Ball Hog’s RoundTable: Στην Τελική Ευθεία

Posted on Mar 4 2016 - 4:27pm by The Ball Hog

Το ΝΒΑ μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία της φετινής σεζόν και αυτό από μόνο του αποτελεί μια καλή αφορμή να μαζευτούν οι συντάκτες του Ball Hog γύρω από την στρογγυλή τράπεζα της αίθουσας συνεδριάσεων των γραφείων τους. Ο καιρός έχει ανοίξει για τα καλά από πολύ νωρίς και μόλις οι μισοί παραμένουν με τις κούπες με τα τσάγια τους στο τραπέζι. Δυστυχώς, τα  fredo έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους. Ας δούμε, όμως, τί πιστεύουν για το φινάλε της φετινής σεζόν.

Roundtable

1. Η Ανατολική περιφέρεια φέτος παρουσιάζεται, όχι απλώς ανταγωνιστικότερη σε σχέση με πέρσι, αλλά  περισσότερο ανταγωνιστική από τη Δυτική. Με 10 ομάδες να διεκδικούν οχτώ θέσεις, ποιες πιστεύετε θα είναι οι τελευταίες τρεις;

Κοσμάς Καψάλης: Με βάση την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, έξω η Charlotte, μέσα το Detroit και μαζί με Pacers και Bulls ετοιμαζόμαστε για ωραία Ανατολικά playoffs.

Gus Χρυσοχού: Όχι μόνο παρουσιάζεται ανταγωνιστική αλλά ενδεχομένως οποιαδήποτε -πια- πρόβλεψη/εκτίμηση θα μας κάνει να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα. Charlotte, Indiana, Detroit, Washington και Chicago δείχνουν αντοχή μέχρι στιγμής και διατηρούνται στο bubble της post season, με τις δύο πρώτες μάλιστα να θεωρούνται και τρόπον τινά overachievers. Κανείς δεν έχει καταλάβει πώς και γιατί οι Hornets βρίσκονται σε αυτήν την θέση και εκτιμώ πως θα είναι εκείνοι που θα ξεφουσκώσουν όσο γίνονται πιο κρίσιμα τα ματς1)Κοινώς όσοι ξέρετε το μύθο για τις εκτιμήσεις μου, θα μπουν στα playoffs…. Θα πάω με την τριάδα Pistons, Pacers και Wizards.

Γιάννης Χάτσιος: Η πρόβλεψη για τα playoffs της Ανατολής θυμίζει λαιμητόμο, ιδίως με την κατάρρευση των Bulls και την αγωνιστική άνοδο των Wizards. Οι τελευταίοι, έχοντας στη σύνθεσή τους Wall, Beal, Morris και Gortat, παρέα με καμιά δεκαριά που επέστρεψαν από τραυματισμούς δύσκολα θα ξαναπέσουν εκτός νυμφώνος. Η Charlotte ρολάρει και διαθέτει die hard attitude, η Indiana έχει Paul George αλλά δεν πείθει και το Detroit είναι ή του ύψους ή του βάθους με έναν καταστροφικό πάγκο. Εκτιμώ ότι στο τέλος Hornets και Detroit δεν θα αντέξουν στον αγώνα δρόμου.

Δημήτρης Μαυράκης: Κάθε φορά που κάνω refresh έχω την εντύπωση πως αλλάζουν οι θέσεις από το πέντε μέχρι το δέκα της Ανατολής. Λοιπόν, απλά θα αρνηθώ να υποστηρίξω πως οι ομάδες των αδαών (για δεδομένα του ΝΒΑ τουλάχιστον) Randy Whitman (Washington, της οποίας οι προσπάθειες να παίξει γρήγορα και μοντέρνα συνήθως καταλήγουν σε ένα χάος και μας χάρισαν το κωμικό Khris Humphries σαν stretch four) και Fred Hoiberg (Chicago, με τα αστεία rotation) θα καταφέρουν να περάσουν στα playoffs.

