Ball Hog’s 2018-19 Under/Over Predictions – H Ώρα του Απολογισμού

Posted on Apr 9 2019 - 4:30pm by The Ball Hog

Επειδή μας αρέσει τόσο να είμαστε υπόλογοι για όσα λέμε και γράφουμε, αλλά βασικά μας αρέσει και να αυτοσαρκαζόμαστε, λίγο πριν μπούμε σε full playoff mode a la LeBron 2018 version, χαλαρώνουμε στα HogQuarters αντιπαραθέτοντας τις αρχικές μας προβλέψεις για τα over/under κάθε ομάδας σε σχέση (με τα projections του FiveThirtyEight) της τελικής τους κατάταξης. Ελάχιστες περιπτώσεις είναι οριακές πλέον (Pacers κατά βάση, και ίσως Thunder, Jazz, Mavericks και Grizzles), αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε στο να κοροϊδέψουμε (ε)αυτούς όταν και όπου έπρεπε. 

Για δική σας διευκόλυνση έχουμε ενσωματώσει στους πίνακες τα under/over του Vegas βάσει των οποίων κάναμε τις αρχικές προβλέψεις μας, αλλά και τα Projections του FiveThirtyEigth στους πίνακές μας όπως είναι σήμερα (09.04.19), αλλά σε περίπτωση που θέλετε να τα δείτε αναλυτικότερα, τις αρχικές μας προβλέψεις βρίσκετε εδώ: “The Ball Hog’s NBA Under/Overs – 2018/19 Season” και τις προβλέψεις για τα τελικά ρεκόρ των ομάδων του FiveThirtyEight εδώ: “2018-19 NBA Predictions“.

Ας δούμε, λοιπόν, τις επιδόσεις μας.

Άπαντες κάτω από τη βάση! Celtics, Pacers, Magic, κουβά όλοι! Τουλάχιστον (οι περισσότεροι) είχατε συμπαθητικά αποτελέσματα στα locks σας, παρότι οι τρεις τους Celtics τους είχατε και ως το βασικό σας “lock”! Για να δούμε τι έχετε να πείτε για να δικαιολογήσετε αυτά τα χάλια…

Λουκάς Μοσχούλας: Για Celtics, Pacers και Magic δεν έχω να πω πολλά, είναι λογικές οι προβλέψεις μας και θεωρώ ότι το 80%+ των μπασκετόφιλων θα έπεφτε έξω1)Εκτός από τον Μαντζούκα, βέβαια, που κάθε Σάββατο στο TheBallHog Show ωρυόταν ότι οι Magic θα μπουν Playoffs!. Τώρα στα υπόλοιπα πραγματικά νιώθω λίγο χαζός που δεν είδα την αρμάδα του Budenholzer να παρελαύνει, οι 48 νίκες μοιάζουν λίγες τώρα, αλλά θα έπρεπε να θεωρούνταν και το προηγούμενο καλοκαίρι.

