Fantastic Beasts and Where to Find Them: Part IV Chapter 2

Posted on Nov 4 2019 - 9:32pm by Dimitris Mantzoukas

Όπως κάθε Δευτέρα, ένα νέο match up ξεκινάει στις fantasy λίγκες μας, και ένα σωρό νέα ερωτήματα έρχονται για να μας προκαλέσουν πονοκέφαλο σχετικά με το ποιους παίκτες πρέπει να στοχεύσουμε από τη λίστα των free agents, σε ποιους πρέπει να κουνήσουμε μαντήλι, ευχαριστώντας τους για τις υπηρεσίες τους, ποιους να ξεκινήσουμε, αλλά και ποιους να αφήσουμε να πάρουν δυνάμεις στον φαντασιακό μας πάγκο. Δυστυχώς, αυτά είναι ερωτήματα που μέσα σε όλη την τυχαιότητα και την απροβλεπτότητα που διαπνέει το παιχνίδι του fantasy, δεν επιδέχονται προγενέστερης σωστής απάντησης. Ευτυχώς, όμως, το Ball Hog έρχεται να προσπαθήσει να σπάσει αυτήν την τυχαιότητα, καταφεύγοντας σε επιστημονικές αναλύσεις, που στο τέλος θα αποδειχθούν λάθος, αλλά θα έχουμε περάσει καλά προσπαθώντας να καταλάβουμε το γιατί.

Στα decks για σήμερα, ο Δημήτρης Μαντζούκας.

O Jimmy Butler επέστρεψε στους αγώνες μετά την γέννηση του παιδιού του, ωστόσο ακόμα δεν έχει βρει το χέρι του, αφήνοντας στους Kendrick Nunn και Tyler Herro να τραβάνε το σκοράρισμα από την περιφέρεια. Αυτό δεν τον εμποδίζει πάντως να έχει ως τώρα σε τρεις αγώνες την εξωφρενική επίδοση των 13 κλεψιμάτων, ήτοι 4,3 ανά αγώνα.

Δεν έχετε πλέον καμία δικαιολογία αν ο Matisse Thybulle είναι στην free agency pool της λίγκας σας και δεν τον έχετε ακόμα σηκώσει, ανεξαρτήτως μεγέθους λίγκας πλέον. Τα 3 κλεψίματα – 1,5 κόψιμο ως ταρίφα σε κάθε αγώνα που συμμετέχει τον καθιστούν πολύτιμο, και η συνεισφορά του στην άμυνα του δίνει αρκετό χρόνο ώστε να γράφει και στην επίθεση. Σηκώστε τον.

Η τιτανομαχία Wizards- Rockets σημαδεύτηκε από τους 59 πόντους του James Harden και τους 46 του Bradley Βeal ωστόσο θα παραμείνει ασχολίαστη γιατί τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα μας αφήνουν αδιάφορους.

O Luka Doncic πήρε παραμάζωμα τους Cavaliers γράφοντας 29 πόντους 14 rebounds και 15 ασσίστ σε ένα ιδιαίτερα χορταστικό triple double, δύο μέρες μετά το 31/13/15 κόντρα στον Lebron. Όσο και αν μπορούμε να πούμε ότι η πολύ κακή αμυντική περιφέρεια των Cavs συνετέλεσε σε αυτό, γεγονός παραμένει ότι ο Doncic έχει ξεκινήσει την σεζόν με 26,3 πόντους, 10,3 rebounds και 9,5 ασσίστ. Πολύ θα ήθελε ο Westbrook όταν μεγαλώσει να γίνει Doncic.

Ο Andre Drummond χορεύει όσο λείπει ο Blake Griffin και έδωσε νίκες στους owners του. Αποκορύφωμα η εμφάνιση κόντρα στους Nets όταν και σημείωσε 25 πόντους, 20 rebounds, 6 assists, 5 τάπες και 3 κλεψίματα. Παρεμπιπτόντως, αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι όπου ο Drummond έγραψε 20/20 σε πόντους και rebounds.

