Wild wild country (ή δύο μέρες κολλημένοι στην τηλεόραση)

Posted on Apr 11 2018 - 1:34am by Aris Tolios

Ο τίτλος (ίσως πολύ ευφάνταστος, ίσως όχι) προκύπτει από τις δύο μέρες που χρειάστηκαν στον γράφοντα για να δει το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ του Netflix “Wild wild country”. Να το δείτε άμεσα.

Σχετίζεται όμως και με τις δύο συναρπαστικές και χορταστικές νύχτες που ακολουθούν στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου – τις δύο τελευταίες της φετινής regular season, που ήταν υπέροχη. Γιατί φέτος, η «χώρα» του ΝΒΑ έχει κάθε δευτερόλεπτο της μια ομορφιά… “wild”. Wild wild…

Σημειώστε στο ημερολόγιο σας την 11η Απριλίου 2018 (προς 12η). Βάλτε ειδοποιήσεις στο κινητό σας για τις 3.00 το πρωί. Ανάμεσα σε 12 ματς, από τα πιο αδιάφορα που μπορεί να φανταστεί κανείς (π.χ. Rockets@Kings) μέχρι ενδιαφέροντα απλώς αγωνιστικά, αλλά όχι βαθμολογικά (βλ. Raptors@Heat), υπάρχουν και μερικά που πραγματικά «καίνε».

Καλώς ήλθατε στην τελευταία αγωνιστική της λίγκας, όπου πέντε ομάδες σε τρία ματς θα καθορίσουν ποιες θα έχουν πιθανότητες ακόμα και για τον β’ γύρο των playoffs, ποιες θα ετοιμαστούν για μια υποτυπώδη παρουσία σε αυτά, ποιες θα αποτελέσουν το επόμενο μεγάλο upset στην Ιστορία των playoffs και ποια θα μείνει εντελώς εκτός, ωθώντας κάτι γραφιάδες στην τελευταία τρύπα του ζουρνά (όχι εξαιρουμένου του υποφαινόμενου) να γράφουν λίβελλους και να την ειρωνεύονται με περισπούδαστο προβληματισμό.

Θα νομίζατε ότι το πιο ενδιαφέρον ματς είναι η επίσκεψη των Nuggets στη Minneapolis, μέρες μόλις μετά τη συναρπαστική επικράτηση τους στο Denver. Θα κάνατε λάθος, βεβαίως-βεβαίως. Σίγουρα, οι Nuggets και οι Timberwolves, με ρεκόρ 46-35, είναι οι μόνες ομάδες στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή που δεν ξέρουν αν θα έχουν την Πέμπτη το πρωί postseason ή offseason. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η μεταξύ τους νικήτρια θα καταλήξει όγδοη και κατευθείαν στο στόμα του θηρίου που λέγεται Rockets.

Καταρχάς, την ίδια ώρα στη Νέα Ορλεάνη οι Pelicans υποδέχονται τους Spurs, οι οποίοι μόλις χτες εξασφάλισαν την 21η συνεχόμενη παρουσία τους στα playoffs, φτάνοντας στη δεύτερη θέση στη σχετική κατηγορία τους Blazers1)οι οποίοι ξεκίνησαν το ρεκόρ όταν μπήκε ο Drexler στο ΝΒΑ και ο τερματισμός τους σήμανε τη διάλυση των “Jail Blazers”. Επίσης, την ίδια ώρα, οι Thunder υποδέχονται τους Grizzlies, στο αναμενόμενο ως πιο «μονόπλευρο» παιχνίδι της ημέρας (με δεδομένο ότι οι Rockets δεν έχουν κανένα κίνητρο να κατασπαράξουν τους Kings). Spurs, Pelicans, Thunder βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο 47-34.

