Mid-Season NBA Power Rankings

Posted on Jan 19 2017 - 11:26am by Stavros Marinos

Είμαστε στα μέσα της μιας τρελής χρονιάς, αναφορικά με την εξέλιξη της ομαδικής επίθεσης και της ατομικής τεχνικής. Το ταλέντο είναι περισσότερο από ποτέ και το spacing απλώνεται στις άκρες του γηπέδου. Η σεζόν 2016-17 είναι με διαφορά η ιστορικά πρώτη σε τρίποντα, σε eFG%, σε λιγότερα λάθη και λιγότερα επιθετικά rebounds. Η νέα εποχή του μπάσκετ μεγαλώνει μπροστά στα μάτια μας, κι αυτά είναι τα Mid-Season NBA Power Rankings:

Σημείωση: Τα ρεκόρ των ομάδων είναι επικαιροποιημένα μέχρι το διήμερο 18/1 και 19/1. 

warriors logo small

Rank
Change
Record
Last 10
1
-
35-6
8-2

Για το Warriors bandwagon: Τριανταπέντε πόντοι διαφορά, γελοιοποίηση του LeBron για το flop και επαναφορά του ψυχολογικού πλεονεκτήματος στο Golden State, για να μην ξεχνάμε ποια ομάδα πέτυχε πέρυσι το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών. Δεν θα μπορούσε κανείς άλλος να είναι πρώτος στα Power Rankings, και αυτό δεν θα αλλάξει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Για το Cavs bandwagon: Ανήσυχα κοιμήθηκαν οι παίχτες των Warriors μετά την νίκη τους επί των Cavaliers, με 35 πόντους, την Δευτέρα το βράδυ. Ακατάπαυστες αγχωτικές σκέψεις τους βασάνισαν το μυαλό όπως “μήπως έπρεπε να τους κερδίσουμε με μικρότερη διαφορά; Μήπως καλύτερα να χάναμε;”. Κι όλα αυτά, γιατί πέρσι τέτοιες μέρες επικρατούσαν επί του Cleveland με 34 πόντους, βάζοντας τη βάση για την σεζόν της μαρμότας που όλοι ξέρουμε που κατέληξε. O Green επιβεβαίωσε πόσο αντιπαθητικός είναι, αφού στην περιβόητη σύγκρουση με τον LeBron, ζήτησε flopping ενώ ήταν καθαρό flagrant foul, οι Warriors πήραν μια νίκη-χάρισμα για να επαναπαυτούν, και ο Kerr δεν ξέχασε να εμφανιστεί στην συνέντευξη τύπου με μπλουζάκι Spiritual Gangster, θυμίζοντας σε όλους μας πως σε μόλις δυο χρόνια, αυτή η ομάδα μετέτρεψε την συμπάθεια σε ποζεριά και υπεροψία.

Cavaliers logo

Rank
Change
Record
Last 10
2
-
29-11
6-4

Μέχρι την τελευταία στιγμή, οι Cavaliers ετοιμάζονταν να “pull a Popovich” και να ξεκουράσουν τους Big 3 στο Oakland. Λίγες ώρες πριν τον αγώνα, αποφάσισαν να “κατεβούν” κανονικά έτσι ώστε να “ωφεληθούν από την πολυτιμότητα της επανάληψης” κερδίζοντας το Golden State για πέμπτη συνεχή φορά. Τέτοια αναποφασιστικότητα όμως, δεν θα μπορούσε να οδηγήσει αλλού παρά στην συντριβή. H εμπειρία του παιχνιδιού εναντίον των Warriors είναι σαν να παίζεις video game σε God mode. Ένα δευτερόλεπτο αφηρημάδας και η διαφορά έχει εκτοξευθεί στους 35.

San Antonio Spurs Logo

Rank
Change
Record
Last 10
3
-
31-9
7-3

Είναι βαρετό πλέον να αναφερόμαστε στην απόσυρση του Duncan, και στους Parker και Ginobili που έχουν πλέον υποβιβαστεί σε ρολίστες. Εδώ και καιρό, οι καλύτεροι παίχτες της ομάδας είναι ο Kawhi κι ο Aldridge (οι μόνοι που παίζουν πάνω από 30 λεπτά), και οι Spurs εξακολουθούν να λειτουργούν αθόρυβα και αποδοτικά, βρισκόμενοι τέσσερις νίκες πίσω από τους Warriors. Οι fans σιωπηλά παραπονιούνται δικαίως πως ο Gasol είναι ανίκανος να παίξει άμυνα, αλλά αυτά είναι first world problems, όταν είσαι δεύτερος στη Δύση και οδεύεις ολοταχώς προς ακόμα ένα playoff berth με πλεονέκτημα έδρας.

