Μα, φεύγετε; Ακόμα δεν σας είδαμε!

Posted on Feb 10 2015 - 3:47am by Giannis Chatsios

Αφορμώμενος από την πρόσφατη μεταγραφή του Gani Lawal στον Παναθηναϊκό και την παρουσία του σε μια πολύ εξειδικευμένη λίστα, αυτή των παικτών που έχουν αγωνιστεί για ένα και μοναδικό παιχνίδι στο NBA, αναζήτησα σε αυτήν τους παίκτες που θήτευσαν και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα αποτελέσματα της, όχι και τόσο ενδελεχούς, έρευνας ήταν ενδιαφέροντα, και παρουσιάζονται πάραυτα:

Gani Lawal
Άλλο ένα θύμα του duckface

Άλλο ένα θύμα του duckface

Ποιος είναι; Νιγηριανής καταγωγής Αμερικάνος center, καταχωρημένος στο λήμμα «τρομερά αθλητικά προσόντα, μακριά χέρια – σκοράρει μόνο από κοντά και κυρίως με καρφώματα – όταν σουτάρει βολές κρυφτείτε». Εξαιρετικός μπλοκέρ, φοβερή δύναμη, ικανός να σηκωθεί και να καρφώσει στο πρόσωπο οποιουδήποτε αν τροφοδοτηθεί σωστά βαθιά στη ρακέτα και παράλληλα μεγάλη αλεπού για put-backs.

Το μακρινό παρελθόν: Γεννημένος στο College Park της Georgia1)Μια πόλη 15.οοο κατοίκων με μεγάλη εγκληματικότητα, η οποία έχει βγάλει τους rappers Ludacris και 2 Chainz, αλλά και τον αγαπημένο Josh Smith, ο Lawal διακρίθηκε στο τοπικό Norcross Highschool, ανακυρησσόμενος μάλιστα σε Mr. Basketball στην Georgia το 20072)όποιος έχει ασχοληθεί με κολεγιακό και highschool ή ψάχνει βιογραφικά ανθρώπων από την Αμερική, ξέρει ότι υπάρχει ένας τίτλος ή μια διάκριση για τα πάντα. Μην δίνετε πολύ σημασία γενικά κερδίζοντας παράλληλα και την συμμετοχή του στο McDonalds All-American game στην senior season του. Επέλεξε το Georgia Tech για την κολεγιακή του καριέρα, όπου και παρέμεινε για 3 χρόνια, με κορυφαία την δεύτερη σεζόν του (15 πόντοι, 9,5 rebounds, 1,5 blocks), με τα νούμερά του να πέφτουν την τρίτη και τελευταία του χρονιά, όταν και δήλωσε συμμετοχή στο draft. Η πτώση αυτή οφείλεται στο ότι μετά την δεύτερη σεζόν του με τους Yellow Jackets δεν έλαβε τις εγγυήσεις που ζητούσε για επιλογή στον πρώτο γύρω του draft του 2009, και έτσι αποφάσισε να επιστρέψει στο Georgia Tech, όπου ωστόσο θα κατέφθανε και ο Derrick Favors, με αποτέλεσμα τα λεπτά και οι επαφές του Lawal να υποστούν πλήγμα.

Πως βρέθηκε στο NBA, και τι έκανε εκεί; Επελέγη τελικά στο #46 στο draft του 2010 από τους Phoenix Suns. Αγωνίστηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς για δύο λεπτά απέναντι στους Pistons, κάνοντας ένα foul. Το 2011 υπέγραψε με τους Spurs και το 2013 με τους Sixers, αλλά δεν είχε συμμετοχές, ούτε και μακροημέρευσε.

Τί ‘κονόμησε; 473.640$

Τι έκανε στην Ελλάδα; -data not available-

Που βρίσκεται τώρα; Είπαμε, στον Παναθηναϊκό, ο οποίος τον απέκτησε από την τουρκική Trabzonspor, η οποία με τη σειρά της τον είχε αποκτήσει ως πρωταθλητή Ιταλίας με την Armani Milano.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στο ΝΒΑ: 5%

Η αγορά δεν καίγεται ακριβώς για undersized centers με χαμηλό μπασκετικό IQ, οι οποίοι το μόνο που μπορούν να κάνουν σε αυτό το επίπεδο είναι να παίζουν άμυνα (κυρίως ψηλά) και να κρύβονται στην επίθεση. Και τέτοιοι παίκτες κυκλοφορούν στην Αμερική, νεαρότεροι και, μάλλον, πληρέστεροι. Ωστόσο γίνονται διάφορα tank jobs στο NBA, ίσως ο Gani να έχει κανέναν ξάδερφο σε κάποιο front office.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στην Ελλάδα: Παίζει. Αν πάντως καθίσει να δουλέψει και είναι συνεπής, δεν αποκλείεται να μείνει για καιρό στον ΠΑΟ, καθώς αυτή τη στιγμή ταιριάζει γάντι.