Νίκος Ραδικόπουλος: Μάλιστα… Θαρρώ εδώ η μεγάλη αποτυχία είναι οι Celtics. Μετά την εντυπωσιακή περσινή post season, άπαντες θεωρούσαμε πως με την επιστροφή και ενσωμάτωση των Kyrie και Hayward, θα εκτοξεύονταν σε δυσθεώρητα επίπεδα, κάτι που δεν δικαιώθηκε στο παραμικρό. Προσωπικά περίμενα τη Λίγκα πιο υποψιασμένη φέτος απέναντι στους Pacers και ειδικά μετά τον τραυματισμό του Oladipo είναι εντυπωσιακό πως φαίνεται πως θα καταλήξουν και πάλι στο over των 48 νικών. Τώρα για τη μάχη των μετρίων των 33 με 41 νικών της Ανατολής, δεν νιώθω και ιδιαίτερα άσχημα που την έχασα.. Μέτριες ομάδες, που η κατάταξή τους στα ψηλά ή τα χαμηλά αυτού του εύρους εξαρτάται από ένα ξέσπασμα ή έναν τραυματισμό αντίστοιχα, όλες τους ομάδες με ταβάνι τον πρώτο γύρο. Ειδική αναφορά στους Heat, που για δεύτερη σερί χρονιά δείχνουν να παίζουν κάτω από τις δυνατότητές τους (ιδίως τις δυνατότητες του coach Spoelstra), αν και φέτος η δικαιολογία μάλλον είναι ο τραυματισμός του Dragic και η μετατροπή της ομάδας σε περιφερόμενο θίασο για να ανταλλάσσει φανέλες ο Wade για λόγους marketing. Τέλος πάντως. Για τους Cavaliers, ωστόσο, αισθάνομαι ντροπή που θεωρούσα πως θα πάνε πάνω από 30 νίκες, παρά τον τραυματισμό του Love, τον οποίο δεν σκοπεύω να χρησιμοποιήσω σαν δικαιολογία. Χαίρομαι, ωστόσο, που διάβασα καλά Knicks και Bulls (όπου ειδικά για τους δεύτερους έχω κερδίσει και ένα επιπλέον στοίχημα σε παγωτό Χαράς που με περιμένει).

Gus Χρυσοχού: Όντας αυτός με τις λιγότερες σωστές προβλέψεις, φαντάζομαι δεν μπορώ να πω πολλά και θα πρέπει να βάλω την ουρά στα σκέλια. Αλλά πως να φανταστείς πως οι Nets θα έκαναν μια τόσο εξαιρετική χρονιά, όταν μετά από τόσα χρόνια είχαν το pick τους στη διάθεσή τους, άρα φανταζόσουν πως θα tankάρουν; Με ποιο σενάριο να βγει πως οι Magic -μέχρι τουλάχιστον και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές- διεκδικούν μια θέση στην post season. Και για τον όποιο θεό, πως να φανταστείς πως οι Celtics θα επιδίδονταν σε τόσο μα τόσο χάλια regular season, έχοντας χειρότερο ρεκόρ από τους Clippers, με βάση το ρόστερ τους και τα όσα είχαμε δει και πέρυσι. Και εδώ είναι και η μεγαλύτερη αποτυχία, προφανώς, όλων: Πως είχαμε για σιγουράκι τη Βοστόνη. Στην ειδική αναφορά που έκανε ο Νίκος παραπάνω για τους Heat με πρόλαβε και ως ένα βαθμό τα γραφόμενά του αντιπροσωπεύουν και την δική μου σκέψη. Κλείνοντας ένα note-to-self: “Τι διάολο σκεφτόσουν με Bulls και Knicks;”.

Κοσμάς Καψάλης: Οκ, υπάρχει μια μικρή ικανοποίηση για το 2/3 locks, αλλά αυτό το 6/15 δεν χωνεύεται. Για τους Celtics τα είπα και τα παιδιά πιο πάνω, δεν πρόκειται να πω κάτι καινούριο. Αυτό που με απογοητεύει περισσότερο είναι το under των Sixers. Δεν ξέρω τι συνέβη εκεί φέτος. Ίσως λόγω των αλλαγών στο ρόστερ η ομάδα να μην έπιασε το over που είχαμε θέσει, ίσως πάλι ο coach Brown να μην είναι σε θέση να κάνει capitalize το υπάρχον ρόστερ του. Όχι πως αν έκαναν 54 νίκες θα άλλαζε κάτι, πάλι τρίτοι θα ήταν, αλλά κουβέντα να γίνεται. Για την Washington, δεν υπάρχουν λόγια επίσης. Φέτος, πίστευα πως -επιτέλους- κάτι θα κάνει “κλικ” αλλά φευ. Ο Wall τραυματίστηκε, ο Howard τραυματίστηκε, ο Beal ήταν μόνος και πόσες καλές εμφανίσεις να είναι αρκετές από τους Jeff Green και Thomas Bryant, ώστε να προχωρήσουν στα playoffs; Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότερες εκτιμήσεις πήγαν περίπατο.