Houston Logo

Rank
Change
Record
Last 10
4
+4
32-11
8-2

Κάπου εδώ κλείνει η πρώτη βαθμίδα του NBA, με τους Rockets να είναι η ευχάριστη έκπληξη. Ενώ παραμένουν στις καλύτερες επιθετικά ομάδες της λίγκας (#3), έχουν καταφέρει να βελτιωθούν κι αμυντικά, ανεβαίνοντας από την 27η, στην 17η θέση σε Defensive Rating. Αυτό τους έχει προβιβάσει κι επίσημα πλέον στην ελίτ του NBA, αφού επιδεικνύουν φόρμα εντυπωσιακής σταθερότητας από την αρχή της χρονιάς. Δείχνουν οι μόνοι ικανοί να παλέψουν με τους Spurs για την δεύτερη θέση της Δύσης. Fun fact: Οι Grizzlies είναι η μόνη ομάδα που έχει βρει το κουμπί τους και τους έχει κερδίσει δύο φορές.

Boston Celtics logo

Rank
Change
Record
Last 10
5
+4
26-15
8-2

Τελευταία φορά που κάποιος Celtic είχε πάνω από 28 ppg, ήταν ο Larry Bird το 1988. O Isaiah Thomas είναι τέταρτος σε scoring στο NBA με σεβαστά ποσοστά, και δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει την Βοστόνη να πέσει κάτω από την τρίτη θέση της Ανατολής.

Αυτό όμως δεν παύει να μας θυμίζει το λόγο που οι Sacramento Kings τον είχαν ανταλλάξει το 2012, για δύο φέτες ψωμί. Ο Thomas πήρε το όνομά του από ένα χαμένο στοίχημα του πατέρα του, ο οποίος αναγκαστικά τον βάπτισε Isaiah, αφού οι Lakers έχασαν τους Τελικούς από τους Pistons το 1989. Χαμένο στοίχημα φαίνεται να είναι και η πίστη των Celtics σε αυτόν, αφού όταν βρίσκεται στον πάγκο, η άμυνά τους βελτιώνεται τόσο αισθητά, που δέχονται 12 πόντους λιγότερους (per 100 possessions). Το ακριβώς αντίστροφο όμως ισχύει για την επίθεσή τους, αναγκάζοντάς τους να κρατούν αυτό το δίκοπο μαχαίρι, μέχρι κάποιο PG ονόματι Irving, Lowry, Wall ή ίσως Kemba Walker να τον ποδοπατήσει στα playoffs.

toronto-raptors-new

Rank
Change
Record
Last 10
6
-1
27-13
5-5

Σταθερά πίσω από τους Cavaliers για την κορυφή της Ανατολής, οι Raptors φαίνεται να βρίσκονται πάντα ένα βήμα πίσω από την υπέρβαση. Αυτό επιβεβαιώνεται με το ρεκόρ 5-5 που έχουν τις τελευταίες εβδομάδες, με ήττες από ομάδες όπως οι Rockets, Warriors και Spurs, που θα έπρεπε να κερδίσουν για να αποδείξουν πως είναι έτοιμοι για το “we believe”.

clippers logo

Rank
Change
Record
Last 10
7
-3
29-14
7-3

Λίγο μετά τον τραυματισμό του Griffin στις 20/12, οι Clips αποσυντονίστηκαν χάνοντας έξι σερί αγώνες. Με την έλευση του 2017, ο Chris Paul ανέλαβε δράση, συσπείρωσε την ομάδα και με επτά συνεχόμενες νίκες κατάφεραν να νιώθουν υπερήφανοι έχοντας με διαφορά την καλύτερη άμυνα του NBA για τον Ιανουάριο. Λίγο κράτησε η χαρά, αφού ο Paul υπέφερε τον παραδοσιακό δίμηνο τραυματισμό, στον οποίο υποκύπτει κάθε δύο χρόνια περίπου. Με τους Big 3 υγιείς στο παρκέ, είναι ίσως η μόνη “what if” ομάδα που στο πίσω μέρος του μυαλού μας πιστεύουμε ότι έχει ελπίδα να κάνει κάποιο upset στα βαθιά playoffs.

