Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part IV Chapter 6

Posted on Dec 2 2019 - 5:45pm by Dimitris Mantzoukas

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Στα decks για σήμερα, ο Δημήτρης Μαντζούκας.

The Davises

O Spencer Dinwiddie πιθανότατα δεν είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, είναι όμως σίγουρα ο καλύτερος παίκτης στις καρδιές μας. Η απουσία του Irving του έχει ανοίξει τον δρόμο για περισσότερες ευθύνες και περισσότερο χρόνο και ο Spencer απλά κάνει ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να κερδίζει το Brooklyn. 25 πόντοι, 9 ασσίστ, 3,8 rebounds, 1,3 blocks την προηγούμενη βδομάδα, παρέσυρε τα πάντα με αξιοπρεπή ποσοστά και μαγικές εμφανίσεις.

Ο στρουμπουλότερος των Bogdanovic του ΝΒΑ, ο Κροάτης της Utah, έκανε όργια την περασμένη εβδομάδα, όντας πιο efficient και από τον Donovan Mitchell. 24,5 ppg, 5,8 rpg, 2,3 apg, 1 spg και 54,8% στα σουτ. Α ναι, έγραψε και δύο ξεγυρισμένες τριαντάρες στο Memphis και στην Indianapolis. Ο κύριος λόγος που η Utah είναι τόσο ανταγωνιστική ενώ ο Conley είναι τόσο μέτριος.

Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι εκείνη ακριβώς η στιγμή που ο Jonas Valanciunas θα περάσει στον πάγκο, για να ξεκινήσει και επίσημα η εποχή Jackson Jr. – Clarke στην frontline των Grizzlies. Όλοι αυτοί περιμένουν κι όμως ο Λιθουανός κάνει την πιο μεστή σεζόν της καριέρας του (η περσινή στο Memphis δεν μετράει, ήταν και μισή και πειραματική). Οι Clippers και οι Jazz θα θυμούνται για καιρό την επίσκεψη τους στο Memphis1)βασικά, πιθανότατα όχι, διότι θα είναι στον β’ γύρο των playoffs και οι Grizzlies θα μπαίνουν στη λοταρία για το #1 του draft, αλλά καταλάβατε… και ο κύριος λόγος είναι ο Jonas, που αυτή την εβδομάδα έγραψε 22 ppg, 14,4 rpg και 2,3 bpg.

Σφηνάκια
  • Τα 6 κλεψίματα του Paul George απέναντι στους Mavericks
  • Οι 5 τάπες του Jakob Poeltl με αντίπαλο τους Wolves
  • Τα 7 κλεψίματα του VanVleet κόντρα στο Orlando
  • Οι 13 εύστοχες βολές σε ισάριθμες προσπάθειες του Brandon Ingram απέναντι στην πρώην ομάδα του
  • Τα 6 κλεψίματα του Justin Holiday σε μόλις 22 λεπτά κόντρα στην Atlanta
The Bennetts

Απέναντι στις τρεις από τις πέντε χειρότερες ομάδες της Δύσης, ο Shai Gilgeous – Alexander ήταν απογοητευτικός. 12,5 πόντοι με 34,6 % σουτ και τρία λάθη είναι νούμερα που αντιστοιχούν στις επιδόσεις του τέτοια εποχή πέρυσι, όταν τράκαρε στο πρώτο rookie bump του. Δεν ξέρουμε τι να εκτιμήσουμε λιγότερο. Ότι στην συντριβή στο Portland είχε -26 στο plus/minus; Ότι σε δύο οριακές νίκες απέναντι στους Pelicans ήταν οριακά θετικός, με 3/14 τρίποντα και 30% στα σουτ συνολικά; Τέλος πάντων, δεν έγινε και κάτι, θα ανακάμψει, είναι αΐτός.

Ο DeAndre Hunter βλέπει να πέφτουν χάμω όλοι οι (περίπου) συνομήλικοι του, είτε από τραυματισμούς (Huerter, Reddish) είτε… αχμ, όχι από τραυματισμούς (Collins), αλλά δεν βγάζει ακριβώς και μάτια προς το παρόν. Την περασμένη εβδομάδα είχε 9,5 πόντους με τρία λάθη και 29,5% στα σουτ, αλλά και ένα ωραιότατο -28 σε τέσσερις ήττες, με αποκορύφωμα το -25 στη μνημειώδη συντριβή από το Houston προχτές. Εντάξει, rookie είναι, αν και το γεγονός πως δεν μπορεί να αποδώσει μέσα σε πεντάδες που άνετα συναγωνίζονται το Golden State για την «κολεγιότερη» (sic) ομάδα του ΝΒΑ, είναι κάπως προβληματικό.