Πέτρος Καούνης: Σύμφωνα με την εικόνα που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή οι ομάδες της Ανατολής, θα άφηνα έξω τους Hornets και τους Bulls. Επιλέγω λοιπόν για τις θέσεις 6-8 τους Pacers, Pistons και Wizards.

Σταύρος Μαρίνος: Δύο πράγματα εμπιστεύομαι για προβλέψεις: την αστρολογία και το ROWP (Remaining Opponents Winning Percentage – Ποσοστό Νικών των Εναπομεινάντων Αντιπάλων) του RealGM. Οι 6οι Hornets έχουν ρεκόρ 8-2 στους τελευταίους 10 αγώνες, αλλά και το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα όλου του ΝΒΑ μέχρι το τέλος της σεζόν (ROWP: .458). O αποκλεισμός τους θα ήταν αυτοκτονία. Pacers και Pistons έχουν πέσει τελευταία  (5-5 και 4-6 στα Last 10), ενώ οι 9οι Wizards έρχονται φουριόζοι με 7-3, αλλά και πολύ καλύτερο ROWP (.460) από τους προαναφερθέντες. Συμπερασματικά, θα έβαζα τη Charlotte στο 6ο seed, τους Wizards στο 7ο και μια μάχη σώμα με σώμα μεταξύ Indiana και Van Gundy (Detroit) για το 8ο. Έχω ξεγράψει τους Bulls εδώ και χρόνια, μετά τον τραυματισμό του Rose, μιας και βρίσκονται σε μια μόνιμη μετριότητα. Ο φόβος τους να ανατινάξουν το κουρασμένο ρόστερ, τους έχει φέρει σε μια κατάσταση αργού θανάτου που πιθανώς θα σηματοδοτηθεί με την φυγή του Gasol ή τον επόμενο τραυματισμό του Rose.

Δημήτρης Μαντζούκας: Νομίζω ότι ανεξαρτήτως επιστροφής του Jimmy Butler οι Bulls δεν θα προλάβουν το τρένο των playoffs. Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι όλα θα παιχτούν στο ματς και φυσικά είναι αφελές να κάνουμε προβλέψεις σε τόσο οριακές καταστάσεις. Ανάμεσα σε Charlotte, Washington, Indiana και Detroit, έχω πάντως την αίσθηση ότι δυστυχώς οι Pacers είναι αυτοί που θα κινδυνεύσουν περισσότερο. Η απόκτηση του Ty Lawson δείχνει ότι και οι ίδιοι είναι διατεθειμένοι να πάρουν τεράστια ρίσκα για να παραμείνουν στην διεκδίκηση της συμμετοχής.

fb profil pic

2. Στην Δύση από την άλλη, υπάρχουν πολλές ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις. Ποιες θα είναι οι ομάδες που θα πέσουν πάνω σε Warriors και Spurs και ποια η τυχερή που το δράμα θα πάρει παράταση;

Κοσμάς Καψάλης: Αυτή την στιγμή είναι 5οι, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να μείνουν εκτός, αλλά για να συμπληρωθεί η αλλοπρόσαλλη φετινή εικόνα της Δύσης, θέλω να μείνει έξω το Memphis και να ανέβει στην 8άδα κάποιος από Jazz ή Kings. Μικρή σημασία έχει άλλωστε, καθώς οι δύο πρώτοι δεν παίζονται.

Gus Χρυσοχού: Οι Blazers είναι δαιμονισμένοι αυτήν την περίοδο2)Σύντομα και αναλυτικότερα επί αυτού και αν δεν τους χτυπήσει η ατυχία με κάποιους τραυματισμούς δείχνουν -παραπάνω από- ικανοί να κρατήσουν την 7η θέση, μην και ανέβουν και παραπάνω. Μεταξύ μας, θα τους ήθελα στην 8η, όχι γιατί έχουν τύχη απέναντι στους Warriors, αλλά γιατί με το small ball που παίζουν θα δούμε ωραίο μπάσκετ στον πρώτο γύρο. Μεταξύ των Rockets και Jazz, θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην άμυνα της Utah. Το Houston, άλλωστε, φέτος είναι συνώνυμο του τι να μην κάνεις ως ομάδα. Σε όλες του τις πτυχές.

