Ο NBAικός Καζαμίας του Ball Hog για το 2016

Posted on Dec 31 2015 - 1:17pm by The Ball Hog

Το BallHog αποχαιρετά το 2015 και επιδίδεται σε μια προσπάθεια πρόβλεψης για το 2016. Οι παρακάτω γραμμές είναι καθαρά χιουμοριστικές και έχουν χαρακτήρα παράλληλου σύμπαντος.

Ιανουάριος

Η περίοδος του θαύματος και της γέννησης του θεανθρώπου πέρασε, και ήρθε η στιγμή για την τρίτη νίκη των 76ers. Θύμα της υπερομάδας του Sam Hinkie έπεσαν οι Cleveland Cavaliers, με τον GM των Sixers να κανονίζει να υπάρχουν μόνο κοντομάνικα μπλουζάκια για τον LeBron, ώστε να μην μπορεί να σουτάρει. Το τελικό 105-95 φέρνει στην επιφάνεια, για μια ακόμα φορά, το δημιουργικό μυαλό του Hinkie, με το front office να τον ανανεώνει για τα επόμενα 10 χρόνια και στήνοντας την προτομή του έξω από το γήπεδο της Philadelphia. Πρωταγωνιστής της νίκης αυτής είναι ο Joel Embiid, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της ομάδας του, σημειώνοντας triple double (32pts, 17rebs, 10blk), με τον Hakeem Olajuwon να δηλώνει ευθαρσώς “ιδού ο διάδοχός μου”. Ο Δήμαρχος της Philadelphia, εμφανώς εκστασιασμένος από τον διπλασιασμό στις νίκες και την εμφάνιση του Embiid, αποφασίζει να κηρύξει την 10η Ιανουαρίου ως μέρα αργίας, ενώ περί τα 1.458 νεογέννητα παίρνουν το όνομα Joel. Στο αμέσως επόμενο παιχνίδι ο Embiid παθαίνει ρήξη χιαστών και κατάγμα κόπωσης και χάνει την επόμενη χρονιά.

Φεβρουάριος

Ο μήνας κυλάει βαρετά, πολύ βαρετά, μέχρι που φτάνουμε στην σωτήρια μέρα της 18ης Φεβρουαρίου, όπου λαμβάνει χώρα το trade deadline. Οι Lakers πραγματοποιούν την μεγάλη έκπληξη και ανταλλάσσουν τον Kobe Bryant με τον Derrick Rose, με τον πρώτο να δηλώνει πανευτυχής που θα τελειώσει την καριέρα του στην πόλη από την οποία αντέγραψε όλες τις μπασκετικές του κινήσεις. Παράλληλα, κύκλοι του franchise από το LA, εμφανίζονται αισιόδοξοι πως το καλύτερο κλίμα της California είναι ό,τι πρέπει για τα γόνατα του πάλαι ποτέ MVP. Το Chicago, από την πλευρά του, δια στόματος Gar Forman, δηλώνει πως “αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία να δούμε και πάλι στo παρκέ του United Center τον Michael Jor… τον Kobe Bryant”.

kobebulls

Παρά το άνωθεν trade, η Philadelphia προσπαθεί να κλέψει και πάλι την παράσταση. Ο Hinkie δίνει τα picks του 1ου γύρου για τα επόμενα τρία χρόνια με σκοπό να πάρει την μασκότ των Suns, τις cheerleaders των Knicks και τον καστανά που συνέλαβαν στην Θεσσαλονίκη. Για κακή τύχη του Hinkie, το trade κολλάει στο γεγονός πως ο καστανάς δεν φέρει σχετική άδεια για να μεταφέρει τα κάστανα από την βόρεια Ελλάδα στην Philly.