jazz logo small

Rank
Change
Record
Last 10
8
-1
27-16
7-3

Σειρά του Rodney Hood να χάσει δύο εβδομάδες, και δεν έχουν τελειωμό οι τραυματισμοί για τη Utah, που δεν της επιτρέπουν να ρολάρει με φουλ ρόστερ. Παρά την πέμπτη θέση στη Δύση, παραμένουν σταθερή δύναμη με την καλύτερη άμυνα της λίγκας. Ανησυχητικό το γεγονός πως έχουν ρεκόρ 2-7 εναντίον των επτά καλύτερων ομάδων της περιφέρειας, αλλά ποιος μπορεί να παραπονεθεί για μια από τις πιο υγιείς “νέες” ομάδες;

atlanta

Rank
Change
Record
Last 10
9
+4
24-17
9-1

Μπορεί μέχρι πριν λίγες εβδομάδες να ετοιμάζονταν για διάλυση και πλήρες rebuilding, μπορεί ο Millsap να ήταν με το ένα πόδι εκτός ομάδα προς ανταλλαγή, μπορεί τον τελευταίο μήνα να είχαν το πιο εύκολο πρόγραμμα στο ΝΒΑ, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται να τους αγνοήσουμε άλλο στα Power Rankings. Οι Hawks είναι η μόνη ομάδα στη λίγκα με ρεκόρ 9-1 στα τελευταία δέκα παιχνίδια, και είτε θέλουμε, είτε όχι, βρίσκονται σε άνετη πορεία για τα playoffs της Ανατολής.

memphis Grizzlies logo

Rank
Change
Record
Last 10
10
+4
25-18
5-5

“Δείτε πως ήταν και πως έχει γίνει!” λέει ο τίτλος του clickbait link, κι όταν το πατάς για να ικανοποιήσεις την περιέργειά σου, ξέρεις ότι είναι ήδη πολύ αργά και το έχεις μετανιώσει. Κάπως έτσι νιώθει κάποιος όταν αποφασίζει να δει αγώνα των Grizzlies, για να κατανοήσει πως γίνεται να έχουν ρεκόρ 4-0 εναντίον των Warriors και των Rockets, και ταυτόχρονα 8-10 εναντίον της ταπεινής Ανατολής. Σκληροτράχηλοι κι ελάχιστα αθλητικοί, ασταθείς και ικανοί για το καλύτερο και το χειρότερο. Σε κάθε αγώνα αναρωτιέσαι αν οι Gasol και Randolph θα πάνε για σουβλάκια μετά το ματς κι αν ο λόγος που ο Parsons είναι μονίμως τραυματίας οφείλεται στο ότι τον δέρνει κάθε βράδυ ο Tony Allen για το συμβόλαιο $ 95 εκατ. που παράλογα του χαρίστηκε το καλοκαίρι.

oklahoma city thunder logo

Rank
Change
Record
Last 10
11
-5
25-18
5-5

Όλος ο πλανήτης είχε περιέλθει σε κατάσταση τρομακτικής αναρχίας και βίας. Οι πάντες έχουν μεταμορφωθεί σε τερατόμορφα αλογάκια της Παναγίας που αλληλοσκοτώνονται, μετά τον αποτυχημένο ορό του Rick να θεραπεύσει τον πληθυσμό. Ποιος θα περίμενε το φίλτρο αγάπης που είχε δώσει στον εγγονό του για να τον ερωτευτεί μια συμμαθήτριά του, να οδηγήσει σε μια παρανοϊκή συντέλεια του κόσμου; Πετώντας πάνω από το αλλόκοτο χάος με το διαστημόπλοιο, και λίγο πριν αφήσει το αντίδοτο σε αέρια μορφή στην ατμόσφαιρα, είπε στον Morty: “κοίτα καλά κάτω Morty, και απορρόφησέ την εικόνα, γιατί ξέρεις, αυτό είναι κάτι που δεν θα ξαναδείς ποτέ. Όταν θα τραβήξω το μοχλό, όλα θα επανέλθουν στο φυσιολογικό. Κοίτα λίγο ακόμα, έχει ενδιαφέρον”.