Μισό λεπτό, όμως, γιατί δεν σταματήσαμε ακόμα. Όταν όλα αυτά τελειώσουν, στις 5.30 οι Blazers υποδέχονται τους Jazz. Γιατί έχει σημασία αυτό; Διότι αυτή τη στιγμή οι πρώτοι βρίσκονται στο 48-33 και οι δεύτεροι στο 47-33. Αν οι Jazz νικήσουν τους Warriors (που τους υποδέχονται την αμέσως προηγούμενη μέρα, σήμερα δηλαδή) τότε ισοφαρίζουν το ρεκόρ και παίζουν μεταξύ τους την τρίτη θέση στο Portland. Τώρα αν είναι καλύτερο να τερματίσεις 3ος ή 4ος στη Δύση που ηγεμονεύεται από το #1 στο ΝΒΑ που προέρχεται από μια franchise record regular season και από το #2 στην Περιφέρεια που είναι Πρωταθλητές και το λογικό φαβορί των playoffs, θα σας γελάσουμε. Μάλλον σαν δίλημμα «με πιστόλι ή με μαχαίρι» φαίνεται.

Με πολλή προσοχή, θέσαμε τους Warriors ως το #2 της Περιφέρειας, διότι αυτή τη στιγμή είναι το #3 της λίγκας. Αχά, μόλις βρήκαμε και άλλο ενδιαφέρον ματς – διότι αν οι Warriors επικρατήσουν των Jazz, τότε κλειδώνει προσωρινά (δηλαδή για μια μέρα) η τρίτη θέση στην Δύση (=Blazers), αλλά ξεκλειδώνει προσωρινά (δηλαδή για μια μέρα) η δεύτερη θέση στο ΝΒΑ. Ορίστε λοιπόν το τέταρτο – με σειρά προτεραιότητας – ενδιαφέρον ματς της Τετάρτης-προς-Πέμπτη: Raptors@Heat, κι αυτό στις 3.00. Οι Warriors θα περιμένουν στη γωνία, διότι σε ενδεχόμενο αποκλεισμό των Rockets, δεν θα ψήνονται και ιδιαίτερα να ανέβουν έως και τέσσερις φορές στον Καναδά.

Και τέλος, έτσι για το extra spice, την ίδια «ημέρα της Κρίσης» και την ίδια ώρα, οι Wizards κατεβαίνουν στο Orlando, οι Bucks πάνε στη Philadelphia και οι Knicks επισκέπτονται το Cleveland. Ώπα – ώπα, too much information. Γιατί μας ενδιαφέρουν αυτά;

Μα διότι αγαπητοί μου, οι θέσεις 3-4, καθώς και 6-8 στην Ανατολή είναι ακόμα «ξεκλείδωτες». Για την πρώτη δυάδα μάχονται οι Sixers (50-30) και οι Cavs (50-31), με τους πρώτους να παίζουν πιο πριν και με τους Hawks εκτός έδρας. Για τις τρεις τελευταίες θέσεις των playoffs μάχονται οι Bucks (44-37), Heat (43-38) και Wizards (42-38), με τους τελευταίους να υποδέχονται και τους Celtics πριν την επίσκεψη τους στους Magic. Θεωρητικά η τρίτη θέση είναι προνομιακή, αν υποθέσουμε πως από τους contenders στην Ανατολή, οι αποδεκατισμένοι Celtics είναι ο πιο φιλικός αντίπαλος για το δεύτερο γύρο2)Φυσικά, ο Σατανάς είναι Σατανάς, αλλά όσο να ‘ναι, η απώλεια του Irving είναι τεράστια. Αν λοιπόν υποθέσουμε πως ο James θα την κυνηγήσει, τότε τα μαντάτα είναι κάπως άσχημα για όποιον βρεθεί έκτος από τους τρεις τελευταίους3)Ναι, προφανώς μετά από πέντε συνεχόμενες θηριώδεις post-season εκστρατείες του LeBron James, έχουμε μεταφυσικό δέος για το ότι οι Cavs, με κάποιον τρόπο, θα είναι η χειρότερη ομάδα στα playoffs την οποία ταυτόχρονα όλοι, λίγο-πολύ, θα φοβούνται. Η αλήθεια, πάντως, είναι πως στην Ανατολή δεν υπάρχει «θηρίο» και όλες οι ομάδες φαίνονται τρωτές, ακόμα και το Toronto (που κακώς, αλλά μάλλον συνεχίζουμε να το υποτιμούμε) – επομένως, ιδανικά, η ομάδα που θα τερματίσει έβδομη θα βρει μπροστά της μια χρυσή ευκαιρία να επικρατήσει των Celtics4)spoiler alert: οι Heat θα έκαναν εξαιρετικό Celtic-killer, αλλά πραγματικά οι Wizards λυσσάνε να πέσουν πάνω τους, οπότε κι αυτό θα έχει πλάκα και με λίγη καλή τύχη να πετύχει τους Sixers χωρίς τον Embiid ή κάποιους Bucks, που θα έχουν εκμεταλλευτεί την απουσία του.