Μάρτιος

Ο μήνας που ξεκινά το βαθύ και βαρύ rotation των Spurs. Πρώτο θύμα αυτού ο ίδιος ο Greg Popovich, ο οποίος δίνει τα ηνία στην Becky Hammon, 2015 NBA Summer League Champion. Με την 38χρονη coach στο τιμόνι οι Spurs πραγματοποιούν ρεκόρ 15-1, έχοντας τον Kyle Anderson σε δαιμονιώδη κατάσταση. Ο δευτεροετής στο NBA, αγωνίζεται για πάνω από 30 λεπτά μ.ο., έχοντας 24,5 πόντους, 8,9 rebounds, 4,5 assists και κατακτά δίκαια το βραβείου του καλύτερου παίχτη της Δύσης για αυτόν τη μήνα. Η μοναδική ήττα των Spurs ήρθε από τους Bulls που είχαν ως πρωταγωνιστή τον Kobe που ήταν και το πρώτο παιχνίδι με τη νέα του ομάδα. Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Kobe πλήρωσε το ποσό των 241.542 δολαρίων, προκειμένου οι ιθύνοντες των Bulls να κατεβάσουν το νούμερο 23 από το ταβάνι του United Center και να ράψουν πάνω από το “Jordan” το “Bryant”.

Απρίλιος

Με την regular season να φτάνει στο τέλος της, άπαντες στρέφουν την προσοχή τους στα play offs. Οι Warriors έχουν καταρρίψει κάθε ρεκόρ που υπήρχε, μεταξύ των οποίων και εκείνο για τις περισσότερες νίκες στην κανονική περίοδο. Το 80-2 του Golden State κάνει το 72-10 των Bulls να μοιάζει καλούτσικο, ενώ νωρίτερα στην σεζόν ο Steph Curry έχει δηλώσει πως θέλει να ξεπεράσει τον Jordan ως “ο καλύτερος όλων των εποχών”. Ο MJ ενημερώνεται για αυτά τα γεγονότα και πραγματοποιεί κίνηση ματ, εξαγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των Warriors, ώστε να ελέγξει την μπασκετική μοίρα του MVP. Την ίδια στιγμή οργανώνει ένα #ThisIsACoup κατά του Adam Silver και φέρνει πίσω στον θώκο του κομισάριου τον David Stern. O τελευταίος αποφασίζει να περάσει ειδική τροπολογία για τον Curry, ο οποίος θα πρέπει να αγωνίζεται από εδώ και στο εξής με ενσωματωμένη άγκυρα. “Νιώθω καλά” δήλωσε ο ίδιος. Παράλληλα στο Sacramento ο Vivek Ranadive εκπλήσσει το παγκόσμιο με το μπασκετικό κοινό προσλαμβάνοντας τον blogger, μουσικό και Kings superfan Σταύρο Μαρίνο σαν υπεύθυνο ανθρώπινου δυναμικού, με την πρώτη κίνηση του Έλληνα μύστη να είναι το ξετρύπωμα και η υπογραφή του Λετονού Andris Biedrins που αγνοείτο την τελευταία διετία, ανήμερα των 30ων γενεθλίων του. “Πάμε το άθλημα μπροστά” δηλώνει ο ιδιοκτήτης της ομάδας προς μεγάλο ενθουσιασμό των αμερικάνικων ΜΜΕ που ξεσάλωσαν ειρωνευόμενοι τον ιδιόρρυθμο Ινδό μεγιστάνα.

biedrins

Μάιος

Ο Andris Biedrins αποδεικνύεται αιχμή του δόρατος στην επίθεση των Kings, με μέσους όρους 20 πόντους και 20 rebounds. Οι συνεχείς συλλήψεις του από τους paparazzis σε νυχτερινά κέντρα και λιμουζίνες του έχουν κοστίσει συνολικά πάνω από $ 4 εκατ. σε πρόστιμα σε μόλις έναν μήνα, αλλά ο ίδιος αψηφά τον κομισάριο και τους λογιστές του δηλώνοντας πως “έβγαλα 18 εκατομμύρια για να σκοράρω 27 πόντους από το 2012 έως το 2014. Παίζω για τη χαρά του παιχνιδιού, όχι για τα βρώμικα λεφτά σας”. Ταυτόχρονα κάνει ρεκόρ με 45 διαδοχικές άστοχες βολές, και η PR team των Kings ανακοινώνει δωρεάν μοσχάρι vindaloo στα παιχνίδια που Rondo και Biedrins θα ευστοχούν αμφότεροι σε μια έστω βολή, εκτοξεύοντας απρόσμενα την επισκεψιμότητα στις κερκίδες τους. Η στρατηγική Hack-a-X φτάνει στο τέλμα της σε έναν αγώνα Pistons – Kings, όπου εκτελούντα 112 ελεύθερες βολές και από τις δύο ομάδες, με τους προπονητές να παραδέχονται πως ό,τι κερδίζεται στην άμυνα χάνεται στην επίθεση, λόγω του ομαδικού αποσυντονισμού. Ο David Stern διοργανώνει press conference όπου δίνει συγχαρητήρια στον David Stern για την πάταξη της μάστιγας των εσκεμμένων fouls, η συντακτική ομάδα του Ball Hog αγνοείται μετά από tweet του Gus Χρυσοχού που εξέθετε τον Stern λέγοντας πως δεν έκανε καμία αλλαγή. Ο Vivek Ranadive εκπλήσσει για μια ακόμη φορά τους πάντες καθώς απολύει τον George Karl, ο οποίος θα αναδειχθεί προπονητής της χρονιάς και έχει βάλει τους Kings στα playoffs για πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία, για να προσλάβει στη θέση του τον Στηβ Γιατζόγλου, μετά από ραντεβού των δύο ανδρών στο Μικρό Παρίσι1)κατά κόσμον Καβάλα.