Ο Αnthony Davis είχε 40 πόντους και 20 rebounds κόντρα στο Memphis, ωστόσο η επίδοση αυτή μοιάζει αδιάφορη μπροστά στην συνθήκη υπό την οποία επετεύχθη το κατόρθωμα αυτό, με τον Davis να ευστοχεί σε 26/27 βολές.

Σφηνάκια

Τι καιροί είναι αυτοί που ζούμε, όπου θα αναγκαζόμουν να γράψω ότι το 2/10 σουτ με 5 πόντους από τον Kendrick Nunn συνιστά αποτυχία για τον rookie. Με 19,5 πόντους μ.ο. και 48,4% ευστοχία όμως, η βραδιά κόντρα στους Rockets ήταν απλά ένα κακό βράδυ. Μα που τα βρίσκουν τέλος πάντων οι Heat όλα αυτά τα διαμάντια κρυμμένα?

2/10 με 8 πόντους, μία ασσίστ και 5 λάθη έγραψε ο Mike Conley ενάντια στους Clippers και έχουμε αρχίσει να τον βλέπουμε ανησυχητικά πολύ σε αυτή την στήλη.

One Night Stands

O Chris Clemmons, για τον οποίο σας είχαμε γράψει και στα previews, εκμεταλλεύτηκε την λευκή σημαία που πέταξαν οι Rockets από το πρώτο δωδεκάλεπτο κόντρα στο Miami, και βρήκε χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά φέτος, γράφοντας σε 22 λεπτά 16 πόντους με καλά ποσοστά από παντού και 4 τρίποντα. Δεν θα βρίσκει συχνά χρόνο, αλλά κρατήστε τον στις dynasty λίγκες, για να δούμε πως θα εξελιχθεί. Ειδικά αν έχετε τον Westbrook.

O Duncan Robinson έγραψε στο ίδιο παιχνίδι 7/11 τρίποντα, και σύνολο 23 πόντους. Ο Robinson έχει κλέψει καρδιές με το μυαλωμένο παιχνίδι του και κυρίως από το γεγονός πως όπως και ο Nunn ξεπετάχτηκε χωρίς να το περιμένει κανείς. Σίγουρα τον παίρνουμε σε 14-16άρες λίγκες και πάνω και ελπίζουμε ότι θα κρατήσει το groove και μετά τις τελευταίες επιστροφές που ετοιμάζονται στο Miami.

Να πανικοβληθώ;!;!;

“Σήκωσα τον Reggie Jackson, και χτύπησε, και δεν έπαιζε καλά και πριν χτυπήσει, τι να κάνω?” Δεν υπάρχει λόγος πανικού, υπάρχει ο καθρέφτης στον οποίο αξίζει μία επίσκεψη. Θα κοιτάξεις τον εαυτό σου στα μάτια και θα αναρωτηθείς τι σκεφτόσουν όταν το έκανες αυτό. Τα κλειδιά της ομάδας στον Rose, o Jackson θα επιστρέψει και θα είναι ένας συμπαθητικός αναπληρωματικός pointguard που θα τυχαίνει να ξεκινάει παιχνίδια.

“Γιατρέ, σήκωσα Lauri Markannen και όταν είδα το πρώτο παιχνίδι με τους Hornets που έγραψε 35 πόντους με 17 rebounds άρχισα να στέλνω αλαζονικά μηνύματα σε όλους τους αντιπάλους και έβαλα την σημαία της Φινλανδίας για έμβλημα της ομάδας. Γιατί δεν τραβάει από τότε;” Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει λόγος πανικού, αρκεί να είναι αντιληπτό ότι ο Markannen δεν θα τελειώσει με 30 πόντους μ.ο. την σεζόν και θα πρέπει να μας αρκεί το να τελειώσει απλά την σεζόν. Ακούγεται γραφικό, αλλά στην περίπτωση του Φινλανδού, ισχύει πραγματικά το “η υγεία πάνω από όλα”. Από εκεί και πέρα, το Chicago έχει καταφέρει να μην τον αξιοποιεί σωστά, πράγμα που δεν θα έπρεπε να σοκάρει κανέναν, μιας και κανείς παίκτης δεν αξιοποιείται σωστά στο Chicago. Λύτρωση μπορεί να αποτελέσει ο βέβαιος τραυματισμός του Lavine κάποια στιγμή μέσα στην σεζόν, αλλά δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο κυνικοί, και μόνο το να αρχίσουν να μπαίνουν τα σουτ, θα βελτιώσει πολύ την εικόνα του, και αυτό θα συμβεί σίγουρα, μιας και ο Lauri είναι πολύ καλύτερος σουτέρ από το 25% που έχει να δείχνει αυτή τη στιγμή.