Κάτσε, τι είπα μόλις τώρα; Υπάρχει δηλαδή πιθανότητα οι έβδομοι στην Ανατολή, δηλαδή το ενδεχόμενο matchup του νοσοκομείου των Celtics, των Sixers με τον Embiid να αναρρώνει ή να απουσιάζει και των κακών Bucks να έχουν legit πιθανότητες…

…να φτάσουν στον τελικό της Ανατολής;;; Wow…

Μπορεί να σας μπλέξαμε, οπότε πάμε να τα οργανώσουμε καταρχάς μαζί:

Α. Τι αξίζει να δούμε5)με σειρά προτεραιότητας και τις δύο μέρες και μην ασχοληθείτε καν με τα υπόλοιπα6)πόσο θαυμάσιο (;) είναι που όλα τα ματς των τελευταίων δύο ημερών είναι μεταξύ ομάδων της ίδιας περιφέρειας…; Πέρα από τη λογική του να κουλάρει το πρόγραμμα των μετακινήσεων των ομάδων πριν τα playoffs, θα δούμε ματς, κάποια από τα οποία θα επαναληφθούν λίγες μέρες μετά αυτούσια, στα playoffs αυτή τη φορά:

Σήμερα (Τρίτη προς Τετάρτη), ξεκινήστε με Sixers@Hawks στις 2.30 π.μ. Ωραίο ματς θα είναι, μεγάλο προς τεράστιο σκορ λογικά θα έχει, πιθανόν θα δούμε ένα ακόμα triple-double του Ben Simmons, που ελλείψει Jo-Jo θα μετατραπεί σε mini-LeBron και αν οι Sixers νικήσουν, παίζουν την τελευταία αγωνιστική ως φαβορί την 3η θέση στην Ανατολή.

Στο μισάωρο, αλλάξτε κανάλι (ή προσθέστε μια οθόνη αν έχετε league pass), γιατί, εντάξει, πέρα από την πλάκα, πόσο θα δείτε Sixers με Hawks – ειδικά την στιγμή που θα έχει Celtics@Wizards στις 3.00 π.μ. Μισοί οι «Κέλτες», κακοί οι «Μάγοι»; Ναι αλλά πόσο θα θέλατε να δείτε τους αδερφούς Morris να ανταλλάζουν μπουνιές μεταξύ τους – ή οποιουσδήποτε άλλους από τις δύο ομάδες, for that matter, στο beef που κανείς δεν κατάλαβε πως προέκυψε ή γιατί, αλλά φαίνεται συναρπαστικό.

Στις 4.00 π.μ. αλλάξτε κανάλι (ή προσθέστε μια οθόνη αν έχετε league pass), διότι έχει Warriors@Jazz. Αν πέρυσι μας φαινόταν σαγηνευτικό, φέτος μας φαίνεται συναρπαστικό και προσμένουμε σταύρωμα των δύο στο β’ γύρο των playoffs (ή νωρίτερα;; Χμμμ…). Με νίκη, οι Jazz παίζουν τα ρέστα τους vis-à-vis την επόμενη μέρα με τους Blazers για την τρίτη θέση.

Πάμε στην τελευταία μέρα, Τετάρτη προς Πέμπτη δηλαδή.