Γιάννης Χάτσιος: Κάθε φορά που έχω να συμπληρώσω κάτι που έχει δύο επιλογές έχω ένα φοβερό άγχος ότι θα το πιάσω από την αρχή λάθος και θα τα βάλω όλα ανάποδα. Δεν λέω ότι μου έχει συμβεί σε εξετάσεις ξένης γλώσσας. Δεν λέω ότι δεν μου έχει συμβεί κιόλας. Πάντως πέρασα, οπότε δεν είναι πάντα κάτι κακό. Είναι σίγουρα κακό όμως όταν έχω, όχι μόνο πιστέψει, αλλά “λοκάρει” κιόλας το under των Bucks. Δεδομένου και του over 30 των Cavaliers, μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι ότι κάτι από τα κάτωθι δεδομένα συνέβαινε: α) ήμουν μεθυσμένος όταν έκανα τις προβλέψεις, β) μπέρδεψα τα under/over, γ) δεν έκανα ποτέ προβλέψεις, και ότι σε κάθε περίπτωση δ) βρισκόμουν υπό την απειλή ενός μεθυσμένου Jason Kidd που είχε εισβάλλει στην σπηλιά μου. Παραδέχομαι πάντως, ότι δεν είδα να’ρχεται η ανάσταση του Vucevic και το “Steve Clifford effect” στους Magic. Ο κος Steve μπορεί να πάρει οποιαδήποτε ομάδα και να ανεβάσει το πάτωμά της.

“Καλά κρασά” (που πίνουν και στους Guruδες), “να’χαμε, να λέγαμε είστε”. Ας πάμε και στη Δύση, μην εκεί είναι καλύτερη η κατάσταση…

Κάααααπως καλύτερα τα πράγματα εδώ. Αν και πάλι τρεις ομάδες δεν τις έπιασε κανείς, Rockets, Jazz και Kings, ενώ και το βασικό του lock, μόνο ένας το έπιασε… Για να δούμε όμως τι έχετε να πείτε για να απολογηθείτε.

Λουκάς Μοσχούλας:  Επίσης και τα δύο jack pot της Δύσης (βλ. Rockets και Kings) θα μείνουν ασχολίαστα για μένα. Το κακό ξεκίνημα που είχαμε σημειώσει και εδώ στο BallHog στέρησε από τους Rockets την προοπτική να ξεκινήσουν από την κορυφή στην Δυτική περιφέρεια. Greg Poppovich θέλω να σου ζητήσω συγνώμη που ακόμα μία χρονιά δεν σε πίστεψα. Ελπίζω να μείνεις και την επόμενη για να επανορθώσω. Τέλος, σηκώνομαι όρθιος και χειροκροτώ τα παιδιά του Sacremento, μπράβο παλικάρια μας εκθέσατε περισσότερο από κάθε άλλο.

Νίκος Ραδικόπουλος: Νιώθω κάπως μαλάκας που για δεύτερη σερί σεζόν πίστεψα πως οι Warriors θα ενδιαφερθούν στη regular, παρότι εγώ έκανα το previews του που έγραφα τις δηλώσεις του Draymond πως “είμαι παίχτης 16 αγώνων, και όχι 82”. Θεωρούσα -και εξακολουθώ να θεωρώ- πως το ταλέντο τους είναι τέτοιο που θα έπρεπε να τους πηγαίνει σβηστούς στις 65 νίκες.  Rockets και Jazz άργησαν πολύ να πάρουν μπροστά και το ότι χάνονται ή κερδίζονται τα over τους οριακά δεν το καθιστά ούτε μεγάλη αποτυχία, ούτε αντίστοιχα επιτυχία στα μάτια μου. Εκεί που έπεσα πάρα πολύ έξω ήταν σε Blazers, που έγραφα από τα αρχικά roundtables πως δεν βλέπω τον τρίτο πυλώνα στην ομάδα που θα τους βοηθήσει να μπούνε ξανά στα Playoffs, με τον Nurkic να κάνει ένα εντυπωσιακό step-up και να μου τρίβει στα μούτρα την πρόβλεψη αυτή, καθώς και στους Lakers, που δεν περίμενα πως ο LeBron θα τραυματιζόταν για τόσο μεγάλο διάστημα, με αποτέλεσμα να γίνει ανυπόμονος και να προκαλέσει το εκβιαστικό trade request του Davis που διέλυσε οριστικά την ομάδα. Για τους Kings, τι να πω. Αν υπήρχε κάποιος ξέρετε που τους έβλεπες στις 40 νίκες, τα συγχαρητήριά μου…