Δημήτρης Μαυράκης: Οι Blazers, με το momentum που έχουν, προλαβαίνουν μέχρι και το Memphis στην πέμπτη θέση. Το Dallas γενικά δεν εμπνέει, αλλά έχει εύκολο πρόγραμμα και ξεπαστρεύει κυνικά τους αδύναμους αντιπάλους, οπότε θα δούμε για άλλη μια φορά τον Carlisle να βγάζει λαγούς από το καπέλο του σε μια ακόμα αναπάντεχα ανταγωνιστική σειρά playoffs. Και η Utah θα ταλαιπωρήσει περισσότερο του αναμενομένου το Golden State στη δική τους σειρά αγώνων, μιας και κατ’εμέ η ομάδα από τη χώρα των Μορμόνων θα καταλάβει τελικά την 8η θέση της Περιφέρειας.

Άρης Τόλιος: Τα όχι-απίθανα ζευγάρια που θα ήθελα: Warriors – Blazers, Spurs – Rockets, για να συγκρουστούν στο Texas οι δύο πιο αντίθετες ομάδες βετεράνων στη Δύση και να χαμογελάει για άλλη μια φορά ο Timmy, καθώς ο Dwight θα φεύγει τσαντισμένος από το Houston, μετά από sweep, Thunder – Grizzlies. σε μια λατρεμένη αντίθεση, μόνο και μόνο για τη ρεβάνς του 2013, και Clippers – Mavericks, για την επικράτηση Zaza Pachulia πάνω στον DeAndre Jordan και το επακόλουθο chest bang του πρώτου με τον λυτρωμένο Mark Cuban.

"Ευχαριστούμε Dwight. Να μας γράφεις καμιά φορά από όπου θα είναι η νέα σου ομάδα"

“Ευχαριστούμε Dwight. Να μας γράφεις καμιά φορά από όπου θα είναι η νέα σου ομάδα”

Πέτρος Καούνης: Εκτίμηση μου είναι πως το Portland και το Dallas θα ξεπεράσουν τους Grizzlies. Κρυφή μου ελπίδα είναι να μείνουν έξω Rockets και να μπουν οι Jazz, άρα πάνω στους δύο πρώτους θα πέσουν οι Μορμόνοι και οι Grizzlies.

Σταύρος Μαρίνος: Χωρίς να θέλω να φανώ γραφικός, δεν μπορώ να δω άλλη λογική εξέλιξη από το να κερδίσουν οι Kings το 8ο seed, να σκουπίσουν τους Warriors στον 1ο γύρο και να ανακηρυχθούν εύκολα πρωταθλητές στη συνέχεια!

Γιάννης Χάτσιος: Ο επαγγελματισμός και η όρεξη του Portland θεωρώ πως είναι αρκετές για να τους προωθήσουν στην 6η θέση, αποφεύγοντας τους τιτάνες. Το τσίρκο του Houston εμπλουτίζεται, όπως φαίνεται, και με τον Michael Beasley και η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω για τα πεπραγμένα της φετινής σεζόν είναι ότι έχουν στήσει ένα κουκλοθέατρο για να αποπροσανατολίσουν τους πρωταθλητές και να τους περάσουν στον πρώτο γύρο, σοβαρευόμενοι ξαφνικά και ελεγχόμενα. Δεν έχει λογική, αλλά ούτε κάποια κίνηση της ομάδας φέτος έχει αυτό το προσόν. Οι Grizzlies, παρότι δίνουν πολλά λεπτά σε παλαιμάχους τύπου Chris Andersen και Vince Carter, διατηρούν την σκληράδα τους και, παρά το απογυμνωμένο ρόστερ, εκτιμώ ότι θα παραμείνουν σε τροχιά playoffs και την 7η θέση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τρομάξουν τους Spurs.

profile ballhog4

3. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπάρχουν ομάδες που έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και άλλες που απογοητεύουν. Ποιες είναι αυτές;