Ξεκινάμε στις 3.00 π.μ. χωρίς συζήτηση από το Denver@Timberwolves. Ψυχανεμιζόμαστε πως ο Thibodeau θα μαστιγώνει αλύπητα τους Timberwolves να λιώσουν το κορμί τους στο παρκέ προτού φορτωθούν τέτοιο στραπάτσο. Όμως, επειδή οι ίδιες ανασφάλειες διακατέχουν και τους Nuggets, λίγο και η νίκη τους με υπερένταση πέντε μέρες πριν, λίγο η επιστροφή του Millsap (που είναι κάπως αγνώριστος, αλλά λογικά είναι ο μόνος που φαίνεται να συγκινείται από κάποιου είδους κίνητρο), λίγο η ρελάνς έξι σερί νικών που προδίδει σχετικό focus, το ματς λογικά θα είναι τσίτα και γεμάτο δράμα, ήρωες και αντι-ήρωες. Είναι οι μόνες ομάδες που ακόμα δεν ξέρουν τη μοίρα τους – εξίσου ελπιδοφόρες στην αρχή της χρονιάς και εξίσου απογοητευτικές στην πορεία. Και να μην αλλάξετε κανάλι, δεν θα σας κακολογήσουμε.

Αν θέλετε σώνει και ντε να είστε πλουραλιστικοί, αρχίζουν οι επιλογές. Ανοίξτε δεύτερη οθόνη, διότι πάλι στις 3.00 π.μ. έχουμε Spurs@Pelicans. Θεωρητικά, αν ο Popovich επέλεγε να χτυπήσει παιχνίδι ανάλογα με το επόμενο βήμα (που δεν θα το κάνει), στους Spurs κάνουν εξίσου οι Jazz και οι Blazers. Τι θα γίνει όμως αν πέσει στους Thunder, δηλαδή στην ομάδα φτιαγμένη για το χειρότερο και το καλύτερο; Από την άλλη, οι Pelicans είναι ήδη πετυχημένοι για φέτος. Όμως, επί του παρόντος υπάρχουν πιθανότητες να τερματίσουν ακόμα και όγδοοι – πραγματικές κιόλας. Η Δύση φέτος δεν έχει ευκολίες, αλλά άλλο αυτό και άλλο το σταύρωμα (χωρίς εισαγωγικά) με τους Rockets ή τους Warriors.

Ναι ξέρουμε, αυτοί δεν είναι οι Thunder, αλλά αυτός είναι ο MarShon Brooks την ώρα που «δικάζει» δύο αντιπάλους…

Την ίδια ώρα, στη Δύση έχει το Grizzlies@Thunder. Δεν μπορούμε να πούμε πως αναμένουμε να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον – εκτός φυσικά από τη στιγμή που ο MarShon Brooks θα προκαλέσει σε duel σκοραρίσματος τον Westbrook. Κατά τα άλλα, δεν μπορούμε να πούμε πως μας αρέσουν οι φετινοί Thunder (άσχετα αν μπορεί να ο Billy Donovan να τους κάνει το «μαύρο άλογο» των playoffs) και σίγουρα, δεν μπορούμε να ταυτιστούμε καθόλου με την μίνι-εκστρατεία του Westbrook να μαζέψει ένα-ένα τα 16 rebounds (υπό την προκλητική ανοχή του Adams) που του χρειάζονται για άλλη μια χρονιά με triple-double μέσους όρους. Οπότε θα σας προτείναμε να πάτε προς Ανατολή μεριά, αντί να βλάψετε τον εαυτό σας έτσι.

Ίσως το αγωνιστικά πιο ενδιαφέρον ματς εδώ είναι το Raptors@Heat, κι αυτό στις 3.00. Οι «βελοσιράπτορες» με νίκη σφραγίζουν τη δεύτερη θέση στη λίγκα, η οποία τους δίνει απόλυτο πλεονέκτημα έδρας σε περίπτωση πρόωρου αποκλεισμού των Rockets.