Gus Χρυσοχού: Τουλάχιστον εδώ πιάσαμε κάτι πάνω από τη βάση. Και μπορεί από συνήθεια ετών να παρακολουθώ Blazers, αλλά όπως είχα γράψει στο preview τους, εκτιμούσα πως θα πάνε οριακά στην όγδοη θέση. Η φετινή τους πορεία αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως μετά τους Warriors, μιλάμε για την πιο “ομάδα” της Λίγκας και η νοοτροπία της φαίνεται ξεκάθαρα στα επιτυχημένα αποτελέσματά της. Απογοητεύτηκα που Rockets με έριξαν έξω (όπως και τους περισσότερους βέβαια). Και οκ, οι Rockets έχουν το άλλοθι των αρκετών τραυματισμών και τον Harden να παλεύει (και να κερδίζει  συχνά) μόνος του. Οι Pelicans, τι έχουν να πουν; Βασικά και πάλι δεν φταίνε ακριβώς εκείνοι, όσο το “παίκτη θέλω, τώρα τον θέλω και όπως εγώ τον θέλω” των Lakers, με την σεζόν του Davis να παραπέμπει περισσότερο σε reality, παρά σε μπάσκετ. Επίσης, όσον αφορά τους Kings δεν μπορώ να πω τίποτα. Αλλά πάλι, νομίζω κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα. Δεύτερο note-to-self: “Ουκ υποτιμήσεις ξανά Blazers και Spurs”.

Κοσμάς Καψάλης: Όπως ο Gus έβαλε την ουρά στα σκέλια στην Ανατολή, μάλλον πρέπει να κάνω και εγώ το ίδιο για την Δύση, καθώς είχα τις λιγότερες σωστές προβλέψεις. Γι’αυτό, αγαπητοί μου Thunder κάντε το “δύο στα δύο” με Rockets και Bucks (ποτέ), μήπως και σώσουμε κάπως την κατάσταση. Σε άλλα θέματα, δεν ξέρω τι σκεφτόμουν για τους Lakers. Με συνεπήρε η αύρα του “Βασιλιά” μάλλον, που μου είναι πολύ περίεργο πως τα φετινά playoffs δεν θα έχουν τον LeBron εντός. Επίσης, ομολογώ πως δεν περίμενα αυτήν την άνοδο των Nuggets. Οκ, ήταν αναμενόμενη η βελτίωσή τους, αλλά να είναι μέσα στις τρεις-τέσσερις καλύτερες ομάδες της σεζόν, δεν το περίμενα. Σε άλλες ομάδες, μην πω ψέμματα, νιώθω λίγο καλύτερα με τα over των Spurs και Blazers, αλλά και πάλι, δεν είναι αρκετά για να σώσουν την όλη εικόνα.