Ο Otto Porter από την άλλη, μοιάζει πολύ χειρότερα εγκλωβισμένος στο “σύστημα” του Jim Boylen, και η λύση δεν θα είναι τόσο απλή. Ο Porter παίζει μόλις 26,7 λεπτά, και ακόμα και αυτά δεν τα αξιοποιεί σωστά. Είπαμε ότι οι Bulls με τον τρόπο που παίζουν δεν βγάζουν καλά σουτ ελεύθερα, αλλά το 31% με το οποίο σουτάρει από το τρίποντο απέχει πάρα πολύ από το αδιανόητο και μη διατηρήσιμο 48,8% που σούταρε πέρσι. Δεν περιμέναμε αντίστοιχες επιδόσεις, ωστόσο κάτι φαίνεται ότι πάει στραβά για τον Porter, ο οποίος παραμένει ένας εξαιρετικός συμπληρωματικός παίκτης που χαραμίζεται εκεί. Θα πω ότι αξίζει το ρίσκο να κυνηγηθεί ως στόχος για ανταλλαγή σε ετήσιες λίγκες, καθώς πάντα πρέπει να χτυπάμε στα κακά ξεκινήματα παικτών, ωστόσο αν δεν προκύψει τραυματισμός στο Chicago, δύσκολα ο Porter θα θυμίσει την περσινή έκδοση του.

Μιας και μιλάμε για κακά ξεκινήματα, ας ασχοληθούμε και με την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος, αυτή των Magic. Δύο παίκτες έχουν ξεχωρίσει ως προς το πόσο κακά ξεκίνησαν την χρονιά, με την μία από τις δύο περιπτώσεις να είναι σαφώς πιο ελπιδοφόρα. Ο Terrence Ross κάνει ό,τι έκανε και πέρσι, απλά είναι άστοχος. Το κακό του ξεκίνημα αποτυπώνεται αλλά και εξηγείται από το 19,5 % με το οποίο σουτάρει από το τρίποντο. Ο Ross είναι καλός σουτέρ, όλοι οι καλοί σουτέρ περνάνε κακές περιόδους, και το slump θα σπάσει. Δεν πανικοβαλλόμαστε, αντίθετα κυνηγάμε να τον πάρουμε στην ομάδα μας.

Ο Aaron Gordon από την άλλη ήταν απογοητευτικός ως τώρα. Φέτος υποτίθεται ότι θα ήταν η χρονιά που θα έκανε το βήμα παραπάνω, όπως άλλωστε και πέρσι, και πρόπερσι, και την χρονιά πριν από αυτή. Ίσως θα πρέπει να συμβιβαστούμε με το ότι ο Gordon δεν θα κάνει ποτέ το βήμα παραπάνω και το ταβάνι του είναι αυτό που βλέπουμε. Θεωρώ ότι με τον τρόπο που είναι στημένοι οι Magic, ο Gordon δύσκολα θα παρουσιαστεί καλύτερος από πέρσι, και ο στόχος πλέον είναι να θυμίσει κάπως τον περσινό εαυτό του. Οι 21 πόντοι κόντρα στους Nuggets ήταν η πρώτη ένδειξη ανάκαμψης σε ένα άκρως απογοητευτικό ξεκίνημα, και περιμένουμε να δούμε πως θα προχωρήσει. Η λογική λέει πάντως ότι δύσκολα θα ανακάμψει ολοκληρωτικά. Εδώ ανοίγει μία άλλη παράμετρος βέβαια, καθώς μία κακή σχετικά σεζόν μπορεί να τον οδηγήσει μέσω ανταλλαγής εκτός Orlando, και η αλήθεια είναι πως σχεδόν οποιαδήποτε άλλη ομάδα θα μπορούσε να τον εκμεταλλευτεί αρκετά καλύτερα, καθώς το pace των Magic μπορεί να βολεύει το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της ομάδας, αλλά σίγουρα δεν ταιριάζει στον πυραυλοκίνητο Gordon. Αν παίζετε σε dynasty, είναι καλή ευκαιρία να ποντάρετε σε ανταλλαγή του και να τον κυνηγήσετε αν τα νούμερα του συνεχίσουν να απογοητεύουν.

