Ο Καλός, ο Κακός κι ο Άσχετος #1

Posted on Nov 2 2015 - 8:00pm by The Ball Hog

11892120_10206526362054500_8801553225789554241_n

Δεύτερη εβδομάδα για τις nba fantasy λίγκες ξεκινάει απόψε, και μετά το καθαρά αγωνιστικό review, σειρά παίρνει και το fantasyακό, παρέα με κάποιες εκτιμήσεις για παίχτες που ενδέχεται να βγάλουν καλά fantasyακά νούμερα την εβδομάδα που ξεκινά.

Ο Καλός

Stephen Curry: Καλούτσικο ξεκίνημα για τον περσινό MVP, ο οποίος στα τρία πρώτα παιχνίδια έχει ήδη βάλει 40 και 53 πόντους και συνολικά έχει 39,3ppg/5,7rpg/7,3apg, σουτάροντας με 58,8 συνολικά, 48,9 στα τρίποντα (5,7 ανά αγώνα) και 95,5% στις βολές (21/22). Έχει και 2,3 κλεψίματα έτσι για τα ρέστα και οι Warriors έχουν κερδίσει Pelicans (δις) και Rockets με 13,3 πόντους διαφορά.

Andre Drummond: Σε τρία παιχνίδια είχε μέσους όρους 18,7ppg, 16,3rpg (τα 6,3 επιθετικά) και 2 blocks. Παράλληλα, κατάφερε να αποφύγει -κάπως- τα άθλια ποσοστά στις βολές, έχοντας σχεδόν 60%. Το θετικότερο όλων; Οι Pistons κέρδισαν και τα τρία παιχνίδια, με ομάδες (στα χαρτιά) καλύτερες από αυτούς, τους Hawks, Jazz και Bulls.

Kevin Durant: Ok, είναι νωρίς προφανώς, αλλά ο MVP της σεζόν ’13-’14 φώναξε ένα βροντερό “Είμαι εδώ” στα τρία πρώτα του ματς. 32,5 πόντοι, 9 rebounds οι αριθμοί του κατά μ.ο., ενώ το ποσοστό ευστοχίας του φτάνει στο 42,9%1)μικρό για τα δεδομένα KD, αλλά λογικά ξεμουδιάζει το παιδί. Βοήθησε τα μέγιστα μαζί με τον Westbrook ώστε η Oklahoma α φτάσει σε τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, κόντρα σε Spurs, Magic και Nuggets.

Russell Westbrook: Ο έτερος Thunder, όνομα και πράγμα. Δεν δείχνει να προβληματίστηκε ιδιαίτερα από την επιστροφή του KD, πιάνοντας τη χρονιά, από εκεί που την άφησε την άνοιξη. Στα κόκκινα. 32/7,3/8,7 είναι οι μέσοι όροι του, σουτάροντας με ακριβώς 50% και στα πρώτα 3 παιχνίδια έχει να επιδείξει μια μεγαλειώδη εμφάνιση στο Orlando με 48 πόντους, 11 rebounds και 8 assists.

Blake Griffin: Από τους πρώτους στην πρώιμη κουβέντα για το MVP κι ο PF των Clippers. 32/9/4 μετράει στο 3/3 της ομάδας του, σουτάροντας μάλιστα με 65% σχεδόν.

Jarrett Jack (για 16άρα league): Τελείωσε την πρώτη βδομάδα της regular season με 13,5 πόντους , 8 assists και 4,5 rebounds μ.ο. σε δύο παιχνίδια (έχασε το πρώτο παιχνίδι της regular season λόγω τραυματισμού. Έχει σίγουρα 31 λεπτά συμμετοχής σε κάθε παιχνίδι, καθώς ο αντικαταστάτης του, Larkin, είναι πλέον γνωστό σε όλους πως έχει μικρά χέρια.