Γιάννης Χάτσιος: Εντάξει, τη Δύση την διάβασα καλύτερα, πιθανότατα επειδή ως επί το πλείστον βλέπω τους αγώνες της Ανατολής που είναι νωρίς. Τις περίπου 40 νίκες των Kings δεν νομίζω να τις προέβλεπε κανείς εκτός του ίδιου του Dave Joerger, οπότε θα μου δώσω συγχωροχάρτι για αυτό. Τη διάλυση των Pelicans επίσης δεν τη διάβασα, και εξακολουθώ να πιστεύω ακόμα ότι παρά τους τραυματισμούς, χωρίς τα καραγκιοζιλίκια Davis-LeBron, θα ήταν περίπου στη “γραμμή” τους. Το μεγάλο μου λάθος ήταν οι Nuggets. Δεν πίστεψα ότι μπορούσαν να δείξουν τόσο μεγάλη βελτίωση και σταθερότητα, και το πέτυχαν εν μέσω ενός τυφώνα τραυματισμών σε όλο το ρόστερ τους. Well played.

Κλείνοντας, επειδή κάπως πρέπει να πείσετε το αναγνωστικό κοινό σας να συνεχίσει να σας διαβάζει, που έχετε να σταθείτε για να κερδίσετε κάπως την χαμένη σας αξιοπιστία; Ποια θεωρείτε, με άλλα λόγια, ως την καλύτερή σας πρόβλεψη; Και φυσικά ποια η μεγαλύτερή σας αποτυχία και τι θεωρείτε πως ευθύνεται για αυτό;

Λουκάς Μοσχούλας: Η καλύτερη -και για μένα πιο εύκολη- επιλογή μου ήταν ξεκάθαρα οι Warriors, και απορώ γιατί δεν τους έβαλα locked. Από την άλλη δεν μπορώ να με καταλάβω με τους 76ers ενώ δεν με πείθουν τους εμπιστεύομαι. Θα σταματήσει αυτό αλήθεια. Τέλος θα ήθελα να κατηγορήσω ανοιχτά τον αρχισυντάκτη (που δεν έχουμε) γιατί δεν μέτρησε ως σωστό το over των Mavs. Tο ανελέητο tanking μετά το All Star και μέχρι το τέλος Μαρτίου όπου είχαν επιμέρους ρεκόρ 4-15 ήταν εξόφθαλμο και μη αναμενόμενο. Ας όψεται το Top5 protected Pick που έχουν δώσει στους Hawks.

Νίκος Ραδικόπουλος: Blazers, Lakers, Celtics θεωρώ τις μεγαλύτερες αποτυχίες μου για τους λόγους που ανέφερα στις προηγούμενες απαντήσεις. Μεγαλύτερες επιτυχίες από την άλλη, θεωρώ το over των Clippers και των Bucks, με αυτή τη σειρά, και το under των Sixers. Και αυτό παρά τις μεγάλες αλλαγές στα rosters των Clippers και Sixers. Οι Clippers εδώ και καιρό αποπνέουν υγεία σε όλα τα επίπεδα και το roster τους είχε από την αρχή βάθος, όπως είχα επίσης γράψει από τα αρχικά roundtables. Επίσης, ήταν σαφές πως η παρουσία του coach Bud θα μπορούσε να δώσει τις +5 νίκες από την περσινή σεζόν που χρειαζόντουσαν οι Bucks για να περάσουν τη γραμμή του 48,5 σε σχέση με την περσινή τους πορεία (χωρίς επουδενί να μπορώ να υποστηρίξω πως έβλεπα να περνάνε και τις 60 βέβαια…). Από την άλλη, οι Sixers δεν μου εμπνέουν εμπιστοσύνη ούτε σε επίπεδο front office (όπου θεωρώ συνολικά πως τα assets που δόθηκαν, για τα assets που αποκτήθηκαν, ειδικά με τον Butler σχεδόν βέβαιο πια πως θα φύγει, αποτελεί τεράστιο downgrade), ούτε σε επίπεδο προπονητή, με τον Brown να δείχνει διαρκώς πως αδυνατεί να μεγιστοποιήσει το ταλέντο που έχει στα χέρια του, σε πλήρη αντιδιαστολή με τον αναγεννημένο Doc της τελευταίας διετίας, που έχει μετατρέψει “τα αποφάγια” των Rockets, των Pistons και των Sixers σε μια πανέμορφη ομάδα.