Φυσικά, βαθμολογικά και όχι αγωνιστικά συγκινούν πολύ περισσότερο κατά σειρά τα Bucks@Sixers, Wizards@Magic και Knicks@Cavs, τα οποία αισίως φτάνουν τα επτά ματς που ξεκινούν την ίδια ώρα και έχουν κάποιο νόημα. Το πρώτο το ψηφίζουμε επειδή είναι πιθανό ζευγάρι στα playoffs, επειδή θα δούμε άλλη μια μονομαχία Αντετοκούνμπο vs. Simmons-σε-frontman-κατάσταση και επειδή καίγονται και οι δύο για τη νίκη. Το δεύτερο το ψηφίζουμε επειδή θέλουμε να δούμε αν το μίσος των Wizards για τους Celtics θα τους δώσει έξτρα κίνητρο απέναντι στη χειρότερη ομάδα της Ανατολής ώστε να τους βρουν το συντομότερο στο διάβα τους ή αν έχουν ήδη επιλέξει να πατήσουν το κουμπί για τη διάλυση του project τους. Τέλος, το τελευταίο θα έχει ενδιαφέρον, επειδή η τρίτη θέση είναι ανοιχτή ακόμη – αν το δουν έτσι οι Cavs, ο James θα παίξει μέχρι και 47’59” για να εξασφαλίσει τη νίκη, ειδάλλως οι Cavs θα επιχειρήσουν να φορμάρουν τους Love-Smith και να δώσουν στον LeBron λίγη ξεκούραση ακόμα, με αποτέλεσμα ο Beasley να ξενερώσει που τελευταία στιγμή του στερούν μια “battle of the GOATs”.

Γενικά, ίσως όλα τα ματς στην Ανατολή τα οποία έχουν στο βάθος τους κάποιο σταύρωμα στα playoffs μάλλον πρέπει να τα βλέπουμε υπό τρία πρίσματα:

α. ποιος θεωρεί πως η μετωπική με τον LeBron νωρίς είναι κακή στρατηγική;

β. ποιοι είναι διατεθειμένοι να πάρουν το καθόλου παράλογο ρίσκο να επιλέξουν τους Celtics;

γ. ποιοι είναι ήδη κλειδωμένοι στις θέσεις τους;

Τέλος, αν δεν σας συγκινούν ούτε οι Westbrook-Brooks να προσπαθούν να βουλώσουν στόματα (σε ποιον;) ούτε οι ενδεχόμενες ανακατατάξεις στην Ανατολή, διότι έχετε συμβιβαστεί με το ότι όλοι θα μπουν στη θέση τους, αφού το μπάσκετ είναι ο θεός, ο LeBron James ο προφήτης του και τα playoffs η Δευτέρα Παρουσία, μόλις τελειώσουν όλα αυτά, έχουμε το φοβερά ελκυστικό Jazz@Blazers. Αν με κάποιον τρόπο καταλήξουν συναντηθούν στα playoffs θα είναι μακράν το πιο ωραίο και αμφίρροπο ζευγάρι του πρώτου γύρου. Απίστευτα όμοια σε πρώτο βαθμό στατιστική εικόνα και για τις δύο σε επίθεση7)Blazers: 15οι σε offensive rating, 17oι σε πόντους – Jazz: 16οι σε offensive rating, 19οι σε πόντους και άμυνα8)Blazers: 8οι σε defensive rating, 5οι σε παθητικό – Jazz: 2οι σε defensive rating, 2οι σε παθητικό, υπέροχα backcourt σε αμφότερες, σύγκρουση (πολύ διαφορετικών) δεινοσαύρων μέσα στο «ζωγραφιστό», κρυφά όπλα (Napier, Favors) και μετριότητες στους forwards, έτσι για το ξύλο την καυλάντα.

Β. Ας θυμηθούμε λίγο τους κανόνες του tiebreaker:

  • Νίκες μεταξύ των ισόβαθμων

Ή για την ακρίβεια, το αθροιστικό winning percentage μεταξύ των όσων ισόβαθμων. Που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή;

Ανατολή

Sixers (50-30): μοιράζονται το tiebreaker με τους Cavaliers (2-2), αλλά έχουν δύο ματς, αντί για ένα και αν τα πάρουν, βγαίνουν τρίτοι.

Cavaliers (50-31): μοιράζονται το tiebreaker με τους Sixers (2-2), αλλά ως επικεφαλής της Central, έχουν προβάδισμα για την τρίτη θέση σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Bucks (44-37): χάνουν το tiebreaker με τους Heat (0-3) και μοιράζονται νίκες με τους Wizards (2-2).