Μετριότατη εβδομάδα για τον Robert Covington. Ο forward των Wolves δεν κατάφερε να συνεισφέρει σχεδόν σε κανένα τομέα του παιχνιδιού στα τρία παιχνίδια της ομάδας του. Πέραν των μέσων όρων των 8/4/2,5 σε πόντους/ριμπάουντ/ασίστ, σούταρε με 29% στα εντός πεδιάς, ενώ έδωσε λίγα stocks για τα δεδομένα του (μόλις 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα). Ελπίζουμε να είναι παροδικό.

Χαμηλές πτήσεις και για τον Coby White. Ο rookie των Bulls ήταν πολύ άστοχος 8/33 σουτ συνολικά (24%), ενώ έσπασε τα καλάθια από το τρίποντο, όπου είχε μόλις 3/19. Με όλα αυτά δεν κατάφερε να σκοράρει περισσότερους από 23 πόντους σε τρεις αναμετρήσεις, ενώ τα 2.5 ριμπάουντ, η μία ασίστ και το ένα κλέψιμο ανά αγώνα μάλλον δεν ενθουσίασαν τους ιδιοκτήτες του, που βλέπουν τη θέση του να εξασθενεί, μετά και την άνοδο στους τελευταίους αγώνες του Tomas Satoransky.

Σφηνάκια
  • Τα 0/8 σουτ του Brad Wanamaker και -22 στο +/- απέναντι στη Minnesota
  • Τα 0/11 σουτ του Embiid με 0/3 βολές και 4 λάθη κόντρα στο Toronto
  • Τα 9 λάθη του Russell Westbrook με αντίπαλο το Miami
  • Οι μόλις 5 πόντοι του Paul George με 2/11 εντός πεδιάς
  • Τα 0/8 σουτ του Kristaps Porzingis απέναντι στο Phoenix
One night stands

O Buddy Hield κάνει άλλη μια φανταστική χρονιά και απέναντι στους Celtics, τους οποίους φαίνεται να συμπαθεί ιδιαίτερα, σημείωσε  41 πόντους με 15/26 σουτ, με 11 τρίποντα. Ας τον μαρκάρει κάποιος στην Βοστόνη επιτέλους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε μία έυκολη σχετικά βδομάδα, χάνοντας τα συνεχόμενα παιχνίδια με double double επειδή ξεκουράστηκε υπερβολικά απέναντι στους Hornets. Απέναντι στην Utah όμως έπρεπε να βάλει τα δυνατά του για να κερδίσουν οι Bucks και το έκανε. 50 πόντοι με 17/31 fg, 3/8 3pt, 13/19ft, συνοδευόμενα από 14 rebounds, 6 assists, 2 κλεψίματα, και κυρίως, κανένα λάθος. Η εμφάνιση αυτή σίγουρα δεν έβλαψε τις πιθανότητες για το MVP.

Ο Harden έβαλε 60 πόντους. (16/24fg 8/14 3pt, 20/23ft, 8 as, 3st, 5 TOs) Θα μπορούσε να είχε βάλει και περισσότερους αν δεν είχε κριθεί το παιχνίδι από νωρίς. Τίποτα ιδιαίτερο, προχωράμε.

Ο Trae Young από την άλλη, έβαλε 49 πόντους (16/28fg, 8/153pt, 9/9ft) συνοδευόμενους από 6 assists και 9 λάθη κόντρα στους Pacers. Ο Young μοιάζει να παίζει μόνος του για την Atlanta φέτος. Εντάξει υπάρχει και ο DeAndre Bembry για τους μερακλήδες και ο Jabari Parker για τους πιο old school, αλλά σε γενικές γραμμές ο κοντός είναι μια φωτεινή αχτίδα σε μια σκοτεινή Atlanta.

Ο PJ Washington σκόραρε με 75% ευστοχία 26 ολόκληρους πόντους κόντρα στο Detroit, δίνοντας μας άλλον έναν λόγο να το εμπιστευτούμε, μετά την προσωρινή ύφεση που ακολούθησε ένα πολύ εκρηκτικό ξεκίνημα του.

Ben McLemore is still a thing in the NBA apparently, καθώς μετά από τις συνηθισμένες εξαφανισμένες εμφανίσεις του, πέταξε την καθιερωμένη βόμβα με 24 πόντους  και 9/14fg, έξι τρίποντα και 13 rebounds κόντρα στους Hawks. Δεν ψαρώνουμε, ξέρουμε ότι το κάνει απλά για να μας μπερδεύει και να δημιουργεί ελπίδες που δεν πρόκειται ποτέ να καλύψει. Μακριά και αγαπημένοι.

Ο Norman Powell από την άλλη είναι ο προφήτης που χρόνια περιμέναμε να έρθει και όλο το ανέβαλε, μέχρι τα περσινά playoffs που ξαναέκανε δυναμική την εμφάνιση του 3 χρόνια μετά την τελευταία καλή χρονιά του. Όσοι τον εμπιστευτήκαμε φέτος δικαιωνόμαστε με εμφανίσεις όπως αυτή κόντρα στο Orlando και τους 33 πόντους που σημείωσε.