Πούλα και φύγαμε για Βραζιλία

Στις ετήσιες λίγκες ελπίζουμε να καταφέρατε να πείσετε κάποιον ότι οι πρώτες εβδομάδες του Andre Drummond σηματοδοτούν την δεύτερη έλευση του Kareem Abdul-Jabbar, γιατί τώρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν. Η επιστροφή του Griffin στην ρακέτα δίπλα του θα του κόψει προσπάθειες, και ενδεχομένως και rebounds, όχι σε βαθμό που να πρέπει να μας τρομάξει, αλλά σίγουρα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει τις εξαλλοσύνες με τις οποίες ξεκίνησε την σεζόν.

Ο Stephen Curry έσπασε το χέρι του και τα projections κάνουν λόγο για απουσία τριών μηνών. Μακάρι να μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Η σεζόν πάει κατά διαόλου για τους Warriors οι οποίοι πλέον κατεβάζουν μόνο rookies, και ο στόχος των playoffs θα απομακρύνεται βδομάδα με την βδομάδα. Όταν θα έρθει το διάλειμμα του All Star γύρω στο οποίο θα είναι έτοιμος θεωρητικά ο Curry, οι Warriors θα έχουν μείνει πίσω στην κούρσα και πλέον θα κυνηγάνε ένα καλό lottery pick, όχι την είσοδο στην postseason. Κρίνω λοιπόν ότι είναι αρκετά πιθανό ο Curry να προφυλαχθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς για να μην εμποδίσει τον Jordan Poole να οδηγήσει την ομάδα σε ένα καλό pick, επομένως, όσο και αν πονάει το ότι αποτέλεσε την πρώτη σας επιλογή στο draft, σκοτώστε τον Curry όσο έχει ελπίδες να σας αποκομίσει κάτι καλό, από κάποιον manager που θα πιστέψει ότι θα ξαναπαίξει φέτος και τον θέλει για τα playoffs. Προφανώς αποτελεί ρίσκο, αλλά δοκιμάστε και υπάρχει περίπτωση με τις κατάλληλες γαρνιτούρες στο σερβίρισμα να πείσετε και να πάρετε κάτι καλό.

Μπορείτε να αγοράσετε τον D’Angelo Russell; Αν μπορείτε, κάντε το. Πουλήστε αν χρειαστεί και μία καλά στημένη ιστορία ότι οι Warriors πάνε για tanking και ο Russell δεν θα παίζει πολύ γιατί μπορεί να τους καταστρέψει το tanking. Οι Warriors προφανώς θα πάνε σε tanking, ωστόσο ο άλλος μεγάλος στόχος της σεζόν θα είναι να ανεβάσουν όσο περισσότερο γίνεται την αξία του Russell για να τον πουλήσουν στην deadline. Δεν θα εκπλαγώ αν ο Russell καταλήξει να παίρνει 25 προσπάθειες σε κάθε αγώνα, κάτι που πιθανότατα θα επηρεάσει την ευστοχία του, αλλά πόσο θα σας νοιάζει αν καταλήξει να γράφει τριαντάρες; Αν από την άλλη παίζετε σε dynasty, σκεφτείτε το καλά πριν τον πάρετε, καθώς όσο είναι ασαφές το που μπορεί να καταλήξει, δεν είναι ένα καλό ρίσκο για να έχετε long term. Σε dynasty mode, αν δεν έχετε άμεσες βλέψεις για πρωτάθλημα, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να τον πουλήσετε σε λίγο καιρό, όταν τα νούμερα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν.