“Συμφωνούμε σε όλα τα επίπεδα” θα δηλώσει ο Στηβ στη συνέντευξη τύπου.

Παράλληλα κορυφώνεται η αγωνία στα playoffs. Ήδη Mavericks, Raptors (πάλι), Bucks, Hornets και Clippers έχουν αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο και δικαίως τα φώτα στρέφονται στους τελευταίους. Ο ιδιοκτήτης Steve Ballmer δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον Doc Rivers, τονίζοντας πως αυτός είναι ο coach που θα οδηγήσει την ομάδα στην γη της επαγγελίας. Δεν διστάζει, μάλιστα, να δηλώσει στους εκπροσώπους του Τύπου πως ο Doc σκέφτεται να φέρει στο LA τους Garnett και Allen, ώστε να ενισχυθεί η ομάδα στα φτερά και στην ρακέτα. Στα αγωνιστικά, οι δηλώσεις του Rivers μετά τον αποκλεισμό από τους Pelicans, ήταν χαρακτηριστικές:

Ιούνιος

Το σύστημα “ενσωματωμένη άγκυρα” πιάνει τόπο για τους αντιπάλους των Warriors, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Curry και τους 22 πόντους μ.ο. που είχε φορώντας την. Οι Warriors δεν φτάνουν στους τελικούς, καθώς αποκλείονται από τους Sacramento Kings, στο έβδομο παιχνίδι των τελικών της Δύσης, μετά από έξι παρατάσεις και σκορ 202-201. Οι Kings έχουν απένταντί τους το Cleveland, με τον LeBron να φτάνει για έκτη συνεχόμενη φορά στους τελικούς. Ωστόσο, η αρμάδα του Cousins είναι too much για τον James και το δαχτυλίδι του πρωταθλητή πάει στους Kings. “Μας το χρωστούσε η τύχη και οι συνωμοσίες του 2002”, δηλώνει μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Σταύρος Μαρίνος, ο οποίος έλαβε το χρίσμα του GM της ομάδας από τον Vivek. Mετά από μια ακόμα ήττα στους τελικούς, ο LeBron αφήνει ανοιχτό το θέμα όσον αφορά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Το small-ball μοιάζει με ανέκδοτο και απολίθωμα μιας άλλης εποχής, καθώς ο Γιατζόγλου έπιασε εξ απίνης τον David Blatt, κατεβαίνοντας στους τελικούς με βασική πεντάδα τους Rondo-Casspi-Cousins-Koufos-Biedrins. Ο Cousins απελευθερώθηκε από τα δεσμά της ρακέτας, σουτάροντας με 40% σε εννέα τρίποντα ανά αγώνα, την ώρα έπαιζε άμυνα πάνω στον LeBron, αλλάζοντας εν μια νυκτί το πρότυπο του small forward. Ο Andris Biedrins διέλυσε στο μεταξύ τους match-up τον Ρώσο Sasha Kaun, παραδεχόμενος πως στην απόφασή του να γυρίσει στα παρκέ έπαιξε ρόλο η καλοκαιρινή μανούβρα του Kaun, που λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε την απόσυρση του από την ενεργό δράση υπέγραψε στους Cleveland Cavaliers.