Heat (43-38): κερδίζουν το tiebreaker με τους Bucks (3-0) και μοιράζονται νίκες με τους Wizards (2-2).

Wizards (42-38): μοιράζονται το tiebreaker με Bucks και Heat (2-2)

Δύση

Trail Blazers (48-33): χάνουν το tiebreaker – προς το παρόν – με τους Jazz (1-2), μοιράζονται νίκες με τους Pelicans (2-2), χάνουν το tiebreaker με τους Spurs (1-2) και κερδίζουν το tiebreaker με τους Thunder (4-0).

Jazz (47-33): κερδίζουν το tiebreaker – προς το παρόν – με τους Trail Blazers (2-1), με τους Pelicans (3-1) και τους Spurs (3-1), χάνουν το tiebreaker με τους Thunder (1-3) και μοιράζονται νίκες με Timberwolves (2-2) και Nuggets (2-2). Αυτό σημαίνει πως αν κερδίσουν Warriors και Blazers, περνούν τρίτοι, ότι κι αν γίνει.

Pelicans (47-34): μοιράζονται νίκες με τους Trail Blazers (2-2), χάνουν το tiebreaker με Jazz (1-3), Timberwolves (0-4) και Nuggets (1-2) και κερδίζουν το tiebreaker – προς το παρόν – με τους Spurs (2-1) και τους Thunder (2-1).

Spurs (47-34): κερδίζουν το tiebreaker με Trail Blazers (2-1) και Timberwolves (2-1), χάνουν το tiebreaker με Jazz (1-3) και – προς το παρόν – με Pelicans (1-2) και μοιράζονται νίκες με Thunder (2-2) και Nuggets (2-2).

Thunder (47-34): κερδίζουν το tiebreaker με τους Jazz (3-1), χάνουν το tiebreaker με Trail Blazers (0-4), Pelicans (1-2), Timberwolves (1-3) και Nuggets (1-3) και μοιράζονται νίκες με τους Spurs (2-2).

Timberwolves (46-35): μοιράζονται νίκες με τους Jazz (2-2), κερδίζουν tiebreaker με Thunder (3-1), Pelicans (4-0) και – προς το παρόν – με Nuggets (2-1) και χάνουν το tiebreaker με Spurs (1-2).

Nuggets (46-35): μοιράζονται νίκες με Jazz (2-2) και Spurs (2-2), κερδίζουν tiebreaker με Pelicans (2-1) και Thunder (3-1) και χάνουν το tiebreaker – προς το παρόν – με Timberwolves (1-2).

  • Ρεκόρ της κάθε ομάδας στην division της

Ο καλύτερος νικάει σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες μοιράζονται μεταξύ τους νίκες. Πως όμως; Μετρώντας τις επιδόσεις με τις υπόλοιπες της division της απέναντι σε μια ομάδα της division της που ισοβαθμεί. Πάμε να δούμε πως έχει η κατάσταση αυτή τη στιγμή – και ετοιμαστείτε να σας σηκωθεί η τρίχα.