Gus Χρυσοχού: Celtics, Blazers, Spurs και Bucks θεωρώ τις μεγαλύτερες αποτυχίες. Και ο λόγος είναι πως δεν είχαν καμία έκτακτη mid-season παράμετρο που ανέτρεψε κάτι, όπως συνέβη για παράδειγμα με τους τραυματισμούς των Rockets. Ο Stevens μπορεί να είναι ένας Σατανάς των Πάγκων, αλλά προς ώρας δεν έχει καταφέρει να κάνει ομάδα τους Celtics. Και μπορεί ο Hayward να μην έχει αποδώσει καν τα αναμενόμενα, αλλά πέρυσι χωρίς αυτόν αλλά και τον Irving, έδειξαν πως οι πιτσιρικάδες μπορούν να πάρουν πάνω τους την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση, είμαι βέβαιος πως ο Stevens έχει έτοιμο σχέδιο για την post season και θα καταπιούμε τη γλώσσα μας. Για τους Blazers τα είπα πιο πάνω. Οι Spurs στη μετά-Leonard εποχή τα πήγαν περίφημα και επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά πως “you can’t mess with Pop”. Το ίδιο ισχύει και για τον Budenholzer, ο οποίος μετέτρεψε τους Bucks μέσα σε μια σεζόν σε ομάδα που είναι φόβητρο. Όσον, αφορά τις επιτυχίες, Sixers και Nuggets. Και λίγο πιο χαρούμενος γιατί ήμουν ο μόνος που έπεσα μέσα σε Hawks και Mavericks. Ναι, οκ, είναι μεν στα χαμηλά, αλλά είδατε τι έγινε και σε προβλέψεις με Magic, Kings κ.ο.κ. Και του χρόνου και με τις υγείες μας.

Κοσμάς Καψάλης: Προφανώς οι Celtics αποτελούν μεγάλη απογοήτευση, όπως και οι Rockets, αλλά πέσαμε όλοι μαζί στην τρύπα.. Σε προσωπικό επίπεδο μεγάλες απογοητεύσεις είναι οι Nuggets, oι Sixers και οι Clippers. Ειδικά στην τελευταία περίπτωση, σημειώνω πως δεν θα υποτιμήσω ποτέ ξανά οργανισμό στον οποίο πηγαίνει να εργαστεί ο West. Στις επιτυχίες είναι οι Nets και όπως ανέφερα πιο πάνω, Spurs και Blazers. Του χρόνου, πιο σοφός. Καλά playoffs.

Γιάννης Χάτσιος: Από το καλοκαίρι πίστευα πολύ τους Clippers και ελάχιστα τους Lakers, και έτσι έγινε. Συμπτωματικά έρχονται και κάθονται αμφότεροι στο line του άλλου πάνω-κάτω. Καλές μου προβλέψεις θεωρώ ότι ήταν το ότι δεν πίστεψα ποτέ τους Wizards -εύκολη επιλογή, αν πάει κάπου ο Dwight Howard μπορείτε να ποντάρετε με ασφάλεια στο under και τον τραγέλαφο- αλλά κυρίως τους – αγαπημένους μου πλέον Brooklyn Nets. Κατά τ΄άλλα, “εμπρός για νέες ήττες, για νέες συντριβές!”

Οκ, σας ευχαριστούμε. Είστε τυχεροί που ως προς την ενδεχόμενη πρόβλεψή σας για τον επόμενο Πρωταθλητή υπάρχουν και φέτος οι υπερδιαστημικοί -όταν έρχεται η post season- Warriors, οπότε είναι δύσκολο να χάσετε εντυπωσιακά και αυτό! Καλή post season να έχουμε, λοιπόν!

References
1 Εκτός από τον Μαντζούκα, βέβαια, που κάθε Σάββατο στο TheBallHog Show ωρυόταν ότι οι Magic θα μπουν Playoffs!

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. Mitsos April 10, 2019 at 14:29 -

    Ευτυχώς που δεν σας ακούσαμε και δεν τα παίξαμε 😜