Thinking Ahead

Eίτε παίζετε σε dynasty, ειδικά τότε δηλαδή, είτε σε ετήσια, δώστε ό,τι σας ζητήσουν για να πάρετε τον Nickeil Alexander-Walker. To άστοχο ως επί το πλείστον ξεκίνημα του ίσως καταστήσει την αποστολή σας πιο εύκολη. Ο Alexander-Walker είναι σε όλες τις φάσεις, ξέρει να δημιουργεί για τον εαυτό του και για τους άλλους, και κάποια στιγμή τα τρίποντα θα αρχίσουν να μπαίνουν. Ο Καναδός θα γίνει star σε αυτή την λίγκα, οπότε γιατί να τον έχει κάποιος άλλος και όχι εσείς; Στις ετήσιες κατά προτίμηση μην δώσετε ό,τι σας ζητήσουν, επιδείξτε μια εγκράτεια, καθώς δεν είναι απολύτως βέβαιο το πότε θα εκτιναχτεί. Το αν θα εκτιναχτεί από την άλλη, είναι βέβαιο.

Η γωνιά του Embiid

O Blake Griffin λογικά θα επιστρέψει μέσα στην βδομάδα, ενώ τελευταία στιγμή αποκλείστηκε από το σημερινό παιχνίδι. Αν θέλετε ρισκάρετε και τον βάζετε από αυτή την εβδομάδα μέσα. Welcome back παικταρά, μας έλειψες.

Ο Stephen Curry έσπασε τον καρπό του. Ο Draymond Green θα χάσει κάποια παιχνίδια λόγω προβλήματος στον σύνδεσμο στον αντίχειρα. Ο Klay Thompson θα χάσει την χρονιά όπως είναι γνωστό με κομμένο χιαστό. Ο Kevon Looney ξανάβγαλε πρόσθημα στον οπίσθιο μηριαίο και ψάχνει γιατρούς για να το κοιτάξει. O Jacob Evans θα χάσει κάποιες βδομάδες με θλάση. Μέσα σε όλα από το πουθενά έσκασε και ένα διαστρεμματάκι στον D’Angelo Russell, το οποίο προφανώς δεν είναι σοβαρό, αλλά ίσως του κοστίσει την συμμετοχή στο σημερινό παιχνίδι. Ο Steve Kerr έχει ακόμα προβλήματα στην μέση. Γενικά αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε το San Francisco, μην πάτε σε παιχνίδι των Warriors, κινδυνεύετε.

Ο Myles Turner θα χάσει τις επόμενες δύο εβδομάδες τουλάχιστον, και μακάρι να μπορούσε ο Domantas Sabonis να το εκμεταλλευτεί, ωστόσο και ο Λιθουανός ήδη έχασε το παιχνίδι της Κυριακής και πιθανότατα θα χάσει και το επόμενο. Μέχρι να επιστρέψει, την ρακέτα περιφρουρεί ο Goga Bitadge, τον οποίο περιμέναμε πως και πως να δούμε.

O Russell Westbrook θα μείνει εκτός από το παιχνίδι της Δευτέρας κόντρα στο Memphis. Ξεκούραση; Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή. Στην πραγματικότητα οι Rockets φοβούνται την κατά μέτωπο σύγκριση με τον Ja Morant. Εκτός λόγω προστασίας υστεροφημίας λοιπόν.

O Jaren Jackson Jr. δεν φαίνεται να έχει σοβαρό στο χτύπημα που αποκόμισε στο γόνατο και τον έδιωξε πρόωρα από το τελευταίο παιχνίδι, ωστόσο θα χάσει το σημερινό παιχνίδι κόντρα στους Rockets μέχρι να είναι σίγουροι στο Memphis ότι είναι τελείως καλά.

The following two tabs change content below.

Dimitris Mantzoukas

Βασικά μου είπαν ότι αν φτιάξουμε site θα είναι το πρώτο βήμα για να γίνω διάσημος συγγραφέας και θα κερδίσω επιτέλους δόξα, λεφτά, γκόμενες και ναρκωτικά. Το έκανα. Ακόμα περιμένω. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μου είπαν ψέματα.