Καλά τα λες, έχουμε ντοκουμέντα;

Kalin Lucas

kalucas

Ποιος είναι; Γεννημένος στο Michigan, στο κολέγιο του οποίου αργότερα θα φοιτούσε και θα αγωνιζόταν υπό τις οδηγίες του Tom Izzo. Πρόκειται για έναν μικροκαμωμένο, κυρίως scoring, point guard ο οποίος ξεχώριζε για τις ηγετικές του ικανότητες και τη νοοτροπία νικητή που επιδείκνυε. Κοντά στο 1,80, χωρίς ξεχωριστά αθλητικά προσόντα, χωρίς σημαντικές οργανωτικές ικανότητες ή φονικό σουτ. Σκεφτείτε έναν άνευρο Kemba Walker. 

Το μακρινό παρελθόν:  Η γυμνασιακή και κολεγιακή του καριέρα δεν τον απομάκρυναν από το Michigan. Για το Michigan State είναι ένας ομολογουμένως ιστορικός παίκτης στα 4 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα του, φτάνοντας μέχρι και το final four. Το 2009/10 τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βοηθήσει το κολέγιο του στην postseason αλλά και να δει το όνειρό του για επιλογή στο draft3)τα mock drafts τον παρουσίαζαν σαν επιλογή στο τέλος του πρώτου γύρου να καταρρέει. Τελικά θα επιστρέψει υγιής την επόμενη χρονιά, αλλά το τρένο του NBA τον είχε αφήσει πίσω του.

Πως βρέθηκε στο NBA, και τί έκανε εκεί; Μετά το ευρωπαϊκό του ταξίδι σε Ελλάδα και Τουρκία, μάζεψε το πείσμα και την υπομονή και ξεκίνησε τον δύσβατο δρόμο προς το ΝΒΑ, μέσα από τα summer leagues και την D-league. To πάλεψε με τους Spurs το 2012, δεν τα κατάφερε, γύρισε στην Banvit, το πάλεψε το 2013 με τους Bulls, δεν τα κατάφερε και βρήκε απάγκιο στους Iowa Energy. Το πάλεψε και φέτος με τους Memphis Grizzlies, οι οποίοι του πρόσφεραν συμβόλαιο στις 25 Σεπτέμβρη, αλλά τον έκοψαν από το τελικό τους ρόστερ έναν μήνα μετά. Επιστροφή στην Iowa για καμιά βδομάδα, πίσω στο Memphis για πέντε μέρες, ξανά πίσω στην Iowa. Στις 19 Νοεμβρίου 2014 υπογράφει με τους Grizzlies και την ίδια μέρα φοράει τη φανέλα τους στην ήττα από τους Raptors για πεντέμιση λεπτά, κάνοντας ένα foul, ένα κλέψιμο και αστοχώντας στο μοναδικό σουτ που επιχείρησε. Το όνειρό του, πάντως, έγινε πραγματικότητα και εμφανίστηκε σε παιχνίδι NBA. Το όνειρο, βέβαια, ήταν πολύ σύντομο, καθώς την επόμενη μέρα οι Grizzlies τον άφησαν ελεύθερο. Το πιο αστείο της υπόθεσης είναι ότι το δρόμο για αυτήν τη συμμετοχή του τον άνοιξε η τιμωρία του Καλάθη.

Τι ‘κονόμησε;  Μάλλον γύρω στα 21 χιλιάρικα.