~ Rick and Morty S01E06 “Rick Potion No.9”

 wizards logo small

Rank
Change
Record
Last 10
12
+13
21-19
7-3

Βρισκόμαστε στη ζώνη του λυκόφωτος. Δεκατρείς παραπάνω θέσεις οι Wizards; Σοβαρά τώρα; Κι όμως. Δώδεκα ομάδες στα μεσαία στρώματα του NBA βρίσκονται σε απόσταση 4-5 νικών μεταξύ τους. Όλα είναι δυνατά και οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί από τα αλώνια των χαμηλών picks της λοταρίας μέχρι τα σαλόνια των τελευταίων seeds των playoffs. Οι Wizards δεν έγιναν ξαφνικά ομαδάρα. Απλώς τακτοποίησαν τα βασικά, κι έχουν 11 σερί νίκες στην έδρα τους. Κάτι που είχε να γίνει από το 1989, όταν ακόμα ονομάζονταν Bullets. Αν η σεζόν ξεκινούσε 1η Δεκέμβρη, οι Wizards θα ήταν μια ανάσα από την πρώτη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 15-8.

pacers small alt

Rank
Change
Record
Last 10
13
+4
21-19
6-4

Είχαν το πιο εύκολο πρόγραμμα του ΝΒΑ μέχρι σήμερα, κι έχουν να παίξουν με ομάδα-φόβητρο από τις αρχές Δεκεμβρίου. Για αυτό και χαριστικά θα δώσουμε στους Pacers το #13 των Rankings, μιας και βρίσκονται ακόμα σε θετικό ρεκόρ και στην έκτη θέση της Ανατολής. Πάσχουν από την ίδια αρρώστια με τους Wizards: τουρίστες στα εκτός έδρας, και γίγαντες στα εντός. Ο Paul George που στο μυαλό μας είναι 32, στην πραγματικότητα μπαίνει στο prime του και τα 26 του, ενώ ο Myles Turner θα γίνει αναπόφευκτα το next big thing στο NBA. Ο Φεβρουάριος κι ο Μάρτιος προβλέπονται αδίστακτοι, και δύσκολα θα κρατηθούν στην οχτάδα.

Μilwaukee bucks logo

Rank
Change
Record
Last 10
14
+2
20-20
5-5

Πέρσι, άρχισε να εκδηλώνεται δειλά ένα νέο ενδιαφέρον του Έλληνα προς το ΝΒΑ. Φέτος το breakout του Αντετοκούνμπο που πλησιάζει να γίνει ο μοναδικός παίχτης στην Ιστορία που θα τελειώσει τη σεζόν πρώτος στην ομάδα του σε πόντους, assists, rebounds, κλεψίματα, τάπες και ποσοστό ευστοχίας, οδήγησε στον παραλογισμό του #NBAVOTE, σε μια γραφική προσπάθεια του Έλληνα να ξεφύγει από την καθημερινή του μιζέρια. Τις τελευταίες μέρες όμως, εμφανίστηκε κάτι έντονα ανησυχητικό στο facebook newsfeed μου, μετά την ήττα των Bucks από τους 76ers, όπου οι δύο πιο συμπαθητικές προσωπικότητες του φετινού ΝΒΑ (Γιάννης και Embiid), αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά:

“ΜΗ ΓΥΡΙΣΕΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ. ΑΜΠΑΛΕ ΚΙΝΤ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ 5ΑΡΙ. ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ??? ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΨΗΛΟ ΚΟΡΜΙ ΓΙΑ ΑΜΥΝΑ. ΠΡΟΕΔΡΕ ΚΑΝΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ!!1!”

Τα παραπάνω σοφά λόγια δεν απείχαν πολύ από την πραγματικότητα, αφού ο Embiid κατάπιε1)Προκλητική μεταφορά. τον Γιάννη στην επίθεση, αναγκάζοντάς τον να υποπέσει σε τρία φάουλ πάνω του και τελικώς να αφήσει το παιχνίδι νωρίς με έξι. Το ερώτημα είναι: θα προλάβει να επιστρέψει φέτος ο Middleton για το playoff party;

bulls small

Rank
Change
Record
Last 10
15
-5
21-22
5-5

Μετά βίας κρατιούνται στην μάχη για τα playoffs, χάρη στη θεαματική χρονιά του Jimmy Butler που καθιερώνεται φέτος στην αφρόκρεμα του NBA. Ηρωικός ο Wade, παραμένει διαμάντι στα 35 του. Κατά τα αλλά, είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο μονόφθαλμος ανάμεσα στους τυφλούς της Ανατολής και να τους κλέψει το όγδοο seed. Όπως ήταν αναμενόμενο από το καλοκαίρι, είναι τελευταίοι σε ευστοχία στα τρίποντα. Παραμένουν ζωντανοί χάρη στην σχετικά καλή άμυνα και στην πρωτιά τους στα επιθετικά rebounds, που τους δίνει και την πρώτη θέση σε 2nd chance points.