Gus Χρυσοχού: Οι Blazers είναι το κοινό σημείο αναφοράς φέτος, όσον αφορά τους overachievers. Αυτό που συμβαίνει στο Oregon είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού, και είτε μπουν στην post season, είτε όχι, η χρονιά είναι ήδη κερδισμένη για το Portland. Η μεγάλη απογοήτευση της Δύσης είναι οι Suns, οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που φανταζόμασταν. Η παρουσία του Hornacek έδινε μια αίσθηση σχεδίου και οράματος, τα οποία βρίσκονται ήδη στον κάλαθο των αχρήστων του McDonough. Το rebuild ίσως αποτελεί φτωχή έννοια για αυτό που πρέπει να συμβεί στο Phoenix ώστε να δούμε κάτι καλό την επόμενη σεζόν. Α, και μεταξύ άλλων ας μην ξεχνάμε και αυτό:

Δημήτρης Μαυράκης: Η δουλειά του Steve Clifford, που άλλαξε σε ένα καλοκαίρι, μετά τον τραυματισμό του MKG, ολόκληρο το προφίλ της επίθεσης της Charlotte, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να παίζει αξιοπρεπή άμυνα με καθόλου υλικό, είναι πραγματικά άξια θαυμασμού κι ας πρόκειται για μια ομάδα τόσο βαρετή, που θα έπρεπε τιμής ένεκεν να αγωνίζεται στο Eurocup. Οι Rockets από την άλλη, προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτό το performance art που αποφάσισαν να παρουσιάσουν, αντί για ομάδα φαίνεται να υπογράφουν και τον Michael Beasley. Μπορεί να μην παίξουν στα playoffs, αλλά το ντοκιμάντερ που θα γυριστεί για τη φετινή χρονιά θα μείνει αξέχαστο.

Άρης Τόλιος: Στις θετικές εκπλήξεις εγώ συγκαταλέγω Celtics, Charlotte (λέγε με το πιο όμορφο μπάσκετ του δεύτερου μισού του Νοέμβρη από τις ομάδες που δεν ονομάζονται Warriors), Dallas (ποιος θα έλεγε ότι υπήρχε ζωή ακόμα στους Matthews – Felton, ότι ο Dirk έχει τρομακτικό κίνητρο για κάποιο λόγο που μου διαφεύγει και ότι ο Zaza Pachulia είναι o Zoran Savic του NBA, τελεία και παύλα), Portland και το αχώνευτο Miami (παρότι ο Dragic σκέφτεται από τώρα την ομάδα που θα πάρει μεταγραφή στην Euroleague για τη σεζόν 2017-18).

Αντίθετα, στις αρνητικές εκπλήξεις βάζω το Chicago (τί θα γίνει Fred Hoiberg με αυτό το rotation;), Washington (αλήθεια, πως μπορεί να συνεχίσει στους Wizards ο Beal;), Milwaukee (μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα τουλάχιστον), Houston (η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά), New Orleans, Minnesota και Phoenix.

Σταύρος Μαρίνος: H μεγαλύτερη απογοήτευση στα μάτια μου είναι οι απαράλλαχτοι Thunder, που παρά την αλλαγή προπονητή, βαδίζουν στα ίδια αδιέξοδα isolation μονοπάτια των προηγούμενων ετών. Τίποτα δεν με λυπεί περισσότερο από το να βλέπω παίχτες τεραστίων διαστάσεων να χαντακώνονται λόγω κακού περιβάλλοντος (Durant, Westbrook, LeBron, Cousins κ.ο.κ.). Στα θετικά δεν μπορώ να μην επισημάνω την τελευταία θέση των Lakers στα standings της Δύσης που κοσμεί την επιφάνεια εργασίας μου σαν wallpaper.

