MoneyBall: 2017 CBA (part III)

Posted on Jul 26 2017 - 10:51am by Nicolas Radicopoulos

Στις 19 Ιανουαρίου 2017 η λίγκα του ΝΒΑ και η Ομοσπονδία των Παιχτών (National Basketball Players Association – NBPA)  υπέγραψαν τη νέα CBA (Collective Bargaining Agreement), τη 2017 CBA, όπως καλείται, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από την 01 Ιουλίου 2017. Η νέα αυτή σύμβαση θα έχει εφταετή διάρκεια, καλύπτοντας χρονικά την περίοδο από τη σεζόν 2017-18 ως και τη σεζόν 2023-24. Και οι δύο αντισυμβαλλόμενες πλευρές, η Λίγκα και η Ομοσπονδία των Παιχτών, έχουν τη δυνατότητα να καταγγείλουν τη σύμβαση, τερματίζοντάς την, μετά τη σεζόν 2022-23, ενημερώνοντας σχετικά τον έτερο συμβαλλόμενο το αργότερο μέχρι την 15η Δεκεμβρίου του 2022.

Μέσα από την στήλη MoneyBall του TheBallHog.Net θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε και να αναλύσουμε τις βασικότερες των αλλαγών που η καινούρια σύμβαση επιφέρει στον μαγικό κόσμο, πίσω από τον Μαγικό -αγωνιστικό- Κόσμο του ΝΒΑ, τον κόσμο των front offices των 30 ομάδων της λίγκας, έναν κόσμο από τον οποίον εξαρτάται -διαρκώς σε σημαντικότερο βαθμό- η αγωνιστική απόδοση των ομάδων, μιας και από τα εκεί δεδομένα και τις εκεί αποφάσεις, όπως αυτές καθορίζονται και περιορίζονται από την εκάστοτε CBA, διαμορφώνεται το αγωνιστικό σύνολο που κάθε ομάδα θα διαθέτει μες στη σεζόν.

Εν είδει disclaimer, να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα κείμενα, όπως φανταζόμαστε είναι εύλογο, δεν αποτελούν πρωτότυπη δουλειά ως προς το περιεχόμενό τους, αλλά μεταφράσεις νομικών και οικονομικών κειμένων, μεταφορές και αποδόσεις εννοιών, σε μια -αρκετά επίπονη, είναι η αλήθεια- προσπάθεια εκλαϊκευσης και απλουστευμένης απόδοσης, άλλων λιγότερο, κι άλλων περισσότερο, σύνθετων εννοιών. Οι πηγές που χρησιμοποιήθηκαν για τον συγκεκριμένο σκοπό αναφέρονται στο τέλος των κειμένων. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι όροι που έχουν αναλυθεί εκτενώς στα προηγούμενα κείμενα της στήλης MoneyBall, μέσα στα πλαίσια παρουσίασης και ανάλυσης των ισχύοντων της προηγούμενης CBA – αλλά και της ιστορικής εξέλιξης κάποιον βασικών εννοιών των CBAs γενικότερα-, δεν θα επεξηγούνται ξανά εντός του παρόντος κειμένου, ούτε θα γίνονται τακτικές παραπομπές στα προηγούμενα αυτά κείμενα, για την αποφυγή της τακτικής αυτοαναφορικότητας, αλλά και της κόπωσης του αναγνώστη, οπότε καλό θα ήταν ο όποιος ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί αρχικά στα προηγούμενα κείμενα της στήλης.

Συλλογική Σύμβαση NBA
2017 CBA (Collective Bargaining Agreement)

(συνέχεια από το 2017 CBA (part I) και 2017 CBA (part II))

Restricted Free Agency

Οι ακόλουθες είναι οι αλλαγές που έλαβαν χώρα αναφορικά με τους Restricted Free Agents:

Χρονικό Περιθώριο Ισοφάρισης μιας Πρότασης. Η χρονική περίοδος που έχει δικαίωμα μια ομάδα να ισοφαρίσει πρόταση που έχει αποδεχθεί Restricted Free Agent παίχτης της μειώνεται με τη νέα CBA από τρεις μέρες σε δύο.