Τί έκανε στην Ελλάδα; Τον έφερε ο Ivkovic το καλοκαίρι του 2011 μαζί με τον Matt Howard, σε μια κίνηση που εξέπληξε τους πάντες. Θεωρήθηκε ευκαιρία, καθώς οι ειδικοί μιλούσαν για ταλέντο επιπέδου NBA ο οποίος έμεινε εκτός νυμφώνος λόγω τραυματισμών. Ωστόσο δεν ταίριαξε με την ομάδα, συνηθισμένος να έχει την μπάλα στα χέρια του και να παίρνει τον ρόλο του ηγέτη, δύσκολα θα μπορούσε να κολλήσει δίπλα στον Σπανούλη. Έπαιξε 11 παιχνίδια για το πρωτάθλημα, με 11 πόντους και 2,5 assists, και 9 στην Euroleague, με 5,4 πόντους και 1 assist, δείχνοντας πάντως έξω από τα νερά του, με μέτρια οργάνωση και άσχημα τελειώματα.

Που βρίσκεται τώρα; Στην Iowa, παρέα με τους Slipknot.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στο ΝΒΑ: 40%.

Είναι 25 στα 26. Εμφανώς το κυνηγάει, καθώς σε άλλη περίπτωση θα μπορούσε να ακολουθήσει μια σίγουρα επικερδέστερη καριέρα σε Ευρώπη, Ασία ή κάπου στον κόσμο τέλος πάντων. Δεν το κάνει. Προτιμάει να παλέψει για μια θέση σε κάποιο ρόστερ. Δεν θα με εξέπληττε να κάνει μερικά ακόμα σκόρπια παιχνίδια.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στην Ελλάδα: Μπααα…

Καλά τα λες, έχουμε ντοκουμέντα;

Oliver Lafayette

olafa

Ποιος είναι; Αυτός! 1-0.

Το μακρινό παρελθόν: Γεννήθηκε πλάι στα γαλανά νερά του Μισισιπή, στο Baton Rouge, το 1984, λίγο πριν δημιουργηθεί το ομώνυμο συγκρότημα4)δείτε το video, είναι ένα αισθητικό διαμάντι, έστω κι αν η εικόνα είναι μια ωδή στον ιμπρεσιονισμό. Η κολεγιακή του καριέρα περιλαμβάνει τα μεγαθήρια Βlinn, Brown Mackie5)oμολογουμένως, μπορεί να μην έχω linkάρει το σωστό κολέγιο πριν καταλήξει στο University of Houston στο οποίο αγωνίστηκε/φοίτησε για 4 χρόνια μέχρι να δοκιμάσει την τύχη του στο NBA.

Πως βρέθηκε στο NBA, και τι έκανε εκεί; Για το draft δεν είχε μεγάλες βλέψεις και έτσι προσπάθησε να φτιάξει το όνομα του στην D-league με τους Eerie Bayhawks και τους Fort Wayne Mad Ants, για να καταφέρει, με έναν περίεργο τρόπο, να κερδίσει συμβόλαιο με τους Celtics την τελευταία μέρα της regular season του 2010 και να αγωνιστεί για 22 λεπτά απέναντι στους Milwaukee Bucks, σημειώνοντας μάλιστα 7 πόντους με 3/6 σουτ, 4 rebounds, 2 assists και 1 λάθος. Για να προλάβω την ερώτηση που έχετε όλοι στο μυαλό σας: ΝΑΙ, οι 7 πόντοι είναι το ρεκόρ για παίκτη που έχει παίξει ένα μόνο παιχνίδι στο NBA. Έτσι ο Oliver όχι μόνο πραγματοποίησε το όνειρό του και αγωνίστηκε στο NBA, αλλά έγραψε και το όνομά του, αν όχι με χρυσά γράμματα, τουλάχιστον με αχνό σκαρίφημα από μισοτελειωμένο bic στις σελίδες τις ιστορίας του NBA.

Τί ‘κονόμησε; Τα είπαμε πριν με το βιβλίο της ιστορίας του NBA.

Τί έκανε στην Ελλάδα; Κάνει τη βρώμικη δουλειά του Σπανούλη.

Που βρίσκεται τώρα;  Στον Ολυμπιακό ντε. Ήρθε αφού κατέκτησε το Eurocup με την Valencia και, βασικά, επειδή η Kuban έσταξε στον Delaney τα φράγκα που ζητούσε. Τα καλοκαίρια τον βλέπουμε και με τη φανέλα της εθνικής Κροατίας.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στο ΝΒΑ: 10%

Είναι 31 ετών πλέον, και μας χωρίζουν σχεδόν πέντε χρόνια από την τελευταία του συμμετοχή. Κανονικά οι πιθανότητές του θα έτειναν στο 0%, ωστόσο για να κατάφερε να βρει συμβόλαιο πριν τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου και μάλιστα να παίξει 22 λεπτά, προφανώς έχει κάποιο χοντρό βύσμα στους Celtics, επομένως δεν αποκλείω τίποτα.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στην Ελλάδα: 

Καλά τα λες, έχουμε ντοκουμέντα;

Ratko Varda

This slideshow requires JavaScript.