Λουκάς Μοσχούλας: Χωρίς αμφιβολία Blazers και Celtics είναι οι ομάδες που έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες και των πιο φανατικών οπαδών τους3)Τώρα που το ξανασκέφτομαι, για την ομάδα της Βοστόνης μπορεί να μην ισχύει αυτό, γιατί όλο και κάποιος παλαβός οπαδός τους θα πίστευε ότι μπορούν να είναι το #1 στην Ανατολή. Μια ομάδα που δεν περίμενα να αναφέρει κανείς, όμως το έκανε ο Άρης, είναι οι Mavericks. Ποιος αλήθεια περίμενε ότι θα βρίσκονται στην έκτη θέση (με βλέψεις και για την πέμπτη) και ότι δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να μπουν τόσο εύκολα στα playoffs με βασικό center τον Zaza Pachulia; Να  είναι καλά ο Jim Carrey, ο Rick Carlisle βέβαια. Mark είσαι δύο παίκτες απόσταση από την διεκδίκηση ενός ακόμα δαχτυλιδιού, κάν’το βρε αγόρι μου4)Kάπου εδώ, όπως κάνει ο John Oliver σε όλες τις εκπομπές του, θα έπρεπε να βγαίνει κρόουλ από κάτω που να λέει: “hashtag: #MosxouleiaGrafikotita”.

Νίκος Ραδικόπουλος: Ρε παιδιά; Μέχρι μέσα Οκτώβρη γράφαμε για την χρονιά του “Φρύδια” και την επιθετική ιδιοφυΐα του Alvin Gentry, που θα μεταμόρφωνε τους Pelicans σε πολεμική μηχανή! Δεν υπήρχε preview που δεν τους έδινε εξασφαλισμένη θέση στα playoffs της Δύσης! Μην κάνουμε τώρα “κοκοκο”. Κατ’ εμέ αυτή η μετριότατη -προς πολύ κακή- ομάδα είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση της χρονιάς. Από την άλλη, αναντίρρητα οι Blazers είναι τρομακτικά καλύτεροι του αναμενόμενου. Θυμάμαι πως ακόμα κι εγώ που τους πίστευα πολύ παραπάνω από εσάς το καλοκαίρι, τους είχα projection στις 35 νίκες, αριθμό που έχουν πιάσει ήδη με 20+ παιχνίδια να απομένουν.

Δημήτρης Μαντζούκας:  Δεν νομίζω ότι η αποτυχία των Rockets μπορεί να συγκριθεί με οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Οι ίδιοι παίκτες, από τελικό Περιφέρειας, παλεύουν για πρόκριση στα playoffs, κάτι που δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα εύκολο. Μπορούμε, βέβαια, να το δούμε με θετική διάθεση και να καταλάβουμε πόσο μεγάλη υπέρβαση ήταν η περσινή πορεία των Rockets. Αντίστοιχα μεγάλη υπέρβαση κάνει προφανώς φέτος το Portland, δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία επ’ αυτού.

Ballhog Spalding

4. Πριν λίγες μέρες ο Stephen Smith του ESPN ανέφερε πως ο Kyrie Irving δεν είναι ευτυχισμένος στο Cleveland. Ωστόσο ο ίδιος ο παίχτης το διέψευσε. Δεδομένου ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, κατά πόσο θα επηρέαζε αγωνιστικά τους Cavaliers αν το front office προχωρούσε σε ένα τέτοιο trade;

Gus Χρυσοχού: Τα πάντα εξαρτώνται από το  τί θα έπαιρναν πίσω, αλλά ας δούμε την μία πλευρά μόνο. Σίγουρα δεν θα επηρέαζε καθόλου την regular season. Η Ανατολή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των Cavs για να τερματίσουν στην πρώτη θέση όπως και να έχει. Στα playoffs όμως, χρειάζεσαι παίχτες που να μπορούν σηκώσουν το βάρος αυτών των παιχνιδιών. Σε καταστάσεις post season, λοιπόν, είναι που χρειάζεσαι παίχτες σαν τον Irving. Όχι οργανωτικά, μιας και αυτόν τον ρόλο τον έχει πάρει ο LeBron, όσο εκτελεστικά. Oι φετινές του επιδόσεις δείχνουν πως το βάρος του έχει πέσει στο σκοράρισμα, κάτι που έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του σε ματς που ήταν κοντά. Επιπλέον, το Cleveland μπορεί να βρει στο πρόσωπο του Irving έναν εν δυνάμει clutch shooter, φτάνει να είναι υγιής. Συνεπώς ένα τέτοιο trade θα είχε αναμφίβολα αρνητικό αντίκτυπο στο σκορ των Cavs.