Αποδοχή Προσφοράς Συμβολαίου κατά τη διάρκεια του Moratorium. Ένας παίχτης που είναι RFA μπορεί να υπογράψει προσφορά συμβολαίου κατά τη διάρκεια του Moratorium. H ομάδα της οποίας ήταν RFA ο παίχτης έχει δικαίωμα χρονικά να ισοφαρίσει την προσφορά που ο παίκτης αποδέχτηκε από την ολοκλήρωση του Moratorium και ως τις 23:59 (ώρα Ανατολικών Ακτών Η.Π.Α.) της 8ης Ιουλίου.

Καταληκτική Ημερομηνία Qualifying Offer: Η περίοδος που μια ομάδα θα έχει στη διάθεσή της μέχρι μονομερώς να απορρίψει το qualifying offer που μπορεί να διαθέσει σε έναν restricted free agent της ομάδας μειώνεται κατά 10 μέρες, από τις 23 Ιούλη, στις 13 Ιούλη.

Δημόσια Ανακοίνωση: Οι ομάδες δεν θα μπορούν πλέον να δηλώνουν δημόσια αν έχουν σκοπό να ισοφαρίσουν την προσφορά που ένας RFA της ομάδας τους έχει αποδεχτεί από άλλη ομάδα, προκείμενου να τον διατηρήσουν στο roster.

Gilbert Arenas Provision

H 2017 CBA περιέχει μία σειρά από αλλαγές που αποσκοπούν στο να διευκολύνουν τις ομάδες αναφορικά με τη διατήρηση των restricted free agents τους.

Οι ομάδες που θα επιθυμούν να υπογράψουν έναν restricted free agent άλλης ομάδας με λιγότερα από τρία χρόνια παρουσίας στη λίγκα, πλέον αντιμετωπίζουν σημαντικούς περιορισμούς στο συμβόλαιο που θα μπορούν να προσφέρουν. Συγκεκριμένα, η ομάδα που επιθυμεί να υπογράψει παίχτη με τα ανωτέρω περιγραφέντα χαρακτηριστικά δεν θα μπορεί να του προσφέρει συμβόλαιο που τον πρώτο του ποσό μεγαλύτερο από το ύψος του Non-Taxpayer Mid-Level exception. Ο μισθός τον δεύτερο χρόνο θα μπορεί να αυξηθεί, αλλά με σταθερό ποσό, ύψους 5% μεγαλύτερο από το αντίστοιχο του πρώτου χρόνου. Ο τρίτος χρόνος δεν θα υπόκειται σε περιορισμούς και θα μπορεί να είναι του ύψους που θα μπορούσε να έχει τον πρώτο χρόνο χωρίς τους περιορισμούς, με τον τέταρτο χρόνο του συμβολαίου να περιορίζεται και πάλι σε αύξηση ως 4,6% μεγαλύτερη του τρίτου χρόνου του συμβολαίου.

Για τις επίδοξες νέες ομάδες του RFA υπάρχει ο περιορισμός πως θα πρέπει κατά τον χρόνο προσφοράς του συμβολαίου να διαθέτουν χώρο στο salary ύψους ίσο με τον μέσο όρο του συμβολαίου, κι όχι ίσο μόνο με τον πρώτο χρόνο αυτού, ήτοι ίσο με το Non-Taxpayer Mid-Level exception. Αντίθετα, η τρέχουσα ομάδα του παίχτη έχει δικαίωμα να επιλέξει, αν επιθυμεί να ισοφαρίσει την προσφορά και να διατηρήσει τον RFA της, αν θα υπολογιστεί στο salary cap της το συμβόλαιο στην πραγματική ετήσια αξία του ή στο μέσο όρο της διάρκειάς του.