blazers logo small

Rank
Change
Record
Last 10
16
+2
18-25
5-5

Ενώ το σταδιακό ξίνισμα μούρης ξεκινάει λίγο μετά την τρίτη-τέταρτη θέση των standings στην Ανατολή, αντίστοιχα ο γκρεμός της Δύσης βρίσκεται αμέσως μετά το έβδομο seed. Κάπου εκεί οι Blazers προσπαθούν να επιβιώσουν με το πιο κοντό backcourt του NBA. Ψίθυροι ακούγονται τελευταία για το κατά πόσο μπορούν Lillard και McCollum να συνυπάρξουν μακροπρόθεσμα, με τον δεύτερο να κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εύνοια του κόσμου. Οι Blazers παλεύουν για τα playoffs λόγω των δαιμόνιων κοντών τους, αλλά είναι ανίκανοι για κάτι παραπάνω αφού βρίσκονται στην 27η θέση σε Defensive Rating.

Hornets Logo

Rank
Change
Record
Last 10
17
-6
20-21
3-7

Μέσα σε δύο εβδομάδες βρέθηκαν από την 3η θέση των standings, στην 9η κι εκτός playoffs. Αυτή είναι η άγρια ομορφιά μετριότητα της Ανατολικής Περιφέρειας και οι Hornets δεν έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από αυτή. Το μακροβούτι οφείλεται στο δύσκολο πρόγραμμα του Ιανουαρίου και στις έξι συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες. Η άλλοτε γρανιτένια άμυνά τους, έχει υποκύψει και βρίσκεται στην 21η θέση (DefRtg) αυτόν τον μήνα. Παραμένουν όμως φαβορί για μια από τις θέσεις της γαλαρίας των ανατολικών playoffs.

Denver Nuggets Logo

Rank
Change
Record
Last 10
18
+4
17-23
5-5

Οι Nuggets είναι οι εβδομαδιαίοι ενοικιαστές του όγδοου και τελευταίου seed της Δύσης. Μετά από πέντε σερί ήττες, κέρδισαν τους Pacers στην Αγγλία, κι ο Coach Malone πρότεινε η ομάδα να κάνει relocation στο Λονδίνο (κλάμα οι Sonics fans). Το Denver είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις ομάδων που είναι πρώτη σε rebounds, και 29η σε Defensive Rating. Κάτι που -όπως αναφέρει το ESPN- έχει να συμβεί στο NBA από τους San Diego Clippers, το 1983-84. Μαζί με τους πολύπαθους Nets, είναι οι μόνες ομάδες με πάνω από 10 παίχτες με τουλάχιστον ένα λάθος σε κάθε παιχνίδι.

pelicans small

Rank
Change
Record
Last 10
19
+1
16-26
5-5

Με τον Jrue Holiday υγιή, οι Pelicans φλερτάρουν με το 0.500 (14-16). Ένα ρεκόρ που εύκολα θα τους τοποθετούσε στην 8η θέση της Δύσης. Η πρόσφατη επιστροφή και του “Τιρέκε” (ναι, κάποτε έτσι το είχα διαβάσει σε γνωστή ελληνική εφημερίδα) Evans, πιθανότατα τους καθιστά το πρώτο φαβορί για την κατάληψή της.

philadelphia small

Rank
Change
Record
Last 10
20
+8
13-26
6-4

Ποια είναι η μόνη από τις 14 ομάδες της λοταρίας που έχει θετικό ρεκόρ στους τελευταίους 10 αγώνες; Ναι, είναι οι Philadelphia 76ers!!! Τρία χρόνια τους πήρε για να επαναλάβουν ένα three game winning streak, και οι πρώτες ακτίνες φωτός εισβάλλουν από τις χαραμάδες του Process μετά από χρόνια γέλωτα. Τι κι αν είναι ο μόνος ψηλός με τόσα πολλά λάθη; O Embiid μας έχει πείσει ότι θα είναι ένας από τους μεγάλους αστέρες της επόμενης δεκαετίας. Ο Ben Simmons ετοιμάζεται για ντεμπούτο και οι 76ers, χωρίς να το έχουμε συνειδητοποιήσει, έχουν την 5η καλύτερη άμυνα από τις αρχές Δεκεμβρίου. WTF?