Ιούλιος

Μόνο οι Mavericks φαίνεται πως κινούνται ενεργά στην offseason με τον Mark Cuban να θέλει μια ακόμα προσπάθεια για την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Αφού συμβουλεύεται τους Carlisle, Nelson και Nowitzki καταλήγει στα εξής: oι Tyson Chandler, Jason Terry επιστρέφουν στην ομάδα, ενώ ανακαλούνται από την ναφθαλίνη οι Jason Kidd, Peja Stojakovic και Deshawn Stevenson. O Cuban ρωτάται από τους δημοσιογράφους τί ήταν αυτό που τον οδήγησε για να προχωρήσει σε αυτές τις κινήσεις, με τον ίδιο να απαντάει: “Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει”. Παράλληλα, ο Mario Hezonja των Orlando Magic δηλώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πως “Είμαι ο καλύτερος παίχτης αυτού του draft”.

Αύγουστος

Ε, να κάνουμε και κανένα μπάνιο ρε παιδιά!

Σεπτέμβριος

Οι Knicks είναι οι μεγάλοι νικητές στην κούρσα της απόκτησης του Kevin Durant, του οποίου το συμβόλαιο με την Oklahoma είχε λήξει το καλοκαίρι, και μετά από καιρό οι φιλοδοξίες στο “μεγάλο μήλο” είναι κάτι παραπάνω από μεγάλες. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η μόνη κίνηση που κάνει η Νέα Υόρκη, καθώς δίνει στους Thunder τον Porzingis και όσα picks της έχουν μείνει από την δεκαετία του 2020 για να πάρουν και τον Russell Westbrook, και αμφότεροι οι -πρώην πια- σταρ της OKC πλαισιώνουν τον Carmelo. Στο άκουσμα αυτών των νέων, ο LeBron James δηλώνει: “Αποφάσισα να μεταφέρω τα ταλέντα μου στη Νέα Υόρκη”. Ταυτόχρονα, οι Bulls αποφασίζουν να ανανεώσουν τον Kobe για τα επόμενα τρία χρόνια.

Οκτώβριος

Βρισκόμαστε προ των πυλών της σεζόν ’16-’17 με τους Knicks να αποτελούν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο. Ωστόσο, το μεγάλο μπαμ γίνεται λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ, όταν οι Rockets αποφασίζουν να κάνουν waive το συμβόλαιο του James Harden. Ο Hinkie παραμονεύει στην γωνιά του και το μαζεύει, αλλά δεν το κρατάει για πολύ. Στέλνει απευθείας την πρότασή του σε Bucks και Rockets και μετά από τριπλό trade, οι Sixers καταλήγουν με τους Michael Carter-Williams, K.J. McDaniels ενώ έχουν εξασφαλίσει τα draft picks του πρώτου γύρου και των 29 ομάδων για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Hinkie συνιστά υπομονή.

Ο Σταύρος Μαρίνος, χαίρων της απόλυτης εμπιστοσύνης του Ranadive, ανταλλάσσει τον μικροσκοπικό Willie Cauley-Stein με τον Ινδό του Dallas, Satnam Singh, για να τον ταιριάξει με τον υποψήφιο για έκτο παίκτη της περασμένης σεζόν, Sim Bhullar, που πρόκειται να συνθέσουν το πρώτο δίδυμο ψηλών με καταγωγή από την Ινδία, και παράλληλα την ψηλότερη frontline από την εποχή Sampson-Olajuwon.

Νοέμβριος

O Harden, μετά το άνωθεν trade καταλήγει στους Bucks και οι σκέψεις που είχε για να ξυριστεί αναθεωρούνται από τον βαρύ χειμώνα του Wisconsin. Η Harden-mania καλά κρατεί στο Milwaukee, ενώ ο ενθουσιασμός που επικρατεί δεν έχει επηρεάσει μόνο τους φιλάθλους της ομάδας, αλλά και τους συμπαίκτες του. “Είναι ο καλύτερος συμπαίκτης με μούσια που είχα ποτέ” δήλωσε ο ικανοποιημένος ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ ο Khris Middleton πρόσθεσε: “Νιώθουμε κάπως περίεργα με το μικρό wingspan του, αλλά θα συνηθίσουμε”.

Δεκέμβριος

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά από το Ball Hog παίδες!

References
1 κατά κόσμον Καβάλα

1 Comment so far. Feel free to join this conversation.

  1. fort January 3, 2016 at 09:17 -

    Σατανικό και Άρρωστο!! Καλή χρονιά!