Για να γίνει πιο απλά κατανοητό, αν κατά τη διάρκεια της off season του 2017 ένας παίχτης με δύο χρόνια εμπειρία στη λίγκα που είναι restricted free agent επιλέξει να υπογράψει ένα offer sheet άλλης ομάδας, τότε ο πρώτος χρόνος του συμβολαίου του δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος από το Non-Taxpayer Mid-Level Exception, το οποίο για τη σεζόν 2017-18 ανέρχεται σε $ 8,4 εκατ. Τον δεύτερο χρόνο, όπως είπαμε, το συμβόλαιο μπορεί να αυξηθεί ως 5%, άρα να πάει στα $ 8,8 εκατ. Τον τρίτο χρόνο το συμβόλαιο μπορεί να φτάσει στο όποιο ύψος θα είχε και τον πρώτο χρόνο αν δεν υπήρχαν οι περιορισμοί, έστω, λοιπόν, με το salary cap της σεζόν 2017-18 στα $ 99,09 εκατ. θα μπορούσε να λάβει ένα συμβόλαιο ύψους $ 27,3 εκατ. Τέλος, με αύξηση 4,6% επί του τρίτου χρόνου του συμβολαίου, το salary του τέταρτου χρόνου θα ανερχόταν σε $ 28,28 εκατ. Η συνολική αξία του συμβολαίου, συνεπώς, για την τετραετία θα ανερχόταν στα $ 72,78 εκατ. Η επίδοξη νέα ομάδα του για να τον υπογράψει θα πρέπει να έχει salary cap ύψους ίσο με τον μέσο όρο του προτεινόμενου συμβολαίου, ήτοι $ 72,78 εκατ. / 4 χρόνια, $ 18,2 εκατ. και το cap hit, ο χώρος που θα καταλαμβάνει για κάθε χρόνο το συμβόλαιο στον υπολογισμό του salary της ομάδας θα είναι τόσος, $ 18,2 εκατ. Αντίθετα, η τρέχουσα ομάδα του, σε περίπτωση που επιλέξει να ισοφαρίσει την πρόταση, θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν το συγκεκριμένο συμβόλαιο θα υπολογίζεται στο cap της στην πραγματική του αξία ($ 8,4 εκατ., $ 8,8 εκατ., $ 27,3 εκατ. και $ 28,28 εκατ. αντίστοιχα) ή θα υπολογίζεται στον μέσο όρο αυτού των $ 18,2 εκατ.

Salary Cap Holds

Salary Cap Holds1)Προτιμώ το αγγλικό “cap holds”, καθώς πέρα από τη συνήθεια της χρήση του όρου στο πρωτότυπο τόσα χρόνια, αν το μεταφράσω σε “δυνητική δέσμευση salary” δεν θα καταλαβαίνω ούτε εγώ τι γράφω, οπότε να με συμπαθάτε… είναι το μέρος του salary της επόμενης σεζόν που καταλαμβάνεται εικονικά από επικείμενες ή δυνητικές ανανεώσεις, ανεξαρτήτως αν αυτές τελικά λάβουν χώρα ή όχι, δεσμεύοντας το περιθώριο salary για υπογραφή free agents. Και συγκεκριμένες τέτοιες περιπτώσεις αναθεωρήθηκαν (προς τα πάνω) με τη νέα CBA.
Συγκεκριμένα:

  • Rookie Salary Cap Holds: Τα cap holds για τα picks του πρώτου γύρου του draft που έχουν επιλεχθεί αλλά δεν έχουν ακόμα υπογραφεί με τη νέα CBA αυξάνονται στο 120% της κλίμακας των rookie συμβολαίων, από το 100% που ίσχυε ως τώρα2)σ.σ. Στο 120% της κλίμακας υπογράφονται, άλλωστε, στην συντριπτική τους πλειοψηφία..
  • Cap Holds για Παίχτες που Ολοκληρώνουν τα Rookie Συμβόλαιά τους: Από τη σεζόν 2018-19 και εξής, το cap hold για τους παίχτες που έχουν επιλεχθεί στον πρώτο γύρο του draft και τα rookie συμβόλαιά τους ολοκληρώνονται, αυξάνονται στο 250% αυτών, αν το προηγούμενο salary τους ήταν ίσο ή μεγαλύτερο από το μέσο συμβόλαιο της λίγκας, ενώ θα υπολογίζονται στο 300% αν ήταν χαμηλότερο αυτού. Με την 2011 CBA τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 200% και 250%.
  • Minimum Salary Cap Holds: Το cap hold για παίχτες που βγαίνουν από minimum συμβόλαια, τα οποία ισούνται με το μέρος των minimum συμβολαίων που δεν αποζημιώνονται από τη λίγκα, θα αυξάνονται με το ίδιο ποσοστό αύξησης των ίδιων των minimum συμβολαίων.
Περιορισμοί στην Επαναπόκτηση ενός Παίχτη (Re-Acquire)

Εάν μία ομάδα επιλέξει να κάνει stretch (να επεκτείνει χρονικά την αποπληρωμή) το συμβόλαιο ενός παίχτη για λόγους salary, δεν θα μπορεί να επαναποκτήσει τον συγκεκριμένο παίχτη μέχρι το τέλος της διάρκειας του αρχικού (προ-stretch) συμβολαίου του.