Pistons small

Rank
Change
Record
Last 10
21
-9
19-24
4-6

Τροφή για σκέψη:

  • Reggie Jackson: $80 εκατομμύρια συμβόλαιο, 2015-2020.
    • Ρεκόρ Pistons χωρίς τον Jackson: 11-10
    • Ρεκόρ Pistons με τον Jackson: 8-14
  • Andre Drummond: $125 εκατομμύρια συμβόλαιο, 2016-2021.
    • Offensive – Defensive Rating των Pistons με τον Drummond στο παρκέ: 102 – 108.4
    • Offensive – Defensive Rating των Pistons με τον Drummond στον πάγκο: 103.9 – 99.2

Orlando Magic logo

Rank
Change
Record
Last 10
22
+5
17-26
2-8

Δεν υπάρχει πιο απρόβλεπτη και αναξιόπιστη ομάδα. Μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, οι Magic είχαν την 5η καλύτερη άμυνα στο NBA. Από τότε έχουν την 28η. Έχουν ένα από τα καλύτερο ρεκόρ εκτός έδρας στην Ανατολή, κι ένα από τα χειρότερα εντός. Τίποτα δεν βγάζει νόημα, και οι Magic είναι από τις πιο σίγουρες ομάδες για ένα ή παραπάνω trade, κυρίως σε σχέση με την frontcourt τους.

kings logo small

Rank
Change
Record
Last 10
23
+1
16-24
3-7

Δύσκολο πρόγραμμα; Ναι. Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το πρόσφατο ρεκόρ 1-6 στα εντός έδρας, για ομάδα που θέλει να μπει στα playoffs από την πίσω πόρτα. Ούτε και οι ίδιοι ξέρουν αν θέλουν να αναπτύξουν μια νέα ομάδα ή να μπαλώσουν με trade τα τεράστια κενά με κρυφή ελπίδα ένα τουριστικό ταξίδι στην post season για τέσσερις αγώνες. Το σίγουρο είναι ότι οι Kings αυτή τη στιγμή αφήνουν τους νέους τους στον πάγκο και παίζουν με την τρίτη πιο ηλικιωμένη βασική 5άδα του ΝΒΑ (μετά τους Grizzlies και τους Spurs), ενώ οι φήμες για Rubio πληθαίνουν.

knicks small

Rank
Change
Record
Last 10
24
-9
18-24
2-8

Ποιος δεν το περίμενε; Οι Knicks σταδιακά διαλύονται εκ των έσω, όπως κάθε χρόνο αυτόν τον αιώνα. Από τα συμβόλαια του Marbury και του Eddy Curry, μέχρι τον Amar’e και τον Noah. Ατελείωτες λάθος επιλογές εν μέσω παράλογων προσδοκιών. Ευτυχώς που υπάρχει ο Porzingis και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ο Carmelo φαίνεται να ξαναπιέζει για trade σαν μικρό παιδί (όπως τον καιρό που κατάφερε να φύγει από το Denver), ενώ ο πάντα υπερεκτιμημένος Phil Jackson, παριστάνει την αυθεντία από μακριά.

Minnesota Logo

Rank
Change
Record
Last 10
25
-2
14-28
4-6

Σε μια εποχή που μέχρι και οι ψηλοί πλέον σουτάρουν χωρίς δισταγμό από οποιαδήποτε απόσταση, είναι αμήχανο ως και δύσκολο να επιβιώσει ομάδα με βασικό PG τον Rubio. Παρότι η πάσα του είναι έργο τέχνης, η ομάδα δείχνει έτοιμη να τον ανταλλάξει και να δώσει τα κλειδιά στον rookie, Kris Dunn. Χωρίς να φταίει μόνο αυτός φυσικά, οι Wolves έχουν υποβάλει τον εαυτό τους σε πολύ χαμηλό ρυθμό (26ο pace) και σε πολλά λάθη (26οι). Κάτι που δεν βγάζει νόημα όταν έχεις τόσο αθλητικό και νεανικό ρόστερ.