Rajon Rondo: Κάθε άλλο παρά άσχημες τις λες τις πρώτες εμφανίσεις του άλλοτε κορυφαίου PG των Celtics. Αν παραβλέψουμε το πρώτο αναγνωριστικό παιχνίδι, στα επόμενα δυο της εβδομάδας, ο RR είχε 21ppg, 4rpg και 8apg παίζοντας μάλιστα κάτω από 30 λεπτά ανά παιχνίδι. Πολύ μικρό δείγμα βέβαια, αλλά θετικό.

O Κακός

James Harden: Τελείωσε την πρώτη βδομάδα με ποσοστό 22,2% στα FG. Επίσης, 3/32 τρίποντα. Ο James, ο Harden. Αν συνεχίσει έτσι θα μιλάμε για την κατάρα των Kardashians όπως μιλάμε τόσους αιώνες για την κατάρα του Μητσοτακέικου.

Marc Gasol: Δεν ξεκίνησε καλά ο Ισπανός, μετρώντας στα πρώτα 3 παιχνίδια 13 πόντους και 5,7 rebounds, έχοντας ποσοστά guard, καθώς σούταρε με μόλις 42,9%. Όπως κι ο Harden, είναι δεδομένο ότι θα ανέβει, κι όσοι τους είχαν αντιπάλους αυτή τη βδομάδα τους πέτυχαν σε limit down, αλλά εδώ αξιολογούμε τις πρώτες εμφανίσεις, κι αυτές για τον ”μικρό” Gasol δεν ήταν καλές.

Gordon Hayward: Άσχημο ξεκίνημα και για τον forward των Jazz, που σε 3 παιχνίδια είχε 12 πόντους, 3,7 rebounds και 2,7 assists, σουτάροντας παράλληλα με 35,3%.

Gorgui Dieng: Πολύ άσχημο ξεκίνημα για τον Dieng, που ξεπετάχτηκε στα μέσα της προπέρσινης χρονιάς, καθιερώθηκε πέρσι κι όλα έδειχναν ότι θα αποτελούσε βασικό κομμάτι του rotation των Λύκων. Και ίσως γίνει. Παρόλα αυτά, στα 2 μόλις παιχνίδια που έδωσαν την πρώτη βδομάδα, ο Dieng, αγωνίστηκε περίπου ένα τέταρτο, έχοντας 3 πόντους, 1,5 rebounds και 1,5 κόψιμο. Χάλι.

J.R. Smith: Δεν πα’ να μην τα βάζω, θα συνεχίσω να παίρνω τα σουτ μου2)Αυτή είναι και η δουλειά του σουτέρ βέβαια. Αλλά, διάολε… με 28,6% στα σουτ και 14,3% στα τρίποντα, θα πρέπει να το πάρεις κάπως αλλιώς ρε JR. Στο 2-1 βέβαια οι Cavs, ας είναι καλά LeBron και Love.

Andrea Bargani: Στα τελευταία δύο παιχνίδια πετυχαίνει 5 πόντους και κατεβάζει 1 rebound. Δηλαδή συνεχίζει τους περιπάτους του στα παρκέ του NBA.

Ο Άσχετος

Pool A: DeMarcus Cousins, John Wall

Pool B: 4/5 τρίποντα, 5 blocks

Αν ταιριάζαμε τα ονόματα της πρώτης ομάδας, με τα στατιστικά της δεύτερης, χωρίς να ξέραμε, όλοι θα κάναμε το προφανές. Παρόλα αυτά, ο Wall έκοψε 5 σουτ των Magic κι ο Boogie είχε 4/5 τρίποντα κόντρα στους αγαπημένους του Clippers.

Ευχάριστη πρεμιέρα για τον κύριο Ricky Rubio, o οποίος είχε μεν 14 assists, που δεν παραξένεψε κανέναν, αλλά οι 28 πόντοι μάλλον παραξένεψαν και τον ίδιο. Με 10/17 σουτ κιόλας, ο παραδοσιακά κακός σουτέρ Ισπανός. Μάλιστα.