Επιπλέον, σε περίπτωση που μια ομάδα συμφωνήσει σε buyout με έναν παίχτη της, δεν θα μπορεί να τον υπογράψει εκ νέου (με κανονικό συμβόλαιο, ή μέσω waivers), για έναν χρόνο μετά τη συμφωνία του byuout.

“Two Way Contracts (ή Two Way Players)

Μία σημαντική διαφοροποίηση/εισαγωγή της νέας CBA είναι πως πλέον οι ομάδες, πέρα από τα 14 ή 15 συμβόλαια που θα έχουν στο roster τους, θα μπορούν να έχουν άλλους δύο παίχτες σε “two way contracts”. Οι παίχτες σε τέτοιου είδους συμβόλαια θα είναι κατ’αρχάς παίχτες της G-League3)Πρώην D-League, όπου “D” βάλτε Development, πλέον G-League με την Gatorade ως χορηγό, είναι η θυγατρική-αναπτυξιακή λίγκα του NBA., αλλά θα μπορούν να είναι μέχρι 45 μέρες της σεζόν (από τις 177 πλέον της σεζόν, όπως είπαμε στο πρώτο μέρος) με την συνδεδεμένη με την ομάδα του στην G-League ομάδα του NBA. To σημαντικό της όλης υπόθεσης είναι πως, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους παίχτες των ομάδων της G-League, ένας παίχτης σε two-way contract μπορεί να αγωνιστεί μόνο για την “μητρική” NBA ομάδα της G-League ομάδας του, με την οποία θα έχει άλλωστε αυτή την υβριδική μορφή συμβολαίου. Σημαντική σημείωση πως αυτές οι 45 ημέρες ξεκινάνε να μετράνε μετά την έναρξη της G-League (αφήνοντας, έτσι ένα κενό από την έναρξη της σεζόν του ΝΒΑ ως την έναρξη της σεζόν της G-League όπου θα μπορούν να συμμετέχουν χωρίς περιορισμό στο ΝΒΑ).
Στις πρόσθετες σημαντικές διαφοροποιήσεις αυτής της μορφής των συμβολαίων είναι πως οι G-League παίχτες σε two-way contracts (ή two-way παίχτες για διευκόλυνση) θα έχει πρόσβαση σε υψηλότερο salary. Τα two way contracts μπορούν να είναι ως διετούς διάρκειας και το μέγιστο salary αυτών ισοδυναμεί με το minimum rookie συμβόλαιο όσο ο παίχτης θα είναι με την ομάδα του NBA και με € 75.000,00 (αυξανόμενο κατά 3% από τη σεζόν 2017-18) όσο θα είναι στην συνδεδεμένη ομάδα της G-League. Το ποσό αυτό θα επιμερίζεται ανάλογα με τις μέρες που θα είναι με την ομάδα του NBA, φτάνοντας στο μέγιστο για τη σεζόν 2017-18, αν δηλαδή περάσει 45 ημέρες στο NBA, των € 263.000,00.
Οι παίχτες της συγκεκριμένης κατηγορίας μπορούν να υπογραφούν από την 1η Ιούλη ως τις 15 Ιανουαρίου.
Τέλος, συγκεκριμένης μορφής συμβόλαια, two-way, μπορούν να υπογράψουν μόνο παίχτες με ως τρία χρόνια εμπειρίας NBA, ενώ δεν μπορεί ένας παίχτης να μείνει σε two-way συμβόλαιο για πάνω από τρία χρόνια.
Σημαντικό να αναφερθεί, επίσης, πως τα two-way συμβόλαια δεν υπολογίζονται στο salary cap των ομάδων του NBA. Όμως, με την ολοκλήρωση τoυ two-way συμβολαίου, ο παίχτης που εξέρχεται αυτού καταλαμβάνει cap hold ίσο με το minimum NBA συμβόλαιο και γίνεται restricted free agent, με όλα τα αντίστοιχα δικαιώματα και υποχρεώσεις από την πλευρά της ομάδας.

