Fantastic Beasts and Where to Find them (vol. 6)

Posted on Dec 5 2016 - 7:39pm by Dimitris Mantzoukas

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Υψηλές Πτήσεις

Ο Kyle Lowry πήρε στα τελευταία παιχνίδια την μπαγκέτα από τα χέρια του DeRozan -που δεν ήταν λογικό να συνεχίσει στους φρενήρεις ρυθμούς με τους οποίους είχε ξεκινήσει την χρονιά. 24 πόντοι, οχτώ assists και πέντε περίπου rebounds για τον Lowry την εβδομάδα που μας πέρασε, ενώ έδωσε μια κατηγορία σχεδόν από μόνος του, καθώς σημείωσε 19 τρίποντα στους τέσσερις αγώνες των Raptors.

Ό,τι και να πούμε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι λίγο. Τα πράγματα – θαύματα που κάνει τα βλέπουμε καθημερινά. H εμφάνιση του απέναντι στον LeBron James όμως ήταν μυθική. 34 πόντοι, 12 rebounds, πέντε assists, πέντε κλεψίματα, δύο τάπες. Τα πάντα όλα

Χαμηλές Πτήσεις

O DeMarcus Cousins είναι καταπληκτικός στους τελευταίους αγώνες. Αλλά είναι ο DeMarcus Cousins. Tα ρεπορτάζ τον θέλουν να ενεπλάκη σε έναν καυγά σε μπαρ παρέα με τον Matt Barnes. Πιθανότατα θα χάσουν χρόνο από κάποια τιμωρία. Τα ίδια κάθε χρόνο. Εμείς φταίμε που σε πιστέψαμε.

Ο DeΜar DeRozan ξεκίνησε να φαίνεται γήινος όπως είπαμε. Οι ρυθμοί σκοραρίσματος έχουν πέσει πάρα πολύ. Θα επανέλθει όμως.

ΝΑ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΘΩ????!!!??

Ο Draymond Green είναι ένα ατού, μια κρυφή κάρτα που την πετάς στο παιχνίδι και δεν ξέρεις τι θα σου δώσει κάθε φορά. Μπορεί να βγει σε πόντους, όπως οι 20 κόντρα στο Ηouston, μπορεί να είναι σε rebounds όπως τα 15 που μάζεψε στο ίδιο παιχνίδι, ενώ δύο μέρες μετά έδωσε 13 assists με τρία κλεψίματα, και δύο μέρες πριν έκανε τέσσερα κοψίματα. Το πρόβλημα είναι, ότι ενώ δίνει τα πάντα, τα δίνει με μία σχετική ασυνέπεια, ιδίως στο σκοράρισμα, που φέτος, πέρα από τον μικρότερο αριθμό προσπαθειών που παίρνει, δεν είναι και ιδιαίτερα εύστοχος. Σίγουρα δεν αποτελεί απογοήτευση, αλλά η αστάθεια του στο σκοράρισμα αποτελεί πρόβλημα με δεδομένο ότι επιλέχθηκε στις περισσότερες λίγκες στις θέσεις 10-20. Οι αυτοματισμοί που δημιουργούνται στο παιχνίδι των Warriors θα τον βοηθήσουν να βελτιώσει κι άλλο τις assists και ενδεχομένως την ευστοχία του, αλλά δύσκολα θα αποτυπωθούν σε αύξηση των πόντων του, καθώς ο Kevin Durant δεν χαρίζεται.

Ο Jusuf Nurkic ξεκίνησε απόλυτα δυναμικά τη χρονιά, έχοντας τον ρόλο της κολόνας κάτω από την ρακέτα των Nuggets, όμως η σταδιακή επανάκαμψη του Nicola Jokic στις ελπιδοφόρες εμφανίσεις, σε συνδυασμό με την τιμιότητα και την αποτελεσματικότητα στην απόδοση του Kenneth Faried, δείχνουν να τον αφήνουν πίσω σε αυτή την κούρσα. Το Denver είναι από τις βασικές υποψήφιες ομάδες για κάποιο trade, καθώς είναι γεμάτο assets, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή μέσα στη ρακέτα. Ο πανικός υπάρχει για τον Βόσνιο, και αν υπάρξει κάποια καλή πρόταση για ανταλλαγή πρέπει να γίνει δεκτή, όμως τα περιθώρια εκτίναξης του ξανά μέσα στη χρονιά είναι υπαρκτά μέσα σε μία ομάδα όπως οι Nuggets. Με προσοχή.

“Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία”

O Nerlens Noel επιστρέφει σιγά σιγά στην αγωνιστική δράση, καθώς ήδη προπονείται με την θυγατρική των Sixers και ετοιμάζεται για την επάνοδο. Μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγμα στην Philadelphia, όμως, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι να βγει ξανά στο παρκέ ο καλός Noel. Ο συνωστισμός που παρατηρείται στην ρακέτα των Sixers είναι τεράστιος και ο χρόνος που θα πρέπει να μοιράζεται δεν φτάνει, παρά τους περιορισμούς στα λεπτά κυρίως του Embiid, αλλά και του Okafor που όμως σιγά σιγά εκλείπει. Με δεδομένη και την επάνοδο του Ben Simmons κάποια στιγμή μέσα στην χρονιά, ο χρόνος σίγουρα δεν θα φτάνει, και η έλευση του Ilyasova μόνο περιπλέκει τα πράγματα. Η ανταλλαγή ενός ψηλού μοιάζει μονόδρομος, όμως αν και συζητείται τόσο καιρό, ακόμα δεν έχουμε δει κάποιο αποτέλεσμα. Ο Okafor έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται στο ίδιο σχήμα με τον Embiid, και πλέον το ποιος από τους δύο ψηλούς (Noel ή Okafor) έχει περίπου τις ίδιες αποδόσεις στα στοιχηματικά πρακτορεία. Ο Οkafor δεν ξεκίνησε καλά την χρονιά όμως βελτιώνεται και βρίσκει τα πατήματα του, οπότε ο Noel που ακόμα δεν έχει αγωνιστεί θεωρητικά είναι υποτιμημένος ακόμα όσον αφορά την φαντασιακή του αξία. Το ρίσκο της απόκτησης του είναι υπαρκτό, όμως νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, με δεδομένο ότι κάποια στιγμή είτε θα είναι ο βασικός ψηλός δίπλα στον Embiid, είτε ο βασικός ψηλός σε κάποια άλλη ομάδα. Ρισκάρετε το.

Δεν πρόλαβε να γυρίσει ο Dirk Nowitzki και ξανατραυματίστηκε, με τα προγνωστικά να μιλάνε για ένα αόριστο διάστημα απουσίας. Το ρίσκο προφανώς είναι μεγάλο για έναν παίκτη που διανύει το 38o έτος της ηλικίας του, αλλά ειδικά για τις ομάδες που πάνε ήδη καλά στο fantasy, είναι ενδεχομένως ευκαιρία να τον αγοράσετε σε πολύ χαμηλή τιμή, εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση των owners του.

Thinking ahead

O Paul Millsap έχασε λόγω τραυματισμού τα δύο τελευταία παιχνίδια των Hawks, τα οποία εξελίχθηκαν σε διασυρμούς. Ο τραυματισμός του δεν φαίνεται να είναι σοβαρός, οπότε δύσκολα θα χάσει πάνω από ένα ματς τη νέα βδομάδα. Ο Mike Muscala όμως παραμένει σταθερή αξία για τις πιο βαθιές λίγκες, με το eligibility στο C να αξίζει χρυσάφι, καθώς είναι ψηλός με στατιστικά κοντού, ιδανικός για ομάδες αφοσιωμένες σε συγκεκριμένες κατηγορίες που έχουν αποφασίσει να πουλήσουν κατηγορίες ψηλών, χωρίς να αποτελεί πρόβλημα και για τις υπόλοιπες βέβαια.

Υπάρχει έντονη φημολογία ότι οι Celtics στην προσπάθεια αναζήτησης του αμυντικού rebound θα στραφούν στον Andrew Bogut. Οι Mavericks έχουν μείνει εκτός σχεδιασμού και διεκδίκησης κάποιας θέσης στα playoffs, οπότε ο Αυστραλός μοιάζει περιττός. Το Dallas λογικά θα χαρεί να τον δώσει, και ο Bogut θα χαρεί να ξαναπάει σε ομάδα πρωταθλητισμού. Έχετε τον νου σας, μπορεί μία πιθανή μετακίνηση να τον βοηθήσει, αλλά ακόμα περισσότερο να βοηθήσει όποιον παίκτη φύγει από τους Celtics, με βασικό υποψήφιο τον Amir Johnson.

Η κατάσταση στους Grizzlies μοιάζει με ανέκδοτο και δεν μπορούμε να την παρακαλουθήσουμε με σοβαρούς όρους. Αυτή την εβδομάδα ήταν ο Troy Daniels που έμοιαζε με All Star. Κάθε βδομάδα ανακύπτει ένας νέος πρωταγωνιστής, συνήθως όποιος μένει όρθιος να φτάσει ως την βασική πεντάδα στο νεκρό τοπίο του Memphis. Επιστρέφει ο James Ennis μέσα στις αμέσως επόμενες βδομάδες πάντως, οπότε αν έχει διωχθεί, κλείστε τον αμέσως.

O Donatas Motejunas επιτέλους βρήκε ομάδα, καθώς οι Brooklyn Nets του προσέφεραν συμβόλαιο. Λογικά δεν θα το ματσάρουν οι Rockets, οπότε θα βρεθεί να ανταγωνίζεται τον τίμιο Trevor Booker και τον Anthony Bennett. Μust add παντού, αν είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό που τον είδαμε πριν πολλούς μήνες όταν ήταν βασικός στους Rockets. Το μάτσαραν οι Rockets, οπότε λίγο υπομονή να δούμε τη θέση του στο rotation. Όχι καλά νέα για τον Nene μάλλον…

ballhog rainbow

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.