουμε το κουαρτέτο Dejounte, White, Forbes, Walker (άψογο summer league) να μοιραστεί τις δυο θέσεις δίπλα στον DeRozan, με τους βετεράνους Mills και Belinelli να παραμονεύουν.

Toronto Raptors

Ποιος θα ξεκινάει shooting guard και small forward; Πόσο θα αντέξει ο Lowry; Θα χάσει ποτέ πρωτάθλημα στην καριέρα του Patrick McCaw;

  • Norman Powell: Κάθε χρόνο του χαρίζονται μερικά παιχνίδια στην βασική πεντάδα αλλά ποτέ δεν κατάφερε να καθιερωθεί. Ήρθε η ώρα; “Προσπαθώ να βάλω στο κεφάλι του coach ότι είμαι βασικός” είπε κι έδειξε τον δρόμο.

  • Fred VanVleet: Παλεύει εξίσου για την θέση του βασικού combo guard, αλλά στα 6’0 είναι δύσκολο να κερδίσει τον Powell, παρ’ότι του δόθηκε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα playoffs συγκριτικά με τον Norman. Ούτως ή άλλως, ο Lowry στα 33 του, δύσκολα θα χάσει λιγότερα από τα 15-20 παιχνίδια και θα δώσει τον χώρο που χρειάζεται στο μικρό θωρηκτό.
Conspiracy Keanu
  • OG Anunoby: Είναι η λογική λύση για το SF, μετά από μια σεζόν που έζησε στην σκιά του Kawhi και πολλών μικροτραυματισμών. Επίσης είναι ο μόνος εκ των Hollis-Jefferson και Stanley Johnson που από το τρίποντο μπορεί να πετύχει το ταμπλό. Παρ’όλα αυτά, έχετε υπόψη και τους τρεις.
Utah Jazz

Ακόμα μια γεμάτη ομάδα με καθορισμένους ρόλους, με την οποία δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε ιδιαίτερα. Θα αναφέρουμε ακόμα ένα τέρας που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη και δυστυχώς έχει κολλήσει πίσω από τον Gobert στην σύντομη καριέρα του. ο Tony Bradley όπου βρίσκει ηλιαχτίδα φωτός, διαλύει τα πάντα στο πέρασμά του. Την χρονιά που μας πέρασε είχε 17-15 per 36 min, 20-11 στο summer league και 15-9 δυο σεζόν στο G-League. Όταν έρθει η στιγμή να γίνει RFA το καλοκαίρι του 2021, σοφός θα είναι ο GM που θα τον πλησιάσει.

Washington Wizards

Θα διεκδικήσουν επάξια μία από τις τελευταίες θέσεις της λίγκας χάρη στην έλλειψη ταλέντου, στο κακό management και στην αρνητική αύρα που διέπει ομάδα και fanbase. Προσευχόμαστε για τον Beal που θα παίζει ολομόναχος σε μια ομάδα που θα χάνει αλλεπάλληλα. Σαν να μην έφταναν αυτά, η χρονιά αρχίζει με επτά τραυματίες.

  • Rui Hachimura: Επιλέχθηκε στο #9 και θα πάρει όσο χρόνο θέλει ο μαύρος σαμουράι, με τον Bertans να τον υποστηρίζει στο PF.
  • Thomas Bryant: Εύκολα μπορεί να αναδειχθεί στους πρώτους σκόρερ της ομάδας, μετά το πολύ καλό περσινό τελείωμα (12-8 post All-Star, 18-11 per 36).
Conspiracy Keanu
  • Small Forward: Χαοτική η κατάσταση με τον βετεράνο C.J. Miles σαν ασφαλή αλλά αχρείαστη λύση. Τον Troy Brown σαν λογική επιλογή για να μπορέσει να εξελιχθεί σαν sophomore και τον Admiral Schofield σαν καλή σκέψη για να “ψηθεί” όντας rookie. Plot twist: είναι όλοι τραυματίες και αμφίβολοι για την πρεμιέρα.
The following two tabs change content below.
Αιρετικός Βουδιστής, θεοσεβούμενος αθεόφοβος, σκληροπυρηνικός συνομωσιολόγος, vegan αστρολόγος, αντικοινωνικός κοινωνιολόγος, πιστεύει στους εξωγήινους. Έχει περάσει περισσότερες ώρες ξύπνιος τη νύχτα βλέποντας NBA απ’ότι στο φως του ήλιου. Εμμονικός Fantasy Commissioner από το 2002, στις πιο «βαθιές» λίγκες του πλανήτη. Αν έπαιζε στο NBA, θα έστηνε αγώνες για να κερδίσει η ομάδα του στο fantasy. ΝΒΑ blogger από το 2007. Ακόμα πιστεύει πως ο Donté Greene θα γίνει All-Star.

References
1 Πότε δεν κατάλαβα πώς το “Lucky” (Λάκι) Luke, έγινε “ΛΟΥκι
2 Ελεύθερη μετάφραση του όρου από την IOC Consensus δήλωση που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Sports Medicine το 2016.