Ωραίο statline για τον Julius Randle στο χτεσινό παιχνίδι με τους Mavericks. 22 πόντοι, 15 rebounds, 4 assists, 4 κλεψίματα. Που το περίεργο; Βασικά για την ομάδα του, όχι για τον ίδιο. Με 4 τελικές πάσες, ήταν ο καλύτερος των Lakers. Xμ…

Και η Κασσάνδρα

Ας δούμε τώρα και κάποιες επιλογές σε παίχτες που πιστεύουμε πως θα κάνουν καλά fantasyακά νούμερα την εβδομάδα που ξεκινά, τεκμηριώνοντας (όσο γίνεται) και το γιατί αυτής της θέσης. Αρκετοί εξ αυτών είναι ελεύθεροι ακόμα σε 20άρες λίγκες, οπότε έχετέ τους υπό παρακολούθηση.

Patrick Patterson: Με τον Bennett να παραμένει απροκάλυπτα ο λατρεμένος αμπάσκετος εαυτός του και τον Scola να είναι βαθιά μέσα στη λάθος πλευρά των 30, προβάδισμα για τα περισσότερα λεπτά στη θέση 4 των Raptors δείχνει να έχει ο Patterson ακόμα κι αν δεν ξεκινάει βασικός. Εγγυημένα νούμερα δεν υπάρχουν, μιας και οι επιθέσεις κυρίως εκτελούνται από τις θέσεις 1 ως 3, συν όποτε θυμούνται ότι έχουν έναν δεινόσαυρο για center, αλλά φαντασιακά εξετάζοντας το ζήτημα, σε 25 λεπτά συμμετοχής, αρκετά εκ των οποίων με τα second units ομάδας και αντιπάλων, είναι εύλογο κάποια φαντασιακά νούμερα να προκύψουν. Ας τον έχετε στο radar σας αν χρειάζεστε ενίσχυση στη θέση 4.

Toney Douglas: Ο Nate Robinson που σας προτείναμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν έκανε Natιές, αλλά αντίθετα έκανε μία εντυπωσιακά γρήγορη έξοδο από τους Pelicans. Στη θέση του ο πρόσφατα κομμένος από το roster των Pacers, Toney Douglas, ο οποίος αφού πληρώθηκε $ 600 χιλ. για να προπονηθεί στην preseason στην Indiana υπέγραψε δύο μέρες μετά την έναρξη της σεζόν με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης. Στη μοναδική του ως τώρα εμφάνιση δείχνει να παίρνει προβάδισμα έναντι του μόνου έτερου απόλυτα υγιούς PG της ομάδας, Ish Smith. Είναι πιο έμπειρος στη λίγκα, καλύτερος shooter οπότε αναμένουμε +10 πόντους και +4 ass μέσο όρο, τουλάχιστον για το Νοέμβρη. Αν η ομάδα σας πονάει στη θέση φαντάζει σαν μία καλή βραχυπρόθεσμη λύση.

Will Barton: O Μαυράκης μας έχει πρήξει τα συκώτια με δαύτον από πέρσι στο Ball Hog! Γράφει για αυτόν σε κάθε ευκαιρία3)Όπως για παράδειγμα εδώ κι εδώ! Και ο Barton στην έναρξη της σεζόν τον δικαιώνει. Μέχρι τουλάχιστον την επιστροφή του Chandler αποτελεί μία καλή επιλογή για ένα SG σε βαθιές λίγκες, ειδικά σε μία θέση που οι επιλογές δεν είναι όσες θεωρητικά φανταζόμαστε.

Montrezl Harrell: Ο “Farried με τα παραπάνω σύμφωνα“, όπως τον καθιέρωσε ο Μαυράκης στα γραφεία του Ball Hog, αποδεικνύει από πολύ νωρίς πως αποτελεί μία ακόμα ληστεία του Morey. Εκμεταλλευόμενος τις απουσίες στη γραμμή των ψηλών του Houston, την πρώτη βδομάδα του στον κόσμο του ΝΒΑ, σε σχεδόν 20 αγωνιστικά λεπτά είναι πάνω από 10 πόντους, 2,3/1,3 drebs/offrebs, σχεδόν ένα bolck με 4,7 εύστοχα σουτ και 82,4% σε αυτά. Αυτή την στιγμή, και μέχρι να επιστρέψει υγιής και πλήρης η frontline των Rockets, φαντάζει σαν μία πολύ καλή επιλογή για 20άρα λίγκα