Ο Rui Hachimura έγραψε την πρώτη του τριαντάρα στο ΝΒΑ, στον διασυρμό από τους Clippers, μαζί με 9 rebounds και 3 ασσίστ. Καθόλου άσχημα για τον Ιάπωνα rookie, που μας έκανε να ξεχάσουμε τρεις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις του.

Να πανικοβληθώ;!;!;

Θυμάστε τον Dennis Smith Jr; Ένατο πικ πριν δύο χρόνια από το Dallas, ελπιδοφόρα πρώτη χρονιά, μετά ντραφταρίστηκε ο Doncic, έπαιξε λίγο μαζί του προσπαθώντας να δουλέψει η συνεργασία, αλλά ο κόπος πήγε χαμένος, έγινε ανταλλαγή στην Nέα Υόρκη, εκεί πιστέψαμε ότι ίσως βρει τον ρόλο που θα τον επέστρεφε στην rookie πορεία που είχε χαράξει, δεν τα κατάφερε όμως και ο David Fizdale τον πέταξε στα βάθη του πάγκου. Mόλις ο Elfrid Payton τραυματίστηκε, ελπίσαμε ότι ίσως τώρα να είναι η στιγμή του, αλλά αντίθετα ήταν ο Frank Ntilikina που έκανε το step up και κέρδισε θέση και λεπτά βασικού. Τώρα που και ο Γάλλος τραυματίστηκε, έστω και μη σοβαρά, ο Smith βγήκε μπροστά και έκανε ένα αρκετά καλό παιχνίδι κόντρα στους Celtics. Υπάρχει άραγε ελπίδα για έναν παίκτη που η σημαντικότερη στιγμή του αφορά έναν διαγωνισμό καρφωμάτων? Για κάποιο λόγο, κόντρα στην λογική, πιστεύω ότι ο Smith Jr έχει ακόμα τις πιθανότητες με το μέρος του. Ομάδες που ψάχνουν back up point guard υπάρχουν πολλές, οπότε ένα trade μπορεί να τον σώσει και να τον βγάλει από το τέλμα της Νέας Υόρκης. Θα τον κρατούσα και ακόμα περισσότερο, θα τον κυνηγούσα εφόσον παίζουμε σε dynasty. Τα σωματικά του προσόντα είναι αδιαμφισβήτητα και δεν έχει χαζέψει τελείως, νομίζω ότι απλώς τίθεται ζήτημα σωστής καθοδήγησης.

Έχετε τον Marc Gasol; Συγχαρητήρια γιατί είναι ένας φανταστικός παίκτης και ένας ακόμα καταπληκτικότερος χαρακτήρας. Δυστυχώς στο παιχνίδι του Fantasy, ο Gasol δεν θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος, καθώς θα ξαναβάλει μπρος στις μηχανές γύρω στον Απρίλη. Συγχαρητήρια για την μερακλίδικη επιλογή σε κάθε περίπτωση.

Thinking Ahead

Για τις βαθιές λίγκες, ή τις dynasty, έχετε στο νου σας ότι ο Dylan Windler ξεκίνησε τις προπονήσεις με την ομάδα κανονικά. Ο John Beilein τον εμπιστεύεται απόλυτα, έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη ότι η απουσία του στοιχίζει στην ομάδα που στερείται το σουτ του αλλά και τα mental attributes του τα οποία έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση, και ότι τον περιμένει πως και πως. Ο Windler, ο οποίος είναι πολύ καλός σουτέρ έχει τα προσόντα να εξελιχθεί σε μία νέα έκδοση ενός πρώην παίκτη του Cleveland που δεν εκτιμήθηκε αρκετά όσο έπαιζε εκεί, του Joe Harris. Θα μπει σε ένα πολύ πιο εύκρατο από άποψη συγκυρίας κλίμα και θα βρει κατευθείαν ρόλο σε μία ομάδα που χρειάζεται απελπισμένα ποιοτικό παιχνίδι στα φτερά της. Άποψη μου είναι ότι το στοίχημα είναι αρκετά ελκυστικό για να μην ρισκάρετε την απόκτηση του.