Ποιος είναι;  Παρά το παρουσιαστικό του είναι ένας ψηλός που ξέρει καλά τα βασικά και έχει και συμπαθητικό σουτάκι. Τα αθλητικά του προσόντα δεν τον βοηθούν, ωστόσο οι αγκώνες κάνουν καλά τη δουλειά τους. Σε κάποιο παράλληλο σύμπαν τον ονειρεύομαι να παίρνει κάτω από τις φτερούγες του τον Jusuf Nurkic και να του μαθαίνει τα βρώμικα σλαβικά κόλπα. Όπως μας πληροφορεί η wiki, έχει τατουάζ τον άγιο Γεώργιο με τον δράκο. Μπορεί, ή μπορεί να μην, είναι καταζητούμενος, που απλά αλλάζει μαλλί και μούσι για να μην τον αναγνωρίσουν. Ο Djiganovic που δεν το έκανε, την έπαθε. Σίγουρα όχι ο τύπος που θα ήθελες για πεθερό σου.

Το μακρινό παρελθόν:  Σέρβος, γεννήθηκε στη Βοσνία, και μετακόμισε με την οικογένεια του στη Σερβία μετά τον πόλεμο. Η Partizan τον πήρε στα 16 του και τον άνδρωσε, και μια εξαετία μετά ο Ratko, χωρίς να επιλεγεί στο draft, άνοιξε τα φτερά του.

Πως βρέθηκε στο NBA, και τί έκανε εκεί; Δεν έχω ιδέα πως ακριβώς κατέληξε στο ΝΒΑ, αλλά φαντάζομαι ότι στις αρχές τις προηγούμενης δεκαετίας, στο απόγειο της μανίας των GMs με τους πανύψηλους, δυσπρόφερτους τύπους για τους οποίους δεν ξέρουν τίποτα (βλ. Podkolzin, Cabarkapa κ.α.) ο Ratko Varda, ο οποίος μάλιστα έβγαινε και από καλή μπασκετική σχολή, έμοιαζε με μπισκοτολούκουμο. Έπαιξε στις 12/02/2002 στην ήττα των Pistons με 28 πόντους από τους Phoenix Suns, βάζοντας 5 πόντους σε 6 λεπτά. Στο ίδιο παιχνίδι, για τους Suns, στη θέση 5 ξεκίνησε ο Jake Ιάκωβος Alexei Τσακαλίδης Ledkov. Δίνω νεφρό για το video του αγώνα. Το καλοκαίρι κατέληξε με ανταλλαγή στους Washington Wizards, αλλά όπως καταλαβαίνουμε, για να είναι μέρος του αφιερώματος, δεν έπαιξε ποτέ. Είχε έστω και παθητική συμβολή στο πρωτάθλημα των Pistons, καθώς ήταν μέρος του trade που έστειλε τον Rip Hamilton στην Motor City.

Τί ‘κονόμησε; $457,801

Τί έκανε στην Ελλάδα;  Ήρθε από την Οlimpija Ljubliana το 2003 στον Απόλλωνα Πατρών. Εντυπωσιακή μεταγραφή. Στο ελληνικό πρωτάθλημα είχε περίπου 13 πόντους και 6 rebounds κατά μέσο όρο και θυμάμαι μάλιστα ότι κάποιος στιγμή ήταν από τους πιο εύστοχους παίκτες στις βολές.

Που βρίσκεται τώρα; Συλλέκτης εμπειριών (και επιταγών) στον Λίβανο και την United Byblos Amchit.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στο ΝΒΑ: 0%

Νομίζω πλέον στα 36 του, το παράθυρο να παίξει στο ΝΒΑ έχει μαγκώσει.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στην Ελλάδα: Ελπίζω μεγάλες. Πέραν του ότι θα ήταν μια ατραξιόν με την εμφάνισή του, θα τον προτιμούσα για center στον Άρη από τον Χαρίση και τον Σίμτσακ.6)Αστειεύομαι, πάμε παιδιά!!