Manu / Diaw: Στο San Antonio είναι ακόμα σε πρώιμη μεταβατική φάση. Οι νέοι παίχτες δεν έχουν ενταχθεί στους αυτοματισμούς της ομάδας4)πράγμα που γίνεται ευκόλως κατανοητό παρακολουθώντας αγώνα τους και μόνο από το γεγονός του πόσο έκπληκτος είναι ο Aldridge όταν υποδέχεται τις πάσες του Ginobili, τις οποίες εμφανώς δεν περιμένει, η μπαγκέτα του μαέστρου έχει περάσει στον Kawhi και το όλο οικοδόμημα στηρίζεται στις παλιοσειρές μέχρι να συνηθίσει το σύνολο του οργανισμού τις νέες αρμοδιότητες. Για το λόγο αυτό, παρουσιάζονται με αυξημένο ρόλο, άρα και φαντασιακά νούμερα σε αυτή τη φάση της σεζόν οι Diaw και Manu. Σε 20άρες λίγκες έχετέ τους στο νου σας για 9ους ή 10ους παίχτες στα rosters σας.

Jameer Nelson: O Mudiay είναι αναμφισβήτητα ο νέος ηγέτης του Denver. Αλλά επειδή ο μικρός διεκδικεί πολύ έντονα το ΝΒΑικό παρατσούκλι του Σπανούλη, ως “turnover machine”, o μικρός είναι στιγμές που υπό την πίεση που δέχεται δεν μπορεί να περάσει καν το κέντρο. Τα 11 λάθη του στην πρεμιέρα είναι ενδεικτικά. Σε τέτοιες περιπτώσεις το δεκανίκι του είναι ο εμπειρότατος Jameer Nelson. Δεν περιμένει κανείς να βγάλει τα προ διετίας νούμερα που έβγαζε στο Orlando, αλλά στο κοντά 25 αγωνιστικά λεπτά που δείχνει πως θα συνεχίζει να αγωνίζεται, είτε ως ο βασικός PG της second unit των Nuggets, είτε υποστηρικτικά του Mundiay, τους 8 πόντους του με δύο τρίποντα και πάνω από 3 ass θα σας τα παρέχει.

Dwight Powell: Ο τίμιος Καναδός5)σε αυτήν την πρώιμη φάση, πιο τίμιος και από τον Tristan Thompson, παίρνει άξια την θέση του στα picks αυτής της εβδομάδας. Ο περονόσπορος έχει θερίσει την front court των Mavs και ο 24χρονος έχει αρπάξει την ευκαιρία που του έχει δώσει ο coach Carlisle. 10,5 πόντοι μ.ο., 7 rebounds και με το ποσοστό του να φτάνει στο 53,3%. Ε τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Τέλος, ελπίζουμε να είχατε υπό στενή παρακολούθηση τoν Bazemore της Altanta τη βδομάδα που μας πέρασε. Δείχνει να καπαρώνει τη θέση του βασικού, και τα νούμερά του, ακόμα και με υγιή Korver, είναι, μέχρι στιγμής, καλύτερα και των δικών μας προσδοκιών.

References
1 μικρό για τα δεδομένα KD, αλλά λογικά ξεμουδιάζει το παιδί
2 Αυτή είναι και η δουλειά του σουτέρ βέβαια
3 Όπως για παράδειγμα εδώ κι εδώ
4 πράγμα που γίνεται ευκόλως κατανοητό παρακολουθώντας αγώνα τους και μόνο από το γεγονός του πόσο έκπληκτος είναι ο Aldridge όταν υποδέχεται τις πάσες του Ginobili, τις οποίες εμφανώς δεν περιμένει
5 σε αυτήν την πρώιμη φάση, πιο τίμιος και από τον Tristan Thompson