Ανατολή

Sixers (50-30): 9-7

Cavaliers (50-31): 11-5

Bucks (44-37): 6-10

Heat (43-38): 11-5

Wizards (42-38): 8-7

Δύση

Trail Blazers (48-33): 8-7

Jazz (47-33): 7-8

Pelicans (47-34): 8-7

Spurs (47-34): 9-6

Thunder (47-34): 5-11

Timberwolves (46-35): 9-6

Nuggets (46-35): 9-6

  • Ρεκόρ της κάθε ομάδας στην περιφέρεια της

Ανατολή

Sixers (50-30): 32-18

Cavaliers (50-31): 35-16

Bucks (44-37): 27-24

Heat (43-38): 30-21

Wizards (42-38): 27-23

Δύση

Trail Blazers (48-33): 30-21

Jazz (47-33): 33-17

Pelicans (47-34): 26-25

Spurs (47-34): 29-22

Thunder (47-34): 27-24

Timberwolves (46-35): 33-18

Nuggets (46-35): 28-23

Πρακτικά, οι μόνοι που μπορούν να φτάσουν μέχρι το τρίτο επίπεδο ισοδυναμίας είναι οι Spurs με τους Thunder, αν επικρατήσουν των Pelicans και Grizzlies αντίστοιχα. Σε αυτή την περίπτωση, από πάνω θα βρεθούν τα «σπιρούνια» χάρη στο conference record τους. Φυσικά, αυτό δεν λαμβάνει υπόψη ενδεχόμενη ισοβαθμία ανάμεσα σε τρεις εκ των Blazers, Jazz, Pelicans, Spurs, Thunder ή… σε τέσσερις εκ των Jazz, Pelicans, Spurs, Thunder, Timberwolves, Nuggets.

Θυμίζουμε τέλος πως σε ακραία περίπτωση ισοδυναμίας και στο τέταρτο επίπεδο, η λίγκα εξετάζει το ρεκόρ μόνο απέναντι σε ομάδες που έχουν προκριθεί στα playoffs και στη συνέχεια, αν και αυτό δεν ευδοκιμήσει, τις διαφορές πόντων.

Γ. Τέλος, αν επιχειρούσαμε να σχεδιάσουμε τα ιδανικά ζευγάρια των playoffs με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, θα ήταν τα εξής και θα συνέβαιναν ως εξής:

Ανατολή

Raptors (1) – Wizards (8)

Celtics (2) – Heat (7)

Sixers (3) – Bucks (6)

Cavs (4) – Pacers (5)

Προκύπτει από: νίκη Sixers επί Hawks, νίκη Celtics επί Wizards, νίκη Raptors επί Heat, νίκη Sixers επί Bucks, νίκη Wizards επί Magic και νίκη Cavs επί Knicks.

Δύση

Rockets (1) –  Pelicans (8)

Warriors (2) – Nuggets(7)

Blazers (3) – Jazz (6)

Spurs (4) – Thunder (5)

Προκύπτει από: νίκη Jazz επί Warriors, νίκη Nuggets επί Timberwolves, νίκη Spurs επί Pelicans, νίκη Thunder επί Grizzlies, νίκη Blazers επί Jazz. Στην ισοβαθμία Spurs – Thunder με 48-34 επικρατούν οι πρώτοι και στην ισοβαθμία Jazz – Nuggets – Pelicans με 47-35, οι πρώτοι έχουν 5-3, οι δεύτεροι 4-3 και οι τρίτοι 2-5 στα μεταξύ τους tiebreakers αντίστοιχα.

ΥΓ: Προφανώς, το παραπάνω bracket διακατέχεται από ακραίο υποκειμενισμό που συνίσταται στις εξής παραμέτρους:

  • Δεν θεωρώ ότι οι Thunder αξίζουν να πάνε παραπέρα από τον πρώτο γύρο, ωστόσο θα ήθελα να δω τον Billy Donovan να διαπρέπει. Οπότε μακριά από τους Blazers, αλλά μακριά και από τους Jazz.
  • Επίσης, οι Wizards πρέπει να βασανιστούν, γιατί είναι πραγματικά αχάριστοι. Πάνω τους Raptors!
  • Ανάμεσα σε Timberwolves και Nuggets προτιμώ τους δεύτερους και είχα πει ότι θα τους υποστηρίζω φέτος, μαζί με Hornets (απογοητευτικοί) και Clippers (καθόλου απογοητευτικοί) που έμειναν εκτός playoffs. Θα ήθελα να πω ότι έχω ερωτευτεί τους Raptors, αλλά είμαι μαυρόγατα και δεν θα το κάνω. Για να μην ξεμακραίνουμε, εντάξει, αυτή η περιφερειακή άμυνα δεν βλέπεται και ο Jamal Murray δεν έχει καμία σχέση με οργάνωση του παιχνιδιού, αλλά οι Nuggets είναι πλέον πιο πλήρεις και θεωρητικά μπορούν να δώσουν πολύ ωραίες σειρές. Αντιθέτως, η φετινή σεζόν των Wolves καλό θα ήταν να μη θεωρηθεί πετυχημένη. Ας επέμβει ο Ερυθρός Σταυρός στην τελική.
  • Καλοί και τίμιοι οι Pelicans, αλλά δεν μου βγαίνουν παρά μόνο με τους Rockets. Κατά μια έννοια, το μπάσκετ τους μοιάζει λιγάκι, με τους τρομερά ισορροπημένους ρόλους, τη smallball λογική (βλ. Jrue Holiday συχνά στο “3”) και το σφιχτό rotation.
  • Θέλω να δω τους Heat να κάνουν την έκπληξη και να φτάνουν στον τελικό της Ανατολής, οπότε στηρίζω το σενάριο Celtics-Sixers/Pacers. Επίσης, κακά τα ψέματα, η λογική έκβαση των αποτελεσμάτων τους οδηγεί στην «ύποπτη» έβδομη θέση.
  • Επίσης, θα είναι σπουδαια πρόκληση για τον James να βρεθεί πριν τον Τελικό με δύο πολύ σκληρές αμυντικές ομάδες, όπως επίσης και για τον Oladipo να εκθέτει μέχρι τέλους τις αδυναμίες του backcourt του Cleveland.