Καλά τα λες, έχουμε ντοκουμέντα;

Alex Scales

alexscales

Ποιος είναι; Ένας τύπος ο οποίος από όνομα και παρουσιαστικό με είχε ψήσει ότι ο Άρης θα πάρει τίτλο εκείνη τη χρονιά. Uber αθλητικός shooting guard με ερωτεύσιμη μηχανική στο σουτ του και εντυπωσιακός dunker. Undersized για το NBA, εξαιρετικός για την Ευρώπη, αλλά, λίγο ο εγωισμός του, και λίγο τα θέματα με τον χαρακτήρα του, δεν του επέτρεψαν να κάνει την καριέρα που άρμοζε στο ταλέντο του.

Το μακρινό παρελθόν: Γενέτειρα του το Racine του Wisconsin, μια πόλη που όπως έμαθα, προσθέτοντας έτι μια παντελώς άχρηστη πληροφορία στο κεφάλι μου, είναι η φτηνότερη για αγορά κατοικίας στο Wisconsin. Συνεχίζοντας το κυνήγι της χαμένης πληροφορίας, μπορούμε να μάθουμε ότι συντοπίτες του Alex Scales είναι ο Victor DeLorenzo, drummer των Violent Femmes, ο κομίστας Chester Commodore, ο Fredric March και τα δύο όσκαρ του και κάποιος Max Hardcore7)για τον οποίο στο λήμμα του στην wikipedia αναφέρεται το εξής: “one of the most influential pornographers of all time”.. Μπασκετομάνα μια φορά, δεν είναι. Πέρασε τα 2 πρώτα κολεγιακά του χρόνια στο άσημο San Jacinto, το οποίο δεν έχει να επιδείξει κάποιον παίκτη με καριέρα στο NBA και άλλα δύο στο σαφώς πιο επιτυχημένο Oregon.

Πως βρέθηκε στο NBA, και τί έκανε εκεί; Από το κολέγιο αποφοίτησε το 2000 και την επόμενη πενταετία περιπλανήθηκε σε Ιταλία, Αργεντινή, CBA, Κίνα, Νότια Κορέα και D-league, για να υπογράψει τελικά δεκαήμερο συμβόλαιο στις 17 Νοέμβρη του 2005 με τους San Antonio Spurs και να αγωνιστεί με τα χρώματά τους για 6” πριν τον ξαναφήσουν ελεύθερο μια εβδομάδα μετά.

Τί ‘κονόμησε; Γύρω στα 4 χιλιάρικα ανά λεπτό.

Τί έκανε στην Ελλάδα; Ήρθε στον Άρη μετά από μια μέτρια αλλά όχι και απογοητευτική χρονιά στη Real για να βρει τους Massey, Wilkinson, Castle και λίγο αργότερα τον Abdul-Rauf. Συνεπέστατος σκόρερ σε A1 και Euroleague και αγαπημένο παιδί του Φίλιππου Συρίγου. Δυστυχώς έχει μείνει στη συλλογική μνήμη για την μπουνιά στον Zizic στο ΣΕΦ στις 24 Μαΐου του 2007, στον 2ο ημιτελικό της Α1. Ο Massey είχε καρφώσει και στην επιστροφή στην άμυνα τα έλεγε με τον Μπάρλο, ο Scales χώθηκε και έσπρωξε τον Πατρινό forward, ο Zizic έσπρωξε τον Scales και ο Αμερικάνος του απάντησε με μια γροθιά που θα θυμάται για χρόνια. Κάπου εκεί οι παίκτες του Ολυμπιακού κύκλωσαν τον Scales με highlight τον Μπουρούση να τον απειλεί με μια πετσέτα.

Ο Scales υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα. Δεν έπεισε κανέναν και είδε το επόμενο παιχνίδι από την κερκίδα, με τον Άρη να κάνει το 2-1. Στο επόμενο παιχνίδι στο ΣΕΦ ο Αμερικάνος ήταν από τους λίγους διασωθέντες, αλλά τα έσπασε (1/7) στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς, και έτσι δεν έσπασε το ΟΣΦΠ – ΠΑΟ στους τελικούς της Α1.