Παίχτες που αντιμετωπίζουν Σοβαρούς Τραυματισμούς, ακόμα και για τη Ζωή τους

Η νέα CBA, με αφορμή μάλλον το περιστατικό της υγείας του Chris Bosh, εισάγει προβλέψεις και διαδικασίες για ιδιαίτερα σοβαρούς τραυματισμούς, που μπορούν να απειλήσουν ως και τη ζωή ενός παίχτη.

Συγκεκριμένα, σε τέτοιες περιπτώσεις, ο παίχτης θα παραπέμπεται σε τριμελή ιατρική επιτροπή, που θα αποτελείται από έναν γιατρό της λίγκας, έναν της ένωσης παιχτών και έναν κοινής αποδοχής των δύο προηγούμενων, με την συγκεκριμένη επιτροπή να είναι πλέον που θα αποφασίζει αν: α) ο παίχτης είναι υγιής και σε θέση να αγωνιστεί και β) αν η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση δεν ενέχει σημαντικό κίνδυνο για τη ζωή του.

Ακόμα, βέβαια, και στην περίπτωση που η επιτροπή εγκρίνει την επιστροφή του παίχτη στους αγωνιστικούς χώρους, η ομάδα δεν είναι υποχρεωμένη να τον χρησιμοποιήσει. Στην περίπτωση, όμως, ο παίχτης έχει σε ισχύ πολυετές συμβόλαιο με την ομάδα του και η ομάδα αρνείται να του επιτρέψει να αγωνιστεί ή προπονηθεί, τότε είναι υποχρεωμένη μετά από 60 μέρες, ή, σε περίπτωση που οι 60 μέρες επεκτείνονται και μετά το trade deadline, την 1η Αυγούστου που ακολουθεί, είτε να τον κάνουν trade, είτε να συμφωνήσουν μαζί του σε συμβιβαστική λύση του συμβολαίου του (buyout), είτε, τέλος, να τον κάνουν waive.

Στην περίπτωση δε, που η ιατρική επιτροπή δεν του επιτρέψει να παίξει για τον φόβο της υγείας του, ως και της ζωής του, ο παίχτης εύλογα δεν επιτρέπεται να αγωνιστεί ξανά. Παρόλα αυτά, η επιτροπή μπορεί να επανεξετάσει μια απόφασή της που απαγόρευε σε παίχτη να ξαναγωνιστεί. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει μία εκ της λίγκας, της ένωσης παιχτών, ή της ομάδας του παίχτη να στείλει τον παίχτη για επανεξέταση, μετά το πέρας εννέα μηνών από την ολοκλήρωση της επόμενης σεζόν της αρχικής γνωμάτευσης και μόνο με τη συνοδεία καινούριων έγγραφων ιατρικών γνωματεύσεων από την πλευρά του υπό εξέταση παίχτη, που θα διαβεβαιώνουν πως έχει αλλάξει κάτι σημαντικό στην υγεία του, σε σχέση με την αρχική εξέταση.

Λοιπές Αλλαγές

Οι λοιπές αλλαγές περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αναθεωρημένη πολιτική αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας (domestic violence), επικαιροποίηση της πολιτικής ντόπινγκ, της διεξαγωγής των σχετικών ελέγχων, αλλά και των ποινών σε περίπτωση παραβίασης, επέκταση των παροχών υγείας για τους παίχτες που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, τον επιμερισμό του συγκεκριμένου κόστους, πρόσθετες παροχές για τους εν ενεργεία παίχτες, ενώ καταργείται και η amnesty provision, που επέτρεπε στις ομάδες να εξαγοράσουν ένα συμβόλαιο παίχτη τους κι αυτό να μην μετράει στο salary (γνωστό και ως “Allan Houston rule”).