Για τις ακόμα πιο βαθιές λίγκες, και κυρίως για τις dynasty, έχετε προσέξει ενδεχομένως ότι στην G-League κυκλοφορεί ένας κλώνος του Tyler Herro, με το δάχτυλο ακόμα πιο κολλημένο στην σκανδάλη; Ο Kyle Guy πέρσι ήταν σταθερά καλός όλη την χρονιά, αλλά ήταν οι συγκλονιστικές του εμφανίσεις τον Μάρτη, και ιδιαίτερα στο final four όταν έδωσε με τα σουτ του τον τίτλο στο Virginia και στον εαυτό του τον τίτλο του most outstanding player. Στο draft κατέληξε στους Kings, και από εκεί κατέληξε στην θυγατρική, με την οποία πρόσφατα σημείωσε 42 πόντους, και γενικά δείχνει ότι έχει ένα μοναδικό ένστικτο σκόρερ βασιζόμενος κυρίως στο καταπληκτικό του σουτ. Σίγουρα έχει ακόμα αρκετά κενά στο παιχνίδι του, προεξαρχούσης της άμυνας, ωστόσο το killer instict δεν βρίσκεται εύκολα, οπότε θα σκεφτόμουν να τον κλείσω από τώρα για του χρόνου, ειδικά σε ομάδες που δεν πάνε για τίτλο φέτος.

Is Eric Paschall for real? Προφανώς το να παίζει σε μία ομάδα επιπέδου κολεγίου βοηθάει έναν από τους καλύτερους παίκτες στο ρόστερ του Golden State να δείχνει τις ικανότητες του, ωστόσο πως θα απέδιδε αν έπαιζε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της λίγκας2) πέρα από τους Hornets;  O Paschall είναι υπερσυμπαθητικός και μαχητής, ωστόσο αμφιβάλλουμε για το αν θα είχε επιτυχία οπουδήποτε. Πουθενά δεν θα βρισκόταν σε καθεστώς πρωταγωνιστή, και αυτό είναι κάτι που καλό είναι να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την πολύ καλή πορεία που κάνει. Αν βρίσκεστε σε dynasty mode λοιπόν, κρατήστε στο μυαλό σας ότι πρόκειται για παίκτη που δεν θα επαναλάβει ποτέ τις φετινές του εμφανίσεις, και εφόσον τον έχετε, κυνηγήστε να τον δώσετε  πολύ πάνω από την πραγματική του τιμή.

Η γωνιά του Embiid

Ο Kevin Huerter λείπει λόγω ώμου, αν και ίσως επιστρέψει προς το τέλος της εβδομάδας, και μαζί στο ιατρείο του κάνει παρέα ο Cam Reddish, ο οποίος επίσης κινδυνεύει να χάσει το πρώτο παιχνίδι της βδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι ο DeAndre Hunter είναι πλέον must start παντού, παρά τα κακά ποσοστά του το τελευταίο διάστημα.

O D’Angelo Russell δεν θα επιστρέψει πριν το τέλος της βδομάδας που διανύουμε, οπότε ο tanking θίασος θα συνεχιστεί να καθοδηγείται από τον Jordan Poole και άλλους, λιγότερο πετυχημένους tanking commanders.

O Ja επιδείνωσε την μέση του, με αποτέλεσμα να χάσει πλέον παρατεταμένο διάστημα, σίγουρα πάνω από βδομάδα. Ο Tyus Jones θα έχει την ευκαιρία να μας θυμίσει γιατί τον πιστεύαμε τόσο πολύ.

Ο Κyrie Irving δεν φαίνεται να επιστρέφει ακόμα, οπότε ο Spencer Dinwiddie θα συνεχίσει να μαγεύει.

O Elfrid Payton πλησιάζει προς την επιστροφή στα παρκέ, οπότε ξανασηκώστε τον όπου βρίσκεται πεσμένος στο free agent pool. Ταυτόχρονα ο Frank Ntilikina με τον οποίο θα μονομαχήσει για λεπτά συμμετοχής, καθώς στο διάστημα της απουσίας του τα πήγε εξαιρετικά, αντιμετωπίζει και αυτός τώρα μικροπροβληματάκια τραυματισμών, δίνοντας έτσι την μπαγκέτα για σήμερα το βράδυ στον Dennis Smith Jr, ο οποίος θα έχει μάλλον ένα μικρό περιθώριο 2-3 αγώνων μάξιμουμ να παίξει με τέτοιον τρόπο που να πείσει ότι δεν έχει ξεχάσει το μπάσκετ που ήξερε, διεκδικώντας και αυτός περισσότερο ρόλο ή την προσοχή κάποιας άλλης ομάδας3)δείτε πιο πάνω.

*Όλες οι ομάδες έχουν τα γνωστά 3 ή 4 παιχνίδια αυτή την εβδομάδα. Εξαίρεση αποτελούν οι Celtics και οι Spurs, οι οποίοι έχουν μόνο 2 παιχνίδια.

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.

References
1 βασικά, πιθανότατα όχι, διότι θα είναι στον β’ γύρο των playoffs και οι Grizzlies θα μπαίνουν στη λοταρία για το #1 του draft, αλλά καταλάβατε…
2 πέρα από τους Hornets
3 δείτε πιο πάνω