Δημήτρης Μαυράκης: Όπως σωστά είπε κι ο Gus, εξαρτάται τι θα έπαιρνε πίσω σε αντάλλαγμα. Θα μπορούσαν να πάρουν τον Chris Paul για παράδειγμα. Σε αυτή την περίπτωση θα υποθήκευαν μεν το μέλλον τους, αλλά για την επόμενη διετία θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις. Αλλά δεν έχει σημασία, αυτό που επείγει θα είναι να αποχωρίσει ο Love το καλοκαίρι, προκείμενου να ενισχύσουν την περιφέρειά τους. Το πακέτο Avery Bradley, Jae Crowder και κάνα δυό από τα draft picks των Celtics θα τους έκανε όλους ευτυχισμένους.

Πέτρος Καούνης: Ο υγιής και καλός Kyrie είναι ο μόνος λόγος που οι Cavs μπορεί να έχουν μερικές πιθανότητες στους φετινούς τελικούς απέναντι στους Warriors. Ο δυσαρεστημένος Kyrie ίσως αποδειχθεί ο βασικός λόγος στο να σπάσει αυτό το ζευγάρι στους φετινούς τελικούς.

Σταύρος Μαρίνος: Πολύ ενδιαφέρον ερώτημα που θα εξιχνιαστεί μετά τον αποκλεισμό των Cavs στα playoffs. Η σαπίλα στα διοικητικά και το γενικότερο organizational culture του Cleveland, είναι η διαχρονική κατάρα που μαστίζει αυτή την ομάδα και την μοίρα του LeBron. Δεν θα αλλάξει κάτι αν δεν υπάρξει πλήρης αναδιάρθρωση προσωπικού και image, αρχικά εκτός παρκέ και στη συνέχεια εντός.

Λουκάς Μοσχούλας: Δύο είναι τα τινά με τους Cavs: ή φέρνεις έναν playmaker που θα έχει περισσότερο το ρόλο του οργανωτή και λιγότερο το μυαλό του στο σκοράρισμα, όπως, για παράδειγμα, ο Jason Kidd στα τελευταία μπασκετικά του χρόνια, ή κρατάς τον Kyrie και προσπαθείς να προσθέσεις εμπειρία στον πάγκο. Προσωπικά είμαι fan της πρώτης άποψης και αν ήμουν GM των Cavs5)ευτυχώς που δεν είμαι, βέβαια, γιατί η ομάδα μου στο fantasy είναι τελευταία θα προσπαθούσα να δώσω τον Irving αναζητώντας κάτι διαφορετικό.

Νίκος Ραδικόπουλος: Λουκά όσο παίζει ο LeBron αυτός θα τρέχει τις επιθέσεις τις ομάδας, οπότε δεν νομίζω πως ταιριάζει δίπλα του ένα playmaker τύπου Rubio για παράδειγμα. Θεωρητικά οι αγωνιστικές δυνατότητες του Irving είναι ιδανικές για να πλαισιώνει τον LeBron: εξαιρετικός χειριστής της μπάλας για να λειτουργεί σαν δεύτερος ball handler, καλός σουτέρ τριών πόντων και εξαιρετικός στις διεισδύσεις, είτε για να σκοράρει, είτε για να μαζεύει την άμυνα και να βρίσκει ελεύθερους σουτέρ στο τρίποντο. Θα έπρεπε να μοιράζει το παιχνίδι λίγο παραπάνω και να μην κολλάει τόσο η μπάλα στα χέρια του, αλλά ως εκεί. Το πρόβλημα της ομάδας εντοπίζεται στα εξωαγωνιστικά, όπως ανέλυσε ο Μαρίνος και στην πλήρη αδυναμία του Love να μαρκάρει το p’n’r, όπως πολύ εύστοχα είχαν αναλύσει οι Χάτσιος και Μαυράκης μία βδομάδα πριν φάνε την 30αρά στο κεφάλι από τους Warriors, οι οποίοι εξέθεσαν ακριβώς αυτή την αδυναμία.