Πηγές άρθρου:

http://www.cbafaq.com/salarycap.htm#Q82.
http://heathoops.com/2016/12/nba-players-association-reach-agreement-on-new-cba/.
http://heathoops.com/2016/12/the-death-of-the-free-agency-rebuilding-plan/.
http://www.basketballinsiders.com/chat/nba-chat-with-larry-coon-12222016/.
http://basketball.realgm.com/article/244358/The-Most-Impactful-New-Element-Of-The-NBAs-New-CBA.
http://fansided.com/2016/12/21/cba-conduct-prohibitions/.
http://www.basketballinsiders.com/podcast-impact-of-the-new-cba/.
https://mobile.twitter.com/EricPincus/status/817469694034644993.
http://basketball.realgm.com/analysis/246574/CBA-Encyclopedia-Tampering.
http://basketball.realgm.com/analysis/246593/CBA-Encyclopedia-Designated-Veteran-Contracts.
http://basketball.realgm.com/analysis/243492/CBA-Encyclopedia-Designated-Player-Provision.
https://mediacentral.nba.com/wp-content/uploads/sites/3/2017/06/2017-CBA-Principal-Deal-Points.pdf.

Κατακλείδα κάθε άρθρου, δεν θα μπορούσε να μην είναι τα sites και οι δημοσιογράφει αυτών, που αποτελούν εδώ και χρόνια τις εγκυκλοπαίδειες, δικές μας, αλλά και παγκοσμίως, γύρω από τα θέματα salary του ΝΒΑ, έχοντας μάλιστα, αρκετές φορές διορθώσει το ίδιο το ΝΒΑ, γύρω από ζητήματα που αφορούν τη CBA και τα συμβόλαια παιχτών. Πρώτο και παλαιότερο είναι το NBA Salary Cap FAQ του Larry Coon, από κοντά ακολουθεί ο Eric Pincus του Basketball Insider, ενώ για χρόνια πολύ αναλυτικός ήταν και ο Βρετανός (και όμως!) Mark Deeks4)Εκθεισιασμένου κι από τον Zach Lowe. του ShamSports.

Για οποιεσδήποτε απορίες ή λεπτομέρειες θεωρείτε πως δεν καλύφθηκαν επαρκώς στο παρόν άρθρο, μπορείτε να μας ρωτήσετε στα comments, να μας στείλετε mail στο theballhogsite@gmail.com, στο twitter account μας ή στη σελίδα μας στο facebook.

The following two tabs change content below.

Nicolas Radicopoulos

Επαγγελματίας auditor, εδώ βρέθηκε ως editor. Μέγας μάγιστρος του excel και neat freak, Νομίζει λόγω δουλειάς πως η δημιουργική γραφή δεν του ταιριάζει αλλά κάνει λάθος. Τον συναρπάζει το γρήγορο, αλλά ομαδικό, μπάσκετ, το παιχνίδι του Magic, κάθε point-forward, προεξάρχοντος του μερακλή Boris Diaw, οι αριθμοί του παιχνιδιού, είτε αυτοί αφορούν τα in game stats, είτε τα οικονομικά πίσω από αυτό (και μεταξύ μας ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να σου απαντήσει από μνήμης στην ερώτηση "Πόσα παίρνει ο Wayne Selden;", εφόσον δηλαδή η ερώτηση δεν είναι "Ποιος είναι ο Wayne Selden;"), αλλά περισσότερο από όλα το τσίπουρο (με γλυκάνισο!) παρέα με τους υπόλοιπους συντελεστές του Ball Hog στα χωριουδάκια του Πηλίου. Σταμάτησε να αρθρογραφεί στο Hog τον Ιούνη του 2019.

References
1 Προτιμώ το αγγλικό “cap holds”, καθώς πέρα από τη συνήθεια της χρήση του όρου στο πρωτότυπο τόσα χρόνια, αν το μεταφράσω σε “δυνητική δέσμευση salary” δεν θα καταλαβαίνω ούτε εγώ τι γράφω, οπότε να με συμπαθάτε…
2 σ.σ. Στο 120% της κλίμακας υπογράφονται, άλλωστε, στην συντριπτική τους πλειοψηφία.
3 Πρώην D-League, όπου “D” βάλτε Development, πλέον G-League με την Gatorade ως χορηγό, είναι η θυγατρική-αναπτυξιακή λίγκα του NBA.
4 Εκθεισιασμένου κι από τον Zach Lowe.