Dallas Mavericks logo

Rank
Change
Record
Last 10
26
+3
14-27
5-5

Ποιος παίχτης κάνει πιο συχνά isolations από τον Harden και τον Carmelo και σκοράρει καλύτερα κι από τους δυο; Ο Harrison Barnes. Είναι πρώτος σε iso στο NBA κι όπως φαίνεται για καλό λόγο. Ακόμα δυσκολεύεται να κερδίσει αρκετά φάουλ, αλλά υπό τον Carlisle και με τα συστήματα που κάποτε άνηκαν στον Dirk, έχει πλέον εξελιχθεί σε εξαίρετο σκόρερ. Κάτι που είναι ομολογουμένως δύσκολο και σπάνιο σε τέτοια ποσοστά (48%), όταν η ομάδα σου βολοδέρνει στην ούρα της βαθμολογίας.

lakers small

Rank
Change
Record
Last 10
27
-8
15-31
3-7

dunk-party

suns logo small

Rank
Change
Record
Last 10
28
-2
13-28
4-6

Τι είναι πιο γλυκό από μια κρέπα μερέντα-μπισκότο με κρέμα ζαχαροπλαστικής και παγωτό cookies; Το jumper του Devin Booker. Είναι από τα πιο smooth shot mechanics που έχουν περάσει ποτέ. Η παρατήρηση του σουτ του είναι ικανή να σε γεμίσει με μια βαθιά αίσθηση ευδαιμονίας και ψυχικής ολοκλήρωσης. Την στιγμή που η μπάλα θα περάσει το διχτάκι, ξέρεις πως όλα στη ζωή σου θα πάνε καλά. Με back to back 39 πόντους την τελευταία εβδομάδα, κανένας δεν ενοχλείται που οι Suns βρίσκονται στην τελευταία θέση της Δύσης. Έχουν τόσα πολλά να περιμένουν τα επόμενα χρόνια.

Miami Heat logo

Rank
Change
Record
Last 10
29
-8
12-30
2-8

Παρατηρώντας την κατάσταση των Heat, θα έπρεπε να υπάρχει ένα διάχυτο συναίσθημα γκρίνιας και μιζέριας, σαν να διαβάζεις σχόλια σε ελληνική ειδησεογραφική σελίδα. Οι Winslow χάνει τη χρονιά, ο Richardson δεν μπορεί να μείνει υγιής για σοβαρό χρονικό διάστημα, οι fans αναρωτιούνται αν τελικά ο Whiteside άξιζε $98 εκατ. για τέσσερα χρόνια, κι ο Dragic είναι έτοιμος για trade. Κανείς όμως δεν παραπονιέται, γιατί οι Heat είναι ένα franchise χορτασμένο από τίτλους. Υπομονετικά σχεδιάζουν το μέλλον, κι απολαμβάνουν τον James Johnson να διανύει μια εξωτική χρονιά με career highs σε όλες τις κατηγορίες, ενίοτε να κατεβάζει μπάλα ή να φωνάζει “πικερόζ”. Ποιος; Ο James Johnson (στη λάθος μεριά του βίντεο).

Brooklyn small

Rank
Change
Record
Last 10
30
-
8-33
0-10

this-is-fine

The following two tabs change content below.
Αιρετικός Βουδιστής, θεοσεβούμενος αθεόφοβος, σκληροπυρηνικός συνομωσιολόγος, vegan αστρολόγος, αντικοινωνικός κοινωνιολόγος, πιστεύει στους εξωγήινους. Έχει περάσει περισσότερες ώρες ξύπνιος τη νύχτα βλέποντας NBA απ’ότι στο φως του ήλιου. Εμμονικός Fantasy Commissioner από το 2002, στις πιο «βαθιές» λίγκες του πλανήτη. Αν έπαιζε στο NBA, θα έστηνε αγώνες για να κερδίσει η ομάδα του στο fantasy. ΝΒΑ blogger από το 2007. Ακόμα πιστεύει πως ο Donté Greene θα γίνει All-Star.

References
1 Προκλητική μεταφορά.

2 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. Paschalis Valtsianis January 19, 2017 at 12:45 -

    Γενικά ο Drummond είναι τόσο κακός αμυντικός?