Δημήτρης Μαντζούκας: Στην πραγματικότητα η ομάδα δεν θα επηρεαζόταν πολύ, καθώς τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τον LeΒron. Ακόμα και να φύγει ο Irving και να  έρθει στην θέση του ο Ramon Sessions, μικρή διαφορά θα κάνει. Φτάνει αυτός που θα έρθει να μπορεί να σουτάρει αξιοπρεπώς από το τρίποντο και να παίζει άμυνα. Αντίθετα, η ομάδα που θα αποκτήσει τον Irving θα αποκτήσει έναν από τους τέσσερις καλύτερους point guards στο ΝΒΑ, καθώς και την συμπάθεια μου. Ας φύγει επιτέλους από εκεί να μην βασανίζεται το παιδί.

Ballhog logo 2015-16 test

5. Για το τέλος κρατήσαμε μία ερώτηση του αναγνώστη μας Βασίλη Μόσχου από το “Ρώτα το Γουρούνι”: Ποια ομάδα της Ανατολής μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια απέναντι στους “Πολεμιστές” στον τελικό;

Κοσμάς Καψάλης: Πιθανότατα να μην τους πάρουν ούτε ένα παιχνίδι. Αλλά θα έχει νομίζω ενδιαφέρον (και με βάση τα όσα είδαμε στον αγώνα στη regular season) να δούμε για τέσσερα τουλάχιστον παιχνίδια τον Brad Stevens να αμολάει τους παίκτες του κι εκείνοι να αναγκάζουν τον Steph και τον Klay να σουτάρουν από το κέντρο προκειμένου να τους αφήσουν να πάρουν ανάσα. Πιθανότατα να τα βάλουν και πάλι βέβαια, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία.

Gus Χρυσοχού: Θα πάω με τους Raptors. Κι αυτό γιατί το δείγμα που έδωσαν τον περασμένο Δεκέμβριο κόντρα στους πρωταθλητές, ήταν κάτι παραπάνω από θετικό. Η σημαντική σημείωση εκείνου του παιχνιδιού είναι πως το Toronto αγωνίστηκε χωρίς τον Valanciunas, γεγονός που υποχρέωσε τον Dwayne Casey να πάει σε λογικές πιο ελαφρού σχήματος, με τους Scola και Patterson να περνάνε αρκετή ώρα μαζί στο παρκέ, και τον Nogueira να κάνει ένα από τα ματς της ζωής του. Το έχασαν το ματς μεν, με 112-109, αλλά έδειξαν ίσως το πως μπορεί να χτυπήσει κανείς το παιχνίδι των Warriors.

Δημήτρης Μαυράκης: Α, ρε Gus…Κάθε χρόνο λέω για τους Ράπτορες, αλλά μετά από δύο συνεχόμενες ανοιξιάτικες απογοητεύσεις,  η καρδιά μου έχει ραγίσει και νοιώθω πως δεν μπορώ να ξαναγαπήσω πια… Η μόνη ομάδα που μπορεί να παρουσιάσει δυσκολίες στους εξ ανατολών είναι φυσικά οι Indiana Pacers, που παρά τις όποιες δυσκολίες παραμένουν ένας χαμαιλέοντας πλασμένος για να κάνει κηδείες στην postseason, αν περάσουν στα playoffs βέβαια.

Άρης Τόλιος: Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τους Κοσμά και Gus. Οι ήττες από Milwaukee-Detroit ήταν στατιστικό λάθος, οπότε θεωρητικά μόνο τα πολλά και πολύ ισορροπημένα guards των Celtics, που έχουν για υπερόπλο τον υπέροχα ανισόρροπο, αλλά αμυντικό θηρίο Marcus Smart, και οι Raptors, όπως τους είδε ο Gus, είναι αυτοί που θα ζόριζαν τους πρωταθλητές. Από την άλλη, προφανώς και από τους δύο λείπει το “mojo” του διεκδικητή τίτλου, οπότε δεν παίζει κάτι τέτοιο, χωρίς να σημαίνει πως ο ρόλος του “Κρυπτονίτη” είναι ασήμαντος σε αυτή την περίπτωση.