Εσείς τι λέτε;

The following two tabs change content below.

Aris Tolios

Αναγνώστης του The Ball Hog, βρέθηκε σε αυτό επειδή είχε μπάρμπα στην Κορώνη, για να προσθέσει το τελευταίο λιθαράκι γραφικότητας. Έχει αγαπήσει με τη σειρά τους Suns, τους Sonics, τους Knicks, τους Clippers, τους Mavericks, τους Warriors και τους Hornets, αλλά πιο πολύ θα παραμένει ταγμένος στη Δύση (και ειδικά στην Pacific). Φτερνίζεται λέξεις σε χιλιάδες και νιώθει περήφανος που σε κάθε κείμενο, η πλατφόρμα του επισημαίνει πως οι προτάσεις του παραείναι μεγάλες. Έχει σταματήσει να ανησυχεί και έχει μάθει να αγαπά τον αναπόφευκτο υποκειμενισμό και ζει για να περνάει καλά, διαβάζοντας μεγάλα κείμενα. Γράφει για τον εαυτό του στο τρίτο ενικό.

References
1 οι οποίοι ξεκίνησαν το ρεκόρ όταν μπήκε ο Drexler στο ΝΒΑ και ο τερματισμός τους σήμανε τη διάλυση των “Jail Blazers”
2 Φυσικά, ο Σατανάς είναι Σατανάς, αλλά όσο να ‘ναι, η απώλεια του Irving είναι τεράστια
3 Ναι, προφανώς μετά από πέντε συνεχόμενες θηριώδεις post-season εκστρατείες του LeBron James, έχουμε μεταφυσικό δέος για το ότι οι Cavs, με κάποιον τρόπο, θα είναι η χειρότερη ομάδα στα playoffs την οποία ταυτόχρονα όλοι, λίγο-πολύ, θα φοβούνται
4 spoiler alert: οι Heat θα έκαναν εξαιρετικό Celtic-killer, αλλά πραγματικά οι Wizards λυσσάνε να πέσουν πάνω τους, οπότε κι αυτό θα έχει πλάκα
5 με σειρά προτεραιότητας και τις δύο μέρες
6 πόσο θαυμάσιο (;) είναι που όλα τα ματς των τελευταίων δύο ημερών είναι μεταξύ ομάδων της ίδιας περιφέρειας…; Πέρα από τη λογική του να κουλάρει το πρόγραμμα των μετακινήσεων των ομάδων πριν τα playoffs, θα δούμε ματς, κάποια από τα οποία θα επαναληφθούν λίγες μέρες μετά αυτούσια, στα playoffs αυτή τη φορά
7 Blazers: 15οι σε offensive rating, 17oι σε πόντους – Jazz: 16οι σε offensive rating, 19οι σε πόντους
8 Blazers: 8οι σε defensive rating, 5οι σε παθητικό – Jazz: 2οι σε defensive rating, 2οι σε παθητικό