Που βρίσκεται τώρα; Κάνει παρέα στον Ratko Varda στον Λίβανο. Αγωνίζεται στην Tadamon Zouk.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στο ΝΒΑ: 1%

Ο Whiteside έκανε το Λίβανος – NBA. Γιατί όχι και ο Scales;8)Επειδή είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος και δεν είναι 7 footer

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στην Ελλάδα:  Μάλλον απίθανο…

Καλά τα λες, έχουμε ντοκουμέντα;

Andy Panko

apanko

Ποιος είναι;  Λευκός σκόρερ forward, ο οποίος σπάνια ασχολείται με την άμυνα και κατάλαβε νωρίς ότι τα λεφτά γι’ αυτόν βρίσκονται στην Ευρώπη, και στο να δείχνει ότι ξέρει να βάζει την μπάλα στο καλάθι.

Το μακρινό παρελθόν: Ο Andy Panko αγωνίστηκε, για να συνεχιστεί το μοτίβο του κειμένου, σε ένα κάποιο Lebanon Valley College και, αν κρίνουμε από τα στατιστικά του εκεί, δεν πρέπει να είχε απέναντι του και πολλούς μετέπειτα NBAers.

Πως βρέθηκε στο NBA, και τί έκανε εκεί;

Τί ‘κονόμησε; Άγνωστο.

Τί έκανε στην Ελλάδα; Ήρθε από το Ισπανικό πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό το 2012, στα 35 του με τον τίτλο του MVP και του πρώτου σκόρερ.

“Γιατί;”

Η απάντηση που θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό των φίλων του Παναθηναϊκού.

Κι όμως, έμελλε να παίξει σημαντικότατο ρόλο στο μέλλον της ομάδας. Η Unicaja σε μια, αν κρίνουμε εκ των υστέρων, ανεξήγητη κίνηση δέχτηκε να τον ανταλλάξει με τον James Gist, ο οποίος αποτελεί ακόμα ένα από τα βασικότερα στελέχη των πράσινων. Στη Malaga είχε 5 πόντους και 3 rebounds μέσο όρο, με δραματικά ποσοστά.

Μερικά χρόνια νωρίτερα, είχε έρθει στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ, αλλά έφυγε νωρίς, γιατί δεν χωρούσε και αυτός και ο Scepanovic στο ρόστερ δικεφάλου.

Που βρίσκεται τώρα; Στην Ισπανία, εκεί που αγαπάει και τον αγαπούν. Συγκεκριμένα από πέρσι αγωνίζεται στην Fuenlabrada.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στο ΝΒΑ: 0%

Ο Mark Madsen είναι πιθανότερο να κάνει ένα συγκινητικό comeback.

Πιθανότητες να ξαναπαίξει στην Ελλάδα: Δεν του έκατσε δύο φορές. Δύσκολα θα αφήσει τη θαλπωρή της Ιβηρικής χερσονήσου για να ξαναδοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα. Στα 37 του πλέον, δεν έχει άλλωστε και πολύ χρόνο μπροστά του.

Καλά τα λες, έχουμε ντοκουμέντα;

Έχουμε, και όχι από την Ισπανία. Το κάτωθι video βρωμάει 90ίλα!

 Οι λοιποί

Υπάρχουν άλλες δύο περιπτώσεις παικτών οι οποίοι εμφανίζονται σε αυτήν τη λίστα και έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα, τους οποίους ωστόσο δυσκολεύομαι να φέρω στη μνήμη μου και οι πληροφορίες γι’ αυτούς είναι από σκόρπιες έως ανύπαρκτες.

chrisowens

Ο πρώτος είναι ένας power forward που προέρχεται από το Πανεπιστήμιο του Texas, και ήταν συμπαίκτης του Mike Batiste στα πέτρινα χρόνια των Memphis Grizzlies. Συμπαίκτης, τρόπος του λέγειν, πάντως ήρθαν και οι δύο από τον πάγκο στον μοναδικό του αγώνα στο NBA, απέναντι στους Houston Rockets. 4 πόντοι, 1 rebound και 1 λάθος σε 6 λεπτά, η συγκομιδή του Owens.

Στην Ελλάδα πρωτοήρθε το 2006 για λογαριασμό του Πανιωνίου, για να τον ενισχύσει ενόψει playoffs, με καλά νούμερα (15/10 σε 7 παιχνίδια). Τέσσερα χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2010, πήγε στον Πανελλήνιο ως αντικαταστάτης του Britton Johnsen, όπου προσέφερε περίπου 5 πόντους και 3 rebounds μ.ο. σε 17 αγώνες.

Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του αποφοίτου του New Orleans University, Michael McDonald, τον οποίο ομολογώ πως δεν θυμάμαι, αλλά σύμφωνα με την wikipedia page του το 1999 βρισκόταν στον Σπόρτινγκ.

ela nte

Αμπελαλέ! Τον έχετε δει;

Ο τύπος αυτός έπαιξε το 1995 ένα τετράλεπτο για τους Charlotte Hornets με 1 rebound και 2 λάθη.

Την καριέρα του τελείωσε με μια τριετία στην Κύπρο και την ΑΕΛ Λεμεσσού.

Όποιος ξέρει οτιδήποτε παραπάνω, ας μας διαφωτίσει σχετικά!

The following two tabs change content below.
Ήταν και για πάντα θα είναι ο πρώτος πρωταθλητής της fantasy league που έφερε τους συντάκτες του Ballhog κοντά, και αυτός είναι ένας τίτλος που κανείς δεν μπορεί να του αφαιρέσει.Όχι τυχαία. Παρακολουθεί live τους περισσότερους αγώνες, διαβάζει τα πάντα γυρω από το ΝΒΑ και το μπάσκετ γενικότερα, μπορεί να περιγράψει τον μηχανισμό του σουτ κάθε παίκτη και θυμάται στατιστικά και πληροφορίες αγώνων περασμένων δεκαετιών, σαν μία σωστή κινητή εγκυκλοπαίδεια του μπάσκετ που είναι. Παλαιότερα τα εξηγούσε στο δικό του blog, τώρα τα εξηγεί στο Ballhog. Τα απαιτητικά ωράρια του ΝΒΑ δεν τον αφήνουν να ασχοληθεί με την Νομική την οποία έχει τελειώσει. Προλαβαίνει όμως να παίζει μπασκετάκι κάθε απόγευμα στα γήπεδα των Αμπελοκήπων,με ένα απαράμιλλο στυλ όπου ο ίδιος πιστεύει ότι μοιάζει στον Ginobili. Δεν μοιάζει, αλλά δεν του το λέμε για να μην τον πληγώσουμε.

References
1 Μια πόλη 15.οοο κατοίκων με μεγάλη εγκληματικότητα, η οποία έχει βγάλει τους rappers Ludacris και 2 Chainz, αλλά και τον αγαπημένο Josh Smith
2 όποιος έχει ασχοληθεί με κολεγιακό και highschool ή ψάχνει βιογραφικά ανθρώπων από την Αμερική, ξέρει ότι υπάρχει ένας τίτλος ή μια διάκριση για τα πάντα. Μην δίνετε πολύ σημασία γενικά
3 τα mock drafts τον παρουσίαζαν σαν επιλογή στο τέλος του πρώτου γύρου
4 δείτε το video, είναι ένα αισθητικό διαμάντι, έστω κι αν η εικόνα είναι μια ωδή στον ιμπρεσιονισμό
5 oμολογουμένως, μπορεί να μην έχω linkάρει το σωστό κολέγιο
6 Αστειεύομαι, πάμε παιδιά!!
7 για τον οποίο στο λήμμα του στην wikipedia αναφέρεται το εξής: “one of the most influential pornographers of all time”.
8 Επειδή είναι 10 χρόνια μεγαλύτερος και δεν είναι 7 footer

3 Comments so far. Feel free to join this conversation.

  1. milti_adis February 10, 2015 at 15:02 -

    Aξίζει τιμητική αναφορά και στο μοναδικό μέλος της αντίστροφης λίστας, αυτόν που έπαιξε στο ΝΒΑ και μετά πέρασε για ένα και μοναδικό ματς από την Ελλάδα. Μιλάμε για το Reggie Theus, που έπαιξε στον τελικό κυπέλλου του 1992 με τον Άρη.

    • Billy Hoyle February 10, 2015 at 15:20 -

      Πράγματι, τον σκεφτόμουν όταν το έγραφα…
      Ο οποίος μετά την συμμετοχή του με τη φανέλα του Άρη στον τελικό, σε ηλικία 35 ετών σταμάτησε το μπάσκετ και για μια δεκαετία προσπάθησε να κυνηγήσει καριέρα στο σινεμά και την τηλεόραση, ως ηθοποιός και ως παρουσιαστής/σχολιαστής, μέχρι να λογικευτεί και να το γυρίσει το 2002 στην προπονητική.

  2. Hookah February 10, 2015 at 23:47 -

    Αχαχαχα, με πετσετα ο Μπουρουσης. Δεν το θυμομουν 😀 😀