Πέτρος Καούνης: Η πρώτη απάντηση που μου έρχεται στο μυαλό είναι καμία. Αλλά με μια δεύτερη σκέψη θα μπορούσα να απαντήσω τους Cavs, αλλά μόνο αν ο LBJ πιάσει εξωπραγματικά επίπεδα απόδοσης.

Σταύρος Μαρίνος: Αν μια μέση διαφορά 16 πόντων με τον Speights να έχει διψήφιο ppg, λόγω garbage time επειδή οι τελικοί θα καθαρίζουν από το 3ο quarter, θεωρείται αξιοπρεπής, τότε θα επιλέξω τους Cavaliers.

Λουκάς Μοσχούλας: Ξεκάθαρα οι Raptors. Αν δει κανείς τα δύο παιχνίδια μέσα στη χρονιά θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα έχασαν στις λεπτομέρειες6)Ειδικά εκείνο μέσα στο Oakland όπου το αποτέλεσμα κρίθηκε από ένα αμφιλεγόμενο επιθετικό φάουλ του Lowry. Η δύναμη των Καναδών είναι στην περιφέρεια και αυτό έδειξε να δυσκολεύει τους Warriors. Ο μόνος μου ενδοιασμός είναι η απειρία τους και κατά πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν σε αυτά τα επίπεδα σε σειρά “best of seven” απέναντι στον σατανά που λέγεται Stephen Curry.

Γιάννης Χάτσιος: “In Brad Stevens we trust”. Απάντηση δεν έχει καμία από τις ομάδες της Ανατολής, και ο Thompson έχει το μήκος και την ταχύτητα να κάνει μίζερη τη ζωή του IT, αλλά οι Celtics είναι η μοναδική ομάδα με συνδυασμό προπονητικού ταλέντου, ευέλικτου ρόστερ, αμυντικών εξολοθρευτών και “μαχαίρι στα δόντια” attitude για να καταφέρει πλήγμα στους πρωταθλητές, πέφτοντας ηρωικά και συλλέγοντας εμπειρίες για την επόμενη σεζόν.

Νίκος Ραδικόπουλος: Εγώ θα συμφωνήσω με Πέτρο και Σταύρο. Η εύκολη απάντηση είναι προφανώς καμία. Καμία όμως. Μόνο στην περίπτωση που ο LeBron ενεργοποιήσει και φέτος τις νιτρομπουκάλες και κάνει εξωγήινες εμφανίσεις, ανάλογες των περσινών τελικών, που όχι απλά θύμιζαν, αλλά ήταν ίδιες με εκείνες από τα τέρατα στο Space Jam, μπορεί να βρουν αντίσταση οι Warriors στον τελικό. Πάντα με την επιφύλαξη πως οι Spurs δεν θα έχουν κάνει εκείνοι την έκπληξη στον τελικό της Δύσης, βέβαια…


Δημήτρης Μαντζούκας:
Οι Boston Celtics προφανώς.

cover

References
1 Κοινώς όσοι ξέρετε το μύθο για τις εκτιμήσεις μου, θα μπουν στα playoffs…
2 Σύντομα και αναλυτικότερα επί αυτού
3 Τώρα που το ξανασκέφτομαι, για την ομάδα της Βοστόνης μπορεί να μην ισχύει αυτό, γιατί όλο και κάποιος παλαβός οπαδός τους θα πίστευε ότι μπορούν να είναι το #1 στην Ανατολή
4 Kάπου εδώ, όπως κάνει ο John Oliver σε όλες τις εκπομπές του, θα έπρεπε να βγαίνει κρόουλ από κάτω που να λέει: “hashtag: #MosxouleiaGrafikotita”
5 ευτυχώς που δεν είμαι, βέβαια, γιατί η ομάδα μου στο fantasy είναι τελευταία
6 Ειδικά εκείνο μέσα στο Oakland όπου το αποτέλεσμα κρίθηκε από ένα αμφιλεγόμενο επιθετικό φάουλ του Lowry